Voormalige rioolpersleiding Groningen - Delfzijl. Plan van aanpak fase 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voormalige rioolpersleiding Groningen - Delfzijl. Plan van aanpak fase 2"

Transcriptie

1 gemeent e

2 29 september 2005 Pagina 2 van 17 Inhoud 1. Inleiding Aanleiding Doelstelling Randvoorwaarden Leeswijzer Aanpak van de uitvoering Beschrijving aanpak op hoofdlijnen Onderzoek en (water)bodemverontreiniging Reinigen van de persleiding Vullen van de persleiding Veiligheid en gezondheid Aanverwante projecten Dijkverbetering Onderzoek in het kader van de werkvoorraad bodemsanering Aanbesteding opdrachten Algemeen Diensten Werken Planning van de werkzaamheden Taken en verantwoordelijkheden Algemeen Waterschap Noorderzijlvest Provincie Groningen Gemeente Groningen Overige betrokken partijen Waterschap Hunze en Aa's Gemeenten Ten Boer, Loppersum, Appingedam en Delfzijl GGD Inspectie VROM Communicatie Algemeen Communicatie met bewoners en belangenorganisaties Communicatie tussen betrokken overheden Klankbordgroep Publicaties...15 Bijlage 1 Ligging persleiding...16 Bijlage 2 Indeling in deeltracés...17

3 29 september 2005 Pagina 3 van Inleiding 1.1 Aanleiding De rioolpersleiding Groningen-Delfzijl is van 1929 tot 1980 gebruikt voor de afvoer van huishoudelijk en industrieel afvalwater vanuit de stad Groningen naar de Eems-Dollard. Uit onderzoek is gebleken dat in de leiding het slib ernstig verontreinigd is met onder meer kwik. Plaatselijk wordt het slib gekarakteriseerd als gevaarlijk afval. Ten gevolge van calamiteiten in de 70-er jaren is het waterbodemslib nabij de Borgbrug ernstig verontreinigd. De vaste bodem en het grondwater langs de sloot is niet tot nauwelijks verontreinigd en een relatie tussen deze bodemverontreiniging en de persleiding is meestal niet aantoonbaar. De leiding zelf bevindt zich in een redelijke tot goede staat. De monitoring van de leiding voldeed met name de laatste vijf jaar niet meer aan de eisen der tijd. De betrokken overheden: provincie Groningen, gemeente Groningen, waterschap Hunze en Aa's en waterschap Noorderzijlvest (verder genoemd als "wij") hebben op basis van de onderzoeksresultaten en de reactie van de bewoners langs de persleiding in principe uitgesproken dat een spoedige sanering van de leiding noodzakelijk is. De sanering bestaat uit het reinigen en vervolgens afvullen van de persleiding, alsmede het verwijderen van ernstige (water)bodemverontreiniging. Wij ramen de kosten van de sanering, het reinigen en afvullen op 16 ± 4 miljoen (excl. BTW). Wij starten de uitvoering in 2006 en ronden deze in 2008 af. Dit plan van aanpak geeft inzicht in de wijze waarop wij invulling willen geven aan de uitvoering van de reiniging van de leiding en de uitvoering van de bodemsanering. 1.2 Doelstelling Dit plan van aanpak heeft tot doel te fungeren als ondersteunend document voor de direct betrokken overheden om op hoofdlijnen inzicht te geven in de aanpak van de uitvoering, de onderlinge taken en verantwoordelijkheden vast te leggen en de wijze van communicatie richting bewoners langs de persleiding te regelen. Tenslotte gebruiken wij dit document om het Algemeen Bestuur van de waterschappen, de Gemeenteraad van Groningen, de Provinciale Staten, omwonenden langs de persleiding en derden te informeren over de aanpak van de persleiding. 1.3 Randvoorwaarden Bij het opstellen van dit Plan van aanpak hanteren wij de volgende randvoorwaarden: Het plan van aanpak beschrijft op hoofdlijnen de uitvoering van de (water)bodemsanering en de reiniging en afvullen van de leiding. De details over de uitvoering worden bekend na aanbesteding van de werkzaamheden. De daadwerkelijke uitvoering kan op detailniveau afwijken van de aanpak zoals in document is omschreven. Dit document geeft geen uitputtend en volledig overzicht van de beschikbare gegevens over de persleiding. Omwonenden worden gedurende de uitvoering geïnformeerd over de voortgang van het project.

4 29 september 2005 Pagina 4 van Leeswijzer In hoofdstuk 2 beschrijven wij de aanpak van de uitvoering op hoofdlijnen. Tevens leggen wij een relatie met aanverwante projecten zoals de dijkverbetering van het Eemskanaal. Daarnaast geven wij een beschrijving van de wijze van aanbesteding. In hoofdstuk 3 beschrijven wij de taken en verantwoordelijkheden van de betrokken instanties. Tenslotte beschrijven wij in hoofdstuk 4 de wijze van communicatie tot en met 2008.

