Overzicht hulpwerkzaamheden SHO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht hulpwerkzaamheden SHO"

Transcriptie

1 Overzicht hulpwerkzaamheden SHO Stichting Vluchteling Stichting Vluchteling werkt samen met haar lokale partners om noodhulp te verlenen aan de vele vluchtelingen in Kenia, Ethiopië en Somalië. Voor de hongersnood heeft de stichting haar programma uitgebreid met extra personeel en voeding. De stichting is aanwezig in Dadaab, Kenia. Hier bevindt zich waarschijnlijk het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Elke dag arriveren naar schatting 1300 vluchtelingen. Stichting Vluchteling zorgt ervoor dat ondervoede kinderen onder de vijf speciale noodvoeding krijgen, zoals vloeibare voeding en Plumpy Nut, een soort pindakaasraap verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen. Een ernstig ondervoed kind heeft drie repen Plumpy Nut per dag nodig. Hiermee kunnen de kinderen er binnen een paar weken bovenop komen, maar voor sommigen komt de hulp te laat. Rode Kruis De noodhulp die het Rode Kruis nu biedt, sluit aan bij de langetermijnstrategie die de organisatie heeft voor de landen in de Hoorn van Afrika. Het Rode Kruis: verstrekt voedsel, water en non-food producten aan de zwaarst getroffen gemeenschappen. verleent financiële bijstand aan herders, zodat die weer vee kunnen kopen. assisteert bij het aanleggen van irrigatie, en inheemse water- en voedselvoorzieningen. zet voedselprogramma s op voor scholen. verleent medische hulp aan moeders en kinderen, in samenwerking met de ministeries van gezondheid. zet strategieën op voor levensonderhoud op de langere termijn. In Somalië heeft het Rode Kruis sinds april al mensen van voedsel en noodvoorraden voorzien en zo n mensen toegang tot schoon drinkwater geboden ernstig ondervoede kinderen worden momenteel behandeld in één van de 18 therapeutische voedingsprogramma's. Tien nieuwe voedselcentra zullen worden geopend. UNICEF UNICEF schat de komende zes maanden 300 miljoen dollar nodig te hebben voor noodhulp aan de kinderen in de Hoorn van Afrika. De nadruk van de hulp ligt op het bieden van geïntegreerde interventies, die zich richten op de verschillende aspecten van het overleven van een kind en zijn ontwikkeling, waaronder het verstrekken van gezondheidszorg en vaccins. UNICEF: coördineert in Zuid Somalië 1002 voedingsservice programma s. heeft zelf 16 centra waar ondervoede kinderen opgevangen kunnen worden. is in Zuid-Somalië hard bezig met het opschalen van haar 526 programma s, met als doel om de ondervoede kinderen op te vangen (waarvan er ernstig ondervoed zijn). Dit wordt onder andere gedaan door het uitdelen van therapeutische voeding als Plumpy Nut (calorierijke pindakaasreep).

2 wil in de komende zes maanden huishoudens bereiken met voedselhulp. Hiervoor zet Unicef op dit moment in deze regio 150 mobiele teams op, zodat families niet weg hoeven te trekken uit hun eigen dorp. Door ondervoeding worden mensen extra kwetsbaar voor ziektes. Dit maakt de gezondheidssituatie uiterst belangrijk. Op het gebied van gezondheidszorg in Somalië: heeft UNICEF 114 gezondheidscentra en 351 gezondheidsposten. zijn mensen bereikt met de meest cruciale gezondheidszorg. worden binnen zes maanden 2.5 miljoen mensen bereikt met basale gezondheidsvoorzieningen. streeft UNICEF ernaar 95% van de kinderen te vaccineren tegen mazelen, voorzien van vitamine A en ontwormen. UNICEF in Kenia In juli was er een ongekend grote toestroom van vluchtelingen uit Somalië naar Kenia. Als vluchtelingen de grens tussen Somalië en Kenia passeren, moeten ze nog tachtig kilometer lopen om bij het eerste vluchtelingenkamp aan te komen. In Kenia: zet UNICEF een ondervoedings- en gezondheidscentrum op aan de grens tussen Kenia en Somalië. ondersteunt UNICEF ondervoede kinderen onder de vijf jaar. worden er zwangere vrouwen gesteund met extra supplementaire voeding. worden kinderen gevaccineerd en ontwormd, en ontvangen vitamine A. ICCO en Kerk in Actie Somalië In samenwerking met lokale hulporganisaties verstrekken ICCO en Kerk in Actie voedsel, kleding en water. Ook zorgen ze voor psychiatrische hulp, onderkomens en sanitaire voorzieningen. Dit doen ze in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, en twintig kampen rondom die stad. Zo helpen ze meer dan gezinnen. De werkzaamheden worden bemoeilijkt door de gevechten die nu in Mogadishu plaatsvinden. Er worden voedselpakketten uitgedeeld die bestaan uit 30 kg rijst, 30 kg bonen en 15 liter plantaardige olie. Ook ontvangen gevluchte gezinnen pakketten bestaande uit: twee dekens, twee zeilen, een klamboe, een stuk zeep, een jerrycan water en een slaapmat. Kenia: geven voedselhulp in vijf van de ergst getroffen gebieden. delen zaden, gereedschap en jonge dieren uit om de mensen weer een bestaan op te kunnen laten bouwen. Trainingen worden gegeven waarin boeren leren welke gewassen bestand zijn tegen de droogte. werken aan watervoorzieningen voor zowel de akkers als voor drinkwater. zorgen in het vluchtelingenkamp Dadaab voor opvang van de meest kwetsbare nieuw aangekomen vluchtelingen, voor water, psychosociale ondersteuning voor met name kinderen, en voor de veiligheid in het kamp. Save the Children De afgelopen maanden heeft Save the Children haar activiteiten in Somalië uitgebreid met het oog op de aankomende droogte. In de huidige noodtoestand richt de organisatie zich op mensen, waaronder kinderen. Save the Children: voedt kinderen in voedingscentra in Zuid- en Centraal-Somalië en Puntland.

3 is een aanvullend voedselprogramma gestart in Galgaduud, Somalië, gericht op gezinnen met ernstig ondervoede kinderen. heeft 24 miljoen liter water gebracht naar Zuid- en Centraal-Somalië, waardoor mensen voorlopig genoeg te drinken hebben. levert basisgezondheidszorg aan mensen. heeft mensen (arme gezinnen met ondervoede kinderen) contant geld gegeven zodat ze een aantal essentiële zaken kunnen aanschaffen. In Zuid-Ethiopië in en rondom de plaats Dollo Ado: verstrekt Save the Children aanvullende voeding aan kinderen onder de vijf jaar en zwangere moeders in een transitcentrum voor vluchtelingen. heeft de organisatie een nieuw opvangkamp in gebruik genomen met capaciteit voor mensen. deelt zij noodvoeding uit aan 5300 mensen. zorgt Save the Children ervoor dat mensen in de regio Ayisha Woreda dagelijks 5 liter schoon drinkwater ontvangen. Cordaid Mensen in Nood Cordaid Mensen in Nood is actief in vele regio s in Ethiopië en Kenia. Cordaid Mensen in Nood: repareert waterpompen en legt nieuwe waterputten aan. desinfecteert water en verspreidt water met trucks. koopt verzwakt vee op en slacht dit voor vlees. verleent veterinaire steun om bepaalde dieren in leven te houden waarmee later teruggefokt kan worden. voert medische checks uit in elf klinieken in Ethiopië. zet mobiele medische teams in zeven gemeenten in Ethiopië. Oxfam Novib Oxfam Novib heeft tot nu toe zo n één miljoen mensen geholpen maar wil dit uitbreiden tot drie miljoen. Dit heeft Oxfam Novib onder andere bereikt: In het vluchtelingenkamp in Dadaab, in Kenia, zijn sanitaire voorzieningen aangelegd en waterputten. In Zuid-Somalië worden nu meer dan mensen voorzien van water en sanitaire en landbouw voorzieningen. In samenwerking met lokale organisaties wordt water met trucks verspreid. In Mogadishu worden ondervoede en zieke kinderen geholpen. In gebieden waar mensen afhankelijk zijn van hun vee, worden geiten en koeien voorzien van water, grasland, vaccinaties en medische behandeling. In Kenia worden de meest verzwakte geiten en schapen opgekocht en geslacht voor vlees. Ook worden verzwakte dieren (eigendom van gezinnen) verzorgd en ontwormd. Lokale bevolking, waaronder kinderen, wordt onderwezen in het hygiënisch omgaan met water, door het te desinfecteren en zeep en sanitaire voorzieningen te gebruiken. Dit om uitbraak van ziektes tegen te gaan.

4 Tear: noodhulp nu voor structurele hulp later Bij Tear gaan noodhulp en lange termijn programma s hand in hand. Hierover zegt Martin Herlaar, Hoofd Regioteam Afrika bij Tear: We gebruiken de bestaande capaciteit van onze partners om snel noodhulp te kunnen geven. Maar de ontwikkeling op lange termijn mag hierdoor niet verwaarloosd of ondermijnd worden. Inmiddels is de eerste ton van het giro555 geld onderweg naar projecten van Tear. Hiermee worden bestaande projecten in de getroffen gebieden uitgebreid om de toestroom van mensen aan te kunnen. De noodhulp bestaat uit het leveren van water via trucks en het uitdelen van noodhulppakketten. Elk ontheemd gezin krijgt 3 muskietennetten, 3 kookpannen, 2 zeilen voor dakbedekking, 4 watercontainers en 4 stukken zeep. Ethiopië In Ethiopië werkt Tear in de districten Offa en Koyisha samen met de Wolaita Kale Heywet Church. Het bestaande voedselzekerheidsprogramma wordt uitgebreid. Naast noodhulp is er ook een geld voor werk -project voor getroffen gezinnen. Ontheemden worden zelf betaald om voor het project te werken. Somalië In Somalië werkt Tear via de organisatie World Concern. Er worden noodpakketten uitgedeeld en vrachtwagens drinkwater aangevoerd. Dit zijn in eerste instantie 3000 mensen in 500 huishoudens in het zuidwesten van Somalië bij de Keniaanse grens en in Somaliland (het noordwesten van Somalië). Lange termijn Projecten waaraan nu al gewerkt wordt zijn gericht op beter waterbeheer en tegengaan van erosie. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het voorkomen van nieuwe rampen. Met dit programma worden mensen geholpen. Op de lange termijn zal Tear en haar partners blijven werken aan projecten die de bevolking weerbaar maken tegen droogte. World Vision: uitbreiding reguliere programma s naar noodhulp World Vision werkt met een verhoogd budget en uitgebreide programma s tegen de droogte in Somalië, Kenia en Ethiopië sinds maart Daarbij richtte zij zich in Kenia en Ethiopië niet op de kampen omdat de bevolking in de dorpen net zo getroffen wordt door de droogte. Nu de situatie zich verslechtert, onderzoekt World Vision waar zij toegevoegde waarde kan hebben: kampen in Ethiopië en Kenia en plekken in Somaliland en Puntland waar ze tot nu toe nog niet werkte, maar waar de nood hoog is Lopende programma s In de drie landen worden reguliere programma s uitgebried: gezondheidszorg, bestrijding van ondervoeding, watervoorziening en hygiëne, Cash for Work programma s die mensen inkomen geven, restauratie van waterbronnen en capaciteitsopbouw op het gebied van hoe mensen vredig met elkaar kunnen leven, landbouwprogramma s (Ethiopië en Kenia) en noodinterventies voor de veestapel zoals vaccinatie en het uitdelen van veevoer (Kenia). Nieuwe programma s Deze worden voorbereid in de hele regio en richten zich op: gespecialiseerde bestrijding van ondervoeding en medische hulp aan kinderen, training van medische staf en het bevoorraden van medische middelen en schoon drinkwater, training over het voorkomen van ziektes,

5 vaccinatie van vee, het leveren van dierenarts diensten, distributie van veevoer en het verbeteren van wateropvangplaatsen, distributie van voedsel, voedingsprogramma s op scholen en Food for Work aan de zwaarst getroffen mensen in Kenia en Somalië..

Hulp in de Hoorn van Afrika

Hulp in de Hoorn van Afrika Hulp in de Hoorn van Afrika Foto: Save the Children/Petterik Wiggers Sorry Afrika, wij zijn op vakantie 2 Hulpverlening in Somalië, Kenia en Ethiopië 3 Straks kan ik mijn gezin voeden 5 Lees verder op

Nadere informatie

Pakistan ZES MAANDEN HULP VERLENING. Marco Borsato: Deze actie was heel hard nodig. 2 Waar is uw gift terecht gekomen? 3 Boer oogst weer 5

Pakistan ZES MAANDEN HULP VERLENING. Marco Borsato: Deze actie was heel hard nodig. 2 Waar is uw gift terecht gekomen? 3 Boer oogst weer 5 ZES MAANDEN HULP VERLENING Pakistan Marco Borsato: Deze actie was heel hard nodig. 2 Waar is uw gift terecht gekomen? 3 Boer oogst weer 5 Lees verder op de volgende pagina Nederland in actie We zijn Pakistan

Nadere informatie

Rampenmanagement Zuid-Soedan

Rampenmanagement Zuid-Soedan Rampenmanagement Zuid-Soedan In Zuid-Soedan zijn honderdduizenden mensen op de vlucht. Er is groot gebrek aan schoon water, voedsel en medicijnen. De dreiging van hongersnood groeit, miljoenen mensen zullen

Nadere informatie

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten.

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. UNICEF in Mozambique: 2010 2014 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. 2 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten In Mozambique overlijden ieder jaar tienduizenden kinderen

Nadere informatie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Noodhulp in de Hoorn van Afrika Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Wat is er aan de hand? Hoe komt dat? Wat kunnen we er aan doen? Een paar praktijkvoorbeelden Opbouw presentatie

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 30 november 2017 Het conflict in Syrië gaat de zevende oorlogswinter in. Er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. De reserves van de gezinnen

Nadere informatie

SHO. Honger in de Hoorn van Afrika! Eerste gezamenlijke SHO-rapportage. Rapportage periode: 11 juli 2011 31 december 2011

SHO. Honger in de Hoorn van Afrika! Eerste gezamenlijke SHO-rapportage. Rapportage periode: 11 juli 2011 31 december 2011 SHO Honger in de Hoorn van Afrika! Eerste gezamenlijke SHO-rapportage Samenwerkende Hulporganisaties Rapportage periode: 11 juli 2011 31 december 2011 Foto: Petterik Wiggers, Save the Children, Dollo,

Nadere informatie

UNICEF Nederland. Totaal te besteden met Giro555*: *Totaal te besteden is inclusief eventuele rentebaten en apparaatskostenvergoeding.

UNICEF Nederland. Totaal te besteden met Giro555*: *Totaal te besteden is inclusief eventuele rentebaten en apparaatskostenvergoeding. UNICEF Nederland Over ons UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de VN en draagt wereldwijd bij aan het borgen van de rechten van kinderen, zowel in reguliere context als noodhulpsituaties. Basale voorzieningen

Nadere informatie

Help kinderen die geen eten hebben

Help kinderen die geen eten hebben GIRO LESPAKKET Help kinderen die geen eten hebben In veel landen in Afrika hebben veel kinderen niet genoeg te eten. Ze eten de hele dag niks of maar een heel klein beetje. Dat is een ramp. Want eten is

Nadere informatie

Pakistan ZO IS UW GIFT BESTEED

Pakistan ZO IS UW GIFT BESTEED ZO IS UW GIFT BESTEED Pakistan Joost Karhof: De giften bleven binnenstromen 2 Zo redde Mohammad zijn dorp 4 Giften vooral besteed aan onderdak, voedsel en water 6 Lees verder op de volgende pagina Alles

Nadere informatie

Luisterend Dienen Postbus 456 3500 AL Utrecht info@luisterenddienen.nl www.luisterenddienen.nl

Luisterend Dienen Postbus 456 3500 AL Utrecht info@luisterenddienen.nl www.luisterenddienen.nl Luisterend Dienen Postbus 456 3500 AL Utrecht info@luisterenddienen.nl www.luisterenddienen.nl Rapportage noodhulp Hoorn van Afrika 2011 Zomer 2012 Geachte lezer, In juli 2011, nu ongeveer een jaar geleden,

Nadere informatie

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika

Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Bedankt voor uw steun! Droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika Binnengekomen giften 2017 510.276,23 Duurzame noodhulp Directe noodhulp Waterpompen en irrigatiesystemen 3 scholen zijn voorzien van

Nadere informatie

De Hoorn van Afrika Het getroffen gebied omvat een viertal landen in Oost-Afrika: Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti

De Hoorn van Afrika Het getroffen gebied omvat een viertal landen in Oost-Afrika: Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti Fotopresentatie De Hoorn van Afrika Het getroffen gebied omvat een viertal landen in Oost-Afrika: Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti De Hoorn van Afrika Situatieschets WFP/Maria Katajisto De Hoorn van

Nadere informatie

ICCO & Kerk in Actie. Nederland, FSAN).

