Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306"

Transcriptie

1 Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306

2 1 Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van de Kidstel Veiligheidstelefoon met GPS traceerfunctie GP306. Met dit toestel verhoogt u de veiligheid van uw kind, doordat deze altijd in nood iemand telefonisch kan bereiken en zijn/haar locatie kan verzenden via GPS coördinaten. Daarnaast kan dit toestel doorgeven binnen of buiten een door u ingesteld gebied zijn en kunt u altijd de locatie opvragen via uw eigen smartphone. Zo weet u of uw kinderen thuis aangekomen zijn of bijvoorbeeld te dicht bij een drukke weg komen. Leest u s.v.p. deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en volgt u nauwkeurig de aanwijzingen. Verkeerde instellingen kunnen er namelijk voor zorgen dat het GPS niet of onvoldoende werkt of dat uw kind niet telefonisch bereikbaar is. 1.1 Overzicht van de GK306 Aan/uit knop Familienummer 1./omhoog Menu/OK/Ontgrendel/LSK Familienummer 4./links Familienummer 3./omlaag Terug/cancel/Familie/RSK Familienummer 2/rechts LSK= Linker Selectie Knop RSK=Rechter Selectie Knop

3 2 Het eerste gebruik Controleer de omvang van de levering. Deze bevat: 1. Doos (bewaar deze onbeschadigd voor eventuele retourzending) 2. Telefoon (laat de beschermingsfolie zitten tot het definitieve gebruik) 3. Accu (li-ion) 3,7v 600 mah 4. Oplader usb type 5. USB-mini snoer 6. Schoefje en gereedschap voor batterij deksel. Overige benodigd heden 1. Sim (normaal formaat) kaart, zonder pin beveiliging met voldoende bel en sms tegoed of abonnement bij voorkeur met gprs (indien u van de site gebruik). Het toestel is simlock vrij, de werking kan per provider/service verschillen 2. Netspanning 220V 3. Een tweede mobiele (smart)telefoon. 4. Voor GPS: vrije ruimte, dus bijvoorkeur niet in of bij hoge gebouwen/achter muren Gebruiksklaar maken van de telefoon 1. Demonteer de batterij deksel door deze met beleid open te klikken en daarna te schuiven. 2. Schuif de simkaart onder het metalen houdertje. 3. Plaats de accu op de juiste manier let op de koperen contact punten, verkeerd monteren van de accu kan de telefoon/accu onherstelbaar beschadigen. 4. Plaats de batterijdeksel omgekeerd aan het openen, doe dit voorzichtig, eerst schuiven dan drukken. Schroef daarna het deksel met het bijgeleverde schroefje en gereedschap vast. 5. Sluit de oplader aan en zorg ervoor dat de telefoon vóór eerste gebruik volledig opgeladen is. In gebruik nemen van de telefoon 1. Druk de aan/uit knop 2 sec. in om de telefoon aan te zetten De telefoon is nu gebruiksklaar u kunt hem nu in gaan stellen. Let op! De menu functies zijn alleen toegankelijk nadat u een pincode heeft ingetoetst, deze is standaard Ook het uitschakelen van het toestel kan uit veiligheidsoverwegingen alleen met een pincode.

4 3 Instellen van de telefoon 3.1 Invoeren van uw nummer en de nummers die het kind kan bellen Als eerste dient u uw nummer aan te melden in het toestel, dit is belangrijk omdat u dan de beheerder bent van het toestel en zo op afstand sms commando s kunt geven om bijvoorbeeld de locatie op te vragen. Let op!! Het toestel werkt met sms commando s. Wilt u de functies van de telefoon volledig gebruiken dan dient het eerste family number een mobiel nummer te zijn. U kunt in totaal 4 familie nummers instellen. Ga naar het menu set family numbers Vanaf de simkaart Als u vooraf op de simkaart met een andere telefoon al nummers op het adres boek van de simkaart heeft gezet kunt u deze gebruiken. Gebruik de omhoog/omlaag toets om set family number by sim te kiezen. Selecteer vervolgens de juiste nummers uit het adres boek van de simkaart en druk op ok Door te bellen Let op!! Door netwerk instellingen kan het zijn dat het toestel het nummer niet in de juiste indeling ontvangt. Het nummer registreert dan het nummer zonder + bij In dit geval kunt u deze optie niet gebruiken. U kunt dan alleen uw nummer aanmelden vanuit een sms of vanuit de simkaart. Kies de optie in het menu from dialing. U kunt dan door naar de kidstel GK306 te bellen vanuit uw toestel het nummer aanmelden. Dit moet binnen 20 seconden. Met de optie edit kunt u uw naam toevoegen Door het sturen van een sms naar het toestel Stuur de onderstaande tekst letterlijk naar de GK306: FN,A,name1,number 1,name 2,number 2,name 3,number 3,name 4,number4# FN= familie nummer A=toevoegen (add) Number= het nummer U kunt nummers weer wissen door de volgende sms naar het toestel te sturen: FN,D, serial number of the name# Of: FN,D, phone number# FN= familie nummer D=wissen (delete) number of the name = positie nummer (eerste of tweede etc.) phone number= telefoonnummer 3.2 Invoeren van SOS nummers die het kind kan bellen door op de SOS knop te drukken U kunt in totaal 3 SOS nummers instellen. Ga naar het menu set SOS numbers, en kies een lege positie om het nummer in te stellen Vanaf de reeds ingevoerde familie nummers Gebruik de omhoog/omlaag toets om set SOS number by family number te kiezen. Selecteer vervolgens de juiste nummers uit de familie nummers en druk op ok Vanaf de simkaart Als u vooraf met een andere telefoon al nummers op het adres boek van de simkaart heeft gezet kunt u deze gebruiken ook gebruiken om aan te melden als SOS nummers. Gebruik de omhoog/omlaag toets om set SOS number by sim te kiezen. Selecteer vervolgens de juiste nummers uit het adres boek van de simkaart en druk op ok Door te bellen Kies de optie in het menu from dialing. U kunt dan door naar de kidstel GK306 te bellen vanuit uw toestel het nummer aanmelden. Dit moet binnen 20 seconden. Met de optie edit kunt u uw naam toevoegen.

5 3.2.4 Door het sturen van een sms naar het toestel Stuur de onderstaande tekst letterlijk naar de GK306: SOS,A, number 1,number 2,number 3# A=toevoegen (add) Number1= het nummer dat als eerste gebeld moet worden, etc. U kunt nummers weer wissen door de volgende sms naar het toestel te sturen: SOS,D, serial number 1, serial number 2, serial number 3# Of: SOS,D, phone number # D=wissen (delete) number of the name = positie nummer (eerste of tweede etc.) phone number= telefoonnummer 4 Bellen en gebeld worden 4.1 Familie nummers bellen Druk op de Familie knop (RSK) en gebruik de omhoog/omlaag toets om een familie nummer te kiezen.ook kunnen de knoppen gebruikt worden waar 1,2,3 of 4 op staat gebruikt worden. Druk deze enkele seconden in en het toestel zal het bijbehorende nummer bellen. Om het bellen te stoppen kan de RSK toets gebruikt worden. Tijdens het gesprek kan door middel van de omhoog/omlaag toets het volume geregeld worden. 4.2 Oproepen beantwoorden Als iemand belt druk dan op de LSK (linker selectie knop) om te antwoorden. Druk op de SOS knop om het gesprek af te breken. Als het familie profiel gekozen is (zie menu instellingen) zal het toestel alleen familie nummers doorlaten, anders kunnen ook andere nummers uw kind bellen. 4.3 SOS noodoproep Druk de SOS knop 3 seconden ingedrukt, GPS wordt geactiveerd en het toestel zal twee keer trillen en een sms sturen naar het SOS nummer met de een link naar de locatie: Emergency call: Verder zal het toestel de ingestelde SOS achtereenvolgens bellen. Let op: het toestel maakt geen verschil tussen voic of een gewoon gesprek. Vindt u het belangrijk dat uw kind iemand kan bereiken neem dan dus het gesprek aan of zet de voic uit. In dat laatste geval zal de telefoon het volgende nummer bellen.

6 5 Menu Instellingen 5.1 Settings Profiles Setting (bel filter) Met deze instelling kunt u bepalen of het kind door elk willekeurig persoon gebeld kan worden of alleen gebeld kan worden als het betreffende nummer als family number is aangemeld. (1) Profiles Family: alleen familie nummers kunnen inbellen. (2) Profiles Common: ieder nummer kan inbellen. Let op!! Wij raden u de instelling Profiles Common te gebruiken Hide in Class (tijdschakelklok) Om te voorkomen dat de telefoon tijdens school verstorend is, kan de telefoon tijdens ingestelde school tijden in de verborgen modus gezet worden (hide period). De telefoon zal de ingekomen telefoontjes en sms-jes niet doorgeven maar bewaren tot na schooltijd en dan pas het kind deze doorgeven. (1) Hide status (status van tijdschakelklok): gebruik de LSK toets om de tijdklok aan/uit te zetten. (2) Hide period (schakeltijden) Class day (from Monday to Friday): Schooldagen (maandag t/m vrijdag): 8 interval tijden per dag kunnen ingesteld worden. Druk op edit om tijd instellen te activeren, druk op de omhoog/omlaag toets om het getal aan te passen. Kies links en rechts om een de cursor te verplaatsen. Saturday: tijd instellen voor de zaterdag. Sunday: tijd instellen voor de zondag Phone setting (1) Time and date (tijd en datum) a. Set time zone (tijd zone instellen): Gebruik de omhoog /omlaag toets om de tijdzone te selecteren b. Set time/ date (tijd en datum instellen): Druk op de SOS toets om de datum en tijd aan te passen. Omhoog/omlaag toets om het getal aan te passen en de links/rechts toets om de cursor te verplaatsen. (2) Schedule power on/off: (tijdklok voor in/uitschakelen) Hier kunt u instellen of de telefoon op ingestelde tijd aan of uitgeschakeld wordt (3) Language: (taal) English/ Simplified Chinese. (let op: onthoud waar de instelling voor engels zit). Als de telefoon per ongeluk op chinees gezet wordt (dat kan ook na een reset), kunt u het beste door middel van een sms het toestel weer op engels instellen. Stuur dan een sms met de tekst: LANG,0# (4) Wallpaper (achtergrond) 3 achtergrond plaatjes kunnen worden geselecteerd. (5) LCD backlight (verlichting van beeldscherm): OK druk links/rechts om te selecteren Security setting (veiligheid) (1) Auto keypad lock (automatisch het toetsenbord blokkeren) : Dit kan ingesteld worden op uit/5/30 sec. Druk op de LSK en daarna op RSK om de toetsenbord blokkering op te heffen (leer dit uw kind). Zet dit bij mogelijk kritieke situaties uit, zo kan uw kind altijd snel contact opnemen. (2) Battery Low/ Power off (accu spanning laag alarm): Als de accu leeg raakt kunt u (familie nummer) een sms ontvangen. (3) Anti-theft (Diefstal waarschuwing): Met deze functie kunt u instellen dat u als beheerder (family number) een waarschuwing krijgt als er een andere simkaart geplaatst wordt. U ontvangt in dat geval een sms met het nummer van de nieuwe simkaart. U kunt natuurlijk ook proberen de locatie van het toestel op te vragen via GPS.

7 Gebruik de pijl omhoog en pijl omlaag toets in dit menu om deze functie aan (ON) of uit (OFF) te zetten. (4) Change password (beheerders wachtwoord): Druk in deze functie op OK voer vervolgens de oude pincode in (standaard is dat 1234) voer het nieuwe password in herhaal dit nieuwe password Restore factory settings (volledig resetten van de telefoon) Door in deze functie op ok te drukken wordt de telefoon volledig naar de fabrieksinstellingen terug gezet. U kunt deze functie gebruiken als de telefoon niet meer goed werkt, in de meeste gevallen gebeurt dit door verkeerde sms commando s. Let op!! als u een volledige reset uitvoert moeten ook alle nummers opnieuw ingevoerd worden en alle instellingen opnieuw gekozen worden. 6 Opvragen van de GPS Locatie 6.1 Vooraf instellen op de telefoon U kunt met de GK306 de locatie van uw kind opvragen. In dit hoofdstuk vindt u alle instellingen die verband houden met deze functie. Een aantal functie houden verband met traceren via een website. Dit ondersteund kidstel niet en het is ook niet als zodanig aangeboden bij de functies. Deze functies zijn dan ook niet van belang bij het gebruik. Ga in het hoofd menu met de pijl omhoog en de pijl omlaag naar het sub menu location service en druk op ok. U vindt hier de volgende opties: (1) GPRS connect service: Deze functie is niet belangrijk voor de werking van het toestel en is gekoppeld aan de LBS functie. (2) Timing LBS report: met deze functie kan er in een beperkt aantal gevallen als er geen gps ontvangst is toch een locatie doorgegeven worden op basis van de zendmast die gebruikt worden. Deze functie wordt niet ondersteund omdat de werking afhankelijk is van het gebied waarin de telefoon zich bevind. (3) GPS setting (GPS instellingen) 1. Work time (operationele tijden): om energie te besparen is het niet raadzaam om het GPS altijd aan te zetten. Aan de andere kant wil u in noodgevallen toch de gps locatie kunnen opvragen. U dient hier een keuze te maken en die mogelijkheid heeft u met deze functie. Stel in deze functie op welke dagen en tijden u het GPS aan wilt zetten. Bijvoorbeeld buiten de school tijden en bedtijd. 2. Position reporting strategy (rapportage methode): hier kunt u instellen op welke manier het gps een positie signaal opslaat. Dit kan om de zoveel meter of om de zoveel seconden. Als u spacer (afstand) kiest kunt u vervolgens de afstand in meters doorgeven. Kiest u timing (regularly) dan kunt u de interval tijd invullen. Doorgaans kunt u deze instellingen op de standaard fabrieksinstelling laten staan voor een goede werking. 3. Remind report (alarm methode): 1. GPS dark area: Hiermee stelt u in dat de telefoon een sms verstuurd als het gps ontvangst weg valt. Het is bij normaal gebruikt niet aan te raden deze functie op aan te zetten daar u dan zeer veel sms-jes kunt ontvangen. Er zijn namelijk plekken zoals in een groter gebouw waar geen gps ontvangst is. 2. Cross border (grens overschrijding): met deze functie kunt u aangeven of er een alarm gegeven moet worden als een bepaald gebied betreden of verlaten wordt. Indien u deze functie wilt gebruiken zet u de status op on. Vervolgens kunt u into regional kiezen als u een sms wilt ontvangen als het kind het gebied binnen komt. Of leave regional als u een sms wilt ontvangen als het kind het gebied verlaat. Kies enter/leave als u beide alarmen wilt ontvangen. 3. Fence set (het gebied bepalen): hiermee stelt u in wat het gebied is. Met de (1) eerste functie (sets the current coördinates) kunt u de plaats waar u zich op dat moment bevindt instellen als centrum van het gebied.

8 Het gps signaal moet op dat moment wel aan staan (zie Work time) en u moet gps ontvangst hebben. Heeft u in huis geen ontvangst dan kunt u het beste de telefoon een aantal minuten bij een raam houden. Indien het er gps ontvangst er is worden de coördinaten van uw locatie automatisch ingevuld (latidude en longitude) u kunt onder optie 5 vervolgens de radius invullen van het gebied in meters. Laat u daar de standaard waarde 100 meter staan dan is de plaats waar een alarm af gaat honderd meter vanaf u huidige plaats, in welke richting dan ook. In de praktijk kan het zijn dat op het moment dat u het alarm ontvangt uw kind alweer op een andere plaats is. Dit komt o.a. door tijdsvertraging in het netwerk en heeft te maken met de snelheid waarmee uw kind beweegt. U kunt het gebied met (2) manual input ook handmatig instellen. U dient dan de coördinaten eerst op te zoeken, bijvoorbeeld via google maps. 6.2 Locatie opvragen met sms commando s GPS coördinaten opvragen Een sos of familie nummer kan via een sms de locatie opvragen door de volgende sms te versturen: WHERE# U krijgt dan bijvoorbeeld de volgende sms terug Lat:N ,Lon:E ,Course:42.20,Speed:0.0740,DateTime: :28: locatie richting- ---snelheid --datum en tijd van de meting--> GPS plaats op een kaart opvragen via een weblink Een sos of familie nummer kan via een sms de locatie opvragen door de volgende sms te versturen: URL# U krijgt dan bijvoorbeeld de volgende sms terug met een linkje naar google maps. Indien u deze aanklikt in uw smartphone ziet u op google maps de plaats waar het kind zich bevindt in een kaart. Note: Binnen een gebouw kan het GPS ontvangst verstoord of afwezig zijn. Ook andere objecten kunnen het ontvangst verstoren. Dit ligt niet aan de telefoon maar alle gps apparaten kennen deze beperking. In dat geval kunt u in sommige gebieden en bij bepaalde providers het LBS signaal gebruiken. De toestellen die kidstel verkoopt worden aangeboden als zijnde dat deze functie niet aanwezig is. Wij ondersteunen dit ook niet. Indien het toestel niet reageert met de juiste coördinaten kan dit aan het volgende liggen: 1. U heeft niet op de juiste manier de nummers ingevoerd (let op de notatie met +31) 2. Bij eerste gebruik kan het even duren voor het toestel zich in heeft gesteld 3. Er is geen gps signaal (storing gps voorziening of bijvoorbeeld binnen een gebouw 4. Het toestel kan geen sms versturen (bijvoorbeeld geen sms tegoed, geen ontvangst gsm netwerk) 5. Er 7 Monitor (meeluister functie) De meeluister functie is alleen beschikbaar voor de 4 familie nummers. Stuur om mee te luisteren een sms met de tekst: Monitor# Vervolgens zal de telefoon het nummer bellen van waaruit dit commando is verzonden en u kunt meeluisteren.

9 8 Oplossingen en oorzaken van storingen De meeste storingen worden veroorzaakt door verkeerde instellingen. Onderstaand geven wij een overzicht van bekende storingen met daarbij de oorzaken en zo mogelijk een oplossing. Storing U kunt niet bellen met het toestel U kunt niet bellen naar het toestel U vraagt de GPS locatie maar u ontvangt geen sms terug. U vraagt de GPS locatie maar u ontvangt een oude locatie. Oorzaak en oplossing 1. Er is geen (geschikte) simkaart geplaatst 2. Uw provider heeft geen bereik 3. Geen of onvoldoende beltegoed 4. Familie nummers zijn niet goed ingevoerd 1. Er is geen (geschikte) simkaart geplaatst 2. Uw provider heeft geen bereik 3. In het menu profiles setting is de optie family gekozen, zet deze optie op common. Ondanks dat u misschien vanuit een familie nummer belt kan het toch zijn dat de GK306 het nummer net herkend, bijvoorbeeld als de nummer weergave uit staat. 1. Heeft u zich aangemeld in de GK306 als beheerder in het menu family numbers? Doe dit op de juiste manier dus bij voorkeur via de simkaart waarop u de nummers plaatst. 2. Een van beide toestellen heeft geen bereik, dit ligt in dat geval aan het netwerk van u provider. Misschien is er een netwerk storing of bevind u zich buiten het bereik van uw netwerk. 3. U gebruikt niet het juiste commando. Stuur letterlijk de tekst URL# 4. Geen of onvoldoende beltegoed 5. De GK306 staat uit. De GK306 moet altijd aan staan om de positie op te vragen. 1. De GK306 heeft geen GPS ontvangst. Op sommige plaatsen is geen GPS ontvangst, dit kan zijn in gebouwen, tunnels of andere bouwwerken. Dit is een beperking van de GPS techniek. Het signaal van satellieten kan namelijk niet overal komen. Het toestel zal de laatst bekende locatie doorgeven. Indien dit vaker voorkomt kunt u de tijdsinstelling van de GPS zo instellen dat deze op gewenste tijden continu aan staat. U krijgt dan de meest recente oude locatie. 2. De GK306 heeft slecht GPS ontvangst. Indien de locatie niet binnen een aantal minuten

10 gevonden wordt zal het toestel de laatst bekende locatie doorgeven. Indien dit vaker voorkomt kunt u de tijdsinstelling van de GPS zo instellen dat deze op gewenste tijden continu aan staat. Het toestel zal in dat geval sneller de locatie vinden en daarmee de juiste locatie aan u doorgeven. Monitoring functie werkt niet Accu raakt snel leeg 1. Heeft u zich aangemeld in de GK306 als beheerder in het menu family numbers? Doe dit op de juiste manier dus bij voorkeur via de simkaart waarop u de nummers plaatst. 2. U gebruikt niet het juiste commando. Stuur letterlijk de tekst MONITOR# 3. Een van beide toestellen heeft geen bereik, dit ligt in dat geval aan het netwerk van u provider. Misschien is er een netwerk storing of bevind u zich buiten het bereik van uw netwerk. 4. Geen of onvoldoende beltegoed 5. De GK306 staat uit. De GK306 moet altijd aan staan om te kunnen monitoren. 1. De GPS tijdklok is zo ingesteld dat het GPS veel uren per dag aan staat. Zet het GPS op niet kritieke tijden op stand-by. Indien het toestel goed bereik heeft kunt u aak dan de locatie opvragen. 2. Het toestel is lange tijd niet gebruikt. Hierdoor kan de accu defect raken. Zet het toestel bij voorkeur minimaal om de twee weken aan, ontlaad het toestel en laad deze vervolgens weer op. Hiermee voorkomt u een defecte accu.

11

Inhoud. 1. Inleiding...4. 2. Verklaring...5. 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7. 4. Voorbereiding voor het gebruik...9

Inhoud. 1. Inleiding...4. 2. Verklaring...5. 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7. 4. Voorbereiding voor het gebruik...9 Inhoud 1. Inleiding....4 Belangrijkste eigenschappen:... 4 2. Verklaring...5 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 6 3. Profiel van uw Mobiele telefoon...7 Vooraanzicht Mobiele telefoon...

Nadere informatie

I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...

I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... INHOUDSOPGAVE I. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 2 SOS: BEL IN NOODGEVALLEN 112 OM HET LOKALE NETWERK TE ZOEKEN OF BEL DE IN HET GEHEUGEN OPGESLAGEN PERSOON ONDER DE SOS-KNOP.... 4 II. VOOR- EN ACHTERAANZICHT

Nadere informatie

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6. 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:...

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6. 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... Inhoud Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 6 1. Verklaring over inhoud en eigendom.7 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 9 2. Uw Wolfgang Messenger, wat zit erop en eraan..12 3.

Nadere informatie

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8

Inhoud. Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5. Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8 Inhoud Belangrijkste eigenschappen op een rijtje:... 5 1. Verklaring over inhoud en eigendom 6 Instructies voor uw veiligheid en het gebruik:... 8 2. Uw Wolfgang Messenger, wat zit erop en eraan 11 3.

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

En algemene voorwaarden

En algemene voorwaarden 12:00 Handleiding En algemene voorwaarden September 2013 1 Welkom bij DekaMobiel Gefeliciteerd met de aanschaf van uw DekaMobiel prepaid startpakket. U heeft gekozen voor een van de meest voordelige manieren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Smart 4 power Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Vraag in de winkel naar de details. Android is een handelsmerk van Google Inc. De Androidrobot

Nadere informatie

I Veiligheid en voorzorgsmaatregelen Om uw mobiele telefoon veilig en effectief te kunnen gebruiken, gelieve u vóór het gebruik de volgende

I Veiligheid en voorzorgsmaatregelen Om uw mobiele telefoon veilig en effectief te kunnen gebruiken, gelieve u vóór het gebruik de volgende Inhoud I Veiligheid en voorzorgsmaatregelen... 2 II. Buitenaanzicht van de mobiele telefoon... 5 III. Voorbereidingen... 7 IV Toetsen en iconen... 16 V Algemene functies... 24 VI Menu... 30 VII. Bewerken

Nadere informatie

Inhoud. Welkom bij Telfort... 3. Diensten... 4. Service... 9. Verlies en beveiliging... 9. Vragen?... 11

Inhoud. Welkom bij Telfort... 3. Diensten... 4. Service... 9. Verlies en beveiliging... 9. Vragen?... 11 zakelijk Welkom! Inhoud Welkom bij Telfort... 3 Snel starten... 3 Diensten... 4 Sms-berichten... 4 Verzenden met bevestiging... 4 Voicemail... 4 Instellen en beveiligen... 4 Beluisteren... 4 In het buitenland...

Nadere informatie

Gebruik de telefoon niet in een explosieve omgeving. Neem de restricties in acht, en volg alle voorschriften en reglementen op.

Gebruik de telefoon niet in een explosieve omgeving. Neem de restricties in acht, en volg alle voorschriften en reglementen op. AAN DE SLAG HET EERSTE GEBRUIK Controleer de inhoud van de verpakking VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor uw veiligheid: Lees deze richtlijnen. Het niet opvolgen ervan kan gevaarlijk en/of (bij wet) verboden zijn.

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS E N G L I S H Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455 MFL67841644 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

AT-PELICAN smart phone. Handleiding. Smart Phone

AT-PELICAN smart phone. Handleiding. Smart Phone AT-PELICAN smart phone Handleiding AT-PELICAN Smart Phone AT-Telecom Augustus-2007 Klaar voor de zakenman/vrouw. U hebt een uitstekende keuze gemaakt met de AT-PELICAN smart phone / business phone! Eigenschappen:

Nadere informatie

mobile C65 CV65 CT65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile C65 CV65 CT65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-D405n MFL68143341 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Handleiding Telestick

Handleiding Telestick Handleiding Telestick Datum 22-03-2013 Status V 2.4 Pagina 2 Colofon Commando Diensten Centra IVENT Adres Kromhoutkazerne Herculeslaan 1 3584 AB Utrecht Contactpersoon Team Telestick Opdrachtgever DMO/IVENT

Nadere informatie

Uw HTC EVO 3D Handleiding

Uw HTC EVO 3D Handleiding Uw HTC EVO 3D Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC EVO 3D 8 Achterklep 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode invoeren 16 Vingerbewegingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding DUALSIM PDA handleiding 1 Gebruikershandleiding DUALSIM PDA handleiding 2 DUALSIM PDA Multi Mobile Handleiding Versie 1.0 Multi Mobile B.V., 2008 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

Sluit de wisselstroomadapter en het telefoonsnoer aan in de volgorde 1, 2, 3, 4. LINE

Sluit de wisselstroomadapter en het telefoonsnoer aan in de volgorde 1, 2, 3, 4. LINE 420NL_QG_Du.fm Page 1 Wednesday, June 18, 2003 6:40 PM Digitaal draadloos antwoordapparaat Modelnr. KX-TCD420NL Beknopte handleiding Dankzij deze beknopte handleiding leert u snel de voornaamste functies

Nadere informatie

C72. Designed for life. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C72. Designed for life. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Issued by BenQ Mobile GmbH & o. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & o. OHG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ

Nadere informatie

SIM kaart installatie

SIM kaart installatie SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM kaarten (vaak pincode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia L C2105/C2104 Inhoudsopgave Xperia L Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Over deze gebruikershandleiding...7 Wat is Android?...7 Overzicht van de telefoon...7 Assembleren...8

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas

Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas Goede uitleg is nooit weg. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is

Nadere informatie

Draadloze telefoon. Gebruiksaanwijzing

Draadloze telefoon. Gebruiksaanwijzing Draadloze telefoon Gebruiksaanwijzing Inhoud 1. Welkom 6 2. De telefoon leren kennen 7 2.1 De inhoud van de verpakking controleren 7 2.2 Werking van de telefoon 8 2.3 Verklaring van de onderdelen 9 2.4

Nadere informatie

Uw HTC Desire S Handleiding

Uw HTC Desire S Handleiding Uw HTC Desire S Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 Uw telefoon 8 Onderkant 10 Klep batterijvak 12 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 14 Batterij 15 De telefoon in- of uitschakelen 18 Uw

Nadere informatie

Opmerking: In deze handleiding wordt het achtervoegsel van het modelnummer weggelaten, tenzij het precieze achtervoegsel absoluut noodzakelijk is.

Opmerking: In deze handleiding wordt het achtervoegsel van het modelnummer weggelaten, tenzij het precieze achtervoegsel absoluut noodzakelijk is. Bedieningsinstructies DECT Draadloze Handset Modelnr. KX-TCA275 Bedankt voor uw aanschaf van een Panasonic DECT Draadloze Handset. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u het product in gebruik

Nadere informatie

Motorola D1010 series

Motorola D1010 series Motorola D1010 series Voor de D1011, D1012, D1013 en D1014 Digitale draadloze telefoon met antwoordapparaat Waarschuwing Gebruik uitsluitend oplaadbare batterijen. Welkom... Dit is uw nieuwe Motorola D1010

Nadere informatie

Binnenshuis is. GPS signalen. Pagina 1 van 6

Binnenshuis is. GPS signalen. Pagina 1 van 6 HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging opp

Nadere informatie

Point of View Mobii 629 - Android 4.1 Tablet PC. Algemene mededelingen...2 Disclaimer...2 Inhoud van de verpakking...2

Point of View Mobii 629 - Android 4.1 Tablet PC. Algemene mededelingen...2 Disclaimer...2 Inhoud van de verpakking...2 Point of View Mobii 629 - Android 4.1 Tablet PC Nederlands Inhoudsopgave Algemene mededelingen...2 Disclaimer...2 Inhoud van de verpakking...2 1.0 Product Introductie...3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie