Verslag van de vergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering"

Transcriptie

1 10e Directie Dienst 101 Economie vergadering van 17 juni 2008 Verslag van de vergadering aanwezige technici: Hedwig De Pauw, secretaris kenmerk betreft 101/HDP/sdr/2008/vrslg/ e Commissie - bevoegdheden tweede gedeputeerde Marc De Buck verontschuldigd: Bruno Alens Daniël De Knijf Greet De Troyer Annemie Peeters- Muyshondt Eddy Schollaert Willy Van Hove Freddy Verbeke Annick Willems Aanwezige commissieleden: Marc Lootens, voorzitter provincieraad Effectieve leden: Frans Van Gaeveren, voorzitter; Johan Beke, Goedele De Cock, Jo De Cuyper, Dirk De Meerleer, Patricia De Meyer, Mirèse Deckers, Paul Eerdekens, Henk Heyerick, Johan Janssens, Luc Maes, Dirk Otte, Anne Pede, Nicole Van Duyse, Freddy Van Eeckhout, ondervoorzitter, Marina Van Hoorick, Phaedra Van Keymolen, Jozef Van Pée, Joris Van Vooren, Martine Verhoeve Plaatsvervangende leden: Lena Van Boven, Kristina Colen, Luc Lampaert, Jean-Pierre Stockman, Martine Verheyden, Catherine Van Belle-Vanderstricht Provincieraadsleden Niet-leden: Tanguy Veys * * * Behandeling agenda : 1. Verslag vorige vergadering. De heer Veys dringt nogmaals aan op het beschikbaar stellen van de presentatie over de studie "baten en lasten van de Waaslandhaven". De vraag zal formeel gesteld worden t.a.v. het intergemeentelijk samenwerkingsverband Land van Waas. 2. Aankoop gronden cvba Fasiver 3 e fase Eiland Zwijnaarde. De heer Veys vraagt de bijkomende documenten digitaal ter beschikking te stellen. De heer Janssens vraagt hoe de prijs per m² werd vastgesteld. De berekeningsmethodiek zal hem worden medegedeeld. Het dossier wordt doorverwezen naar de provincieraad.

2 p. 2/6 3. Begrotingswijzigingen. Er zijn geen vragen of opmerkingen. Het dossier wordt doorverwezen naar de provincieraad. 4. Uitvoeringsovereenkomst Interreg IV programma grensregio Vlaanderen-Nederland. Gedeputeerde Marc De Buck licht beknopt toe. De heer Veys vraagt of ook voor dit dossier de bijhorende documenten digitaal kunnen bezorgd worden De betrokken dienst zal nagaan of dit kan. Zoniet het dossier inscannen. 5. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening van het regionaal bedrijventerrein van het specifiek economisch knooppunt Maldegem" en Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening van het lokaal bedrijventerrein Maldegem": voorlopige vaststelling. Mevrouw Karen Dhollander geeft toelichting over de totstandkoming van het provinciaal RUP. Zij schets achtereenvolgens de krachtlijnen van het RUP, de plannen m.b.t. het nieuw regionaal bedrijventerrein, het bestaand gemengd bedrijventerrein en het nieuw lokaal bedrijventerrein. Er zijn geen vragen. M. De Buck wijst op een beperkte wijziging. Wat het zuidelijk gedeelte van het bestaand bedrijventerrein betreft werd de term "mest" uit de tekst geschrapt. 6. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening van het kleinstedelijk gebied Eeklo" met het deelrup "afbakeningslijn", het deelrup "uitbreiding Nieuwendorpe", het deelrup "bedrijventerrein Balgerhoeke-Noord", het deelrup "jachthaven" en het deelrup "uitbreiding Kunstdal": voorlopige vaststelling. Karen Dhollander schetst het procesverloop en geeft toelichting bij de gewenste ruimtelijke structuur, met "wonen" als bijzonder aandachtspunt en bij de aspecten bedrijvigheid (geactualiseerde taakstelling van 45 ha via uitbreiding van bestaande terreinen en nieuwe site Balgerhoeke), de problematiek verkeer en mobiliteit en recreatie. Specifieke aandacht voor: 1) bedrijventerrein Nieuwendorpe (15 ha) waar men watergebonden bedrijvigheid prioritair kansen wil geven;

3 p. 3/6 2) het bedrijventerrein Balgerhoeke (o.m. aspect ontsluiting). Ook nog aandacht voor twee deelrups. Namelijk Deelrup Kunstdal (doortrekkersterrein met 15-tal plaatsen) en deelrup Jachthaven. Er worden vragen geformuleerd door de heer Veys die n.a.v. de landbouwtoets wil weten welke flankerende maatregelen bedoeld worden? Hij vraagt ook hoe het staat met de actuele aanwezigheid van de landbouw en wat beoogt wordt of wat de gevolgen kunnen zijn van de reservatie? Is er dan nog toekomst voor wie daar nu woont of actief is? Hij vraagt ook wat er op vlak van Sevesobedrijvigheid precies mogelijk is? De heer Cromheecke antwoordt: Er worden nu steeds landbouweffectenrapporten gemaakt door VLM. Zij geven effecten aan zonder de privacy te schenden. Er wordt gefaseerd te werk gegaan waarbij getracht wordt landbouwgebied intact te houden. Wat Seveso betreft merkt hij op dat het gaat om risico-houdende bedrijven en niet noodzakelijk vervuilende. Er zijn vooral gevolgen doordat men afstanden moet respecteren. Wat beoogd wordt via deze afbakening is ruimte creëren om bepaalde activiteiten mogelijk te maken. Wat het landbouweffectenrapport betreft deelt mevr. Dhollander mee dat gekeken wordt naar impact die bepaalde keuzes kunnen hebben op het landbouwgebied. De heer Luc Maes vraagt waaraan die impact gemeten wordt. Mevrouw K. Dhollander geeft voorbeelden zoals verlies van gronden waarop mest kan uitgereden worden; de leeftijd van de landbouwers e.d.m. De heer J. Van Vooren vraagt of er bij een bouwerbod voor landbouwers nog ontwikkeling mogelijk is. M. Cromheecke antwoordt dat wanneer dat nu niet gesteld wordt er in de toekomst de problemen kunnen rijzen en dat voorkomen wellicht verkieslijk is. De heer De Cuyper vraagt hoe het zit met de ondergrondse inneming in dit gebied. K. Dhollander antwoordt dat er inderdaad een leiding is van de Nationale Maatschappij van de pijpleidingen. Ze wordt nu niet gebruikt maar men wil ze voor de toekomst behouden. De heer Veys vraagt wat het zwaarste type "Seveso" is dat zich hier kan vestigen.

4 p. 4/6 Er wordt geantwoord dat hoe dichter bij bewoning men komt hoe minder risicovol het mag zijn. De heer Van Pée vraagt een voorbeeld. Mevrouw Dhollander en de heer Cromheecke antwoorden dat wanneer chemische producten worden gebruikt men al snel met een Seveso-status te maken heeft. Er wordt ook gewezen op het verschil tussen hoogdrempelig en laagdrempelig risico. Het gaat dus niet noodzakelijk om grote bvb. petrochemische bedrijven. De heer Lampaert stelt dat "bouwvrij agrarisch gebied" als reservatie eigenlijk neerkomt op een onteigening zonder betaling. Hij heeft daar problemen mee. Gedep. De Buck antwoordt dat juist omdat het gaat om agrarisch gebied men daar in beginsel toch niet kan bouwen. De heer Luc Maes bevestigt dat. Bouwen kan enkel als er ontsluiting is. 7. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening kleinstedelijk gebied Temse" met de deelrups "Grenslijn", "Waesmeer", "Cauwerburg" en "N16-Doornstraat": definitieve vaststelling. Toelichting door de heer Patrick Wohlmütter. In vergelijking met het voorlopig dossier verandert er niets aan de kaarten wel aan de stedenbouwkundige voorschriften. Hij geeft een overzicht van de belangrijkste voorschriften terzake. Mevrouw Martine Verheyden vraagt hoe het staat met RUP N16. Zij had eerder gewezen op de problematiek en gehoopt dat daar iets aan zou gedaan worden. Gedep. De Buck antwoordt dat wat wordt voorgelegd neerkomt op het advies van de Procoro. Nadere toelichting hierbij wordt gegeven door de heer Wohlmütter die ook wijst op de beperkingen van wat kan via een RUP. J.P. Stockman geeft naar aanleiding van de toelichting van de heer Wohlmütter mee dat als men over hagen spreekt bij de stedenbouwkundige voorschriften, men de hoogte en de breedte goed moet vastleggen om latere discussies te voorkomen. M. Cromheecke wijst daaromtrent op verschil van stedenbouwkundige voorschriften en de bepalingen van het veldwetboek. Dat is burgerlijk recht en dat moet men onderscheiden van de wetgeving R.O. en stedenbouw.

5 p. 5/6 8. Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur Intergetijdengebied Wijmeers deel 2": verlenen van een gunstig advies. Openbaar onderzoek begint nu. De dienst ziet nu geen aanleiding tot opmerkingen. 9. Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Zone voor windturbines Maldegem-Eeklo": verlenen van een gedeeltelijk gunstig advies. M. Cromheecke licht toe. Hier worden wel opmerkingen geformuleerd. De provincie voorziet in agrarisch gebied geen windturbines. Maldegem voorziet dit nu toch langs N49. De heer Janssens vraagt of het niet kan door de mogelijkheid te voorzien op het bedrijventerrein terwijl Dhr. Van Pée er op wijst dat er ook op een bedrijventerrein hinder kan zijn. In het gewestelijk RUP wordt niets voorzien. In de provinciale plannen kan het op het hele bedrijventerrein mits respecteren van afstand. De heer Janssens vraagt naar mogelijke conflicten tussen Sevesoactiviteit en windtubines. De heer M. Cromheecke antwoordt dat het als een risico wordt beschouwd als ze in elkaars buurt gevestigd zijn. De heer Janssens vraagt of er wat Seveso-activiteiten betreft, risicodrempels bepaald zijn. De heer Cromheecke stelt dat dit wat planning betreft niet het geval is maar dat er wel impact kan en zal zijn op eventueel toe te kennen milieuvergunningen. De heer Van Pée vraagt wat de inplanting van windturbines betreft toch om voorzichtigheid. De Voorzitter stelt dat deze bezorgdheid wordt gedeeld en verwijst daarvoor naar de reactie op het Gewestelijk RUP. De heer Van Vooren treedt de heer Van Pée bij. Streekpacht Z.O-VL. De heer Janssens vraagt of en hoe met de opmerkingen van de dienst Welzijn zal worden omgegaan. Gedep. M. De Buck stelt dat het rapport van Welzijn is wat het is. Hij stelt vast dat daar blijkbaar behoorlijk wat energie in is gestopt. De Resoc die een sociaal-economische opdracht heeft beslist evenwel autonoom over de inhoud van het Streekpact.

6 p. 6/6 Toelichting wordt gegeven door Pieter Van Houcke, Wouter Danckaert en Fons Wauters, medewerkers van Resoc Z.O- Vlaanderen. Er zijn vragen van de heer J. Beke of er aandacht uitgaat naar mobiliteit, inzonderheid via het spoor. Hierop wordt bevestigend geantwoord. De heer Veys betreurt dat de Voorzitter van het Resoc hier niet aanwezig is. Hij deelt de visie van de gedeputeerde m.b.t. de opmerkingen van Welzijn niet. Hij stelt ook vast dat het de eerste keer is dat hij iets van deze Resoc verneemt. Wat de inhoud betreft verwijst hij op de opmerkingen van de dienst Welzijn inzonderheid deze van de RWO-verantwoordelijke. Hij betreurt tenslotte nogmaals dat zijn fractie niet betrokken wordt bij de werking van Resoc. De Voorzitter merkt op dat het gaat om bottom up documenten. Het is onze rol als provincie niet om daar top down de inhoud van te bepalen of te sturen. De vertegenwoordigers van de Resoc lichten nog eens het brede draagvlak toe en betrokkenheid die hiervoor in de regio en ook daarbuiten is gezocht. Er zit ook meer achter dan wat nu in de beperkte presentatie wordt medegedeeld. Zij stellen open te staan voor concrete voorstellen uit andere sectoren zoals Welzijn en Toerisme. 10. Varia Gedep. M. De Buck dankt alle nog aanwezige leden voor de volgehouden inspanning voor deze behoorlijk gestoffeerde commissievergadering. De heer Veys merkt op dat de zaal waar vergaderd werd eigenlijk niet geschikt is. De heer Voorzitter merkt op dat hier bij uitzondering wordt vergaderd gelet op het economisch forum dat op dezelfde locatie doorging. De heer Veys vraagt nogmaals de presentaties op het extranet te plaatsen. De Voorzitter sluit af om uur. Gent, 20 juni 2008

Provincieraad van Oost-Vlaanderen. In toepassing van de artikelen 33, 176 en 177 van het provinciedecreet. Opening van de zitting: 14.

Provincieraad van Oost-Vlaanderen. In toepassing van de artikelen 33, 176 en 177 van het provinciedecreet. Opening van de zitting: 14. Provincieraad van Oost-Vlaanderen NOTULEN VAN DE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2011 In toepassing van de artikelen 33, 176 en 177 van het provinciedecreet. Opening van de zitting: 14.10 uur Aanwezigen: Voorzitter:

Nadere informatie

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering directie Economie, Landbouw & Platteland Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese en Internationale samenwerking vergadering van 10 november 2015 Eerste Commissie - Verslag van

Nadere informatie

(vak t) Plaatsvervangende vertegenwoordiger (vak ll) Maatschappij

(vak t) Plaatsvervangende vertegenwoordiger (vak ll) Maatschappij I 1 2 3. 4. 5. Maatschappij Vlaamse Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Koloniënstraal4O 1000 Brussel Tel (02)505 45 45 - Fax (02)505 42OO Kred i etm aats c h a p p ij e n Volkskrediet De Toren nv

Nadere informatie

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 13 juni 2012 Eerste Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter : de heer G. De Roo; Gedeputeerden : A. Vercamer Leden : P. Beeckman, G.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering

Verslag van de vergadering 3 e Commissie vergadering van 15 juni 2011 aanwezig Alici Dursun Beeckman Paul Beke Johan De Brandt Carola De Coninck Philippe Otte Dirk De Cuyper Jo De Jaeger Geert De Jaeger Lutgarde De Knijf Daniël

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 17 januari 2013 Derde Commissie Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 24 OKTOBER 2001

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 24 OKTOBER 2001 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 24 OKTOBER 2001 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting : 14.10 uur. Voorzitter : deels de heer Paul Beeckman, deels

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 22 maart 2018 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: L. Lebon Secretaris: Gedeputeerden : H. Bruggeman,

Nadere informatie

Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze

Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze Kaartenbundel December 2011 Gezien en voorlopig vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van De Provinciegriffier De Voorzitter Albert De Smet Marc Lootens

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie Directie Onderwijs en Vorming vergadering van 17 mei 2017 aanwezig Alici Dursun, Blommaert Bart (secretaris), Bourlau Stephan, Carteus Paul, De Cuyper Jo, De Merlier Vera, De Meyer Luc, De Roo Geert, De

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 14 juni 2018 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: L. Lebon Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschapp'tjen en kredietvennootschappen - verteg enwoordig in g provinciebestuur de heer Eddy Couckuyt

HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschapp'tjen en kredietvennootschappen - verteg enwoordig in g provinciebestuur de heer Eddy Couckuyt f,è.v Provincie Oost-Vlaanderen (þþf f)- 6e Directie Dienst 61 l/ìlelzijn P rovi n c i eraads bes I u it betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschapp'tjen en kredietvennootschappen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 18 APRIL 2001

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 18 APRIL 2001 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 18 APRIL 2001 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting : 14.25 uur. Voorzitter : de heer Piet Van Eeckhaut Secretarissen

Nadere informatie

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering

Eerste Commissie - Verslag van de vergadering E01 Directie Economie, Landbouw en Platteland, Europese en internationale samenwerking vergadering van 28 augustus 2018 Eerste Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig Voorzitter D. Otte, verontschuldigd

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie Directie Onderwijs en Vorming vergadering van 14 juni 2017 aanwezig Alici Dursun, Blommaert Bart (secretaris), Bourlau Stephan, Carteus Paul, De Merlier Vera, De Meyer Luc, De Troyer Greet (voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 23 MEI 1996

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 23 MEI 1996 HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST departement Algemene Zaken en Financiën adminiscvatie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden I. DAGORDE NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN

Nadere informatie

directie infrastructuur dienst mobiliteit

directie infrastructuur dienst mobiliteit directie infrastructuur dienst mobiliteit Vragen naar Patricia Willems Tel - fax 016/26.75.34 016/26.75.60 e-mail patricia.willems@vlaamsbrabant.be Ons kenmerk IST-MOB-20120424 vergadering raadscommissie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 3 OKTOBER 2001

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 3 OKTOBER 2001 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 3 OKTOBER 2001 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting : 14.10 uur. Voorzitter : de heer Piet Van Eeckhaut Secretarissen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 29 september 2016 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden :

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 18 OKTOBER 2006

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 18 OKTOBER 2006 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 18 OKTOBER 2006 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting: 14.14 uur. Voorzitter: de heer Piet Van Eeckhaut Secretaris:

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 8 FEBRUARI 2006

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 8 FEBRUARI 2006 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 8 FEBRUARI 2006 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting: 14.11 uur. Voorzitter: deels de heer Piet Van Eeckhaut,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 20 APRIL 2005

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 20 APRIL 2005 Provincieraad van Oost-Vlaanderen BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 20 APRIL 2005 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting: 14.06 uur. Voorzitter: deels de heer Piet

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23/06/2016 Agenda provincieraad (PR) OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: COMMISSIE AZF ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIËN 1 STE COMMISSIE BESTUURLIJKE ORGANISATIE, ALGEMENE

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie vergadering van 17 oktober 2018 Verslag van de tweede commissie Aanwezig kenmerk O60/KdB/2018-09 Alici Dursun, Blommaert (secretaris), Bart,Bourleau Stephan, Carteus Paul, De Cock Goedele ( voorzitter),

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Mechelen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Mechelen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Mechelen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1205330 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal RUP "Afbakening kleinstedelijk gebied Geraardsbergen" Definitieve vaststelling

Nadere informatie

Tweede Commissie - Verslag van de vergadering

Tweede Commissie - Verslag van de vergadering vergadering van 15 juni 2016 Aanwezig Alici Dursun, Blommaert Bart (secretaris), Bourlau Stephan, De Buck Marc, De Cock Goedele (voorzitter), De Cuyper Jo, De Merlier Vera, De Meyer Luc, De Roo Geert,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering

Verslag van de vergadering directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking vergadering van 14 juni 2012 Verslag van de vergadering aanwezige ambtenaren : G. Huygebaert, N. Van Havere, F. Meyfroodt; W. Blondeel,

Nadere informatie

Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen

Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen Openruimtekamers Gavers en Esser 9 mei 2017 1 Wouter Billiet Evelyne Vercauteren Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen 2 Situering provinciaal domein De Gavers Situering provinciaal domein

Nadere informatie

Budget de reeks wijzigingen

Budget de reeks wijzigingen Budget 2007-3de reeks wijzigingen 20 maart 2007 28 maart 2007 Griffie Eerste gedeputeerde Alexander Vercamer Communicatie P. 82 beleidsprogramma Communicatie Tussenkomst Bruno Stevenheydens Vragen over

Nadere informatie

uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen

uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen 1 uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 16 februari 2009 Uitnodiging tot aanbieding voor het afsluiten van een contract van recht van opstal voor het plaatsen en bouwen

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 juni 2015 (784 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 17 maart 2016 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1108205 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze - definitieve

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 8 december 2016 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: P. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie vergadering van 21 februari 2018 Verslag van de tweede commissie Aanwezig Alici Dursun, Blommaert Bart secretaris),bourleau Stephan, De Cock Goedele ( voorzitter), De Cuyper Jo (ondervoorzitter), De Merlier

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2005

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2005 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2005 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting: 14.11 uur. Voorzitter: de heer Piet Van Eeckhaut Secretarissen:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie Directie Onderwijs en Vorming vergadering van 25 oktober 2017 aanwezig Alici Dursun, Blommaert Bart (secretaris), Bourlau Stephan, De Cock Goedele (voorzitter), De Cuyper Jo (ondervoorzitter), De Merlier

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 6 maart 2018 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

"Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas"

Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas" Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften 28 april 2010 Gezien en voorlopig vastgesteld

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 februari 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 17 JANUARI 2001

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 17 JANUARI 2001 Provincieraad van Oost-Vlaanderen VAN DE ZITTING VAN 17 JANUARI 2001 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting : 14.25 uur. Voorzitter : de heer Piet Van Eeckhaut Secretarissen

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN Centraal Netwerk geïnstalleerd Vandaag werd in Antwerpen het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

Verslag van de tweede commissie

Verslag van de tweede commissie Directie Onderwijs en Vorming vergadering van 12 juni 2013 aanwezig Beldjoudi Yasmina, Blommaert bart, Bourlau Stephan, CarteusPaul, De Cock Goedele, De Coninck Philippe, De Cuyper Jo, De Merlier Vera,

Nadere informatie

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR 1. Mondelinge vraagstelling over actuele onderwerpen PRIORITAIRE AGENDAPUNTEN COMMISSIE AZF- BESTUURLIJKE

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juni 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1401379 Provincieraadsbesluit betreft Voorlopige vaststelling van de PRUP's Eeklo-Maldegem en E40 van Aalter tot Aalst agendering provincieraad

Nadere informatie

Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan - Ontwerp afbakening kleinstedelijk gebied Aarschot Kaartenbundel

Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan - Ontwerp afbakening kleinstedelijk gebied Aarschot Kaartenbundel PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Directie infrastructuur dienst ruimtelijke ordening Vragen naar Stephan Reniers Telefoon - fax 016-26 75 07 e-mail Stephan.reniers@vlaamsbrabant.be Dossiernummer PRJ-2004-09 Ons

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 30 augustus 2018 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: L. Lebon Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 december 2017 (360 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 december 2017 (360 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 december 2017 (360 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

ADVIES VAN 27 AUGUSTUS 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP GEMENGD REGIONAAL BEDRIJVENTERREIN STERRENHOEK TE AALST

ADVIES VAN 27 AUGUSTUS 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP GEMENGD REGIONAAL BEDRIJVENTERREIN STERRENHOEK TE AALST ADVIES VAN 27 AUGUSTUS 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP GEMENGD REGIONAAL BEDRIJVENTERREIN STERRENHOEK TE AALST SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 1 II. VERDERE ONDERBOUWING

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 19 januari 2016 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

Nieuwsbrief zuidwestelijke ontsluiting Waaslandhaven

Nieuwsbrief zuidwestelijke ontsluiting Waaslandhaven Nieuwsbrief zuidwestelijke Bestaand Eerste deel westelijke Mogelijk tracé laatste fase westelijke Uitbreiding Uitbreidingswerken aan de E34 tem rotonde Watermolen SAEFTINGHE R2 Start van de opmaak van

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 )

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 ) Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 26 juni 2015 (335 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 14 MAART 2001

BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 14 MAART 2001 Provincieraad van Oost-Vlaanderen BEKNOPT VERSLAG VAN DE ZITTING VAN 14 MAART 2001 In toepassing van artikel 56bis van de provinciewet. Opening van de zitting : 14.15 uur. Voorzitter : deels de heer Paul

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

VR DOC.0696/1BIS

VR DOC.0696/1BIS VR 2019 1005 DOC.0696/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring van het ontwerp van besluit houdende de definitieve

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Ruimtelijke Planning Verslag Datum vergadering: 12/09/2016 Betreft: Verslag plenaire vergadering voorontwerp PRUP s Nonnenbossen-Bos, Vijverbos, Nonnenbossen- Woonclusters (Zonnebeke) Bijlagen: adviezen

Nadere informatie

ZEVEN CONCENTRATIE- GEBIEDEN

ZEVEN CONCENTRATIE- GEBIEDEN ZEVEN CONCENTRATIE- GEBIEDEN RUP s EM en E40 Eeklo-Maldegem-Kaprijke Melle Aalter St. Lievens-Houtem Hansbeke 19/12/2014 Zwijnaarde Erembodegem Definitief RUP Standaarddocumenten: Toelichtingsnota Grafische

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 20.01.2004-14:00 uur : Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gelijke Kansen James Ensorzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 14 maart 2016 22de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 5 Nr. 6 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het provinciedecreet

Nadere informatie

Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtekamers Gavers en Esser

Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtekamers Gavers en Esser Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtekamers Gavers en Esser Toelichting Ontwerp Infovergadering 8 september 2016 Evelyne Vercauteren Wouter Billiet Inhoud Situering plan A. Provinciaal ruimtelijk

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug. Infovergadering 2 februari 2012 Openbaar onderzoek

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug. Infovergadering 2 februari 2012 Openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Infovergadering 2 februari 2012 Openbaar onderzoek Panel Marc De Buck gedeputeerde, Provincie Oost-Vlaanderen Tom Balthazar schepen van Milieu, Stadsontwikkeling

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Openbare zitting. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Openbare zitting. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 26 juni 2013-18:45 uur Locatie AZ Jan Palfijn - Restaurant Site 2 - Fabiolalaan 57-9000 Gent Aanwezig De heer Rudy Coddens, voorzitter Mevrouw Evita Willaert,

Nadere informatie