Schuldhulpverlening. Samen zoeken naar een oplossing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schuldhulpverlening. Samen zoeken naar een oplossing"

Transcriptie

1 Schuldhulpverlening Samen zoeken naar een oplossing

2

3 Schuldhulpverlening Samen zoeken naar een oplossing

4 Schuldhulpverlening/inleiding Wanneer u financiële problemen heeft, als u niet langer in staat bent aan uw betalingsverplichtingen te voldoen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Alkmaar, team Schuldhulpverlening. Team Schuldhulpverlening is er om te helpen bij het vinden van een oplossing bij uw financiële problemen. Dit doen zij door gericht te verwijzen naar andere hulpverlenende instanties en/of een hulpverleningstraject op te starten. Of schuldhulpverlening of andere hulpverlening de beste oplossing is voor uw situatie, is afhankelijk van een aantal factoren en wordt vastgesteld op basis van één of meerdere persoonlijke gesprekken.

5 Het informatiegesprek... Of schuldhulpverlening of andere hulpverlening de beste oplossing is voor uw situatie, is afhankelijk van een aantal factoren en wordt vastgesteld op basis van één of meerdere persoonlijke gesprekken. Het eerste gesprek is een informatiegesprek. In dit (korte) gesprek wordt een eerste inventarisatie gemaakt van uw financiële situatie In het tweede gesprek bespreekt u uw mogelijkheden en mogelijke oplossingen die van toepassing zijn op uw situatie. U komt in aanmerking voor een informatiegesprek wanneer u: In Alkmaar of ons werkgebied woont (zie: > Digitaal Loket > Schuldregeling) Ingeschreven staat als inwoner bij de gemeentelijke basis administratie (GBA) 18 jaar of ouder bent

6 Waar kan ik terecht voor een informatiegesprek? U kunt bellen met telefoonnummer en vragen naar het informatiegesprek schuldhulpverlening. Op de internetpagina van digitaal loket schuldregeling kunt u een terugbelnotitie achterlaten, wij bellen u dan terug op het door u aangegeven dagdeel. Wilt u toch liever langskomen? Dat kan ook. U kunt terecht bij het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar. De actuele openingstijden van het team schuldhulpverlening kunt u terug vinden op de website: > Digitaal Loket > Schuldregeling Nadat u een informatiegesprek heeft gehad, krijgt u (mogelijk) een tweede gesprek. Hierin wordt samen met u gekeken naar een mogelijke oplossing voor uw situatie. Het kan zijn dat u voor dit gesprek een aantal gegevens moet verzamelen. Heeft u zelf geen schulden, maar kent u wel iemand met geldproblemen? Geef deze brochure en probeer er samen over te praten

7 De schuldhulpverlening... Wanneer uit uw situatie blijkt dat schuldhulpverlening de beste oplossing is, dan helpen wij u met: Herfinanciering Betalingsregelingen Minnelijke schuldregeling of Wettelijke schuldregeling Nazorg Daarnaast kan budgetbeheer onderdeel uitmaken van de schuldhulpverlening Herfinanciering Samen met u kijken wij of het aflossen van uw betalingsachterstanden en/of schulden mogelijk is met een lening. Wanneer u niet bij een reguliere bank in aanmerking komt voor een lening, dan kunt u mogelijk gebruik maken van een lening bij Kredietbank Nederland. Uw betalingsachterstanden worden dan in één keer afbetaald en vervolgens lost u maandelijks uw lening af. Betalingsregelingen Wanneer het u niet (meer) lukt om met uw schuldeiser(s) betalingsregelingen te treffen voor uw achterstanden en/of schulden, vraag dan Schuldhulpverlening om hulp. Soms zijn schuldeisers namelijk wel bereid akkoord te gaan met een betalingsregeling wanneer wij helpen. De looptijd kan verschillend zijn. In overleg met uw klantmanager kijkt u wat u per maand kunt aflossen aan uw schulden. Aan de hand van de maandelijkse aflossingen, is de looptijd van de betalingsregeling vast te stellen. In overleg met uw klantmanager bepaalt u of budgetbeheer gewenst of misschien zelfs noodzakelijk is. Wanneer het niet mogelijk is om met een betalingsregeling uw achterstandenen of schulden af te lossen, dan zijn er twee soorten schuldregelingen. We noemen dit Minnelijke schuldregeling (2 vormen) en Wettelijke schuldregeling.

8 Minnelijke schuldregeling: De Schuldbemiddeling Wanneer u in een problematische schuldensituatie verkeert en schuldeisers gaan ook niet meer akkoord met betalingsregelingen, dan kan team Schuldregeling een schuldbemiddeling starten. De schuldbemiddeling komt tot stand wanneer wij een vrijwillig akkoord bereiken met alle schuldeisers. Het vrijwillige akkoord omvat een betalingsregeling tegen finale kwijting. Dit betekent dat wij de schuldeisers vragen akkoord te gaan met een gedeeltelijke terugbetaling van het schuldbedrag, waarna zij de rest van de schuld kwijtschelden (laten vervallen). De schuldbemiddeling duurt 3 jaar, in deze periode moet u zoveel mogelijk van uw schulden aflossen. Volgens een landelijk gebruikte berekening stellen wij vast wat u per maand moet aflossen. De klantmanager reserveert maandelijks een aflossingsbedrag van uw inkomen en betaalt eenmaal per jaar de schuldeisers hiervan. Minnelijke schuldregeling: Het Saneringskrediet Dit traject is bijna hetzelfde als een schuldbemiddeling. Met alle schuldeisers moet ook een akkoord bereikt worden tegen finale kwijting. Zodra een akkoord bereikt is op basis van een saneringskrediet, worden alle schuldeisers in één keer afbetaald. Om dit te kunnen doen, wordt een lening verstrekt door Kredietbank Nederland, het zogenaamde saneringskrediet. U heeft dan dus alleen een schuld bij Kredietbank Nederland. Deze schuld moet u binnen een periode van 3 jaar afbetalen. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Hier is een aantal voorwaarden aan verbonden. Uw klantmanager bepaalt of het haalbaar is om een saneringskrediet aan te vragen. Wettelijke schuldregeling: De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) Soms is een minnelijke schuldregeling niet mogelijk. Dit kan komen doordat uw schuldeisers niet akkoord gaan of omdat u misschien niet in aanmerking komt voor een minnelijke schuldregeling. Om toch uw financiële problemen op te kunnen lossen, is het mogelijk om een verzoekschrift voor toelating tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) in te dienen bij de rechtbank. De rechter beslist over uw toelating tot een WSNP traject. Verder informatie over de WSNP kunt u vinden op:

9 Gemeente Alkmaar is lid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) en werkt volgens de Gedragscode Schuldregeling van de NVVK. Nazorg: Het traject schuldhulpverlening wordt afgesloten met nazorg.

10 Budgetbeheer... Budgetbeheer/Beschermingsbewind Tijdens de aanvraag schuldhulpverlening kijkt u samen met uw klantmanager naar uw inkomsten en uitgaven. Uw klantmanager bepaalt samen met u wat nodig is om de minnelijke schuldregeling een zo groot mogelijke kans van slagen te geven. Het kan zijn dat u samen tot het besluit komt om uw financiën te laten beheren. Dit kan door financieel beheer, budgetbeheer of beschermingsbewind. Beschermingsbewind voert de gemeente Alkmaar echter niet uit. Wij verwijzen u dan door naar een bewindvoerder.

11 Gemeentelijke dienst- en hulpverlening De Budgetwinkel Voor het voorkomen en oplossen van financiële problemen kunnen de medewerkers van de Budgetwinkel u gratis ondersteuning bieden en advies geven. Wanneer u merkt dat u niet alle rekeningen op tijd kunt betalen, het overzicht kwijt bent, te weinig geld overhoudt om rond te komen, ondersteuning nodig heeft bij het aanschrijven van incassobureaus of deurwaarders, met dit soort vragen kunt u bij de budgetwinkel gratis terecht. De budgetwinkel tel.: (ma. t/m do. tijdens kantooruren) budgetwinkel@alkmaar.nl website: De Formulierenbrigade Voor de aanvraag schuldhulpverlening kan het nodig zijn dat u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag of kwijtschelding aanvraagt voor gemeentelijke belastingen. Hierbij en bij het invullen van andere formulieren kan de formulierenbrigade u gratis helpen. Om te weten of zij iets voor u kunnen betekenen kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen. De Formulierenbrigade tel.: (ma. t/m vr. tijdens kantooruren) formulierenbrigade@alkmaar.nl website: loket: werk en inkomen WWZ-Wijzer De WWZ-Wijzer is er voor alle burgers van Alkmaar met vragen over wonen, welzijn en zorg. Consulenten van WWZ-Wijzer verduidelijken uw vragen, geven advies en informatie en indien gewenst ondersteunen zij bij het verkrijgen van het juiste aanbod. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden en u heeft geen verwijzing nodig. WWZ-Wijzer tel: (ma. t/m vr. van uur) Voor locaties en openingstijden zie:

12 Andere dienst- en hulpverlening Schuldhulpverlening omvat veel meer dan alleen de schuld. Om u goed te kunnen helpen, is het erg belangrijk om te kijken naar de oorzaak en/of gevolgen van de schulden. Op deze pagina geven wij u een overzicht van de hulpverlenende instanties waarmee team Schuldhulpverlening samenwerkt binnen Alkmaar. Wanneer u woonachtig bent in een andere gemeente, verwijzen wij u naar uw eigen gemeente. In het kort geven wij hieronder aan voor welke hulp u bij welke instanties terecht kunt en hoe u hen kunt bereiken. Brijder Verslavingszorg Brijder biedt verschillende behandelmogelijkheden voor mensen van jong tot oud die problemen hebben met hun middelengebruik of verslaving (alcohol, drugs, medicijnen, gokken, internet). Helderseweg 8a / 1815 AB Alkmaar Tel: Centrum voor Jeugd en Gezin Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor ouders én kinderen, het biedt ondersteuning op het gebied van opvoeden, opgroeien, jeugdgezondheid en welzijn. Noord: Wijkcentrum Mare Nostrum: Arubastraat 2 / 1825 BG Alkmaar Oost: Merwedestraat 4 / 1823 VK Alkmaar Zuid: Ruusbroechof 96 / 1813 BG Alkmaar en sublocatie: Van Alphenstraat 9 / 1813 KG Alkmaar Tel: algemeen Tel: opvoedspreekuur Tel: maatschappelijk werk

