van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen"

Transcriptie

1 Nr.: 47 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 te Vlijmen Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M. Klijs T.M. de Laat drs. P.R. Groenestein E.W.H.M. van Spaandonk mr. J.T.A.J. van der Ven

2 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november 2005 ORGANISATIEONDERSTEUNING 1. ONDERWERP: Vaststellen van de besluitenlijst van 25 oktober Tot vaststelling overgaan. Indien besluiten moeten worden aangehouden vanwege het feit dat het college vanwege de lengte van de vergadering niet de gehele agenda kan afwerken, dan zal daarvan in het vervolg melding worden gemaakt (met vermelding van de aangehouden agendapunten). 1A. ONDERWERP: Vaststellen van de besluitenlijst van 31 oktober Tot vaststelling overgaan. 2. ONDERWERP: Representatierooster van het college van Heusden voor het weekend van 28 oktober en 04 november Voor kennisgeving aannemen. 3. ONDERWERP: Besluitenlijst van de commissie BeheersZaken d.d. 11 oktober Kennisnemen van de besluitenlijst. Nadere aandacht vraagt de informatieverzorging inzake de Heemtuin, eventueel vanuit het informatiecentrum. Overleg tussen FaZa en de portefeuillehouder hierover. DIENSTEN 4. ONDERWERP: Benoeming nieuwe marktcommissie. De gekozen marktkooplieden per 01 januari 2006 als lid van de marktcommissie te benoemen.

3 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november ONDERWERP: Drunense Duinen Cross zondag 06 november Voorgesteld wordt dat de burgemeester en het college, ieder voorzover het de eigen bevoegdheid betreft het volgende besluiten: - Vergunning te verlenen voor het organiseren van de Drunense Duinen Cross op 06 november 2005, inclusief de mogelijkheid van het plaatsen van omkleedtenten waar nodig is mits er niets beschadigd wordt; - Ontheffing te verlenen voor het gebruik van één tractor voor het vervoer van materialen op grond van artikel 87 en het RVV 1990; - DAK erop wijzen dat de Duinverordening geen ontheffingsmogelijkheid kent van het verbod om op een hinderlijke wijze geluidsapparatuur te gebruiken. Het gebruik van geluidsapparatuur gebeurt daarom op eigen risico; - DAK te adviseren om bij de organisatie van de Duinen Cross van volgend jaar te bezien of de route dusdanig kan worden aangepast dat deze niet langer het mountainbikeparcours kruist. ONDERSTEUNING LEEFOMGEVING 6. ONDERWERP: Voorstel tot het nemen van enige voorbereidingsbesluiten als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De gemeenteraad op 20 december 2005 conform bijgaand concept een voorstel te doen tot het nemen van enige voorbereidingsbesluiten. Het college vraagt nog aandacht voor het bestemmingsplan Vlijmen-Vliedberg. Voor het overige wordt conform advies besloten. RZ: Raad:

4 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november ONDERWERP: Aanvraag bouwvergunning voor de bouw van een woning met garage op het perceel De Omloop 15, Elshout. Vergunning op basis van binnenplanse vrijstelling doen verlenen indien geopperde risicoaanvaarding onvoorwaardelijk wordt uitgesproken. Dit voorstel is teruggenomen. 8. ONDERWERP: Overzicht A-lijst woningen ter kennisname van de commissie. Overzicht A-lijst woningen ter kennisname aan de commissie sturen. ONDERSTEUNING WELZIJN 9. ONDERWERP: Vaststelling nota Integraal Jeugdbeleid. De conceptnota Integraal Jeugdbeleid conform bijgaand conceptbesluit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 december De conceptnota dient op onderdelen te worden aangescherpt en compacter te worden gemaakt. Voor het overige conform advies besloten. IZ: Raad:

