HANDLEIDING. Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING. Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA"

Transcriptie

1 HANDLEIDING Monitor jouw clubs met behulp van statistieken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA

2 Hoi sportpromotor! Op staan allerlei tools die je helpen om jouw sportclubs te ondersteunen en te monitoren. Zo vind je er talloze handige downloads, kan je succesverhalen van collega s lezen en heb je inzicht in de statistieken van jouw sportclubs. Omdat we zoveel statistieken verzamelen en beschikbaar maken zullen we je in deze handleiding wat meer info geven over deze handige tool. Wat voor waardevolle statistieken kan je zoal achterhalen Totaal aantal deelnemende clubs, activiteiten en boekingen Hoe jouw clubs het doen afgezet tegen het landelijk gemiddelde Aantal boekingen per geslacht. Voordat we beginnen: Heb je nog geen clubactivatie-profiel? Geen enkel probleem. Op www. clubactivatie.nl kan je je aanmelden als contactpersoon. En om je daarbij te helpen hebben we een handleiding geschreven. Deze kan je vinden onder de knop handleiding downloaden. Waar staan de statistieken? Ben je ingelogd? Ga dan naar de homepagina van Clubprofiel. Hier zie je in de middelste kolom twee grote vierkanten staan: Sportkalender en Statistieken. Bij het vierkantje van Statistieken klik je op bekijk statistieken. Nu ben je op de pagina waar je alle statistieken van jouw sportclubs kunt bekijken. De statistieken zijn opgesplitst in drie onderdelen: Onderdelen Onderdeel 1 Onderdeel 2 Onderdeel 3 De gegevens van al jouw gekoppelde sportclubs downloaden De statistieken van een specifiek platform bekijken De statistieken van een specifieke actie bekijken Waar je de statistieken kan vinden Klik!

3 Onderdeel 1 De gegevens van al jouw gekoppelde sportclubs downloaden Het eerste kopje op de statistieken pagina geeft je inzicht in hoeveel sportclubs aan jouw Clubactivatie-profiel zijn gekoppeld. Het eerste getal onder clubs is het totale aantal clubs dat aan jouw profiel is gekoppeld. Naast dit overzicht staat (tussen haakjes) hoeveel nieuwe clubs aan jouw profiel zijn gekoppeld in de laatste zeven dagen. Als je daarnaast op de oranje knop Download klikt krijg je een CSV-bestandje met een overzicht van alle sportclubs die aan jouw profiel zijn gekoppeld. In het bestand kan je de volgende onderdelen bekijken: - Naam van de sportaanbieder - NAW-gegevens van de sportaanbieder - Wanneer ze hun Clubprofiel hebben aangemaakt en wanneer ze deze voor het laatst hebben aangepast - Een link naar hun pagina op Sport.nl - Hoeveel reviews ze hebben en wat hun gemiddelde cijfer is - Aan welke acties ze meedoen en voor welke platformen ze zijn ingeschreven Deze toppers zullen je helpen!

4 Onderdeel 2 De statistieken van een specifiek platform bekijken Onder het overzicht van het aantal clubs in jouw regio / binnen jouw sporten staan twee menu s. Voor deze stap zullen we ons richten op het menu onder het kopje Selecteer platform. Als je op dit menu klikt kan je kiezen om de statistieken te bekijken van bijvoorbeeld de AH Sportactie 2018 of AH Schaatsactie Als je op het gewenste platform klikt haalt het systeem de relevante statistieken op, dit kan een aantal seconden duren. Algemene statistieken Totaal aantal deelnemende clubs De hoeveelheid clubs, die gekoppeld zijn aan jouw profiel, die meedoen aan het gekozen platform. Ook krijg je hier te zien hoeveel nieuwe clubs zich hebben aangemeld in de laatste 7 dagen. Gemiddelde rating Wat de gemiddelde score is van jouw gekoppelde sportclubs (binnen het gekozen platform). Totaal aantal sportactiviteiten Hoeveel sportactiviteiten jouw gekoppelde sportclubs hebben georganiseerd voor het gekozen platform. Totaal aantal plekken Hoeveel sporters er mee kunnen doen aan de sportactiviteiten georganiseerd door jouw gekoppelde sportclubs. Totaal aantal boekingen Hoeveel van de bovenstaande plekken al geboekt zijn. Goede resultaten? Laat het dan jouw gekoppelde sportclubs ook weten!

5 Tijd voor grafieken Aantal sportactiviteiten per dag, afgezet tegen het landelijke aanbod Ben je benieuwd hoe groot het aandeel van jouw gekoppelde sportclubs is vergeleken met het totale aanbod? De gele lijn is het aanbod (binnen het gekozen platform) van al jouw gekoppelde sportclubs. De blauwe lijn geeft het totale sportaanbod aan. Aantal boekingen per dag, afgezet tegen het landelijke aantal boekingen Deze grafiek werkt op dezelfde manier als de vorige. De gele lijn is voor jouw gekoppelde sportclubs, de blauwe lijn geeft de landelijke aantallen weer. In deze grafiek zie je het aantal boekingen die sporters hebben gedaan. Een overzicht van de verdeling tussen vrouwen, mannen en onbekenden die een boeking hebben geplaatst. Voor sommige platformen kan iemand voor zichzelf, een kind of een vriend(in) een activiteit boeken. In deze cirkeldiagrammen zie je hier de verdeling van.

6 Nog meer grafieken Als iemand voor zichzelf een sportactiviteit boekt kan diegene kiezen om samen met een kind, vriend(in) of een ander te gaan sporten. In deze twee grafieken zie je of de sporter heeft besloten om alleen of met een ander te gaan sporten. Heeft iemand niet voor zichzelf geboekt, maar voor een kind, dan zie je in deze grafiek terug of het kind alleen is gegaan of met een ander (bijvoorbeeld met de boeker zelf, een vriend(in) of een ander kind). Hier geldt hetzelfde principe als bij de vorige grafieken, alleen dan voor mensen die een vriend(in) hebben ingeschreven voor een sportactiviteit. In deze staafdiagram zie je hoe oud de mensen zijn die zich hebben ingeschreven voor sportactiviteiten.

7 Onderdeel 3 De statistieken van een specifieke actie bekijken Klik onder het overzicht van jouw sportclubs bij actie op kies een actie en kies de actie waarvan jij de statistieken wil bekijken. Het systeem haalt vervolgens de gekozen gegevens op, dit kan een aantal seconden duren. Algemene statistieken Totaal aantal deelnemende clubs Hier zie je het aantal clubs (die aan jouw profiel zijn gekoppeld) die zich hebben ingeschreven voor de gekozen actie. Het eerste getal is het totale aantal en het tweede getal (tussen haakjes) zijn het aantal clubs die zich in de laatste zeven dagen hebben ingeschreven. Je kan ervoor kiezen om de totale lijst te downloaden. In dit bestand krijg je dezelfde informatie als bij De gegevens van al jouw sportclubs downloaden, plus een extra tabje met de hoeveelheid evenementen die een sportclub heeft georganiseerd. Gemiddelde rating deelnemende clubs De sporters die een sportclub hebben bezocht kunnen een waardering achterlaten. Dit doen ze in de vorm van sterren, waarbij 1 ster de laagste waardering is en 5 de hoogste. Hier zie je wat de gemiddelde score is van jouw sportclubs, en op basis van hoeveel reviews dit is gebaseerd. Aantal evenementen die plaatsvinden tijdens de actie Tijdens de vele acties van NOC*NSF kunnen deelnemende sportclubs, gemeenten, bonden en sportservices evenementen organiseren. Hier zie je het totale aantal evenementen die zijn georganiseerd voor de actie. Zelf een evenement organiseren?: Dat kan! Download ons stappenplan: - sportevenement aanmaken - om zelf een evenement op de agenda te zetten.

8 Dat zijn een hele hoop statistieken. Nu je weet wat er allemaal mogelijk is kan je aan de slag met de monitoring van jouw sportclubs! Kom je ergens niet uit of heb je tips voor ons? Dan staat rechtsonder een oranje knop genaamd support. Als je daar op klikt zullen de helden van de NOC*NSF Sport Support je helpen. Heel veel sportplezier met je gloednieuwe Clubactivatie-profiel en het monitoren van jouw Het NOC*NSF Sport Supportteam Heb je vragen over het aanmaken van sportactiviteiten of een van de platformen waar je aan kunt deelnemen? Of kan je onze hulp wel gebruiken? Neem dan contact op met het NOC*NSF Sport Supportteam. Wij staan elke week voor je klaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00. Dat betekent dat je vaak direct - of later diezelfde dag - al een antwoord hebt. En sowieso altijd binnen drie werkdagen! Je kan op vier verschillende manieren contact met ons opnemen: en, chatten, Twitteren of WhatsAppen. Heb je liever telefonisch contact, mail dan ons jouw vraag + telefoonnummer. We bellen je dan zo snel mogelijk terug! Heb je een leuk sportverhaal of mooie voorbeelden voor activiteiten die julllie dit jaar gaan organiseren? Deel ze met ons! Wij horen graag jullie toffe en inspirerende verhalen. Wij helpen je graag verder! Hoe kan je ons bereiken? Mail ons via clubsupport@nocnsf.nl WhatsApp naar Chat met ons via de website! Stuur een tweet

HANDLEIDING. Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA

HANDLEIDING. Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA HANDLEIDING Clubactivatie-profiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORT & SPORTCLUBS VIA WWW.CLUBACTIVATIE.NL Hoi sportpromotor! Wat leuk dat je een Clubactivatie-profiel wil aanmaken! Waarschijnlijk ken

Nadere informatie

HANDLEIDING REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA. Clubprofiel aanmaken

HANDLEIDING   REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA. Clubprofiel aanmaken HANDLEIDING Clubprofiel aanmaken REGEL ALLES VOOR JOUW SPORTCLUB VIA WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Wat leuk dat je een Clubprofiel wil aanmaken! Waarschijnlijk ken je de voordelen van een Clubprofiel

Nadere informatie

STAPPENPLAN. Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP

STAPPENPLAN. Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP STAPPENPLAN Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Tijdens de Nationale Sportweek promoten we samen de sport. We laten Nederland zien hoe gaaf sporten is

Nadere informatie

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP STAPPENPLAN Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Tijdens de AH Sportactie willen we Nederland de sport laten ontdekken die bij hem/haar past. Een sportieve

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Stappenplan Clubprofiel aanmaken

Stappenplan Clubprofiel aanmaken Stappenplan Clubprofiel aanmaken Wat leuk dat je meedoet met de Open Golfdagen, Om zichtbaar te zijn met je open golfdag op www.opengolfdag.nl moet je een Clubprofiel aanmaken en je club/baan-gegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren HANDLEIDING UPDATEN Samen sportplezier scoren Beste sportclub, Wist je dat NOC*NSF en Albert Heijn een vierjarige samenwerking zijn aangegaan? Samen gaan we proberen de drempel te verlagen en sporten nóg

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Stappenplan Golfactiviteiten aanmaken

Stappenplan Golfactiviteiten aanmaken Stappenplan Golfactiviteiten aanmaken Wat leuk dat je meedoet met de Open Golfdagen, In 3 stappen maak je een golfactiviteit aan die zichtbaar is op www.opengolfdag.nl. Veel succes! STAPPENPLAN Stap 1

Nadere informatie

TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN

TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN Je wilt de club aanmelden voor de AH Sportweken. Leuk dat je meedoet! Via deze toolkit helpen wij jou alle stappen voor aanmelding te doorlopen. Heb je een inhoudelijke

Nadere informatie

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden FAQ AH SPORTWEKEN Aanmelden Mijn sportclub wil meedoen aan de AH Sportweken. Hoe meld ik de club aan? Ga naar www.sport.nl/ah en download de toolkit Aanmelden AH Sportweken en volg alle beschreven stappen.

Nadere informatie

helpling.com Book now! Helpling gebruikers handleiding

helpling.com Book now! Helpling gebruikers handleiding helpling.com Book now! Helpling gebruikers handleiding Overzicht Jouw gebruikersprofiel 2 Hoe kan ik inloggen mijn profiel Overzicht gebruikersprofiel Openstaande notificaties Wachtwoord aanpassen De informatie

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Handleiding voor captain "Officiële NPB padelcompetitie"

Handleiding voor captain Officiële NPB padelcompetitie Handleiding voor captain "Officiële NPB padelcompetitie" Deze handleiding is geschreven voor de captains van de padelcompetitie. De Nederlandse Padelbond hanteert de volgende uitgangspunten: - De padelcompetitie

Nadere informatie

17,, 18 en 19 september

17,, 18 en 19 september SPORTIEVE start van het politieke jaar ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 17,, 18 en 19 september ##NSW2018 #BEACTIVE # Sportieve start van het politieke jaar Het Nationaal Sportakkoord gesloten.

Nadere informatie

Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders

Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders Menu-onderdelen Na het inloggen op de website (www.wntweb.nl) met het (unieke) e-mail adres van jezelf of van je organisatie zie je een aantal belangrijke menu-onderdelen:

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches Toolkit Nationale Sportweek buurtsportcoaches 9 17 september 2017 Inleiding Beste buurtsportcoaches, Na de zomervakantie is het nog maar een paar weken en dan is het alweer Nationale Sportweek. De week

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Surf naar de webshop : https://www.zwembaddekouter.be/webshop Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Klik en vul jouw voornaam, naam en emailadres in. Ofwel krijg je nu de volgende melding Check jouw mail

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

WEEKELIJKSE. Aanmelden kan via:

WEEKELIJKSE. Aanmelden kan via: WEEKELIJKSE UP-DATE Beste sportclub, In deze wekelijkse update willen we jullie graag weer inspireren met artikelen over en rondom de AH Sportweken. Deze week zijn we opzoek naar mooie verhalen of ervaringen

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0

Praktijkopdrachten Stichting Expertisecentrum ETV.nl/Bregje van Oel, versie 1.0 Praktijkopdrachten Maak eerst de oefeningen van Klik & Tik. Samen op het web op Oefenen.nl. Daarna kun je deze praktijkopdrachten maken. Bijna elk hoofdstuk heeft een praktijkopdracht. Nodig voor deze

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

Handleiding Dienstverleners Vivium Services

Handleiding Dienstverleners Vivium Services Handleiding Dienstverleners Vivium Services Versie 0.5 12-6-2019 Inhoud Dienstverlener worden... 2 Wie kan dienstverlener worden?... 2 Wat is een dienst?... 2 In drie stappen online... 2 De promotie pakketten....

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding TruckBreak

Handleiding TruckBreak Handleiding TruckBreak Wat is het? Om het gebruik en het gemak van het platform te optimaliseren is deze handleiding geschreven. Wanneer kun je het gebruiken? Als een tool om Truckbreaks te reserveren

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN Uw kind aanmelden/inschrijven voor de TSO Ga naar www.spring kinderopvang.nl en klik op de bol Tussenschoolse opvang Klik op de knop Uw kind inschrijven Kies de locatie

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

Hoe werkt de LAKS-monitor resultatentool?

Hoe werkt de LAKS-monitor resultatentool? Hoe werkt de LAKS-monitor resultatentool? Uitleg in 7 stappen + bonustips! Hulp bij het maken van een actielijst! + Zoek uit hoe bekend je leerlingenraad is op school! www.laks.nl www.laksmonitor.nl Stap

Nadere informatie

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES Handleiding UGO Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO Welkom bij UGO! Het online scriptieplatform UGO biedt studenten begeleiding tijdens het scriptieproces.

Nadere informatie

Handleiding Managed Voice Online telefoonboek

Handleiding Managed Voice Online telefoonboek Handleiding Managed Voice Online telefoonboek Auteur : Roy Lammerink Datum : 01-05-2017 Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen in Mijn.24Connect... 3 3. Telefoonboek instellen... 4 3.1 Persoonlijke

Nadere informatie

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Met Portfolio-site.nl kunnen leerlingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Door het uitvoeren van taken verzamelen ze bewijsmaterialen en laten ze zien

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Aan de slag met Procomm

Aan de slag met Procomm Aan de slag met Procomm Procomm is de tool waarmee jij makkelijk en snel op maat gemaakt promotiemateriaal kan gebruiken voor jouw atletiek- of loopevenement. Met behulp van deze handleiding word je meegenomen

Nadere informatie

Aan de slag in de Lerarenacademie

Aan de slag in de Lerarenacademie 1 Aan de slag in de Lerarenacademie www.lerarenacademie.nl ALLE SCHOLING OP ÉÉN PLEK In de Lerarenacademie staat het complete scholingsaanbod voor leerkrachten. Je kunt onbeperkt e-learningcursussen volgen,

Nadere informatie

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld:

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld: Beste kandidaat, Zoals je misschien van één van je contactpersonen binnen StudentenWerk, CareerNetwork of CN IT al hebt vernomen, hebben wij een online Plantool om jou als kandidaat efficiënt in te plannen!

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding de BouwApp

Handleiding de BouwApp Handleiding de BouwApp 25-01-2018 Inhoudsopgave 1. De BouwApp (voor volgers)... 2 2. Beheer de BouwApp (voor projectbeheerders)... 2 3. Mijn gegevens beheren... 2 4. Projecten beheren... 3 5. Projecten

Nadere informatie

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof Handleiding parkeerapplicatie Pagina 1 van 5 INLEIDING INHOUD In de parkeerapplicatie van het Venetiëhof kun je jouw parkeerplek aanbieden voor het gebruik door andere bewoners of hun bezoek. Ook kun je

Nadere informatie

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Handleiding Een eerste kennismaking met WijkLink Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Inhoudsopgave 1. Welkom! 2. Je profiel invullen 3. Een eerste rondleiding 4.

Nadere informatie

SWELP - Swipe for Help

SWELP - Swipe for Help SWELP - Swipe for Help SWELP is een ideale manier voor professionals en cliënten om elkaar te vinden. Met deze app kun je een profiel aanmaken en op zoek gaan naar een hulpverlener met bepaalde kennis

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Handleiding vrijwilligersmodule Regionale coördinatoren. Februari 2011

Handleiding vrijwilligersmodule Regionale coördinatoren. Februari 2011 Handleiding vrijwilligersmodule Februari 2011 Handleiding regionale coördinatoren Succesvol opvolgen response met de vrijwilligersmodule 1. Inleiding Op dit moment lopen er twee campagnes om nieuwe vrijwilligers

Nadere informatie

Never again in the SHIT with your schedules

Never again in the SHIT with your schedules HANDLEIDING Never again in the SHIT with your schedules SJIFT Happens, the FREE schedule and communication application for hotels, restaurants and cafés. HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE 2 Registratie.........3

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD Gebruik Brabantscan... 2 Functionaliteiten dashboard... 2 Gelaagde kaarten... Extra opties... Gebruik database... 1 GEBRUIK BRABANTSCAN De eerste pagina

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl

Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl Gebruikershandleiding HetHuishoudboekje.nl 1. Aanmelden Aanmelden is heel eenvoudig. U start Internet Explorer en gaat naar www.hethuishoudboekje.nl. Daar klikt u in het menu aan de linker kant op Aanmelden.

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

Handleiding Grade Center

Handleiding Grade Center Handleiding Grade Center Opgesteld 29 augustus 2008 door Studion Support Wat is de Grade Center? In de Grade Center vind je alle studenten die ingeschreven staan in de cursus. Je kunt per student cijfers

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Administrator Stappenplan WIJ ZORGEN DAT JOUW KLUS MAKKELIJK WORDT!

Administrator Stappenplan WIJ ZORGEN DAT JOUW KLUS MAKKELIJK WORDT! Administrator Stappenplan WIJ ZORGEN DAT JOUW KLUS MAKKELIJK WORDT! Inleiding Hi administrator, Heb je jouw medewerkers enthousiast gemaakt voor New Heroes en wil je aan de slag? Als administrator kun

Nadere informatie

Handleiding Opella klantportaal

Handleiding Opella klantportaal Handleiding Opella klantportaal In het klantportaal rapporteren we over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons krijgt. U heeft altijd inzicht in uw eigen ondersteuningsplan en kan elk moment

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

Handleiding Popdat. Versie 0.1

Handleiding Popdat. Versie 0.1 Handleiding Popdat Versie 0.1 Het Popdat platform Het Popdat platform biedt verschillende manieren om met elkaar te praten. Je kunt elkaar vragen stellen en met elkaar beslissingen nemen. Popdat werkt

Nadere informatie

Helpdesk Telefoon:

Helpdesk   Telefoon: 1 Aan de slag in de INNOVO Academie ALLE SCHOLING OP ÉÉN PLEK In de INNOVO Academie staat het complete scholingsaanbod. Je kunt onbeperkt e-learningcursussen volgen, inschrijven voor scholingsbijeenkomsten,

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

Handleiding evenement aanmelden

Handleiding evenement aanmelden Handleiding evenement aanmelden Nadat je een organisatie hebt aangemaakt kun je je evenement aanmelden Stap 3 (vervolg op handleiding organisatie aanmaken): Invoeren van loopevenementen Nu kun je daadwerkelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Stappenplan Draaiboek maken

Stappenplan Draaiboek maken WAT IS ONLINE DRAAIBOEK? Met de online draaiboek tool kun je zelf een draaiboek samenstellen. Lijsten met taken opstellen, taken verdelen en medewerkers uitnodigen. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar www.onlinedraaiboek.nl.

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie 2.0 - september 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers

Nadere informatie

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een naar

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een  naar Inhoud 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon)... 1 1.1 Inloggen... 2 1.2 Startscherm... 3 1.3 Dagelijks werk... 3 1.3.1 Geplande afspraken bekijken... 3 1.3.2 Details afspraak, rapportage, metingen, uren

Nadere informatie

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP!

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! TUTORIAL ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! Op het Entrepreneur Platform is alle kennis en hulp aanwezig om je ondernemerschap verder te kunnen ontwikkelen. Naast de digitale coach Hugo (die jou online kan

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Een vacature in de app plaatsen Het plaatsen van een vacature in Vinder werkt hetzelfde als wanneer je een vacature op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale plaatst.

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017

Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017 Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017 AH SPORTACTIE 2017 Ontdek de sport die bij je past! 3 4 14 Weken sparen Weken activeren Weken sporten 4 september t/m 24 september 4 september

Nadere informatie

Naast deze handleiding kunt u ook via www.eloindeklas.nl filmpjes bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u kunt werken met Ello2.net.

Naast deze handleiding kunt u ook via www.eloindeklas.nl filmpjes bekijken, waarin wordt uitgelegd hoe u kunt werken met Ello2.net. Inleiding Deze handleiding is gemaakt voor leerkrachten, die gebruik (willen) maken van de digitale leeromgeving www.ello2.net van Stichting OWG. Ello2.net is gemaakt met als doel de mogelijkheden van

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden.

School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden. School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden. De leerkrachten moeten een correct e-mailadres hebben en een paswoord. je kan dit aanpassen van de lijst

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

Handleiding voor captain "Officiële NPB padelcompetitie"

Handleiding voor captain Officiële NPB padelcompetitie Handleiding voor captain "Officiële NPB padelcompetitie" Deze handleiding is geschreven voor de captains van de padelcompetitie. De Nederlandse Padelbond hanteert de volgende uitgangspunten: - De padelcompetitie

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie

Scoodle Play voor beheerders 1

Scoodle Play voor beheerders 1 Scoodle Play voor beheerders 1 1 INHOUD 1 WAT HEB JE NODIG OM MET SCOODLE PLAY TE STARTEN?... 3 2 AANVRAAG OM BEHEERDER TE WORDEN... 3 3 JOUW SCHOOL KLAARMAKEN VOOR SCOODLE PLAY... 4 Leerkrachten toevoegen

Nadere informatie

Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina

Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina GOLFVERENIGING PRINS HENDRIK Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina maar hoe werkt dat? Handleiding voor In- en uitschrijven wedstrijden (Qualifying) kaart invoeren Uw profiel bekijken/aanpassen

Nadere informatie

Handleiding PDF Generator

Handleiding PDF Generator Handleiding PDF Generator In de onderstaande afbeelding ziet u drie cirkels met de cijfers 1 t/m 3. 1) Wanneer u nog geen bedrijfslogo heeft geupload kunt u hier uw bedrijfslogo kiezen vanaf de computer.

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017

Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017 Terugkijken op de mooiste momenten van de AH Sportactie 2017 AH SPORTACTIE 2017 Ontdek de sport die bij je past! Gratis sporten door heel Nederland! 3 4 14 1 10 Weken sparen Weken activeren Weken sporten

Nadere informatie

Training. Iedereen in beeld. We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken.

Training. Iedereen in beeld. We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken. Training Iedereen in beeld We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken. 1 Die nieuwe techniek heet Je kunt met Skype bellen, maar ook: Online vergaderen Zien wie beschikbaar is Chatten Je scherm

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen'

WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen' WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen' Vanaf nu kan je twee eenvoudige lijsten uit de webtoepassing ledenbeheer halen, die

Nadere informatie

Wie kan in je elektronisch cliëntendossier (ECD) kijken?

Wie kan in je elektronisch cliëntendossier (ECD) kijken? Handleiding MijnECD Wat doe je als het niet lukt? - Ben je cliënt en begrijp je iets niet van MijnECD? Kijk er samen met de (persoonlijk) begeleider naar en praat erover. - Lukt het inloggen niet? Of zie

Nadere informatie