13 De Wering Maatschappelijk Werk: Heeft u tijdelijk moeilijkheden in uw (privé-)leven? Wilt u daar graag met iemand over praten? In zo n geval kunt u gebruik maken van de deskundige hulp van het algemeen maatschappelijk werk van De Wering. Ouderenwerk: Ook als u ouder wordt, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De Wering kijkt samen met u hoe u dit kunt bereiken. Of het nu gaat om de thuisadministratie, ouderenadvies, de maaltijdservice of andere activiteiten. Sociaal Raadslieden: Voor al uw vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen. Heeft u problemen met uw uitkering? Worstelt u met uw belastingzaken? Wilt u informatie over echtscheiding? De sociaal raadslieden geven informatie en advies, kunnen bemiddelen, helpen bij het invullen van formulieren of het opstellen van een brief of bezwaarschrift. Muiderwaard 432 / 1824 XT Alkmaar Tel.: info@stichtingdewering.nl DnoDoen DnoDoen biedt onderdak en hulpverlening aan mensen met psychosociale en psychiatrische problemen, die niet meer thuis kunnen wonen of dakloos zijn. De opvang die Dno- Doen biedt: Nachtopvang, Trainingshuis, Begeleid wonen en Wonen Extra (beschermd wonen). Er is Trajectbegeleiding in de preventieve sfeer, crisishulpverlening, tijdens opvang tot en met de nazorg. Zwerfjongeren krijgen intensieve trajectbegeleiding. DnoDoen biedt ook de service van Briefadressen. Voor opvang en begeleiding kunt u zich melden bij de Centrale Voordeur, de balie is open van ma. t/m vr uur. Amelandstraat 1-3 / NN Alkmaar Tel.: (24 uur per dag / 7 dagen per week)

14 GGZ-NHN Wanneer u kampt met psychische problemen kunt u bij GGZ Noord-Holland-Noord terecht voor specialistische hulp. Dat kan gaan om angst, stress en burnout, maar ook voor mensen in acute crisis of met een psychose. Hoe zorgt u er voor dat u de hulp krijgt die u nodig heeft? U kunt zich niet zelf aanmelden bij GGZ Noord-Holland-Noord. Daarvoor neemt u altijd eerst contact op met uw huisarts of uw bedrijfsarts. Dan wordt u aangemeld en ontvangt u een uitnodiging voor een eerste gesprek, het intakegesprek. Tel: Humanitas Verleent diensten op het gebied van welzijn, zorg en wonen aan mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben om de regie over het eigen leven te (her)nemen. Hiervoor zet Humanitas getrainde vrijwilligers in bij jong en oud. Thuisadministratie is een van de diensten waar veel gebruik van gemaakt wordt. Met tijdelijke ondersteuning wordt administratieve chaos financiële rust. Reinaertlaan 1 / 1813 JN Alkmaar Tel: thuisadministratie.alkmaar@humanitas.nl Leger des Heils Het Leger des Heils, Welzijns- en Gezondheidszorg, biedt hulp op de volgende gebieden: maatschappelijke opvang, reclassering, jeugdzorg, ouderen- en gezondheidszorg, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, preventie en maatschappelijk herstel en kerkelijke sociale hulpverlening. Het Leger des Heils bestaat uit diverse stichtingen. Het kerkgenootschap: het korps Leger des Heils te Alkmaar, biedt laagdrempelige hulpverlening aan mensen die in de knel zitten. Burgpoelwaard 2-4 / 1824 EG Alkmaar, tel: Het Sociaal Spreekuur: hier kunnen mensen terecht voor hulp bij het op orde brengen van administratie, in kaart brengen van schulden, hulp bij acute nood betreffende kleding, eten en huisinrichting. Intake voor de Voedselbank. Bannewaard 164 / 1824 EG Alkmaar Tel:

15 Juridisch Loket Het Juridisch Loket is de onafhankelijke dienstverlener voor iedereen. U krijgt goed, gratis en snel juridische informatie en advies op elk rechtsgebied. Noorderkade 116 / 1823 CJ Alkmaar Tel: (op werkdagen van uur. 10 cent per minuut) MEE Noordwest-Holland Heeft u een lichamelijke, zintuiglijke, of verstandelijke beperking of ervaart u beperkingen ten gevolge van een chronische ziekte? Heeft u een autismespectrumstoornis of niet-aangeboren hersenletsel? Dan krijgt u te maken met instanties, regels en allerlei praktische problemen. Misschien heeft u vragen waar niet zo makkelijk een antwoord op te vinden is. MEE is vertrouwd met al deze zaken en kan u daarbij helpen. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. James Wattstraat 5 / 1817 DC Alkmaar Tel: De Voedselbank De Voedselbank verstrekt gratis levensmiddelen van goede kwaliteit, beschikbaar gesteld door de levensmiddelenindustrie en de groot- en detailhandel. De voedselpakketten worden verstrekt aan mensen die in financieel zwaar weer verkeren. Als u denkt in aanmerking te komen voor hulp van de Voedselbank kunt u op de website van de Voedselbank zien via welke instanties u een aanvraag voor een voedselpakket kunt doen. Hier staat ook op vermeld wanneer u in aanmerking komt. Pettermerstraat 39 B / 1823 CW Alkmaar Tel:

16 Dit is een uitgave van de gemeente Alkmaar Postadres / Mallegatsplein AG Alkmaar

Schuldhulpverlening. Samen zoeken naar een oplossing

Schuldhulpverlening. Samen zoeken naar een oplossing Schuldhulpverlening Samen zoeken naar een oplossing Inhoudsopgave Inleiding 3 De screening 4 Aanvragen screening 5 De schuldhulpverlening 6 Budgetbeheer 8 Dienst- en hulpverlening 9 1 2 De screening In

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over.

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Schuldhulpverlening Van geldzorgen en schulden naar een oplossing Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Geldzaken en schulden U kunt door tegenslag in de schulden raken.

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 2 Inhoudsopgave Als schulden een probleem worden... 4 Hoe vraag ik schuldhulpverlening aan? 5 Wanneer kom ik in aanmerking voor schuldhulpverlening? 5 Waaruit bestaat

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over.

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Schuldhulpverlening Van geldzorgen en schulden naar een oplossing Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Geldzaken en schulden U kunt door tegenslag in de schulden raken.

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over.

Schuldhulpverlening. Van geldzorgen en schulden naar een oplossing. Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Schuldhulpverlening Van geldzorgen en schulden naar een oplossing Kent u iemand met geldproblemen? Geef deze folder en praat er samen over. Geldzaken en schulden U kunt door tegenslag in de schulden raken.

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING april

SCHULDHULPVERLENING april SCHULDHULPVERLENING april 2016 1 2 INHOUDSOPGAVE ALS SCHULDEN EEN PROBLEEM WORDEN... 4 HOE VRAAG IK SCHULDHULPVERLENING AAN? 5 WANNEER KOM IK IN AANMERKING VOOR SCHULDHULPVERLENING? 5 WAARUIT BESTAAT SCHULDHULPVERLENING?

Nadere informatie

Als schulden een probleem worden...

Als schulden een probleem worden... Als schulden een probleem worden... U raakt in problematische schulden als u niet meer aan uw aflossingsverplichtingen kunt voldoen, bijvoorbeeld doordat uw inkomen lager is geworden dan uw vaste la sten.

Nadere informatie

Een schuldregeling KREDIETBANK

Een schuldregeling KREDIETBANK SOZAWE Een schuldregeling KREDIETBANK De Groningse Kredietbank (GKB), onderdeel van de Een schuldregeling: hulp bij problematische schulden dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Het kan gebeuren

Nadere informatie

Schuldhulp- verlening

Schuldhulp- verlening Schuldhulpverlening De gemeente Nederweert kan u helpen een problematische schuldsituatie op te lossen of in de toekomst te voorkomen. Dit noemen we ook wel schuldhulpverlening. We zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Schuldbemiddeling. Hulp bij financiële problemen

Schuldbemiddeling. Hulp bij financiële problemen Schuldbemiddeling Hulp bij financiële problemen Schuldbemiddeling Hulp bij financiële problemen Als u te maken heeft met financiële problemen, schakel dan op tijd deskundige hulp in. Hoe eerder hoe beter.

Nadere informatie

U wilt uw schulden wegwerken

U wilt uw schulden wegwerken U wilt uw schulden wegwerken Wij helpen u daarbij gemeente Heumen gemeente Heumen Hebt u schulden en komt u er niet meer uit? Dan is het de hoogste tijd dat u in actie komt! Niemand kan uw geldproblemen

Nadere informatie

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u!

Welzijn Ouderen. Schuldhulpverlening. Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Welzijn Ouderen Thuisadministratie Schuldhulpverlening Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Schuldhulpverlening Ik geef maandelijks

Nadere informatie

Wat kan de kredietbank voor u betekenen?

Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de Kredietbank West-Brabant voor u betekenen? De Kredietbank West-Brabant, onderdeel van de directie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Breda,

Nadere informatie

De Groningse Kredietbank KREDIETBANK

De Groningse Kredietbank KREDIETBANK SOZAWE De Groningse Kredietbank KREDIETBANK De Groningse Kredietbank (GKB), onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen, is een sociale bank. U kunt bij de GKB een lening afsluiten,

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan Als u rekeningen niet of niet op tijd betaalt of een lening niet aflost, dan krijgt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of geen schulden

Nadere informatie

De Groningse Kredietbank

De Groningse Kredietbank SOZAWE Beschermingsbewind Leningen Schuldregeling Budgetbeheer? Cursus De Groningse Kredietbank DE GRONINGSE KREDIETBANK (GKB), ONDERDEEL VAN DE DIENST SOCIALE ZAKEN EN WERK VAN DE GEMEENTE GRONINGEN,

Nadere informatie

Schulden? Pak ze aan!

Schulden? Pak ze aan! Schulden? Pak ze aan! Schulden? Pak ze aan! De meeste Nederlanders hebben op een of andere manier wel een schuld. Bijvoorbeeld in de vorm van een hypotheek, een doorlopend krediet, financiering voor een

Nadere informatie

De Groningse Kredietbank

De Groningse Kredietbank De Groningse Kredietbank SOZAWE Belangrijke adressen Groningse Kredietbank Eendrachtskade Zuidzijde 2 Postbus 415 9700 AK Groningen Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 17.00 uur inloopspreekuur

Nadere informatie

UIT DE SCHULDEN Wegwijs in de schuldhulpverlening

UIT DE SCHULDEN Wegwijs in de schuldhulpverlening UIT DE SCHULDEN Wegwijs in de schuldhulpverlening I wegwijs in de schuldhulpverlening I Ten geleide Dit is een publicatie van de Gemeente Roermond, sector Burgers en Samenleving, afdeling Sociale Zaken.

Nadere informatie

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek.

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek. Adres Klant Onderwerp: Toezending aanvraagformulier schuldhulpverlening Geachte mevrouw, meneer, Hierbij ontvangt u op uw verzoek : 1. Aanvraagformulier voor schuldhulpverlening 2. Voorwaarden voor schuldhulpverlening

Nadere informatie

De bank die geen bank is

De bank die geen bank is www.rotterdam.nl telefoon 14 010 De bank die geen bank is Ik pak mijn schulden aan De Kredietbank Rotterdam (KBR) is geen gewone bank. Er bestaan geen geldautomaten van de KBR om geld te pinnen. De KBR

Nadere informatie

Schuldhulpverlening voor uw werknemers

Schuldhulpverlening voor uw werknemers Schuldhulpverlening voor uw werknemers Werknemers met schulden Veel werkgevers hebben wel eens te maken met werknemers met problematische schulden. Dit kan (financiële) gevolgen hebben voor u als werkgever.

Nadere informatie

Het voorgesprek. Welkom

Het voorgesprek. Welkom Het voorgesprek Welkom U heeft zicht aangemeld bij de gemeente voor Schuldhulpverlening, omdat u vindt dat u geen controle hebt over uw geld en uw uitgaven. Of u hebt van iemand gehoord dat u hulp kunt

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan 1 2 Schulden? Pak ze snel aan Als u rekeningen niet of niet op tijd betaalt of een lening niet aflost, dan krijgt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of geen

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan 1 2 Schulden? Als u uw rekeningen niet (op tijd) betaalt, iets op afbetaling koopt of een lening afsluit, dan maakt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of

Nadere informatie

Het college van de gemeente Geldermalsen;

Het college van de gemeente Geldermalsen; Het college van de gemeente Geldermalsen; gelet op de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het raadsbesluit van 27 juni 2017 waarbij het Beleidsplan Schuldhulpverlening is vastgesteld en artikel 4:81

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket Beschermingsbewind Inhoudsopgave Wat is beschermingsbewind?... 3 Wat kost een beschermingsbewind?... 3 Beschermingsbewind in de praktijk, hoe werkt het?... 4 Overige informatie... 7 Aanmeldingsformulier...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Schulden, hoe kom ik ervan af? Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden?

Inhoudsopgave. Schulden, hoe kom ik ervan af? Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden? met schulden Inhoudsopgave 3 Schulden, hoe kom ik ervan af? 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 Ik kan de rekeningen niet meer betalen. Wat nu? Wat kan ik zelf doen aan mijn schulden? Bij wie kan ik terecht voor

Nadere informatie

Schulddienstverlening

Schulddienstverlening Schulddienstverlening Afdeling Inkomensondersteuning Eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid Gemeente Zwolle Januari 2013 Regina Koudijs Inhoud presentatie Algemeen Doelgroep Hoofddoel schulddienstverlening

Nadere informatie

Post-bachelorcursus Beschermingsbewindvoerder en beheer Aanvullende leesstof les 7

Post-bachelorcursus Beschermingsbewindvoerder en beheer Aanvullende leesstof les 7 Problematische Financiële problemen ontstaan veelal niet vanzelf. Bij problematische spelen niet alleen de financiële problemen een rol, maar het heeft ook te maken met psychosociale problemen. De psychosociale

Nadere informatie

Integrale Schuldhulpverlening

Integrale Schuldhulpverlening Integrale Schuldhulpverlening 1 2 Wat doen wij? Door allerlei oorzaken kunnen er financiële problemen of schulden ontstaan. Bijvoorbeeld u krijgt te maken met een plotselinge daling van het inkomen of

Nadere informatie

Cijfers Schuldhulpverlening 2016

Cijfers Schuldhulpverlening 2016 Cijfers Schuldhulpverlening 2016 1. Aanmeldingen In 2016 zien we weer een lichte stijging van het aantal klanten dat voor een eerste gesprek aan onze balie is gekomen. We hebben in 2016 ingestoken op vindbaarheid,

Nadere informatie

ZELFREDZAAMHEID in Amsterdam

ZELFREDZAAMHEID in Amsterdam PROBLEMATISCHE SCHULDEN EN ZELFREDZAAMHEID in Amsterdam oktober 2013 Steeds meer mensen hebben schulden en de schulden die zij hebben zijn groter dan voorheen. In 2012 melden 11% meer mensen zich bij kredietbanken

Nadere informatie

Meer over bewindvoering

Meer over bewindvoering Meer over bewindvoering Wat is bewindvoering? Wanneer u niet meer in staat bent uw financiële zaken te regelen, dan kan een bewindvoerder u daarbij helpen. Een bewindvoerder beheert uw inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Inhoudsopgave Problematische schulden herkenbaar? 3 Wat is de Wsnp? 4 Hoe komt u in de Wsnp? 6 Wat

Nadere informatie

Van schuld naar schone lei

Van schuld naar schone lei Van schuld naar schone lei In Nederland hebben ruim 200.000 huishoudens te kampen met problematische schulden. Behoort u ook daartoe? Heeft u schulden die u niet kunt afbetalen? Bijvoorbeeld omdat uw inkomen

Nadere informatie

Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening. Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling

Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening. Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening Budgetadvies, Budgetbeheer, Budgetbegeleiding, Minnelijke schuldregeling Meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening Het regelen van uw schulden Meldpunt Budgetadvies

Nadere informatie

Schulden oplossen met de Wsnp

Schulden oplossen met de Wsnp Schulden oplossen met de Wsnp Informatie over schuldsanering bij problematische schulden Inhoudsopgave Problematische schulden herkenbaar? 3 Wat is de Wsnp? 4 Hoe komt u in de Wsnp? 5 Wat doet de bewindvoerder?

Nadere informatie

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Inhoudsopgave Problematische schulden herkenbaar? 3 Wat is de Wsnp? 4 Hoe komt u in de Wsnp? 6 Wat

Nadere informatie

Huurachterstand Wat nu?

Huurachterstand Wat nu? Huurachterstand Wat nu? Huurachterstand Wat nu? Zayaz helpt u hier graag bij Huurachterstand voorkomen 3 Betalingsregeling 4 Hulp bij langdurige huurschulden 4 Een plotselinge daling van het inkomen 5

Nadere informatie

SEZO.SCHULDHULPVERLENING

SEZO.SCHULDHULPVERLENING SEZO.SCHULDHULPVERLENING Overzicht in financiën Aflossen van schulden Zelfstandig verder Schuldhulpverlening SEZO is de aanbieder van Maatschappelijke Dienstverlening in Amsterdam Nieuw-West. Inwoners

Nadere informatie

De bank die geen bank is

De bank die geen bank is Rotterdam.nl telefoon 14 010 De bank die geen bank is Ik pak mijn schulden aan 2 Kredietbank Rotterdam De bank die geen bank is De Kredietbank Rotterdam (KBR) is geen gewone bank. Er bestaan geen geldautomaten

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Klantmanager schuldhulpverlening en preventiemedewerker

Jaarverslag 2015 Klantmanager schuldhulpverlening en preventiemedewerker Jaarverslag 2015 Klantmanager schuldhulpverlening en preventiemedewerker 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Stappenplan Schuldhulpverleningstraject via de BAR gemeente... 4 Aantallen 2015... 5 Klantprofielen...

Nadere informatie

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding.

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding. Budget Support 1. Aanmelding Uiteraard begint het bij de aanmelding van de klant bij Budget Support. Dit kan de klant doen door langs te komen op kantoor, telefonisch, per e-mail of via het contactformulier

Nadere informatie

De schuldenbank: aanpak armoede en schulden in Den Haag

De schuldenbank: aanpak armoede en schulden in Den Haag RIS 295513 4 november 2016 De schuldenbank: aanpak armoede en schulden in Den Haag Initiatiefvoorstel Groep de Mos / Ouderen Partij Den Haag De schuldenbank: aanpak armoede en schulden in Den Haag Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Werknemers met financiële problemen: het aantal groeit, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Natuurlijk

Nadere informatie

Foto: ANP/ Lex van Lieshout

Foto: ANP/ Lex van Lieshout Hulp bij schulden Foto: ANP/ Lex van Lieshout Hulp bij schulden In Nederland hebben veel huishoudens te kampen met problematische schulden. Behoort ook ú daartoe en vindt u het vervelend om hulp te vragen

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Surplus Welzijn Drimmelen

Surplus Welzijn Drimmelen Gemeente Drimmelen Surplus Welzijn Drimmelen Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Budgetcoaching Schuldhulpverlening Cursus Uitkomen met je Inkomen Notities Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving

Nadere informatie

Huur Betalen. 100% wonen

Huur Betalen. 100% wonen Huur Betalen 100% wonen : hoe gaat dat in z n werk? Bij het huren van uw woning heeft u een huurovereenkomst getekend. In deze overeenkomst en in de algemene bepalingen staan uw rechten en plichten beschreven.

Nadere informatie

Bijlage 3 Producten 1 2 MAART 2015 1788622

Bijlage 3 Producten 1 2 MAART 2015 1788622 Gescand archih datum _ Bijlage 3 Producten 1 2 MAART 2015 1788622 De gemeente en haar partners bieden verschillende producten aan op het gebied van schuldhulpverlening: Preventie en vroegsignalering Schuldbemiddeling

Nadere informatie

Begrippenlijst - schulden

Begrippenlijst - schulden Begrippenlijst - schulden Uitleg van veelgebruikte begrippen in de schuldhulpverlening op alfabetische volgorde. Aanzegging Afloscapaciteit Akte van Cessie Bankbeslag Beslagvrije voet (BVV) Bestuursrechtelijke

Nadere informatie

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde

Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde Werknemers met financiële problemen: het aantal groeit, zo blijkt uit onderzoek van het Nibud. Natuurlijk

Nadere informatie

Aan de slag met je schulden

Aan de slag met je schulden Aan de slag met je schulden De stappen van een schuldregeling voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - SCHULDEN OPLOSSEN De stappen van een schuldregeling 1 Opstartfase 2 Start schuldregeling Je

Nadere informatie

Afspraken Bewind Nederland

Afspraken Bewind Nederland Afspraken Bewind Nederland Indien een medewerker van Bewind Nederland bewindvoering uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND

Beschermingsbewind. Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND Beschermingsbewind Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND Welkom bij Stadsbank Oost Nederland Bescherm jezelf en geef je financiën uit handen Aangenaam. Wij

Nadere informatie

Werknemers met schulden

Werknemers met schulden Steeds meer mensen hebben problematische schulden. Ook in uw bedrijf werken misschien mensen met schulden. In deze folder vindt u informatie over de ondersteuning die de gemeente Capelle aan den IJssel

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Financiële hulp op maat Vindt u het moeilijk maandelijks rond te komen? Heeft u problemen om uw schulden af te lossen? Wilt u uw geldzaken (weer) op orde krijgen,

Nadere informatie

Schulden in de leefwereld en de systeemwereld. Therese Steur Rotterdamse Sociale Alliantie

Schulden in de leefwereld en de systeemwereld. Therese Steur Rotterdamse Sociale Alliantie Schulden in de leefwereld en de systeemwereld Therese Steur Rotterdamse Sociale Alliantie Doorverwijzingen naar Rotterdamse Sociale Alliantie Kritische burgers die signalen opvangen van bewoners bedreigd

Nadere informatie

Een akkoord is de moeite waard

Een akkoord is de moeite waard Problematische schulden: Een akkoord is de moeite waard een akkoord is de moeite waard 3 Problematische schulden: Een akkoord is de moeite waard Is door een samenloop van omstandigheden een problematische

Nadere informatie

FORMULIER AANVRAAG SCHULDHULPVERLENING/BUDGETBEHEER

FORMULIER AANVRAAG SCHULDHULPVERLENING/BUDGETBEHEER FORMULIER AANVRAAG SCHULDHULPVERLENING/BUDGETBEHEER Hebt u vragen over schuldhulpverlening of budgetbeheer? Met vragen kunt u dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch contact opnemen met de schuldhulpverleners

Nadere informatie

Bijlage bij Gekantelde schuldhulpverlening Beleidsnotitie 2013-2016 : uitkomsten inventarisatie Sociaal Team

Bijlage bij Gekantelde schuldhulpverlening Beleidsnotitie 2013-2016 : uitkomsten inventarisatie Sociaal Team 201305354 Bijlage bij Gekantelde schuldhulpverlening Beleidsnotitie 20132016 : uitkomsten inventarisatie Sociaal Team Kredietbank Nederland Woningstichting Weststellingwerf gebied van Ja, wij zijn betrokken

Nadere informatie

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11. Informatiebrochure voor zakelijke en particuliere relaties Postbus 1054 1810 KB Alkmaar Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.00) e-mail: info@schuld-vrij.nl Internet site: www.schuld-vrij.nl Inhoud

Nadere informatie

GELD TELT informatie over jouw geldzaken

GELD TELT informatie over jouw geldzaken GELD TELT informatie over jouw geldzaken 2 inleiding Deze folder is voor alle cliënten van Pameijer. Je vindt hier tips en adviezen die te maken hebben met jouw geldzaken. Heb je na het lezen van deze

Nadere informatie

Door: Johan de Gier (SHM) Peter van Zoeren (Humanitas)

Door: Johan de Gier (SHM) Peter van Zoeren (Humanitas) Door: Johan de Gier (SHM) Peter van Zoeren (Humanitas) 18 september 2018 INHOUD PRESENTATIE Wie zijn wij? Wat doen we? Onze aanpak en procedures Samenwerkingspartners Contactgegevens 2 GEZAMELIJKE WAARDEN

Nadere informatie

Een goede aansluiting voorkomt vertraging. Deel 2. Inwoners, afdeling Budgetondersteuning Inburgering en Sociale recherche

Een goede aansluiting voorkomt vertraging. Deel 2. Inwoners, afdeling Budgetondersteuning Inburgering en Sociale recherche datum februari 0 versie Auteur(s) I. Dudink M. Loeven WSNP BEWINDVOERING Een goede aansluiting voorkomt vertraging Deel Inwoners, afdeling Budgetondersteuning Inburgering en Sociale recherche bezoekadres

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding goed en spoedig in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

schulddienstverlening gemeente Brielle

schulddienstverlening gemeente Brielle schulddienstverlening gemeente Brielle De budgetcoach De budgetcoach kan u handige tips geven om uw inkomsten en uitgaven weer met elkaar in evenwicht te brengen. De budget adviesgesprekken zijn gratis

Nadere informatie

Colofon. Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wsnp Postbus 70503 5201 CD S-HERTOGENBOSCH www.wsnp.rvr.org

Colofon. Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wsnp Postbus 70503 5201 CD S-HERTOGENBOSCH www.wsnp.rvr.org Colofon Dit boekje is een uitgave van de Raad voor Rechtsbijstand, Bureau Wsnp. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

Beleidsplan integrale schuldhulpverlening gemeente Heerhugowaard. Oktober 2012 oktober 2016

Beleidsplan integrale schuldhulpverlening gemeente Heerhugowaard. Oktober 2012 oktober 2016 Beleidsplan integrale schuldhulpverlening gemeente Heerhugowaard Oktober 2012 oktober 2016 September 2012 2 3 Inleiding De schuldhulpverlening is flink in beweging. Door de economische crisis raken meer

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Financiële hulp op maat Vindt u het moeilijk maandelijks rond te komen? Heeft u problemen om uw schulden af te lossen? Wilt u uw geldzaken (weer) op orde krijgen,

Nadere informatie

Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013

Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013 Beleidsregels schuldhulpverlening gemeente Velsen 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. college: college van burgemeester en wethouders van Velsen; b. inwoner:

Nadere informatie

CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN. als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk

CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN. als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN als gevolg van een huurschuld tussen corporaties, Kredietbank en gemeente Moerdijk CONVENANT PREVENTIE HUISUITZETTINGEN ALS GEVOLG VAN EEN HUURSCHULD tussen Woningcorporatie

Nadere informatie

Blijf niet zitten. Algemeen Maatschappelijk Werk

Blijf niet zitten. Algemeen Maatschappelijk Werk Blijf niet zitten Algemeen Maatschappelijk Werk 1 2 BLIJF NIET ZITTEN WAAR U ZIT: KOM PRATEN OVER UW PROBLEMEN Ieder van ons krijgt wel eens met problemen te maken. Dat hoort gewoon bij het leven. Vaak

Nadere informatie

Incasso: Een minnelijk en gerechtelijk traject

Incasso: Een minnelijk en gerechtelijk traject Incasso: Een minnelijk en gerechtelijk traject Een incassotraject zijn alle acties van een schuldeiser, incassobureau of deurwaarder om een schuld te innen. Reageer altijd op brieven van schuldeisers.

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Rekenkamerbrief over gemeentelijke Schuldhulpverlening Voorst ( )

Rekenkamercommissie. Rekenkamerbrief over gemeentelijke Schuldhulpverlening Voorst ( ) Rekenkamercommissie Rekenkamerbrief over gemeentelijke Schuldhulpverlening Voorst (2018-53151) Vooraf Dit is een rekenkamerbrief en geen rekenkameronderzoek. De rekenkamercommissie heeft vooral onderzoek

Nadere informatie

Copyright Compass 2018 INFORMATIE:

Copyright Compass 2018 INFORMATIE: Copyright Compass 2018 INFORMATIE: Schulden en bewind Wanneer iemand onder beschermingsbewind wordt gesteld wil dat niet zeggen dat er sprake is van een schuldensituatie. Ook iemand met veel vermogen kan

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk:

De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk: De Raad voor Rechtsbijstand geeft met betrekking tot de Wsnp nog enkele andere folders uit, namelijk: Werken aan een schuldenvrije toekomst (Deze folder geeft informatie aan schuldenaren over de mogelijkheden

Nadere informatie

Wat doen we voor je? Wat doen we niet?

Wat doen we voor je? Wat doen we niet? Budgetbeheer Wat is budgetbeheer? Bij budgetbeheer wordt, zoals het woord al zegt, je budget beheerd door een budgetbeheerder. De budgetbeheerder zorgt er voor dat je vaste lasten op tijd worden betaald

Nadere informatie

Aanvullende notitie op het Beleidsplan schuldhulpverlening gemeente Menterwolde

Aanvullende notitie op het Beleidsplan schuldhulpverlening gemeente Menterwolde Aanvullende notitie op het Beleidsplan schuldhulpverlening gemeente Menterwolde Inleiding Met de invoering van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening zijn de minnelijke schuldsanering en de wettelijke

Nadere informatie

CONFERENTIE ARMOEDE EN SCHULDEN STADSBANK LEIDEN SCHULDHULPVERLENING PREVENTIEPLAN

CONFERENTIE ARMOEDE EN SCHULDEN STADSBANK LEIDEN SCHULDHULPVERLENING PREVENTIEPLAN 1 CONFERENTIE ARMOEDE EN SCHULDEN STADSBANK LEIDEN SCHULDHULPVERLENING PREVENTIEPLAN Asmae Noura en Gabriëlle van der Loo 2 PROGRAMMA Traject Schuldhulpverlening Preventieplan 2018-2021 3 EEN PAAR VRAGEN

Nadere informatie

Afspraken DHC Bewind

Afspraken DHC Bewind Afspraken DHC Bewind Indien een medewerker van DHC Bewind uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten bestaan leggen wij het hier

Nadere informatie

Schuldhulpverlening Werk & Inkomen. Heeft u vragen of zorgen over geld, achterstand in betaling of schulden?

Schuldhulpverlening Werk & Inkomen. Heeft u vragen of zorgen over geld, achterstand in betaling of schulden? Schuldhulpverlening Werk & Inkomen Heeft u vragen of zorgen over geld, achterstand in betaling of schulden? Schulden hoeven niet altijd een probleem te zijn. Veel mensen hebben schulden. Zo is een lening

Nadere informatie

Colofon. Raad voor Rechtsbijstand s-hertogenbosch Bureau Wsnp Postbus 70503 5201 CD S-HERTOGENBOSCH www.wsnp.rvr.org

Colofon. Raad voor Rechtsbijstand s-hertogenbosch Bureau Wsnp Postbus 70503 5201 CD S-HERTOGENBOSCH www.wsnp.rvr.org Colofon Dit boekje is een uitgave van de Raad voor Rechtsbijstand s-hertogenbosch, Bureau Wsnp. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Financiële Winkel van Delft

Schuldhulpverlening. Financiële Winkel van Delft Schuldhulpverlening Financiële Winkel van Delft Start Diverse activiteiten: Schuldbemiddeling. Training en instructie. Preventie (voorlichting). Advisering. Spelregels Convenant NVVK Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Aanmeldformulier beschermingsbewind

Aanmeldformulier beschermingsbewind Aanmeldformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding op de juiste wijze in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind De bewindvoerder Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind Bewindvoering algemeen In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? En soms wordt

Nadere informatie

Welzijn Ouderen. Blut?! Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u!

Welzijn Ouderen. Blut?! Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Welzijn Ouderen Thuisadministratie Blut?! Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Blut?! Mijn telefoonabonnement is afgesloten. Wat nu?

Nadere informatie

Kennismaking. Bewindvoering

Kennismaking. Bewindvoering Kennismaking Bewindvoering Zes Rivieren Bewindvoeringskantoor Zes Rivieren is een eenmanszaak van Henk-Jan Tromp. De missie van mijn kantoor is het ondersteunen van mensen die niet in staat zijn om hun

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Beschermingsbewind Beschermingsbewind Als u niet in staat bent om zelf uw financiën te regelen, kan dit snel tot problemen leiden. Bijvoorbeeld doordat vaste lasten

Nadere informatie

CITROËN AUTOFINANCIERING

CITROËN AUTOFINANCIERING CITROËN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG CITROËN FINANCIAL SERVICES HELPT U GRAAG OP WEG U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen.

Nadere informatie

Wat is beschermingsbewind?

Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind (ook wel bewindvoering of bewind) wordt aangevraagd bij de rechtbank. Je vraagt dan aan de rechter of iemand anders je inkomen en je uitgaven

Nadere informatie

Wat is Voogdij? Deze folder is voor ouders van cliënten van de

Wat is Voogdij? Deze folder is voor ouders van cliënten van de Wat is Voogdij? Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 Voogdij Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven speciale jeugdzorg aan kinderen en/of

Nadere informatie

Schulddienstverlening. (SDV) Hoe werkt dat?

Schulddienstverlening. (SDV) Hoe werkt dat? Schulddienstverlening (SDV) Hoe werkt dat? Schulddienstverlening Bestaat uit een front-, mid- en backoffice Is onderdeel van de sector Z&I Gestationeerd in Mercado vloerveld 3b Balie SDV zit in het Stadskantoor

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG 2 PEUGEOT FINANCE HELPT U GRAAG OP WEG U WILT EEN NIEUWE AUTO, MAAR U KUNT UW AANKOOP NIET IN ÉÉN KEER BEKOSTIGEN. DAN HELPT PEUGEOT

Nadere informatie