Netwerk HET Nieuwsbrief najaar 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Netwerk HET Nieuwsbrief najaar 2018"

Transcriptie

1 Netwerk HET Nieuwsbrief najaar 2018 De Dag van de Ervaringsdeskundige komt naar Twente!! In het voorjaar van 2019 zal de landelijke DVDED in Twente plaats vinden. Ervaringsdeskundigen van Wopit, MensdoorMens, Bureau Herstel, RIBW GO, Intact en Ixta Noa hebben gezamenlijk een aanvraag ingediend bij Mind en deze is gehonoreerd! Het belooft een inspirerende dag te worden voor iedereen die werkt vanuit zijn of haar ervaringsdeskundigheid maar juist ook voor stakeholders zoals zorg- en maatschappelijke organisaties, gemeenten en de regio. We gaan laten zien hoe we in Twente samenwerken vanuit ons Noaberschap en wat we met elkaar nog meer willen bereiken in de toekomst. De dag zal gevuld zijn met mooie lezingen en workshops en er zal volop gelegenheid zijn voor ontmoeting, gesprek en inspiratie! De Dag van de Ervaringsdeskundige heeft een Facebook pagina waarop alle laatste ontwikkelingen staan, blijf op de hoogte door deze pagina te liken.

2 Terugblik NHETwerkbijeenkomst Donderdag 27 september vond er weer een NHETwerkbijeenkomst plaats, wederom bij Intact aan de Raiffeisenstraat in Enschede. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst! Uit veel diverse organisaties waren medewerkers en ervaringsdeskundigen aanwezig, ook waren cliëntraden present en medewerkers van de gemeente Enschede. Iedereen is bijgepraat over activiteiten vanuit NHET en er is veel uitgewisseld onderling. Partijen hebben kennis gemaakt met elkaar en wat misschien wel het mooiste is; nieuwe partijen schoven aan op zoek naar contact en samenwerking. Geweldig! Dit is de functie van ons als Netwerk HET; verbinden, inspireren en samenwerken! Zelfregieteam Borne dient projectplan in bij Mind; Regie in de Regio Sinds 1 januari 2017 runt de st. Zelfregieteam Borne een Inloophuis voor de naasten van kwetsbare mensen of wellicht beter gezegd de naasten van mensen met onbegrepen gedrag. We ontvangen medemensen die vaak hun verhaal kwijt moeten en soms kunnen we ook van dienst zijn bij hulpvragen. Na het horen van vele verhalen, vragen wij ons af, wat er dan voor de naasten van deze patiënt aangeboden wordt. Voor de naaste is er dan toch ook sprake van warme overdracht? En dan zou de naaste ook geattendeerd moet worden op hulpmogelijkheden voor zichzelf? Wij van het Inloophuis voor naasten van willen juist iets voor deze mensen, onafhankelijk van de cliëntrelatie, betekenen. Dus puur voor zichzelf. Is dat in de regio dan niet meer mogelijk. En hoe maken we dat vindbaar? Ons idee is dat we een app of webapp ontwikkelen waar de naasten bij een warme overdracht op geattendeerd worden. In die app kan de naaste op zoek gaan naar een mogelijkheid voor hulp/ondersteuning voor zichzelf. Al kunnen ze alleen hun verhaal maar kwijt, het zal hen helpen. Wij, de vrijwilligersorganisatie St. Zelfregieteam Borne, zijn bereid het voortouw te nemen. Als het plan financieel afgedekt is met behulp van MIND, willen we met zo veel mogelijk zorgaanbieders uit de regio de samenwerking aangaan. En natuurlijk graag met leden vanuit NHET!

3 GGZ Beraad Overijssel zoekt bestuursleden Het GGZ Beraad Overijssel is een onafhankelijke stichting voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ Beraad richt zich op actieve cliënten, ervaringsdeskundigen en bondgenoten. Het Beraad verbindt, informeert en emancipeert. Momenteel heeft het GGZ Beraad 4 bestuursleden die allen in de regio Zwolle wonen. Om als GGZ Beraad een netwerkorganisatie voor heel Overijssel te blijven, zoeken we bestuursleden uit Twente. Als bestuurslid denk je mee over activiteiten, keuzes en profiel van het GGZ Beraad. Je hebt affiniteit met het ervaringsdeskundige perspectief en je bent voorstander van initiatieven van onderop. Je hebt een netwerk binnen het sociaal domein in Twente. Met jouw inzet draag je bij aan een unieke regionale beweging. Bestuurswerk voor het Beraad kost je 2 tot 4 uur per week. Een deel van het contact met anderen gaat via de (beeld-) telefoon. Reacties graag voor 1 november naar de secretaris: s.hofstra@ggzberaad.nl Meer info via (Sibrand) Ervaringsdeskundigheid en empowerment in het sociale domein Het Trimbos instituut voert momenteel een langdurig onderzoek in 5 Nederlandse gemeenten uit rondom het thema; werken in de wijk vanuit ervaringsdeskundigheid en empowerment. Enschede is één van de 5 steden die mee doen naast Amsterdam, Arnhem, Gouda en Zutphen. Voorwaarde voor deelname was dat een wijkteam in samenwerking met een zelfregie- of herstelcentrum de mogelijkheden voor inzet van ervaringsdeskundigheid willen onderzoeken. In Enschede neemt Ixta Noa deel samen met Wijkteam Oost buiten en inmiddels hebben meerdere wijkteams zich aangesloten. Omdat Ixta Noa kernlid is van NHET is het een brede samenwerking en kunnen we veel expertise inzetten. Ook worden alle bevindingen opgetekend en is het doel om handvaten aan te reiken aan het sociale domein om de kracht van ervaringsdeskundigheid steeds meer en breed in te zetten. Vervoer personen met verward gedrag Er is veel te doen rondom de doelgroep personen met verward gedrag. In de media lees je veel over deze groep en helaas vaak niet in positieve zin. De zorg voor deze groep lijkt tekort te schieten. In Twente is er volop gewerkt aan een beter sluitende aanpak voor deze groep mensen. Vanuit het project 10inTwente heeft er dit jaar een pilot gedraaid en vanaf 1 januari gaat het project Street Triage lopen. Vanuit dit project gaat een zo geheten psycholance rijden; een ambulance met een psychiatrisch verpleegkundige, een ambulance medewerker en een agent aan boord. Ervaringsdeskundigen zijn ook betrokken bij de Street Triage en gaan ook meerijden in de psycholance, een mooie ontwikkeling!

4 De Crisiskaart Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Sommige mensen hebben hierop een verhoogd risico. Door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid. Om deze mensen snel de hulp of zorg te kunnen bieden die zij op dat moment nodig hebben, is er onder andere de Crisiskaart. Een kaart die op te vouwen is tot het formaat van een creditkaart en die altijd mee kan in bijvoorbeeld de portemonnee. Deze kaart helpt mensen met onbegrepen gedrag en politie, hulpverleners en omstanders om direct datgene te doen wat nodig is en helpt. In Twente kan met terecht bij de inloop van Bureau Herstel aan de Hooistraat op maandag en woensdag om deze kaart in te vullen. Ervaringsdeskundigen helpen daarbij. Ook kun je meer informatie vinden via Mens Door Mens Almelo heeft sinds 1 september j.l. een vrijplaats voor zelfregie en herstel opgericht. Deze vrijplaats heet Mensdoormens en deze wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Almelo, het Kans Fonds en de Klup Twente. In een voormalig lagere school werkt dit initiatief samen met bewonersinitiatief de Hagedoorn en een aantal andere partijen zoals het Leger Des Heils, `s Heerenloo, TAV talenten en TopJobs (de Klup Twente), Fysio Almelo, Avedan vrijwilligersorganisatie en de provincie. Ook start er op deze locatie een nieuwe pilot van de gemeente om meer wijkgericht te werken. De vrijplaats voor herstel wordt, naar behoefte van de deelnemers, beschikbaar gesteld om cursussen, workshops, lezingen en/of thema avonden te organiseren. Deelnemers kunnen zelf met ideeën en initiatieven komen of aansluiten bij dat wat er al is. In de samenwerking met de andere organisaties worden de mogelijkheden en het aanbod onderling op elkaar afgestemd en iedereen maakt zo optimaal mogelijk gebruik van elkaar faciliteiten. Daarnaast zoekt MensdoorMens de samenwerking op met onder andere Intact, het RIBW en het Leger Des Heils. Heb je een mooi idee voor een samenwerking? Neem dan contact op met info@mensdoormens.nl of bellen met Chantal:

5 Social Run 2018 De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders lopen 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland. Cliënten van Tactus verslavingszorg en ervaringsdeskundigen van Intact herstel en zelfhulp weten als geen ander hoe het is om stigma te ervaren. Team Intactus heeft dit jaar voor derde keer mee gedaan aan de Social Run; Het is een hele mooie ervaring om met een heel team 48 uur lang bezig te zijn en samen op zondag de finish te halen. Ook al denk je zaterdagnacht "waar ben ik aan begonnen", als je met zijn allen op zondag op het podium staat te juichen, is het het allemaal waard geweest! Ons team met cliënten, hulpverleners en ervaringsdeskundigen levert steeds weer een enorm mooie prestatie voor een ontzettend goed doel: het tegengaan van stigma. Wat een helden!! Kijk voor meer informatie op Graag een bericht plaatsen in deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Denise Bosma via

VOORWOORD DOOR DE VOORZITTER... 3 BESTUUR EN CONTACTGEGEVENS...

VOORWOORD DOOR DE VOORZITTER... 3 BESTUUR EN CONTACTGEGEVENS... JAARVERSLAG 2017/2018 2 Inhoudsopgave VOORWOORD DOOR DE VOORZITTER... 3 BESTUUR EN CONTACTGEGEVENS... 4 BESTUUR STICHTING ZELFREGIETEAM BORNE.... 4 CONTACTGEGEVENS:... 4 WERKGEBIED... 4 DOELSTELLING...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 26 OKTOBER 2018 wintertijd-editie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 26 OKTOBER 2018 wintertijd-editie NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 26 OKTOBER 2018 wintertijd-editie Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijk verbindend platform voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen Deze intentieverklaring is aangegaan op 1 september 2016 en heeft een looptijd van ruim 2 jaar en eindigt derhalve op 31 december 2018. Bij deze intentieverklaring zijn de volgende partijen betrokken:

Nadere informatie

Evaluatierapport Participatiecafé Deurne voorjaar Maak gebruik van eigen ervaring om anderen te helpen!

Evaluatierapport Participatiecafé Deurne voorjaar Maak gebruik van eigen ervaring om anderen te helpen! Evaluatierapport Participatiecafé Deurne voorjaar 2016 Maak gebruik van eigen ervaring om anderen te helpen! Inleiding Op 26 mei jl. vond alweer het negende Participatiecafé Deurne plaats. Ditmaal was

Nadere informatie

Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente

Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente Deze intentieverklaring is opgesteld door: C. Auerbach, Bureau Herstel Mediant A. Luiten, Intact Herstel en Zelfhulp/Tactus

Nadere informatie

Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2016

Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2016 Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2016 Deventer juni 2017 Inhoud pagina Doelstelling van de Dokter Wittenberg Stichting 4 Projecten in 2016 4 Niet gehonoreerde aanvragen 5 Financiën 5 Bestuur 5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 1 OKTOBER 2016 (vroege herfst)

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 1 OKTOBER 2016 (vroege herfst) NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 1 OKTOBER 2016 (vroege herfst) Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale cliëntenorganisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit?

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD * OVERIJSSEL 7 SEPTEMBER 2018 * seizoenstart-editie *

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD * OVERIJSSEL 7 SEPTEMBER 2018 * seizoenstart-editie * NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD * OVERIJSSEL 7 SEPTEMBER 2018 * seizoenstart-editie * Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijk regionaal netwerk voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

ZIJN WIE JE BENT EN WIE JE WILT ZIJN. De waarde van de praktijkhuizen van Ixta Noa

ZIJN WIE JE BENT EN WIE JE WILT ZIJN. De waarde van de praktijkhuizen van Ixta Noa ZIJN WIE JE BENT EN WIE JE WILT ZIJN De waarde van de praktijkhuizen van Ixta Noa WIJ ZIJN IXTA NOA IXTA NOA. OFTEWEL IK STA NIEUW. IXTA NOA IS EEN EIGENZINNIGE VERZAMELING VAN MENSEN DIE ZELFBEWUST EN

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Netwerk voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid in Twente

Nieuwsbrief. Netwerk voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid in Twente Nieuwsbrief Netwerk voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid in Twente Het jaar 2016 zit er al bijna op. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Waar we als Netwerk HET in oprichting op 11 januari samen aan de

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 28 MEI 2018 vroege zomereditie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 28 MEI 2018 vroege zomereditie NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 28 MEI 2018 vroege zomereditie Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionaal netwerk voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Workshop. Door Empowerment werken aan Herstel

Workshop. Door Empowerment werken aan Herstel Workshop Door Empowerment werken aan Herstel Even voorstellen Thomas Rijke Cliënteninitiatief ondersteuner Voorheen begeleider Joey van Driessen Adviseur medezeggenschap Voorheen begeleidingscoördinator

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 18 DECEMBER 2017 kersteditie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 18 DECEMBER 2017 kersteditie NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 18 DECEMBER 2017 kersteditie Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale organisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot

Nadere informatie

Workshopronde 3 - Congres 'Samen werken aan sociale inclusie'

Workshopronde 3 - Congres 'Samen werken aan sociale inclusie' Workshopronde 3 - Congres 'Samen werken aan sociale inclusie' Workshopronde 3 14.00-14.45 uur De kunde, kunst en het kunstje van meedoen Vrij toegankelijke herstelactiviteiten, zo dicht mogelijk in de

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol

Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol, STIP OP DE HORIZON 2021 Provinciehuis Flevoland te Lelystad, 14 september 2017 1 Samenwerkingsovereenkomst Cliënt in de Hoofdrol Ondertekenaars Partijen

Nadere informatie

MEER MENSEN MET EEN PSYCHISCHE KWETSBAARHEID AAN HET WERK. Samenwerking W&I en GGZ

MEER MENSEN MET EEN PSYCHISCHE KWETSBAARHEID AAN HET WERK. Samenwerking W&I en GGZ MEER MENSEN MET EEN PSYCHISCHE KWETSBAARHEID AAN HET WERK Samenwerking W&I en GGZ WAT KAN IK BETEKENEN? Wat hopen jullie tijdens deze sessie van mij mee te krijgen? WAT DOE JIJ? Wat is jouw eigen (als

Nadere informatie

Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op?

Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op? Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op? Sprekers Birgitta de Leeuw landelijk projectleider uitrol Crisiskaart vanuit het Schakelteam personen met verward gedrag, Stichting Crisiskaart Nederland en MIND

Nadere informatie

Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ

Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ BOUWSTEEN 1: inbrengen mensen met verward gedrag en omgeving Niet van toepassing aan de Inbreng cliënten

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: ZOMER 2017

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: ZOMER 2017 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: ZOMER 2017 Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale organisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ Beraad richt

Nadere informatie

Verward in Nederland. alarmerende toename of angstige stemmingmakerij?

Verward in Nederland. alarmerende toename of angstige stemmingmakerij? Verward in Nederland alarmerende toename of angstige stemmingmakerij? Nationaal Congres verpleegkunde, juni 2017 Dr. Bauke Koekkoek lector, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen sociaal-psychiatrisch verpleegkundige,

Nadere informatie

De kortste lijn naar herstel

De kortste lijn naar herstel De kortste lijn naar herstel met ggz 1 met Met 450 mensen werken we hard aan de ggz van Noord- en Midden-Limburg. Waarom doen we dat? elkaar 2 4 5 Onze missie Met ggz biedt de kortste lijn naar herstel

Nadere informatie

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert. Nummer 2, jaargang 4, juli 2015 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel nieuwsbrief. Deze keer met als onderwerp het cursusaanbod van Bureau Herstel. Cursusaanbod voor

Nadere informatie

Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN

Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN ! MOVISIE kennis en advies sociale vraagstukken! Adviseur team participatie en burgerschap! Auteur Handreiking MSS! Bezig met transities sociale

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Groep Overijssel

Welkom bij RIBW Groep Overijssel Voorjaar 2015 Ik heb een psychische beperking. RIBW doet wat nodig is voor mij en mijn netwerk: bij wonen, werken en leren. Ze zijn deskundig, positief en praktisch. RIBW GO! Welkom bij RIBW Groep Overijssel

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Werkgroep Samenhang Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 4 oktober 2018 Onderwerp : stand van zaken regionale speerpunten sluitende aanpak mensen met verward Van : Arieke

Nadere informatie

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe Verslag Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe 18 februari 2015 WMO regio Drenthe Subregio Noord Midden Regionale Samenwerking Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, 0900-8844 en basisteams politie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Groep Overijssel

Welkom bij RIBW Groep Overijssel najaar 2014 Ik heb een psychische beperking. RIBW doet wat nodig is voor mij en mijn netwerk: bij wonen, werken en leren. Ze zijn deskundig, positief en praktisch. RIBW GO! Welkom bij RIBW Groep Overijssel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 29 AUGUSTUS 2016

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 29 AUGUSTUS 2016 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 29 AUGUSTUS 2016 Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale cliëntenorganisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het

Nadere informatie

TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM

TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM Gemeenteraad Apeldoorn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

RIBW werkt in & met sociale wijkteams

RIBW werkt in & met sociale wijkteams RIBW werkt in & met sociale wijkteams Inspiratiedagen RIBW 1 & 8 september 2015 Movisie Anneke van der Ven 9/9/2015 In wat voor tijd leven we eigenlijk? 1 1. Van AWBZ naar Wet Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 18 FEBRUARI 2019 Juf Ank for president-editie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 18 FEBRUARI 2019 Juf Ank for president-editie NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 18 FEBRUARI 2019 Juf Ank for president-editie Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijk regionaal verbindend platform voor en door inwoners met een

Nadere informatie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie Aan : Geriatrisch Netwerk Van : Jan Lam, programmamanager Onderwerp : Ambitie, doelen en activiteiten Geriatrisch Netwerk (versie G [= goed]) Datum : 5-12-2017 Status : Overeengekomen op het overleg van

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

voor mensen met een psychische beperking Cosis dichtbij voor wonen, werken, leren en daginvulling

voor mensen met een psychische beperking Cosis dichtbij voor wonen, werken, leren en daginvulling voor mensen met een psychische beperking Cosis dichtbij voor wonen, werken, leren en daginvulling Wie is Cosis? Cosis biedt hulp en begeleiding aan jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische beperking.

Nadere informatie

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Wat is een sociaal wijkteam? Eén loket voor alle wijkbewoners Hulpvragen over (bv) schulden, hulpmiddelen, psychiatrie, hoe organiseer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ST. GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 01 dec 2016

NIEUWSBRIEF ST. GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 01 dec 2016 NIEUWSBRIEF ST. GGZ BERAAD OVERIJSSEL - 01 dec 2016 Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale beweging voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ Beraad

Nadere informatie

Geïntegreerde behandeling van patiënten met schizofrenie en middelengebruik

Geïntegreerde behandeling van patiënten met schizofrenie en middelengebruik Geïntegreerde behandeling van patiënten met schizofrenie en middelengebruik Saskia van Duin - verpleegkundig specialist GGZ Melchiord Ricardo - ervaringsdeskundige Ellen Struik teamleider DD kliniek GGZ

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen. Dit komt

Nadere informatie

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem 2012 Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten September 2011 Aanleiding

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei 4 Wij waren zó opgelucht toen hij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 14 MAART 2017

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 14 MAART 2017 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 14 MAART 2017 Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale organisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ Beraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL *** 2 MEI 2019 ***

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL *** 2 MEI 2019 *** NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL *** 2 MEI 2019 *** Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijk regionaal verbindend platform voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het

Nadere informatie

Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente

Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente werk HET Intentieverklaring tot oprichting van Netwerk Herstel en Ervaringsdeskundigheid Twente Deze intentieverklaring is opgesteld door: C. Auerbach, Bureau Herstel Mediant D. Bosma, Ixta Noa R. Kaizer,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz.

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. JAARVERSLAG 2017 1 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. 5 Vrijwilligers blz. 6 Coördinatoren blz.

Nadere informatie

PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014. Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus

PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014. Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus Augustus PROGRAMMA VRIJWILLIGERSACADEMIE NAJAAR 2014 Cursus Datum + tijd Locatie Aantal plekken Snelcursus De Noordster EHBO Maandag 18-08 & 25-08 19.30u-21.30u Dinsdag 19-08 13.00u-14.30u Landsmeerstraat

Nadere informatie

Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_

Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Plan van aanpak verbeteren melding van personen met een psychische kwetsbaarheid in de regio Oost-Veluwe Eindrapportage, maart 2018 SiRM: Geraline Boonzaaijer

Nadere informatie

Monitor begeleid wonen Twente 2012

Monitor begeleid wonen Twente 2012 Monitor begeleid wonen Twente 2012 metingen 2009, 2010 en 2011 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman 1. Inleiding De wijze waarop de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede, de maatschappelijke opvang willen

Nadere informatie

Forensische Psychiatrie

Forensische Psychiatrie Forensische Psychiatrie Wij zijn er voor mensen die (dreigend) grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen. 2 Forensische Psychiatrie De afdeling Forensische Psychiatrie is er voor mensen die (dreigend)

Nadere informatie

Specialisten Samen in de Wijk GGZ Noord-Holland-Noord

Specialisten Samen in de Wijk GGZ Noord-Holland-Noord Specialisten Samen in de Wijk GGZ Noord-Holland-Noord ZO doen wij dat! V&VN-SPV Studiedag Donderdag 16 november 2017 Marijke van der Putten, Psychiater en lid van de RvB van GGZ NHN Wij zijn daar waar

Nadere informatie

Stichting. Beleidsvoornemens 2014-2016

Stichting. Beleidsvoornemens 2014-2016 Stichting Beleidsvoornemens 2014-2016 Stichting Door & Voor Beleidsvoornemens 2014-2016 De ontwikkelingen 3 Voor de komende jaren staan enkele thema s centraal: meegaan in ontwikkeling van de Geestelijke

Nadere informatie

Peel Duurzaam Gezond

Peel Duurzaam Gezond Peel Duurzaam Gezond EXPERT MEETING KWETSBARE OUDEREN NAAR EEN GEZAMENLIJKE ACTIEAGENDA IN 2017 15 DECEMBER 2016 Uitgangspunten Peel Duurzaam Gezond Dit vraagt anders / innovatief kijken naar: 1. De patiënt,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 20 JUNI 2018: zomer-editie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 20 JUNI 2018: zomer-editie NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 20 JUNI 2018: zomer-editie Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionaal netwerk voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 27 OKTOBER 2017

NIEUWSBRIEF STICHTING GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 27 OKTOBER 2017 NIEUWSBRIEF STICHTING GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 27 OKTOBER 2017 Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale organisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het

Nadere informatie

Met een financiële bijdrage van de Dullertstichting konden beiden ruimtes worden aangekleed en ingericht.

Met een financiële bijdrage van de Dullertstichting konden beiden ruimtes worden aangekleed en ingericht. Jaarverslag Voorwoord Stichting Theater, Zorg & Welzijn (STZW) is in januari 2013 opgericht met als doel het bewerkstelligen van theatervoorstellingen die toeschouwers laten ervaren hoe psychische problematiek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 19 DEC 2016 [nieuwjaareditie]

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 19 DEC 2016 [nieuwjaareditie] NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 19 DEC 2016 [nieuwjaareditie] Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale cliëntenorganisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Overzicht trainingsaanbod GGZ

Overzicht trainingsaanbod GGZ Overzicht trainingsaanbod GGZ Nu met ZonMw subsidie voor gemeenten! U zult het ongetwijfeld in uw gemeente ervaren: mensen met psychische en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking

Nadere informatie

1 okt 2015 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL

1 okt 2015 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL 1 okt 2015 NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijke regionale cliëntenorganisatie voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Het GGZ Beraad

Nadere informatie

Inhoud nieuwsbrief. Januari 2019, jaargang 5, nummer 1. Beste lezer,

Inhoud nieuwsbrief. Januari 2019, jaargang 5, nummer 1. Beste lezer, Januari 2019, jaargang 5, nummer 1 Inhoud nieuwsbrief Beste lezer, Veranderingen. We hebben net het oude jaar ingeruild voor een nieuw jaar. 2018 was een mooi en actief jaar voor het Herstelbureau en 2019

Nadere informatie

Inleiding. Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015.

Inleiding. Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015. Inleiding Beste familielid, Hierbij de programmafolder voor familieleden van onze Herstelweek 2015. Dit is intussen onze derde editie. Met deze Herstelweken willen we cliënten en hulpverleners samen gedurende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2016

Nieuwsbrief Januari 2016 Beste geïnteresseerde, Vlak voor de Kerst en de jaarwisseling ontvangt u van ons de Nieuwsbrief januari 2016. Wij gebruiken deze graag om u fijne feestdagen en een goed 2016 te wensen. Stichting Focus

Nadere informatie

De rol van ervaringsdeskundigen in cliëntondersteuning

De rol van ervaringsdeskundigen in cliëntondersteuning Kennisdossier: De rol van ervaringsdeskundigen in cliëntondersteuning Deel 2 - Praktijkvoorbeelden en literatuur 1 Inhoudsopgave Uit de praktijk... 3 Interessante publicaties op een rij... 4 Online meer

Nadere informatie

Recent seksueel geweld. Zorgcoördinatie in cijfers

Recent seksueel geweld. Zorgcoördinatie in cijfers Recent seksueel geweld Zorgcoördinatie in cijfers Amsterdam, januari 2016 Deel 1 - Wie zijn de slachtoffers? Recent seksueel geweld - Zorgcoördinatie in cijfers 1. Aantal slachtoffers per jaar Slachtoffers

Nadere informatie

Afhankelijkheden. Werkagenda Menzis, gemeenten en regio s. September 2015. Regio Arnhem Regio Arnhem. Regio Groningen Regio Groningen

Afhankelijkheden. Werkagenda Menzis, gemeenten en regio s. September 2015. Regio Arnhem Regio Arnhem. Regio Groningen Regio Groningen Afhankelijkheden Werkagenda Menzis, gemeenten en regio s September 2015 Regio Arnhem Regio Arnhem Regio Groningen Regio Groningen Thema afhankelijkheden Binnen het thema afhankelijkheden brengen we voor

Nadere informatie

ribw arnhem & veluwe vallei

ribw arnhem & veluwe vallei doende Een folder over kracht, ontwikkeling en eigen regie ribw arnhem & veluwe vallei ZO = Zelf + Ontwikkeling ZO is van de cliënten. Dat moet ook wel. Want ZO staat voor jezelf ontwikkelen, voor herstellen

Nadere informatie

Telefoon Postbus 1000

Telefoon Postbus 1000 Telefoon 033 2472222 Postbus 1000 Email: wmo-adviesraad@nijkerk.eu 3860 BA Nijkerk College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nijkerk Postbus 1000 3860 BA Nijkerk 1 september 2016. Geacht college

Nadere informatie

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Algemene Vergadering PopovGGZ 8 juni 2018 Kennismaking Gina Wyngaert: WED (regio Gent) en Cliëntenbureau Davy Boone: WEP (regio Sint-Niklaas) 1 Toekomstplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Overzicht trainingsaanbod GGZ

Overzicht trainingsaanbod GGZ Overzicht trainingsaanbod GGZ Nu met ZonMw subsidie voor gemeenten! U zult het ongetwijfeld in uw gemeente ervaren: mensen met psychische en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2017/2018

BELEIDSPLAN 2017/2018 Stichting Zelfregieteam Borne Clematishof 86 7621 CX Borne BELEIDSPLAN 2017/2018 Stichting Zelfregieteam Borne Clematishof 86 7621 CX Borne RSIN : 857474492 KvKnr : 68505019 zelfregieteamborne@gmail.com

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Groen Verbindt

Achtergrondinformatie Groen Verbindt Achtergrondinformatie Groen Verbindt Inleiding Groene buurtinitiatieven laten vele mooie resultaten zien, juist ook op sociaal gebied: er vindt ontmoeting plaats, mensen komen uit een isolement, ze voelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 16 JULI 2018 * midzomereditie *

NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 16 JULI 2018 * midzomereditie * NIEUWSBRIEF GGZ BERAAD OVERIJSSEL: 16 JULI 2018 * midzomereditie * Stichting GGZ Beraad Overijssel (2011) is een onafhankelijk regionaal netwerk voor en door inwoners met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie. Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan

Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie. Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan doen Inleiding Op 27 mei 2015 vond het 7 de Participatiecafé Deurne plaats. In het veranderende zorglandschap zal

Nadere informatie

BELEIDPLAN Bestuur Stichting Steunouder Nederland

BELEIDPLAN Bestuur Stichting Steunouder Nederland BELEIDPLAN 2015 Bestuur Stichting Steunouder Nederland Voorwoord Steunouder is in 2014 een nieuwe fase ingegaan! De inspanningen van de afgelopen jaren beginnen vruchten af te werpen. Stichting Steunouder

Nadere informatie

5 oktober 2017: 9e Jaarcongres V&VN VS 2017 Together into the future: De sleutel naar gezondheid

5 oktober 2017: 9e Jaarcongres V&VN VS 2017 Together into the future: De sleutel naar gezondheid 5 oktober 2017: 9e Jaarcongres V&VN VS 2017 Together into the future: De sleutel naar gezondheid Workshop 2.4: Ellen Spanjers Spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven.

Nadere informatie

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot versterken APH-triagefunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot 2 Minimaal driemaandelijks

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Workshop herstel- en kracht- gericht werken

Workshop herstel- en kracht- gericht werken Workshop herstel- en kracht- gericht werken Studiedag beschermd wonen, 15 april 2014 Ursula Drexhage coördinator herstel (RIWIS), gemeenteraadslid berkelland, ervaringsdeskundige Diana Koolman, cliënt

Nadere informatie

Rabobank Coöperatie Weken

Rabobank Coöperatie Weken Rabobank Coöperatie Weken Samen voor buurtpower Informatieavond IJsseldelta Informatieavonden Maandag 10 september Dinsdag 11 september Woensdag 12 september Donderdag 13 september 19.30 uur tot 21.00

Nadere informatie

ONTDEK DE KRACHT VAN IN JE WERK. Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring

ONTDEK DE KRACHT VAN IN JE WERK. Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring ONTDEK DE KRACHT VAN JE EIGEN KWETSBAARHEID IN JE WERK Oriëntatiecursus Hulpverlener met ervaring Heb jij als hulpverlener zelf ervaring met het doormaken van herstelprocessen? Wil je onderzoeken of je

Nadere informatie

(ernstige) psychische aandoeningen

(ernstige) psychische aandoeningen Titel Herstelondersteuning Titel van van deze deze presentatie bij presentatie (ernstige) psychische aandoeningen Subtitel van de presentatie Subtitel van de presentatie Symposium GGZ / JGZ Papendal Nicole

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk Nieuwsbrief Team Samen Sterk Maart 2017 In dit nummer: plan 2017 Samen Sterk, Wat? App!, netwerk cursus Die ken ik!, het beste idee van Groenlo, open dag Graafschap college Groenlo, opleiding ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2015

Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2015 Dokter Wittenberg Stichting JAARVERSLAG 2015 Deventer juni 2016 Inhoud pagina Doelstelling van de Dokter Wittenberg Stichting 3 2015, het eerste jaar van de decentralisaties in de zorg 3 Projecten 2015

Nadere informatie

Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015

Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015 Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015 foto s schilderijen expositie mei 2015 Foto s fietstocht De Maasdorpen mei 2015 «1 van 2» Persbericht: Gilde zoekt cursusleiders Computer en Fotografie Hebt u

Nadere informatie