5 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november ONDERWERP: Overleg met de actiegroep Hoor de A59. Voorgesteld wordt: - Kennis nemen van het overleg tussen vertegenwoordigers van de Actiegroep Hoor de A59 en ambtelijke vertegenwoordigers van de gemeente Heusden; - Instemmen met het vrijgeven van het bespreekverslag in de vorm van bijgevoegde conceptbrief; - De brief Overlast A59 traject Vlijmen-Waalwijk van de actiegroep Hoor de A59 te ondersteunen; - Als portefeuillehouder wethouder drs. P.R. Groenestein aan te wijzen. Aan de hand van het recent overleg tussen de portefeuillehouder en het Team Ondersteuning Leefomgeving (OLOG) ziet het college een aangepast en actueel voorstel tegemoet. 11. ONDERWERP: Vaststelling Programma Voorzieningen Huisvesting Basisonderwijs, speciaal Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en vaststelling budget ten behoeve van het jaar De raad voor te stellen: 1. Het programma van de treffen voorzieningen voor het jaar 2006 vast te stellen overeenkomstig bijlage1; 2. Het overzicht van aangevraagde voorzieningen, die niet zijn opgenomen op het programma, vast te stellen overeenkomstig bijlage 2; 3. a. Een krediet van 9.788,-- beschikbaar te stellen voor aanpassingen van basisscholen; b. Deze incidentele kosten in 2006 ten laste te brengen van de stelpost voor kapitaallasten voor de verplaatsing Olof Palme; 4. a. Een krediet van ,-- beschikbaar te stellen voor onderwijskundige vernieuwingen basisonderwijs; b. De hiermee verband houdende kapitaallasten ten laste te brengen van de in de conceptbegroting opgenomen stelpost voor onderwijskundige vernieuwing. IZ: Raad:

6 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november ONDERWERP: Gunningadvies aanbesteding bouwkundige voorzieningen legionella. Voorgesteld wordt: 1. De werkzaamheden in verband met preventiemaatregelen in het kader van legionella bij zwembad het Run te gunnen aan Dalkia uit Vught; 2. Aan Dalkia uit Vught te verzoeken om op basis van de staat van verrekenprijzen een kostenraming op te stellen voor het uitvoeren van preventiemaatregelen in het kader van legionella bij de overige panden. Aangehouden. Het college wil geadviseerd worden over de vraag of het in het licht van een kosten-batenafweging verantwoord is deze maatregel te nemen, gelet op de periode waarvoor deze van nut zal zijn in het perspectief van de te realiseren nieuwbouw. Aandacht voor de vraag wie als portefeuillehouder optreedt. 13. ONDERWERP: Voorstel inzake gymzaal of sportzaal ten behoeve van MFA Palet Vliedberg. Te kiezen voor de realisatie van een kleine sportzaal met de maatvoering 16x28 meter in MFS Vliedberg. Aanhouden. Het college is van mening dat het raadsvoorstel nader moet worden onderbouwd. Terug in de volgende vergadering. Raad: ONTWERPBUREAU OPENBARE RUIMTE 14. ONDERWERP: Beleidsplan wegen 2006 t/m De raad voor te stellen het Beleidsplan wegen 2006 t/m 2015 vast te stellen. Persbericht opstellen. BZ: ONDERWERP: Renovatie diverse rioolgemalen. Een aanvullend krediet ter beschikking te stellen van ,-- excl. BTW voor de uitvoering van de werkzaamheden. Raad:

7 Vergadering van het college van Heusden d.d. 1 november ONDERWERP: Voorstel vaststelling tarieven afvalstoffenheffing en milieustraat Tarieven vast te stellen conform conceptbesluit. ABZ: KWALITEITSCONTROL 17. ONDERWERP: Alternatieven Milieuprogramma De commissie in de gelegenheid stellen een standpunt in te nemen over de wenselijkheid om drie milieualternatieven van het Milieuprogramma 2006 tot uitvoering te brengen. Niet conform advies. Het stuk ter kennisname naar de commissie zenden (van een standpuntbepaling door de commissie is geen sprake). Raad: BZ: GRIFFIE 18. ONDERWERP: Kaderstellende besluiten ten behoeve van de instelling en de vormgeving van de rekenkamer(functie) gemeente Heusden. De raad uitnodigen de noodzakelijke kaderstellende besluiten te nemen. Raad: Deze besluitenlijst, betrekking hebbende op 18 volgnummers, is vastgesteld in de vergadering van 8 november Het college van Heusden, de secretaris, de burgemeester, mr. J.T.A.J. van der Ven drs. H.P.T.M. Willems

8 ORGANISATIEONDERSTEUNING 19. ONDERWERP: Verslag overlegvergadering d.d Ter kennisname. 20. ONDERWERP: Benoeming in de vacature van teammanager Ondersteuning leefomgeving. De heer S. van de Walle, met ingang van 01 januari 2006 te benoemen in de functie van teammanager Ondersteuning leefomgeving conform de voorwaarden zoals die in het voorstel zijn aangegeven. 21. ONDERWERP: Loga circulaire het CAO-akkoord, loondoorbetaling tijdens ziekte en gemeentelijke salarisbedragen per 01 juni De wijzigingen van de CAR-UWO vast te stellen zoals die voortvloeien uit bijgevoegde LOGA circulaires.

9 HANDHAVING 22. ONDERWERP: Handhaving tegen illegaal gebruik op perceel Parallelweg- Oost te Vlijmen. Voorgesteld wordt: - De heer F.C. Verlouw conform bijgaand conceptbesluit een last onder dwangsom op te leggen om binnen één maand op de strook grond die zich uitstrekt over de volle lengte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Vlijmen, sectie H, nr. 5048, en die gelegen is ten westen van de westelijke zijgevel van de loods op het perceel en ten westen van de rechte lijn die in het verlengde van deze zijgevel ligt, de stelling van hoogwerkers en bedrijfsmaterialen van welke aard dan ook te (doen) staken en gestaakt te (doen) houden; - De heer F.C. Verlouw conform bijgaand conceptbesluit middels een preventieve last onder dwangsom te verbieden om op de bovengenoemde strook grond verhardingen aan te brengen en aanwezig te hebben behoudens de verhardingen die reeds zijn aangebracht op het gedeelte van de strook grond dat gelegen is ten noorden van de lijn die in het verlengde van de voorgevel van de loods ligt; - Over te gaan tot verzending van bijgaand conceptbesluit.

10 23. ONDERWERP: Terugkoppeling uitgevoerde acties en voorstel voor aanpak woonwagenlocatie Vlijmen. Voorgesteld wordt: 1. Kennis te nemen van de stand van zaken; 2. In te stemmen met het nader informeren van de heer Brands over de uitkomsten van het onderzoek naar aanleiding van zijn concrete klachten en; 3. In te stemmen met het pas aanpakken van eventuele overtredingen die uit dit onderzoek blijken, in het kader van de uitvoering van het project woonwagenzaken. ONDERSTEUNING LEEFOMGEVING 24. ONDERWERP: Verzoek J.C. van Loon Gasservice, Hogeweg 25 Drunen om medewerking voor de vestiging van een groot- en detailhandel in gasflessen aan het adres Bosscheweg 67b te Drunen. Geadviseerd wordt in principe in te stemmen met een aanpassing van de bestemming uitsluitend voor het achterste gedeelte en eerst nadat een risico-analyse is overgelegd en beoordeeld. Het college is in principe niet enthousiast t.o.v. het voorliggende verzoek. Eerst dient er meer duidelijkheid te komen over de milieucategorie c.q. de risico-analyse. Aan de hand van e.e.a. ziet het college nog een nader advies tegemoet.

11 25. ONDERWERP: Evaluatie van het jaarlijkse evenement De 80 van de Langstraat. De evaluatie voor kennisgeving aannemen. Er dient nog aan twee onderdelen nader aandacht te worden geschonken: a. De noord-zuidbewegingen in Drunen worden geblokkeerd; b. Indien de politie verkeer over de Overstortweg stuurt dan dient parkeren op die weg te worden voorkomen. Na aanvulling van de evaluatie met deze 2 punten te gelegener tijd terug in het college. 26. ONDERWERP: Vervallen. ONDERSTEUNING WELZIJN 27. ONDERWERP: Argumenten tegen de mogelijkheid om te trouwen in het Bezoekerscentrum. Kennis te nemen van de argumenten. Voorstel wordt teruggenomen. 28. ONDERWERP: Verzoek van de heer Van Heist om een wilgenpark te exploiteren met door de gemeente aangeleverde krachten. De heer Van Heist schriftelijk berichten dat zijn verzoek niet ingewilligd wordt. Het college staat in principe positief t.o.v. het onderhavige initiatief. Het college wil dan ook de vraag beantwoord zien of er in de gemeente een geschikt perceel van ca 3 ha aanwezig is, dat qua ondergrond geschikt is voor wilgenexploitatie. Wellicht is een koppeling met een werkervaringsproject mogelijk. Overleg met de burgemeester hierover.

12 28 A. ONTWERPBUREAU OPENBARE RUIMTE ONDERWERP: Reconstructie Wolput te Vlijmen. Aanbrengen puinfundering i.p.v. zandfundering. Akkoord te gaan met het voorgestelde meerwerk ad ,-- excl. BTW en de kosten ten laste brengen van de post onvoorziene uitgaven binnen het krediet Wolput. Het college gaat akkoord met het voorstel. Het college wenst onderzocht te zien of e.e.a. zich verdraagt met de nieuwe rechtmatigheideisen. ADMINISTRATIES EN VASTGOED 29. ONDERWERP: Verhuur pand Julianastraat 10 te Vlijmen aan de heer Th. van Bokhoven. Voorgesteld wordt met de heer Th. van Bokhoven een nieuwe huurovereenkomst aan te gaan voor de periode van 01 november 2005 tot 01 november 2006 of zo veel korter wanneer Van Bokhoven een andere huurwoning heeft aanvaard, voor een huurprijs van 500,-- per maand. Het college stelt de nieuwe huurprijs vast op een bedrag van 450,--. Een huurcontract wordt momenteel opgesteld. Voor het overige conform advies besloten. BEDRIJFSECONOMISCHE CONTROL 30. ONDERWERP: Van Delft, Mommersteeg 92 te Haarsteeg. Onderzoek tot aankoopmogelijkheid gronden nabij Mommersteeg 92. Voorgesteld wordt om bureau Gloudemans opdracht te geven de onderhandelingen weer op te pakken en te trachten tot een transactie te komen. Tevens dienen de andere kleinere - percelen in het betreffende gebied op aankoopmogelijkheden te worden onderzocht.

13 31. ONDERWERP: Verslag van het portefeuillehoudersoverleg van het onderdeel grondzaken van het team bedrijfseconomische control van 25 oktober Voorgesteld wordt het verslag voor kennisgeving aan te nemen. 32. ONDERWERP: Eerste concept van de intentieovereenkomst met Johan Matser Projectontwikkeling BV voor het plangebied Vlijmen Centrum. Als dit eerste concept al aanleiding mocht geven om bij bepaalde onderdelen opmerkingen c.q. aanvullingen te plaatsen die van belang zijn voor de definitieve versie, stel ik voor die nu reeds kenbaar te maken zodat die nog kunnen worden meegenomen. Aanhouden. Na overleg met de wethouders Van de Hoven en De Laat terug in het college. DIRECTIE 33. ONDERWERP: Vaststellen van de portefeuillehoudersoverleggen met de nieuwe teammanagers. Het bijgevoegde schema voor kennisgeving aannemen. Markt- en standplaatsen en Gebouwenbeheer zullen nog in het overzicht worden opgenomen. Het inloopuur dat door wethouder Van Spaandonk wordt gehouden zal 1x per week plaatsvinden. Voor het overige conform advies besloten.

14 34. ONDERWERP: Wat verder ter tafel komt. Statutair bestuurlijke samenstelling ISD In navolging van de toezegging door het college aan de raad om in overleg met de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand te bezien of de statutair bestuurlijke samenstelling van het AB van de ISD dient te worden gewijzigd zal binnenkort met de betreffende gemeenten het overleg worden gestart. Begrotingsbehandeling door raad op 3 november 2005 Tevens aanwezig Henk Bogaard en Bert Jansen. De ingekomen algemene beschouwingen worden besproken aan de hand van een opgesteld overzicht. De op dat overzicht vermelde medewerkers zullen met de collegeleden contact opnemen t.b.v. de inhoudelijke voorbereiding van de verschillende punten. Het college zal op 3 november 2005 van tot uur een extra vergadering houden ten behoeve van de voorbereiding van de begrotingsbehandeling door de raad. Concept antwoord op mondeling klacht dhr. Brands d.d. 23 sep 2005 De brief nader aanscherpen in overleg met de portefeuillehouder. Kan daarna worden verzonden. Bestemming gestolen fietsen De politie is voornemens om de fietsen, welke normaliter na verloop van tijd ten verkoop worden aangeboden, te verkopen aan Vluchtelingenwerk Heusden. Het college neemt hier met instemming kennis van. Evaluatie beleidsnota s Het college wenst in de periode januari/februari 2006 terug te blikken op de beleidsnota s die deze regeerperiode zijn behandeld en daarbij onder meer bezien welke de effecten daarvan zijn geweest Archiefstukken Het college besluit een bedrag van maximaal 2.000,-- beschikbaar te stellen voor de verwerving van bijzondere archieven tijdens een openbare verkoping.

15 Reclame uitingen Geconstateerd wordt dat er een wildgroei is van reclameborden. In het kader van de handhaving wordt hiervoor aandacht gevraagd. Voor statushouders gereserveerde woningen In het verleden zijn diverse woningen gereserveerd voor statushouders. Niet alle woningen zijn daarvoor benut. Het college wil geadviseerd worden m.b.t. de vraag hoe hier mee om te gaan. Verder wil het college gerapporteerd worden over de stand van zaken m.b.t. de statushouders. Brief d.d. 24 oktober 2005 van de HTR Het college wil zich door een nader aan te wijzen wethouder laten vertegenwoordigen bij een bezoek aan Schijndel. Deze afsprakenlijst, betrekking hebbende op de volgnummers 19 t/m 34, is vastgesteld in de vergadering van 8 november Het college van Heusden, de secretaris, de burgemeester, mr. J.T.A.J. van der Ven drs. H.P.T.M. Willems

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Nr.: 40 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van Mierlo M.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Nr.: 37 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Nr.: 49 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen Ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen Nr.: 14 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 april 2005 te Drunen Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: Afwezig: de wethouder: ing.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. College V20100059 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Nr.: 34 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 29 augustus 2006 Aanwezig: Afwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. College ORGOJH015 Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Voorgenomen besluit

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden

van de vergadering van het college van Heusden Nr.: 21 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 23 mei 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo dr.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. College V200900149 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Advies: Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. College V200901170 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Advies: Wij stellen u

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. College V20100286 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 2 maart 2010. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006 Nr.: 46 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 21 november 2006 Aanwezig: de wethouders: B.M. Groen Mr. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M. van der Poel R. van den Bos De

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMvdB05. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMvdB05. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMvdB05 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 18 mei 2010 Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. College V200900500 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 28 april 2009. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 10 februari 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 10 februari 2009. College V200900128 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 10 februari 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 10 februari 2009. Advies: Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB147. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB147. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB147 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 12 april 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen Nr.: 1 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 4 januari 2005 te Vlijmen Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: Afwezig: de wethouder:

Nadere informatie

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007.

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. College V200701324 Onderwerp: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 11 december 2007. Inzet

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006 Nr.: 42 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 24 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015 Zaaknummer 00434869 Onderwerp openbare besluitenlijst college 12 mei 2015 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 12 mei 2015 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006 Nr.: 50 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOTH20 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

IZ Datum: 5 april Raad: Besluit: Datum: 25 april 2006

IZ Datum: 5 april Raad: Besluit: Datum: 25 april 2006 Agendanr. : Doc.nr. : B200602472 Team : Ondersteuning welzijn Steller: mevr. E. Balvers Datum: 23 februari 2006 Portefeuille: drs. P.R. Groenestein College: Datum: 14 maart 2006 Openbaar: Ja Persbericht:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900439 Aanvraag verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de bouw van een woning en kantoor aan de Hogeweg

Nadere informatie

Nr.: 34. Besluitenlijst. van de vergadering van. het college van Heusden. d.d. 9 augustus 2005 te Drunen

Nr.: 34. Besluitenlijst. van de vergadering van. het college van Heusden. d.d. 9 augustus 2005 te Drunen Na de opening constateert de voorzitter het ontbreken van een quorum voor de vergadering. Onder verwijzing naar de Gemeentewet, artikel 56, lid 2, roept hij voor 09 augustus 2005 een nieuwe vergadering

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB203. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB203. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB203 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 19 juli 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014 Zaaknummer: 00410067 openbare besluitenlijst college 28 oktober 2014 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 28 oktober 2014 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 SEPTEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen

van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen Nr.: 18 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen d.d. 2 mei 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen M. Buijs A.A.G.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging:

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007.

Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. College V200701042 Onderwerp: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Besluitenlijst van de collegevergadering van 16 oktober 2007. Advies:

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 28.02.2006 09:00 uur tot 28.02.2006 12:30 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, de heer mr. C.M.G.H. Wortel,

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2. Raad Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 juni 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 juni 2014 Zaaknummer: 0392736 openbare besluitenlijst college 3 juni 2014 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 3 juni 2014 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018 Zaaknummer 00566003 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 25 september 2018 Collegevoorstel Feitelijke informatie De openbare besluitenlijst van de collegevergadering van 25 september 2018 treft u

Nadere informatie

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B2004 01150 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Beschikbaar stellen van een krediet van 3.139.940,00 voor de aankoop van een aantal panden en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 27 MEI 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.P. Tanis, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB106. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 25 januari 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB106. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 25 januari 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 25 januari 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB106 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 25 januari 2011. Voorgenomen besluit Wij

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2. College Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB187. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB187. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB187 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 21 juni 2011. Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Procedure: vervolgstappen. benoeming leden Kamer WSW. De voorgedragen kandidaatleden zijn:

Procedure: vervolgstappen. benoeming leden Kamer WSW. De voorgedragen kandidaatleden zijn: Collegevoorstel Inleiding: De Wet sociale werkvoorziening (Wsw) kent per 1 januari 2008 de verplichting tot cliëntenparticipatie. Medio 2008 is hiervoor door de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Heusden

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCJB23. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCJB23. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB23 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 31 juli 2012 Voorgenomen besluit Wij stellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB90. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB90. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB90 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 4 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017 Zaaknummer 00533633 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 28 november 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 28 november 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T. van het college van BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 13 april 2004 nr. 16. Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T. van het college van BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 13 april 2004 nr. 16. Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 13 april 2004 nr. 16 Nr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 9 februari 2010 6/3.04 BW10.0070 6/3.05 BW10.0071 6/3.07 BW10.0116 6/3.11 BW10.0042 Aanvraag K. Pruim om een aanwezigheidsvergunning voor kansspelautomaten. Verzoek

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel no. R2013.0026 Agendapunt no. Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer Aan de gemeenteraad Het schoolbestuur Stichting Tabijn heeft in

Nadere informatie

Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen

Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen College Onderwerp: V200901340 Overeenkomst van bruikleen pand Parklaan 2 Vlijmen Collegevoorstel Inleiding: Op 13 januari 2009 heeft uw college besloten het pand aan de Parklaan 2 in Vlijmen terug in eigendom

Nadere informatie

Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208. : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL

Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208. : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208 Afdeling: : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL Onderwerp : Heroriëntatie Centrum voor Muziek en Dans; instemming met de Notitie Aanzet voor een nieuwe

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Registratienummer : 2010/7683 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) J Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf N Weth. W. van Hees

Nadere informatie

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Nr. 2011-20 OPENBAAR G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Aanwezig: J.P. Tanis, J.A. Lavooi, A. de Waard, A.G.M. van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB231. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 20 september 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOMB231. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 20 september 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOMB231 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB97 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 augustus 2009.

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 augustus 2009. Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. Aanwezig : G.J. Spelt, wethouder J.W.M. Kooijman, wethouder H. Capel, gemeentesecretaris Afwezig : Mevr. R.G. Westerlaken-Loos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 maart 2015

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 3 maart 2015 Zaaknummer: 00427224 openbare besluitenlijst college 3 maart 2015 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 3 maart 2015 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 november 2016

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 november 2016 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn locosecretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 25 juli 2006 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing baar 3.1 Vaststelling besluitenlijst De besluitenlijst van de B&W-vergadering van 18 juli

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 21 november 2006 nr. 47 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 3 februari 2015 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp Staf ADV-15-01286/Z.04626 B&W besluitenlijst

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 KC vaststellen van de openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 Collegevoorstel Feitelijke informatie De openbare besluitenlijst van 28 januari 2014 treft u bijgaand aan. Zaaknummer: 00378078 Voorgenomen

Nadere informatie

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 College V200701161 Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Bijgevoegd treft u aan de concept-agenda s voor de Informatievergaderingen van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

Conform 8 april 2003 vast te stellen 4.2. Wij stemmen in met de intentieovereenkomst en informeren de Raad door middel van toezending van de getekende

Conform 8 april 2003 vast te stellen 4.2. Wij stemmen in met de intentieovereenkomst en informeren de Raad door middel van toezending van de getekende Besluit bespreekstukken B&W-vergadering 15 april 2003 Agendapunt Open- Onderwerp Voorgesteld besluit Beslissing baar 4.1 Vaststelling besluitenlijst De besluitenlijst van de B&W-vergadering van 8 april

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 02.07.2002 08:00 uur tot 02.07.2002 09:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels,

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

: Conceptstuctuurplan Bedrijventerreinen Heusden

: Conceptstuctuurplan Bedrijventerreinen Heusden Raad : 25 mei 2004 Agendanr. : Doc.nr : B200314059 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Conceptstuctuurplan Bedrijventerreinen Heusden Toelichting In januari 2002 is besloten om de Wet

Nadere informatie

Besluitenlijst van vergadering College van burgemeester en wethouders gemeente Twenterand, gehouden op datum

Besluitenlijst van vergadering College van burgemeester en wethouders gemeente Twenterand, gehouden op datum BESLUITENLIJST Besluitenlijst van vergadering College van burgemeester en wethouders gemeente Twenterand, gehouden op datum 13-12-2016. AGENDA 1. Opening Voorzitter: burgemeester ir. C.L. Visser Wethouders:

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 -

Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - CONCEPT OPENBARE BESLUITENLIJST vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 burgemeester,, secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1.1 Openbare besluitenlijst

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, T.O.S van de Ven de wethouder, A.L. van Woesik de secretaris, drs. H.C.

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 9 februari 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

Vragen op grond van artikel 61 Reglement van Orde van de fractie Gemeentebelangen betreffende een verbindingsweg in het centrum van Drunen.

Vragen op grond van artikel 61 Reglement van Orde van de fractie Gemeentebelangen betreffende een verbindingsweg in het centrum van Drunen. College Onderwerp: V200900954 Vragen op grond van artikel 61 Reglement van Orde van de fractie Gemeentebelangen betreffende een verbindingsweg in het centrum van Drunen. Collegevoorstel Inleiding: Bij

Nadere informatie

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Zaaknummer: VHDPB01 Onderwerp Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 8 juni 2010 stelt de fractie DMP Heusden vijf vragen op

Nadere informatie

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 28 november 2013 13-102 Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 Aan de raad, Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 AUGUSTUS 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Frank van Hulle, wethouder; de heer Frank Deij, wethouder;

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 26 april uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 26 april uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 26 april 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 26 MEI 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 14 juni 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 14 juni 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 14 juni 2016 Aanwezig: A.P. Heidema, burgemeester A.L.C.S. Lantain, gemeentesecretaris R. Hartogh Heys, L. Grijsen, J.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst college burgemeester en wethouders

Openbare besluitenlijst college burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst college burgemeester en wethouders Datum : 9 september 2003 Weeknummer: 37 Aanwezig: M. van Veelen, burgemeester H. van t Pad, wethouder P.J., wethouder Y.C.M. de Rijk, secretaris

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d.

Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1. Agendapunt: Algemene informatie: Doel: Voorstel: Besluit: Besluitenlijst vergadering d.d. Openbare Besluitenlijst College Peel en Maas Week: 17 1 Aanwezig: Wethouder Absil Wethouder Janssen Wethouder Segers Secretaris directeur: de heer Mensink Afwezig: -- Datum 27 april 2010 Agendapunt: Algemene

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200700893 Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO (ZPP) voor de bouw van een woning aan de Joost van de Vondellaan voor rekening van de heer E. Spee, Grotestraat

Nadere informatie

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen.

2. Onderwerp MT verslag 10 januari Besluit Het MT verslag d.d. 10 januari 2008 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST lb GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Heico van Brakel Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 21-02-2013 TITEL: Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie