BEKENDMAKING REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEKENDMAKING REGLEMENT"

Transcriptie

1 "'" i mecnte --Meulebeke BEKENDMAKING REGLEMENT Ondergetekende, Dirk Verwilst, Burgemeester van de gemeente MEULEBEKE, maakt hierbij bekend dat het vast bureau in zitting van 8 april 2019 volgend reglement heeft goedgekeurd: Reglement toewijzing flats Bovengenoemd reglement is te raadplegen op de gemeentelijke website ( liggen ook ter inzage van het publiek in het gemeentehuis, dienst secretariaat, Markt 1, 8760 Meulebeke, en dit elke werkdag tijdens de openingsuren. Er is mogelijkheid om klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid. Een klacht wordt bij voorkeur ingediend via het digitaal formulier dat ter beschikking wordt - esteld op de website van het Agentschap Binnenlands Bestuur: (https ://lokaalbestuu r. vlaanderen. be/klachtenwegwijzer ). Het is ook mogelijk om een klacht in te dienen via aangetekende mail op het adres binnenland@vlaanderen.be en ook nog op papier via aangetekende brief of afgifte tegen ontvangstbewijs te richten aan "De toezichthoudende overheid, p/a Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlynck Brussel, Thurn & Taxis-site -Haven/aan 88 bus 70, 1000 Brussel. Aldus bekendgemaakt op de gemeentelijke website op 17 april 2019 overeenkomstig art , 1 van het Decreet Lokaal Bestuur. markt 1, 8760 meulebeke tel (051 ) fax (051) rekening

2 Uittreksel uit de notulen van het Vast Bureau Vergadering van maandag 08 april 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Dirk Verwilst, voorzitter-burgemeester Katrien Seys, Danny Bossuyt, Rita De Costere, Paul Demeulemeester, vast Bureau-Leden Tom Vanpoucke, algemeen directeur Lieve Germonprez, vast Bureau-Lid 6. REGLEMENT (TOEWIJZING) FLATS. HET VAST BUREAU, Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en zijn latere wijzigingen, Gelet op voorliggend ontwerp van reglement voor toewijzing assistentiewoningen Deeveland; HET VAST BUREAU BESLIST: Met algemeenheid van stemmen. Art.1. KEURT het reglement met betrekking tot de toewijzing van assistentiewoningen GOED als volgt Wachtlijstbeheer Assistentiewoningen Residentie Deeveland 1. Woord vooraf. Wonen in een assisentiewoning is zelfstandig wonen met het grote verschil dat verschillende soorten dienstverlening heel nabij zijn, de woning is kleiner om te onderhouden, alles is vlot toegankelijk, de zorgen om de tuin zijn verdwenen, de sociale contacten met leeftijdsgenoten liggen gemakkelijker,. Residentie Deeveland staat open voor echtparen, samenwonenden en/of alleenstaanden vanaf de leeftijd van 65 jaar. Het gebouw bestaat uit 50 aangepaste en comfortabele wooneenheden waar de bewoner: *beschermd en veilig kan wonen dankzij een 24-uren permanentie. *een beroep kan doen op de verscheidenheid van dienstverlening. (bv. tijdelijke uitbreiding van zorg) *vrij en zelfstandig de keuzevrijheid kan maken van thuiszorgdiensten. *vrijblijvend kan deelnemen aan de activiteiten van het aanleunend Lokaal Dienstencentrum. *vrijblijvend dagelijks kan reserveren in het restaurant.

3 *vrijblijvend dagelijks kan langskomen in de cafetaria. *gebruik kan maken van de diensten in Residentie Deeveland zoals bv. van de kapster, pedicure,. *terecht kan bij de woonassistent of het onthaal voor informatie. *sociale contacten kan onderhouden en bevorderen 2. Enkele begrippen. Groep van assistentiewoningen (GAW): de opvolger van de serviceflats. Er kan voor de vroegere serviceflats een erkenning aangevraagd worden en dan dient dit gebouw te voldoen aan de nieuwe erkenningsnormen en wetgeving van de assistentiewoningen. De werking is vergelijkbaar met die van een serviceflatgebouw. Residentie Deeveland heeft een erkenning van het Agentschap Zorg & Gezondheid als Groep van Assistentiewoningen. Verklaring van de huisarts, de KATZ-schaal: bevestigt het profiel van de bewoner op het gebied van zelfredzaamheid. 3. Algemene bepalingen en context. Het OCMW Meulebeke beheert de wachtlijst van de Groep van assistentiewoningen (GAW) Residentie Deeveland. OCMW Meulebeke heeft richtlijnen en regels vastgelegd om de voorwaarde tot inschrijving op de wachtlijsten en de toewijzing van de assistentiewoning te bepalen. De voorwaarden tot inschrijving en toewijzing worden steeds gevolgd. 4. Wanneer komt u op de wachtlijst? Op het moment dat u een aanvraag doet om een assistentiewoning te huren, wordt uw aanvraag geregistreerd op datum aanvraag. Na het gesprek met de woonassistent of het terugbezorgen van het ingevulde standaardformulier wordt u (op datum aanvraag) al dan niet ingeschreven op de wachtlijst. Indien u zich wenst in te schrijven vragen wij u om het document op de laatste pagina in te vullen. Wij willen u eveneens vragen om bijlage 41 (KATZ-schaal) te laten invullen door uw huisarts of uw thuisverpleegkundige. Indien echter blijkt dat een verblijf in één van onze woonvormen voor u niet de meest passende oplossing is, wordt u hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht, nadat uw vraag voorgelegd werd in het Vast Bureau. U wordt verder begeleid bij het zoeken naar alternatieve mogelijkheden indien u dit wenst. U dient aan volgende voorwaarden te voldoen om zich in te schrijven op de wachtlijst. de minimumleeftijd: nieuwe aanvragen kunnen vanaf de leeftijd van 65 jaar. Een aanvraag gebeurt via het standaardformulier. Bij koppels wordt rekening gehouden met de leeftijd van de oudste persoon. de gezinssituatie: de assistentiewoningen staan open voor zowel alleenstaanden als koppels (dit hoeft geen getrouwd echtpaar te zijn, maar ook vb. twee zussen, ). de zelfredzaamheid: u mag niet zorgbehoevend zijn, tenzij u samenwoont met een valide partner of wanneer er permanente zorg (professioneel en/of mantelzorg) voorzien is. Dit wordt aangetoond via de verklaring van de huisarts. (KATZ-schaal) Zie ook D De eigendomsvoorwaarden: er zijn geen eigendomsvoorwaarden. de inkomensvoorwaarden: er zijn geen inkomensvoorwaarden.

4 In geval van vraag naar financiële tussenkomst in de huur of dagprijs, wordt een financieel verslag opgemaakt en wordt de financiële toestand onderzocht. Taalvaardigheid: omwille van het belang van de sociale contacten en activiteiten binnen de assistentiewoningen is het belangrijk dat alle bewoners de Nederlandse taal beheersen. Zo kan o.a. het aanleren van het gebruik van de domotica in de assistentiewoning moeilijk zijn indien de betrokkene geen Nederlands begrijpt. De verklaring mondelinge taalvaardigheid kan gevraagd worden. Ingeval ernstige medische bezwaren kan een doktersattest hiervoor vrijstelling geven. 5. Afspraken rond het wachtlijstbeheer en toewijzing. De regels van het wachtlijstbeheer en de toewijzing worden strikt en volgens de volgende werkwijze toegepast. Op basis van onderstaande criteria, toegangsvoorwaarden geven de leden van het Vast Bureau advies Wachtlijstbeheer De onderstaande criteria worden in volgorde toegepast: A. Leeftijd Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 65 jaar. Indien zich een koppel wenst in te schrijven telt de leeftijd van de oudste persoon. B. Woonst Wij vinden het belangrijk dat ouderen kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving. Om die reden is er een voorrangsregeling naargelang het eventuele woonverleden in de diverse wijken, deelgemeenten. Gezien de belangrijkheid van het woonverleden worden in eerste instantie de kandidaat-bewoners uit de gemeente Meulebeke gecontacteerd daar de nood naar aangepaste woongelegenheden zo hoog is. Het bestuur geeft voorrang aan de kandidaat-huurders die in de periode van zes jaar voor de toewijzing minstens drie jaar inwoner is of geweest is van de gemeente Meulebeke. Ook kandidaat-huurders waarvan een mantelzorger/kinderen in de gemeente Meulebeke wonen komen in aanmerking om een assistentiewoning te huren. Het bestuur geeft eveneens voorrang aan de kandidaat huurders uit de gemeente Meulebeke waarvan de woning onaangepast is. C. Taal Voorrang wordt verleend aan kandidaten die voldoende Nederlands spreken en begrijpen, of bereid zijn deze taal te leren. Dit kan aangetoond worden door een verklaring mondelinge taalvaardigheid indien noodzakelijk. Als om medische redenen blijkt dat het niet meer mogelijk is om Nederlands te leren, kan hier van af geweken worden. D. Categorie Zorgbehoevendheid Als één van de toekomstige bewoners tot categorie A en/of categorie B hoort op de KATZschaal kan het Vast Bureau voorrang verlenen om te komen wonen in een assistentiewoning. Daarom is het van belang om de KATZ-schaal te laten invullen en in te dienen bij de aanvraag. categorie A: daarin zijn de rechthebbenden ondergebracht die: *afhankelijk zijn om zich te wassen en/of te kleden. *psychisch afhankelijk: zij zijn gedesoriënteerd in tijd en ruimte én zij zijn fysisch volledig onafhankelijk. categorie B : daarin zijn de rechthebbenden ondergebracht die:

5 *fysiek afhankelijk zijn : zij zijn afhankelijk om zich te wassen en te kleden, én zij zijn afhankelijk voor de transfer en verplaatsingen en/of naar het toilet te gaan. *psychisch afhankelijk zijn : zij zijn gedesoriënteerd in tijd én ruimte, én zij zijn afhankelijk om zich te wassen en/of te kleden. Doch moeten de bewoners een vorm van zelfstandigheid hebben, dit kan zonodig met ondersteuning van een thuiszorgdienst of met ondersteuning van mantelzorgers. De bewoners hebben vrij de keuze om gebruik te maken van alle bestaande thuiszorgdiensten. Een alleenstaande bewoner kan tot categorie O (volledig onafhankelijk) of A behoren. Bij koppels kan 1 bewoner tot categorie B horen indien de 2 de bewoner tot categorie O of A hoort. E. Crisissituatie Het vast bureau kan rekening houden met het feit dat er een verklaring is van een definitief ongeschikte woning. Indien er zich een crisissituatie voordoet kan het Vast Bureau zonodig voorrang verlenen Andere voorrang bij uitzondering. Aan bovenvermelde rangorde en criteria wordt niet geraakt tenzij er uitdrukkelijk en bij wijze van uitzondering voorrang voor/door u wordt gevraagd aan de woonassistent. Deze uitzondering wordt behandeld aan de hand van een bijzonder verzoek ingediend door de betrokken woonassistent die het advies inwint bij het Vast Bureau. Dit bijzonder verzoek moet duidelijk met redenen omkleed zijn en is te kaderen in een uitzonderlijke medische en/of sociale situatie. Uw voorrang wordt pas definitief na bekrachtiging door het Vast Bureau Wachttijd De gemiddelde wachttijd voor een assistentiewoningen is moeilijk vooraf in te schatten. De wachttijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals hierboven beschreven. (leeftijd, woonst, taal, zorgehoevendheid en crisissituatie) 5.3. Toewijzing. Wanneer een assistentiewoning vrij komt en u volgens het wachtlijstbeheer aan de beurt bent, wordt u gecontacteerd om na te gaan of u nog aan de voorwaarden voldoet en in hoeverre u op het aanbod wenst in te gaan. U kan 1 maal een aanbod van een woning die aan uw keuze beantwoordt qua ligging en type weigeren. Bij het 2e aanbod dient u te aanvaarden of wordt u van de wachtlijst geschrapt. U kan zich dan wel opnieuw inschrijven waarbij u op de laatste plaats terecht komt. Wanneer een assistentiewoning moet toegewezen worden, doet de woonassistent, op basis van het wachtlijstbeheer, een voorstel tot toewijzing aan de Voorzitter van het Vast Bureau. Daar wordt beslist aan wie de woning wordt toegewezen. Na de toewijzing wordt u uitgenodigd om het huurcontract of de verblijfsovereenkomst te ondertekenen, waarbij u de sleutels in ontvangst kan nemen. Daarbij worden de gangbare afspraken nog eens met u overlopen. Samen met de woonassistent brengt u een bezoek aan de assistentiewoning om de praktische zaken te bespreken.

6 Gedaan te Meulebeke, maandag 08 april 2019 De algemeen directeur (g) Tom Vanpoucke Voor eensluidend afschrift: Meulebeke, De algemeen directeur Tom Vanpoucke NAMENS HET VAST BUREAU: De Voorzitter- Burgemeester (g) Dirk Verwilst De Burgemeester Dirk Verwilst

Meulebeke, Betreft: Uw huuraanvraag Assistentiewoningen Residentie Deeveland. Geachte,

Meulebeke, Betreft: Uw huuraanvraag Assistentiewoningen Residentie Deeveland. Geachte, Meulebeke, Betreft: Uw huuraanvraag Assistentiewoningen Residentie Deeveland. Geachte, U wenst een aanvraag te doen voor een assistentiewoning in residentie Deeveland. Momenteel zijn de 50 woongelegenheden

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem Woonzorgcentrum Hingeheem Openbaar centrum voor Maatschappelijk Welzijn Gasthuisstraat 2 1730 Asse Tel. 02/452.65.05 Fax. 02/454.83.88 Erkenningsnummer ROB CE 521 Erkenningsnummer RVT VZB 378 Opnamereglement

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBARE ZITTING VAN 23 MEI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBARE ZITTING VAN 23 MEI 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBARE ZITTING VAN 23 MEI 2019 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Pol Verhelle, Voorzitter Ward

Nadere informatie

Assistentiewoningen Merlaen, Lazarusbron en Begijnewater

Assistentiewoningen Merlaen, Lazarusbron en Begijnewater Begijnewater opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem. opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem. opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst wordt ingediend

Nadere informatie

ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL 2019 Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van het college van 29 april 2019 wordt

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis 14.10.2014 Woonzorg OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM «ZONNIG HUIS» Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn tijdens de vergadering

Nadere informatie

Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein Lanaken

Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein Lanaken Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 3620 Lanaken Assitentiewoningen willen aan senioren een aangepaste huisvesting bieden waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER

ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT erkenning - met daarin ook

Nadere informatie

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/ Opnamereglement Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2-1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol Lien Van Riet November 2011 Dagverzorgingscentrum t Gastenhuis Openbaar

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER 1 OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER Dit reglement werd goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Laarne in zitting van 27.04.2016. Dit reglement geldt voor het woonzorgcentrum

Nadere informatie

SERVICEFLATS HET KADER

SERVICEFLATS HET KADER CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM SERVICEFLATS HET KADER Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT erkenning - met daarin ook twee huizen

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG

AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De assistentiewoningen Het Kader maken deel uit van het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het centrum

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

assistentiewoningen RESIDENTIE TILIA centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

assistentiewoningen RESIDENTIE TILIA centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM assistentiewoningen RESIDENTIE TILIA centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De assistentiewoningen Residentie Tilia maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN Provincie West-Vlaanderen Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Diksmuide UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24.06.2014 Aanwezig: Laleman Bart, Voorzitter;

Nadere informatie

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De assistentiewoningen Het Kader maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het centrum

Nadere informatie

Roger Mertens, Paul Mathues, Annita Reniers, Ilse Beelen, Leden van het Vast Bureau

Roger Mertens, Paul Mathues, Annita Reniers, Ilse Beelen, Leden van het Vast Bureau VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 OM 19.30 UUR Aanwezig: Jos Ceyssens, Voorzitter OCMW-raad Boudewijn Herbots, Voorzitter van het Vast Bureau Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De aanleunwoningen De Processieweg maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken

Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken Serviceflats willen aan senioren een aangepaste huisvesting bieden waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. 1) Wie bouwde de

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM H. FAMILIE

WOONZORGCENTRUM H. FAMILIE WOONZORGCENTRUM H. FAMILIE NAAR HET WOONZORGCENTRUM Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in zijn eigen vertrouwde omgeving. Soms wordt een opname in een woonzorgcentrum echter noodzakelijk.

Nadere informatie

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Serviceflats Ter Meersch. Deken Jonckheerestraat Wevelgem Tel. 056/ Erkenningsnummer : CE 1894

INFORMATIEBROCHURE. Serviceflats Ter Meersch. Deken Jonckheerestraat Wevelgem Tel. 056/ Erkenningsnummer : CE 1894 INFORMATIEBROCHURE Serviceflats Ter Meersch Deken Jonckheerestraat 20 8560 Wevelgem Tel. 056/43.55.40 Erkenningsnummer : CE 1894 Voorwoord. Met de oprichting van de serviceflats had het OCMW van Wevelgem

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Woonzorgcentrum De Ceder OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Identificatie en contactgegevens: Woonzorgcentrum De Ceder Grote Baan 204 1650 Beersel Telefoon: 02 334 99 00 Email: deceder@ocmwbeersel.be

Nadere informatie

I n f o b r o c h u r e O P N A M E IN HET WOONZORGCENTRUM

I n f o b r o c h u r e O P N A M E IN HET WOONZORGCENTRUM O C M W Z E L Z A T E Home Bloemenbos Burg. J. Chalmetlaan 82 9060 Zelzate I n f o b r o c h u r e O P N A M E IN HET WOONZORGCENTRUM Deze brochure bevat informatie over het opnamebeleid van woonzorgcentrum

Nadere informatie

ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST

ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST INTRAMURALE DIENST Woonzorgcentrum De Meers Centrum voor Kortverblijf De Kouter Dagverzorgingscentrum De Meers Dagverzorgingscentrum De Manège Serviceflat Residentie

Nadere informatie

R E G L E M E N T LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN. Gemeenteraad van INLEIDING

R E G L E M E N T LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN. Gemeenteraad van INLEIDING R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30-11-2017 LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN INLEIDING WETTELIJK KADER Het kaderbesluit voor de sociale huur, op 12 oktober 2007 goedgekeurd door de Vlaamse regering,

Nadere informatie

Aanvraag tot opname op de wachtlijst

Aanvraag tot opname op de wachtlijst Datum FF Datum FF WZC Sint-Carolus vzw Meersstraat 1, 1742 Ternat Tel: 02/454 18 00 Fax: 02/454 18 03 wzc@sintcarolus.be www.sintcarolus.be Aanvraag tot opname op de wachtlijst Aanvraag voor: Rusthuis

Nadere informatie

Opnamevoorwaarden serviceflats

Opnamevoorwaarden serviceflats Opnamevoorwaarden serviceflats De kandidaat bewoners dienen aan de hierna omschreven toelatingsvoorwaarden te voldoen: 1. Verblijfplaats van de kandidaat vóór de datum van toewijzing. Voorrang wordt verleend

Nadere informatie

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning kandidaat-huurder Naam en Voornaam: Straat en Nummer: Postcode en Gemeente: Geboorteplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer:. GSM :.. E-Mail :..

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

MANTELZORGPREMIE 2017

MANTELZORGPREMIE 2017 MANTELZORGPREMIE 2017 DE ZORGBEHOEVENDE (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: RIJKSREGISTERNR: DE MANTELZORGER (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: E-MAIL: RELATIE

Nadere informatie

GEMEENTE WAASMUNSTER. TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren. (wijziging november 2014)

GEMEENTE WAASMUNSTER. TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren. (wijziging november 2014) GEMEENTE WAASMUNSTER TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN Doelgroep - senioren (wijziging november 2014) 1. Toewijzingsreglement voor de gemeente Waasmunster doelgroep senioren Sociale woningen

Nadere informatie

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De aanleunwoningen De Processieweg maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek

Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek OCMW Boortmeerbeek Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek HOOFDSTUK 1. ALGEMEENHEDEN Artikel 1 Het OCMW van Boortmeerbeek stelt, bij wijze

Nadere informatie

contactpersoon functie dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster

contactpersoon functie  dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lode Ceyssens, voorzitter; Benny Spreeuwers, Frans Heijlen, René Leyssen, Ilse Wevers, Kurt Plessers, Lydie

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS Dit intern huurreglement voor het huren van garages, standplaatsen en carports werd opgesteld met het oog op duidelijke richtlijnen

Nadere informatie

Informatiebrochure GAW

Informatiebrochure GAW GROEP VAN ASSISTENTIE- WONINGEN TER MONDE Erkenningsnummer GAW: PE 2659 Informatiebrochure GAW Zuidlaan 26 9200 Dendermonde Telefoon: (052) 22 39 11 Fax: (052) 21 17 31 www.mariatroon.be BEHEER : vzw PROVINCIALAAT

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL In voege dd: 01/08/2018 Geactualiseerd: 01/08/2018 Informatiebrochure Documenteigenaar: Belinda Delaere Delphine Dessein ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL WONEN MET ZORGGARANTIE gerealiseerd door CONDÉDREEF

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER Aanvraag inschrijving wachtlijst

AANMELDINGSFORMULIER Aanvraag inschrijving wachtlijst AANMELDINGSFORMULIER Aanvraag inschrijving wachtlijst Heeft interesse in Huize Nazareth Goetsenhoven Woonzorgcentrum Assistentiewoning Sint-Alexius Tienen Woonzorgcentrum Centrum voor Dagverzorging Kortverblijf

Nadere informatie

AANVRAGEN DOOR PROFESSIONELEN

AANVRAGEN DOOR PROFESSIONELEN AANVRAGEN DOOR PROFESSIONELEN THUISVERZORGING : KATZ-SCHAAL Katz is de naam van een Amerikaanse hoogleraar op rust maar intussen erg bekend geraakt door zijn A.D.L.-schaal. Onder ADL-activiteiten verstaan

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 23 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014)

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) 1. De aanvraag Art.1. Elke aanvraag tot eventuele opname in het Woonzorgcentrum

Nadere informatie

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH Deken Jonckheerestraat 20 ǀ 8560 Wevelgem ǀ Tel. 056/43.55.40 1 De groep van assistentiewoningen maken deel uit van het ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-10-16 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Omzendbrief W/2014/01

Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief betreffende de opmaak van een lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie Martelaarsplein 7, 1000 Brussel Tel.

Nadere informatie

AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING.

AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING. AANVRAAG TOT OPNAME IN EEN ASSISTENTIEWONING. VZW ZORGGROEP ZUSTERS VAN BERLAAR Vak voorbehouden voor Woonassistent Groep assistentiewoningen Ten Gaerde Westerlosesteenweg 37 Datum aanvraag: 2220 Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

DEFENSIE. REGLEMENT van TOEKENNING DIENST HUISVESTING

DEFENSIE. REGLEMENT van TOEKENNING DIENST HUISVESTING DEFENSIE REGLEMENT van TOEKENNING DIENST HUISVESTING REGLEMENT van TOEKENNING DIENST HUISVESTING 1. De gerechtigden die zich kandidaat kunnen stellen voor een woning van de CDSCA, zijn deze opgesomd in

Nadere informatie

DE REFUGE. Verblijfskosten

DE REFUGE. Verblijfskosten DE REFUGE Verblijfskosten DAGVERZORGING Voor een volle dag betaalt u 26,30. Inbegrepen zijn: opvang, activiteiten, begeleiding, middagmaal en koffie. Niet inbegrepen zijn: een ontbijt ( 3,00), avondmaal

Nadere informatie

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente MEULEBEKE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

Inhoud. trst_. Lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Goedgekeurd in de gemeenteraad van Zemst van 26 april 2018

Inhoud. trst_. Lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Goedgekeurd in de gemeenteraad van Zemst van 26 april 2018 trst_. Lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Goedgekeurd in de gemeenteraad van Zemst van 6 april 018 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Wettelijk kader 1. Gemeentelijke maatregel. Algemeen kader inzake toewijzing.1

Nadere informatie

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar

Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Reglement mantelzorgtoelage voor personen vanaf 21 jaar Dienst Sociale Zaken - Doelgroepenwerking Tel.: 053 64 58 17 sociale.dienst@ocmwdenderleeuw.be Inhoudstafel 1. Doelstelling 2. Voorwaarden tot het

Nadere informatie

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving Informatiebrochure Vanaf april 2014 bieden wij 30 nieuwe, ruime en moderne flats aan. Residentie Lukas is gelegen op

Nadere informatie

WoonAnker Mariadal Temse

WoonAnker Mariadal Temse WoonAnker Mariadal 1 9140 Temse www.woonanker.be INTERN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van WoonAnker aankopen als hij voldoet aan de

Nadere informatie

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing. Nr. 2019/31 van 22 mei 2019

Commissie inzake Leerlingenrechten. Beslissing. Nr. 2019/31 van 22 mei 2019 Commissie inzake Leerlingenrechten Beslissing Nr. 2019/31 van 22 mei 2019 Inzake optredend als wettige vertegenwoordiger van , wonende Verzoekende partij, Tegen

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH

ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH ASSISTENTIEWONINGEN TER MEERSCH Deken Jonckheerestraat 20 I 8560 Wevelgem I 056/43 55 40 De assistentiewoningen maken deel uit van het ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc dat bestaat uit: Woonzorgcentrum

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. REGELS EN WETTEN OCMW Tremelo past het Kaderbesluit Sociale Huur toe. Dit is het Besluit van 12 oktober 2007 van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier: Mantelzorgpremie 2018

Aanvraagformulier: Mantelzorgpremie 2018 Aanvraagformulier: Mantelzorgpremie 2018 Te bezorgen aan: Zorgloket Brusselsestraat 25 1840 Londerzeel 052 30 36 16 zorgloket@londerzeel.be Wat? Een mantelzorger is iemand die regelmatig zorg verleent

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID Cvba Woonzo Hasseltsesteenweg 28 bus 1 3700 Tongeren Telefoon 012/44.02.00 Fax 012/26.37.66 E-mail info@woonzo.be Openingsuren : Inschrijvingen : alle werkdagen van 08.30 u tot 12.00 u elke maandag en

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus.

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus. Inhoud Situering... 2 Wat is een woonzorgcampus?... 2 Woonzorg of toch assistentiewoningen?... 2 Kernvraag indien woonzorgcampus... 4 Voorgeschiedenis... 4 Huidige Stand van zaken... 4 Toekomst... 4 Kernvraag

Nadere informatie

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale.

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. OCMW ZEMST Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. 1.1. Bereikbaarheid De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het OCMW van Zemst.

Nadere informatie

1. PRIVACY WETGEVING:

1. PRIVACY WETGEVING: WOONZORGCENTRUM KLOOSTERHOF GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN SOLLEVELD Document wordt pas definitief na intake door sociale dienst AANVRAAG TOT OPNAME GROEP VAN ASSISENTIEWONINGEN SOLLEVELD VZW RUSTHUIZEN

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Op uw verzoek /op verzoek van het ziekenhuis sturen wij u de aanvraag voor opname in ons serviceflatgebouw RESIDENTIE DEN EIK.

Op uw verzoek /op verzoek van het ziekenhuis sturen wij u de aanvraag voor opname in ons serviceflatgebouw RESIDENTIE DEN EIK. Meerlestraat 24 B-3560 Lummen Serviceflatgebouw Residentie Den Eik Wijngaardstraat 23 3560 Lummen Fax: 013 35 16 18 deneik@ocmw-lummen.be uw bericht van uw kenmerk datum ons kenmerk contactpersoon telefoonnummer

Nadere informatie

Assistentiewoningen. Heerlyckheid Hoog Mosscher

Assistentiewoningen. Heerlyckheid Hoog Mosscher In voege dd::26/11/12 geactualiseerd dd : 13/01/14 Informatiebrochure Documenteigenaar: Manu De Clercq Assistentiewoningen Heerlyckheid Hoog Mosscher Een nieuw project gerealiseerd door in samenwerking

Nadere informatie

Identificatie van de cliënt :

Identificatie van de cliënt : Deel A : Vragenlijst voor de cliënt Identificatie van de cliënt : Deel A heeft tot doel het inventariseren van alle professionele diensten die u regelmatig gebruikt (het tweede deel is voor de mantelzorger

Nadere informatie

Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent

Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent Reglement voor het toelatingsexamen van accountant en/of belastingconsulent 1. Algemeenheden 1.1. Het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, afgekort IAB, dient overeenkomstig artikel

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING GEMEENTE ANDERLECHT - DIENST HUISVESTING 209 Het formulier moet worden ingediend bij de dienst Huisvesting, Transvaalstraat 2 te 070 Anderlecht. Wij

Nadere informatie

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring ^f4wï Langemark - PoelkapeSle Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 december 2017 Wonen - Woondienst 10 2017 GR 00171 Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

CVBA Geelse Huisvesting (GH)

CVBA Geelse Huisvesting (GH) CVBA Geelse Huisvesting (GH) Kameinestraat 3, 2440 Geel Tel: 014/58 01 55 Fax: 014/58 11 18 E-mail: info@geelsehuisvesting.be www.geelsehuisvesting.be Openingsuren: Ma: van 14.00 uur tot 19.00 uur Di:

Nadere informatie

OCMW ZEMST Hoogstraat 69, 1980 Zemst

OCMW ZEMST Hoogstraat 69, 1980 Zemst Hoogstraat 69, 98 Zemst uw contactpersoon : Ria Debacker contactgegevens : 5/6.87. ontvangstbewijs van een aanvraag tot het bekomen van een mantelzorgtoelage Op datum van werd door dhr / mevr. wonende

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 7 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 februari 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort,, Rik Holvoet, Sara Waelbers en

Nadere informatie

AANVRAAG TOT OPNAME. Datum intake: Datum aanvraag: Te zenden naar: Door:.. Aanvraag: Open afdeling. Sociale dienst: Gevraagde periode VAN TOT.

AANVRAAG TOT OPNAME. Datum intake: Datum aanvraag: Te zenden naar: Door:.. Aanvraag: Open afdeling. Sociale dienst: Gevraagde periode VAN TOT. Document wordt pas definitief na intake door sociale dienst AANVRAAG TOT OPNAME vast verblijf kortverblijf serviceflats Vak voorbehouden voor medewerker sociale dienst Datum intake: Datum aanvraag: Door:..

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Doelstelling Artikel 1 Grote schoonmaak wordt aangevraagd bij de verantwoordelijke van de dienst poetshulp van het OCMW, Godshuisstraat 33, 1861 Meise, op

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

~aam.e Regering ~ door de toezichthouder met betrekking tot de toewijzing van de woning gelegen naast zich neer te leggen.

~aam.e Regering ~ door de toezichthouder met betrekking tot de toewijzing van de woning gelegen naast zich neer te leggen. ~aam.e Regering ~ Ministeriële uitspraak in de beroepsprocedure met toepassing van artikel 47, 1, van de Vlaamse Wooncode betreffende de beslissing van de sociale huisvestingsmaatschappij o'm de beoordeling

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders Sociaal Verhuurkantoor Comme Chez Toi Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle huurwoningen die door het SVK Comme Chez Toi worden aangeboden, met uitzondering van de transitwoningen,

Nadere informatie

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt.

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare vergadering van 21/11/2016. Dit

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Welke serviceflat kan het OCMW van Zwijndrecht u aanbieden?

Welke serviceflat kan het OCMW van Zwijndrecht u aanbieden? Deze woonvorm is bedoeld voor 65-plussers die nog zelfstandig kunnen functioneren maar toch verkiezen om niet langer thuis te blijven wonen omdat de woning niet meer aangepast is aan hun leeftijd ze zich

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT (terug te sturen

Nadere informatie

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Herent-Winksele-Veltem-Beisem Het is ieders droom om zo lang mogelijk op een zelfstandige manier thuis te blijven wonen. In elk leven komt er echter een moment waarop

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014)

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden,

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden de heren:

Nadere informatie