Marketingplan. SWOT- analyse. - Fashion item van het jaar - Minimalistisch en strak design - Brede doelgroep. - Prijs niet vast - Weinig winstmarge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketingplan. SWOT- analyse. - Fashion item van het jaar - Minimalistisch en strak design - Brede doelgroep. - Prijs niet vast - Weinig winstmarge"

Transcriptie

1 Marketingplan Introductie Missie MOON Amsterdam is een merk ontstaan in Amsterdam met maar één doel: De must have van dit jaar te maken, de fashionable heuptas, dit is namelijk de trend van dit seizoen. Visie MOON Amsterdam is recent opgericht en heeft nu al grootste plannen, om een lijn van heuptassen te gaan ontwerpen en hiermee in verschillende verkooppunten van Amsterdam en daarbuiten te komen liggen. SWOT- analyse Sterktes - Fashion item van het jaar - Minimalistisch en strak design - Brede doelgroep Kansen - Veelzijdig in ontwerp - Gun factor van een startup Zwaktes - Prijs niet vast - Weinig winstmarge Bedreigingen - Grote merken - Veel concurrentie Sterktes Het heuptasje is weer helemaal terug, maar dan in verschillende vormen. Als sportieve versie of als een fashion tasje waarmee je het met een jurk kan combineren bijvoorbeeld. Dit maakt het heuptasje het fashion item van het jaar. Het heuptasje van MOON Amsterdam heeft een minimalistische en strakke design waardoor het een echt statement maakt en een toevoeging is voor je outfit. Omdat het heuptasje zo veelzijdig is maakt het zichzelf ook meteen een kandidaat voor een bredere doelgroep. - De festivalganger - Fashionista (modebewuste vrouw) - Vakantieganger (mee naar het strand, mee in het vliegtuig) - Uitgaan (Bij een jurkje, wanneer je geen zakken hebt)

2 Zwaktes Doordat we het maken van de heuptas uitbesteden zijn we afhankelijk van de prijs die er bij de producent wordt gehanteerd. Het verschil per producent is groot. Wij willen het heuptasje via verschillende kanalen verkopen. Wanneer het via de retailer gaat is de winstmarge erg laag, wanneer het via onze eigen webshop wordt gekocht is de winstmarge gemiddeld. Dit is afhankelijk van de inkoopprijs en de marge die de retailer hanteert. Kansen We zijn met één ontwerp begonnen, maar voeren dit in meerdere kleuren uit. Maar bij succes zullen wij verschillende modellen ontwikkelen. Doordat wij een startup zijn, moeten wij het hebben van de gun-factor. Hier zullen wij op moeten inspelen om in winkels te komen te liggen. Bedreiging Er zijn veel verschillende heuptassen te koop, laat staan schoudertassen of clutches die dezelfde behoefte bezitten. Het veilig vervoeren van (niet al te veel) spullen op een modieuze manier. Daarbij begon het bij veel grote merken als Gucci, waarvan veel namaak wordt gemaakt, wat de mensen wellicht graag kopiëren. Er zijn redelijk veel heuptassen te koop, via bijvoorbeeld AliExpress, maar deze zijn kwalitatief niet goed. Het is waar de klant de behoefte legt. 5 Krachten model van Porter 1. Huidige concurrenten. Momenteel is er één grote concurrent die zich net als MOON Amsterdam onderscheidt van alle andere heuptassen, genaamd NoyaNoir. Zij hebben een breed aanbod van heuptassen in veel diverse kleuren. Wij zien dit aan voor een grote concurrent, omdat zij ongeveer rond dezelfde prijsklasse zitten, met een breder aanbod en zich goed op social media neerzetten. Daarnaast verkopen grote bedrijven zoals River Island of Zara ook heuptassen, onder het assortiment accessoires, maar wat niet hun hoofdproduct is. Ook op Zalando zijn er van verschillende merken heuptasjes te vinden, die op Google niet gemakkelijk te vinden zijn. Zalando geeft dus een breed aanbod van heuptassen. Maar deze zijn voornamelijk van een sportieve stijl, zoals die van Adidas. Of van kunstleer of kunststof. Wij, MOON Amsterdam, willen ons onderscheiden om het wel van echt leer te maken, in een minimalistische en strakke design. Daarnaast wordt het ook in Nederland gemaakt, wat voor veel klanten een mooie toevoeging is.

