Slimmer met SmartGoals tips & tricks voor het bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Slimmer met SmartGoals tips & tricks voor het bestuur"

Transcriptie

1 Slimmer met SmartGoals tips & tricks voor het bestuur

2 SmartGoals demo

3 Welkom! Beste bestuursleden, Welkom bij SmartGoals! Vanaf nu gaat jullie club trainen met het meest dynamische trainingsmiddel ter wereld. Uit ervaring blijkt dat een effectief managementsysteem van de set belangrijk is om het beste resultaat uit de SmartGoals te halen. Ook zien wij bij een effectieve integratie van een SmartGoals set in de club, dat het de club helpt met diverse zaken: (1) het ondersteunen van alle trainers Management van de SmartGoals set is een voorwaarde voor zichtbaar resultaat voor de club en vrijwilligers in het gemakkelijk geven van een leuke training aan een nieuwe generatie jongeren, (2) het behouden en werven van leden doordat de SmartGoals de beleving tijdens de training vergroten en (3) het verhogen van het voetbalniveau van de hele club. Om deze drie zaken te behalen, willen wij in deze gids een aantal tips & tricks geven. Veel succes en plezier!

4 Voetbalkamp Groningen

5 De punten Management van de set 6 Integratie in de club 7 Talloze oefeningen 8 Oefeningen via social media 9 De SmartApp 10 Service voor jullie club 12 Elke maand slimmer 13 Van A tot Z 14

6 Management van de set De eerste stap naar effectiviteit en rendement wat betreft de SmartGoals, is het invoeren van een managementsysteem voor de set. Hieronder krijgen jullie drie tips om dat te realiseren. 1. Benoem een SmartManager Maak een officiële functie voor een SmartManager die concrete regels maakt rondom het gebruik van de set. Wanneer deze manager wegvalt, is het belangrijk dat zijn functie wordt overgenomen om continuïteit te kunnen waarborgen. Een voorbeeld is Excelsior 31 waar technisch commissielid Marcel verantwoordelijk is voor het management van de set: Naam: Club: Status: Taken: Marcel Excelsior 31, Rijssen Hoofd Jeugdopleiding Trainers moeten een aanvraag doen bij Marcel voordat ze de SmartGoals mogen gebruiken. Daarbuiten geeft hij wekelijks een update aan het bestuur om zodoende het gebruik van de set te stimuleren. 2. SmartRooster 3. Concrete regels Wij raden aan om een SmartRooster te maken waarin trainers kunnen aangeven wanneer ze met de SmartGoals willen trainen, om het onderling zo goed mogelijk af te spreken. Dit kan bijvoorbeeld in de ruimte worden opgehangen waar de set wordt opgeborgen. Het is goed om te weten dat er gemakkelijk drie teams op een avond met een volledig opgeladen set kunnen trainen. 6. Als meerdere teams de set gebruiken, is het maken van regels cruciaal. Het is belangrijk dat de set na gebruik weer op de goede plek wordt teruggezet: de frames in het materiaalhok en zowel de lights als de afstandsbediening aan de oplader in een ruimte op kamertemperatuur. Hierdoor blijven de accu s goed werken en kan de set zo lang mogelijk gebruikt worden!

7 Integratie in de club Nadat er een SmartManager is benoemd, er een SmartRooster is gemaakt en er concrete regels zijn opgesteld, is het tijd om de set in de club te introduceren. Hoe doe je dat? 1. Train de trainers 2. Vast contactpersoon De SmartManager kan (maandelijks) een avond organiseren waar hij de trainers en vrijwillgers traint in de mogelijkheden met SmartGoals en waar de ervaringen van alle trainers worden gedeeld en besproken. Zodoende leren alle trainers van elkaar en worden ze uitgedaagd om de SmartGoals te gebruiken! Om tijdens het integratieproces zo goed mogelijk contact te houden met ons kantoor, is het handig om de SmartManager als vast contactpersoon aan te wijzen. Stel, er gaat iets kapot of er is een specifieke vraag, dan kan hij of zij altijd mailen, bellen of langskomen. 7.

