Samenvatting criminele families

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting criminele families"

Transcriptie

1 Samenvatting criminele families In 2009 kreeg het RIEC Oost Nederland de opdracht om een onderzoek te doen naar één van de criminele families die de gemeente Enschede rijk is. Het betreft een familie die zich met verschillende criminele activiteiten bezighoudt, maar zich vooral heeft gericht op de hennep. In het begin de hennepteelt en later de hennephandel en export. Diverse strafrechtelijke onderzoeken hebben niet tot het gewenste resultaat geleid, waardoor besloten is om vanuit een bestuurlijke en integrale bril naar de materie te kijken. Als uitgangspunt voor dit onderzoek is gekozen voor het barrièremodel hennep. Door dit model als kapstok te gebruiken, is het mogelijk inzicht te krijgen in de vermenging tussen onder- en bovenwereld en in de aanwending van het crimineel verdiende geld. Op grond van die inzichten zullen concrete adviezen en aanbevelingen richting het openbaar bestuur, maar ook richting andere publieke en private instanties worden gedaan. Op die manier kunnen de criminele activiteiten van dit criminele samenwerkingsverband kortweg CSV tegengewerkt of tegengehouden worden, hetgeen het uiteindelijk doel is van alle betrokken partners. Om invulling te kunnen geven aan het barrièremodel en om antwoorden te vinden op de bijbehorende onderzoeksvragen, zijn een groot aantal bronnen van verschillende partners bevraagd: o.a. politie, belastingdienst, gemeente en justitie. Door deze brede uitvraag en het leggen van verbanden tussen de verschillende bestanden, worden dingen zichtbaar die bij een eenzijdige blik aan het oog worden onttrokken. Nieuwe verbanden worden zichtbaar of reeds gesignaleerde verbanden worden versterkt. Ook worden er verklaringen gevonden voor bepaalde relaties of worden (nieuwe) misstanden geconstateerd. Deze manier van onderzoek doen, biedt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven voor alle betrokken partners. In dit onderzoek wordt ingegaan op de verschillende barrières ten aanzien van de hennepteelt en handel, te weten: locaties arbeid beschikbaarheid materialen het kweekproces verkoop vastgoed en financiën Ook wordt er aandacht besteed aan het sociale netwerk rondom de hoofdpersoon van de criminele organisatie. Op grond van de resultaten wordt zichtbaar dat de criminele organisatie via legale structuren het logistieke proces rondom de hennepteelt en -handel kon invullen en daarmee deze criminele activiteiten tot een succesvolle uitvoering heeft gebracht. Met dit onderzoek is niet alleen inzicht gekregen in het logistieke proces en de verwevenheid met de bovenwereld, maar het heeft ook inzichten en handelingsperspectieven opgeleverd om deze criminele organisatie integraal aan te pakken en een einde te maken aan de onaantastbaarheid van dergelijke netwerken. De concrete handelingsperspectieven en adviezen zullen aan de operationele projectleider worden overgedragen, tezamen met de dossiers en informatie die er aan ten grondslag liggen.

2 Het onderzoek heeft ons in algemene zin de volgende inzichten en adviezen opgeleverd: REPRESSIEVE MOGELIJKHEDEN Perspectieven Constatering Mogelijkheden Locaties Sociale huurwoningen Hennepkwekerij aangetroffen in huurwoning Huuropzegging door woningcorporatie of gemeente (College). Sluiting van het pand door burgemeester. Particuliere woningen Hennepkwekerij aangetroffen in particuliere woning De gemeente (College) kan bestuursdwang opleggen op basis van het bestemmingsplan. Bij verhuur: huuropzegging door gemeente (College). Sluiting van het pand door burgemeester. De gemeente (College) kan bestuursdwang opleggen op basis van het bestemmingsplan. Bedrijfspanden Hennepkwekerij aangetroffen in bedrijfspand Contact leggen met hypotheekverstrekker om aanpakmogelijkheden via hypotheek te bekijken. Niet-vergunningplichtig: de gemeente kan via het College bestuursdwang of een dwangsom opleggen. Vergunningplichtig: de gemeente (College) kan de vergunning intrekken. De burgemeester kan bij een frequent en langdurig probleem het pand sluiten. Ondernemingen Faciliterende legale ondernemingen Bijv. klus- en installatiebedrijven die geholpen hebben bij het installeren en inrichten van hennepkwekerijen Verscherpt fiscaal toezicht toepassen. Growshops Intrekken exploitatievergunning Personen Werknemers De werknemers van de criminele organisatie hebben loon ontvangen. Over het crimineel verdiende loon kan de belastingdienst nog een naheffing inkomstenbelasting opleggen, al dan niet verhoogd met rente en een boete. Let wel er is sprake van een verjaringstermijn van 5 jaar bij deze maatregel. Naast hun crimineel verdiende loon hebben een aantal werknemers ook nog uitkeringen en/of toeslagen genoten. Het UWV en/of de gemeente kan de onterecht genoten uitkeringen en/of toeslagen terugvorderen, eventueel verhoogd met rente en een boete.

3 Perspectieven Constatering Mogelijkheden Werkgever De leiding van de criminele organisatie heeft lonen uitbetaald aan haar werknemers. De leiding had loonheffing moeten afdragen aan de belastingdienst. De belastingdienst kan de leiding hiervoor een aanslag opleggen, eventueel verhoogd met rente en een boete. Let wel er is sprake van een verjaringstermijn van 5 jaar. Hypotheekfraude, crimineel vermogen en witwassen Hypotheekverstrekker Een woning is gefinancierd met een hypotheek die op verkeerde gronden is De hypotheekverstrekker kan overgaan tot de gedwongen verkoop van de woning. verkregen. Hypotheekfraudeur Strafrechtelijk is vastgesteld dat iemand een hypotheekfraudeur is. De hypotheekfraudeur wordt landelijk geregistreerd, waardoor diegene nooit meer in aanmerking komt voor een hypotheek. Crimineel vermogen Uit strafrechtelijk onderzoek blijkt sprake te zijn van wederrechtelijk verkregen vermogen. Indien het crimineel verdiende vermogen niet is aangegeven bij de belastingdienst, kan deze alsnog navorderingsaanslagen opleggen. Wanneer de aanslag niet betaald kan worden, kan de belastingdienst beslag leggen en deze direct invorderen. Het fiscale beslag kan bovenop het justitieel beslag plaatsvinden. De mogelijkheden van de belastingdienst, na een ontneming of schikking door het BOOM 1, worden nader onderzocht. Let op: in alle gevallen is de belastingdienst gebonden aan een verjaringstermijn van 5 jaar. Witwassen Geldleningen door particulieren Er zou een diepgaand en multidisciplinair onderzoek o.l.v. politie en justitie gewenst zijn naar deze geldleningen en de particuliere geldschieters. Criminele organisatie Nieuw onderzoek Er zijn nauwere verbanden vastgesteld tussen een aantal leden van de criminele organisatie en de Apeldoornse hennepleverancier. Er zou een nader politieel onderzoek gewenst zijn naar de samenwerking tussen beide groeperingen. 1 BOOM = Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie

4 PROACTIEVE MAATREGELEN Perspectieven Constatering Mogelijkheden Locaties Informatie over locaties hennepkwekerijen De politie beschikt over informatie betreffende locaties waar hennepkwekerijen zijn aangetroffen. Deel deze informatie met de betrokken partners zodat zij gericht repressieve acties kunnen ondernemen (zie repressieve maatregelen). Ondernemingen Faciliterende legale bedrijven Opsporingsonderzoeken bevatten informatie over dit soort bedrijven. Zorg voor een structurele informatie-uitwisseling op dit terrein met het RIEC, zodat het RIEC trend- en fenomeenonderzoeken kan uitvoeren. Het RIEC kan dan proactieve handelingsperspectieven bieden voor de betrokken partijen. De politie zou deze informatie moeten delen met de belastingdienst zodat zij uit proactief oogpunt verscherpt toezicht kan uitoefenen. Growshops Het is algemeen bekend dat growshops een cruciale rol bij het kweekproces spelen. Overheidsinstanties zouden op de hoogte moeten worden gebracht van deze informatie, zodat zij eventuele lopende zakelijke contracten kunnen ontbinden en bij het aangaan van nieuwe contracten goed geïnformeerd zijn. Een gemeente kan de controle houden over growshops door een quotum in te stellen en middels het gemeentelijke vergunningenbeleid. In de gemeente Enschede hebben growshops een exploitatievergunning nodig en heeft de gemeente de mogelijkheid om via de Wet Bibob deze vergunningaanvragen te screenen. Bovendien hanteert de gemeente een quotum van 9 growshops. (On)verwijtbare betrokkenheid Om de vergunningplicht te omzeilen registreren growshops zich o.a. als groothandel in tuinartikelen. Bedrijven zijn zich vaak niet bewust van hun (verwijtbare) betrokkenheid. Wanneer het vermoeden bestaat dat het toch om een growshop gaat, kan de gemeente een controle instellen en aan de hand daarvan alsnog de vergunningprocedure in gaan of de zaak sluiten omdat het quotum al geldt. D.m.v. voorlichting moeten bedrijven en branches op de hoogte worden gebracht van hun aandeel in de georganiseerde criminaliteit en de mogelijke consequenties hiervan voor ze. Bedrijven zijn zich wel bewust van hun rol, maar verrichten feitelijk geen strafbare handelingen Er zou met bedrijven en branches gekeken moeten worden naar mogelijkheden om afspraken te maken hierover. Denk aan het instellen van een maximum aantal prepaid telefoons dat per persoon gekocht kan worden.

5 Perspectieven Constateringen Maatregelen Personen Werknemers Werkgevers Personen die werkzaamheden hebben verricht voor de criminele organisatie en daarvoor loon hebben ontvangen. De leiding van de criminele organisatie hebben inkomsten genoten uit hun De politie moet deze personen standaard verifiëren op het gebruik van sociale voorzieningen en fiscale toeslagen. Deze informatie moet vervolgens gedeeld worden met de gemeente, het UWV en de belastingdienst. idem criminele activiteiten. Hypotheekfraude, crimineel vermogen, witwassen Hypotheekverstrekkers Er is sprake geweest van ontoereikende verificatie van de benodigde documenten. Er blijken hier diverse redenen aan ten grondslag te liggen. De landelijke overheid zou hierover in gesprek moeten gaan met de branche en concrete afspraken moeten maken. Consequenties moeten voor iedereen duidelijk zijn. Crimineel vermogen Uit strafrechtelijk onderzoek blijkt sprake te zijn van wederrechtelijk verkregen vermogen. Idealiter zou er standaard fiscaal beslag bovenop het justitieel beslag moeten worden gelegd, wanneer sprake is van crimineel vermogen. Bij een ontneming moet het BOOM contact opnemen met de belastingdienst. Criminele organisatie Zicht op de criminele organisatie Er is met verouderde informatie gewerkt. Er zou afstemming moeten plaatsvinden tussen de betrokken partners om af te stemmen welke maatregel of combinatie van maatregelen de crimineel het hardst treft in zijn portemonnee, dan wel het meest effectief is. De politie zou de informatie moeten updaten en actualiseren. Aanvulling van deze informatie door partners. Indien een nieuw onderzoek wordt opgestart, dan vooraf alle partners erbij betrekken, om gezamenlijk te kijken naar de te delen informatie, te kiezen strategie en meest effectieve aanpak.

RIEC Zuid-West NL. Wim Gerritsen

RIEC Zuid-West NL. Wim Gerritsen RIEC Zuid-West NL Wim Gerritsen 13-01-2011 Inhoudelijk Opfrisser Bestemming en route Wat kan er morgen anders? Opfrisser De overheid weet niet wat ze weet Het strafrecht alleen is lang niet genoeg en altijd

Nadere informatie

UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE

UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE Inleiding Dit uitvoeringsprotocol hoort bij het hennepconvenant Oost en beschrijft de processtappen in de aanpak van hennepteelt in de voorfase, ontruimingsfase en nafase.

Nadere informatie

Elke dag staan de kranten er vol mee. Illegale hennepkwekerijen, vastgoedcriminaliteit, mensenhandel, witwassen, illegale belwinkels en ga zo maar

Elke dag staan de kranten er vol mee. Illegale hennepkwekerijen, vastgoedcriminaliteit, mensenhandel, witwassen, illegale belwinkels en ga zo maar Elke dag staan de kranten er vol mee. Illegale hennepkwekerijen, vastgoedcriminaliteit, mensenhandel, witwassen, illegale belwinkels en ga zo maar door. Criminelen verplaatsen zich van de onderwereld naar

Nadere informatie

Corporate brochure RIEC-LIEC

Corporate brochure RIEC-LIEC Corporate brochure RIEC-LIEC Corporate brochure RIEC-LIEC 1 De bestrijding van georganiseerde criminaliteit vraagt om een gezamenlijke, integrale overheidsaanpak. Daarbij gaan de bestuursrechtelijke, strafrechtelijke

Nadere informatie

DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN

DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN 1 Colofon Met medewerking van Werkgroep hennep Noord-Holland Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid Noord-Holland RIEC Noord-Holland Contactgegevens

Nadere informatie

Infographic. Jaarverslag Werkgroep Hennep Twente. Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC)

Infographic. Jaarverslag Werkgroep Hennep Twente. Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Infographic Jaarverslag 2015 Werkgroep Hennep Twente Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Werkgroep Hennep Twente 2015 Integrale afstemming met alle partners onder hennep- en RIEC convenant

Nadere informatie

BABVI/U200901861 Lbr. 09/118

BABVI/U200901861 Lbr. 09/118 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Voortgang oprichting Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC) Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BABVI/U200901861

Nadere informatie

Duplicaat hoofdstuk 2: "Uiteindelijk zeggenschaphebbende"

Duplicaat hoofdstuk 2: Uiteindelijk zeggenschaphebbende Duplicaat hoofdstuk 2: "Uiteindelijk zeggenschaphebbende" Bibob-vragenformulier met betrekking tot beschikkingen, niet-zijnde subsidiebeschikkingen of vergunningen ex artikel 2.1, eerste lid, onder a,

Nadere informatie

Duplicaat hoofdstuk 2: "Vennoot natuurlijk persoon"

Duplicaat hoofdstuk 2: Vennoot natuurlijk persoon Duplicaat hoofdstuk 2: "Vennoot natuurlijk persoon" Bibob-vragenformulier met betrekking tot beschikkingen, niet-zijnde subsidiebeschikkingen of vergunningen ex artikel 2.1, eerste lid, onder a, van de

Nadere informatie

Witwassen.. Kan de gemeente er wat aan doen? Gertjan Groen RA. Gert Urff. Forensisch Accountant Politieprogramma FinEC. senior beleidsadviseur

Witwassen.. Kan de gemeente er wat aan doen? Gertjan Groen RA. Gert Urff. Forensisch Accountant Politieprogramma FinEC. senior beleidsadviseur Witwassen.. Kan de gemeente er wat aan doen? Gertjan Groen RA Forensisch Accountant Politieprogramma FinEC Gert Urff senior beleidsadviseur Openbare orde en veiligheid De gemeentelijke invalshoek Witgewassen

Nadere informatie

Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit

Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit Informatie over het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) -1- Bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit 3 Bestuurlijke aanpak

Nadere informatie

LANDELIJK BUREAU BIBOB Nieuwsbrief nummer 3 Februari 2012

LANDELIJK BUREAU BIBOB Nieuwsbrief nummer 3 Februari 2012 Nieuwsbrief nummer 3 Februari 2012 LANDELIJK BUREAU BIBOB Nieuwsbrief nummer 3 Februari 2012 Nieuwsbrief van het Landelijk Bureau Bibob (Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur).

Nadere informatie

Handhavingsarrangement prostitutie Alkmaar 2016

Handhavingsarrangement prostitutie Alkmaar 2016 CVDR Officiële uitgave van Alkmaar. Nr. CVDR441134_1 29 mei 2018 Handhavingsarrangement prostitutie Alkmaar 2016 Dit handhavingsarrangement geldt voor zowel de vergunde seksbedrijven als illegale prostitutie.

Nadere informatie

RIEC - LIEC Een georganiseerde overheid tegen georganiseerde criminaliteit

RIEC - LIEC Een georganiseerde overheid tegen georganiseerde criminaliteit RIEC - LIEC Een georganiseerde overheid tegen georganiseerde criminaliteit RIEC-LIEC Met de begeleiding en ondersteuning van meer dan 1700 integrale casussen per jaar maken de tien Regionale Informatie

Nadere informatie

Noord-Nederland Regionaal Informatie en Expertise Centrum

Noord-Nederland Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Nederland Regionaal Informatie en Expertise Centrum Postbus 107 9400 AC Assen T 088-1672790 ri ecnoord@groningen.politie_nl www.riec.nl Ons kenmerk RIECN2018ws100 Datum Betreft 5juni 2018 Informatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid Van den Broek (VVD) over patsercontroles Geacht college,

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid Van den Broek (VVD) over patsercontroles Geacht college, gemeente Eindhoven Inboeknummer 15bst00125 Beslisdatum B&W 3 februari 2015 Dossiernummer 15.06.103 (2.1.1) Raadsvragen van het raadslid Van den Broek (VVD) over patsercontroles Geacht college, Op straat,

Nadere informatie

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport "Follow the Money"

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport Follow the Money 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

- een nader onderzoek door de Bibob-contactpersoon gemeente Veldhoven.

- een nader onderzoek door de Bibob-contactpersoon gemeente Veldhoven. Bibob De wet Bibob staat voor Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Overheden (zoals gemeenten) kunnen de achtergrond van een bedrijf of persoon onderzoeken bij een af te

Nadere informatie

Eindrapport. Format Eindrapport Interventieteam. Project: <naam project invullen>

Eindrapport. Format Eindrapport Interventieteam. Project: <naam project invullen> Format Eindrapport Interventieteam Eindrapport Project: Richtlijnen voor de eindrapportage 1 Managementsamenvatting (1-2 pag.) Bevat een korte samenvatting van de belangrijkste

Nadere informatie

P LIT E. Korps landelijke politiediensten. Bestu urlijke rapportage growshops. Dienst Nationale Recherche

P LIT E. Korps landelijke politiediensten. Bestu urlijke rapportage growshops. Dienst Nationale Recherche P LIT E Korps landelijke politiediensten Dienst Nationale Recherche Bestu urlijke rapportage growshops Dienst Nationale Recherche 1 1 Inleiding Op basis van het Nationaal Dreigingsbeeld is grootschalige

Nadere informatie

MR REGTER. Gepakt met een hennepplantage wat nu? STRAFADVOCAAT

MR REGTER. Gepakt met een hennepplantage wat nu? STRAFADVOCAAT Gepakt met een hennepplantage wat nu? U bent als verdachte aangehouden door de politie op verdenking van het kweken van hennep, een overtreding van art. 3 Opiumwet. Wat hangt u allemaal boven het hoofd?

Nadere informatie

BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER. Toelichting bij dit formulier

BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER. Toelichting bij dit formulier BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER Uitgebreide vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB horende bij de aanvraag om vergunning artikel 3 Drank- en horecawet (drank- en horecavergunning)

Nadere informatie

WELKOM. RIEC Zeeland West-Brabant. Alumni Integrale Veiligheid RIEC Zeeland West Brabant 0osterhout 27

WELKOM. RIEC Zeeland West-Brabant. Alumni Integrale Veiligheid RIEC Zeeland West Brabant 0osterhout 27 WELKOM RIEC Zeeland West-Brabant Eén RIEC? 10 RIEC s en 1 LIEC Korte bestaansgeschiedenis, (vanaf einde 2008) Met name lokaal gericht. Het LIEC facilitaire ondersteuning Ontwikkeling: AWARENESS in noodzaak

Nadere informatie

Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen

Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen 1 De convenantpartners: Deelnemende gemeente: Voor deze de burgemeester, mede namens het college van B&W voor zover het een ieders bevoegdheid betreft,

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Veiligheid(sbeeld) gemeente Goirle

Veiligheid(sbeeld) gemeente Goirle Veiligheid(sbeeld) gemeente Goirle Beleid - Coffeeshopbeleid (nul-optie) - Gemeentelijk handhavingsbeleid - BIBOB beleid - Damocles beleid - Integraal veiligheidsbeleid Beleid BIBOB beleid - Wet Bevordering

Nadere informatie

Landelijk Loket Bestuurlijke Dossiers

Landelijk Loket Bestuurlijke Dossiers Landelijk Loket Bestuurlijke Dossiers Landelijk Informatie en Expertise Centrum (LIEC) -1- Onmisbaar voorstel aan rijksoverheid De politie constateerde landelijk een stijgende trend in diefstallen en vermissingen

Nadere informatie

Aanpak Vastgoedfraude

Aanpak Vastgoedfraude Aanpak Vastgoedfraude Martijn Egberts, OM Parket Den Haag Willemijn van Blommestein, Ketenregisseur R dam Themasessie CCV-congres Bestuurlijke ketenaanpak 8 december 2011 Inhoud bijeenkomst Welkom (foto)

Nadere informatie

Het integraal appèl. Van speculeren naar inzicht. Ondermijning Ondermijnen

Het integraal appèl. Van speculeren naar inzicht. Ondermijning Ondermijnen Workshop Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit Even Wat voorstellen.. is het RIEC? Ondermijning Ondermijnen Regionaal Informatie Expertise Ben van der Hoeven Accountmanager / projectleider Zeeland

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Vraag: Welke risico's brengt deze verstrekking met zich mee?

Vraag: Welke risico's brengt deze verstrekking met zich mee? Waarom moet de informatie al in dit stadium worden uitgewisseld? Waarom wordt niet gewacht met de informatie-uitwisseling tot nadat een persoon is veroordeeld? De uitwisseling van dit soort informatie

Nadere informatie

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie In dit formulier wordt onder meer gebruik gemaakt van meerkeuzevragen. Indien meer dan één keuze mogelijk is, staat dit

Nadere informatie

Vragenformulier Wet Bibob TTO-vergunning

Vragenformulier Wet Bibob TTO-vergunning De staat voor de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. De gemeente Eindhoven past deze wet toe om te voorkomen dat er vergunningen worden verleend aan ondernemers die niet

Nadere informatie

Bibob-vragenformulier met betrekking tot vastgoedtransacties, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder o, van de Wet Bibob

Bibob-vragenformulier met betrekking tot vastgoedtransacties, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder o, van de Wet Bibob Bibob-vragenformulier met betrekking tot vastgoedtransacties, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder o, van de Wet Bibob Vastgesteld op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Inhoudsopgave Instructie...1

Nadere informatie

25 oktober 2016 GEMEENTE. Aan de fractie van D66 T.a.v. de heer Molenkamp en mevrouw Renders. E.Wagemakers/ P.Verhoeven/M.

25 oktober 2016 GEMEENTE. Aan de fractie van D66 T.a.v. de heer Molenkamp en mevrouw Renders. E.Wagemakers/ P.Verhoeven/M. GEMEENTE Aan de fractie van D66 T.a.v. de heer Molenkamp en mevrouw Renders Bestuurszaken Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@)oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss

Nadere informatie

OM-tips voor Bibob. Waar moet ik op letten?

OM-tips voor Bibob. Waar moet ik op letten? OM-tips voor Bibob Waar moet ik op letten? Wat is een OM-tip? Het Openbaar Ministerie (OM) is een belangrijke partner in de uitvoering van de Wet Bibob. Het OM beschikt over waardevolle informatie over

Nadere informatie

Een korte introductie

Een korte introductie Een korte introductie 3/23/15 Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Zeeland - West-Brabant & Oost-Brabant Wat is het RIEC? Regionaal Informatie Expertise Centrum Een georganiseerde overheid tegen

Nadere informatie

Ondermijnende Criminaliteit. Jan Hanssen Landelijk Expertise en Informatiecentrum

Ondermijnende Criminaliteit. Jan Hanssen Landelijk Expertise en Informatiecentrum Ondermijnende Criminaliteit Jan Hanssen Landelijk Expertise en Informatiecentrum Opbouw Waar doen we het voor? Hoe pakken we het aan? (rol riec s/liec daarbij ) Wat doen we concreet? Stap 1 Waar doen we

Nadere informatie

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie In dit formulier wordt onder meer gebruik gemaakt van meerkeuzevragen. Indien meer dan één keuze mogelijk is, staat dit

Nadere informatie

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie In dit formulier wordt onder meer gebruik gemaakt van meerkeuzevragen. Indien meer dan één keuze mogelijk is, staat dit

Nadere informatie

Jaar: 2013 Nummer: 54 Besluit: 23 april 2013 Gemeenteblad BELEIDSREGEL WET BIBOB BOUWEN HELMOND Burgemeester en wethouders van Helmond;

Jaar: 2013 Nummer: 54 Besluit: 23 april 2013 Gemeenteblad BELEIDSREGEL WET BIBOB BOUWEN HELMOND Burgemeester en wethouders van Helmond; Jaar: 2013 Nummer: 54 Besluit: 23 april 2013 Gemeenteblad BELEIDSREGEL WET BIBOB BOUWEN HELMOND 2013 Burgemeester en wethouders van Helmond; Besluit: I. vast te stellen de Beleidsregel Wet Bibob bouwen

Nadere informatie

Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren.

Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren. Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren. Digitale verzending Gaat u ermee akkoord dat we niet middels post, maar digitaal

Nadere informatie

BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen. Gemeente Voorst

BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen. Gemeente Voorst BIBOB beleidslijn horeca- en seksinrichtingen Gemeente Voorst 1 Doel van de Wet BIBOB De wet BIBOB, de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen Openbaar Bestuur, is op 1 juni 2003 in werking getreden

Nadere informatie

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

!1! Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Datum 9 juli 2014 Onderwer Beantwoording inbreng schriftelijk overleg

Nadere informatie

Formulier Wet Bibob en Vergunningen

Formulier Wet Bibob en Vergunningen Formulier Wet Bibob en Vergunningen Toelichting Dit formulier is onderdeel van de Bibob-toets van uw vergunningaanvraag. De vragen gaan over de bedrijfsstructuur van uw organisatie, de financiering en

Nadere informatie

Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB

Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB Invulinstructie In dit formulier wordt onder meer gebruik gemaakt van meerkeuzevragen. Indien meer dan één keuze mogelijk is, staat dit aangegeven

Nadere informatie

BIBOB beleidslijn vergunningen horeca-inrichtingen, seksinrichtingen en speelautomatenhallen

BIBOB beleidslijn vergunningen horeca-inrichtingen, seksinrichtingen en speelautomatenhallen I Toepassing Wet BIBOB in Vaals De Wet BIBOB geeft bestuursorganen een preventief instrument in handen om zich te beschermen tegen misbruik van vergunningen. Bij misbruik moet met name gedacht worden aan

Nadere informatie

Algemeen Bibob beleid gemeente Etten-Leur

Algemeen Bibob beleid gemeente Etten-Leur Algemeen Bibob beleid gemeente Etten-Leur 1 1. Inleiding Bescherming integriteitsrisico Op 1 juni 2003 is de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) in werking getreden.

Nadere informatie

Beleidsregels Wet Damocles (art. 13b Opiumwet)

Beleidsregels Wet Damocles (art. 13b Opiumwet) Beleidsregels Wet Damocles (art. 13b Opiumwet) Gemeente Apeldoorn Vastgesteld door de burgemeester op 18-1-2017 Vastgesteld in de driehoek op.. 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Juridisch kader...

Nadere informatie

Beleidsregel Wet Bibob voor omgevingsvergunning bouw gemeente Deurne Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne;

Beleidsregel Wet Bibob voor omgevingsvergunning bouw gemeente Deurne Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne; Beleidsregel Wet Bibob voor omgevingsvergunning bouw gemeente Deurne 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne; gelet op de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het

Nadere informatie

BIBOB Beleidslijn HORECA GEMEENTE EDAM-VOLENDAM. Toepassing BIBOB-wetgeving bij horecavergunningen

BIBOB Beleidslijn HORECA GEMEENTE EDAM-VOLENDAM. Toepassing BIBOB-wetgeving bij horecavergunningen BIBOB Beleidslijn HORECA GEMEENTE EDAM-VOLENDAM Toepassing BIBOB-wetgeving bij horecavergunningen Vastgesteld door het college van B&W op 16 mei 2006, herzien op 4 maart 2008 en op 19 oktober 2010 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Brochure aanvraagformulier Gemeente Vlissingen.

Brochure aanvraagformulier Gemeente Vlissingen. Brochure aanvraagformulier Gemeente Vlissingen. Brochure aanvraagformulier Gemeente Vlissingen. Wat betekent Bibob? Bibob staat voor Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. Wat

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland \Ui/ Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De gemeenteraden in Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr M.C. ten Dam AD/KAB/KAB Telefoonnummer +31235143147 damm@noord-holland.nl Betreft; inzet provincie

Nadere informatie

INLEIDING. Kortom, ondermijnende criminaliteit is een actueel probleem. Maar, wat is dit precies én hoe krijg je er grip op?

INLEIDING. Kortom, ondermijnende criminaliteit is een actueel probleem. Maar, wat is dit precies én hoe krijg je er grip op? BIBOB-RADAR INLEIDING Steeds meer gemeenten kampen met ondermijnende criminaliteit. Uit onderzoek van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) blijkt dat criminelen zonder problemen

Nadere informatie

B&W 01 juli 2008 Gemeenteblad BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET M.B.T. WONINGEN HELMOND 2008

B&W 01 juli 2008 Gemeenteblad BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET M.B.T. WONINGEN HELMOND 2008 Jaar: 2008 Nummer: 44 Besluit: B&W 01 juli 2008 Gemeenteblad BELEIDSREGEL HANDHAVINGSPROTOCOL OPIUMWET M.B.T. WONINGEN HELMOND 2008 Burgemeester en wethouders van Helmond; Besluit Vast te stellen de Beleidsregel

Nadere informatie

BIJLAGE 3 VERKORTE VRAGENFORMULIER

BIJLAGE 3 VERKORTE VRAGENFORMULIER BIJLAGE 3 VERKORTE VRAGENFORMULIER VERKORTE VRAGENFORMULIER op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB horende bij de aanvraag om vergunning artikel 3 Drank- en horecawet (drank- en horecavergunning) Toelichting

Nadere informatie

Formulier Wet Bibob en Omgevingsvergunning Milieu

Formulier Wet Bibob en Omgevingsvergunning Milieu Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht Weteringsingel 1 3342 AE Hendrik-Ido-Ambacht Formulier Wet Bibob en Omgevingsvergunning Milieu Dit formulier is onderdeel van de Bibob-toets van uw vergunningaanvraag. De vragen

Nadere informatie

Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.

Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v. Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Raadhuisplein 1 Postbus 50 5680 AB Best A Tel. : 14 0499

Nadere informatie

BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BESTEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER

BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BESTEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BESTEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER Namens een: 0 Eenmanszaak 0 Vennootschap Onder Firma (VOF) 0 Commanditaire Vennootschap (CV) Betreft een aanvraag voor:

Nadere informatie

Speciale nieuwsbrief over personentoetsingen

Speciale nieuwsbrief over personentoetsingen Speciale nieuwsbrief over personentoetsingen Beste relatie, Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze speciale nieuwsbrief over personentoetsingen is opgesteld

Nadere informatie

Verkort vragenformulier

Verkort vragenformulier Verkort vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB Toelichting bij dit formulier Wat betekent BIBOB en wat is het doel van deze wet? BIBOB staat voor Bevordering Integriteitsbeoordelingen

Nadere informatie

Beleidsregels Wet bibob Bloemendaal 2008

Beleidsregels Wet bibob Bloemendaal 2008 Corsanummer: 2008013733 Beleidsregels Wet bibob Bloemendaal 2008 Gemeente Bloemendaal Telefoon: 023 5225 565 E-mail: gemeente@bloemendaal.nl Internet: www.bloemendaal.nl Bezoekadres: Bloemendaalseweg 158

Nadere informatie

Aanvraagformulier wet BIBOB

Aanvraagformulier wet BIBOB Aanvraagformulier wet BIBOB Dit formulier is onderdeel van de Bibob-toets van uw vergunningaanvraag. De vragen gaan over uw bedrijfsstructuur, de financiering en uw zakenpartners. Het ingevulde formulier

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen fractie VVD over ontruiming wietkwekerijen. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen fractie VVD over ontruiming wietkwekerijen. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie VVD over ontruiming wietkwekerijen Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De fractie VVD heeft 19

Nadere informatie

Handhavingsarrangement drugs 2008 Partners Doel van het handhavingsarrangement Taakverdeling bij de handhaving

Handhavingsarrangement drugs 2008 Partners Doel van het handhavingsarrangement Taakverdeling bij de handhaving GEMEENTE HOOGEVEEN Handhavingsarrangement drugs 2008 Partners - Gemeente Hoogeveen - Openbaar Ministerie Drenthe - district Zuid-West Drenthe Doel van het handhavingsarrangement In de vergadering van de

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Onderwerp Wetgeving Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Datum Ons kenmerk  Onderwerp Wetgeving Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vaste commissie voor Justitie uit detweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Datum 5 november 2018 Ons kenmerk TLD /U201801003 Onderwerp Ondermijning Geachte leden van de Vaste

Nadere informatie

BELEIDSLIJN WET BEVORDERING INTEGRITEITSBEOORDELINGEN DOOR HET OPENBAAR BESTUUR (BIBOB) GEMEENTE MAASTRICHT

BELEIDSLIJN WET BEVORDERING INTEGRITEITSBEOORDELINGEN DOOR HET OPENBAAR BESTUUR (BIBOB) GEMEENTE MAASTRICHT BELEIDSLIJN WET BEVORDERING INTEGRITEITSBEOORDELINGEN DOOR HET OPENBAAR BESTUUR (BIBOB) Inhoudsopgave GEMEENTE MAASTRICHT 1. Inleiding... 1 2. Toepassing Wet Bibob... 1 2.1 Algemeen... 1 2.2 Aanvragen...

Nadere informatie

Beleidslijn gemeente Amsterdam voor subsidieverlening in het kader van de Wet Bibob 1 ALGEMEEN

Beleidslijn gemeente Amsterdam voor subsidieverlening in het kader van de Wet Bibob 1 ALGEMEEN Onderwerp Beleidslijn gemeente Amsterdam voor subsidieverlening in het kader van de Wet Bibob 1 ALGEMEEN Inleiding Op 1 juni 2003 is de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur

Nadere informatie

Ontbijtmeeting 6 november 2013 Mr. Ramon Ridder Mr. Douwe op de Hoek

Ontbijtmeeting 6 november 2013 Mr. Ramon Ridder Mr. Douwe op de Hoek Ontbijtmeeting 6 november 2013 Mr. Ramon Ridder Mr. Douwe op de Hoek 1 Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur in werking sinds 1 juli 2003 (10 jaar geleden!). aanleiding: onderzoek

Nadere informatie

Bibob vragenformulier natuurlijke personen deel 2

Bibob vragenformulier natuurlijke personen deel 2 Bibob vragenformulier natuurlijke personen deel 2 Dit formulier is bestemd voor: Natuurlijke personen- vennoot, in: - Vennootschap onder firma - Commanditaire vennootschap Iedere vennoot dient apart dit

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 10.1295 B&W verg. : 21 december 2010 Onderwerp: B5 Taskforce 1) Status In het licht van onze actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking

Nadere informatie

Formulier Wet Bibob en Vergunningen

Formulier Wet Bibob en Vergunningen Bezoekadres Harm Buiterplein 1 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Tel. (050) 367 91 11 In uw antwoord graag datum en kenmerk vermelden. Formulier Wet Bibob en Vergunningen Dit formulier is onderdeel

Nadere informatie

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Wat betekent BIBOB? Algemeen Vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob BIBOB staat voor Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. Wat is het doel van deze wet? De

Nadere informatie

BIBOB-BELEIDSLIJN GEMEENTE NEDERWEERT

BIBOB-BELEIDSLIJN GEMEENTE NEDERWEERT BIBOB-BELEIDSLIJN GEMEENTE NEDERWEERT De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nederweert, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; Overwegende: dat de ernst

Nadere informatie

Eerlijk beslissen. De rol van Wet BIBOB. Bij omgevingsvergunningen bouwen en milieu

Eerlijk beslissen. De rol van Wet BIBOB. Bij omgevingsvergunningen bouwen en milieu Eerlijk beslissen De rol van Wet BIBOB Bij omgevingsvergunningen bouwen en milieu De rol van Wet BIBOB Bij omgevingsvergunningen bouwen en milieu Als u een vergunning aanvraagt... Wilt u een appartementengebouw

Nadere informatie

Formulier Wet Bibob en Vergunningen

Formulier Wet Bibob en Vergunningen Dit formulier graag volledig ingevuld sturen naar e- mailadres. U kunt het formulier ook per post sturen naar Gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3290 EA Oud-Beijerland. Voor meer informatie kunt u

Nadere informatie

Nummer: MvJ/Wbp/ /

Nummer: MvJ/Wbp/ / Nummer: MvJ/Wbp/0047-01/10-09-2008 1. van de gegevensverwerking waarin de (persoons-)gegevens zijn opgenomen Gegevensverwerking preventieve, bestuurlijke en strafrechtelijke aanpak georganiseerde criminaliteit

Nadere informatie

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Gemeente Woerden 2017 Inhoud Inleiding... 2 Doelgroep... 2 Opbouw... 2 Invoering Digitaal Opkopers Register (DOR)... 3 Wettelijk kader... 3 Inkoopregister...

Nadere informatie

Formulier Wet Bibob en Vergunningen

Formulier Wet Bibob en Vergunningen Formulier Wet Bibob en Vergunningen Dit formulier is onderdeel van de Bibob-toets van uw vergunningaanvraag. De vragen gaan over uw bedrijfsstructuur, de financiering en uw zakenpartners. Het ingevulde

Nadere informatie

BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BETEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT

BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BETEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT BIBOB vragenlijst natuurlijke personen BETEMD VOOR NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT In een: 0 Vennootschap onder firma (VOF) 0 Commanditaire vennootschap (CV) Betreft een aanvraag voor: 0 Exploitatievergunning

Nadere informatie

Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen)

Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen) Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen) versie 1.8 Pagina 1 van 12 Toelichting bij Vragenformulier BIBOB Wat betekent BIBOB en wat is het doel van deze wet? BIBOB staat voor Bevordering

Nadere informatie

Een eigen onderneming starten?

Een eigen onderneming starten? Een eigen onderneming starten? 2013 Daar komt heel wat bij kijken. U zult keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld welke rechtsvorm gaat u kiezen, waar gaat u uw bedrijf vestigen, gaat u personeel in dienst nemen?

Nadere informatie

Hart voor de samenleving, hard tegen ondermijning. bamen tegen georganiseerde criminaliteit JAARVERSLAG. RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant

Hart voor de samenleving, hard tegen ondermijning. bamen tegen georganiseerde criminaliteit JAARVERSLAG. RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant Hart voor de samenleving, hard tegen ondermijning bamen tegen georganiseerde criminaliteit JAARVERSLAG RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant 2013-2014 Deze infographic geeľľ kort de inhoud van heľ

Nadere informatie

CONVENANT AANPAK DRUGSPANDEN EN HENNEPKWEKERIJEN IN DE GEMEENTE WOENSDRECHT.

CONVENANT AANPAK DRUGSPANDEN EN HENNEPKWEKERIJEN IN DE GEMEENTE WOENSDRECHT. CONVENANT AANPAK DRUGSPANDEN EN HENNEPKWEKERIJEN IN DE GEMEENTE WOENSDRECHT. mei 2006 1 De convenantpartners: De gemeente Woensdrecht, vertegenwoordigd door burgemeester M.A. Fränzel, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Dit sanctiebeleid hoort bij het Horecabeleid Gemeente Heiloo 2013, vastgesteld door het college op 12 november 2013.

Dit sanctiebeleid hoort bij het Horecabeleid Gemeente Heiloo 2013, vastgesteld door het college op 12 november 2013. Sanctiebeleid Gemeente Heiloo Dit sanctiebeleid hoort bij het Horecabeleid Gemeente Heiloo 2013, vastgesteld door het college op 12 november 2013. Sanctiestrategie In dit beleid wordt een sanctiestrategie

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER MODEL 2 FORMULIER VOOR VENNOOT IN EEN V.O.F. OF C.V.

BIBOB VRAGENFORMULIER MODEL 2 FORMULIER VOOR VENNOOT IN EEN V.O.F. OF C.V. BIBB VRAGENFRMULIER MDEL 2 FRMULIER VR VENNT IN EEN V..F. F C.V. Bestemd voor natuurlijke personen-vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Betreft een aanvraag voor:

Nadere informatie

Januari Aan Raadsleden gemeenten Heerhugowaard, Koggenland, Hollands Kroon, Langedijk. Onderwerp Aanpak hennepcriminaliteit

Januari Aan Raadsleden gemeenten Heerhugowaard, Koggenland, Hollands Kroon, Langedijk. Onderwerp Aanpak hennepcriminaliteit Januari 2017 Aan Raadsleden gemeenten Heerhugowaard, Koggenland, Hollands Kroon, Langedijk Aanleiding Om met de deur in huis te vallen: Er is berekend dat er 30.000 hennepkwekerijen per jaar in Nederland

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER MODEL 4 FORMULIER VOOR BESTUURDER/VENNOOT/AANDEELHOUDER IN DE RECHTSPERSOON

BIBOB VRAGENFORMULIER MODEL 4 FORMULIER VOOR BESTUURDER/VENNOOT/AANDEELHOUDER IN DE RECHTSPERSOON BIBB VRAGENFRMULIER MDEL 4 FRMULIER VR BESTUURDER/VENNT/AANDEELHUDER IN DE RECHTSPERSN Bestemd voor bestuurder/vennoot/aandeelhouder in de rechtspersoon: Besloten Vennootschap (B.V.) Naamloze Vennootschap

Nadere informatie

Vragenformulier Model NP (Vragenlijst BIBOB voor natuurlijke personen)

Vragenformulier Model NP (Vragenlijst BIBOB voor natuurlijke personen) Vragenformulier Model NP (Vragenlijst BIBOB voor natuurlijke personen) versie 1.11 Pagina 1 van 13 Toelichting bij Vragenformulier BIBOB Wat betekent BIBOB en wat is het doel van deze wet? BIBOB staat

Nadere informatie

Beleidsregels Wet Bibob. Oost Gelre 2018

Beleidsregels Wet Bibob. Oost Gelre 2018 Beleidsregels Wet Bibob Oost Gelre 2018 Beleid toepassing Wet Bibob 2018 De Burgemeester en het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oost Gelre, ieder voor zover het hun bevoegdheden

Nadere informatie

BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen -

BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen - BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen - Vastgesteld: 1 november 2005 door Gedeputeerde Staten van Fryslân 1 BIBOB en vergunningen Wet milieubeheer Achtergrond Op 1 juni 2003 is de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen

Nadere informatie

Integriteitsbeoordeling Rechtspersoon

Integriteitsbeoordeling Rechtspersoon Integriteitsbeoordeling Rechtspersoon Let op: - Als u deze vragenlijst onvolledig of niet naar waarheid invult of weigert om gegevens te verstrekken, dan kan de gemeente de aanvraag buiten behandeling

Nadere informatie

Beleidslijn gemeente Amsterdam voor de horeca-, prositutie-, escort- en speelautomatenhallenbranche in het kader van de Wet Bibob.

Beleidslijn gemeente Amsterdam voor de horeca-, prositutie-, escort- en speelautomatenhallenbranche in het kader van de Wet Bibob. Onderwerp Beleidslijn gemeente Amsterdam voor de horeca-, prositutie-, escort- en speelautomatenhallenbranche in het kader van de Wet Bibob. 1 ALGEMEEN Inleiding Op 1 juni 2003 is de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen

Nadere informatie

BIBOB vragenformulier Verkort model omgevingsvergunning milieuactiviteit en beperkte milieutoets

BIBOB vragenformulier Verkort model omgevingsvergunning milieuactiviteit en beperkte milieutoets Dit formulier is in overeenstemming met de ministeriële Regeling Bibob-formulieren (4 juni 2013 nr 389136) Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen

Nadere informatie

Offensief tegen georganiseerde misdaad

Offensief tegen georganiseerde misdaad Offensief tegen Een combinatie van preventie en repressie Paul van Voorst, 20 april 2011, CIROC Fase 1 1985 1992 De ontdekking van de in Nederland misdaad. CIROC, 20 april 2011 2 20 april 2011 1 De ontdekking

Nadere informatie

Vragenformulier Model Natuurlijke Personen (NP)

Vragenformulier Model Natuurlijke Personen (NP) Bijlage 2 Vragenformulier Model Natuurlijke Personen (NP) Dit formulier betreft een 1) omgevingsvergunning milieu (artikel 2.1, eerste lid, onder e Wabo) omgevingsvergunning beperkte milieutoets (artikel

Nadere informatie

Met welke rechtsvorm: Anders, nl

Met welke rechtsvorm: Anders, nl Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren. Digitale verzending Gaat u ermee akkoord dat we niet middels post, maar digitaal

Nadere informatie

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Overtreding artikel Drank- en Artikel 2, tweede lid Drank- en : Maken van reclame voor alcoholhoudende drank in strijd met de regels gesteld krachtens het eerste

Nadere informatie

Beleidsregel handhaving wet Damocles gemeente Beverwijk 2018

Beleidsregel handhaving wet Damocles gemeente Beverwijk 2018 Beleidsregel handhaving wet Damocles gemeente Beverwijk 2018 Artikel 1 Algemeen Binnen gemeentegrenzen is sprake van drugshandel. Drugshandel wordt binnen gemeenten alleen gedoogd vanuit een coffeeshop.

Nadere informatie