Nr.: 34. Besluitenlijst. van de vergadering van. het college van Heusden. d.d. 9 augustus 2005 te Drunen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr.: 34. Besluitenlijst. van de vergadering van. het college van Heusden. d.d. 9 augustus 2005 te Drunen"

Transcriptie

1 Na de opening constateert de voorzitter het ontbreken van een quorum voor de vergadering. Onder verwijzing naar de Gemeentewet, artikel 56, lid 2, roept hij voor 09 augustus 2005 een nieuwe vergadering van het college bijeen, te beginnen om uur. Daarna sluit hij de vergadering. Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 9 augustus 2005 te Drunen Aanwezig: de wethouders: ing. A.P.M. van den Hoven (loco-burgemeester) J.P.M. Klijs E.W.H.M. van Spaandonk de secretaris-loco: A.A.T.G. Jansen MBA Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: T.M. de Laat drs. P.R. Groenestein mr. J.T.A.J. van der Ven

2 BESTUURSONDERSTEUNING 1. ONDERWERP: Vaststellen van de besluitenlijst van 02 augustus Tot vaststelling overgaan. 2. ONDERWERP: Representatierooster van het college van Heusden voor het weekend van 05 en 12 augustus Voor kennisgeving aannemen. 3. ONDERWERP: Vuurkorven 80 van de Langstraat. T.b.v. het gebruik van vuurkorven tijdens de 80 van de Langstraat een publicatie met voorschriften maken zodat er een mogelijkheid is tot handhaven binnen het gedoogbeleid. 4. ONDERWERP: Kerntaken politie en afbouw oneigenlijke taken. De commissie ABZ en de gemeenteraad de notitie kerntaken politie en afbouw oneigenlijke taken voor kennisgeving aan te laten nemen. Aanhouden. Het college wenst in het commissievoorstel inzicht in de effecten van een aantal onderwerpen, zoals registreren gevonden voorwerpen, vakantievermeldingen en buurtbemiddeling. ABZ: Raad:

3 5. ONDERWERP: Integraal Veiligheidsbeleid. De raad voor te stellen: 1. Het Integraal Veiligheidsbeleid van de gemeente Heusden vast te stellen; 2. Binnen de reguliere post integrale veiligheid jaarlijks 0,15 per inwoner te reserveren ten behoeve van veiligheidsthema s in het Regionaal College politieregio Brabant-Noord. Aanhouden. College wenst nadere verduidelijking op een aantal onderwerpen. Volgende collegevergadering agenderen. ABZ: Raad: ONDERWERP: Zienswijze College inzake begroting 2006 HVD en GMC en de jaarrekening Kennis te nemen van de zienswijze die het college namens u heeft geformuleerd. Conform advies besloten, echter aan het advies toevoegen dat de begroting dermate laat is ontvangen om nog een feitelijke zienswijze te kunnen geven. Raad: PUBLIEKSZAKEN 6A ONDERWERP: Differentiëring van de begraafrechten en loslaten van de kostendekkendheid. De raad voor te stellen: 1. Differentiatie aan te brengen in de begraafrechten; 2. De eis van kostendekkende begraafrechten los te laten; 3. De tarieven in gaande het jaar 2006 te verhogen tot het niveau van het landelijk gemiddelde (20% verhoging ten opzicht4e van 2005). BZ:

4 EDUCATIE, WELZIJN EN ZORG 7. ONDERWERP: Verzoeken tot vergoeding van vandalismekosten bij diverse scholen. Aan Stichting Scala de volgende vergoedingen toe te kennen en deze ten laste te brengen van de producten en : - RKBS t Palet te Vlijmen, hertstellen schade deur gymzaal 156,84; - RKBS De Bussel te Vlijmen, herstellen schade deuren gymzaal 539,07; - RKBS t Kompas te Nieuwkuijk, herstellen 2 ruiten 229,84; - RKBS t Kompas te Nieuwkuijk, herstellen vuurwerkschade 801,06; - RKBS Olof Palme te Drunen, herstellen 1 ruit 233,74; - RKBS De Bolster te Drunen, herstellen graffiti gymzaal 96,22; - OBS De Wilgen te Vlijmen, verwijderen graffiti 330,09; - OBS De Wilgen te Vlijmen, herstellen schade aan sleutelsloten 584,94; - OBS De Wilgen te Vlijmen, verwijderen graffiti 568,11. Aan Stichting De Leijestroom de volgende vergoeding toe te kennen en deze ten laste te brengen aan het product : - PCBO Voetium te Vlijmen, herstellen 1 ruit en hekwerk 1.350,78. Aan Omo Scholengroep De Langstraat de volgende vergoeding toe te kennen en deze ten laste te brengen van het product : - D Oultremontcollege te Vlijmen, herstellen 1 ruit 154,55. IZ:

5 8. ONDERWERP: Stand van zaken notitie onderwijsachterstandenbeleid. - Vaststellen van de stand van zaken van de uitvoering van het lokaal onderwijsbeleid en de ontwikkelingen daarin; - Ter kennisgeving voorleggen aan de raad; - Voor de beleidsperiode een onderwijsbeleidsplan maken met alle partners op het gebied van onderwijs. IZ: ONDERWERP: Jaarverslag leerplicht Vaststellen leerplichtjaarverslag ; 5. Ter kennisname voorleggen aan de raad. Aanhouden. Terug in de volgende collegevergadering. IZ: ONDERWERP: Nieuwe subsidieaanvragen Afwijzen subsidie Heusden Vesting Klassiek; 2. Toekennen subsidie ad. 250,-- voor 2006 en 2007 aan Katholiek Vrouwengilde Drunen-Elshout ten laste van het subsidiebudget van de post Oudheidkunde/musea algemeen; 3. Instemmen met conceptbrieven naar beide organisaties.

6 BOUWEN EN WONEN 11. ONDERWERP: Verzoek van Timmermans Makelaardij om de criteria omtrent de uitgiftevoorwaarden, opgenomen in de exploitatieovereenkomst, te verruimen. Verzoek inwilligen per 16 augustus 2005 en Timmermans Makelaardij conform bijgaande conceptbrief op de hoogte brengen van uw besluit. 12. ONDERWERP: Verzoek om subsidie op basis van de Subsidieregeling gemeentelijke monumenten, voor het pand Grotestraat 41 in Heesbeen. Voorgesteld wordt op advies van de monumentencommissie de werkzaamheden subsidiabel te verklaren en een bedrag van 2.071,97 beschikbaar te stellen ten laste van het reguliere subsidiebudget van , -- voor de restauratie van gemeentelijke monumenten. 13. ONDERWERP: De beheercommissie van de parochie H. Lambertus in Hedikhuizen verzoekt om een bijdrage uit het voormalig fonds van de Stichting Herbouw Catharina-toren in Heusden. - Een bedrag van 1.475,60 beschikbaar te stellen aan Parochie H. Lambertus in Hedikhuizen; - Dit bedrag ten laste te brengen van de voorziening herstel kerkgebouwen voormalige gemeente Heusden.

7 14. ONDERWERP: Ned. Hervormde Kerk aan de Grotestraat 21 in Heesbeen verzoekt om een bijdrage uit het voormalige fonds van de Stichting Herbouw Catharina-toren in Heusden. - Een bedrag van ,62 uit te keren aan de Ned. Hervormde Kerk, Grotestraat 21 te Heesbeen; - Dit bedrag ten laste te brengen van de voorziening herstel kerkgebouwen voormalige gemeente Heusden. 15. ONDERWERP: Aanlegvergunning voor realisatie van een ontsluitingsweg die het parkeerterrein in Giersbergen verbindt met de Margrietweg. Te besluiten om de aanlegvergunning te verlenen. 16. ONDERWERP: Toepassen van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten aanzien van: M. Tol, Vincent van Goghstraat 18 te Vlijmen; A. Janssen, Thorbeckeplein 6, Vlijmen. 1. Ínstemmen met het in principe verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor bijgevoegde bouwplannen; 2. De voorgeschreven procedure aanvangen door bouwplannen te publiceren en ter visie te leggen.

8 17. ONDERWERP: Toepassen van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten aanzien van: M.W. Jansen, Mozartlaan 14 te Drunen; M.G. Kuijs, Burchtplein 9 Heusden; D.M.H. le Blanc, Verdilaan 6 te Vlijmen. 1. Ínstemmen met het in principe verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor bijgevoegde bouwplannen; 2. De voorgeschreven procedure aanvangen door bouwplannen te publiceren en ter visie te leggen. 18. ONDERWERP: Verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van 11 appartementen aan het Vennepad/Grotestraat te Drunen door Aannemingsbedrijf Gebr. De Wit BV, Postbus 163 te Drunen. De gemeenteraad conform bijgaand concept voor te stellen de procedure op te starten. RZ: ONDERWERP: Brief van de heer J.P.M. van der Heijden, namens de heer F. van Bokhoven, Korte Heistraat 14 te Vlijmen inhoudende een reactie op uw brief van 09 maart Voorgesteld wordt de heer Van der Heijden te berichten overeenkomstig bijgevoegde conceptbrief. 20. ONDERWERP: Verzoek van boomkwekerij Jos van Sluisveld om medewerking bij de vestiging van diens bedrijf aan de Duinweg 59 te Drunen. In te stemmen met de bedrijfsvestiging van de heer Van Sluisveld.

9 21. ONDERWERP: Hernieuwde beslissing op het namens de heer A.B.M.C. Hoorn, De Hoeven 34a te Haarsteeg, door drs. H.E. Winkelman, juridisch adviesbureau b.v. te Rosmalen ingediend bezwaarschrift gericht tegen het besluit van 30 oktober 2001 waarbij is geweigerd toepassing te geven aan de vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lis 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de vestiging van een paardenhouderij aan het adres De Hoeven 34a te Haarsteeg. Conform bijgaand concept de gemeenteraad een voorstel te doen om met inachtneming van het gestelde in de uitspraak van de Rechtbank van s-hertogenbosch d.d. 19 december 2003 het bezwaarschrift ongegrond te verklaring. Aanhouden tot de volgende collegevergadering. Overleg met de portefeuillehouder agenderen met als doel criteria te formuleren voor nu en de toekomst. MILIEU EN HANDHAVING 22. ONDERWERP: Nieuw tarief milieustraat. 1. Kennis te nemen van de discussienota Nieuw tarief milieustraat; 2. De commissie Beheerszaken in de gelegenheid stellen een opiniërende discussie te voeren over deze discussienota. Aanhouden. College kan zich niet vinden in de mogelijk nieuwe tarieven en wenst meer inzicht in de totstandkoming van de tarieven. Nader overleg met de portefeuillehouder. 23. ONDERWERP: Milieuprogramma Vaststellen van het Milieuprogramma BZ: Aanhouden. Terug in de volgende collegevergadering. BZ:

10 CIVIELE EN CULTUURTECHNIEK 24. ONDERWERP: Verbetering parkeerterrein westzijde gemeentehuis in Vlijmen. - In te stemmen met het aanpassen van het parkeerterrein aan de westzijde van het gemeentehuis in Vlijmen; - Een krediet van ,-- (excl. BTW) beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de werkzaamheden inclusief voorbereiding en werk met werk maken; - Het krediet geheel ten laste te brengen van de incidentele post voor onvoorziene uitgaven; - Eén en ander op te nemen in de 2 e bestuursrapportage Conform advies besloten, m.u.v. motorparkeerplaats. FINANCIËN 25. ONDERWERP: Jaarrekening 2004 en begroting 2006 van de Intergemeentelijke Sociale Dienst. De gemeenteraad voor te stellen: 1. Kennis te nemen van de jaarrekening 2004; 2. In te stemmen met de aangeboden begroting 2006 onder de voorwaarde, dat een taakstellende bezuiniging op de personeelskosten wordt gerealiseerd van minimaal ,--. Aanhouden en de volgende vergadering terug met weergave van het besluitvormingsproces m.b.t. 1.6 fte. voor zorg. IZ: Deze besluitenlijst, betrekking hebbende op 25 volgnummers, is vastgesteld in de vergadering van 16 augustus Het college van Heusden, de secretaris-loco, de burgemeester, A.A.T.G. Jansen MBA drs. H.P.T.M. Willems

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Nr.: 37 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen Nr.: 14 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: Afwezig: de wethouder: ing.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Nr.: 40 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van Mierlo M.

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen Nr.: 1 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: Afwezig: de wethouder:

Nadere informatie

IZ Datum: 5 april Raad: Besluit: Datum: 25 april 2006

IZ Datum: 5 april Raad: Besluit: Datum: 25 april 2006 Agendanr. : Doc.nr. : B200602472 Team : Ondersteuning welzijn Steller: mevr. E. Balvers Datum: 23 februari 2006 Portefeuille: drs. P.R. Groenestein College: Datum: 14 maart 2006 Openbaar: Ja Persbericht:

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. College V200901170 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Advies: Wij stellen u

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. College V200900149 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Advies: Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB147. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB147. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB147 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Nr.: 49 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen Ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMvdB05. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMvdB05. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMvdB05 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOTH20 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007.

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. College V200701042 Onderwerp: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. Advies:

Nadere informatie

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007.

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. College V200701324 Onderwerp: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. Inzet

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. College ORGOJH015 Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Voorgenomen besluit

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. College V200900500 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. College V20100059 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. College V20100286 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 7 mei 2019

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 7 mei 2019 Zaaknummer 00590455 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 7 mei 2019 Collegevoorstel Feitelijke informatie De openbare besluitenlijst van de collegevergadering van 7 mei 2019 treft u bijgaand aan.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015 Zaaknummer 00434869 Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 12 mei 2015 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB231. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 20 september 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB231. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 20 september 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB231 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006 Nr.: 42 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCJB23. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCJB23. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB23 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 juni 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 juni 2014 Zaaknummer: 0392736 openbare besluitenlijst college 3 juni 2014 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 3 juni 2014 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006 Nr.: 46 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006 Aanwezig: de wethouders: B.M. Groen Mr. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M. van der Poel R. van den Bos De

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006 Nr.: 50 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB90. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB90. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB90 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB203. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB203. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB203 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen Nr.: 47 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018 Zaaknummer 00566003 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018 Collegevoorstel Feitelijke informatie De openbare besluitenlijst van de collegevergadering van 25 september 2018 treft u

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 College V200701161 Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Bijgevoegd treft u aan de concept-agenda s voor de Informatievergaderingen van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB97 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 maart 2015

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 maart 2015 Zaaknummer: 00427224 openbare besluitenlijst college 3 maart 2015 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 3 maart 2015 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 Collegevoorstel Feitelijke informatie De openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 treft u bijgaand aan. Zaaknummer: 00378078 Voorgenomen

Nadere informatie

Woonplaatscodes authentieke registraties adressen en gebouwen

Woonplaatscodes authentieke registraties adressen en gebouwen College Onderwerp Woonplaatscodes authentieke registraties adressen en gebouwen Collegevoorstel Inleiding Het kabinet heeft in 2007 besloten tot het invoeren van een stelsel van basisregistraties. Gemeenten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 5-12-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Severeijns,

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200700893 Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO (ZPP) voor de bouw van een woning aan de Joost van de Vondellaan voor rekening van de heer E. Spee, Grotestraat

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722

Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Openbare Besluitenlijst College vergadering van 04/02/2014 Aanwezig: Nummer: 14IN000722 Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Willems, J.W.

Nadere informatie

Raad : 4 oktober 2005 Agendanr. : Doc.nr : : Educatie, Welzijn en Zorg RAADSVOORSTEL. : subsidie leerlingenvervoer.

Raad : 4 oktober 2005 Agendanr. : Doc.nr : : Educatie, Welzijn en Zorg RAADSVOORSTEL. : subsidie leerlingenvervoer. Raad : 4 oktober 2005 Agendanr. : 200507942 Doc.nr : Afdeling: : Educatie, Welzijn en Zorg RAADSVOORSTEL Onderwerp : subsidie leerlingenvervoer Inleiding In december 2004 zijn voorstellen aan de raad gedaan

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / /

B&W besluitenlijst. De heer A. Totté. Week / / / B&W besluitenlijst Afwezig met kennisgeving: Week: 32 Datum: 7 augustus 2018 Aanwezig: De heer J.P. Hageman De heer S. ter Wal Mevrouw D. van De heer R. Ruissen De heer G. Depaus De heer J.F. Mulder De

Nadere informatie

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Zaaknummer: VHDPB01 Onderwerp Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 8 juni 2010 stelt de fractie DMP Heusden vijf vragen op

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 Lijst nr. 32 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2011 PUBLIEKSDIENST Handhaving inzake Burglaan 36-I; bezwaar Awb. Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014 Zaaknummer: 00410067 openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 28 oktober 2014 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor

Nadere informatie

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen College Onderwerp: V200900884 interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen Samenvatting: Het college heeft in haar vergadering van 15 december 2009 voor de uit te geven kavels aan de Wilhelminastraat

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 26 april 2016

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 26 april 2016 Zaaknummer: 00470439 openbare besluitenlijst college 26 april 2016 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 26 april 2016 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900439 Aanvraag verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de bouw van een woning en kantoor aan de Hogeweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 31-10-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Jacobs, Drs.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017 Zaaknummer 00533633 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 28 november 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015.

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R. Visser I.T.J.M.

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2. Raad Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Samenvatting: Het college van Heusden heeft in haar vergadering van 8 september 2009 besloten een wijziging conform artikel 3.6 van de Wet

Nadere informatie

Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank

Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank College Onderwerp: V20081509 Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank Collegevoorstel Inleiding: Op 4 december 2008 heeft de heer Musters namens de fractie Gemeentebelangen een brief gezonden

Nadere informatie

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 College V200901050 Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 Collegevoorstel Inleiding: Op 14 juli 2009 heeft u beslist op het bezwaarschrift van mevrouw Van Loon

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015.

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015. Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 26 mei 2015. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R. Visser I.T.J.M. Wolsing

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017 Zaaknummer 00527593 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 17 oktober 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel

Nadere informatie

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42.

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42. 2 5MAAST 2013 Besluitenlijst Gemeente -Susteren Datum: Tijd: Plaats: 19 maart 2013 10.00 C2.42 * 2 4 1 6 4 8 * Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergadering B&W van 12 maart

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 juni nummer 25. J. de Gruijter, wethouder

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 juni nummer 25. J. de Gruijter, wethouder GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 juni 2005 nummer 25 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen J.M. Dekker B.R. Kramer,

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869

Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869 Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869 Afdeling: : Bouwen en Wonen Onderwerp : - voorstel tot het opstarten van diverse zelfstandige projectprocedures (ZPP) als bedoeld in artikel 19, lid

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 MAART 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Datum vergadering 30 november 2010

Datum vergadering 30 november 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 30 november 2010 Nummer 50 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl, wethouder

Nadere informatie

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Zaaknummer: BECDGB008 Onderwerp Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Collegevoorstel Inleiding Sinds 1 juli 2008 is de Grondexploitatiewet van kracht, die deel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 NOVEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen College Onderwerp: V200900238 aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen Samenvatting: Inleiding: De eigenaar van het perceel op de hoek Akkerstraat-Voorstraat te

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012

B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012 B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 24 juli 2012. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Zaaknummer: 00352408 Onderwerp: Uitspraak Raad van State Bizetlaan 28 en 30 in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 29 mei 2013 uitspraak gedaan

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Samenvatting: Inleiding: Op 15 december 2006 is op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat 14 te Oudheusden.

Nadere informatie

De commissie bezwaarschriften heeft partijen gehoord en aan u advies uitgebracht.

De commissie bezwaarschriften heeft partijen gehoord en aan u advies uitgebracht. College Onderwerp: V200900473 Beslissing op bezwaar van R.M.A.M. van Sluisveld tegen besluit d.d. 19 september 2008 tot weigering van bouwvergunning (eerste fase) voor het vergroten van een kantoorruimte

Nadere informatie

: beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten

: beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten Raad : 30 september 2003 Agendanr. : 11 Doc.nr : B 2003 11821 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten

Nadere informatie

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900189 Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Wolput Vlijmen Collegevoorstel Inleiding: Op 17 februari 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het bestemmingsplan Wolput Vlijmen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011)

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Collegevoorstel Inleiding Het vaststellen van het Programma Huisvesting Onderwijs is een bevoegdheid van uw college en de gemeenteraad

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2. College Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Raad 2 juli 2002 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200208058 RAADSVOORSTEL. Onderwerp : Milieujaarverslag 2001. Inleiding

Raad 2 juli 2002 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200208058 RAADSVOORSTEL. Onderwerp : Milieujaarverslag 2001. Inleiding Raad 2 juli 2002 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200208058 Afdeling: : Milieu RAADSVOORSTEL Onderwerp : Milieujaarverslag 2001 Inleiding Artikel 21.1 eerste lid uit de Wet milieubeheer bepaalt dat het college

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College vergadering van 23/04/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN002335

Openbare besluitenlijst College vergadering van 23/04/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN002335 Openbare besluitenlijst College vergadering van 23/04/2014 Aanwezig: Nummer: 14IN002335 Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Willems, J.W.

Nadere informatie

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar Onderwerp Zaaknummer: OWZIG05 beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar 2010-2011 Collegevoorstel Inleiding In de brief van 26 augustus 2010 stelt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College vergadering van 27/05/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN002962

Openbare besluitenlijst College vergadering van 27/05/2014. Aanwezig: Nummer: 14IN002962 Openbare besluitenlijst College vergadering van 27/05/2014 Aanwezig: Nummer: 14IN002962 Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M.

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB187. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB187. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB187 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de brief van BEM met uw reactie, zoals weergegeven in de bijgevoegde conceptbrief, ter kennis van de raad te brengen.

Voorgesteld wordt de brief van BEM met uw reactie, zoals weergegeven in de bijgevoegde conceptbrief, ter kennis van de raad te brengen. Zaaknummer: OLOGYD15 Onderwerp brief van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) Collegevoorstel Inleiding In een brief van 14 november 2011 attendeert Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) de raad op de geldende

Nadere informatie

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen.

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, T.O.S van de Ven de wethouder, A.L. van Woesik de secretaris, drs. H.C.

Nadere informatie