8 Talloze oefeningen SmartGoals beschikt over een database met talloze oefeningen voor alle trainers en vrijwilligers. Log in met je persoonlijke code en doe eindeloos inspiratie op!* Zie hieronder een voorbeeld van een oefening uit de database: Bounce it Praatje, plaatje, daadje! Pass door zoveel mogelijk SmartGoals binnen 1 minuut! Ga naar: soccer.smartgoalstraining.com en log in!* *: na aankoop van een set krijgt elke club een unieke inlogcode 8. Bereid je training makkelijk voor De database geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen 6 verschillende trainingscategorieën: warming up, techniek, conditie, afmaken, positiespel en partijvormen. Hierdoor hoeft de trainer of vrijwilliger weinig moeite te doen en bereidt hij of zij gemakkelijk een complete training voor!

9 Oefeningen via social media Ook onze social mediakanalen zitten vol met voorbeeldoefeningen. Zo posten wij wekelijks een nieuwe oefening afkomstig uit de database of van andere trainers die ook met SmartGoals trainen. Het is daarom altijd goed om die kanalen in de gaten te houden! Facebook Instagram 14 maart om 16:47 Training Tuesday - Relay Race De SmartGoals estafette! Iedere speler rent door de kleur van zijn of haar team. Zoals bij elke estafette: het team dat als eerste finisht, wint de oefening. Ook leuk: gebruik de bal, zoals te zien in de tweede clip. Veel plezier met de training! 9. Zelf een leuk filmpje? Stuur die dan naar info@smartgoals.nl en wie weet plaatsen wij jouw filmpje op onze social mediakanalen en kunnen andere SmartGoals trainers ook van jou leren!

10 De SmartApp Download de gratis SmartApp en je hebt er tal van opties bij! Koppel daarna je telefoon aan de afstandsbediening zodat je direct kan beginnen. Wat kan ik ermee? De app vervangt de remote Stel het aantal punten in dat gescoord moet worden met de levensfunctie (leuk voor een partijvorm) Met de scorebordfunctie kun je het aantal gescoorde goals per kleur bijhouden (leuk voor een positiespel) Stel een tijdsdruk in om spelers te forceren om binnen een bepaalde tijd te scoren (leuk voor een dribbelvorm) Met de vertragingsfunctie duurt het een x aantal seconden totdat er een nieuwe SmartGoal gaat oplichten (leuk voor een positiespel) Op onze website vind je meer info over het gebruik van de app Met de stopwatchfunctie kun je het aantal seconden van de ene naar de andere SmartGoal meten (leuk voor een sprinttest of dribbelparcours) Review over de app Kinderen vinden de scorebord functie heel leuk omdat ze dan wedstrijdjes tegen elkaar gaan doen om een betere score dan hun teamgenoot te halen Rik, Voetbal Invest 10. Hoe maak ik verbinding? Zet bluetooth aan op je telefoon en open de app. Druk nu op de bluetooth knop van de afstandsbediening en check rechtsonder, in de app, bij instellingen of het verbinden is gelukt. Het is belangrijk dat je de connectie in de app maakt en niet op het bluetooth menu van je telefoon. Nu kun je beginnen!

11 De SmartApp

12 Service voor jullie club Drie unieke services om jullie zo snel mogelijk te helpen. Bellen of mailen jullie ons toch liever? Check dan de informatie aan de rechterkant! (040) Veelgestelde vragen 2. Support video s 3. Kom gerust langs! Op de database ( smartgoalstraining.com) hebben wij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Staat je vraag daar niet tussen? Check dan de support video s of neem contact met ons op. Niet alleen de veelgestelde vragen staan op de database ( com), maar ook de support video s die specifieke technische informatie op een duidelijke manier uitleggen. Mochten de veelgestelde vragen en de support video s je probleem niet oplossen, dan kun je via de mail of telefoon contact met ons opnemen. Liever persoonlijk contact? Kom dan gerust langs in Eindhoven of Nieuw Vennep. De adressen vind je op onze website! 12.

13 Elke maand slimmer Vanaf het moment dat jullie club een set heeft gekocht, staan jullie automatisch ingeschreven voor een maandelijkse nieuwsbrief met vier onderwerpen om slimmer te worden met de SmartGoals: 1. De 4 oefeningen van de maand In elke brief staan 4 nieuwe oefeningen afkomstig uit de database. Praatje, plaatje, daadje: Blijven rennen! SmartGoals estafette tussen team blauw en oranje! 3. Het laatste nieuws bij SmartGoals Wij willen dat jullie club ook één van ons is. Daarom laten we graag zien wat er gaande is bij onze club! 31 mei SmartGoals onderweg naar China! Met trots laten wij weten dat er 58 nieuwe sets en trolleys onderweg zijn naar China! 2. De laatste sociale posts 4. Het SmartGoalsverhaal van de maand Ook staan er twee posts in de nieuwsbrief afkomstig uit onze social media kanalen. Dit zijn vaak nieuwe oefeningen die andere trainers hebben verzonnen. Een goede bron voor inspiratie! Wij willen altijd horen wat jullie club aan het doen is en daarom staat er in elke nieuwsbrief het SmartGoalsverhaal van de maand. Heeft een speler een geweldige actie gemaakt of sta je met de SmartGoals op een open dag? Laat het ons weten! Sta je nog niet ingeschreven? info@smartgoals.nl 13.

14 Van A tot Z Wij zien bij andere clubs dat de SmartGoals vaker worden gebruikt als er een managementsysteem voor de set is. Dat maakt het de investering waard. Zie daarom hieronder het stappenplan met de in deze gids besproken onderwerpen. Op de volgende pagina staat de legenda met een duidelijke uitleg per stap

15 Legenda Management Train de trainers 1. Benoem de SmartManager en zorg dat het een officiële functie in het bestuur of een commissie wordt om continuïteit te waarborgen. 5. De SmartManager die de maandelijkse nieuwsbrief ontvangt, zorgt ervoor dat hij of zij deze doorstuurt naar alle trainers en vrijwilligers in de club Maak een SmartRooster zodat trainers aan kunnen geven wanneer ze met de SmartGoals willen trainen. Drie teams per avond moet gemakkelijk lukken! Stel concrete regels op: de trainer zet de set na gebruik weer op de juiste plek en degene die het als laatste heeft gebruikt, laadt de set op kamertemperatuur op. De SmartManager zorgt er ook voor dat de database met talloze SmartGoals oefeningen voor alle trainers en vrijwilligers ter beschikking is. Het is duidelijk voor alle trainers en vrijwilligers dat er op de social mediakanalen oefeningen van andere trainers staan. Alle trainers en vrijwilligers weten hoe de app gebruikt moet worden en wat de extra functies zijn, om zodoende hun ervaringen met SmartGoals te vergoten. Integratie 4. De SmartManager organiseert (maandelijks) een avond waar de trainers worden getraind in de mogelijkheden van SmartGoals en waar ervaringen van de trainers worden gedeeld en besproken. De SmartManager dient als vaste contactpersoon tussen ons kantoor en jullie club. Stel, er gaat iets kapot of er is een specifieke vraag, dan kan hij of zij altijd contact opnemen. 15. Service voor de club 5. Goal! 6. De SmartManager heeft drie opties: kijken of de vraag tussen de veelgestelde vragen staat, de support video s checken of contact met ons opnemen. Als jullie alle stappen hebben doorlopen, kan de club effectief aan de slag met SmartGoals en halen jullie zoveel mogelijk rendement uit de investering! Veel plezier!

16 Copyright 2017 SmartGoals, all rights reserved Torenallee BD, Eindhoven (040) Deze gids kun je ook op onze website downloaden

Plezier * Beleving * Prestatie

Plezier * Beleving * Prestatie Plezier * Beleving * Prestatie www.smartgoals.nl Wat is SmartGoals? SmartGoals is eenvoudig: je moet scoren in de SmartGoal waar het licht brandt. Scoren doe je door middel van rennen, dribbelen, passen

Nadere informatie

GO4HOCKEY TRAINERS APP

GO4HOCKEY TRAINERS APP GO4HOCKEY TRAINERS APP Voor wie is de GO4HOCKEY APP bedoeld? De GO4HOCKEY APP is ontwikkeld voor hockeytrainers. Het biedt trainers ondersteuning bij trainingen en het proces van een team tijdens de trainingen.

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers,HJO ers en Coaches Versie 2.0 oktober 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.3 april 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

HANDLEIDING REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA. Clubprofiel aanmaken

HANDLEIDING   REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA. Clubprofiel aanmaken HANDLEIDING Clubprofiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Wat leuk dat je een Clubprofiel wil aanmaken! Waarschijnlijk ken je de voordelen van een Clubprofiel

Nadere informatie

https://youtu.be/qtmiqhsjnfq Deze presentatie kunt u gebruiken om de Doelpuntactie te presenteren aan de andere vrijwilligers van de sponsorcommissie en/of het bestuur. Het beeld op deze titelslide komt

Nadere informatie

VTON methodiek Tips & Tricks Versie juni 2018

VTON methodiek Tips & Tricks Versie juni 2018 VTON methodiek Tips & Tricks Versie 1.0 - juni 2018 Tips & Tricks voor trainers en HJO s Deze Tips & Tricks handleiding is bedoelt voor trainers, maar ook zeker voor de coördinatoren, die hiermee een tool

Nadere informatie

HANDLEIDING. Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA

HANDLEIDING. Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA HANDLEIDING Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA WWW.CLUBACTIVATIE.NL Hoi sportpromotor! Op www.clubactivatie.nl staan allerlei tools die je helpen

Nadere informatie

VTON methodiek Tips n.a.v. vragen van trainers Versie juni 2018

VTON methodiek Tips n.a.v. vragen van trainers Versie juni 2018 VTON methodiek Tips n.a.v. vragen van trainers Versie 1.0 - juni 2018 Tips voor trainers en HJO s Deze Tips zijn bedoeld voor trainers, maar ook zeker voor de coördinatoren, die hiermee een tool hebben

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Binnen de staf evalueren we onze voortgang en ook in het verpleegkundig overleg zal het een vast agendapunt zijn.

Binnen de staf evalueren we onze voortgang en ook in het verpleegkundig overleg zal het een vast agendapunt zijn. Verslag presentatie Meer regie op je persoonlijke energie Door Mario Bierkens Datum woensdag 1 maart 2017 Persoonlijke noot Terugkijkend op de presentatie van Mario word ik ontzettend blij. Het idee dat

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Handleiding digitaal wedstrijdformulier

Handleiding digitaal wedstrijdformulier HANDLEIDING DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER VERSIE 04-09-2018 1 Handleiding digitaal wedstrijdformulier Vóór de wedstrijd Voorbereiding Pak een tablet (wachtwoord: Cangeroes) uit de kast of de plastic bakken

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

dit stappenplan samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe je via je telefoon verbinding maakt met de Nikon Keymission 360.

dit stappenplan samengesteld waarin wordt uitgelegd hoe je via je telefoon verbinding maakt met de Nikon Keymission 360. Met de Nikon Keymission 360 maak je eenvoudig 360 foto- en videopanorama s. Bij de lancering van het product bleek al snel dat er bij veel gebruikers problemen ontstonden bij het maken van verbinding via

Nadere informatie

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren HANDLEIDING UPDATEN Samen sportplezier scoren Beste sportclub, Wist je dat NOC*NSF en Albert Heijn een vierjarige samenwerking zijn aangegaan? Samen gaan we proberen de drempel te verlagen en sporten nóg

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties HANDLEIDING KC Pampus Club App App Menuscherm. Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties - NAAM: Bovenaan

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

Monika van Rijthoven. Connect2.nl. communicatieadviseur & social mediaenthousiast trainer & spreker

Monika van Rijthoven. Connect2.nl. communicatieadviseur & social mediaenthousiast trainer & spreker Monika van Rijthoven Connect2.nl communicatieadviseur & social mediaenthousiast trainer & spreker Facebook/connect2 LinkedIn/monikavanrijthoven Instagram/connecttomoon Twitter/connecttomoon Tumblr/connecttomoon

Nadere informatie

Beste gebruikers van het TalentVolgSysteem,

Beste gebruikers van het TalentVolgSysteem, Beste gebruikers van het TalentVolgSysteem, Wij zijn zeer verheugd jullie te kunnen mededelen dat jullie met het TalentVolgSysteem, afgekort TVS, gaan werken! Het TVS is een digitaal logboek waarbij vooral

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Welkom bij Music & Memory! In dit document geven we je advies over de manier waarop je het beste kunt deelnemen aan de Music & Memory Certificatie

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters KNHB Expertisecentrum Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters Basisopleiding visie op de ontwikkeling van hockeyers Workshop 2: Training geven @KNHB_NL facebook.com/knhb.nl

Nadere informatie

Hoe regel je binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken?

Hoe regel je binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? Hoe regel je binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? HOE REGEL JE BINNEN TWEE UUR DE AANSLUITING OP SBR BANKEN? Nog geen twee uur duurt de aansluiting op SBR Banken gemiddeld. Ten minste, als je

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

- Toolkit versie: 15 maart

- Toolkit versie: 15 maart - Toolkit 2018 - versie: 15 maart 1 Inhoud Volg de Koningsspelen nu op Facebook, Instagram & Twitter! 3 Inschrijving 5 Ontbijt 7 Koningsmatch 8 Sport- en Feestpakket 9 Doe-pakket 10 Dans & liedje 11 Kalender

Nadere informatie

- Toolkit versie: 15 maart 2019

- Toolkit versie: 15 maart 2019 - Toolkit 2019 - versie: 15 maart 2019 1 Inhoud 3 Inschrijving 5 7 Volg de Koningsspelen nu op Facebook, Instagram & Twitter! 9 Doe-pakket Ontbijt 10 Dans & lied Koningsmatch 11 Kalender 12 Op de hoogte

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW 3 Inhoud 1. Onderdelen 5 2. Opladen 5 3. Installeren persoonlijke Fitbit (op een smartphone) 8 4. Hoeveel stappen heb ik al gezet? (synchroniseren) 16 5. Moet ik mijn

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Ga jij de uitdaging aan?

Ga jij de uitdaging aan? Ga jij de uitdaging aan? Download Verbind nieuwe de app en en bestaande speel met leden. wie, waar Hoe benut wanneer je PingPongbaas? je zelf wilt. App Store Google Play PingPongbaas De meest uitdagende

Nadere informatie

Handleiding. Het is belangrijk dat de Vetquinetix stappenteller volledig opgeladen is alvorens je verbinding maakt met de app.

Handleiding. Het is belangrijk dat de Vetquinetix stappenteller volledig opgeladen is alvorens je verbinding maakt met de app. Handleiding Stappenteller 1 de stappenteller opladen Het is belangrijk dat de Vetquinetix stappenteller volledig opgeladen is alvorens je verbinding maakt met de app. Het opladen gebeurt via de USB-oplader

Nadere informatie

Download de RINUS app: ios Store / Google Play store. Klik op: Log in. Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM

Download de RINUS app: ios Store / Google Play store. Klik op: Log in. Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM Download de app: ios Store / Google Play store Klik op: Log in Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM ZOEK JIJ OOK EEN ASSISTENT TRAINER? KAN JE VEEL BIEDEN! DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Training Persoonlijke Effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit Training Persoonlijke Effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

ipad Module 2 Standaard apps op de ipad

ipad Module 2 Standaard apps op de ipad Er staan al apps op de ipad als je hem voor het eerst aanzet. Als je de ipad voor het eerst opstart, staan er al apps op. Ook kun je de ipad beveiligen met een toegangscode. Als hij dan gestolen wordt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017 NIKA Hoogland

Nieuwsbrief oktober 2017 NIKA Hoogland In deze nieuwsbrief: Opening 7 oktober en Golf en Turn instuif 8 oktober. De grote club actie. Versterking heel hard nodig! Kleding. Mededeling contributie. Gebruikersregels en veiligheid. Update schoonmaakavonden.

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

Waarom Voetbal Club 2000?

Waarom Voetbal Club 2000? Hét digitale platform voor de hele vereniging Waarom Voetbal Club 2000? U helpt uw vrijwilligers, kiest voor continuïteit én u heeft alles in één! Waarom al meer dan 150 verenigingen voor Voetbal Club

Nadere informatie

ipad Module 4 Instellingen

ipad Module 4 Instellingen Instellingen van de ipad veranderen Soms heeft de fabrikant van de ipad updates. Meestal is dit om de ipad nog beter te laten werken. Soms wil je zelf iets veranderen aan de ipad. Bijvoorbeeld je toegangscode.

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER

CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER CURSUS CONDITIETRAINER COVS OOST (1303) LESAVOND 7 28 MEI 2013 2013 TOFSPORT & JEROEN SANDERS GASTSPREKER INHOUDSOPGAVE Huiswerkopdrachten Terugblik praktijk De persoonlijke ontwikkeling van een conditietrainer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Trainingsregistratie (en het koppelen van oefenstof) Laatste update: 7 augustus 2012 Welkom Welkom bij de handleiding van de trainingsregistratie. Dit maakt

Nadere informatie

Uitleg Flexwrapp online/app:

Uitleg Flexwrapp online/app: Uitleg Flexwrapp online/app: Via de mail ontvang je de uitnodiging voor de Flexwrapp, deze ziet er als onderstaand uit: Beste.., Intermediair Partner B.V. (het bedrijf dat de payroll voor jou verzorgt)

Nadere informatie

- Toolkit versie: 9 december

- Toolkit versie: 9 december 2019 - Toolkit 2019 - versie: 9 december 2018 1 Inhoud Volg de Koningsspelen nu op Facebook, Instagram & Twitter! 3 Inschrijving 8 Doe-pakket 4 Ontbijt 9 Dans & lied 6 Koningsmatch 7 Sport- en Feestpakket

Nadere informatie

Stappenplan Clubprofiel aanmaken

Stappenplan Clubprofiel aanmaken Stappenplan Clubprofiel aanmaken Wat leuk dat je meedoet met de Open Golfdagen, Om zichtbaar te zijn met je open golfdag op www.opengolfdag.nl moet je een Clubprofiel aanmaken en je club/baan-gegevens

Nadere informatie

Zelf inplannen en ruilen

Zelf inplannen en ruilen Zelf inplannen en ruilen Sinds dit seizoen is het voor al onze spelende leden van 16 jaar en ouder of de ouders van de spelers tot en met 15 jaar verplicht om minimaal 10 vrijwilligersuren per seizoen

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS

Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS Nieuwsbrief Hockeyclub Delfshaven. Jaargang 1, nummer 1. September 2017 TROTS We zijn ontzettend trots op onze allereerste stoere nieuwsbrief! Elke 6 weken maken wij een nieuwe editie met boordevol leuke

Nadere informatie

World Cleanup Day Belgium 15 September 2018

World Cleanup Day Belgium 15 September 2018 World Cleanup Day Belgium 15 September 2018 Handleiding voor het organiseren van een locale actie Hoe te beginnen 1. Denk aan een centrale locatie om jouw schoonmaakactie op te starten; welk gebied wil

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie november 2017

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie november 2017 VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie 1.2 - november 2017 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken

Nadere informatie

Inhoud. 8 Doe-pakket. 3 Inschrijving. 4 Ontbijt. 9 Dans & liedje. 6 Koningsmatch. 10 Kalender. 11 Op de hoogte. 7 Sport- en Feestpakket

Inhoud. 8 Doe-pakket. 3 Inschrijving. 4 Ontbijt. 9 Dans & liedje. 6 Koningsmatch. 10 Kalender. 11 Op de hoogte. 7 Sport- en Feestpakket - Toolkit 2018-1 Inhoud Volg de Koningsspelen nu op Facebook, Instagram & Twitter! 3 Inschrijving 4 Ontbijt 6 Koningsmatch 7 Sport- en Feestpakket 8 Doe-pakket 9 Dans & liedje 10 Kalender 11 Op de hoogte

Nadere informatie

Tourist Info De Wolden

Tourist Info De Wolden Gratis reclame, aanbevelingen en tips voor jouw bedrijf door bezoekers Het is gratis reclame wanneer mensen op internet zetten dat ze in jouw zaak zijn. Nog mooier is het als ze er ook bijzetten dat ze

Nadere informatie

Train de trainer HKC Haarlem

Train de trainer HKC Haarlem Train de trainer HKC Haarlem 20-03-2018 Eerst even voorstellen Speler Trainer 12 jaar gespeeld 10 jaar trainerservaring Synergo en EKVA Voornamelijk in de A en B categorie Gespeeld onder Erwin Bartman

Nadere informatie

digitil - oktober 2014

digitil - oktober 2014 digitil - oktober 2014 In deze digitil: Algemene Leden Vergadering Tennis clinic door de nieuwe Trainer LTVB Fotoalbum Oude tennisrackets verzamelen Reacties Algemene Leden Vergadering De Algemene Leden

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING We hebben deze gebruikershandleiding voor je samengesteld om je te helpen het beste uit onze tool te halen. Deze handleiding ondersteunt bij het ontwerpen van je eigen peiling

Nadere informatie

Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app.

Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app. Help ik kom niet meer ingelogd bij voetbal.nl app / wedstrijdzaken app. Lees dan vanaf hier verder want beide apps zijn in week 34 2017 voorzien van een update. Onderstaande stappen zijn doorlopen met

Nadere informatie

Wie beantwoordt welke vragen?

Wie beantwoordt welke vragen? Customer Service Wie beantwoordt welke vragen? Klant beantwoordt vragen over: Member Get Member Company (MGMco) beantwoordt vragen over: Contact MGMco: Ieder klant krijgt een eigen klanten ervice emailadres

Nadere informatie

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 v 2.0 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Nadere informatie

Club.Pakket Informatieavond

Club.Pakket Informatieavond Club.Pakket Informatieavond Doelstelling en agenda Doelstelling: Hoe kan Sportlink jouw club helpen om alles makkelijker te organiseren en beter met leden te communiceren? Agenda Sportlink doet toch alleen

Nadere informatie

Mediakit juli Over Hardlopen.nl

Mediakit juli Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 juli 2019 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot

Nadere informatie

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief

Draaiboek Clinics. Regionale Voetbal Academie. Regionale Voetbal Academie. Talentontwikkeling voor elk niveau. Persoonlijk Betrokken Innovatief Draaiboek Clinics Talentontwikkeling voor elk niveau Persoonlijk Betrokken Innovatief 1. Filosofie / Visie In het logo van de (vanaf hier genoemd als RVA) komt kernachtig naar voren wat binnen de academie

Nadere informatie

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining Aan alle train(st)ers van de zeventallen JO11-3 /JO11-4 /JO11-5 / JO11-6 en JO09-1 /JO09-2 /JO09-3 /JO09-4 De trainingen voor de periode Start eerste trainingsblok van 4 weken 10 oktober JO09-teams / 14

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken?

Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? Hoe regelt u binnen twee uur de aansluiting op SBR Banken? EHBA-actie verlengd tot 1 juli 2017 HOE REGELT U BINNEN TWEE UUR DE AANSLUITING OP SBR BANKEN? Nog geen twee uur duurt de aansluiting op SBR Banken

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie 2.0 - september 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers

Nadere informatie

Coach aan de keukentafel

Coach aan de keukentafel Coerver Coaching Workshop met coachtips voor ouders Coach aan de keukentafel 5 oktober 2014 Maren Broekens van Maren Broekens Sport-& Prestatiepsychologie In opdracht van Coerver Coaching Noord Nederland

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie 2.0 - september 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Fijne dag samen! Het Handin-Handboek 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY Het Hand-in-Handboek is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2019 Concept

Nadere informatie

HANDLEIDING. Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA

HANDLEIDING. Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA HANDLEIDING Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA WWW.CLUBACTIVATIE.NL Hoi sportpromotor! Wat leuk dat je een Clubactivatie-profiel wil aanmaken! Waarschijnlijk ken

Nadere informatie

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken?

Tafelen bij een wedstijd. Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Tafelen bij een wedstijd Hoe werkt dat en waar moet ik allemaal aan denken? Inhoud Tafelen, wat is dat? De Timer De Scorer Dit is het startscherm ( van het wedstrijdformulier op de ipad) Voorbereiding

Nadere informatie

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk

Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Workshop Netwerken Netwerken, duurzame relaties aangaan door positieve eerste indruk Breekt het zweet je uit als je het woord netwerken hoort? Toch netwerken we overal, ook jij: in de rij bij de bakker,

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017

VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017 VTON Voetbalmethode Handleiding Trainers Versie 1.2 november 2017 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken

Nadere informatie

Jouw gratis weggever maken

Jouw gratis weggever maken a Jouw gratis weggever maken Deel waardevolle kennis en help meer mensen. Cliënten aantrekken met e-mailmarketing Opdracht 1: Onderwerp en opzet van jouw gratis weggever Vul antwoord in op de onderstaande

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie