Met je Beagle vind je alles terug wat je nooit kwijt wilt raken. Je stuurt eenvoudig 1 SMS.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met je Beagle vind je alles terug wat je nooit kwijt wilt raken. Je stuurt eenvoudig 1 SMS."

Transcriptie

1 1 Met je Beagle vind je alles terug wat je nooit kwijt wilt raken. Je stuurt eenvoudig 1 SMS. Hoofdstuk 1 Wat doet de Beagle voor jou pagina 2 Hoofdstuk 2 Hoe wordt de Beagle jouw Beagle pagina 3 Wijzigen wachtwoord pagina 3 Instellen van de eigenaar pagina 4 Hoe voeg ik vrienden toe pagina 4 Hoofdstuk 3 Je Beagle kan je op vele manieren helpen pagina 4 Hoe gebruik ik de SOS functie pagina 4 Hoe schakel de Beagle in/uit pagina 5 Hoe stel ik de regiobewaking in pagina 5 Hoofdstuk 4 Het instellen van de GPS interval pagina 6 Hoofdstuk 5 Het instellen van zomer/wintertijd pagina 6 Hoofdstuk 6 De werking van de LED lichtjes pagina 6 Hoofdstuk 7 Het veranderen van de naam van de Beagle pagina 7 Hoofdstuk 8 Hoe kan ik de Beagle in powerdown modus zetten pagina 7

2 2 Hoofdstuk 1 Wat doet je Beagle voor jou? In de Beagle zit een batterij en (afhankelijk van de bestelling) een simkaart. Op de achterzijde van de Beagle vind je een sticker met (eventueel) het telefoonnummer en het IMEI nummer Door de 3 schroefjes van de Beagle los te draaien, kun je een simkaart plaatsen of vervangen. Zorg ervoor dat je de simkaart met de goudkleurige contacten op de juiste manier in de daarvoor bestemde gleuf schuift. Uiteraard moet de simkaart schoon zijn om een goed contact te kunnen maken. De PINcode van de nieuwe simkaart moet in 0000 worden gewijzigd omdat de Beagle deze code als standaardinstelling heeft. BEWAAR DEZE GOED. Het IMEI nummer is het unieke nummer van je Beagle. Je Beagle opladen Met een usb-kabel sluit je je Beagle aan op de USB poort van je computer of op een speciale USB stekker voor het lichtnet (deze wordt niet meegeleverd). Dan gaan de gele LED (links) en de rode LED (rechts) knipperen. Voor de betekenis van de knipperende LEDs (zie pagina 6) NB je computer zal de Beagle niet weergeven als aangesloten apparaat en je hoeft geen driver software te installeren. Je Beagle registreren Je Beagle werkt precies zoals je mobiele telefoon. Om contact te maken met je Beagle heb je je mobiele telefoon nodig. Je zet je telefoon aan, wacht tot deze is opgestart, je voert je pincode in van je telefoon/simkaart, wacht je tot het netwerk is gevonden en nu ben je geregistreerd. Precies zo werkt de Beagle. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en je Beagle wordt automatisch geregistreerd, via de interne GSM modem + antenne + SIM-kaart. Via het knipperen van de rode LED kan je je registratie volgen: je kan zien of je pincode is geaccepteerd, en of uiteindelijk je Beagle is geregistreerd. (De werking van de rode LED is beschreven op pagina 6) Je kunt nu met je mobiele telefoon een sms sturen naar de Beagle. En je Beagle stuurt je automatisch een sms-bericht terug. Het standaard wachtwoord van de Beagle is ingesteld op Vier maal het cijfer nul. GPS-positie van je Beagle Als je wil weten waar je Beagle is: dan stuur je een sms met je wachtwoord: 0000 pos (of je nieuwe wachtwoord) spatie pos (Het wachtwoord kan je uiteraard zelf wijzigen, zie pagina 3) 0000 pos je ontvangt een sms terug van je Beagle, met de volgende informatie: naam van de Beagle (deze kan je zelf wijzigen, zie pagina 7) link naar google maps die de plaats, de GPS-positie, van de Beagle laat zien, beginnend met datum van de GPS-positie tijdstip van de GPS-positie batterij spanning uitgedrukt in een percentage de coördinaten van de GPS-positie staan in de link, bijv , hier wordt later naar verwezen bij de handmatige invoer ervan op je computer. Tik de link van google maps aan op je telefoon. Vervolgens zie je op de kaart waar je Beagle zich bevindt. Dit is de plaats ofwel de GPS-positie van je Beagle.

3 3 Zorg voor: een goed werkende simkaart met pincode 0000 voldoende beltegoed en opgeladen batterij een zo goed mogelijke ontvangst van GPS satellieten Kan je de link niet aantikken op je telefoon om de GPS-positie op de kaart te zien? Gebruik dan je computer of je laptop. Neem de link exact over in de adresbalk van je internetbrowser. Of ga naar of voer de coördinaten in die in de sms staan, bijv. : , Voer de coördinaten exact in, inclusief de punten en de komma s. NB De nauwkeurigheid van de GPS-positie hangt af van de kwaliteit en van het aantal satellieten die het GPS signaal aan je Beagle doorgeven en ontvangen. Je Beagle zal de laatst bekende positie doorgeven. Op locaties waar je Beagle onvoldoende satellieten kan ontvangen, kan de positie afwijken van de actuele positie Hoofdstuk 2 Hoe wordt een Beagle JOUW Beagle? Wijzigen wachtwoord Wijzig eerst het wachtwoord. NB In alle voorbeelden in deze handleiding wordt het standaard ingestelde wachtwoord 0000 als voorbeeld gebruikt. Als je je wachtwoord gewijzigd hebt, moet je vanaf dat moment je eigen nieuwe wachtwoord gebruiken. Aanpassingen wachtwoord: Je stuurt een sms naar je Beagle: 0000 wachtwoord nieuw nieuw 0000 is het standaard ingestelde wachtwoord. Dit wachtwoord kan je wijzigen en neem je ook exact over <nieuw> je nieuwe wachtwoord <nieuw> bevestiging van je nieuwe wachtwoord Je nieuwe wachtwoord moet uit minimaal 1 letter of cijfer bestaan en er mogen geen spaties in zitten. Ook de <> tekens neem je niet over. Maximaal mag je nieuwe wachtwoord uit 42 cijfers en/of letters bestaan In je nieuwe wachtwoord mogen geen spaties zitten, tussen de woorden wel. voorbeeld: je hebt gekozen voor het nieuwe wachtwoord: hond1 Je smst naar de Beagle: 0000 wachtwoord hond1 hond1 Daarna ontvang je een sms van je Beagle die je wijziging bevestigt. BEWAAR DIT WACHTWOORD OP EEN VEILIGE PLAATS ZODAT JE DIT ALTIJD KUNT TERUGVINDEN Wijzigen eigenaar Hoe weet jouw Beagle dat jij de eigenaar bent? Dit doe je met het commando eigenaar en met je eigen mobiele telefoonnummer, zodat de Beagle alleen aan jou sms-berichten kan sturen. Een van die berichten is bijvoorbeeld: batterij bijna leeg. Je telefoonnummer moet je in internationaal formaat opgeven:

4 4 Aanpassing eigenaar: Je stuurt een sms naar je Beagle met het commando eigenaar : 0000 (of je eigen wachtwoord) eigenaar telefoonnummer. Voorbeeld: 0000 eigenaar De Beagle stuurt je dan een sms terug met de bevestiging. Nu weet je Beagle dat jij de eigenaar bent. Je kan je Beagle bellen en sms en en vervolgens ontvang je een sms-bericht terug waarin je laatste GPS-positie staat. Je hebt je Beagle nu beveiligd met je eigen wachtwoord en met je eigen telefooonummer. Je Beagle negeert ieder ander binnenkomend bericht als dat niet begint met jouw wachtwoord. Je Beagle kan verschillende meldingen sms en: Wanneer de batterij van de Beagle bijna leeg is. Wanneer de Regiobewaking met de Ster-knop wordt geactiveerd. (zie pagina 4) Wanneer de Regiobewaking met de Ster-knop wordt gedeactiveerd. (zie pagina 4) Wanneer de Regiobewaking een alarm doorgeeft. (zie pagina 4) Maar je kan ook vrienden toevoegen aan je vriendenlijst (voor informatie over de vriendenlijst zie pagina hieronder). Je vrienden kunnen ook sms en met je Beagle, de kosten van de sms jes die je Beagle retourneert zijn dan wel voor jou. NB Zet je nummerherkenning aan, anders herkent je Beagle jouw telefoon niet. Dit geldt ook voor je vrienden die je hebt toegevoegd. Vrienden toevoegen Vrienden voeg je toe aan je vriendenlijst met het commando vriendtelbij en met hun telefoonnummer, in internationaal formaat. Een vriend voeg je toe door een sms-bericht naar je Beagle te sturen met: 0000 (of je eigen wachtwoord) vriendtelbij telefoonnummer voorbeeld: 0000 vriendtelbij Om je lijst met vrienden op te vragen sms je commando vriendtellijst : 0000 (of je eigen wachtwoord) vriendtellijst voorbeeld: 0000 vriendtellijst Om een vriend van je lijst te verwijderen sms je commando vriendtelaf : 0000 (of je eigen wachtwoord) vriendtelaf telefoonnummer voorbeeld: 0000 vriendtelaf Ook je vrienden moeten hun nummerherkenning aan hebben staan om de positie van jouw Beagle te kunnen opvragen. Hoofdstuk 3 Je Beagle kan je op vele manieren helpen SOS: Alarm-sms De Beagle is standaard uitgevoerd met 3 drukknoppen: SOS (links) Aan/uit (midden) Ster (rechts) In geval van nood kan je Beagle een alarm-sms sturen naar de telefoonnummers die je zelf hebt op de lijst hebt geplaatst van de mensen die in geval van nood gewaarschuwd moeten worden. Je kunt maximaal 10 telefoonnummers toevoegen aan de SOS-lijst inclusief je eigen telefoonnummer als je dat wilt. Je activeert de SOS-knop door 3 x achter elkaar de SOS-knop 1 (één) seconde in te drukken. Vervolgens stuurt jouw Beagle iedere 5 minuten een sms met alarmtekst en de link met laatst bekende GPS-positie (coördinaten) naar de maximaal 10 geselecteerde SOS-vrienden ofwel telefoonnummers. Deze melding wordt automatisch iedere 5 minuten herhaald totdat één van de ontvangers een sms terug stuurt naar je Beagle met de tekst: SOSSTOP.

5 5 In de SOS-sms wordt de laatst bekende GPS-positie gemeld en het nummer van diegene die de SOS functie gestart of gestopt heeft. NB zonder telefoonnummers op de SOS-lijst zal de SOS-functie niet functioneren. Het instellen van de SOS telefoonlijst Net zoals je de vrienden telefoonnummer lijst hebt geprogrammeerd kun je ook een lijst met telefoonnummers programmeren die door je Beagle in geval van nood worden gealarmeerd met een sms. Je voegt telefoonnummers toe in internationaal formaat met je sms commando s: Telefoonummer toevoegen met SOS-commando sostelbij : 0000 (of je eigen wachtwoord) sostelbij telefoonnummer voorbeeld: 0000 sostelbij Telefoonlijst opvragen met SOS-commando sostellijst : 0000 (of je eigen wachtwoord) sostellijst telefoonnummer voorbeeld: 0000 sostellijst Telefoonnumer verwijderen met SOS-commando sostelaf : 0000 (of je eigen wachtwoord) sostelaf telefoonnummer voorbeeld: 0000 sostelaf Iedereen op de SOS-lijst kan de SOS functie ook starten met een sms met de inhoud: SOSSTART NB Stel dat een persoon of een voorwerp wordt vermist en tevens jouw Beagle bij zich draagt. Dan kunnen alle SOS-vrienden uit jouw SOS- lijst de SOS-functie starten door een sms naar jouw Beagle te sturen met SOSSTART. Alle SOS-vrienden ontvangen op hun telefoon automatisch het SOS bericht waarin de link staat met de laatste positiebepaling, en het telefoonnummer van de SOS-vriend die het alarm heeft geactiveerd. Iedere 5 minuten wordt het alarmbericht automatisch herhaald totdat één van de ontvangers SOSSTOP sms t. Vervolgens ontvangen alle SOS-vrienden de melding dat het alarm is stopgezet. Aan/Uit De aan/uit knop spreekt voor zich. Houd de aan/uit knop een seconde ingedrukt om je Beagle in of uit te schakelen. Bij het inschakelen gaat de rode LED branden. Je Beagle zoekt zo snel mogelijk een telefoon netwerk, Zodra de rode LED 3 pulsjes of minder aangeeft kan er gesmst worden Je schakelt je Beagle uit door de aan/uit knop weer een seconde ingedrukt te houden. Je Beagle is uitgeschakeld als de LED-verlichting niet meer knippert. Je Beagle meldt zich automatisch af bij het telefoonnetwerk en daarna pas zullen alle LEDs uitgaan en niet meer oplichten totdat je je Beagle weer inschakelt. Ster: Regiobewaking Met de Ster-knop onthoudt je Beagle de laatst bekende GPS-positie, zodat je vanaf dat moment kan controleren of het bewaakte object niet meer dan ongeveer 50 meter vanaf de laatst bekende positie verwijderd is. Dit is de Regiobewaking. Als je Beagle buiten de regio komt, dan ontvang jij, als eigenaar, een sms met het bericht: REGIO ALARM.... Je activeert deze functie door de Ster- knop 2 x achter elkaar 1 seconde in te drukken. Bij het starten van de Regiobewaking wordt de laatste GPS positie gebruikt en vastgepind als middelpunt voor het te bewaken gebied. Er wordt dan een gebied van 100 meter x 100 meter vastgesteld.. Vanaf dat moment controleert je Beagle of zijn actuele positie nog binnen deze regio van 100 x 100 meter valt. Indien dit niet het geval is zal de Beagle een sms met een waarschuwingsmelding naar jouw telefoon sturen, het telefoonnummer van de eigenaar. Je schakelt de regiobewaking uit door de Ster-knop wederom 2 x achter elkaar 1 seconde in te drukken. NB: De nauwkeurigheid van de GPS-positie is afhankelijk van de satelietsignalen. Het kan voorkomen dat de GPS-positie een afwijking heeft ten opzichte van de werkelijke positie. NB 2: Als je de GPS ontvanger tijdelijk hebt uitgezet door de gpsinterval functie in te stellen (zie pagina 5) kan je deze weer tijdelijk aanzetten door de Beagle een positie te vragen. Op die manier weet je zeker dat je Beagle de meest actuele en accurate positie heeft als je de regiobewaking activeert.

6 6 Hoofdstuk 4 Het instellen van de GPS interval om de GPS tijdelijk aan/uit te zetten De Beagle is uitgerust met een Li-on batterij van 650 mah Als je een GPS-positie opvraagt stuurt je Beagle je ook informatie over de status van je batterij, dat weergegeven wordt in een percentage. De Li-on is de meest krachtige batterij die er op dit moment in deze afmetingen verkrijgbaar is. De Beagle werkt het snelst en meest nauwkeurig als hij constant aanstaat. Dat vraagt veel van de batterij en deze zal dus dan sneller leeg zijn, omdat je Beagle constant stroom verbruikt. Om stroom te sparen kan je je Beagle instellen met een tijd-interval. De standaardinstelling van de Beagle is dat de GPS ontvanger altijd aan staat Je kan stroom besparen door de Beagle 1 x per uur een GPS-postie te laten bepalen door hem 2 minuten per uur aan te zetten. Dan staat de Beagle dus 58 minuten per uur uit. Je stuurt de Beagle een SMS-bericht met het commando gpsinterval : 0000 (of je eigen wachtwoord) gpsinterval (60 is het aantal minuten dat wordt ingesteld als interval, 120 is het aantal seconden dat de GPS ontvanger aangezet wordt) Nog meer stroom bespaar je met grotere intervallen, dit kunt je traploos verder instellen. Als je de beagle 1 x per 3 uur voor 2 minuten aan wilt zetten ( 180 minuten) is het commando: 0000 (of je eigen wachtwoord) gpsinterval De GPS interval kan maximaal op ingesteld worden. Het aantal seconden dat de GPS ontvanger aangezet kan worden kun je instellen van 0 tot 255 seconden. NB: Als de tijd- intervallen langer worden, zal de nauwkeurigheid van de GPS-positie minder zijn en kan het langer duren voordat je GPS-positie van je Beagle ontvangt. NB 2: Als de GPS ontvanger niet constant aanstaat is het nadeel, dat hij niet voortdurend een positiebepaling kan doen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn als de tijdsinstelling op de juiste manier is ingegeven. Als je de Beagle een positie vraagt en de Beagle staat niet aan (of hij ontvangt onvoldoende signalen van satellieten), zal hij automatisch aangaan en aanblijven voor de periode die je als tijd hebt ingesteld en je alsnog een sms met de positie sturen. Hoofdstuk 5 Instellen van zomer- en wintertijd De Beagle gebruikt bij de GPS-positiebepaling ook de tijd/datum uit de signalen van de GPS satellieten. Wintertijd instellen met commando tijdzone 1 : 0000 (of je eigen wachtwoord) tijdzone 1 Zomertijd instellen met commando tijdzone 2 : 0000 (of je eigen wachtwoord) tijdzone 2 De tijdzone stel je eenmalig in als de zomer/winter-tijd begint of wanneer je een land/gebied bezoekt met een andere tijdzone. De Beagle onthoudt deze instelling en verrekent deze automatisch met de tijd/datum melding die van de GPS satellieten wordt verkregen. Hoofdstuk 6 De betekenis van het knipperen van de LED-verlichting De gele LED geeft de status aan van de GPS De rode LED geeft de werking van het modem (de simcard) aan De betekenis van de GELE LED is:

7 7 Continue uit: de GPS ontvanger is uitgeschakeld Knipperfuncties: Als de gele led knippert is je Beagle bezig om GPS signalen op te halen. De Beagle heeft signalen nodig van verschillende GPS satellieten om een zo exact mogelijke GPS-positiebepaling te doen. Snel knipperen: de batterij wordt opgeladen Continue aan: De GPS is ingeschakeld en ontvangt voldoende signalen om iedere seconde nieuwe gegevens te kunnen bepalen. De RODE LED geeft de interne status van het GSM modem aan met knipperfuncties: Continue uit: de unit is uitgeschakeld of de batterij is leeg Knipperfuncties: 3 x achter elkaar met tussenpozen van 1 seconde: Geregistreerd op het GSM netwerk (minder dan 3 pulsen is ook goed. 4 x achter elkaar met tussenpozen van 1 seconde: PIN Code controle gepasseerd maar nog niet geregistreerd op het netwerk. 5 x achter elkaar met tussenpozen van 1 seconde: PIN code check nog niet gepasseerd Hoofdstuk 7 Aanpassing naam van de Beagle Je kan de naam Beagle vervangen door een zelf gekozen nieuwe naam. Deze naam mag zowel letters, cijfers als spaties bevatten. Stel je kiest als nieuwe naam hond1 Je stuurt een sms met het commando naam : 0000 (of je eigen wachtwoord) naam hond1 Na de wijziging van de naam ontvang je een sms ter bevestiging. Hoofdstuk Hoe je Beagle in powerdown modus te zetten en weer te activeren Met deze functie kan je je Beagle activeren of deactiveren als hij respectievelijk in powerdown of ontwaak modus staat. Het doe hiervan is om de batterij te sparen. Als de Beagle ontwaakt (wakker wordt) zendt hij een sms naar de eigenaar Nadat de Beagle is geactiveerd, gaat deze automatisch na 5 minuten weer uit. Stuur een sms met het volgende commando: 0000 (of je eigen wachtwoord) ontwaak <sms> <minuten> <vibsec> <vibspan> <vibsdelay> Gebruik een van de onderstaande nummers in je commando s om de eigenaar een SMS te laten sturen als de Beagle wordt geactiveerd. 0 = stuur GEEN sms waarschuwing naar de eigenaar 1 = probeer onmiddellijk een sms te sturen met een waarschuwing dat de Beagle is geactiveerd zonder GPS positie informatie 2 = Probeer, na een bepaalde periode, een SMS te sturen met GPS positie informatie. (als de GPS interval is hebt ingesteld op een bepaalde tijd, zal de laatst opgehaalde positie worden meegezonden 0000 (of je eigen wachtwoord) <minuten> Hiermee stel je het aantal minuten in waarna de Beagle geactiveerd moet worden, als deze in powerdown modus is. Als je deze stand instelt op 15 minuten of minder, kun je de Beagle beter permanent aan laten, omdat hij meer stroom gebruikt door iedere keer aan/uit te gaan in een dergelijke korte periode, dan wanneer je hem constant aan laat staan 0000 (of je eigen wachtwoord) vibsec Hiermee stel je het aantal seconden in dat je Beagle trillingen moet voelen voordat deze geactiveerd wordt. Als je de 0 instelt wordt deze functie uitgeschakeld

8 (of je eigen wachtwoord) vibspan Hiermee stel je de periode in met het aantal trillingen dat de Beagle moet voelen, voordat hij wordt geactiveerd. Als je 0 instelt wordt deze functie uitgeschakeld 0000 (of je eigen wachtwoord) vibsdelay Hiermee stel je het aantal seconden in dat trillingen worden genegeerd nadat de Beagle in power down mode is gegaan. Als je 0 instelt wordt automatisch 3600 seconden ingesteld. Dus in het 1e uur nadat de Beagle in power down staat worden alle trillingen genegeerd. Note: Je Beagle zet automatisch het GSM modem aan dat onmiddellijk een netwerk gaat zoeken om mee te verbinden. Vanaf het moment dat deze verbinding tot stand is gekomen is het mogelijk om SMS-jes te sturen en te ontvangen. Dus als voorbeeld: als je de Beagle om de 5 minuten laat aangaan, kan hij een daarvoor verzonden sms afleveren, wat eerder niet mogelijk was. Als je bijvoorbeeld een SMS stuurt met het verzoek om een positiebepaling te ontvangen kan deze niet worden afgeleverd voordat de Beagle weer aanstaat en verbonden is met het netwerk. Een aantal mogelijke settings voor het ontwaak commando 0000 (of je eigen wachtwoord) ontwaak Je Beagle stuurt je geen SMS als hij aangaat en als hij weer in power down gaat. Zo is de Beagle standard ingesteld (of je eigen wachtwoord) ontwaak Je Beagle gaat iedere 24 uur aan voor een periode van 5 minuten Dit is de standaard instelling 0000 (of je eigen wachtwoord) ontwaak Je Beagle gaat iedere 24 uur aan en zal de GPS ontvanger aanzetten voor een periode om de eigenaar een positiebepaling te kunnen sms-en 0000 (of je eigen wachtwoord) ontwaak Dit commando zet je Beagle automatisch aan als hij trillingen voelt. Dit is de meest gevoelige setting. Hij stuurt onmiddellijk een SMS naar de eigenaar. Nadat de Beagle weer in power down staat worden alle trillingen genegeerd gedurende het 1e uur omdat vibsdelay op 0 staat (of je eigen wachtwoord) ontwaak Dit commando zet je Beagle automatisch aan als hij 3 seconden achter elkaar trillingen voelt. Hij stuurt een sms naar de eigenaar met een waarschuwing.hierna negeert hij alle trillingen een minuut lang als hij in power down gaat (of je eigen wachtwoord) ontwaak Schakelt je Beagle automatisch in nadat deze 1 week in power down stond of eerder als hij gedurende 10 seconden van de 20 seconden trillingen voelt. Alle trillingen worden genegeerd gedurende het 1e half uur nadat hij weer in power down staat. Iedere keer als de GPS ontvanger aangaat zal hij, na een korte periode, een SMS sturen naar de eigenaar met de ontwaak waarschuwing en een GPS positie.

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties GPS halsband Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Status LED lampje 4. Instellen functies 5. Aanzetten GPRS 6. Online 7. Mogelijke problemen en oplossingen 1. Specificaties Afmetingen

Nadere informatie

Handleiding GPS kaart tracker

Handleiding GPS kaart tracker Handleiding GPS kaart tracker Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Personaliseren GPS tracker 4. Opladen 5. Functies knoppen 6. Status LED lampjes 7. SOS nummers 8. Familie nummers

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker kind

Handleiding GPS tracker kind Handleiding GPS tracker kind Tracker + telefoon Inhoudsopgave: 1. Accessoires 2. Specificaties 3. Knoppen illustratie 4. SIM kaart installatie 5. Eerste gebruik GPS tracker 6. Instellingen 7. Vraag de

Nadere informatie

TechGrow AM-600 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor POWERBOX PB-600 HANDLEIDING

TechGrow AM-600 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor POWERBOX PB-600 HANDLEIDING TechGrow AM-600 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor POWERBOX PB-600 HANDLEIDING Gefeliciteerd! U heeft een hoogwaardige draadloze alarmmelder aangeschaft waarmee u altijd op de hoogte wordt gehouden

Nadere informatie

Handleiding mini gps tracker

Handleiding mini gps tracker Inhoudsopgave Handleiding mini gps tracker 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Eerste gebruik mini gps tracker 4. Inbouwen mini gps tracker 5. Instellen functies 6. Mogelijke problemen en oplossingen

Nadere informatie

Version: 1.2 september 2011 Copyright: APS BV, The Netherlands. SpotX 1.2

Version: 1.2 september 2011 Copyright: APS BV, The Netherlands. SpotX 1.2 Version: 1.2 september 2011 Copyright: APS BV, The Netherlands SpotX 1.2 Inhoudsopgave 1 Wat is de SpotX... 3 2 Omvang levering... 3 3 Snel aan de slag... 3 4 WERKING... 4 5 Voordelen van de SpotX... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING EBC-SMARTKEY

HANDLEIDING EBC-SMARTKEY EBC-SMARTKEY HANDLEIDING EBC-SMARTKEY Versie 2-6-2012 Asset Tracking & Management Systems Advanced Telematix & Monitoring Services Functie van de knoppen en LED,s op de EBC-SMARTKEY Op de module zijn drie

Nadere informatie

SIM kaart installatie

SIM kaart installatie SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM kaarten (vaak pincode

Nadere informatie

HANDLEIDING GPS TRACKER

HANDLEIDING GPS TRACKER HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveilig ng van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM

Nadere informatie

Handleiding Universal gps tracker

Handleiding Universal gps tracker Inhoudsopgave Handleiding Universal gps tracker 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Eerste gebruik mini gps tracker 4. Inbouwen mini gps tracker 5. Instellen functies 6. Mogelijke problemen en

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow AM-1 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor beveiliging, bewaking en informatie op afstand

HANDLEIDING. TechGrow AM-1 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor beveiliging, bewaking en informatie op afstand WWW.TECHGROW.NL TechGrow AM-1 ALARM-MELDER draadloze alarm-melder voor beveiliging, bewaking en informatie op afstand software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow AM-1 gebruikers-handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand WWW.TECHGROW.NL. software versie: 1.

HANDLEIDING. TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand WWW.TECHGROW.NL. software versie: 1. WWW.TECHGROW.NL TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING SMS-melder voor detectie van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 1 2 12 3 11 4 10 5 9 6 8 7 1. Functies 1. microfoon. 2. Ophangen & laadindicator 3. aan/uit knop (paar seconden indrukken om aan/uit te zetten)

Nadere informatie

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers.

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Omschrijving De PT2000 model 2015 is een compacte GPS tracker met alarmknop. De locatie kan opgevraagd worden m.b.v. een SMS. De positie van de tracker wordt aangegeven op een kaart van Google Maps. Met

Nadere informatie

HANDLEIDING MINI GPS TRACKER

HANDLEIDING MINI GPS TRACKER HANDLEIDING MINI GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging

Nadere informatie

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Specificaties Voedingsspanning 7-32 Vdc GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900 MHz Werkingstemperatuur -20 C tot + 55 C Gewicht 220 gr Afmetingen

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

SIM kaart installatie

SIM kaart installatie SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM kaarten (vaak pincode

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten + Nederlandse taalinstelling 5. Algemene instellingen 6. Instellen

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten 5. Algemene instellingen 6. Instellen speciale en SOS nummers 7. Vraag

Nadere informatie

Handleiding Long lasting GPS tracker

Handleiding Long lasting GPS tracker Handleiding Long lasting GPS tracker Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Eerste gebruik GPS tracker 4. Inbouwen GPS tracker 5. Instellen functies 6. Troubleshooting 1. Specificaties

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Handleiding Smart tracker (magneet)

Handleiding Smart tracker (magneet) Handleiding Smart tracker (magneet) Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. Sim kaart installatie 4. Batterij opladen 5. Status LED lampjes 6. Plaatsen GPS tracker 7. APN instellen 8.

Nadere informatie

Heavy Duty Magnet HD22

Heavy Duty Magnet HD22 Heavy Duty Magnet HD22 Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Aan/uit knop 4. Aanzetten GPRS 5. Activeer master nummer en instellen functies 6. Online platform 7. Plaatsing 8. Mogelijke

Nadere informatie

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company

Personal Positioning Alarm PPA - Basic. Gebruikshandleiding. Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Personal Positioning Alarm PPA - Basic Gebruikshandleiding Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Alert Servicesthe Securitas Monitoring Company Algemeen De PPA-Basic (of Personal Positioning Alarm

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE In deze handleiding beperken we ons tot de functionaliteiten zoals ze beschreven zijn op de website seniorenalarmen.be. Vooraleer

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING GPS TRACKER

HANDLEIDING GPS TRACKER HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM

Nadere informatie

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex

Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex Handleiding Nederlandssprekend radiogestuurd solarhorloge, model Unisex (77.5 Khz band voor landen waar het DCF signaal beschikbaar is) S1 Kroonwiel S2 Het uurwerk is een Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd.

Nadere informatie

Heavy Duty Magnet HD22

Heavy Duty Magnet HD22 Heavy Duty Magnet HD22 Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Aan/uit knop 4. Aanzetten GPRS 5. Activeer master nummer en instellen functies 6. Online platform 7. Plaatsing 8. Mogelijke

Nadere informatie

Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk

Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk ARTIKEL: GSM-4IN Belangrijkste kenmerken: 1. Ondersteuning van GSM- en PSTN-netwerken 2. Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz 3. Registratie van 2 voiceberichten (elk max. 1 minuut) 4. 20 nummers in het geheugen

Nadere informatie

HANDLEIDING GPS TRACKER

HANDLEIDING GPS TRACKER HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging op SIM

Nadere informatie

LED rood (power) Rode LED aann Rode LED uit Groene LED aan. Charging. Geen GPS ontvangst. LED groen (GSM) LED blauw (GPS) Blauwe LED uit

LED rood (power) Rode LED aann Rode LED uit Groene LED aan. Charging. Geen GPS ontvangst. LED groen (GSM) LED blauw (GPS) Blauwe LED uit HANDLEIDING GPS TRACKERR SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging opp

Nadere informatie

Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel

Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel Handleiding Nederlandssprekend horloge, radiogestuurd, model Unisex- en herenmodel (77.5 Khz band voor landen waar het DCF signaal beschikbaar is) S1 Kroonwiel S2 Het uurwerk is een Nederlandssprekend

Nadere informatie

Handleiding voertuig tracker

Handleiding voertuig tracker Handleiding voertuig tracker SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE Vooraleer te starten met de installatie enkele belangrijke opmerkingen : Controleer of uw telefoonprovider oproepnummer weergave ondersteund en of deze actief

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Handleiding universele GPS tracker

Handleiding universele GPS tracker Handleiding universele GPS tracker SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. De pincode kunt u uitzetten met behulp van een

Nadere informatie

track & trace Gebruikershandleiding

track & trace Gebruikershandleiding Sparrow GPS track & trace Gebruikershandleiding Wij willen u hartelijk bedanken voor het aanschaffen van een FALCC Sparrow. In deze handleiding worden de functies en instellingen van de Sparrow zorgvuldig

Nadere informatie

Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards

Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards Cobra 4627PS Startonderbreker met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk De Cobra 4627PS startonderbreker kent 2 toepassingen. Ten eerste als een standalone startonderbreker

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

Inbouw GPS volgsysteem,handleiding

Inbouw GPS volgsysteem,handleiding Inbouw GPS volgsysteem,handleiding SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging

Nadere informatie

Internet Onderweg Aansluiten

Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Internet Onderweg voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Binnenshuis is. GPS signalen. Pagina 1 van 6

Binnenshuis is. GPS signalen. Pagina 1 van 6 HANDLEIDING GPS TRACKER SIM kaart installatie Zorg er voor dat nummerdoorschakeling, voicemail en pincode beveiliging van de SIM kaart uitstaan. Bijna alle providers hebben een pincode beveiliging opp

Nadere informatie

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Handleiding Approach S1

Handleiding Approach S1 Handleiding Approach S1 Introductie Waarschuwing Raadpleeg de belangrijke veiligheid- en productinformatie brochure in de doos voor productwaarschuwingen en andere belangrijke informatie. Wanneer het toestel

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS Handleiding handleiding Watch-Phone-GPS www.helloo.me 2 helloo, Je bent nu in het bezit van de Coolste, Stoerste en Leukste Watch-Phone. Jullie gaan er heel veel plezier en gemak aan beleven! Team helloo

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding 14112012 TrackJack OTM 2.0 (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE GEBRUIKERSHANDLEIDING PANIEKKNOP EN LOKALISATIE Vooraleer te starten met de installatie enkele belangrijke opmerkingen : Controleer of uw telefoonprovider oproepnummer weergave ondersteund en of deze actief

Nadere informatie

MTracer SPT10. korte handleiding. Versie 0.1. RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT

MTracer SPT10. korte handleiding. Versie 0.1. RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT MTracer SPT10 korte handleiding Versie 0.1 RHO-DELTA Automotive & Consumer Products BV Villa California Building Escudostraat 2-2991 XV BARENDRECHT T:010-497 11 12 Stealth verkoop T:010-497 11 10 Stealth

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NOKIA TME-3. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NOKIA TME-3 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave

Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave Handleiding Voertuig inbouw SMS/GPRS Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Sim kaart installatie 3. GPS tracker inbouwen 4. Status LED lampjes 5. Locatie traceren per sms 6. Wachtwoord wijzigen 7. Locatie

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

Uw persoonlijke account

Uw persoonlijke account Uw persoonlijke account 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen Mijnsmartalarm... 4 2. Aansluiten basiscentrale... 5 2.1 Model zwart... 5 2.2 Model wit... 5 3. Bediening alarmsysteem... 6 3.1 Alarm... 7 2.1.1

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

Verwijder de pincode van de simkaart met behulp van uw mobiele telefoon

Verwijder de pincode van de simkaart met behulp van uw mobiele telefoon Waleli 1 HANDLEIDING IN HET KORT Verwijder de pincode van de simkaart met behulp van uw mobiele telefoon Hoe moet u: De GSM-deurbel handmatig inschakelen: Druk kort op de doorschakelknop van de GSM-deurbel.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Z3 www.pettorway.com Laad de batterij op Uw Z3 wordt geleverd met één batterij aangesloten en het opladen adapter. USB Het opladen van de batterij Sluit de Z3 met de oplader via een

Nadere informatie

GPS-COMMUNICATIE HUSQVARNA AUTOMOWER

GPS-COMMUNICATIE HUSQVARNA AUTOMOWER GPS-COMMUNICATIE HUSQVARNA AUTOMOWER NL INLEIDING De Automower GPS-communicatie-eenheid heeft twee belangrijke functies: Sms-functie en GPS-antidiefstalbeveiliging. De sms-functie stelt u in staat om via

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Product Details Microfoon: Niet bedekken tijdens bellen Opladen: Koppel het horloge aan de laadkabel Reset knop: Het horloge kan worden gereset door met een paperclip

Nadere informatie

Aantekeningen. Voorwoord

Aantekeningen. Voorwoord Voorwoord Dank u voor het aanschaffen van dit SMS Alarm pakket. Wij garanderen een hoge kwaliteit en veel gebruiksgemak, zaken die bij ons bedrijf voorop staan. SMSCOM International BV is dé specialist

Nadere informatie

MiBlock gebruikershandleiding

MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikshandleiding Manage all things moving MiBlock-UM-1 Product beschrijving De MiBlock startonderbreker voorziet in een betrouwbare bescherming van het voertuig

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM GSM PANIEK ALARM SYSTEEM Gebruikershandleiding LEES DEZE GEBRUIKERSHANDLEIDING GRONDIG VOORALEER DIT PRODUCT TE GEBRUIKEN! Vooraleer te starten met de installatie enkele belangrijke opmerkingen : Controleer

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Mitsubishi - Cobra Alarmsysteem: Om uw auto optimaal te beschermen

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016 Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Versie 2.0 Q1 2016 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de My GPS Tracker 3.0 moet

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Allereerst dank voor de aanschaf en interesse in helloo. De leukste Gadget voor je kind. Wat heb je nodig? Een helloo horloge Een simkaart Een smartphone De helloo

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA GEBRUIKSHANDLEIDING Art. 866 DRIVERCARD 12 Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA 06DE1939A - 03/04 1 06DE1939A.pmd 1 GARANTIE Garantie bepaling INHOUD Introductie... pagina 2 1. DriverCard

Nadere informatie

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 HANDLEIDING Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 www.tempolec.be 01. INTRODUCTIE Ontvanger met : - een GSM-transmissie - een uitgang (contact NO / NF spanningsvrij). Mogelijke functie van de uitgang :

Nadere informatie

21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING

21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Aansluitschema s relais 3. Specificaties Voedingsspanning 12-24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. SmartLinQ GT100

Gebruikershandleiding. SmartLinQ GT100 Gebruikershandleiding SmartLinQ GT100 Het toestel SmartLinQ GT100 Batterij installeren Plaats de batterij correct in de groef. Schuif de batterij zoals wordt aangegeven door de pijl en klik de batterij

Nadere informatie

Handleiding. ORSY-Scan 4.0

Handleiding. ORSY-Scan 4.0 Handleiding ORSY-Scan 4.0 Auteur E-shop team Versie 1.0 Datum 2 september 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Bestellen met ORSY Scan in drie eenvoudige stappen... 3 1.2 Voordelen van de ORSY Scanner...

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Storing: Alle draadloze apparaten kunnen gevoelig zijn voor storing, die van invloed kunnen zijn op de prestaties

Storing: Alle draadloze apparaten kunnen gevoelig zijn voor storing, die van invloed kunnen zijn op de prestaties Voor Uw Veiligheid Lees deze eenvoudige richtlijnen, niet opvolgen van de richtlijnen kan leiden tot schade aan uw basisstation, gevaarlijke of illegale operatie Gerbruik het apparaat verstandig: uitsluitend

Nadere informatie

Interactie Ontwerp. Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367

Interactie Ontwerp. Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367 Interactie Ontwerp Interactie Ontwerp Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367 Versie 1.0 5 februari 2007 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Premium Tracker

Handleiding Premium Tracker Handleiding Premium Tracker Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Sim kaart installatie 3. GPS tracker inbouwen 4. Status LED lampjes en knoppen illustratie 5. Nummers autoriseren 6. Locatie traceren per Sms

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding TrackJack SECURITY (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken 4.2.

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Snelzoekgids. Serie 8

Snelzoekgids. Serie 8 Snelzoekgids Serie 8 In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende reeks

Nadere informatie

INLEIDING VOLG DEZE STAPPEN WANNEER U DE BLUE ALERT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT: Plaats de batterij. Laad de batterij op. Zet het toestel aan.

INLEIDING VOLG DEZE STAPPEN WANNEER U DE BLUE ALERT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT: Plaats de batterij. Laad de batterij op. Zet het toestel aan. IEIDING De mr Handsfree Blue Alert Gold is een uniek 2-in-1 toestel dat een handenvrije carkit combineert met een legaal GPS snelheid en camera waarschuwingssysteem. HANDSFREE CALLING VOLG DEZE STAPPEN

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

Kingfisher GPS. track & trace. Beknopte gebruikershandleiding

Kingfisher GPS. track & trace. Beknopte gebruikershandleiding Kingfisher GPS track & trace Beknopte gebruikershandleiding Wij willen u hartelijk bedanken voor het aanschaffen van een FALCC Kingfisher. De Falcc Kingfisher is een zeer uitgebreid systeem. Deze beknopte

Nadere informatie

De beste Technologie voor uw Veiligheid

De beste Technologie voor uw Veiligheid De beste Technologie voor uw Veiligheid B.V.V.O. Goedgekeurd (Beroepsvereniging Voor de Verzekeringensondernemingen) Onder de volgende nummers: MetaSystem S.p.A. Via Galimberti, 8 42100 Reggio Emilia ITALY

Nadere informatie

LET OP: PIN BLOKKERING EN VOIC UITSCHAKELEN!

LET OP: PIN BLOKKERING EN VOIC UITSCHAKELEN! MultiOne GSM MultiOne GSM is een GSM module met 1 input en 1 output die kan gebruikt worden voor het op afstand schakelen van bijvoorbeeld een poortbesturing, verlichting, garagedeur, enz, enz. De relais

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

NASLAGGIDS VOOR NOKIA OBSERVATION CAMERA- GEBRUIKERSINTERFACE. Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden Datum: 28.11.03, versie. 1.

NASLAGGIDS VOOR NOKIA OBSERVATION CAMERA- GEBRUIKERSINTERFACE. Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden Datum: 28.11.03, versie. 1. NASLAGGIDS VOOR NOKIA OBSERVATION CAMERA- GEBRUIKERSINTERFACE Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden Datum: 28.11.03, versie. 1.0 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. DE SOFTWARE INSTALLEREN...1

Nadere informatie

GSP Q50 horloge telefoon

GSP Q50 horloge telefoon GSP Q50 horloge telefoon Installatie en gebruikers handleiding 3. Download APP software op www.meskermedia.nl download. Ga naar downloads en selecteer download van GPS horloge telefoon tracker. Pakket

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie