Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S"

Transcriptie

1 Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Positie bepaling (stip =GPS) Accu Selecteren datum scherm / Volume + Power on / gesprek einde / gesproken boodschap versturen cancel Telfoonboek / Scrollen / Volume - SOS toets / gesprek aannemen Polsdetectie Oplaadstation Simkaart houder (micro) Contactpunten opladen Let op!! Plaats nooit een simkaart met pinblokkering in het toestel!!

2 Eerste gebruik Controleer de omvang van de levering. Deze bevat:. Doos (bewaar deze in de staat zoals u deze heeft ontvangen voor eventuele retourzending) 2. Horloge Telefoon 3. Oplaadstation 4. USB-mini snoer 5. ID nummer van de telefoon op doosje en dekseltje horloge (bewaar deze goed) Overige benodigd heden. Sim (microformaat) kaart (bijv. KPN), zonder pin beveiliging met voldoende bel en sms tegoed met gprs (data bundel). Schaft u een prepaid kaart aan dan zit hier meestal een data bundel op, schaft u een abonnement aan zorgt u dan ervoor dat u een data bundel er bij heeft, het data verbruik is minimaal maar wel nodig. 2. U kunt de pincode beveiliging van uw simkaart er af halen met een normaal telefoon toestel. Meestal via het instellingen menu van uw telefoon. Heeft u toch eenmaal een simkaart met pinbeveiliging in het toestel gestopt dan zal het toestel blokkeren en kan alleen via een speciale procedure worden ge-reset. Het toestel is sim-lock vrij, en is getest op het kpn netwerk. 3. Netspanning 220V 4. Een tweede mobiele (smart)telefoon. 5. Voor GPS: vrije ruimte, dus bijvoorkeur niet in of bij hoge gebouwen/achter muren. Gebruiksklaar maken van de maus. Open het klepje aan de achterkant van het horloge 2. Schuif de simkaart met gprs en zonder pincode in de daarvoor bestemde opening. 3. Sluit het klepje 4. Sluit de oplader aan en zorg ervoor dat de telefoon vóór eerste gebruik volledig opgeladen is. Druk op de power aan knop aan de zijkant van het horloge. In de display verschijnt een afbeelding en het horloge speelt de opstartmelodie. In het scherm verschijnt de tijd en datum (deze kunt u later aanpassen). Let op! Het horloge zal in de meeste gevallen automatisch zichzelf configureren voor het gebruik van de internetverbinding van de door u gekozen provider. Let op! Zodra de verbinding met het horloge en de app gemaakt is via internet, kan het horloge niet meer via de power knop uitgezet worden. Dit is een beveiliging om te voorkomen dat uw kind of andere onbevoegden het horloge uitzetten. Alleen via de app kan het horloge op afstand uitgezet worden. Let op! U kunt pas bellen naar het horloge als alles ingesteld is. Volg dus eerst alle onderstaande stappen.

3 . Opladen van het horloge Het horloge dient alleen door volwassen personen opgeladen te worden. Wij raden aan het horloge op te laden via uw PC of laptop met het bijgeleverde USB aansluitsnoer. Ofschoon het horloge standaard niet geleverd wordt met een oplaadadapter KAN het zijn dat u een gratis adapter van ons ontvangt. Het gebruik hiervan is voor eigen risico. Laadt het horloge alleen op u in de buurt bent. Dus laat het horloge tijdens het opladen niet onbeheerd achter en laadt het horloge niet langer op dan strikt noodzakelijk..2 Controleer het bereik: In de linkerbovenhoek van het horloge verschijnen een antenne teken. Hier moet minimaal streepje bereik staan. Is er geen bereik? Probeer dan een andere plaats in huis of loop even naar buiten. Vaak wordt het bereik na een tijdje beter..3 Andere informatie op het schermpje van het horloge: Het O symbool staat voor de GPS fixing. Staat er een stip in deze cirkel dan kan het horloge de positie via GPS uitpeilen (nauwkeurigheid -0 meter). Staat er geen stip dan wordt de positie bepaald met behulp van de zendmasten (LBS), dit is minder nauwkeurig. Binnen bouwwerken kan het zijn dat er geen GPS ontvangst is, in dat geval schakelt het horloge automatisch over op LBS of locatie bepaling via een wifi router indien aanwezig. In de app kunt u zien welke vorm van positiebepaling gebruikt wordt..4 Batterijindicatie, actuele tijd: Bovenin het scherm van het horloge vind u ook informatie over de resterende batterijcapaciteit en midden in het scherm de tijd de tijd. Batterij capaciteit kunt u op ook op afstand uitlezen via de app. De tijd kunt u aanpassen in de App. 2 Installatie van de App op uw Smartphone. 2. Downloaden van de app Voor de werking van het horloge dient u de bijbehorende App te downloaden en te installeren op uw Smartphone. Er is een app voor Android en voor IOS (hoger dan 6.0) - Ga met uw smartphone naar onze site en klik daar de link aan onder het menu handleidingen, of ga naar:

4 - Klik op download en het downloaden zal starten. Open het gedownload bestand door erop te klikken. De installatie op uw smartphone zal dan automatisch starten. Geeft uw toestel een beveiligings waarschuwing? Kies dan installatie toestaan.

5 2.2 Registreren op de app Open de app op uw smartphone, klik op register. Let op!! Leest u eerst verder voordat u begint met invullen!! 2 3 Vul dan in het scherm () de volgende gegevens in: - Device ID (0 cijfers staat op achterzijde horloge) - Account (vul bij voorkeur de laatste 5 cijfers in van het device ID in) - Nickname (Kunt u zelf bedenken, mag gelijk zijn aan account naam) - P_number (Uw eigen telefoonnummer, onthouden is nodig als u uw wachtwoord wilt resetten) - Password (start met 23456, als alles werkt pas veranderen naar eigen wachtwoord) - R_password (herhaal het voorgaande wachtwoord) Let op, belangrijk!! - Heeft u meerdere horloges dan gebruikt u maar één horloge voor de registratie, verderop wordt behandeld hoe u meerdere toestellen kunt toevoegen. - Het toestel dat u gebruikt voor registratie kunt u niet nogmaals registreren, dit is normaliter ook niet nodig. U kunt op andere smartphones gewoon de bovenstaande account naam gebruiken om in te loggen. Klik nu op OK U komt nu weer in het login scherm van de app. (rechter foto boven ) 2.3 Inloggen op de app - Vul de account naam in zoals u gebruikte voor registratie - Vul bij password het bij de registratie ingevoerde password (23456) of het later aangepast password. Het standaard wachtwoord is U kunt dit wachtwoord aanpassen, maar zorgt u ervoor dat u bij eventuele retourzending van het horloge het wachtwoord weer op zet. Tip: De app onthoud automatisch de inloggegevens die u bij stap 2 hebt ingevoerd. Zorg dat het vinkje aan staat in het vakje auto login. Zo hoeft u niet steeds de login gegevens in te voeren..

6 2.4 Het toevoegen van meerdere horloges aan uw account Bij de registratie heeft u het id nummer van één horloge gebruikt u kunt de app nu dus al gebruiken voor dat horloge. U kunt echter ook meerdere horloges instellen en monitoren terwijl u maar één keer in hoeft te loggen op het geregistreerde account. U dient dan horloge toe te voegen volgens de onderstaande instructie.. Ga in het hoofdmenu naar MY () 2. Klik vervolgens op device list 3. Klik dan op add device 4. Vul vervolgens de 0 cijfers in (id nummer) van het toe te voegen horloge Het overschakelen van het ene naar het andere horloges Alle instellingen die u doet in het menu en ook de locatie die u ziet is van één horloge, bij meerdere horloges dient om te schakelen naar het horloge dat u wilt instellen. Onderstaand staat beschreven hoe het omschakelen gaat.. Ga in het hoofdmenu naar MY () 2. Klik vervolgens op device list 3. Klik dan op switch 4. Druk op OK 2 3 4

7 3 Instellen van het horloge via de App Het horloge werkt alleen als u eerst een aantal instellingen heeft gedaan via de app. Iedere keer als u in de app iets aanpast dan zal dit geupload worden via een internet verbinding (data). U heeft dus voor zowel uw smartphone als voor het horloge vanaf nu een data verbinding nodig. Vanzelfsprekend dient het horloge aan te staan en gprs verbinding te hebben (automaisch). 3. Testen verbinding Wilt u er zeker van zijn dat er verbinding is dan kunt u dit testen door de zoekfunctie van het horloge te gebruiken. U drukt daarvoor in het hoofd menu op watch, dan in het volgende scherm weer op watch, dan ter bevestiging op ok. Als u verbinding heeft is er dan een melodie te horen op de telefoon. Hoort u niets en krijgt u een melding op de app dan is er geen data verbinding of staat het horloge uit. 3.2 Indien er geen verbinding is In de meeste gevallen zal het horloge zichzelf automatisch instellen om gebruik te maken van de internet (GPRS) verbinding van uw simkaart. Dit kan enige tijd duren (aantal uur) en het kan nodig zijn het toestel opnieuw op te starten.( Het horloge kan via de toetsencombinatie 5x SOS, x knopje Mom en x knopje Dad uitgezet worden). Indien het niet werkt kunt u ons het beste een mail sturen met informatie over uw simkaart zoals het nummer en de provider. Wij nemen dan contact met u op en kunnen dan proberen het toestel voor u in te stellen.

8 3.3 Instellen telefoon nummers 3.3. SOS nummers Indien het kind, na activeren van het scherm, ongeveer 4 seconden op de sos knopt drukt zal het horloge de ingevoerde nummers achtereenvolgens gaan bellen. U kunt de nummers instellen door via het hoofdmenu naar settings () te gaan en vervolgens op de bovenste menu optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de te bellen SOS nummers kunt invullen. Druk na afloop op ok 2 3 In de app verschijnt de melding send succesfull Invoeren toegestane telefoonnummers Het toestel zal alleen telefoontjes ontvangen van diegene die ook in de contactlijst van het horloge staan. U kunt de nummers instellen door via het hoofdmenu naar settings () te gaan en vervolgens op de contacts menu optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de nummers kunt invullen van mensen die contact op kunnen nemen. Druk na afloop op save (3) 2 3

9 3.3.3 Invoeren telefoonboek U kunt het telefoon boek instellen door via het hoofdmenu naar settings () te gaan en vervolgens op de Telephone optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de namen en de nummers kunt invullen. Druk na afloop op ok 2 3 Als u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd dan kunt u nu dus bellen met het toestel en naar het toestel. 3.4 Instellen tijd van het horloge Als de tijd die u op het horloge ziet afwijkt van de werkelijke tijd dan kunt u dit aanpassen door via het hoofdmenu naar settings () te gaan en vervolgens op de Language and time zone optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u de een tijdzone kunt aanvinken. Tijdens onze zomertijd kunt u de tijdzone +2 aanvinken en tijdens onze wintertijd de tijdzone +. Druk na afloop op ok. 2 3

10 3.5 Instellen afluisterfunctie van het horloge Het horloge geeft u de mogelijkheid om op afstand de omgeving van het horloge af te luisteren. Indien u deze functie wilt gebruiken dan dient u dit doen door via het hoofdmenu naar settings () te gaan en vervolgens op de Voice optie te klikken (2) Dan krijgt u een scherm waar u het telefoonnummer kunt instellen waarvandaan u mee wilt luisteren. Druk na afloop op ok en binnen enkele ogenblikken krijgt u op het opgegeven nummer een telefoontje. Als u opneemt kunt u meeluisteren. Op het horloge is hiervan niets te zien Gebruik van de functies van het horloge en de app 4. Bellen met het toestel: Wanneer de telefoonnummers via de app correct geïnstalleerd zijn kan uw kind vanaf het horloge via de knopjes en 2 eenvoudig door u opgegeven nummers bellen. Dit werkt als volgt:. Haal eerst met een willekeurige knop het toestel uit de slaap stand. 2. Druk op knop, waarna het telefoonboek verschijnt. 3. Selecteer het gewenste te kiezen nummer 4. Bevestig door knop twee seconden in te drukken 5. In de display verschijnt het nummer van degene die gebeld wordt. Beëindigen van een gesprek werkt via de powerknop rechts aan het horloge. 4.2 Een gesprek aannemen met het toestel: Voor het opnemen van een inkomend gesprek drukt uw kind kort op de SOS knop. Het gesprek kan weer beëindigd worden door nogmaals op de sos knop te drukken 4.3 Aanpassen ringtone en speakervolume: Tijdens het binnenkomen van een oproep kan het belvolume verlaagd worden door op knop 2 te drukken. Er verschijnt vervolgens een display dat het belvolume aangeeft. Terwijl dit display getoond wordt kan men het beltoon volume verhogen door op knop te drukken. Dit beltoon volume wordt opgeslagen. Tijdens het gesprek van het volume van de speaker op het horloge worden aangepast door op knop (volume harder) of knop 2 (volume zachter) te drukken.

11 4.4 SOS oproep Wanneer de telefoonnummers via de app correct ingevoerd zijn kan uw kind een noodoproep plaatsen door op de SOS knop te drukken. Het horloge belt dan automatisch de personen die voorgeprogrammeerd staan in het horloge. Optioneel verzend het horloge een SMS bericht met de alarmmelding. Dit werkt als volgt:. Haal eerst met een willekeurige knop het toestel uit de slaap stand. 2. Druk ongeveeer 4 tellen op de SOS knop In de display verschijnt het nummer van diegene die gebeld wordt. Om bij onbedoeld bedienen van de SOS knop te voorkomen dat een onterechte noodoproep plaatsvindt, zal bij een foute bediening het toestel enkele seconden blokkeren. Daarna kan weer op een juiste wijze een noodoproep plaatsvinden.

12 4.5 Lokaliseren van het toestel Via de app kunt u bepalen wat de locatie van het toestel is Indien u deze functie wilt gebruiken dan dient u dit doen door via het hoofdmenu naar Map () te gaan. Dan krijgt u een scherm waar u de locatie kunt zien van het toestel. Als het toestel aan staat en er is verbinding dan ziet u de locatie van het toestel. U kunt dit eventueel verversen door op locate te drukken. Verder ziet u informatie over het accu niveau en welke vorm van locatie bepaling gebruikt wordt. Indien er GPS bereik is ziet u exact de locatie, indien er geen GPS is dan zit u bij de informatie LBS staan en is de locatie bepaling minder nouwkeuring. LBS locatie bepaling gaat via de zendmasten. Op het horloge is niet te zien dat u de locatie opvraagt. 2 Let op! Is het horloge binnenshuis dan kan het aantal GPS satellieten op 0 staan. In dit geval zal het horloge op basis van LBS/GPRS de positie proberen te bepalen (nauwkeurigheid meter). GPS: buitenshuis op basis van GPS positiebepaling (nauwkeurigheid -0 meter) Belangrijk om te weten over de werking van de positiebepaling!! Om het dataverbruik te beperken en de accucapaciteit te sparen is het horloge standaard ingesteld om iedere 0 minuten de locatiegegevens door te sturen. Wilt u direct de actuele locatie van uw kind zien dan kunt u drukken op de knop Locating. Gedurende 2 minuten wordt dan iedere 0 seconden de locatiegegevens doorgestuurd. Vanaf het moment van versturen van het Locating commando heeft het horloge 20 seconden nodig om de eerste zuivere positie uit te peilen.

13 4.6 GEO-Fencing modus U kunt via de app een veiligheidszone aangeven waarbinnen het horloge moet blijven. Vanuit het hoofdmenu kunt u kiezen voor de optie Geofencing. Druk op het kaartje waar het middelpunt van de veiligheidszone moet komen. Schuif vervolgens met de afstandsregelaar naar de gewenste omvang van de veiligheidszone. Kies vervolgens voor Setting. Om een veiligheidszone te wissen drukt u op delete Andere functies van de app - Alarm: Hier vind u een overzicht van alle waarschuwing (SOS, GEO Fencing, Anti-los, etc) uitgegeven door het horloge. - Steps: Een maandoverzicht van het aantal stappen dat uw kind heeft gezet op een bepaalde dag. Iedere dag reset de stappenteller zichzelf automatisch. - Sleep: Een maandoverzicht of uw kind weinig of veel heeft bewogen in zijn of haar slaap. - Anti-lost: U kunt het horloge via Bluetooth verbinden aan uw smartphone. Wordt de verbinding tussen beiden apparaten verbroken dan krijgt u een alarmsignaal te horen. In de praktijk is het maximumbereik van de bluetoothverbinding 5 meter. - History: U kunt hier de positieregistraties van het horloge in de afgelopen periode bekijken. - Settings: Hier stelt u de verschillende functies van het horloge in.

14 4.8 Trouble shooting: Indien er geen internet (gprs) verbinding is In de meeste gevallen zal het horloge zichzelf automatisch instellen om gebruik te maken van de internet (GPRS) verbinding van uw simkaart. Dit kan enige tijd duren (aantal uur) en het kan nodig zijn het toestel opnieuw op te starten.( Het horloge kan via de toetsencombinatie 5x SOS, x knopje Mom en x knopje Dad uitgezet worden). Indien het niet werkt kunt u ons het beste een mail sturen met informatie over uw simkaart zoals het nummer en de provider. Wij nemen dan contact met u op en kunnen dan proberen het toestel voor u in te stellen. U kunt het toestel niet uitschakelen: Voor de veiligheid van uw kind, is het belangrijk dat het toestel niet ongewenst uit gezet kan worden. Daarom kan het toestel alleen via de App uitgezet worden. Om deze reden zit er op het toestel ook geen reset knop. Mocht u het toestel toch zonder app willen uitschakelen dan kan dit op de volgende manier: druk 5x op knopje SOS dan x op knopje en dan x op knopje 2. Het horloge zal nu uitschakelen. De accu laad niet op:. Controleer of dit aan de oplader of aan de bedrading ligt. Probeer daartoe een andere soortgelijke oplader/kabel. 2. Als u zeker weet dat de oplader en de bedrading goed zijn kunt u proberen de oplader langer (een paar uur) aangesloten te laten. 3. Als dit nog niet helpt kan het zijn dat de oplaadpoort of de accu defect is. In dat geval kunt u contact met ons opnemen. Er kan niet gebeld worden met het toestel:. Er is geen bereik van het GSM netwerk, probeer een andere plaats waar wel bereik is. 2. Het beltegoed is mogelijk op. Waardeer de SIM kaart op. 3. De simkaart is niet goed geplaatst of de simkaart houder is niet gesloten. Mocht van bovenstaande geen sprake zijn dan kunt u contact met ons opnemen Er is geen GPS locatie bepaling mogelijk Het horloge heeft geen GPS bereik omdat het zich binnen een bouwwerk of tussen bijvoorbeeld hoge muren bevindt. Het horloge gaat over op het minder nauwkeurige LBS locatie bepaling tot er weer GPS bereik is. Er is geen LBS locatie bepaling mogelijk of de afwijking is zeer groot Het horloge heeft slecht GSM bereik, er zijn geen zendmasten in de omgeving. De normale nauwkeurigheid bij LBS positie is maximaal 500 meter. Er zit een te grote vertraging in de locatiebepaling via GPS: Om energie- en dataverbruik te beperken is het horloge standaard ingesteld om iedere 0 minuten de locatie te bepalen en deze gegevens door te sturen. Voor een directere locatie bepaling dient u in de app. op de knop Locating te drukken. Er zal dan iedere 0 seconden de locatiegegevens doorgegeven worden. Na 2 minuten zal het toestel weer in de normale modus terug keren. De accu is van het horloge is snel leeg: Controleer in de app wat de interval van positiebepaling is. Mogelijk heeft u deze standaard ingesteld op x per 0 seconden. Dit geeft een grote belasting op de accucapaciteit van het horloge. Zet deze standaard terug naar x per 0 minuten. Net als bij een normale mobiele telefoon vraagt bellen de meeste capaciteit van een accu. De standby tijd van het horloge is 3 dagen. Wordt er intensief gebeld dan loopt dit terug tot circa dag voordat u het horloge weer moet opladen. Gesprek naar het horloge wordt geweigerd: Controleer of er goed netwerkbereik is. Staan de nummers juist aangemeld en staat de nummer herkenning op uw eigen mobiele telefoon aan?

15 De zorg voor het GPS Horloge Ondanks dat het toestel gemaakt is om gedragen te worden door kinderen dient er toch voorzichtig met het toestel te worden omgegaan. Onderstaand geven wij een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van het toestel. - Leer uw kind dat het toestel met beleid behandeld moet worden, zodat het niet blootgesteld wordt aan stoten, krassen, vloeistoffen, modder, zand etc. - Laat alleen volwassenen de telefoon opladen, bijvoorkeur met ervaring met usb oplaad apparatuur. Verkeerd opladen of beschadiging door verkeerd plaatsen of bijvoorbeeld trekken aan de usb poort kan tot schade leiden die niet onder garantie gerepareerd wordt. - Gebruik alleen onbeschadigde apparatuur en bekabeling om het horloge op te laden. Verkeerde of beschadigde usb stekkers kunnen de oplaadpoort beschadigen. Er zit geen garantie op zichtbare of onzichtbare beschadiging van de usb oplaadpoort. - Het is niet aan te bevelen het toestel tijdens contact sporten te dragen. - Laat het toestel niet te lang zonder batterij lading ongebruikt liggen. Li-ion accu s dienen regelmatig (bijv. 2-wekelijks) volledig opgeladen te worden. - Laat het horloge niet vuil worden. Als het horloge toch vuil is kunt u het het beste schoonmaken met een droge lichtvochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. - Let erop dat er geen water in het apparaat kan binnendringen. Als dat toch gebeurt, en het horloge niet meer werkt, dan valt dit niet onder de garantie. Zorg ervoor dat het horloge droog blijft en dat het niet wordt blootgesteld aan regen, vocht en bijtende vloeistoffen. Als het product toch nat wordt, haal dan de batterij eruit en stop deze pas terug in het horloge als dit volledig droog is. - Het horloge mag niet te warm worden. Laad het horloge bijvoorbeeld niet op als deze in de zon ligt. Hoge temperaturen kunnen de accu en de elektronica beschadigen. - Trek niet aan de accu bedrading als u het apparaat geopend heeft om de simkaart te plaatsen. Kom ook niet met metalen voorwerpen in de buurt van het elektronische circuit.