Projectverslag - Informatieveiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectverslag - Informatieveiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden"

Transcriptie

1 PIVA egov Projectverslag - Informatieveiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden Context Wetgeving In het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische gegevensverkeer, artikel 9 wordt aan elke instantie die: persoonsgegevens verwerkt, authentieke gegevensbron beheert, tussenkomt bij mededeling van persoonsgegevens, ondersteunt bij gebruikers- en toegangsbeheer de verplichting opgelegd een veiligheidsconsulent aan te stellen. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 houdende de uitvoering van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer, geeft uitvoering aan het decreet. Er wordt onder meer in bepaald wanneer het decreet in werking treedt. Voor artikel 9 is dat de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad, in casu 14 juli Het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, geeft uitvoering aan artikel 9 van het decreet. Situatie in (kleine) gemeenten Bij een rondvraag in 17 kleine Oost-Vlaamse gemeenten in 2012 naar de aanstelling van een veiligheidsconsulent blijkt in 15 gemeenten geen veiligheidsconsulent aangesteld te zijn. Één gemeente geeft aan dat een medewerker van dienst ict die taak op zich neemt, een andere gemeente geeft aan dat een leidinggevende van het bestuur veiligheidsconsulent is. Geen van de gemeenten heeft echter een veiligheidsplan, welke moet opgesteld worden door de veiligheidsconsulent krachtens artikel 10 van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten.

2 p. 2/7 Waarom dit initiatief? Waarom een gedeelde informatieveiligheidsconsulent? De taak van een informatieveiligheidsconsulent is heel divers, doch bij elke instantie gelijklopend en vergelijkbaar. Indien elke instantie zelf een informatieveiligheidsconsulent moet aanstellen, dient die persoon zich in te werken in de materie en de nodige opleidingen te volgen. Veel gemeenten zien (nog) niet in wat een informatieveiligheidsconsulent dient te doen in hun gemeente. Ze weten niet welk profiel er past in die functie en kijken op tegen de kost van een aanwerving. Het gevaar bestaat dat een oplossing in de vorm van een 'Chinese vrijwilliger' naar voor wordt geschoven, die persoon moet dan, naast de vaste taken, ook informatieveiligheidsconsulent zijn. Vaak heeft die persoon niet voldoende kennis en tijd om die bijkomende taak naar behoren in te vullen. Delen van een informatieveiligheidsconsulent kan dan een oplossing zijn. Met verschillende gemeenten worden één of meerdere personen aangeworven. Die aanpak heeft verschillende voordelen: het juiste profiel kan worden ingezet in de functie; de kostprijs voor een gemeente blijft beperkt; de informatieveiligheidsconsulent is onafhankelijk; er kan voldoende tijd worden uitgetrokken om de taak naar behoren in te vullen; expertise uitwisseling tussen gemeenten kan beter zijn dankzij het delen van een informatieveiligheidsconsulent. Waarom een gedeelde informatieveiligheidsconsulent vanuit de provincie? Sinds 2003 werkt de provincie actief aan e-government implementatie bij lokale besturen en organisaties vanuit haar PIVA egov. Informatie en informatieveiligheid zijn typische e-governmentgegevens. Het initiatief voor het delen van een informatieveiligheidsconsulent kan georganiseerd worden vanuit een integrale provinciale benadering van e- government bij gemeenten en kan hiervoor terugvallen op een bestaande organisatorische expertise binnen het PIVA egov. De provinciale ondersteuning is ook gericht op actieve participatie van de gemeenten en is in eerste instantie gericht op effectieve versterking van de gemeentelijke werking vanuit een neutrale invalshoek. Andere samenwerkingsverbanden die vandaag al bestaan zijn vaak niet gebiedsdekkend of hebben niet de nodige organisatorische vaardigheden om het initiatief te behartigen.

3 p. 3/7 Kwantitatieve inschatting van de vraag Bevraging secretarissen kleine gemeenten 2012 In de loop van december 2012 werden de secretarissen van de 17 gemeenten die vandaag ict ondersteuning afnemen bij de Provincie gevraagd naar de interesse in een gedeelde informatieveiligheidsconsulent. Van de 17 secretarissen zijn er 14 die het initiatief van een gedeelde informatieveiligheidsconsulent genegen zijn (82%). Op de vraag hoeveel tijd een informatieveiligheidsconsulent in de gemeente moet besteden, waren de antwoorden divers: Initieel meer, later minder: 1 0,5 dagen per maand: 1 0,5 à 1 dag per maand: 1 1 dag per maand: 1 Initieel 0,5 dagen per week, later 1 dag per maand: 1 2 dagen per maand: 1 0,5 dagen per week: 1 3 dagen per maand: 1 Geen zicht op: 4 Geen antwoord: 2 De antwoorden variëren tussen 1/6 VTE (=3 dagen per maand) en 1/36 VTE (= 0,5 dagen per maand). De gemeenten hebben er eigenlijk geen idee van hoeveel werk een informatieveiligheidsconsulent heeft en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Officiële bevraging college van Burgemeester en Schepenen Een concreet voorstel werd uitgewerkt na de positieve bevraging in Met het voorstel, zoals het hier voorligt, werd gevraagd een principiële goedkeuring te verkrijgen van het college van Burgemeester en Schepenen van alle gemeenten met een inwonersaantal tot De gemeenten Eeklo en Maldegem hadden informeel te kennen gegeven interesse te hebben. Samen met Lochristi, die tot 30 juni 2013 ict ondersteuning genoot, werden ze ook aangeschreven. Uiteindelijk werd aan 36 gemeenten het voorstel gedaan. Op 25 juli 2013 waren volgende antwoorden geregistreerd: instappen: 11 gemeenten; niet instappen: 17 gemeenten; nog geen beslissing: 8 gemeenten. De 11 gemeenten die principieel wensen in te stappen: Assenede Gavere Kruishoutem Laarne Lochristi Maldegem Moerbeke Nevele Waarschoot Waasmunster Zomergem De verdeling van de gemeenten in de provincie wordt hieronder weegegeven.

4 p. 4/7

5 p. 5/7 Navraag bij de welzijnsband Meetjesland De welzijnsband Meetjesland heeft al geruime tijd een informatieveiligheidsconsulent in dienst voor verschillende OCMW's in de regio. Één voltijdse informatieveiligheidsconsulent bedient 13 OCMW's. Afhankelijk van de grootte van het OCMW komt die persoon 0,5 of 1 dag om de twee weken in het OCMW. Dit komt overeen met 1 à 2 dagen per maand. Scope Schatting voor de gemeenten Door beide bovenstaande te combineren wordt volgende schatting bekomen: Afhankelijk van de grootte is 1 à 2 dagen per maand nodig om de taak in de gemeente naar behoren te vervullen. Daarnaast moet tijd voorzien worden voor opleiding, interne afstemming en overleg, administratieve taken,. Naar analogie met de ict ondersteuning aan kleine gemeenten wordt hiervoor 3 dagen per maand gerekend. Er blijven dan 15 dagen per maand over om bij de gemeenten te werken. Verdeling beschikbare tijd Schatten welke gemeente hoeveel tijd ter beschikking moet hebben is op dit ogenblik nog niet mogelijk. De praktijk zal moeten uitwijzen vanaf welk inwonersaantal meer dagen nodig zijn. De scope van het initiatief ict-ondersteuning ligt hoofdzakelijk bij de kleinere gemeentebesturen (< inwoners). Het lijkt logisch dat net die gemeenten ook beroep willen doen op een gedeelde kracht. Indien echter een grotere gemeente of stad ondersteuning vraagt, zou dit geen probleem mogen vormen. Zoals aangegeven door verschillende gemeenten, en bevestigd door de informatieveiligheidsconsulent van de welzijnsband, is er initieel meer werk voor de consulent. Naarmate de tijd vordert neemt de werklast wat af tot meer routine zaken en opvolging. In de gemeente kan gestart worden met 18 dagen per jaar (=1,5 dagen per maand). Het aantal dagen kan halfjaarlijks worden geëvalueerd en bijgestuurd. In die configuratie kunnen initieel 10 gemeenten genieten van één gedeelde informatieveiligheidsconsulent. Daarna zal, afhankelijk van de vraag, gekeken worden of het opportuun is nog informatieveiligheidsconsulenten aan te werven of niet.

6 p. 6/7 Stappenplan & timing Stap Periode Voorstelling initiatief augustus 2013 Goedkeuring initiatief november 2013 Aanwerving december 2013 januari 2014 Selectie gemeenten 1 juni 31 juli 2013 Inwerking en opleiding maart 2014 Feitelijke uitvoering 1 april 2014 Kosten Voor 2013 is de gemiddelde loonkost voor een contractuele niveau A vastgesteld op ,53 en de extra kosten voor maaltijdcheques en overhead op 6000,00. Eenmaal de consulent effectief aan het werk is in de gemeente, worden deze kosten overgenomen door de deelnemende gemeenten. Voor de kost per dag wordt rekening gehouden dat een jaar 216 werkdagen omvat, maar waarbij de informatieveiligheidsconsulent 36 dagen per jaar (1/6 de van de tijd) besteed aan overheadtaken zoals opleiding, overkoepelend overleg, algemene projectcoördinatie, enz.. De dagkost wordt aldus berekend als de jaarkost/180. Elk jaar dient de jaarkost geïndexeerd te worden. Kost voor de provincie 2013 Kost aanwerving 2014 Kost Inwerking (1 maand) 1/12 VTE 2015 Geen Kost voor de gemeenten 2014 Kost informatieveiligheidsconsulent 12 maanden; 1,5 dagen per maand Doorlopend Eventuele kost per extra dag Onbekend + indexering 6287,79 Geen + indexering 7545,35 419,19 euro (+ indexering)

7 p. 7/7 Profiel (zie ontwerp als bijlage) Niveau A Masterdiploma. Kennis Een gedegen kennis hebben van informatica en informatieveiligheid. Hij of zij hoeft echter geen informaticus te zijn. De kennis mag ook opgebouwd zijn uit opleidingen en werkervaring. Opleiding Er bestaan specifieke opleidingen voor informatieveiligheidsconsulent. Bij voorkeur heeft de kandidaat een dergelijke opleiding gevolgd. Die opleiding kan echter ook aangeboden worden na aanwerving. Gent, 30 juli 2013 Jan Deckers directeur PIVA egov

Het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, geeft uitvoering aan artikel 9 van het decreet.

Het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, geeft uitvoering aan artikel 9 van het decreet. Projectverslag: Informatieveiligheidsconsulent ten behoeve van lokale overheden Uitbreiding 1. Beleidsvisie projectdoelstellingen 1.1. Context a. Wetgevend kader In het decreet van 18 juli 2008 betreffende

Nadere informatie

Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden

Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = 22 03 2017 Laatste nuttige zitting deputatie = 09 03 2017 MAT = 06 03 2017 Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden UITBREIDING Bevoegde gedeputeerde:

Nadere informatie

Projectverslag - GIS-coördinatorschap ten behoeve van lokale overheden

Projectverslag - GIS-coördinatorschap ten behoeve van lokale overheden PIVA egov Projectverslag - GIS-coördinatorschap ten behoeve van lokale overheden Context Vooral kleinere gemeenten zijn vaak niet in staat om een eigen GIS-werking in te richten die structureel kan bijdragen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

Informatieveiligheidsconsulent. 23 sept 2014 Gent

Informatieveiligheidsconsulent. 23 sept 2014 Gent Informatieveiligheidsconsulent 23 sept 2014 Gent Wie zijn ze wat doen ze? VERANTWOORDELIJKHEDEN INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENTEN Wie moet een informatieveiligheidsconsulent aanstellen? De verplichting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer, artikel 9;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer, artikel 9; Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, vermeld in artikel 9 van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer DE

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer SHOPT-IT 2013. Informatieveiligheid omdat het moet!

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer SHOPT-IT 2013. Informatieveiligheid omdat het moet! voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer SHOPT-IT 2013 Informatieveiligheid omdat het moet! Caroline Vernaillen 25 april 2013 Wie zijn wij o adviseurs van de VTC o De voor het elektronische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1401439 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Opmaak inventaris in het kader van het project "GIScoördinator ten behoeve

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Voorstelling VTC Informatieveiligheid CENTRUMSTEDEN

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Voorstelling VTC Informatieveiligheid CENTRUMSTEDEN voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Voorstelling VTC Informatieveiligheid CENTRUMSTEDEN Anne Teughels & Caroline Vernaillen juni 2013 Wie zijn wij o adviseurs van de VTC o De voor het elektronische

Nadere informatie

Het werkgebied van de vereniging is het grondgebied van de deelnemende OCMW s. dit gebied levert volgende kengetallen :

Het werkgebied van de vereniging is het grondgebied van de deelnemende OCMW s. dit gebied levert volgende kengetallen : Aanpassing van het personeelsbehoeftenplan van de Vereniging 'Welzijnsband Meetjesland' in verband met de creatie van een bijkomende functie van jurist en de functie van Interne Auditor. Voorafgaande,

Nadere informatie

lokaal mondiaal beleid in cijfers

lokaal mondiaal beleid in cijfers lokaal mondiaal beleid o in cijfers Korte samenvatting Ÿ Enquête afgenomen om te peilen naar de inspanningen van steden en gemeenten op het gebied van mondiale solidariteit. Ÿ 6 van de 6 gemeenten hebben

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de functionarissen

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Organisatiebeheersing en informatieveiligheid

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Organisatiebeheersing en informatieveiligheid voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Organisatiebeheersing Caroline Vernaillen & Anne Teughels 21 maart 2013 INLEIDING Wie zijn wij Waarom informatieveiligheid Hoe past informatieveiligheid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid; Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 houdende de uitvoering van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN. Samenwerkingsovereenkomst met Rimo voor de ondersteuning van Het Open Poortje OPENBARE VERGADERING

HOOGDRINGENDE PUNTEN. Samenwerkingsovereenkomst met Rimo voor de ondersteuning van Het Open Poortje OPENBARE VERGADERING Raad voor maatschappelijk welzijn 25 april 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 april 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = Laatste nuttige zitting deputatie = MAT = Project GAS-Verkeer

PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = Laatste nuttige zitting deputatie = MAT = Project GAS-Verkeer 1 PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = 25.01.2017 Laatste nuttige zitting deputatie = 12.01.2017 MAT = 09.01.2017 NIEUW Bevoegde gedeputeerde: Geert Versnick Project GAS-Verkeer 1. Achtergrond en aanleiding

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501376 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gemeentelijke Administratieve Sancties Rapportering

Nadere informatie

Voorstelling VTC Informatieveiligheid Scholen Shopt-IT 2014

Voorstelling VTC Informatieveiligheid Scholen Shopt-IT 2014 voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Voorstelling VTC Informatieveiligheid Scholen Shopt-IT 2014 Anne Teughels mei 2014 Wie zijn wij o adviseurs van de VTC o De voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren

Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren terugblik 2016 Situatie september 2016 (Q3) Indicator 4 Het begeleiden van lokale besturen, per kenniskring bij zelfevaluatie van hun informatieveiligheid

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; 1/5 Advies nr 09/2009 van 8 april 2009 Betreft: Advies inzake het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de veiligheidsconsulenten, vermeld in artikel 9 van het decreet van 18 juli 2008

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

2016 (in waarde van 2016) 2016

2016 (in waarde van 2016) 2016 Opbrengst 1 % APB / inwoner Opbrengst 100 OV / inwoner 2016 (in waarde van 2016) 2016 Ronse 28,46 Kluisbergen 9,44 Zele 35,59 Lierde 12,39 Zelzate 36,36 Horebeke 13,04 Eeklo 37,68 Zwalm 13,07 Sint-Laureins

Nadere informatie

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman

Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman Persbericht Vlaams volksvertegenwoordiger / Schepen Maldegem Valerie Taeldeman 29.07.2015 WONEN IN HET MEETJESLAND: DE CIJFERS Voor steeds meer gezinnen is het een moeilijke klus om een geschikte, degelijke

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Jaarverslag Juridische dienstverlening

Jaarverslag Juridische dienstverlening Jaarverslag Juridische dienstverlening Woensdag 10 april 2013 Lovendegem Bianca Buysse Renate Cools Sarah Forsyth Jaarverslag juridische dienstverlening Welzijnsband Meetjesland Woensdag 10 april 2013

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 17 januari 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, artikel 22, eerste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, artikel 22, eerste lid; Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 23 december 2016 houdende de oprichting van het stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

OVERZICHT REGELGEVING CENTRAAL REFERENTIEADRESSENBESTAND

OVERZICHT REGELGEVING CENTRAAL REFERENTIEADRESSENBESTAND OVERZICHT REGELGEVING CENTRAAL REFERENTIEADRESSENBESTAND I. CRAB-DECREET Decreet van 8 mei 2009 betreffende het Centraal Referentieadressenbestand (B.S., 01 juli 2009, in werking: 1 juni 2011, Besluit

Nadere informatie

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 Inhoud sp.a Oost-Vlaanderen in beeld verkiezingen 2018 info & afspraken sp.a Oost-Vlaanderen in beeld aantal afdelingen gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT (m/v)

SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT (m/v) SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT (m/v) Overzicht Dit document bevat volgende onderwerpen: onderwerp pagina Waarom deze selectieprocedure? 2 Functiecontext en plaats van tewerkstelling 2 Omschrijving

Nadere informatie

Archiefsamenwerking met lokale overheden

Archiefsamenwerking met lokale overheden PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = 22 juni 2016 Laatste nuttige zitting deputatie = 9 juni 2016 MAT = 2 juni 2016 Archiefsamenwerking met lokale overheden NIEUW 1. Achtergrond en aanleiding tot project

Nadere informatie

SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT

SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT SELECTIE VOOR INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT Overzicht Dit document bevat volgende onderwerpen: onderwerp pagina Waarom deze selectieprocedure? 2 Functiecontext en plaats van tewerkstelling 2 Omschrijving

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Algemeen directeur Decretale graad Het gemeentebestuur Ledegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) algemeen directeur decretale graad voltijdse statutaire functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking

gemeenteraad Besluit Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00156 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst betreffende het ter beschikking stellen door het Oost-Vlaams provinciaal

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710450 betreft verslaggever PROJECTEN - CONTRACTUELE BEZETTING Move en Streekgericht bibliotheekbeleid mevrouw Hilde

Nadere informatie

WELZIJNSBAND MEETJESLAND. Jaarverslag 2010. Veiligheidsconsulent Sandra Claeys

WELZIJNSBAND MEETJESLAND. Jaarverslag 2010. Veiligheidsconsulent Sandra Claeys WELZIJNSBAND MEETJESLAND Jaarverslag 2010 Veiligheidsconsulent Sandra Claeys 1 De veiligheidsconsulent Tewerkgesteld voor 13 OCMW s Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem,

Nadere informatie

Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging

Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging Herschikking aandelen gemeentelijke vennoten Bestaande toestand Historiek Veneco is

Nadere informatie

Toekomst parochiekerken. begeleiding Veneco

Toekomst parochiekerken. begeleiding Veneco Toekomst parochiekerken begeleiding Veneco aanbod Veneco Kennispla6orm Begeleiding opmaak kerkenbeleidsplan Opvolging haalbaarheidsonderzoek Projectbureau SINT-LAURIENS ASSENEDE KAPRIJKE Kennispla6orm

Nadere informatie

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT

Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT INFORMATIEBERICHT VRIJETIJDSCONSULENT De gemeente Sint-Martens-Latem organiseert een selectieprocedure voor de aanwerving in de afdeling Welzijn, Burger en Vrije Tijd van een Vrijetijdsconsulent (m/v),

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis; Ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de federale, gewestelijke en gemeenschapsoverheden voor het coördineren van de gegevensverwerking in het gezondheidsbeleid en de bijstand aan personen Gelet op artikelen

Nadere informatie

Organisatie Informatieveiligheid. Safe@School

Organisatie Informatieveiligheid. Safe@School Willem Debeuckelaere Anne Teughels & Caroline Vernaillen mei 2015 voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Ronde van Vlaanderen Onderwijs Organisatie Informatieveiligheid Safe@School Wie zijn

Nadere informatie

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID BESTUURSDECREET Art. III.74. Er wordt een stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid opgericht. Het stuurorgaan heeft, binnen de krijtlijnen

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303)

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 01/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 APRIL

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 APRIL Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 APRIL 2016 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Gino

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Omzendbrief FB 2017/1

Omzendbrief FB 2017/1 Omzendbrief FB 2017/1 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Omzendbrief Aan de colleges van

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Financieel directeur. Decretale graad voltijds statutair. Opgemaakt op 08/02/2019 voor gemeente Zwalm VERTROUWELIJK

INFORMATIEBERICHT. Financieel directeur. Decretale graad voltijds statutair. Opgemaakt op 08/02/2019 voor gemeente Zwalm VERTROUWELIJK INFORMATIEBERICHT Financieel directeur Decretale graad voltijds statutair Opgemaakt op 08/02/2019 voor gemeente Zwalm VERTROUWELIJK Inleiding Het gemeentebestuur Zwalm gaat over tot de aanwerving van een

Nadere informatie

POLITIERAAD. LoWaZoNe

POLITIERAAD. LoWaZoNe POLITIERAAD LoWaZoNe Lovendegem Waarschoot Zomergem Nevele NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 8 februari 2017 te NEVELE OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring notulen 26 oktober 2016 : er zijn geen opmerkingen.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van

Nadere informatie

Deskundige secretariaat

Deskundige secretariaat Informatiefiche Deskundige secretariaat Juli 2017 Markt 1 2450 Meerhout T 014 24 99 20 F 014 24 99 57 E info@meerhout.be www.meerhout.be Inhoud 1. De algemene toelatingsvoorwaarden en algemene aanwervingsvoorwaarden

Nadere informatie

Decreet betreffende het Centraal Referentieadressenbestand (citeeropschrift: "CRAB-decreet")

Decreet betreffende het Centraal Referentieadressenbestand (citeeropschrift: CRAB-decreet) pagina 1 van 5 Decreet betreffende het Centraal Referentieadressenbestand (citeeropschrift: "CRAB-decreet") Datum 08/05/2009 DOCUMENT HOOFDSTUK I. Inleidende bepalingen Art. 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps-

Nadere informatie

ict regiowerking in Oost-Vlaanderen Interregionaal ict- en gis-overleg 23 september 2014

ict regiowerking in Oost-Vlaanderen Interregionaal ict- en gis-overleg 23 september 2014 ict regiowerking in Oost-Vlaanderen Interregionaal ict- en gis-overleg 23 september 2014 Overzicht piva egov Kenniskringen van V-ICT-OR Virtuele centrumsteden van VERA Debat piva egov Ondersteuning aan

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 15 februari 2008 tot vaststelling

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "de VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: de VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC 06/2012 van 11 april 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van de processen-verbaal van

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer & Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer & Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer & Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Informatieveiligheid 13 november 2014 Informatieveiligheid

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/048 BERAADSLAGING NR 12/039 VAN 5 JUNI 2012, GEWIJZIGD OP 1 APRIL 2014, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Informatiefiche. Manager grondgebonden zaken. augustus Markt Meerhout T F E

Informatiefiche. Manager grondgebonden zaken. augustus Markt Meerhout T F E Informatiefiche Manager grondgebonden zaken augustus 2019 Markt 1 2450 Meerhout T 014 24 99 20 F 014 24 99 57 E info@meerhout.be www.meerhout.be Inhoud 1. De algemene toelatingsvoorwaarden en algemene

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING FO Nr 01 / 2005 van 10 januari 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING FO Nr 01 / 2005 van 10 januari 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel. : +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis).

OCMW-raad Wachtebeke. Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis). Dagorde in openbare zitting: BESLISSINGEN: OCMW-raad Wachtebeke Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis). 1. Goedkeuring verslag openbare zitting 24.10.2017. 2. Financiën: Goedkeuring aanpassing nr.

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING,

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende personeelsleden in het secundair onderwijs die op bedrijfsstage gaan DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie

PROFIELANALYSE SOCIAAL PATRIMONIUM & (KANDIDAAT-) SOCIALE HUURDERS

PROFIELANALYSE SOCIAAL PATRIMONIUM & (KANDIDAAT-) SOCIALE HUURDERS PROFIELANALYSE SOCIAAL PATRIMONIUM & (KANDIDAAT-) SOCIALE HUURDERS LOKALE REGIE MOGELIJK MAKEN NEVELE 214 Sociaal wonen is bij uitstek een lokale aangelegenheid en onderwerp van de regisserende gemeente.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Rapporteert aan de zwembadcoördinator Relatie met de schepenen/gemeenteraadsleden Relatie met alle medewerkers van de gemeentelijke organisatie

Rapporteert aan de zwembadcoördinator Relatie met de schepenen/gemeenteraadsleden Relatie met alle medewerkers van de gemeentelijke organisatie INFORMATIEBROCHURE VACATURE REDDER Functiebeschrijving Functiebenaming Technisch assistent redder Niveau D (D1-D2-D3) Relaties Intern: Extern: Rapporteert aan de zwembadcoördinator Relatie met de schepenen/gemeenteraadsleden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1 e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0706382 betreft verslaggever PROJECTEN - CONTRACTUELE BEZETTING Nieuw: Informaticus B interprovinciale

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Aan de Raad van Bestuur en/of directies van de regionale organisaties of structuren in het Meetjesland

Aan de Raad van Bestuur en/of directies van de regionale organisaties of structuren in het Meetjesland Van: Verzonden: dinsdag 3 mei 2011 13:20 Aan: Marleen Van den Bussche (voorzitter@ocmwmaldegem.be); Luc Van Vynckt (luc.vanvynck@ocmw.evergem.be) Onderwerp: Uw GROEN licht voor SNM? Welzijnsband Meetjesland

Nadere informatie

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Verloop 13u: Verwelkoming door Sofie Vandelannoote algemeen directeur Veneco 13u15: Het op Bl zijnde handhavingsdecreet door Piet VanhouGe afdelingshoofd inspecbe RWO

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Omgevingsanalyse Lochristi

Omgevingsanalyse Lochristi PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE LOCHRISTI Omgevingsanalyse Lochristi in het kader van het lokaal sociaal beleid 1 Inhoud KWANTITATIEVE OMGEVINGSANALYSE 1. Demografische indicatoren 1.1. Aantal inwoners

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Informatienota selectieprocedure Medewerker Sociaal huis (m/v/x)

Informatienota selectieprocedure Medewerker Sociaal huis (m/v/x) Informatienota selectieprocedure Medewerker Sociaal huis (m/v/x) Algemeen Waarom deze procedure? Functiecontext Plaats in de organisatie Het gemeentebestuur organiseert een niet-vergelijkende selectieprocedure

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening -

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening - De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van VMSW en de e-ib ontvangen op 19/04/2012;

Gelet op de aanvraag van VMSW en de e-ib ontvangen op 19/04/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 60/2012 van 18 juli 2012 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en de Entiteit e- Government en ICT-Beheer

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/094 BERAADSLAGING NR 09/052 VAN 1 SEPTEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

Maaslands Huis INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES. Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel

Maaslands Huis INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES. Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel De coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk (CVBA SO),, erkend door de Vlaamse Regering en gevestigd te Maasmechelen

Nadere informatie

VR DOC.1026/1

VR DOC.1026/1 VR 2016 3009 DOC.1026/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 37, 40 en 43 van

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WELZIJN KINDEROPVANG Subsidiëring van vormingsinitiatieven voor opvoedingsondersteuning/opleiding leidinggevenden de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 29.08.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe, Ine Serlet, Ilse Vandenbulcke,

Nadere informatie

Projectaanpak nieuwe Digitale Regio Kortrijk. V-ICT-OR kenniscentrum - seminarie gemeentelijke websites Bob Bulcaen, 29 maart 2007

Projectaanpak nieuwe Digitale Regio Kortrijk. V-ICT-OR kenniscentrum - seminarie gemeentelijke websites Bob Bulcaen, 29 maart 2007 Projectaanpak nieuwe Digitale Regio Kortrijk V-ICT-OR kenniscentrum - seminarie gemeentelijke websites Bob Bulcaen, 29 maart 2007 Leiedal Algemeen directeur Secretaris Cluster 5 Netwerking en communicatie

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zonevreemd jeugdverblijf De Horizon Gemeente Bredene Procesnota 2.0 algplanid: rup_30000_213_00146_00001 maart 2018 dienst ruimtelijke planning. tel 050 40 35 33.

Nadere informatie

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Voltijdse contractuele functie (B1 B3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Als projectwerker lokaal cultuurbeleid werk je mee aan de doelstellingen

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2015/16 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure en procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3

INFORMATIEBERICHT. Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3 INFORMATIEBERICHT Maatschappelijk werk(st)er Graad B1-B3 Het OCMW van Bever gaat over tot de aanwerving van een (m/v) maatschappelijk werk(st)er graad B1-B3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

27288 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 27288 MONITEUR BELGE 10.08.2001 BELGISCH STAATSBLAD 2. Organisatiestructuur van de administratie Binnenlandse Aangelegenheden Om deze organisatorische integratie tussen de diensten die de gouverneur ondersteunen

Nadere informatie

UiJreksel roadmap 2013-2018. Actualisering Roadmap e- Gezondheid 2013-2018 Ac>epunt 6 Minimaal EPD Sessie 6 01 juni 2015 5/30/15

UiJreksel roadmap 2013-2018. Actualisering Roadmap e- Gezondheid 2013-2018 Ac>epunt 6 Minimaal EPD Sessie 6 01 juni 2015 5/30/15 Actualisering Roadmap e- Gezondheid 2013-2018 Ac>epunt 6 Minimaal EPD Sessie 6 01 juni 2015 UiJreksel roadmap 2013-2018 - - - - - - - - - - - - - Ontwikkelen en systema>sch gebruik van een minimaal EPD

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie