Een jongerenruimte in Hapert!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een jongerenruimte in Hapert!"

Transcriptie

1 Een jongerenruimte in Hapert! Doelstelling: Het bewerkstelligen van maatschappelijke participatie van jongeren door middel van het aanbieden van een plek aan jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar waar zij zich thuis voelen en die aansluit op hun wensen en behoeften en waardoor: Jongeren leren samenwerken met elkaar en met hun omgeving. Eigen verantwoording (leren) nemen voor de invulling van hun vrije tijd: Het is binnen dit kader niet mogelijk om naar anderen te wijzen wanneer het tegenvalt. Jongeren krijgen vaak te horen wat er niet kan. Zelf iets mogelijk maken geeft voldoening. Ook voor moeilijkere groepen is het een uitdaging om zelf iets te realiseren. Op verschillende niveaus deelnemen aan het maatschappelijke leven: Er moet publiciteit gemaakt worden en vanuit de gemeente moet er toestemming zijn. Voor grotere evenementen is ook overleg met de politie noodzakelijk. De jongerenopbouwwerker geeft informatie over de benodigde stappen en wijst de weg naar instanties voor het regelen van zaken. Positief bekend komen staan en waardering krijgen voor hun inzet: Bovenstaande zaken houden ook in dat lokaal bekend wordt dat jongeren zelf het initiatief nemen om iets te organiseren. In de vaak overwegend negatieve publiciteit geeft dat een ander beeld. Goede, frequentie, aansprekende communicatie is in deze van wezenlijk belang. Activiteiten: Wat willen jongeren en wat kan een jongerenruimte ze bieden? Enerzijds is het belangrijk dat jongeren zelf bepalen wat ze graag aan activiteiten willen. Anderzijds is het van belang dat de Jongerenruimte binnen een bepaald kader opereert en dat de mogelijkheden ook eenduidig kenbaar worden gemaakt aan de jeugd en jongeren. We maken een onderscheid in de volgende 4 deelterreinen waarbinnen activiteiten georganiseerd kunnen worden. 1. Ontmoeting/recreatie Aandachtspunten: contacten leggen, ervaringen uitwisselen en bijeenkomen voor ontspanning en deelname aan activiteiten. Denk hierbij aan de volgende activiteiten; * Filmavond * Playstation toernooi * Disco * Internetcafé * Playstation / WII-competitie * Tafeltenniscompetitie * Incidentele activiteiten voor de groepen 8 van de basisscholen, in samenwerking met leerlingen van Pius X en Rythovius College, * Buitensportactiviteiten; zeskamp, voetbaltoernooi, skeelertocht, mountainbiketoertocht.

2 2. Vorming/educatie Aandachtpunten: bevorderen van kennis, inzicht en vaardigheden ten behoeve van de bevordering van de zelfredzaamheid. Denk hierbij aan de volgende activiteiten; * Voorlichting - Alcohol, Roken, Drugs - Hoe om te gaan met geld - Seksualiteit * Zelfverdediging (opkomen voor jezelf) * Speciale dagen voor meiden en jongeren met gerichte thema s Ook zal er d.m.v. een folderrek en de (regelmatig) aanwezige ongerenopbouwwerker Jeugd-Punt) laagdrempelig informatie worden verstrekt aan de jongeren. Enkele voorbeelden van de informatie die ze in de jongerenruimte kunnen vinden; Alcohol, roken, gokken, belasting, school, drugs, werk, seksuele voorlichting, enz. 3. Cultuur/creativiteit Denk hierbij aan de volgende activiteiten; * Ontwerpen van websites * Organisatie van een muziekfeest, festival, theaterproductie 4. Voorlichting/dienstverlening Aandachtpunten: dient bij te dragen aan preventief beleid en het bevorderen van de zelfredzaamheid door het geven van informatie en advies. Denk hierbij aan de volgende activiteiten; * BigDeal Voorlichting voor jongeren door jongeren * Goede doelen dag voor Hapert * Internetcafé Organisatiestructuur: Er zal een stichting "Jongerenruimte Hapert" worden opgericht met onderstaande rolverdeling; Bestuur: Er zal een bestuur gevormd worden van 3 a 4 personen die affiniteit hebben met de doelgroep jeugd en jongeren. Zij zullen de grote lijnen bepalen en waken over de financiën. Vrijwilligers: Natuurlijk moet deze avond gezellig zijn maar het moet ook verantwoord verlopen. Er zal toezicht moeten zijn van vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de bar, toezicht en de eventuele activiteiten die georganiseerd worden. Vrijwilligers kunnen b.v. ouders van jongeren zijn. Vaak vinden de jongeren zelf dit niet leuk. Daarom kan er gekozen worden voor vrijwilligers die qua leeftijd aansluiten bij de doelgroep. Denk hierbij aan jongeren tussen de 20 en 30 jaar. Maatschappelijke stages: In de toekomst zullen leerlingen van het Pius X maatschappelijke stages moeten lopen. Door stageplekken mogelijk te maken voor de jongerenruimte, wordt een groter draagvlak onder de jongeren bewerkstelligd en wordt de betrokkenheid bij de jongerenruimte gestimuleerd.

3 Jongerenopbouwwerker: Is al voor de begeleiding van de jeugd in deze leeftijdscategorie beschikbaar vanuit de gemeente, is inhouddeskundig, kent de doelgroep en heeft binding met hen. Accommodatie: Locatie: Als mogelijke locatie wordt er sterk gedacht aan gemeenschapshuis den Tref. Het gemeenschapshuis is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Jongeren die momenteel niet of nauwelijks gebruik maken van den Tref zien dan ook de mogelijkheden van een gemeenschapshuis en komen zo in contact met andere gebruikers van den Tref. Voor jongeren die roken zal er een aparte plaats moeten komen. Denk aan een klein terrasje met wat stoelen en tafels. Een jongerenruimte draagt anderzijds tevens bij in de functie die den Tref zeker toekomstig ook meer nastreeft; een meer bruisend hart van Hapert met activiteiten en een thuis voor alle groepen uit de samenleving, zeker ook dus voor de jeugd. Inrichting De jongerenruimte moet de uitstraling hebben van een huiskamer voor jongeren. Denk hierbij aan een hoekbank, Playstation, tafelvoetbalspel, een barretje, een graffiti of geverfde muur, beamer of TV, computer(s) / internetcafé, sfeerverlichting, dartbaan, enz. Het is belangrijk dat de jongeren zelf bepalen hoe deze ruimte eruit komt te zien en wat er te doen is. Jongeren moeten mee gaan verven, de bank mee gaan uitzoeken, bepalen of er een WII of een Playstation moet komen, enz. Op deze manier krijgen de jongeren binding met de ruimte en voelen ze zich er ook verantwoordelijk voor. Randvoorwaarden: 1. Laagdrempelig: om het voor de jongeren aantrekkelijk te maken. Daarom zal er tijdens de inloop geen entree gevraagd worden. 2. Goed bereikbaar voor de jeugd, met mogelijkheden voor een eigen ingang 3. Goed herkenbaar, uitnodigend voor potentiële bezoekers, eigen uithangbord / "smoel" 4. Veilig qua situering in verband met calamiteiten (brandveilig) alsook m.b.t. toezicht & controle (mogelijk deels via beheerder van den Tref), 5. Geschikt voor multifunctioneel gebruik, zowel door de jeugd zelf alsook door Gemeenschapshuis den Tref

4 Openstelling: 1 avond in de week, voorkeur gaat uit naar een vrijdag- of zaterdagavond. Er kan gekozen worden voor een tweedeling qua leeftijd. Een keer in de twee weken voor jongeren van 12 t/m 15 jaar en de andere week voor 16 t/m 20 jaar. Financiën Om een jongerenruimte te kunnen gaan verwezenlijken zijn financiële middelen nodig voor de eerste inrichting (inventaris en apparatuur). Vervolgens zijn er jaarlijks middelen nodig om de ruimte te onderhouden. Een opzet van de benodigde financiën voor inrichting en onderhoud moet nog worden opgesteld. Om een jongerenruimte ook financieel te verwezenlijken zijn er een aantal mogelijkheden. 1. Een eenmalige bijdrage van de gemeente Bladel voor de inrichting, daarna mogelijkheden bezien van een jaarlijkse onderhoud- en activiteitensubsidiëring, 2. Een bijdrage van gemeenschapshuis den Tref in de inrichting, ook in verband met beoogd multifunctioneel gebruik door den Tref zelf 3. Een beroep op het Rabobank Coöperatief Dividend (korte uitleg) 4. Hebt u een goed idee voor een betere samenleving, maar niet de financiële middelen om dit idee te realiseren? Dan heeft u nu de kans! Rabobank De Kempen-West draagt graag een steentje bij aan het verbeteren van de lokale samenleving en stelt daarom jaarlijks een gedeelte van haar winst beschikbaar. Het plan moet voor 1 september worden ingeleverd en 1 oktober kiezen de leden welk initiatief gesteund gaat worden. Het gaat hier om een aanvraag van maximaal 7.500,-- 5. Mogelijkheden onderzoeken door het aanschrijven van fondsen 6. Bijdrage van Jeugd-Punt Wel gericht op activiteiten Dit zijn mogelijkheden die veelal ook bij de realisatie van de Jongerenruimte in Hoogeloon zijn benut en die voor Hapert nog verder uitgewerkt moeten worden. Hoe nu verder?; Om een jongerenruimte te kunnen gaan realiseren zijn een drietal zaken cruciaal: 1. de medewerking van de gemeente Bladel, zowel financieel in de opstartfase als structureel inhoudelijk (o.a. de ondersteuning door de jongerenopbouwwerker) 2. de medewerking van Stichting Gemeenschapshuis den Tref, zowel ruimtelijk (het beschikbaar stellen en inrichten van een ruimte) als structureel beheersmatig. 3. het opstaan van enkele drijvende krachten; 2 a 3 ouders / ouderen, die goed bekend zijn met en bij de beoogde doelgroep en 2 a 3 jeugdigen uit de doelgroep of qua leeftijd net daarboven die tezamen de vraag van de doelgroep goed aanvullen, draagvlak bij de doelgroep hebben en dit, in samenwerking met de jongerenopbouwwerker, kunnen doorvertalen naar de uitstraling en programmering van de jongerenruimte en als zodanig meerjarig als "trekkers" kunnen gaan fungeren.

5 Plan van aanpak; Het GBOH werkgroep Jeugd en Sport als intermediair bij: het realiseren van medewerking vanuit de Gemeente het realiseren van medewerking vanuit Gemeenschapshuis den Tref het opstarten en het bemensen van het stichtingsbestuur Hoe benaderen we vervolgens de doelgroep en hoe laten we ze participeren Benaderen van de doelgroep: In eerste instantie zullen we een informatieavond organiseren voor de jeugd van 12 t/m 20 jaar (vanaf het voortgezet onderwijs). We benaderen de volgende groepen d.m.v. een uitnodiging; Ge Kekt Mer, De Ritmo, Los Hoes, Jeugd Pintewippers (PW-Juniors, jeugdraad en dansgardes), Verder zullen de diverse muziek- en sportverenigingen met een jeugdafdeling (Kunst Adelt, jeugd-dartverenigingen, schaakclubs) ook een uitnodiging ontvangen. Ook zal er d.m.v. de week en nieuwsbladen bekendheid aan worden gegeven, vooral voor de jongeren die we niet bereiken via de bovengenoemde acties. Organiseren van 1 e informatieavond Tijdens deze avond zal het idee aan de jongeren voorgelegd worden en een inventarisatie van wensen en behoeftes gemaakt worden. Geïnteresseerde jongeren zullen betrokken worden bij de inrichting, uitstraling en activiteiten van de jongerenruimte. Met de resultaten van het bovenstaande zal, met (indien noodzakelijk) het GBOH als procesinitiator en begeleider, in intensieve samenwerking met de jongerenopbouwwerker, de Jongerenruimte worden opgestart en vormgegeven. Het GBOH treedt daarna volledig terug. Vormgeving van een Jeugdraad Hapert Het idee om een Jeugdraad voor Hapert op te starten kan vanuit de Jongerenruimte gestalte gaan krijgen. De werkgroep van het GBOH inventariseert daartoe allereerst bij al bestaande jeugdraden in de regio om daarna. mogelijk vanuit de Jongerenruimte, het proces te begeleiden van de totstandkoming van een Hapertse Jeugdraad. Georganiseerd Burger Overleg Hapert Werkgroep Jeugd en Sport. Juni 2009

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder)

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sociaal Cultureel Werk Beheerstaak: Samenlevingsopbouwwerk, functienummer 630.00 Dit beleidsterrein omvat kinderwerk,

Nadere informatie

Project ABC Actief Betrokken Club

Project ABC Actief Betrokken Club Project ABC Actief Betrokken Club 2014-2015 Activiteiten voor ouderen met achterstand in bewegen en participatie korfbalvereniging NKC 51 in Nijverdal Colofon Dit format is gebaseerd op uitgaven van het

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Beleidsplan Stichting Rotterdamse Autisten Soos Mei 2016 De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek 010-5216450 ras.soos010@gmail.com website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53 KvK 24288493 Beleidsplan

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark juli 2013 Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Afgelopen maanden hebben de Stichting Theeschenkerij, Bewonersorganisatie Blijdorp en Vitibuck Architects een

Nadere informatie

Gemeenschapshuis De Pinnenhof GROETEN UIT. Gemeenschapshuis De Pinnenhof

Gemeenschapshuis De Pinnenhof GROETEN UIT. Gemeenschapshuis De Pinnenhof GROETEN UIT 1. Commercieel denken 2. Commercieel handelen 1. Passende accommodatie 2. In het centrum 3. Energie neutraal 1. Passende organisatievorm 2. Verbreding doel- en leeftijdsgroepen 3. Herverbouwen

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben.

-Een grauwe kale gevel van een flat omtoveren in een kleurige gevel met schilderingen die bewoners samen bedacht hebben. Beleidsplan Pimp je Wijk Algemeen Pimp je wijk is een stichting die in het kader van het algemeen nut een bijdrage wil leveren aan buurtopbouw, sociale cohesie en participatie van bewoners door met hen

Nadere informatie

Toekomstvisie OJC Maddogs 2012-2016

Toekomstvisie OJC Maddogs 2012-2016 Toekomstvisie OJC Maddogs 2012-2016 Inhoudsopgave Achtergrond... 2 Professionele ondersteuning... 2 Jeugd van 10 tot 15 jaar... 3 Breder aanbod voor 16 t/m 23 jaar... 3 Jeugd van 23+... 4 Organisatorisch...

Nadere informatie

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015!

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! Sportief Hoogeveen Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! 1 De Hoogeveense sportfunctionarissen hebben in 2013 het project Sport JIJ ook? opgezet. Sport JIJ ook?

Nadere informatie

A DVIES JEUGDHUIS. JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat Blankenberge Tel

A DVIES JEUGDHUIS. JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat Blankenberge Tel A DVIES JEUGDHUIS JEUGDRAAD BLANKENBERGE Van Monsstraat 19 8370 Blankenberge Tel. 050 42 82 23 info@jeugdraadblg.be INHOUD 1.1 Inleiding 1.2 Motivatie 2.1 Structuur en ondersteuning 2.2 Invulling Jeugdhuis

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep, maar staan open voor

Nadere informatie

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser Projectplan samenwerking Onderdeel Week van de Jeugd Opdrachtnemers Werkgroep Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser 1. Projectomschrijving

Nadere informatie

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams

Initiatief voorstel. Een open Wereld. PvdA. Jongerencentrum De Wereld. Eelco Taams Titel Nummer 11/62 Een open Wereld Datum 16 september 2011 Programma Fractie Initiatief voorstel PvdA Fase Onderwerp Jongerencentrum De Wereld Portefeuillehouder Eelco Taams Datum raadsvergadering 19-09-2011

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo

Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo Hengelo, maart 2009 282843 conceptnotitie Maatschappelijke Stages.doc Pagina 1 van 6 03-06-2009 1. Inleiding Dit document vormt de beleidsvisie van de

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Beleidsplan Stichting Rotterdamse Autisten Soos juni 2015 De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek telefoon: 010-5216450 - e- mail: ras.soos@hetnet.nl website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53

Nadere informatie

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d Werkbijeenkomst 5 Gemeenschapshuis Asten d.d. 24-01-2019 Agenda Korte terugblik Inzicht in vooruitzicht Wat gaan we vanavond doen Terugblik Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis inde

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

Cliëntenperspectief op de compensatieplicht

Cliëntenperspectief op de compensatieplicht Cliëntenperspectief op de compensatieplicht De Wmo-adviesraad Leerdam heeft samen met MOVISIE een visiedocument opgesteld over het cliëntenperspectief op de compensatieplicht. De Wmo-adviesraad wilde een

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00

Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00 Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00 1. Morele dilemma discussie methode 50 minuten Maximale groepsgrootte: 15 leerlingen Benodigdheden: klaslokaal of andere ruimte, stoelen in kring, ruimte in

Nadere informatie

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie!

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! 2 Wat speelt er? 3 De drie decentralisaties en de kanteling in het sociaal domein Willen we echt een inclusieve samenleving bouwen waar iedereen,

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 gewijzigd 05-07-2016 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep,

Nadere informatie

TOETSINGKADER VOOR BIJDRAGEN UIT HET BUDGET PROMOTIE GROOTSCHALIGE PROJECTEN EN EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN GEMEENTE BOXMEER.

TOETSINGKADER VOOR BIJDRAGEN UIT HET BUDGET PROMOTIE GROOTSCHALIGE PROJECTEN EN EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN GEMEENTE BOXMEER. TOETSINGKADER VOOR BIJDRAGEN UIT HET BUDGET PROMOTIE GROOTSCHALIGE PROJECTEN EN EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN GEMEENTE BOXMEER. Regelmatig ontvangt de gemeente Boxmeer sponsorverzoeken of worden er evenementen/activiteiten

Nadere informatie

Duurzame sportinfrastructuur

Duurzame sportinfrastructuur Duurzame sportinfrastructuur A. Sportaccommodaties B. Openbare ruimte C. Verduurzaming Voor Hilversum: - Wat zijn de kansen/uitdagingen? - Welke drempels ervaren jullie? - Intensiever & bredere inzet accommodaties

Nadere informatie

Dat maakt Stein voor mij...

Dat maakt Stein voor mij... Dat maakt Stein voor mij... Ruimte uitwisselen (verenigingen in scholen) Bestaande accommodaties behouden blijven (Nattenhoven) Accommodatiebeleid gemeente vanuit toekomstvisie. Leegstand voorkomen. Dat

Nadere informatie

leefbaarheid, sport en cultuur

leefbaarheid, sport en cultuur Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 leefbaarheid, sport en cultuur citeertitel: Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 20 maart 2018 20 februari 2018-1- Subsidieregeling

Nadere informatie

Mocht je het verkeerd hebben aangekruist, zet dan een kruis door het verkeerde antwoord en maak alsnog het goede bolletje zwart.

Mocht je het verkeerd hebben aangekruist, zet dan een kruis door het verkeerde antwoord en maak alsnog het goede bolletje zwart. Bijlage 3. Enquête Uitleg: Hieronder begint de vragenlijst. Schrijf a.u.b. met een blauwe of zwarte pen. De meeste vragen zijn meerkeuze, maak het bolletje van je keuze zwart of blauw. Voorbeeld: Ja Nee

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Indoor Freerunning Organisatie: Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Contactpersoon: mevrouw Margo Cornelissen Contactpersoon 2: heer Herman Jansen Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting

Nadere informatie

Onze voorgeschiedenis kan ons heel veel leren. We moeten ook onze Urker taal bewaren en zoveel mogelijk op schrift zetten voor de komende geslachten.

Onze voorgeschiedenis kan ons heel veel leren. We moeten ook onze Urker taal bewaren en zoveel mogelijk op schrift zetten voor de komende geslachten. Unie Gemeentebelangen is begaan met het welzijn van de hele Urker bevolking. Het moet voor jong en oud prettig vertoeven zijn in ons dorp. De sterke groei van de jeugd is voor onze gemeente een uitdaging

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016 Cultuur in het Groen Stichting Promotie Groen Midden-Delfland Jaarverslag 2016 Inleiding De stichting Promotie Groen Midden-Delfland is in 2010 opgericht en beschikt sinds 2011 over een ANBI-status. Doel

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies

Vrijwilligers Sport & Bewegen Informatie & Advies ensen brengt m samen Bij Stichting Welzijn Veere staan de inwoners van alle kernen van onze gemeente centraal. Bij ons draait het om u: hoe het met u gaat en of u zich thuis voelt in uw woonomgeving. Samen

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020 Stichting Koepeltjesfestival Beleidsplan 2012 2020 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2.Doelstelling en ambities Koepeltjesfestival 3. Het bestuur 4. Financiën 1.Inleiding. Het begon vorig jaar als projectonderdeel

Nadere informatie

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Jeugdparticipatie

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Jeugdparticipatie Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005 Jeugdparticipatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Wat is jeugdparticipatie 4 Hoofdstuk 2 Waarom jeugdparticipatie 6 Hoofdstuk 3 Stappenplan voor

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN: Visie op zorg;

BELEIDSPLAN: Visie op zorg; Stichting Samen toch apart Arnold van Rodelaan 65 5527 BS Hapert 0497-843196 Email: Info@Samentochapart.nl Website: www.samentochapart.nl KvK Eindhoven: 17203470 Rabobank Reusel: 12.12.05.991 BELEIDSPLAN:

Nadere informatie

Thijplein KM Rossum Tel

Thijplein KM Rossum Tel Thijplein 1 7596 KM Rossum Tel. 0541-625824 www.kulturhus-de-cocer.nl Inhoud 1. Het Kulturhus.... 2 1.1. Doelstelling... 2 1.2. Organisatie... 2 1.3. Huisvesting... 2 1.4. Beheer en openingstijden... 2

Nadere informatie

ToReachIt. Acceptance is the beginning of change!!!

ToReachIt. Acceptance is the beginning of change!!! ToReachIt Acceptance is the beginning of change!!! Acceptance is the beginning of change! Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1. Wat ontbreekt er in Nederland aan begeleiding voor onze doelgroep volgens

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Beantwoording motie cultuurhopper Steller Donjali Aeilkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 7067106 Datum Uw brief van 8 november

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging)

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Jongerenparticipatie in en door de sport Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Nota Jongerenparticipatie in en door de sport Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs,

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Hoe maak ik een jeugdenquête

Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005. Hoe maak ik een jeugdenquête Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland 2005 Hoe maak ik een jeugdenquête Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Wanneer een enquête 4 Hoofdstuk 2 Hoe maak ik een enquête 5 Hoofdstuk 3 Plan van aanpak

Nadere informatie

Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod

Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Sport2U Organisatie: Stade Advies Contactpersoon: Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Sport2U is een virtuele sportinfrastructuur voor jongeren (12-18 jaar) (en

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Ambitie document GKV Enomics

Ambitie document GKV Enomics Ambitie document GKV Enomics 2017-2021 Beleid ontwikkelen is dromen die je hebt vertalen naar concrete doelen. die je stelt zijn die zaken die nog in de toekomst liggen. Het zijn de punten op de horizon

Nadere informatie

Evaluatie Ambulant Jongerenwerk 2007 t/m Maart 2008. Chandre Nandoe Ambulant jongerenwerker

Evaluatie Ambulant Jongerenwerk 2007 t/m Maart 2008. Chandre Nandoe Ambulant jongerenwerker BIJLAGE 2 Evaluatie ambulant jongerenwerk Evaluatie Ambulant Jongerenwerk 2007 t/m Maart 2008 Chandre Nandoe Ambulant jongerenwerker Inhoudsopgave Inleiding. Blz. 3 Hoofdstuk 1 Het ambulant Jongerenwerk.

Nadere informatie

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017 Startbijeenkomst Westermar 29 november 2017 Agenda Startsituatie Stand van zaken Voorstellen stuurgroep Doelstellingen en ideeën Wensen huidige gebruikers Denktank Vervolg Planning Contact Kahoot quiz

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

Inleiding Ondersteuning gemeente Evenementensubsidie Hand- en spandiensten Vergunning...10

Inleiding Ondersteuning gemeente Evenementensubsidie Hand- en spandiensten Vergunning...10 Uitvoeringsplan integrale evenementennota Oude IJsselstreek 2010 Uitvoeringsplan integraal evenementenbeleid 2010 (definitieve versie, 18 mei 2010) Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Procedure integrale behandeling

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam April 2015 Aanleiding In onder meer het Subsidieprogramma 2015 is aangegeven dat het college aan het eind van 2014 een beleidsplan aan zou

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?...

Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke methode is dan het meest succesvol?... Kennisbijeenkomst 12 februari thema vrijwilligersmanagement Uitwerking workshop werven en behoud Inhoud Vraag 1: Hoe werft uw organisatie nieuwe vrijwilligers? Indien u meerdere methodes toepast, welke

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde. Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats

Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde. Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats Schriftelijke vragen fractie D66 ingevolge artikel 38 van het Reglement van Orde Verzoek Aan de voorzitter van de raad, Datum 27 april 2010 Maatschappelijk effecten van Jongerencentrum Frats Vragen De

Nadere informatie

LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven

LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven LOCATIEMATRIX Integraal Kind Centrum te Eindhoven Opdrachtgever Aloysius Stichting Kerkstraat 3 6085 AX HORN Deelnemende organisaties Gemeente Eindhoven Aloysius Stichting Projectmanagement BSU UW VASTGOEDPARTNER

Nadere informatie

Raad van Skate PLAN VAN AANPAK SKATEPARK JC TODO. Thijs Schaffers. Larry Xiao. Pieter Heuvelmans

Raad van Skate PLAN VAN AANPAK SKATEPARK JC TODO. Thijs Schaffers. Larry Xiao. Pieter Heuvelmans Raad van Skate PLAN VAN AANPAK SKATEPARK JC TODO Thijs Schaffers Larry Xiao Pieter Heuvelmans 15 Inhoudsopgave Aanleiding/vraag... 2 Doelstelling... 2 Doelgroep... 2 Frequentie... 2 Beoogde resultaten...

Nadere informatie

Inleiding. Noodzaak. Het is ongeveer een jaar

Inleiding. Noodzaak. Het is ongeveer een jaar Inleiding Dit projectplan laat zien hoe wij, betrokken inwoners van de gemeente Steenwijkerland, - willen komen tot een inloophuis voor jongeren van 12-23 jaar in Steenwijk. Wij zijn tot dit projectplan

Nadere informatie

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken,

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, CHECKLIST Wat is er voor nodig om veilige plekken te creëren waar mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek in contact komen met mensen zonder een dergelijke beperking?

Nadere informatie

Voorwoord. Jaarverslag 2014. Wijkvereniging Het Ven 2

Voorwoord. Jaarverslag 2014. Wijkvereniging Het Ven 2 Voorwoord Woonwijk Het Ven is een mooie wijk die beschikt over een multifunctionele accommodatie (MFA) De Hintel. In dit gebouw is o.a. de wijkvereniging gehuisvest. De uitdaging voor onze wijkvereniging

Nadere informatie

Kwartaalmeting november 2016

Kwartaalmeting november 2016 Kwartaalmeting november 2016 1 ACHTERGROND - Steekproef STEEKPROEFGROOTTE: METING: TOTAAL - N=194 Noc*nsf panel - n=105 CLUBDOEL - n=19 INFO bestand - N=69 Kwartaalmeting over de culturele activiteiten

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement Cliëntenpanel Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement cliëntenpanel (centrale cliëntenraad) De Stichting Samenwerkende Zorgboeren hecht veel waarde aan de inbreng van haar cliënten

Nadere informatie

Hand-out Maatschappelijke Stage in de sport

Hand-out Maatschappelijke Stage in de sport Hand-out Maatschappelijke Stage in de sport Inleiding Jongeren hebben de toekomst. Met de Maatschappelijke Stage (MaS) wordt een hoop jonge energie aan het vrijwilligerscollectief toegevoegd. In Zwolle

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholverstrekking Belcrumhuis

Bestuursreglement alcoholverstrekking Belcrumhuis Belcrumhuis Pastoor Pottersplein 12 4815 BC Breda Tel. 076-5710915 E-mail: secretariaat@belcrumhuis.nl website: www.belcrumhuis.nl Bestuursreglement alcoholverstrekking Belcrumhuis Status van het bestuursreglement

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg,

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg, Semen!eying Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Fractie CDA Delft T.a.v. de heer R. van Woudenberg

Nadere informatie

Voorbeeldadvies Cijfers

Voorbeeldadvies Cijfers Voorbeeldadvies GGD Twente heeft de taak de gezondheid van de Twentse jeugd, volwassenen en ouderen in kaart te brengen. In dit kader worden diverse gezondheidsmonitoren afgenomen om inzicht te verkrijgen

Nadere informatie

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen.

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Verslag bewonersavond 9 maart Opening wethouder van der Donk Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Van der Donk licht

Nadere informatie

Code: DHT Ingebruiksdatum: Versie:

Code: DHT Ingebruiksdatum: Versie: Titel: LEEFTIJDSGRENZEN - SURVEILLANCE Opgesteld door: Inhoudelijk beoordeeld door: Goedgekeurd door documenteigenaar: d.d Vervallen verklaard door: d.d. Pagina 1 van 5 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED 1.1

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON

Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON Meerjaren Beleidsplan Stichting WOON definitief Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 2 Visie en missie Stichting WOON... Missie... Visie... Missie Woontrainingshuis Kortgerecht... Visie Woontrainingshuis

Nadere informatie

Dat maakt Urmond voor mij...

Dat maakt Urmond voor mij... Dat maakt Urmond voor mij... 1. Wat maakt Urmond Urmond? Vergrijzing Historische, culturele dorpskern Molenpark Scheiding tussen oud en nieuw Urmond Meer bereidheid van Urmond-Oost toe te treden tot een

Nadere informatie

"Alle kinderen mogen meedoen; ook in Deurne"!

Alle kinderen mogen meedoen; ook in Deurne! "Alle kinderen mogen meedoen; ook in Deurne" Beleidsplan van de Stichting Leergeld Deurne 2014-2018. Versie 3 juli 2014 1. INLEIDING: Participeren in de samenleving kunnen meedoen is voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014

Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014 Jaarplan 2014 Datum: 1 januari 2014 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. AANLEIDING... 3 2. ZORGAANBOD... 3 2.1 BEHANDELING IN GROEP (ZIN)... 4 2.2 BEGELEIDING IN GROEP (PGB)... 4 2.3 GESPONSORDE PLEK...

Nadere informatie

Project Vadercentra: 1. Probleemstelling.

Project Vadercentra: 1. Probleemstelling. Project Vadercentra: 1. Probleemstelling. De SCP-studie Variatie in participatie naar achtergronden van de arbeidsdeelname van allochtone en autochtone vrouwen (september 1999) heeft uitgewezen dat niet

Nadere informatie

Keetkeur in uw gemeente

Keetkeur in uw gemeente Keetkeur in uw gemeente Veilige en gezonde keten door de inzet van jongerenadviseurs Stappenplan Stichting Plattelands Jongeren Services Plattelandsjongeren.nl Bemuurde Weerd OZ 12 3514 AN Utrecht Contactpersoon:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Open Podium - Plan van Aanpak

Open Podium - Plan van Aanpak Open Podium - Plan van Aanpak Versie 1.3 07-10- 2013 www.openpodiumleeuwarden.nl Auteurs Johan Doornenbal Quirine Sebel Inhoud Open Podium in een notendop... 2 Rolbeschrijvingen bij Open Podium... 3 Rollen

Nadere informatie