ICCO & Kerk in Actie. Nederland, FSAN). ICCO & Kerk in Actie Over ons ICCO & Kerk in Actie is in samenwerking met het internationale netwerk de ACT Alliance al jaren actief in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië, Ethiopië, en Kenia. De ACT Alliance

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

Droogte in Oost-Afrika

Droogte in Oost-Afrika Droogte in Oost-Afrika Ethiopië Addis-Ababa 120.000 Djibouti Djibouti Somalië 3.200.000 2.500.000 600.000 Oeganda Kenia Mogadishu Kampala 3.500.000 Naïrobi noodgebied crisisgebied beperkte noodtoegang

Nadere informatie

Zittingsdocument 12.9.2011 B7-0493/2011 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van de verklaringen van de Raad en de Commissie

Zittingsdocument 12.9.2011 B7-0493/2011 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van de verklaringen van de Raad en de Commissie EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Zittingsdocument 12.9.2011 B7-0493/2011 ONTWERPRESOLUTIE naar aanleiding van de verklaringen van de Raad en de Commissie ingediend overeenkomstig artikel 110, lid 2, van het

Nadere informatie

SHO. Honger in de Hoorn van Afrika! Gezamenlijke SHO-eindrapportage. Rapportage periode: 11 juli 2011 31 juli 2012

SHO. Honger in de Hoorn van Afrika! Gezamenlijke SHO-eindrapportage. Rapportage periode: 11 juli 2011 31 juli 2012 Honger in de Hoorn van Afrika! Gezamenlijke SHO-eindrapportage SHO Samenwerkende Hulporganisaties Rapportage periode: 11 juli 2011 31 juli 2012 Deelnemers actie Honger in de Hoorn van Afrika!: Cordaid

Nadere informatie

Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555

Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555 Derde tussenrapportage Giro555-actie Help slachtoffers Filipijnen Verslag: World Vision Over ons World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. World Vision wil

Nadere informatie

UPDATE NOODHULP NEPAL

UPDATE NOODHULP NEPAL UPDATE NOODHULP NEPAL nieuwsbrief #03 / mei 2015 Samen voor Nepal Onmiddellijk na de aardbeving in Nepal sloegen de ADID-organisaties de handen ineen, ter plekke en in Nederland. We staan geen van allen

Nadere informatie

Totaal ontvangen van Giro555: Totaal besteed tot : (50 % van te besteden bedrag)

Totaal ontvangen van Giro555: Totaal besteed tot : (50 % van te besteden bedrag) Terre des Hommes Over ons Terre de Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Een wereld waarin kinderen niet worden

Nadere informatie

Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal. Over ons. Verslag: World Vision

Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal. Over ons. Verslag: World Vision Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal Verslag: World Vision Over ons World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn, onderwijs krijgen en opgroeien in een veilige

Nadere informatie

Artsen zonder grenzen

Artsen zonder grenzen Artsen zonder grenzen Dianne van den Bosch Inhoud Zo kwam het... 2 En in Nederland... 2 Hallo hallo!... 3 Wanneer in actie?... 3 Reizen in een vrachtvliegtuig... 3 En verder... 3 Laat maar waaien... 3

Nadere informatie

Leidraad voor provinciale besluitvorming in het kader van noodhulp

Leidraad voor provinciale besluitvorming in het kader van noodhulp bericht op brief van: - uw kenmerk: - De voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffie ons kenmerk: 10016337/38 afdeling: Economie bijlage(n): 1 behandeld door: P.A.L. van Vooren doorkiesnummer:

Nadere informatie

El Niño Niño El Niño

El Niño Niño El Niño El Niño Een voedselpakket voor Timu Lokuwam en zijn kinderen Ik zorg in mijn huis voor zeven weeskinderen. We hebben nauwelijks wat te eten. Eigenlijk zijn we nu afhankelijk van wilde bessen die we zelf

Nadere informatie

Tweede tussenrapportage Giro555-actie Help slachtoffers Filipijnen. Over ons. Historie in het gebied. Verslag: World Vision

Tweede tussenrapportage Giro555-actie Help slachtoffers Filipijnen. Over ons. Historie in het gebied. Verslag: World Vision Tweede tussenrapportage Giro555-actie Help slachtoffers Filipijnen Verslag: World Vision Over ons World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. We willen dat kinderen

Nadere informatie

Help slacht offers aardbeving Haïti

Help slacht offers aardbeving Haïti Eerste gezamenlijke rapportage 13 januari - 31 maart 2010 sho s a m e n w e r k e n d e hulporganisaties SHO-actie Help slacht offers aardbeving Haïti Deelnemende orga nisaties Haïti-actie: Cordaid Mensen

Nadere informatie

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt the well foundation Developing sustainable welfare, daar staat The Well foundation voor. Meer dan 10 jaar

Nadere informatie

SHO S A M E N W E R K E N D E HULPORGANISATIES

SHO S A M E N W E R K E N D E HULPORGANISATIES SHO S A M E N W E R K E N D E HULPORGANISATIES 6 MAANDEN NA DE RAMP Beau van Erven Dorens: Uit je hart iets doen, daar gaat het om 2 Geen ramp ná de ramp: de resultaten 3 Alles wat niet direct gebeurt,

Nadere informatie

Meerderheid Nederland niet van plan om geld te geven Nederlander twijfelt of geld voor noodhulp Hoorn van Afrika goed terecht komt

Meerderheid Nederland niet van plan om geld te geven Nederlander twijfelt of geld voor noodhulp Hoorn van Afrika goed terecht komt Onderzoekssamenvatting NCDO, 5 augustus 2011 Meerderheid Nederland niet van plan om geld te geven Nederlander twijfelt of geld voor noodhulp Hoorn van Afrika goed terecht komt In de Hoorn van Afrika vindt

Nadere informatie

Help slacht offers overstroming Pakistan

Help slacht offers overstroming Pakistan Eerste SHO-rapportage Pakistan 12 augustus 2010 12 november 2010 sho s a m e n w e r k e n d e hulporganisaties SHO-actie Help slacht offers overstroming Pakistan deelnemers aan pakistan-actie: Cordaid

Nadere informatie

Help slacht offers aardbeving Haïti

Help slacht offers aardbeving Haïti Tweede voortgangsrapportage 13 januari - 30 juni 2010 sho s a m e n w e r k e n d e hulporganisaties SHO-actie Help slacht offers aardbeving Haïti Deelnemende orga nisaties Haïti-actie: Cordaid Mensen

Nadere informatie

Het project wil in Mesera een educatief-medisch centrum realiseren.

Het project wil in Mesera een educatief-medisch centrum realiseren. Kititenebo, (allemaal samen) noodhulp voor de kinderen februari 2017 De aanhoudende droogte in Afrika bereikt het nieuws in Europa. In de Standaard (25.02.2017) stond het te lezen: nomaden zoeken wanhopig

Nadere informatie

Enkele projecten... De Health post in Aalapot

Enkele projecten... De Health post in Aalapot Enkele projecten... De Health post in Aalapot De health post of huisartsenkliniek van dr. Jagat Nepali in Aalapot (20 km ten noordoosten van Kathmandu) bereikt een verzorgingsgebied van 10.000 inwoners.

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

6,2. Opdracht door een scholier 1535 woorden 20 juni keer beoordeeld. Vluchtelingenkamp

6,2. Opdracht door een scholier 1535 woorden 20 juni keer beoordeeld. Vluchtelingenkamp Opdracht door een scholier 1535 woorden 20 juni 2004 6,2 44 keer beoordeeld Vak ANW Vluchtelingenkamp Inleiding Er zijn rond de 5000 Bosnische vluchtelingen die zo snel mogelijk hulp nodig hebben. In ons

Nadere informatie

Genoeg water voor iedereen

Genoeg water voor iedereen Genoeg water voor iedereen eerlijk verdeeld - betaalbaar - schoon - duurzaam Of je nu rijk bent of arm, als je een dag niet drinkt heb je dorst. Niemand kan zonder water. Met genoeg en schoon water hebben

Nadere informatie

Ayush Nadir woont al maanden met haar 12-jarige dochter in een tent in een kamp in Minyara, in Noord Libanon

Ayush Nadir woont al maanden met haar 12-jarige dochter in een tent in een kamp in Minyara, in Noord Libanon Situatie vluchtelingen Syrië steeds nijpender Er zijn zulke grote tekorten in de hulpfondsen dat Syrische vluchtelingen binnenkort niet langer de meest basale voedselhulp kan worden gegeven. Die conclusie

Nadere informatie

De artsen houden spreekuur in diverse dorpen en naar behoefte worden medicamenten voorgeschreven.

De artsen houden spreekuur in diverse dorpen en naar behoefte worden medicamenten voorgeschreven. Begroting 2014-2016 Stg Time to help Nederland 2014 2015 2016 Opbrengsten 156.500,00 172.150,00 189.365,00 Projecten Medische missie 25.000,00 27.500,00 30.250,00 Noodhulp 4.000,00 4.400,00 4.840,00 Vluchtelingen

Nadere informatie

Hulp aan Syrische vluchtelingen II

Hulp aan Syrische vluchtelingen II Aan alle diaconieën van de Hersteld Hervormde Kerk Generale diaconale commissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Internet www.hersteldhervormdekerk.nl Email diaconaat@hersteldhervormdekerk.nl

Nadere informatie

Meting december 2013 DONATEURSVERTROUWEN WEER IN DE LIFT

Meting december 2013 DONATEURSVERTROUWEN WEER IN DE LIFT Meting ember 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl DONATEURSVERTROUWEN WEER IN DE LIFT Nederland stelt het werk van goede doelen

Nadere informatie

Help slacht offers overstroming Pakistan. SHO-actie. SHO-eindrapportage Pakistan 12 augustus augustus 2011

Help slacht offers overstroming Pakistan. SHO-actie. SHO-eindrapportage Pakistan 12 augustus augustus 2011 SHO-eindrapportage Pakistan 12 augustus 2010 31 augustus 2011 SHO-actie Help slacht offers overstroming Pakistan deelnemers aan pakistan-actie: Cordaid Mensen in Nood ICCO & Kerk in Actie Oxfam Novib Nederlandse

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Financiering Heifer Nederland

Nadere informatie

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria

Nigeria. 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Nigeria 1. Bevolking en welvaart in Nigeria 2. Voedselvoorziening in Nigeria 3. Nigeria in de wereldeconomie 4. Gezond in Nigeria Marèl Smit & Anne Jekel H3T3 1.Bevolking en welvaart in Nigeria Nigeria

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen

Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Far North II 2013-2015 In het verre Noorden van Kameroen heerst er grote armoede op het platteland. Dit wordt onder

Nadere informatie

Het WFP in de Hoorn van Afrika

Het WFP in de Hoorn van Afrika WFP-Elaine_Reinke Project Het WFP in de Hoorn van Afrika Thema: Hoorn van Afrika Hoorn van Afrika is een project van Kids Moving the World WFP-Rikke_Kasse WFP-Marcus_Prior Inhoudsopgave Inhoudsopgave Introductie

Nadere informatie

Voorstel: CSP GH-0420

Voorstel: CSP GH-0420 1 VOORSTEL CSP IN GHANA LAND: Ghana DOEL: Kwetsbare moeders en baby s helpen overleven door ondersteuning en opleiding op de gebieden gezondheid, hygiëne en voeding. PROJECTNUMMER: GH0420 Introductie Moeders

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand juli m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer

Inzamelingen in de maand juli m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer Inzamelingen in de maand juli 2017. Datu 1e inzameling m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Eindinzameling Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer Enigszins verlegen staan ze vooraan in de kerk. De leiding

Nadere informatie

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage Afghanistan Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan Eindrapportage Een door ZOA gebouwde latrine in het dorp Omer Khel in Dez Sabz Land: Afghanistan,

Nadere informatie

AFGERONDE PROJECTEN SINDS STATUS OP 14 MAART 2019

AFGERONDE PROJECTEN SINDS STATUS OP 14 MAART 2019 AFGERONDE PROJECTEN SINDS 2012 - STATUS OP 14 MAART 2019 Voedselhulp aan de slachtoffers van de overstromingen, Bangladesh Het aanbieden van overlevingspakketten voor de kinderen en hun families uit het

Nadere informatie

Help slachtoffers Syrië. SHO tussenrapportage Syrië Juli 2013. SHO-actie

Help slachtoffers Syrië. SHO tussenrapportage Syrië Juli 2013. SHO-actie SHO tussenrapportage Syrië Juli 2013 Foto: Chris de Bode/Save the Children SHO-actie Help slachtoffers Syrië DEELNEMENDE ORGANISATIES SYRIË- ACTIE: Cordaid Mensen in Nood ICCO & Kerk in Actie Nederlandse

Nadere informatie

WFP-Rose_Ogola. Project Het WFP in de Hoorn van Afrika. Groep 3/4 Thema: Vluchtelingenkamp. Hoorn van Afrika is een project van Kids Moving the World

WFP-Rose_Ogola. Project Het WFP in de Hoorn van Afrika. Groep 3/4 Thema: Vluchtelingenkamp. Hoorn van Afrika is een project van Kids Moving the World WFP-Rose_Ogola Project Het WFP in de Hoorn van Afrika Thema: Vluchtelingenkamp Hoorn van Afrika is een project van Kids Moving the World WFP-Rose_Ogola WFP-Siegfried_Modola Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN

DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Kien Het Nederlandse Donateurspanel METING JUNI 2017 In dit rapport leest u de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Wat doet een haar met een glas water?

Wat doet een haar met een glas water? Simavi werkt in kwetsbare gemeenschappen aan schoon drinkwater, wc s en hygiëne en aan geplande, gezonde zwangerschappen. Gezondheid is namelijk een voorwaarde om uit armoede te komen. Dit doen wij niet

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand juli Moldavië. 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding.

Inzamelingen in de maand juli Moldavië. 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding. Inzamelingen in de maand juli 2016. Datum 1e inzameling 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding. De collecte van vandaag is bestemd voor JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015 Change the game to change the community Schoon water: de eerste stap naar een betere gezondheid Water voor mensen en dieren Volgens een recent rapport van

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

8 keer beoordeeld 10 december 2013

8 keer beoordeeld 10 december 2013 7,3 Werkstuk door D. 1296 woorden 8 keer beoordeeld 10 december 2013 Vak Levensbeschouwing Methode Standpunt 1A Welke onderwerpen komen aan de orde? Duurzame economie Armoede Duurzame producten Duurzame

Nadere informatie

Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555

Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555 Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal Verslag: Oxfam Novib Over ons 1 op de 3 mensen ter wereld leeft in armoede. Miljoenen mensen gaan met honger naar bed en hebben geen toegang

Nadere informatie

Giro555-actie Nederland helpt Nepal

Giro555-actie Nederland helpt Nepal Giro555-actie Nederland helpt Nepal Eerste tussenrapportage September 2015 Foto: Arie Kievit DEELNEMENDE ORGANISATIES ACTIE Nederland helpt Nepal : CARE Nederland Cordaid Mensen in Nood ICCO en Kerk in

Nadere informatie

UNICEF en voeding. Informatie 1 voor een spreekbeurt of werkstuk

UNICEF en voeding. Informatie 1 voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF en voeding Informatie 1 voor een spreekbeurt of werkstuk Ieder kind heeft recht op goede voeding Kinderen hebben recht op goede en gezonde voeding. Een Mozambique Mozambique is een land in het zuidoosten

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Dit is het laatste projectjaar

Nadere informatie

Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal. Over ons. Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555

Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal. Over ons. Resultaten van onze hulpverlening met geld van Giro555 Eerste tussenrapportage Giro555-actie Nederland helpt Nepal Verslag: Icco & Kerk in Actie Over ons ICCO & Kerk in Actie zijn al tientallen jaren actief in Nepal en hebben een kantoor in de hoofdstad Kathmandu.

Nadere informatie

HONGER IN OOST-AFRIKA EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD

HONGER IN OOST-AFRIKA EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD HONGER IN OOST-AFRIKA EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD ZOMER 211 - ZOMER 212 Ook mijn gezin leed honger, mijn vrouw Ragma stierf een maand geleden, uitgehongerd Nur Aden Sadik (6) ziet zijn toekomst somber

Nadere informatie

Nationale actie Help slachtoffers hongersnood

Nationale actie Help slachtoffers hongersnood Nationale actie Help slachtoffers hongersnood Zes-maandenrapportage November 2017 D E E L N E M E N D E O R G A N I S A T I E S A C T I E H e l p s l a c h t o f f e r s h o n g e r s n o o d : CARE Nederland!

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Stichting KOP KIANDUTU OUTREACH PROJECT ACTIEF IN DE SLOPPENWIJK KIANDUTU IN THIKA (KENIA)

Stichting KOP KIANDUTU OUTREACH PROJECT ACTIEF IN DE SLOPPENWIJK KIANDUTU IN THIKA (KENIA) Stichting KOP KIANDUTU OUTREACH PROJECT ACTIEF IN DE SLOPPENWIJK KIANDUTU IN THIKA (KENIA) Jaarverslag 2016 Algemeen In Kiandutu, de sloppenwijk van Thika, geeft KOP vanaf 2006 onderwijs aan kansarme kinderen

Nadere informatie

OVERSTROMINGEN IN PAKISTAN EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD

OVERSTROMINGEN IN PAKISTAN EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD OVERSTROMINGEN IN PAKISTAN EEN JAAR HULPVERLENING IN BEELD AUGUSTUS 21 - JULI 211 watersnoodramp in Pakistan In juli en augustus 21 voltrok zich een ramp in Pakistan. Na de zwaarste regenval sinds decennia

Nadere informatie

Eindrapportage Giro555-Actie Stop de ebola-ramp. Over ons. Historie in het gebied. Verslag: ICCO & Kerk in Actie

Eindrapportage Giro555-Actie Stop de ebola-ramp. Over ons. Historie in het gebied. Verslag: ICCO & Kerk in Actie Eindrapportage Giro555-Actie Stop de ebola-ramp Verslag: ICCO & Kerk in Actie Over ons ICCO & Kerk in Actie zijn lid van het internationale netwerk van de ACT Alliantie. De ACT Alliantie heeft nationale

Nadere informatie

Eindrapportage Giro555-Actie Help slachtoffers hongersnood. Deel 1: Financiële rapportage. Mei 2018

Eindrapportage Giro555-Actie Help slachtoffers hongersnood. Deel 1: Financiële rapportage. Mei 2018 Eindrapportage Giro555-Actie Help slachtoffers hongersnood Deel 1: Financiële rapportage Mei 2018 DEELNEMENDE ORGANISATIES ACTIE Help slachtoffers hongersnood : CARE Nederland! Cordaid! Nederlandse Rode

Nadere informatie

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn.

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. Secretariaat: Bankrekening: Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. deliana.gg@live.nl Giften aan Stichting WATER KvK02/626219 zijn belasting aftrekbaar ANBI beschikking Augustus 2009.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Kruidnotenactie 2015

Docentenhandleiding Kruidnotenactie 2015 Docentenhandleiding Kruidnotenactie 2015 DOEL De kruidnotenactie wordt al sinds begin jaren negentig door ZOA georganiseerd en is daarom bij veel mensen bekend. De opbrengst is bestemd voor het werk van

Nadere informatie

Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet

Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet Bestemd voor: Wim Klein Nagelvoort, ZWO Ontmoetingskerk te Rijssen Aansluitend bij het thema: voedselzekerheid, landbouw, duurzaamheid en klimaat.

Nadere informatie

Beter voorbereid op natuurrampen

Beter voorbereid op natuurrampen Beter voorbereid op natuurrampen Cordaid Mensen in Nood NIEUWS - Nummer 2, 2012 1 voorwoord FILIPIJNEN Wij helpen mensen weer op gang te komen Gauke Andriesse (links) op het tyfoon getroffen Mindanao.

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

WATER FOOTPRINT antwoordblad

WATER FOOTPRINT antwoordblad Opdracht 1 In het filmpje ging het over watergebruik. Wat is de reden dat Charlotte zo veel water gebruikt? Ze denkt dat er genoeg water is. Ze vindt het heel gewoon dat er water uit de kraan komt. Jeannette

Nadere informatie

Morgo steunt stichting Woord & Daad

Morgo steunt stichting Woord & Daad Morgo steunt stichting Woord & Daad Op zondag 26 December 2004 berooft een vloedgolf van water meer dan 100.000 mensen van het leven. Bijna een jaar later zijn Woord en Daad en ZOA- vluchtelingenzorg nog

Nadere informatie

DROOGTE EEN SLUIPENDE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Wat doe je met water?

DROOGTE EEN SLUIPENDE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Wat doe je met water? EEN SLUIPENDE NATUURRAMP ERKBOEK VOOR LEERLINGEN Vul hier je naam in. INHOUD at doe je met water? 2 ater is van levensbelang 3 Hoeveel water gebruiken we? 4 Hoe ontstaat regen? 5 at is een droogte? 6 aar

Nadere informatie

Europe Aid Foundation Jaarverslag 2014

Europe Aid Foundation Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 2 Europe Aid Foundation Jaarverslag 2014 Inhoud 1 Algemene informatie 1 Algemene informatie 3 2 Missie 4 3 Visie 4 4 Internationaal netwerk 4 5 Projecten 5 6 Organisatie en Bestuur 17

Nadere informatie

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking

Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking Drive Against Malaria Newsflash Februari 2016 Land Rover Nederland geeft nieuwe hoop voor de bevolking (Samenstelling Julia Samuël & Johan Nebbeling) Met een jaarlijkse donatie van 50.000 aan Drive Against

Nadere informatie

SHO. Gezamenlijke rapportage Mei 2008 S AMENWERKENDE HULPORGANISATIES. SHO-actie. Help de slachtoffers Cycloon Nargis Birma

SHO. Gezamenlijke rapportage Mei 2008 S AMENWERKENDE HULPORGANISATIES. SHO-actie. Help de slachtoffers Cycloon Nargis Birma Gezamenlijke rapportage Mei 2008 SHO S AMENWERKENDE HULPORGANISATIES SHO-actie Help de slachtoffers Cycloon Nargis Birma colofon Uitgave Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) Den Haag, oktober 2010 Vormgeving:

Nadere informatie

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles!

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitnodiging en meer 6 e jaargang, december 2017

Nieuwsbrief Uitnodiging en meer 6 e jaargang, december 2017 Nieuwsbrief Uitnodiging en meer 6 e jaargang, december 2017 Kom naar de ADRA Contactdag! Het jaar 2017 heeft veel gebracht. We willen u daar graag persoonlijk over informeren op de ADRA Contactdag op 21

Nadere informatie

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project Project : ISOBE Land: KAMEROEN Onderdeel van het Mount Cameroon Project DAM STEUNT ARMSTEN VAN ISOBE Het dorpje Isobe aan de zuid west kust van Kameroen wordt jaarlijks geteisterd door talrijke overstromingen.

Nadere informatie

UNICEF algemene informatie

UNICEF algemene informatie UNICEF algemene informatie Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk UNICEF helpt kinderen in de hele wereld UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De opdracht van UNICEF is:

Nadere informatie

Q&A thema ondervoeding - Mozambique

Q&A thema ondervoeding - Mozambique Q&A thema ondervoeding - Mozambique versie 1 september 2014 Q. Waarom is er gekozen voor ondervoeding als thema voor de campagne? A. Wereldwijd zijn 162 miljoen kinderen overvoed; een belangrijke onderliggende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief o.a.

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief o.a. Kinderen in weeshuis Noël Onderwijs voor alle kinderen Eet en Leef gezond projecten Bouw van magazijn, winkel en slagerij Nummer 19 issn 1878-4771 december 2013 Wat

Nadere informatie

Eindrapportage Giro555-Actie Nederland helpt Nepal. Deel 1: Financiële rapportage. April 2018

Eindrapportage Giro555-Actie Nederland helpt Nepal. Deel 1: Financiële rapportage. April 2018 Eindrapportage Giro555-Actie Nederland helpt Nepal Deel 1: Financiële rapportage April 2018 DEELNEMENDE ORGANISATIES ACTIE Nederland helpt SHO-actie Nepal : CARE Help Nederland slachtoffers! ramp Filipijnen!1

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen

Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Far North II 2013-2015 Onder andere vanwege de droogte en grote bevolkingsdruk heerst er grote armoede op het platteland

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

NalateN. aan zoa. www.zoa.nl GIRO 550

NalateN. aan zoa. www.zoa.nl GIRO 550 NalateN aan zoa www.zoa.nl GIRO 550 Geven voor schoon drinkwater De beschikbaarheid van schoon drinkwater spreekt na een ramp of conflict niet vanzelf. Het aanleggen van waterputten is de eerste stap op

Nadere informatie

Projectrapportage noodhulp Syrie

Projectrapportage noodhulp Syrie Introductie Deze rapportage geeft een beeld van de voortgang en de resultaten van het noodhulpproject Syrië, waaraan de Generale Diaconale Commissie van de Hersteld Hervormde Kerk een bijdrage van 25.000,-

Nadere informatie

12 januari 2010: aardbeving verwoest Haïti

12 januari 2010: aardbeving verwoest Haïti 12 januari 2010: aardbeving verwoest Haïti Land Inwoners: 9.035.536 (België: 10.414.336) Oppervlakte: 27.750 km² (België: 30.528 km²) BNP/capita: $1.300 (België: $37.400) Bevolking Levensverwachting bij

Nadere informatie

Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319

Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319 Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319 Kaalmo relief and development organization 1 Inhoud Inleiding

Nadere informatie

IHH FINANCIEEL RAPPORT

IHH FINANCIEEL RAPPORT IHH FINANCIEEL RAPPORT 2018 WWW.IHHNL.ORG Nr Projecten Bedrag 1 Overige inkomsten 5.434,72 2 Sadaqa jariah donaties 5.552,12 3 Spaarpot donaties 18.199,90 4 Landbouwproject donaties 48.906,52 5 Gezondheidsproject

Nadere informatie

SHO Samenwerkende Hulporganisaties

SHO Samenwerkende Hulporganisaties SHO Samenwerkende Hulporganisaties Jaarrekening Stichting Samenwerkende Hulporganisaties 2011 Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting

Nadere informatie

IKEA Social Initiative steunt kinderen wereldwijd

IKEA Social Initiative steunt kinderen wereldwijd IKEA Social Initiative steunt kinderen wereldwijd Kinderen zijn onze toekomst. Daarom komen kinderen bij IKEA op de eerste plaats. IKEA zet zich in voor miljoenen noodlijdende kinderen. Ondervoeding en

Nadere informatie

Eindrapportage SHO-actie

Eindrapportage SHO-actie Eindrapportage SHO-actie Samen voor Suriname 7 mei 2006 31 december 2008 Samenwerkende Hulporganisaties: ICCO & Kerk in Actie Cordaid Mensen in Nood Nederlandse Rode Kruis Oxfam Novib Stichting Vluchteling

Nadere informatie