5 29 september 2005 Pagina 5 van Aanpak van de uitvoering In dit hoofdstuk beschrijven wij de aanpak van de uitvoering. Daartoe gaan wij in paragraaf 2.1 in op technische zaken inzake vervolgonderzoek, bodemsanering, de reiniging van de persleiding en het vullen van de persleiding. In paragraaf 2.2 beschrijven wij de relatie met aanverwante projecten. In paragraaf 2.4 behandelen wij de planning van de uitvoering behandeld. Tenslotte zetten wij in paragraaf 2.5 de wijze van aanbesteding uiteen. 2.1 Beschrijving aanpak op hoofdlijnen Onderzoek en (water)bodemverontreiniging Onderzoek Van 1 tot en met 14 juli 2005 hebben wij de bewoners langs de persleiding geïnformeerd over de onderzoeksresultaten via informatieavonden. Tijdens deze informatieavonden zijn door bewoners opmerkingen gemaakt over de volledigheid van het onderzoek. Op basis van de verslagen van de informatieavonden hebben wij alle toezeggingen over eventueel vervolgonderzoek geïnventariseerd. Tabel 1 geeft alle locaties weer waar wij vervolgonderzoek uitvoeren naar de persleiding. Tevens geven wij aan wat de aard is van de werkzaamheden en wanneer dit onderzoek wordt of inmiddels is uitgevoerd. Tabel 1 Vervolgonderzoek persleiding Gemeente Locatie Aard van het onderzoek Start onderzoek Afronding onderzoek Groningen Diverse Nader inmeten persleiding juli 2005 augustus 2005 locaties Groningen Borgbrug Onderzoek naar aansluiting op september 2005 december 2005 persleiding rioolgemaal Lewenborg Garmerwolde J. Bronssluis Vaststellen ernst september 2005 oktober 2005 bodemverontreiniging Garmerwolde Afsluiterput A3 Vaststellen ernst september 2005 oktober 2005 bodemverontreiniging Loppersum Afsluiterput A9 Vaststellen ernst september 2005 oktober 2005 bodemverontreiniging Appingedam Groevesluis Bodemonderzoek op percelen ten september 2005 oktober 2005 westen van Groevesluis Delfzijl Speeltuin Bodemonderzoek september 2005 oktober 2005 Tuikwerd Nader te bepalen Nader te bepalen Nader onderzoek van afgesloten inspectieputten september 2005 december 2005 Op de informatieavond zijn ook vragen gekomen naar aanleiding van de persleiding. Alhoewel deze vragen niet direct betrekking hebben op de persleiding hebben wij de vragen wel meegenomen in dit Plan van aanpak. Tabel 2 geeft een overzicht van deze vragen. De vragen beantwoorden wij zoveel mogelijk tijdens de informatieavonden medio oktober 2005.

6 29 september 2005 Pagina 6 van 17 Tabel 2 Vervolgonderzoek persleiding Gemeente Locatie Aard van het onderzoek Start onderzoek Afronding onderzoek Garmerwolde Damsterdiep Controle op zwemwaterkwaliteit juli 2005 juli 2005 Gemeenten Sloten / Nader onderzoek naar veedrenking augustus 2005 oktober 2005 landelijk gebied watergangen uit sloten Groningen Westerhof Nader bodemonderzoek nader te bepalen Woltersum Balkgat Nader bodemonderzoek nader te bepalen Tenslotte is tijdens meerdere informatieavonden door bewoners de vraag gesteld hoe het onderzoek naar de persleiding nu vertaald moet worden naar hun eigen perceel. Hiervoor stellen wij een brief op waarin de perceeleigenaren op verzoek worden geïnformeerd over de vertaalslag van het onderzoek naar hun perceel. Bodemverontreiniging Tijdens het onderzoek met betrekking tot de persleiding zijn de potentieel verontreinigde locaties geïnventariseerd en vervolgens onderzocht. In het onderzoeksrapport is aangegeven op welke locaties en in welke mate de (water)bodem verontreinigd is. De locaties waarbij sprake is van een ernstige bodemverontreiniging in het kader van Wet bodembescherming én een relatie bestaat met de persleiding worden zo spoedig mogelijk gesaneerd. In tabel 3 geven wij een overzicht weer van de locaties die wij in ieder geval saneren. Tabel 3 Te saneren locaties Gemeente Locatie Vervuild compartiment Aard van de verontreiniging Mate verontreinigd licht/matig/ernstig Groningen Regattaweg waterbodem kwik matig Groningen Borgbrug waterbodem en kwik, PAK ernstig landbodem Appingedam Westzijde Groevesluis waterbodem kwik matig Voor elke (water)bodemsaneringlocatie laten wij een saneringsplan opstellen door een onafhankelijk adviesbureau. Na afronding van de saneringsplannen gaan deze de zogenaamde beschikkingsprocedure in. De provincie Groningen is bevoegd gezag voor de sanering van waterbodemverontreinigingen en geeft de beschikkingen af. De beschikkingsprocedure duurt maximaal 21 weken. Verder laten wij de werkzaamheden uit de saneringsplannen vertalen in bestekken. De bestekken gebruiken wij tenslotte voor de aanbesteding en uitvoering van de bodemsanering. Paragraaf 2.3 gaat hierop nader in. Gezien de aard van de verontreiniging op de vervuilde locaties gaan wij uit van ontgraven van de verontreinigde (water)bodem. De vrijkomende verontreinigde grond / bagger laten wij afvoeren naar een erkende verwerker.

7 29 september 2005 Pagina 7 van Reinigen van de persleiding Grontmij heeft in haar onderzoek als één van de varianten geadviseerd de leiding te reinigen. De kennisinstituten TNO en KIWA hebben na visuele inspectie van het verwijderde leidingdeel bij Ruischerwaard bevestigd dat de leiding volledig kan worden gereinigd. Wij hebben gekozen voor het reinigen van de leiding en vervolgens vullen met een vulmiddel. Het resultaat van het reinigen en vullen van de persleiding omschrijven wij in functionele eisen. De wijze waarop de leiding wordt gereinigd schrijven wij in principe niet voor, tenzij voor een RAW-systematiek wordt gekozen. Wij nemen bij de aanbesteding randvoorwaarden mee op om de overlast voor omwonenden en perceeleigenaren langs de persleiding tot een minimum te beperken. In het kader van ruimtelijke ontwikkelingen of andere samenloop van werkzaamheden kan het voor belanghebbenden interessant zijn de persleiding te verwijderen. De meerkosten ten opzichte van het reinigen en vullen komen voor rekening van belanghebbende. In het kader van dit plan van aanpak hebben wij bij de gemeenten langs de persleiding geïnformeerd in hoeverre ontwikkelingsplannen bestaan. Tabel 4 geeft daarvan een overzicht. Tabel 4 Gemeente Groningen Ten Boer Loppersum Appingedam Delfzijl Overzicht mogelijke samenloop bij gemeenten Mogelijke samenloop met ontwikkelingsplannen De Rollen Geen ontwikkelingsplannen Geen ontwikkelingsplannen Nog geen reactie Kwelderland, voormalige Landenbuurt en Scheepvaartbuurt Daar waar ontwikkelingsplannen bestaan gaan wij met de betreffende gemeente nader overleggen om plannen op elkaar af te stemmen Vullen van de persleiding Grontmij adviseert in haar onderzoek de leiding na reiniging te vullen. Dit komt voort uit de randvoorwaarde van de provincie dat achter de Eemskanaaldijk geen holle ruimten mogen voorkomen. Via holle ruimten kan zand uit de dijk spoelen met als gevolg dat de dijk instabiel wordt. Als mogelijk vulmiddel is schuimbeton (dämmer) genoemd. Wij laten de uiteindelijke keuze van het vulmiddel vrij. In het bestek nemen wij alleen de voorwaarden op waar het vulmiddel aan moet voldoen, zoals onder meer: dat het vulmiddel duurzaam moet zijn, dat wil zeggen dat het haar materiaaleigenschappen zeer langdurig behoudt; dat het vulmiddel in principe (na eventuele stolling) vast moet zijn en blijven; dat het vulmiddel zelf geen verontreinigingbron mag vormen; en dat hergebruik van secundaire bouwstoffen moet worden meegenomen in de afweging.

8 29 september 2005 Pagina 8 van Veiligheid en gezondheid Garantie voor een goede veiligheid en gezondheid tijdens de uitvoering van de saneringswerkzaamheden is een belangrijk uitgangspunt. Het eindresultaat is zodanig dat er geen risico's voor de volksgezondheid zijn. Onderdeel van de voorbereidingen is het opstellen een veiligheids- en gezondheidsplan (V&Gplan). Van de opdrachtnemer vragen wij in het kader van de aanbesteding een V&G-plan voor tijdens de uitvoering uit te werken en concreet in te vullen. Het V&G-plan vormt één van de toetsingscriteria bij de aanbesteding. 2.2 Aanverwante projecten Dijkverbetering In het kader van de taakoverdracht op het gebied van waterkwaliteit en kwantiteit van provincie naar waterschappen draagt de provincie zorg dat de dijken voldoen aan de normen. In het geval van de noordelijke Eemskanaaldijk - waarachter de persleiding is gelegen - betekent dit dat op verschillende plaatsen één van de volgende type werkzaamheden worden verricht: 1. reconstructie van het dijklichaam; 2. verplaatsen van de kwelsloot en reconstructie van het dijklichaam; 3. aanbrengen van beschoeiing aan de kanaalzijde van het dijklichaam; In bijlage 2 zijn de tracés aangegeven waar dijkverbetering plaatsvindt. Van eventuele samenloop met de werkzaamheden voor de persleiding is alleen sprake bij het verplaatsen van de kwelsloot en/of de reconstructie van het dijklichaam. De provincie start de werkzaamheden voor de dijkverbetering in 2005 op de tracédelen bij Woltersum en de Groevesluis-Noord. Op deze tracédelen vervangt de provincie de beschoeiing aan de kanaalzijde van de dijk Onderzoek in het kader van de werkvoorraad bodemsanering Op twee plaatsen (zie tabel 2) is langs het persleidingtracé bodemverontreiniging aangetroffen die wij niet relateren aan de persleiding, maar aan voormalige bedrijfsactiviteiten. Bodemonderzoek op de voornoemde locaties wordt in uitgevoerd, maar losgekoppeld van de verdere werkzaamheden ten behoeve van de persleiding. 2.3 Aanbesteding opdrachten Algemeen De betrokken overheden hanteren voor de aanbestedingen van opdrachten het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao). Het genoemde besluit treedt 1 december 2005 in werking. In het genoemde besluit is de Europese aanbestedingsrichtlijnen 2004/18/EG geïmplementeerd waar de verschillende drempelbedragen in staan vermeld. Bij opdrachten die voor 1 december 2005 datum worden aanbesteed zal het besluit Besluit overheidsaanbestedingen worden gehanteerd. In dat geval worden ook de Europese richtlijnen voor overheidsopdrachten Diensten (92/50/EEG) en Werken (93/37/EEG) toegepast. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat de meeste opdrachten na 1 december 2005 worden aanbesteed.

9 29 september 2005 Pagina 9 van Diensten Het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao) is van toepassing op diensten waarmee een bedrag gemoeid is hoger dan ,=. Het genoemde bedrag is geldig tot 31 december Diensten worden alleen uitbesteed aan ISO-gecertificeerde adviesbureaus Werken Het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao) is van toepassing op werken waarmee een bedrag gemoeid is hoger dan ,= (bedrag is geldig tot 31 december 2005). De uitvoering van de (water)bodemsanering wordt apart aanbesteed van de reiniging en vullen van de persleiding. Wij laten een aanbestedingsdraaiboek opstellen om een keuze te maken in de aanbesteding- en contractvorm. 2.4 Planning van de werkzaamheden In deze paragraaf geven wij inzicht in de voorgenomen planning van de werkzaamheden inzake de persleiding. Op hoofdlijnen zijn wij zijn voornemens de werkzaamheden met betrekking tot de sanering van de waterbodems eind 2005 te gunnen en begin 2006 de uitvoering op te starten. Het opstellen van het contractdocument inzake de reiniging en vullen van de persleiding wordt eind 2005 opgestart. Wij zijn voornemens medio 2006 over te kunnen gaan tot aanbesteding van de reiniging en het afvullen van de persleiding. De werkzaamheden worden in 2008 afgerond. In tabel 5 is de voorgenomen planning weergegeven. Tabel 5 Voorgenomen planning van de werkzaamheden Werkzaamheden Start Einde Uitvoeren vervolgonderzoek september 2005 december 2005 Opstellen saneringsplan en bestek waterbodemsanering in de september 2005 januari 2006 gemeente Groningen en Appingedam Overleg met de klankbordgroep inzake oktober 2005 oktober 2005 Opstellen aanbestedingsdraaiboek oktober 2005 november 2005 Informatieavonden oktober 2005 november 2005 Beschikkingsprocedure Wbb waterbodemsanering gemeente december 2005 april 2006 Groningen Aanbesteding bestek waterbodemsanering in de gemeente december 2005 april 2006 Groningen Opstellen en aanbesteding bestek reiniging en vullen december 2005 juni 2006 persleiding Uitvoering waterbodemsanering gemeente Groningen mei 2006 juni 2006 Uitvoeren reinigen en vullen persleiding juli 2006 december 2008 Verwijderen persleiding ter plaatse van de zeedijk in Delfzijl juli 2008 september 2008 De uitvoeringsperiode van de reiniging en het vullen van de persleiding kunnen wij vooralsnog slechts indicatief aangeven. Wij zijn voornemens te starten met de reiniging van de leiding in de gemeente Delfzijl. Wij zetten ons in om de reiniging - en mogelijke verwijdering - te laten samenlopen met de rioolrenovatie ter plaatse van de nieuwbouwlocatie Kwelderland. Daarover maken wij nadere afspraken met de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl en de gemeente Delfzijl.

10 29 september 2005 Pagina 10 van 17 Vervolgens starten wij zo snel mogelijk met de reiniging van de leiding in de gemeente Groningen. Het tracé in het landelijk gebied zal het laatst worden gereinigd. Voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering informeren wij omwonenden per brief en via informatieavonden. Verder zullen wij de klankbordgroep informeren en raadplegen over de uit te voeren maatregelen.

11 29 september 2005 Pagina 11 van Taken en verantwoordelijkheden 3.1 Algemeen Wij hebben tijdens de presentatie van de onderzoeksresultaten op 30 juni 2005 uitgesproken dat wij gezamenlijk zorgdragen voor de reiniging en afvullen van de persleiding en het saneren van de bodem daar waar noodzakelijk. Binnen een dergelijke samenwerking is het van belang dat de taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn vastgelegd. Wij stellen ten behoeve van de samenwerking een overeenkomst op, waarvoor dit document () als basis dient. 3.2 Waterschap Noorderzijlvest Waterschap Noorderzijlvest neemt vanaf november 2005 binnen ons samenwerkingsverband de rol van voorzitter over van de provincie Groningen. Waterschap Noorderzijlvest treedt daarnaast op als formele opdrachtgever voor alle werkzaamheden zoals beschreven in dit Plan van aanpak fase 2. Zij neemt verder de verantwoordelijkheid over voor de monitoring van de niet gereinigde tracédelen van de persleiding tot en met Verder is het waterschap vanaf november het eerste aanspreekpunt voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de persleiding. Tenslotte is het waterschap beheerder van het fonds 'buiten gebruik gestelde leidingen'. 3.3 Provincie Groningen De provincie Groningen levert haar inbreng in de stuurgroep, de projectgroep en het burgemeestersoverleg. De provincie draagt er tevens zorg voor dat een goede afstemming plaatsvindt met het project dijkverbetering Eemskanaal. Verder is de provincie bevoegd gezag in het kader van de Wet bodembescherming. Vanuit die hoedanigheid stemt zij in met saneringsmaatregelen voor de waterbodemsaneringen. Verder stemt zij in met saneringsmaatregelen voor landbodemsaneringen buiten de gemeente Groningen. Tenslotte is de provincie verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de saneringsmaatregelen waarvoor zij haar instemming heeft verleend. 3.4 Gemeente Groningen De gemeente Groningen levert haar inbreng in de stuurgroep en de projectgroep. Verder is de gemeente bevoegd gezag in het kader van de Wet bodembescherming. Vanuit die hoedanigheid stemt zij in met saneringsmaatregelen voor de landbodemsaneringen in de gemeente Groningen. Tenslotte is de gemeente verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de saneringsmaatregelen waarvoor zij haar instemming heeft verleend. 3.5 Overige betrokken partijen Waterschap Hunze en Aa's Het waterschap Hunze en Aa's levert haar inbreng in de stuurgroep en de projectgroep. Verder is zij samen met het waterschap Noorderzijlvest beheerder van het Fonds buiten gebruik gestelde leidingen. Vanuit die hoedanigheid stemt zij het aangaan van verplichtingen ten laste van dit fonds af met het waterschap Noorderzijlvest.

12 29 september 2005 Pagina 12 van Gemeenten Ten Boer, Loppersum, Appingedam en Delfzijl Wij informeren de burgemeesters van deze gemeenten periodiek over de voortgang van het project. De gemeenten dragen naast ons zorg voor een adequate communicatie richting burgers bij vragen en/of opmerkingen. Tenslotte infomeren de gemeenten de projectgroep bij ontwikkelingen op hun grondgebied die van belang zijn voor de sanering van de persleiding GGD De GGD wordt als agendalid van de projectgroep geïnformeerd over de voortgang van het project. Indien uit eventueel benodigd aanvullend onderzoek of tijdens de uitvoering van de sanering een beoordeling van risico's voor de volksgezondheid nodig zijn, raadplegen wij daarvoor de GGD. Verder zullen wij het op te stellen Veiligheid- en Gezondheidsplan ter beoordeling aan de GGD voorleggen Inspectie VROM De Inspectie VROM wordt als agendalid van de projectgroep geïnformeerd over de voortgang van het project. Indien noodzakelijk en/of relevant voeren wij met de Inspectie VROM overleg over de uitvoering van de beoogde maatregelen.

13 29 september 2005 Pagina 13 van Communicatie 4.1 Algemeen Gedurende de uitvoering van het onderzoek naar de persleiding in 2005 is een communicatieplan opgezet teneinde aanliggende gemeenten, bewoners en belangenorganisaties zo zorgvuldig mogelijk te informeren. Dit communicatieplan wordt geactualiseerd en wordt door de betrokken overheden ook tijdens de (voorbereiding van) de uitvoering in stand gehouden. Dat houdt in dat bovengenoemde belanghebbenden ervan uit kunnen gaan dat zij actief door betrokken overheden worden geïnformeerd. 4.2 Communicatie met bewoners en belangenorganisaties Bewoners en belangenorganisaties worden in het najaar van 2005 geïnformeerd over het Plan van aanpak fase 2. Daarvoor worden twee informatieavonden georganiseerd: één avond in het stedelijke gebied en één avond in het landelijke gebied. De informatieavonden worden door de provincie en het waterschap georganiseerd in nauw overleg met de betrokken gemeenten. Ook de GGD zal op de informatieavonden aanwezig zijn. Aanvullend zal de informatievoorziening plaatsvinden via (informatie)brieven aan bewoners langs de persleiding. Tevens zal gebruik worden gemaakt van de informatiepagina's van betrokken waterschappen, gemeenten en provincie. Tenslotte is via internet de webpagina's van de provincie en het waterschap Noorderzijlvest informatie te vinden over de voortgang van de sanering van de persleiding. 4.3 Communicatie tussen betrokken overheden Tijdens het onderzoek is een overleg structuur opgericht. Centraal bij alle overlegstructuren staat dat betrokkenen goed op de hoogte zijn over de voortgang van de uitvoering. In onderstaand overzicht zijn de overlegstructuren weergegeven.

14 29 september 2005 Pagina 14 van 17 Overzicht overlegstructuur Stuurgroep DB Waterschap Noorderzijlvest DB Waterschap Hunze en Aa's B&W gemeente Groningen GS Provincie Groningen Burgemeestersoverleg Burgemeester gemeente Ten Boer Burgemeester gemeente Loppersum Burgemeester gemeente Appingedam Burgemeester gemeente Delfzijl DB Waterschap Noorderzijlvest GS Provincie Groningen Projectgroep Waterschap Noorderzijlvest Waterschap Hunze en Aa's Milieudienst Groningen Provincie Groningen GGD (agenda lid) Inspectie VROM (agenda lid) Klankbordgroep Milieufederatie Belangenorganisaties Bewonersgroepen Gemeente Ten Boer Gemeente Loppersum Gemeente Appingedam Gemeente Delfzijl Communicatiegroep Waterschap Noorderzijlvest Milieudienst Groningen Provincie Groningen De bestuurder van waterschap Noorderzijlvest zit de stuurgroep voor. De stuurgroep neemt besluiten over voorstellen die zijn voorbereid door de projectgroep. Definitieve besluitvorming vindt plaats in de colleges van Gedeputeerde Staten (GS) en B&W, alsmede in de Dagelijkse Besturen (DB's) van de waterschappen. Deze bestuursorganen informeren vervolgens Proviciale Staten, de Gemeenteraad en het Algemeen bestuur van de waterschappen. De leden van de projectgroep zijn de vertegenwoordigers van hun bestuur. Zij zijn verantwoordelijk voor de inbreng vanuit hun eigen bestuur en voor de terugkoppeling naar hun bestuur. De GGD en de Inspectie VROM zijn agendalid. De projectgroep begeleidt de (voorbereiding van de) uitvoering inhoudelijk, rapporteert aan de stuurgroep over de voortgang van het project en bereidt besluiten voor. Daarnaast heeft de projectgroep periodiek contact met de klankbordgroep. 4.4 Klankbordgroep De klankbordgroep heeft tijdens de uitvoering van het onderzoek in het voorjaar van 2005 haar meerwaarde bewezen. De vragen en opmerkingen van de klankbordgroep hebben bijgedragen aan de kwaliteit van het onderzoek. De betrokken overheden willen dit overleg daarom ook tijdens de uitvoering in stand houden.

15 29 september 2005 Pagina 15 van Publicaties 1. Grontmij, juni 2005, Onderzoek Persleiding Groningen - Delfzijl, documentnummer

16 29 september 2005 Pagina 16 van 17 Bijlage 1 Ligging persleiding

17 29 september 2005 Pagina 17 van 17 Bijlage 2 Indeling in deeltracés

Plan van aanpak voormalige rioolpersleiding Groningen - Delfzijl

Plan van aanpak voormalige rioolpersleiding Groningen - Delfzijl Plan van aanpak voormalige rioolpersleiding Groningen - Delfzijl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Aanleiding onderzoek...3 1.2 Achtergrond rioolpersleiding...3 1.3 Verantwoordelijkheden...4 1.4 Doelstelling...4

Nadere informatie

BPP: Nee FAZ: Nee VVSW: Ja 28-11-2012. Opdrachtgever: Jan van der Laan

BPP: Nee FAZ: Nee VVSW: Ja 28-11-2012. Opdrachtgever: Jan van der Laan Onderwerp: Bijdrage aan hotspot sanering Eemskanaal Nummer: Bestuursstukken\1227 Agendapunt: 6 DB: Ja 12-11-2012 Workflow Opsteller: Niels Erenstein, 0598-693619 Veiligheid en Voldoende Water BPP: Nee

Nadere informatie

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002

Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer. 29 januari 2002 Nr , RMA Nummer 3/2002 Commissie Milieu, Verkeer en Vervoer 29 januari 2002 Nr. 2002-00786, RMA Nummer 3/2002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot instemming met de Bodemvisie en het MeerjarenProgramma

Nadere informatie

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart - Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie drs. ing. A. Pasop locatiecode UT

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging De gemeente Leiden is sinds 1 januari 2002 bevoegd gezag Wet bodembescherming (Wbb) voor haar eigen grondgebied. Deze taken zijn overgenomen van

Nadere informatie

Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen:

Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen: Toelichting op meldingsprocedure en meldingsformulier Wbb Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen: A B Algemene informatie over de Meldingprocedure bodemsanering; Een toelichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2011.0004280 Financiën en saneringsovereenkomst bodem Utochtkade Zwanenburg

Raadsvoorstel 2011.0004280 Financiën en saneringsovereenkomst bodem Utochtkade Zwanenburg 7 gemeente onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Haariemmermeer Raadsvoorstel 2011.0004280 J.C.W. Nederstigt S. van Rouendal (023 567 74 59) 8 februari 2011 1. Wat willen

Nadere informatie

Aan: Provincie Utrecht Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer t.a.v. de heer E. Koevoets. Postbus TH Utrecht. Geachte heer Koevoets,

Aan: Provincie Utrecht Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer t.a.v. de heer E. Koevoets. Postbus TH Utrecht. Geachte heer Koevoets, Dienst Water en Milieu Aan: Provincie Utrecht Dienst Wegen, Verkeer en Vervoer t.a.v. de heer E. Koevoets Postbus 80300 3508 TH Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111

Nadere informatie

Aan: Recreatieschap Vinkeveense Plassen T.a.v. de heer L.H.F. Welter Kanaalweg 95b 3533 HH UTRECHT. Geachte heer Welter,

Aan: Recreatieschap Vinkeveense Plassen T.a.v. de heer L.H.F. Welter Kanaalweg 95b 3533 HH UTRECHT. Geachte heer Welter, Aan: Recreatieschap Vinkeveense Plassen T.a.v. de heer L.H.F. Welter Kanaalweg 95b 3533 HH UTRECHT Datum 24 februari 2009 Nummer 2003WEM005864i Uw brief van Uw nummer Bijlagen lijst met bij de evaluatiebrief

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Sanering passantenhaven Steenwijkerdiep Steenwijk Nummer: Datum vergadering: 30-11-2010 Conceptbesluit: Samenvatting: - de hierbij benodigde aanvullende

Nadere informatie

Informatieavond bodemsanering Dorpsweg Maartensdijk

Informatieavond bodemsanering Dorpsweg Maartensdijk 1 Informatieavond bodemsanering Dorpsweg Maartensdijk Agenda Welkom en opening Toelichting Bosatex-regeling Situatieschets Saneringsaanpak en -doelstelling Te verwachten overlast en maatregelen Planning

Nadere informatie

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen - beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen datum 1 augustus 2005 nummer 2005WEM003174i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen.

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen. DCMR Milieudienst Rijnmond Contact Mw M. Alakhramsing T 010-2468 662 F 010-2468 283 mascha.alakhramsing@dcmr.nl hm. provincie H 0 L L A N D ZUID GEDEPUTEERDE STATEN BESCHIKKING Postadres DCMR Milieudienst

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN In opdracht van: Naam : Gemeente Castricum Postadres : Postbus 3101 Postcode + plaats : 1900 BH Castricum

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer 3133 Onderwerp Snel duidelijkheid over gezondheidssituatie Drechtsteden Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit,

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit, Dienst Water en Milieu Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 29 juni 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-004835 Locatie van verontreiniging : Reehorsterweg

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde Gedeputeerde Staten s provincie HOLLAND GHA 22.01.2010 0332 Projectorganisatie De Volgerlanden t.a.v. de heer A.H.M. Dirkx Postbus 34 3340 AA HENDRIK-IDO-AMBACHT Directie Omgevingsdiensten Afdeling Bodemsanering

Nadere informatie

Aan: Gemeente Utrecht Dienst Stadsontwikkeling afdeling Milieu & Duurzaamheid T.a.v. de heer J. Van Grunsven Postbus RJ Utrecht

Aan: Gemeente Utrecht Dienst Stadsontwikkeling afdeling Milieu & Duurzaamheid T.a.v. de heer J. Van Grunsven Postbus RJ Utrecht Afdeling Vergunningverlening Aan: Gemeente Utrecht Dienst Stadsontwikkeling afdeling Milieu & Duurzaamheid T.a.v. de heer J. Van Grunsven Postbus 8375 353 RJ Utrecht Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH

Nadere informatie

Welkom bij De Voorbereidingsfase

Welkom bij De Voorbereidingsfase Welkom bij De Voorbereidingsfase Roeland de Weerd acta Safety Professionals Voorbereidingsfase Een kabel en leidingtracé door een ernstig geval van bodemverontreiniging, wat is hiervoor nodig? Ontwerp

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda

Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda 1 Bewonersbijeenkomst Posthumus Breda Welkom en opening Toelichting Bosatex-regeling Onderzoeksresultaten Zonnebloemstraat 3-7 en omgeving Beoogde saneringsaanpak en gevolgen voor omgeving Planning en

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst Locatienaam: Onder dit nummer zijn de onderzoeksrapporten opgeslagen bij de gemeente Eindhoven. Indien aanvullende informatie wordt opgevraagd bij de gemeente, dat dient dit nummer

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 van Gedeputeerde Staten op vragen van B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 Onderwerp Baggerdepot en weg Westvoorne & Hellevoetsluis Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting Hellevoetsluis

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Onderwerp: Wet bodembescherming

Nadere informatie

Informatieavond bodemsanering Noorderstraat Emmen

Informatieavond bodemsanering Noorderstraat Emmen 1 Informatieavond bodemsanering Noorderstraat Emmen Agenda Welkom en opening Toelichting Bosatex-regeling Verontreinigingssituatie Noorderstraat en omgeving Saneringsaanpak en fasering Te verwachten overlast

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 21 februari 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2013-017626 Locatie

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher,

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher, Dienst Water en Milieu KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus 15 1130 AA Volendam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/340

Rapport. Datum: 2 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/340 Rapport Datum: 2 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/340 2 Klacht Op 16 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de Bewonerscommissie Huurders Componist te Zeist, met een klacht

Nadere informatie

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2008-40156 Onderwerp Wet bodembescherming. Kruitpad 16, KNSF-terrein te Muiden. Locatiecode NH/0424/00012. Deelsanering deelgebied 3. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) 1.

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) 1. - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) datum 18 mei 2005 nummer 2005WEM002033i bijlagen kadastrale kaart sector

Nadere informatie

Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg PG Nigtevecht. Geachte heer Tasseron,

Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg PG Nigtevecht. Geachte heer Tasseron, Dienst Water en Milieu Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg 10 1393 PG Nigtevecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir)

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir) 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Terberg Exploitatie Mij BV T.a.v. de heer A.C. van Kats Postbus 202 3400 AE IJSSELSTEIN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam Huisman Vastgoed b.v. T.a.v. de heer I. Spijker Admiraal Trompstraat 2 3115 HH SCHIEDAM gemeente Schiedam Cluster Stedelijke Ontwikkeling afdeling Ruimtelijk gebruik Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 168000115 Aanvrager Onderwerp Provincie Drenthe Bodemsanering; locatie Vaart 151 te Gasselternijveen, gemeente Aa en Hunze, beschikking, geval van ernstige bodemverontreiniging,

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg SG Werkhoven. Geachte mevrouw Beier,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg SG Werkhoven. Geachte mevrouw Beier, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Conferentieoord Samaya t.a.v. mevrouw M. Beier Hollendewagenweg 20 3985 SG Werkhoven Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink,

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink, Afdeling Vergunningverlening Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde 97 1426 AH De Hoef Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven Bodeminformatie SOE00 (Soest) K 2383 Geselecteerde locatie 25-meter contour percelen gebouwen overig HBB Tankenbestand HBB Overig Onderzoeken Locaties Tanks HBB Bedrijven Gemeente Soest - Pagina 1 van

Nadere informatie

- beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden

- beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden - beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden datum 20 januari 2006 nummer 2006WEM000087i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

- beschikking - instemming saneringsplan (geval 1) Spoorwijk Papekop (gemeente Oudewater)

- beschikking - instemming saneringsplan (geval 1) Spoorwijk Papekop (gemeente Oudewater) - beschikking - instemming saneringsplan (geval 1) Spoorwijk Papekop (gemeente Oudewater) datum 17 maart 2005 nummer 2005WEM001125i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie drs.ing. A.

Nadere informatie

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan BESCHIKKING Globiscode DR 011800167 Aanvrager Onderwerp J.M. Deurwaarder Projectontwikkeling BV Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp,

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp, Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland 23 3621 GZ Breukelen Datum 11 juli 2005 Nummer 2005WEM002790i Uw brief van Uw nummer Bijlage Lijst met bijbehorende rapporten Sector

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) datum 7 februari 2006 nummer 2006WEM000563i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 2 november 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-013199 Locatie van verontreiniging : Oude Telgterweg

Nadere informatie

Rapport bodeminformatie

Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Percelen Perceelnummers Geselecteerd gebied Locatiegegevens Locatienaam Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: x 258014.8 y 492124.2

Nadere informatie

Project met gunningsvoordeel

Project met gunningsvoordeel Project met gunningsvoordeel Kadeverbetering noordzijde Eemskanaal vakken 3 en 4 (besteknr.: Sweco353917-1) Opdrachtgever: Besteknr. Datum: Waterschap Noorderzijlvest Sweco353917-1 5 maart 2019 Projectgegevens:

Nadere informatie

BESCHIKKING 2015011064 / CHK

BESCHIKKING 2015011064 / CHK Zaaknummer 0138912 Dossier 913198 Ons kenmerk 2015011064 / CHK BESCHIKKING De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 4 november 2014 een melding ontvangen

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS (SBNS)

ONTWERPBESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS (SBNS) ONTWERPBESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk DR010900256 Stichting Bodemsanering NS (SBNS) Bodemsanering; locatie NS-emplacement Coevorden (WBB-gevallen 2 tot en met 5), gemeente Coevorden,

Nadere informatie

Saneringsprogramma externe veiligheid inrichtingen. januari 2008 Provincie Zuid-Holland

Saneringsprogramma externe veiligheid inrichtingen. januari 2008 Provincie Zuid-Holland Saneringsprogramma externe veiligheid inrichtingen januari 2008 Provincie Zuid-Holland 1 Inleiding en aanleiding In het Zuid-Hollandse uitvoeringsprogramma externe veiligheid 2006-2010 wordt saneren van

Nadere informatie

Bodeminformatie. Lindenheuvel 12A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Lindenheuvel 12A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Lindenheuvel 12A te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven Brandstoftanks

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-88906

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-88906 Provincie Noord-Holland Mevrouw P. Nijmeijer Postbus 3007 2001 DA HAARLEM Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 28-11-2018 - Onderwerp: Beschikking Wet bodembescherming, instemming raamsaneringsplan, locatie HOV

Nadere informatie

Alles in huis voor een schone bodem

Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu Alles in huis voor een schone bodem BAM Milieu, onderdeel van BAM Wegen, is dé specialist op het gebied van preventie en sanering van bodemverontreiniging. Onze sterke focus op kwaliteit en

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats De Mansberg Plaats

Nadere informatie

Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus AH ROTTERDAM. Geachte meneer, mevrouw,

Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus AH ROTTERDAM. Geachte meneer, mevrouw, Dienst Water en Milieu Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus 8300 3009 AH ROTTERDAM Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: De Elf Provinciën BV T.a.v. de heer G. Haverkamp Bisonspoor 4005 3605 LV MAARSSEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening Zuid-Holland. Besluit incidentele subsidie voor de waterbodemsanering Kralingse Plas te Rotterdam

Algemene Subsidieverordening Zuid-Holland. Besluit incidentele subsidie voor de waterbodemsanering Kralingse Plas te Rotterdam Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Mei 2009 Nummer 6059 onderwerp Algemene Subsidieverordening Zuid-Holland. Besluit incidentele subsidie voor de waterbodemsanering Kralingse

Nadere informatie

Nieuwsbrief B O S A T E X. Bodemsanering een zorg minder.

Nieuwsbrief B O S A T E X. Bodemsanering een zorg minder. Nieuwsbrief 2008-1 B O S A T E X Bodemsanering een zorg minder www.bosatex.nl 1. Bosatex regeling: Ruim 240 aanmeldingen Binnen het kader van de gemaakte afspraken tussen het ministerie van VROM en Netex

Nadere informatie

Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen AH Zeist. Geachte mevrouw van Gent,

Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen AH Zeist. Geachte mevrouw van Gent, Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen 9 3701 AH Zeist Datum 27 juni 2005 Nummer 2005WEM002589i Uw brief van Uw nummer Bijlage Lijst met bijbehorende rapporten Sector Bodemsanering / Vergunningen

Nadere informatie

Melding Wet bodembescherming

Melding Wet bodembescherming Melding Wet bodembescherming Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Stadsplanning t.a.v. bureau milieu en duurzaamheid 36040 Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl

Nadere informatie

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist - beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist datum 30 november 2005 nummer 2005WEM005106i bijlage 1 kadastrale kaart met interventiewaardecontour grond

Nadere informatie

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z BESCHIKKING Drenthecode Aanvrager Onderwerp DR010600003 Van Triest BV Bodemsanering; locatie Westerbrink 3, Assen, (adres kadastraal bekend als Nicolaas Beetslaan 1A te Assen), gemeente Assen, beschikking

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 31 oktober 2005 nummer 2005WEM004590i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

Aan: Dhr A.R. Ho-Dac en mevrouw M.M. Pannekeet Herenweg DW Vinkeveen. Geachte heer Ho-Dac en mevrouw Pannekeet,

Aan: Dhr A.R. Ho-Dac en mevrouw M.M. Pannekeet Herenweg DW Vinkeveen. Geachte heer Ho-Dac en mevrouw Pannekeet, Dienst Water en Milieu Aan: Dhr A.R. Ho-Dac en mevrouw M.M. Pannekeet Herenweg 230 3645 DW Vinkeveen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden T.a.v. de heer G.J.W. Velis Postbus GJ Houten. Geachte heer Velis,

1 Inleiding. Aan: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden T.a.v. de heer G.J.W. Velis Postbus GJ Houten. Geachte heer Velis, 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden T.a.v. de heer G.J.W. Velis Postbus 550 3990 GJ Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100247 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk NV Nederlandse Gasunie Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 7 mei 2015 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2015-004244 Locatie van verontreiniging : Snelfietsroute

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum. Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018

Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum. Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018 Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018 Programma Welkomstwoord burgemeester De Vries Presentatie Stand van zaken en vooruitblik

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 23 oktober 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

- beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist. 1. Inleiding

- beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist. 1. Inleiding - beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist datum 23 mei 2005 nummer 2005WEM002123i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie B.C. Bannink locatiecode

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons enmerk Datum 00476469 ODH-2017-00023250 0 7 m 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I www.odh.nl

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Beleidsregel verontreinigde waterbodems de Kempen Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel 28,37, 38, 39 en 63d

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00470985 ODH-2017-00008862 0 1 FEB. 2017 omgevingsdienst Beschikking Wet bodembescherming - deelsaneringsplan Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus

Nadere informatie

Notitie. Handhaving bij afwijkingen van het saneringsplan (vastgesteld in het B-PHOM van 21 juni 2006)

Notitie. Handhaving bij afwijkingen van het saneringsplan (vastgesteld in het B-PHOM van 21 juni 2006) Notitie Onderwerp Handhaving bij afwijkingen van het saneringsplan (vastgesteld in het B-PHOM van 21 juni 2006) Inleiding Uitgangspunt bij het uitvoeren van een bodemsanering is het saneringsplan (SP)

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein. 1. Inleiding

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein. 1. Inleiding - beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein datum 18 maart 2005 nummer 2005WEM001172i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

M E L D I N G S F O R M U L I E R W E T B O D E M B E S C H E R M I N G

M E L D I N G S F O R M U L I E R W E T B O D E M B E S C H E R M I N G Gemeente Maastricht SEB-RMT-Mobiliteit en Milieu Postbus 1992 6201 BZ Maastricht tel. (043) 350 5050 M E L D I N G S F O R M U L I E R W E T B O D E M B E S C H E R M I N G Let op: Alle gevraagde gegevens

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 februari 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Molenstraat 123 Plaats

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173000111 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk Bijlage Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-emplacement Vries, Zanderij, gemeente Tynaarlo, ontwerpbeschikking

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 5

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 5 Raadsvoorstel Agenda nr. 5 Onderwerp: verlenen van een krediet voor het volledig saneren van de zandweg Heibloemstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: A.H.C. van Oijen Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen datum 19 augustus 2005 nummer 2005WEM003507i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

BRZO zowel BRZO als VT-CHEMIE. Provincie Provincie Provincie Totaal

BRZO zowel BRZO als VT-CHEMIE. Provincie Provincie Provincie Totaal PROJECTOPDRACHT Naam deelproject : VORMGEVING BRZO-RUD NOORD-NEDERLAND (LAT-RB) Opdrachtgever : Dick Bresser, namens de noordelijke regisseurs RUD Projectleider : Jan Smittenberg Organisatie : Provincie

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 september 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-009957 Locatie van verontreiniging : Ugchelseweg

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 mei 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2016-013475 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan ] 0] Postbus 80300 Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589] 11 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht BESCHIKKING Globiscode DR 010600796 Aanvrager Onderwerp Stichting Bodemsanering NS te Utrecht Bodemsanering; locatie NS-locatie Assen (ten zuiden van de Vriezerweg), WBB-geval 6 en 7, gemeente Assen, beschikking,

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00499960 ODH-2017-00129556 1 4 FEB. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) - Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 16 juni 2005 nummer 2005WEM002516i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer drs. R. Banser Postbus GV Utrecht. Geachte heer Banser,

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer drs. R. Banser Postbus GV Utrecht. Geachte heer Banser, Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer drs. R. Banser Postbus 2809 3500 GV Utrecht Datum 15 maart 2006 Sector Bodemsanering / Vergunningen en Handhaving (ketenbeheer) Nummer 2006WEM001022i Referentie

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel. Akzo Nobel Industrial Chemicals. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel. Akzo Nobel Industrial Chemicals. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING project: Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel activiteiten: Gedeeltelijke intrekking verleend aan: Akzo Nobel Industrial Chemicals locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 januari 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-000156 Locatie van verontreiniging : Prins

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering (interventiewaardecontour)

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering (interventiewaardecontour) ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100096 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk gemeente Midden-Drenthe Bodemsanering; locatie Havenstraat 2 en Brunstingerstraat 5 te Beilen, gemeente Midden-Drenthe, ontwerpbeschikking

Nadere informatie

Meldingsformulier Wet bodembescherming

Meldingsformulier Wet bodembescherming Meldingsformulier Wet bodembescherming Wanneer dit formulier invullen? Als u een uitspraak wenst inzake de ernst en de noodzaak voor het het uitvoeren van een spoedige sanering Als u instemming behoeft

Nadere informatie