3 2. Substituten. De heuptas vervult een behoefte om iets handig op te bergen dat ook er fashionable uitziet. Deze behoefte kan ook door bijv. schoudertasjes worden ingevuld. Echter is de heuptas nu wel de trend van het jaar en zal de keuze voor een heuptas sneller gemaakt kunnen worden. 3. Nieuwe concurrenten. Het toetreden van de heuptassen markt is voor iedereen mogelijk, echter moet je je wel kunnen onderscheiden van de rest. Dit kan doormiddel van prijs, gebruiksdoel, model etc. Vanwege de huidige trend van de heuptasjes zullen meerdere ondernemers of bedrijven hierop inspelen. 4. Leveranciers. MOON Amsterdam neemt van verschillende leveranciers af, zo is er één voor het leer, de ander voor de fournituren en ook de producent die de tas in elkaar zet. MOON Amsterdam is hierbij het meest afhankelijk van de producent, die een bepaalde productietijd hanteert, maar ook eisen kan stellen aan wat er afgenomen moet worden. Omdat deze producent wel in Amsterdam is gevestigd kunnen we gemakkelijk contact houden met onze producent en over de voortgang van de productie. 5. Afnemers. MOON Amsterdam heeft met twee verschillende afnemers te maken. De B2B en de B2C. Bij B2B hebben we het over een detailhandel die als tussenpersoon te werk zal gaan. Daarnaast zal MOON Amsterdam ook op de eindgebruiker inspelen doormiddel van social media en een eigen website. Wanneer de detailhandel ook andere heuptassen verkoopt in hun winkel hebben zij de macht om eisen te stellen. Daarbij is ook de eindgebruiker (de klant, B2C) in zijn of haar macht wanneer ze gemakkelijk overstappen op een andere heuptas, vanwege een smaak kwestie.

4 Ansoff model Productontwikkeling. MOON Amsterdam gaat de productontwikkeling strategie toepassen. De huidige heuptassen zijn voornamelijk in een sportieve stijl gemaakt. Wij, MOON Amsterdam, maken een heuptas die niet alleen op een sportieve wijze te dragen is of voor op een festival. Maar een minimalistische en strakke heuptas die voor elke modebewuste vrouw te dragen is bij bijvoorbeeld een jurk. Deze heuptas is dus voor meerdere gelegenheden te dragen. - Uitgaan. - Festival -Vakantie - Als fashionitem De markt is wel hetzelfde. De behoefte die de klanten willen vervullen met hun heuptas is hetzelfde. Marketing mix Product. o Kernproduct. De heuptas is een toevoeging aan je outfit, het is het fashion item van het jaar. En als de modebewuste vrouw wil je aan deze trend mee doen. o Tastbaar product. De afnemer koopt de heuptas. Deze heuptas heeft een minimalistische en strakke stijl met als hoofdelement: leer. De tas kan gebruikt worden om de belangrijkste spullen met zich mee te brengen zoals: een telefoon, een portemonnee en sleutels. o Uitgebreid product. De heuptas zal in verschillende boetiekjes komen te liggen, hierdoor kan de afnemer eerst het product bekijken voordat er wordt overgegaan op aanschaf. Bij een online bestelling wordt het pakketje tegen betaling thuis geleverd. Vervolgens zal er een vorm van aftersales plaatsvinden waarbij we de klant bedanken voor de aankoop en hem/haar er veel plezier mee wensen. Of zij hun moment met onze heuptas op social media willen delen. #MOONAMSTERDAM Prijs. o Welke prijs wordt gehanteerd? In de winkels en online zal de prijs van worden gehanteerd. Maar op de markten van de Swan Market of de ondernemersmarkt in de Hallen zal de prijs van worden gehanteerd. Hier is voor gekozen, omdat de afnemer op een markt minder snel een bedrag van uitgeeft dan Daarbij heb je sneller een briefje van 50 in je handen dan 70. o Zijn er kortingen mogelijk?

5 *Op speciale dagen, zoals Moederdag zal er een percentage van 10% korting worden gegeven. Promotie. o Persoonlijke verkoop. Op de Swan Market, de Ondernemersmarkt en bij B2B zal de heuptas persoonlijk verkocht worden. Door deze verschillende kanalen heb je een groter bereik, maar geef je de afnemers ook de kans om de heuptas te bekijken. o Salespromotion. De heuptas zal op speciale dagen zoals op Moederdag een korting van %10 korting hanteren. o Influencers. Volgers van deze influencer zich in terugvinden, waarmee het heuptasje gelinkt wordt. Plaats. o Social media. Er zal social media worden ingezet via de kanalen: Facebook en Instagram. Doormiddel van deze kanalen maken wij ons bereik heel groot waardoor de kans op het behalen van onze targets groter worden. Daarnaast kunnen wij hun gemakkelijk doorlinken naar onze eigen website voor een aankoop. Ook kunnen we andere kanalen van bijv. winkels waar onze heuptas in ligt in taggen waardoor we ook hun volgers bereiken. o Eigen website. Er zal een eigen website worden opgericht voor de online klanten. o Minimaal 2 boetiekjes. Voor de klanten die liever in de stad winkelen ligt onze heuptas in de winkel. Zo kunnen ze de heuptas goed bekijken voordat ze tot aankoop overgaan. Maar ook voorbijgangers van de winkels krijgen de gelegenheid om deze heuptas te kopen.

6 Aanpassing marketingplan 23 mei 2018 Prijs. o Welke prijs wordt gehanteerd? Voorheen zou de verkoopprijs in de winkel en online op 69,95 uitkomen. Echter werd hierbij uitgegaan van een kostprijs van 25 á 35 euro. Helaas is de productietijd langer dan werd ingeschat en is hierdoor de kostprijs gestegen. Hierdoor is het voor ons niet haalbaar meer om winst te maken binnen deze verkoopprijs. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de prijs door de btw omhoog te schuiven waardoor we uitkomen op een verkoopprijs van 75 euro. Doordat er geen winst meer voor ons overblijft kunnen hierdoor ook de retailers geen marge krijgen, waardoor een samenwerking voor hun ook niet interessant is. o Zijn er kortingen mogelijk? Helaas zijn er geen kortingen mogelijk voor speciale dagen of acties. We kunnen echter zolang we in Nederland de productie laten maken alleen nog maar aangeven waarom onze tas voor zo n gelegenheid als een vakantietrip of fashionitem een musthave is. Promotie. o Persoonlijke verkoop. Er is contact genomen met de Swan Market, echter gaven zij aan het een heel gaaf tasje te vinden, maar dat er momenteel een wachtlijst is en dat ze naar veel diversiteit streven in hun markt. Op 13 mei was er een Swan Market in Utrecht, die Lucia heeft bezocht. Hierbij gingen we kijken welke prijzen andere ondernemers hanteren en om wat voor tassen dit gaat. Daarbij is vanwege een verbouwing de locatie gewijzigd naar een locatie net buiten de stad. Conclusie: - De prijzen zijn vrij hoog. Van 50 euro tot 350 euro. - De ondernemers waren niet blij met de nieuwe locatie, omdat het toch minder gezellig maakt. En voorheen kwamen ook mensen uit de stad een kijkje nemen aan hun kraampje en nu moeten de mensen echt naar de locatie toe komen, daarbij was het ook zeer slecht weer die dag. - Er waren ondanks dat de Swan Market had aangegeven dat ze naar veel diversiteit te streven, veel van hetzelfde aanbod. Veel sieraden en veel tassen waarvan dezelfde stijl. Hierbij hebben ervoor gekozen om niet op de Swan Market te staan. Op de ondernemersmarkt zullen wij echter niet meer de verkoopprijs van hanteren, doordat de kostprijs is gestegen, wij zullen op de ondernemersmarkt de verkoopprijs van 75 euro hanteren. o Salespromotion.

7 MOON Amsterdam kan zolang de productie in Nederland wordt gehouden niet voor kortingen zorgen. We kunnen alleen promoten waarom onze MOON bag het fashion item is, en perfect is voor bijvoorbeeld als cadeau weg te geven maar ook perfect is voor een vakantietrip. Daarnaast willen we de salespromotion op social media inzetten door gebruik van advertenties, zo heb je een groter bereik, die verder gaat dan je eigen omgeving. o Influencers. MOON Amsterdam is op zoek naar de juiste influencer, die niet te veel eisen heeft op het gebied van marges, maar die open staat voor dit soort items als de MOON bag en die voldoening haalt uit het steunen van start up ondernemingen. Plaats. o Social media. Social media zal nog steeds hetzelfde ingezet worden om hetzelfde te willen bereiken, echter kunnen wij niet meer retailers taggen dat wij bij hun in de winkel liggen. Wel kunnen wij onze volgers van alles op de hoogte houden en hun direct doorlinken naar de website. o Eigen website. Er zal een website worden opgericht voor de online klanten. o Retailers? Zoals hierboven al eerder is benoemd, hebben wij door het verhogen van de kostprijs zelf al geen winst meer, waardoor er ook geen marge overblijft voor de retailers waardoor een samenwerking vanuit hun kant naar ons niet interessant is. Wij vinden dit erg jammer en zullen daardoor ook kijken naar de mogelijkheden binnen productie naar het buitenland, dat wel voor winst zal zorgen en waardoor er een marge overblijft voor retailers en promotie. o Productie mogelijkheden. Productie in Nederland is niet meer mogelijk, hierdoor is het geen levensvatbare onderneming. Dit komt door de hoge productie kosten. Er zal daarom naar een goedkopere productie gekeken moeten worden, hiervoor zullen we buiten Nederland moeten kijken. Om te weten te komen of het daadwerkelijk goedkoper is en het ook van dezelfde of betere kwaliteit kan worden gemaakt, zal er contact met deze producten in het buitenland moeten worden opgenomen.

8 Op de tegel: toekomstvisie, zal duidelijk worden hoe wij het na de minor willen gaan aanpakken, om uiteindelijk wel de vooraf gestelde targets te behalen en om nog verder te streven.

Marketing Mix. Template & voorbeeld. Gebruik van de tool

Marketing Mix. Template & voorbeeld. Gebruik van de tool Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over de juiste plaats, prijs en promotie voor je product.

Nadere informatie

*NAAM BEDRIJF. *Naam ondernemer DATUM

*NAAM BEDRIJF. *Naam ondernemer DATUM *NAAM BEDRIJF *Naam ondernemer DATUM Samenvatting *Omschrijving/samenvatting Hoofdstuk 1 De ondernemer *Omschrijving Hoofdstuk 2 Bedrijfsidee *Conclusie, specifieke omschrijving Hoofdstuk 3 Doelgroep *Conclusie

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

Het Vijfkrachtenmodel van Porter

Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het Vijfkrachtenmodel van Porter (een concurrentieanalyse en de mate van concurrentie binnen een bedrijfstak) 1 Het Vijfkrachtenmodel van Porter Het vijfkrachtenmodel is een strategisch model wat de aantrekkelijkheid

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21

PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 PLAN VAN AANPAK VERSIE 1 STUDMUTS 2.0 GROEP 21 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld MARKETING MIX Gebruik van de tool Template Voorbeeld Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over

Nadere informatie

Saxionstudent.nl Blok1

Saxionstudent.nl Blok1 Samenvatting eindopdracht Trends en ontwikkelingen op consumentenniveau Macro In dit eind rapport hebben we de navigatiesystemen markt in kaart gebracht. In de macro, meso en micro omgevingen hebben we

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

... 1% = 1/100 = 0,01 = 1 van de % = 2/10 = 0,2 = 20 van de % = 1/4 = 0,25 = 25 van de % = 1/2 = 0,5 = 50 van de 100

... 1% = 1/100 = 0,01 = 1 van de % = 2/10 = 0,2 = 20 van de % = 1/4 = 0,25 = 25 van de % = 1/2 = 0,5 = 50 van de 100 3.4 Procenten Procenten worden in de retail veel gebruikt, bijvoorbeeld om btw of kortingen te berekenen. Procenten geven een verhouding aan tussen het geheel (100%) en een deel hiervan (bijvoorbeeld 10%

Nadere informatie

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten)

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten) www.jooplengkeek.nl Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) Omzet belasting (BTW) Toegevoegde waarde: de waarde die het bedrijf toevoegt aan een al bestaande waarde. Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen

Nadere informatie

Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan

Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan customizen Daphne Burgwal Juni 2013 Titel: Auteur: Strategisch

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK.

VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK. VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK. Social Media inzichten Elk jaar, op 14 februari, hebben we de eerste grote consumenten dag van het jaar. Valentijnsdag

Nadere informatie

Anjly Chand Marketing 2B KWIC. High Class Society Club Online media & Marketing

Anjly Chand Marketing 2B KWIC. High Class Society Club Online media & Marketing 1 Anjly Chand Marketing 2B KWIC High Class Society Club Online media & Marketing A. Lagrouw 21/12/2016 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 4: Search Engine Optimalisation... 4 SEO instellingen... 4 Meta trefwoorden...

Nadere informatie

SWOT ANALYSE. In 7 stappen

SWOT ANALYSE. In 7 stappen SWOT ANALYSE In 7 stappen DEFINITIE Een SWOT analyse is een invuloefening van een matrix met vier vakken: horizontaal: interne en externe factoren verticaal: positieve en negatieve factoren hieraan voegen

Nadere informatie

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud:

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) MODULE 3: BTW Inhoud: Consumentenprijs Verkoopprijs Te betalen btw Verschuldigde btw Af te

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

November E-commerce

November E-commerce November 2017 E-commerce 9 op 10 zelfstandige handelaars is online aanwezig, via eigen website of sociale media. 5 op 10 verkoopt ook online, via verschillende kanalen, niet noodzakelijk webshop. Gebrek

Nadere informatie

overheerlijke jam! Jam maker speciaal Marketingsplan Jam maker speciaal

overheerlijke jam! Jam maker speciaal Marketingsplan Jam maker speciaal overheerlijke jam! Jam maker speciaal 1 Inhoud Missie/doel... 3 Doelstellingen... 4 SWOT analyse... 5 Implementatie... 6 Promotie... 7 Evaluatie... 8 2 Missie/doel Mijn naam is Koen Salmaso en heb sinds

Nadere informatie

Adverteren op Zo Zwanger

Adverteren op Zo Zwanger Adverteren op Zo Zwanger Graag vertellen we u meer over de advertentiemogelijkheden op onze website zozwanger.nl. Zo Zwanger is een blog voor jonge moeders en vrouwen die graag zwanger willen worden. In

Nadere informatie

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1 Inleiding Dit verslag is geschreven in het kader voor het project Desk & Fieldresearch. Het project is voor het eerste studiejaar van de opleiding Commerciële Economie, aan Saxion Hogeschool te Enschede.

Nadere informatie

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26 Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@.nl www..nl Tel: (+31) 40 30 101 26 INHOUDSOPGAVE 1. Wie/wat is Kornuko? 3 2. Waar staan wij voor? 8 3. Waarom Kiezen voor Kornuko?

Nadere informatie

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment 1 Marketingplan 1.1 Product Assortiment TTA Truckland is altijd bezig om de klant tevreden te stellen. Ze stellen de klanten tevreden met de kwaliteit die ze altijd leveren. Ook staat TTA Truckland bekend

Nadere informatie

What to do voor strategisch management?

What to do voor strategisch management? What to do voor strategisch management? VRAGEN Stel dat je wordt gevraagd om als adviseur van H&M op te treden. De opdracht is om een strategisch plan op te stellen om de missie te verwezenlijken. Inleiding

Nadere informatie

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018 CONCURRENTIEANALYSE Gebruik van de tool Template Voorbeeld Concurrentieanalyse De Concurrentieanalyse helpt je om je concurrentie te begrijpen. Het biedt ondersteuning bij het vinden van je unieke positie

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Liggen er kansen voor de fietsretailer?.

Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Wie is er over 5 jaar nog tweewieler retailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Agenda. introductie reis van bezoeker tot klant

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

Praktijkopgave: Kleenext

Praktijkopgave: Kleenext Praktijkopgave: Kleenext De firma Kleenext is actief in het marktsegment van onderhoudsproducten voor huis en tuin. Er wordt in de loop van de volgende budgetperiode een nieuw product gelanceerd. Het gamma

Nadere informatie

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Internationale Marketing H4 Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Executive summary Een samenvatting voor het management 1 à 2 pagina s belangrijkste

Nadere informatie

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2

NIMA B EXAMEN MARKETINGCOMMUNICATIE EXAMENMODULE B1 24 JANUARI 2017 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 EXAMEN NIMA B MARKETINGCOMMUNICATIE ONDERDEEL 2 ANTWOORDINDICATIES EN CORRECTORENINSTRUCTIE 24 JANUARI 2017 1 Vragen bij de case Einde van het klassieke warenhuis (totaal 90 punten) Vraag 7 (20 punten)

Nadere informatie

2/11/16. Het ondernemingsplan De 3 thema s: Even voorstellen. Jouw ondernemingsplan. Vandaag. Iedereen doet het anders

2/11/16. Het ondernemingsplan De 3 thema s: Even voorstellen. Jouw ondernemingsplan. Vandaag. Iedereen doet het anders De presentatie vind je op kvk.nl/startersdag Even voorstellen Jouw ondernemings Alles op een rij zetten Vandaag 1. Introductie 2. Het ondernemings a) Ondernemer b) Onderneming c) Financiën 3. Zelf aan

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong Starten met een plan Alles op een rij Robert Loontjens & Anne de Jong Even voorstellen Robert Loontjens en Anne de Jong Accountmanager MKB Rabobank Parkstad Limburg (045) 533 44 44 bedrijven@parkstadlimburg.rabobank.nl

Nadere informatie

De applicatie in het kort

De applicatie in het kort een concept van De applicatie in het kort Onder het concept inspirors.com vallen op dit moment de websites inspiriors.com/en, inspiriors.com/be en inspiriors.com/be-nl. De websites bieden op diverse manieren

Nadere informatie

Geen extra werk, wel extra winst?

Geen extra werk, wel extra winst? Geen extra werk, wel extra winst? word partner van! Simpel en smakelijk afvallen Wie is Even voorstellen is een toonaangevende producent en distributeur van dieetproducten met vestigingen in Europa. Onze

Nadere informatie

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan MODULE 10 WEEK 12 + 13 Gebruik deze handleiding om jouw eigen businessplan (ondernemersportfolio) te schrijven. Algemene Opmerkingen: Zinnen

Nadere informatie

STRATEGIE & CONCEPTING WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? ADVERTORIALS WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? INFLUENCER MARKETING WAT ONS ONDERSCHEIDT

STRATEGIE & CONCEPTING WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? ADVERTORIALS WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? INFLUENCER MARKETING WAT ONS ONDERSCHEIDT 2018 INHOUDSOPGAVE 3 WAT IS MEUBELTRACK MEDIA? 10 STRATEGIE & CONCEPTING 4 WAT DOET MEUBELTRACK MEDIA? 11 ADVERTORIALS 6 WAT ONS ONDERSCHEIDT 13 INFLUENCER MARKETING 8 HET BEREIK VAN MEUBELTRACK MEDIA

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld...

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld... Inhoud 1. Samenvatting... 3 2. De onderneming... 3 3. Het idee... 3 3.1 Stand van zaken... 3 4. De markt... 4 4.1 De markt in beeld... 4 4.2 De doelgroep... 5 4.3 Scanbuddy in de markt (SWOT-analyse)...

Nadere informatie

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld Uitmetkorting.nl Internet korting ontrafeld Inhoud Internet korting ontrafeld 3 Kortingsbon 4 Kortingscode 5 Dag deal 7 Last minute 9 Vroegboekkorting 11 Uitverkoop en sale 13 Bijzondere Sale 14 Kortlopende

Nadere informatie

WOW THE WORLD ON WHEELS

WOW THE WORLD ON WHEELS WOW THE WORLD ON WHEELS INHOUD Wie ben ik? Pitch The road to succes MAAR WIE BEN IK? PITCH Favoriete take out? THE WORLD ON WHEELS Rondreizende foodtrucks Vluchtelingen Cultuur Lokale Markten, evenementen,

Nadere informatie

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt:

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt: Werkstuk door een scholier 1863 woorden 3 februari 2002 6,4 139 keer beoordeeld Vak Economie Ondernemingsplan Een onderneming begint eigenlijk altijd bij een ondernemingsplan. Een onderneming betekend

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

Concurrentiestrategieën

Concurrentiestrategieën Concurrentiestrategieën In 1841 opende Izaak van Melle in Breskens een bakkerij. Sindsdien is Van Melle gegroeid van een klein familiebedrijf naar een vooraanstaande producent van suikerwerkspecialiteiten.

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman

DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ. September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ September 2016 / November 2016 AVANS Hogeschool Iris Bouman Projectomschrijving Krasloten zijn tegenwoordig steeds minder populair onder de doelgroep jongeren (18-25) terwijl

Nadere informatie

shoes bags magazine Nieuwe collectie voorjaar - zomer 2019

shoes bags magazine Nieuwe collectie voorjaar - zomer 2019 shoes bags magazine Nieuwe collectie voorjaar - zomer 2019 Eigenwijs Carel van der Meer Exclusief Eigentijds Wat er zo leuk is aan het schoenenvak en de inkoop ervan? Dare to be different Samen met de

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier Opdracht 1 Social Media De poster is van: Op de poster komt terug welke social media de leerlingen zelf gebruiken. Op de poster komt terug wat social media eigenlijk inhoudt. Op de

Nadere informatie

Marketingmix vmbo-b34

Marketingmix vmbo-b34 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres VO-content 27 september 2017 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/62260 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Oktober 2015 Tip 1: E-mail Marketing De e-mail is en blijft een trend door de jaren heen. Vooral tijdens de feestdagen wordt er flink

Nadere informatie

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen:

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen: Verkoopplan Inhoudsopgave Algemene gegevens Jezelf verkopen De boodschap Doelgroepen Doelgroep VPC Persona Elevator pitch Telefoonscript Plus en pijnpunten Acquisitiestrategie 1. Verwachtingen overtreffen

Nadere informatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie Marktonderzoek Instagram pagina Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie 1. Waarom een marktonderzoek? 2. Mijn onderzoeksvraag 3. Enquête 4. Concurrentieanalyse 5. SWOT-Analyse 6. Conclusie

Nadere informatie

Van Click to Brick naar Click and Brick : retailers-webshop

Van Click to Brick naar Click and Brick : retailers-webshop Van Click to Brick naar Click and Brick : retailers-webshop Charlotte Verkeyn juni 2013 een stappenplan voor de implementatie van het concept retailers-webshop 1Korte toelichting van het advies aan Cramers

Nadere informatie

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij 100% NATUURLIJK HANDGEMAAKTBROOD Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij Ons brood in uw bakkerij U bent al sinds jaar en dag bakker van het lekkerste brood en haalt iedere dag het beste

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

UIT prijsdiscriminatie

UIT prijsdiscriminatie Marktmacht. Aanbieders op een niet perfect werkende marktvorm, zoals monopolistische concurrentie, oligopolie en monopolie, hebben marktmacht. Hoe groter de invloed van de aanbieder op de prijs, hoe hoger

Nadere informatie

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol.

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol. De opdrachten Opdracht 1 social media Social media is een verzamelnaam voor platforms waarbij mensen via internet zelf informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Voorbeelden van social media zijn Twitter,

Nadere informatie

het Ashridge-missiemodel: Doel strategie - waarden en gedragsnormen mag ook

het Ashridge-missiemodel: Doel strategie - waarden en gedragsnormen mag ook Open vragen 01 Visie/missie en marktomvang Bij de ontwikkeling van een visie en een missie speelt de vraag hoe de markten en de behoefte van de afnemers op die markten er uit zien, een belangrijke rol

Nadere informatie

Case 4: Consultancy KC Tennis

Case 4: Consultancy KC Tennis Case 4: Consultancy KC Tennis Projectgroep 6 Jordy Bakker Bas Heijnen Bart Janssen 21 april 2015 Arlon Biemans 1 Inhoudsopgave 1. Hoofddoel: Analyse m.b.t. strategie... 3 1.1 Verschillen doelgroep online

Nadere informatie

SWOT-analyse voor een merk met VerMERKvuldigingskracht

SWOT-analyse voor een merk met VerMERKvuldigingskracht SWOT-analyse voor een merk met VerMERKvuldigingskracht 2 Een leerrijke oefening om te achterhalen hoe je het verschil kan maken met je concurrenten, is een SWOTanalyse van je merk. Daarbij neem je de sterktes

Nadere informatie

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U

WORKSHOP. Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER U 18.00U WORKSHOP Introduction Internet Marketing 14 SEPTEMBER 2017 10.00U 18.00U GEBOUW OVVICE MARTEN MEESWEG 8 3068 AV ROTTERDAM ALEXANDER WWW.BRIGHTIDEAS.INFO/EVENEMENTEN Het internet is uitgegroeid tot de nummer

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

HET COMPLETE HANDBOEK VOOR HET STARTEN VAN EEN SUCCESVOLLE WEBSHOP

HET COMPLETE HANDBOEK VOOR HET STARTEN VAN EEN SUCCESVOLLE WEBSHOP HET COMPLETE HANDBOEK VOOR HET STARTEN VAN EEN SUCCESVOLLE WEBSHOP EEN KORTE INTRODUCTIE Wat leuk dat je ons handboek gekocht hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je op het punt staat een webwinkel te

Nadere informatie

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3.1 Inleiding De overheid profiteert mee van elke aankoop die wordt gedaan. Want iedere ondernemer is verplicht aan de fiscus omzetbelasting (btw) af

Nadere informatie

Marketingmix vmbo-b34

Marketingmix vmbo-b34 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres VO-content 17 august 2018 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationale licentie https://maken.wikiwijs.nl/62260 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden

Advertentiemogelijkheden Advertentiemogelijkheden 2014 Achtergrondinformatie Vrouw Met Stijl is opgericht in 2011 door Natalia Rakhorst. Inspireren, motiveren, elkaar helpen en blij maken. Dat is wat Vrouw Met Stijl doet op het

Nadere informatie

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Iedere dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan en veranderen de gewoonten van mensen. Trends en ontwikkelingen vind je dan ook in ieder werkgebied terug. Ook in de

Nadere informatie

MAXIMALE EXPOSURE OP DE RETAILBEURS

MAXIMALE EXPOSURE OP DE RETAILBEURS MAXIMALE EXPOSURE OP DE RETAILBEURS COME AND SEE IT 10, 11, 12 MAART 2019 8, 9, 10 SEPTEMBER 2019 RETAILBEURS UTRECHT FASHION & LIFESTYLE WIJ ZIJN TRADE MART Trade Mart is dé retail hotspot van de Benelux.

Nadere informatie

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen.

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen. Marketingplan 2.0 1 Product 1.1 Kernproduct De man verveelt zich minder tijdens het wachten op zijn shoppende vrouw. De vrouw heeft geen last van een zeurende man. Het stel verdiend door het spelen van

Nadere informatie

Marketingmix vmbo-b34. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/62260

Marketingmix vmbo-b34. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/62260 Auteur VO-content Laatst gewijzigd 15 september 2016 Licentie CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie Webadres https://maken.wikiwijs.nl/62260 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

Marketing & Communicatieplan

Marketing & Communicatieplan Marketing & Communicatieplan WEBSHOP Www.trendsneakershop.com Nick van der Steen MM2B Mediacollege Amsterdam 4 november 2017 Inhoud Hoofdtukken H.01. Inleiding en idee H.02. Nichemarkt H.03. Brancheonderzoek

Nadere informatie

Marketingplan. Funds For Hope. Ruben de Haas Stefan Beenakker

Marketingplan. Funds For Hope. Ruben de Haas Stefan Beenakker Marketingplan Funds For Hope Ruben de Haas Stefan Beenakker 2 Inleiding Wij zijn Ruben de Haas en Stefan Beenakker van het ROC Zeeland. En we zitten allebei in het 3 e leerjaar van de opleiding vestigingsmanager

Nadere informatie

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing?

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing? 1. Wat is marketing? Marketing is afgeleid van het Engelse woord: to market. Dit betekent op de markt brengen. Om een product of dienst succesvol op de markt te brengen, moet een bedrijf rekening houden

Nadere informatie

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND 1 INTRODUCTIE Retailers worden op dit moment meer dan ooit gedwongen bestaande business

Nadere informatie

Het einde van de opruiming

Het einde van de opruiming Het einde van de opruiming Een voorrecht voor klanten, een ergernis voor winkels; de continue opruiming in de winkelstraten. De kortingspercentages kunnen oplopen tot 70% wat er toe leidt dat klanten aankopen

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Schoenendetailhandel De schoenendetailhandel verkoopt schoeisel en aanverwante accessoires. De schoenenwinkels zijn globaal onder te verdelen in: zelfstandige samenwerkende schoenenzaken, discountzaken,

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Competentie Confrontatie matrix

Competentie Confrontatie matrix Competentie Confrontatie matrix Inleiding 2 Opdracht 3 Invulmatrix 4 Voorbeeldmatrix 5 1 Inleiding Entrepreneur Consultancy heeft als missie het ontwikkelen van ondernemerschap. Er zijn veel ondernemers,

Nadere informatie

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong Marketingplan Marktonderzoek en trends... 2 Doelgroep... 4 Bedrijfsformule/ winkelformule... 5 Product... 5 Presentatie... 7 Plaats... 8 Personeel... 9 Prijs... 10 Promotieplan... 11 Concurrentieanalyse...

Nadere informatie

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration

Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek. Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Marketing, Marktonderzoek & Marketing Onderzoek Door Maarten Hageman Tourism Inspiration & Marketing Inspiration Overzicht Voorstellen Wat is Marketing? Verschillende modellen Wat is Marktonderzoek? Wat

Nadere informatie

Hoe Lush zijn eigen koers vaart :52

Hoe Lush zijn eigen koers vaart :52 Hoe Lush zijn eigen koers vaart 31-03-2017 09:52 Door Amnon Vogel Redactie RetailWatching De van oorsprong Britse cosmeticaverkoper Lush is al sinds het begin van deze eeuw aanwezig in ons land. Nu heeft

Nadere informatie

Introduction. 01 Chestnut Cosmetics. 02 Visie & Missie

Introduction. 01 Chestnut Cosmetics. 02 Visie & Missie Introduction 01 Chestnut Cosmetics Chestnut Cosmetics is een nieuw beauty merk, afkomstig uit Nederland. De onderneming is in 2011 opgericht door de twee jonge ondernemers Raymond le Belle en Roy van Beek.

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Wijs online Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In alle beroepen waarin met mensen wordt gewerkt, is communiceren

Nadere informatie

10. Het marketingplan

10. Het marketingplan "Eén machine kan het werk doen van vijftig gewone mannen. Geen enkele machine kan het werk doen van één buitengewone man." (Elbert Hubbard, 1856-1915, Amerikaans zakenman) In les 4 hebben we aandacht besteed

Nadere informatie

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits VERSIE 2.5 WELKOM Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits - Inhoudsopgave - Algemene introductie Persoonlijke achtergrond Voor- en nadelen van verkopen via internet Internet als verkoopkanaal Een

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie

CHRIS VERMEULEN LES 4. De rol van je bedrijf in het grotere geheel. Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie.

CHRIS VERMEULEN LES 4. De rol van je bedrijf in het grotere geheel. Online Strategie Roadmap Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie. CHRIS VERMEULEN LES 4 De rol van je bedrijf in het grotere geheel Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie." LES 4 De rol van je bedrijf in het grotere geheel Even

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

DESTEP analyse. De zes onderdelen van de DESTEP analyse:

DESTEP analyse. De zes onderdelen van de DESTEP analyse: DESTEP analyse De DESTEP analyse is een model dat veel gebruikt wordt bij het maken van een externe analyse van een bedrijf. De DESTEP analyse behandelt de macro-economische factoren. Hier kan een bedrijf

Nadere informatie

Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld.

Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld. Wat kan PvN voor jou betekenen? Is administratie niet je sterkste punt? Heb je vooral zin om je op de leuk kanten van het ondernemer te richten? Of wil je gewoon zeker weten dat alles goed geregeld wordt?

Nadere informatie

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL SWOT 24 juni 2015 www.ioresearch.nl AGENDA 1. Bevolkingsontwikkeling 2. De markt in beeld 3. Bezoekers aan het woord 4. SWOT-analyse 5. Van kansen naar acties 6. Vervolg

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

JJ Footwear. Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing

JJ Footwear. Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing JJ Footwear Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing Ontwikkelingen in Retail Voorraad (en afwaardering) vormt een steeds groter risico in de schoenenbranche (voor zowel retailer

Nadere informatie