De dienstverlener en zijn personeel belast met deze opdracht zijn nederlandstalig.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De dienstverlener en zijn personeel belast met deze opdracht zijn nederlandstalig."

Transcriptie

1 III. Technische bepalingen 1. Algemeen Het adsbeuur Genk wen een verbintenis van dienverlening af te sluiten enerzijds aangaande de afhandeling van alarmen via meldkamer en anderzijds aangaande de bewaking van diverse edelijke gebouwen. Dit beek omvat de omschrijving van de activiteiten en acties, die van de inschrijver verwacht worden in verband met de beveiliging van diverse edelijke gebouwen zoals o.a. : - Stadhuis Genk; - Bibliotheek Genk; - C-mine Energiegebouwen; - C-Mine Parkeergarage ; - Museum Van Doren; - Heempark; - Onthaalgebouw Kattevennen; - Veiligheidshuis; - Academie Genk Plaische Kunen; - Uitdaging; De dienverlener zal voldoen aan de geldende wettelijke voorschriften conform de wet van 10 april 1990 op de bewakingsondernemingen, de beveiligingsondernemingen en de interne bewakingsdienen, en de aanpassingen op bovenvermelde wetgeving. De dienverlener en zijn personeel bela met deze opdracht zijn nederlandalig. Aan de hand van opgeelde consignes zal de meldkamer de alarmen dienen te evalueren. Het beveiligingssyeem zal bij een alarm op het centrale beheerssyeem over modem een alarminfo doorzenden naar de meldkamer. Deze meldkamer zal op basis van het type alarm, zijnde een brand-, inbraak- of technisch alarm, de nodige acties plegen om dit ontane alarm te behandelen. Dit kan gaan, afhankelijk van het tijdip, van het contacteren van de betreffende verantwoordelijken (verantwoordelijke, technische dien, onderhouddien) tot het geven van een opdracht aan hun bewakingsorganisatie om een interventie uit het voeren. Verder zal zij een alarmopvolging doen, wat inhoudt dat zij brandweer of andere dienen zullen contacteren ter verificatie van ontvang en ondernemen van acties. De meldkamer kan mogelijk voor sommige gebouwen beschikken over bij het alarm -meegezonden camerabeelden (foto s van voor, tijdens en na het event) om op basis van deze eere evaluatie verder over het internet / ethernet in het adhuis op het centrale beheerssyeem aan te loggen om de opgenomen of de live beelden van het event te kunnen bekijken. Op basis van de eere beelden (foto s) of de live beelden kan dan besli worden om een interventie te laten uitvoeren door de externe bewaking. Alle nodige bijkomende acties en overleg zal daarbij door de meldkamer worden gecoördineerd. De meldkamer zal alle events en acties rapporteren aan de opdrachtgever.

2 Het opellen van de consignes en de modaliteiten zullen in overleg met de verschillende partners (opdrachtgever, meldkamer, brandweer, technische dienen, ) gedetailleerd worden. De diverse edelijke gebouwen omvatten zowel adminiratieve adsdienen, culturele dienen, muziekacademie, bibliotheek,.. Al deze dienen hebben verschillende openings- of sluitingsuren. Naa de afhandeling van inkomende alarmen zal de meldkamer ook een coördinerende rol spelen voor de fysieke tussenkomen van eigen bewakingsagenten zoals bv. bij - interventieopdrachten; - open- en sluitrondes; - surveillanceronde. Volgende elementen zullen de criteria vormen tot uitsluiting van de inschrijving: - wettelijke goedkeuring als bewakingsonderneming (vergunningsnummer); - wettelijke erkenning als beveiligingsonderneming (erkenningsnummer); - verplichtingen ivm RSZ; - verplichtingen ivm BTW en belaingen; - verzekeringsatte BA; - verklaring op erewoord betreffende aat van vereffening of faillissement; - verklaring dat meldkamer en bewaking tot dezelfde organisatie behoren. 2. Overzichtabel Onderaande tabel is een indicatieve tabel die voor toewijzing kan gewijzigd worden. Het basisprincipe, nl dat elke alarmmelding ( inbraak, brand, toegang, technisch ) op eender welk moment ( 24/24u, 7/7dagen ) een interventie/afhandeling van de meldkamer vraagt, blijft ongewijzigd. In de tabel zijn de verschillende functionele activiteiten van de diverse gebouwen weergegeven; elke afwijking van de vooropgeelde protocols zal volgens duidelijk omlijnde afspraken naar tijdelijke vrijelling van toegangverlening en bevoegdheid tot autorisaties moeten gebeuren. FUNCTIE GESLOTEN GEBOUW (niemand aanwezig) GESLOTEN GEBOUW (met activiteit buiten de uren) (onthaal aanwezig) (geen onthaal) OPEN GEBOUW (personeel) OPEN GEBOUW (publiek) Inbraak-detectie Brand-detectie Technische alarmen : Melding naar externe meldkamer. Meldkamer verifieert eventueel met camerabeeld. Mogelijke opdracht tot interventie van externe bewaking. Meldkamer informeert verantwoordelijke(n).

3 2: Melding naar externe meldkamer. Meldkamer verifieert interventie technisch verantwoordelijke(n). Meldkamer contacteert technisch verantwoordelijke(n). 3: Melding naar externe meldkamer. Meldkamer verwittigt onthaal. 4: Melding naar externe meldkamer. Meldkamer verwittigt onthaal. Meldkamer contacteert desnoods brandweer. 5: Melding naar externe meldkamer. Meldkamer verifieert interventie / verwittigt brandweer. Meldkamer verwittigt verantwoordelijke(n). 3. Meldkamer 3.1. Algemeen De taken van de meldkamer worden vervat in de volgende omschrijvingen: - Vanuit de meldkamer wordt een gepae afhandeling, conform de consignes, gegeven aan elke vraag tot tussenkom. Afhankelijk van de situatie wordt er een beoordeling gemaakt en zal een interventieploeg (externe bewaking) geuurd worden voor een effectieve interventie of ter controle van het gebouw bij een onduidelijke situatie. - De permanentie op de meldkamer moet verzekerd zijn 7 dagen op 7, de klok rond. Deze permanentiedien is telefonisch rechtreeks bereikbaar. - De algemene verantwoordelijkheid op de dien is in handen van de Operationeel Coördinator. De dispatchers hebben, onder verantwoordelijkheid van de Operationeel Coördinator of de wachtdienovere, als opdracht : - het garanderen van een bemand dispatchingcentrum, 24/24 uur, 7 dagen op 7; - het verzorgen van een permanent (telefonisch) aanspreekpunt voor alle relevante vragen van de klant; - bij alarmering het oproepen van de verantwoordelijken, de bewaking, de brandweer of de politie volgens de opgelegde consignes; - het coördineren van de nodige acties volgens afspraken met de klant; de meldkamer volgt de interventie op en zal schriftelijk rapporteren ( ing) aan de klant; - het verzorgen van een telefonische oplossing voor die alarmoproepen die op deze wijze kunnen opgelo worden; - het eventueel raadplegen van de camerabeelden ter verificatie van het event; - het ter plaatse uren van een externe (bewakings)interventieploeg daar waar dit uit de evaluatie aangewezen of noodzakelijk is; - het coördineren en verlenen van de nodige bijand en ondereuning aan de interventieploegen; - het verzorgen van de noodzakelijke verwittigingen en / of het nemen van de noodzakelijke contacten tot verwittiging of alarmering van andere dienen;

4 - het verifiëren of op de automatische alarmoproepen gevolg werd gegeven en desnoods bijuren van de activiteiten. - Alle personen binnen de meldkamer en de externe bewakingsfirma die betrokken zijn met deze opdracht, dienen nederlandalig te zijn. Alle werken, aanpassingen die nodig zijn om het geheel in dien te ellen en operationeel te maken worden voorzien door de dienverlener en zitten vervat in de inschrijving Consignes De volgende consignes zullen bij opdracht verder gedetailleerd worden, aan de hand van de uitgebouwde technische beveiligingsopelling, de aangepae interne organisatieructuur en de opmerkingen door de meldkamer geformuleerd. De volgende alarmen dienen in de consignes opgenomen te worden: brandalarm, inbraakalarm, toegangcontrole, technisch alarm Brandalarm De meldkamer zal ten alle tijde het alarm ontvangen en zal verifiëren of er gereageerd is op het alarm. Ze zal eveneens op livebeelden de situatie kunnen opvolgen en desnoods bijkomende acties kunnen nemen (in overleg met opdrachtgever) in verband met extra bewaking of nazorgactiviteiten. De meldkamer zal van elk binnengekomen alarm een rapport aanmaken met de genomen acties en zal dit ten laate binnen de 24 uur aan de opdrachtgever bezorgen. Daarnaa zal de opdrachtgever ook de mogelijkheid hebben via een webtoepassing ten alle tijde online de rapporten te raadplegen. Inbraakalarm De verschillende tijdsschema s van de diverse gebouwen,. zullen in de consignes exact gedefinieerd (geprogrammeerd) zijn. Volgens de opgeelde tijdschema s zal het gebouw gedeeltelijk of geheel verlaten zijn en zullen de detecties van de verschillende inbraakzones ingeschakeld zijn. Het betreden van deze zones of afwijken op de toegangsprocedures zal een inbraakalarm tot gevolg hebben. Alle alarmen worden doorgezonden naar de meldkamer. De meldkamer volgt dit op en zal afhankelijk van de procedure de aanwezige verantwoordelijke contacteren (nog aanwezigheid in het gebouw), dan wel de nodige acties (verificatie aan de hand van de beelden of oparten van een interventie) uitvoeren. De meldkamer zal mogelijk remote de inbraakdetectie kunnen in- of uitschakelen. Ze mag hiervan enkel in uitzonderlijke gevallen gebruik maken, namelijk volgens in de beaande consignes opgenomen voorwaarden, dan wel na overleg met de hiervoor bevoegde verantwoordelijken. De meldkamer zal eveneens voor sommige gebouwen op regelmatige tijdippen (in overleg te definiëren) inbellen en on-line de relevante beelden bekijken.

5 De meldkamer zal dagelijks (24u rapport) over aan de verantwoordelijke van de opdrachtgever rapporteren over alle binnengekomen events en de gepleegde acties. Daarnaa zal de opdrachtgever ook de mogelijkheid hebben via een webtoepassing ten alle tijde online de rapporten te raadplegen. Technische alarmen Indien er technische alarmen worden doorgeschakeld naar de meldkamer, zal deze bij de onderhoudsdien verifiëren of er gereageerd is op de alarmen. Bij niet-reageren zal ze volgens consigne de desbetreffende verantwoordelijke contacteren. De meldkamer zal dagelijks (24u rapport) over aan de verantwoordelijke van de opdrachtgever rapporteren over alle binnengekomen events en de gepleegde acties. Daarnaa zal de opdrachtgever ook de mogelijkheid hebben via een webtoepassing ten alle tijde online de rapporten te raadplegen. 4.Bewaking 4.1. Algemeen Voor sommige gebouwen zal er door de dienverlener een open- en sluitronde voorzien worden. Het betreft mogelijk zowel deuren onder badgecontrole als deuren die manueel te openen en te sluiten zijn. Gelijktijdig met de open- en sluitronde zal er tevens een surveillanceronde uitgevoerd worden. Anderzijds zal vanuit de meldkamer voor sommige gebouwen aangelogd kunnen worden op het beveiligingssyeem en kunnen de opgenomen of de live- beelden opgevraagd en bekeken worden. Deze camerabeelden, die het gebouw in beeld brengen, zullen aan de dispatchers van de meldkamer de mogelijkheid geven om op regelmatige tijdippen remote te bekijken wat inhoudt dat daardoor een (voldoende) surveillance van het gebouw gecreëerd kan worden. Op weekdagen zal dit minimaal 2 keer per nacht uitgevoerd worden, tijdens weekend en op feedagen minimaal 2 keer per dag en 2 keer per nacht (a rato van 1,5 minuut per beeldsurveillance). Het betreft telkens een 10-tal camera s per gebouw. Op deze wijze kunnen de gevraagde opdrachten van de bewaking zich beperken tot interventieopdrachten op afroep. Vanuit de meldkamer moet aan de bewakingsfirma een opdracht tot interventie kunnen gegeven worden. De procedure en voorwaarden waaronder deze opdracht zal moeten gegeven worden maakt deel uit van de consignes die tussen opdrachtgever en meldkamer zullen worden vagelegd. In de meetaat zullen de prijsopgaves geformuleerd zijn per activiteit en per tijdip waarop ze mogelijk dienen uitgevoerd te worden ( dag, nacht, weekdag, weekend/ feedagen, ). Eveneens zal een prijsopgave gebeuren voor het uitvoeren van een permantie-opdracht (bewaking ter plaatse) na incident of bij langdurige calamiteit, op meerdere tijdsippen. Bij deze prijsopgaves zal rekening gehouden moeten worden met aanrijtijden van maximum 0,5 uur na opdracht.

6 De externe bewakingsfirma die de interventies zal uitvoeren dient tot dezelfde organisatie te behoren als de meldkamer. De bewakingsagenten bela met het uitvoeren van de gevraagde interventies dienen nederlandalig te zijn Consignes De interventieopdrachten worden in opdracht van de meldkamer, volgens bijhorende consignes, uitgevoerd. De meldkamer zal bij een dringende calamiteit de externe bewaking oproepen om een interventie uit te voeren. De meldkamer zal hierbij remote toegang verlenen aan de interventieploeg om snel en doelgericht te kunnen optreden. In overleg met de opdrachtgever kan de externe bewaking ook voor andere (toevallige) activiteiten ingezet worden. (permanentie bij externe activiteiten; onthaalfunctie) Van elke interventie of opdracht zal een uitvoerig verslag opgemaakt worden en aan de opdrachtgever ter beschikking geeld worden. Dit rapport zal een geandaardiseerde vorm hebben en een unieke codering (tracebility) per verzonden worden; bij de (maandelijkse) facturatie van deze interventies zal naar deze rapporten verwezen worden. 5.Overzicht Overzicht van acties per gebouw: Gebouw inbraak brand camerabewaking open/sluitronde Stadhuis x x x Bibliotheek x x x C-mine x x x energiegebouwen C-mine parking x x x Museum Van Doren x x Heempark x x Onthaalgebouw x x Kattevennen Veiligheidshuis x x Academie Plaische x x Kunen Uitdaging x Overzicht van de diverse acties cfm consignes: Omschrijving Eenmalige opartkoen met inbegrip van evt technische aanpassingen, programmatie, Maandabonnement basisopdracht opvolgen alarmmeldingen met informeren van bevoegde dienen. Aanloggen aan beheerssyeem en bekijken van camerabeelden bij alarmmeldingen Maandelijks koprijs Videosurveillance a rato van 1,5 minuut per actie, aantal

7 werkdag à 2x per nacht en weekend/feedag à 2x s nachts + 2x daags Koprijs per extra actie videosurveillance a rato van 1,5 minuten per actie, gedurende de dag tijdens weekdagen Koprijs per extra actie videosurveillance a rato van 1,5 minuten per actie, gedurende de nacht tijdens weekdagen Koprijs per extra actie videosurveillance a rato van 1,5 minuten per actie, gedurende de dag tijdens het weekend/feedagen Koprijs per extra actie videosurveillance a rato van 1,5 minuten per actie, gedurende de nacht tijdens het weekend/feedagen Koprijs interventieopdracht van een bewakingsagent per tijdsduur van minimum15 min ter plaatse, gedurende de dag tijdens weekdagen Koprijs interventieopdracht van een bewakingsagent per tijdsduur van minimum15 min ter plaatse, gedurende de nacht tijdens weekdagen Koprijs interventieopdracht van een bewakingsagent per tijdsduur van minimum 15 min ter plaatse, gedurende de dag tijdens het weekend/feedagen Koprijs interventieopdracht van een bewakingsagent per tijdsduur van minimum 15 min ter plaatse, gedurende de nacht tijdens het weekend/feedagen Koprijs verlenging interventieopdracht ter plaatse per 15 minuten, gedurende de dag tijdens weekdagen Koprijs verlening interventieopdracht ter plaatse per 15 minuten, gedurende de nacht tijdens weekdagen Koprijs verlenging interventieopdracht ter plaatse per 15 minuten, gedurende de dag tijdens het weekend/feedagen Koprijs verlenging interventieopdracht ter plaatse per 15 minuten, gedurende de nacht tijdens het weekend/feedagen Koprijs permanentieopdracht ter plaatse per uur, gedurende de dag tijdens weekdagen Koprijs permanentieopdracht ter plaatse per uur, gedurende de nacht tijdens weekdagen Koprijs permanentieopdracht ter plaatse per uur, gedurende de dag tijdens het weekend/feedagen Koprijs permanentieopdracht ter plaatse per uur, gedurende de nacht tijdens het weekend/feedagen Koprijs open- en sluitronde met inbegrip van een surveillanceronde, gedurende de dag tijdens weekdagen Koprijs open- en sluitronde met inbegrip van een surveillanceronde, gedurende de nacht tijdens weekdagen Koprijs open- en sluitronde met inbegrip van een surveillanceronde, gedurende de dag tijdens het weekend/feedagen Koprijs open- en sluitronde met inbegrip van een surveillanceronde, gedurende de nacht tijdens het weekend/feedagen

Innovative Security Solutions ALARMSYSTEMEN CAMERABEWAKING TOEGANGSCONTROLE BRANDBEVEILIGING

Innovative Security Solutions ALARMSYSTEMEN CAMERABEWAKING TOEGANGSCONTROLE BRANDBEVEILIGING ALARMSYSTEMEN CAMERABEWAKING TOEGANGSCONTROLE BRANDBEVEILIGING CAMERA ALARM 1. Sterkens Security, uw partner voor al uw beveiliging 2. Servicegarantie 3. Meldkamer 4. Videoverificatie via meldkamer TOEGANG

Nadere informatie

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage VideoObservatie In de VAS meldkamer zijn centrale videowalls geplaatst. Aangesloten locaties rouleren over de videowalls in een vooraf overeengekomen tijdschema. De centralisten houden preventief toezicht

Nadere informatie

Verificatiemethoden en regime van opvolging. 1.1 Inbraakalarm

Verificatiemethoden en regime van opvolging. 1.1 Inbraakalarm Verificatiemethoden en regime van opvolging 1.1 Inbraakalarm Een inbraakalarm wordt gegenereerd uit een elektronisch systeem dat alarm geeft bij een (poging tot) inbraak. Voor een snelle opvolging van

Nadere informatie

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen Welkom bij SecuritasHome - Welkom bij SecuritasHome powered by Welkom bij SecuritasHome Van harte gefeliciteerd met uw SecuritasHome pakket! Deze is, net als de alarminstallatie van ruim 100.000 andere

Nadere informatie

Collectieve beveiliging, alarmopvolging en surveillance

Collectieve beveiliging, alarmopvolging en surveillance Collectieve beveiliging, alarmopvolging en surveillance Het is een landelijke trend dat steeds meer particulieren en ondernemers zich tegen criminaliteit gaan beveiligen. Bedrijven terreinen Stadskanaal,

Nadere informatie

Convenant tussen de Raad van Hoofdcommissarissen en het Verbond van Beveiligingsorganisaties aangaande de organisatie en de opvolging van

Convenant tussen de Raad van Hoofdcommissarissen en het Verbond van Beveiligingsorganisaties aangaande de organisatie en de opvolging van Convenant tussen de Raad van Hoofdcommissarissen en het Verbond van Beveiligingsorganisaties aangaande de organisatie en de opvolging van elektronische alarmen Definitieve versie 1.1, dd 26 oktober 2006

Nadere informatie

Tarieven ASC Camera Camera alarmverificatie abonnement per camera 61,00

Tarieven ASC Camera Camera alarmverificatie abonnement per camera 61,00 Tarieven ASC 2016 Alarm aansluitingen analoog of IP: Abonnement AL1 particulier 196,00 Abonnement AL1 bedrijf 276,00 Abonnement AL2 343,00 Back-up aansluiting 84,00 Brandmeldsysteem uitsluitend voor brandmeldingen

Nadere informatie

Bescherm wat u aan het hart gaat

Bescherm wat u aan het hart gaat Bescherm wat u aan het hart gaat met betrouwbare beveiliging van DETEC www.detec.nl Zeker van de zaak BORG gecertificeerd alarmsysteem Gecertificeerd leveren, installeren en onderhouden brandmeldinstallatie

Nadere informatie

veiligheid @ vrije.universiteit.brussel

veiligheid @ vrije.universiteit.brussel veiligheid @ vrije.universiteit.brussel Patrick Steen Facility Management VUB 1 veiligheid@vrije.universiteit.brussel bewaker drukte verlichting Sociale controle veiligheid politie gevoel brand Camera

Nadere informatie

Toelichting bij onze werkwijze

Toelichting bij onze werkwijze Toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk Referentie: IDH_20120713_HDP_V2.0 Datum: 15 oktober 2015 COLOFON TITEL Een toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk UITGEVER GMI group N.V. De

Nadere informatie

Sport Alarm en Communicatie Centrale

Sport Alarm en Communicatie Centrale Sport Alarm en Communicatie Centrale SportsConnect voor uw sportvereniging of sportkantine. Een aangename sfeer creëren met muziek of een sportwedstrijd live uitzenden in uw kantine, telefoneren intern/extern,

Nadere informatie

Jacobs Beveiliging bvba Pagina 1

Jacobs Beveiliging bvba Pagina 1 GEBRUIKERS HANDLEIDING TEXECOM PREMIER 412/816/832 De toetsposities zijn op de klavieren steeds identiek, sommige benamingen/ kunnen verschillen. Elk systeem is ingesteld volgens uw persoonlijke behoeften!

Nadere informatie

SLA: systeembeheerovereenkomst

SLA: systeembeheerovereenkomst Page 1 of 5 v 02.00 20130509 SLA: systeembeheerovereenkomst GsSLA-000-000-002 Algemene SLA 1. I N H O U D 1.INHOUD... 1 2.TOEPASSINGSGEBIED... 1 3.BEPALINGEN... 2 Algemeen...2 De administratie van het

Nadere informatie

Hofland Electronica b.v. beveiligingstechniek

Hofland Electronica b.v. beveiligingstechniek Hofland Electronica b.v. beveiligingstechniek Bezoekadres: Postadres: Anthony Fokkerweg 57 Postbus 59027 3088 GE Rotterdam 3008 PA Rotterdam Kantoor: Alarmcentrale: Telefoon 010-428 23 11 Telefoon 010-429

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app Gebruikershandleiding Gebruikerspagina en mobiele app April 2015 Basisfunctionaliteit U kunt het systeem op verschillende manieren bedienen, namelijk het bedienpaneel, de afstandsbediening, de app en de

Nadere informatie

SLA: Implementatie apparatuur & applicaties

SLA: Implementatie apparatuur & applicaties Page 1 of 5 v 02.00 20100103 SLA: Implementatie apparatuur & applicaties GsSLA-000-000-001 Algemene SLA 1. I N H O U D 1.INHOUD... 1 2.TOEPASSINGSGEBIED... 1 3.BEPALINGEN... 2 Installatie & levering...

Nadere informatie

PM collectieve beveiliging. De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf

PM collectieve beveiliging. De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf PM collectieve beveiliging De perfecte aanvulling op het collectieve cameratoezicht van uw bedrijf Combineer de collectieve beveiliging met die van uw pand! Met actief cameratoezicht en een mobiele dienst

Nadere informatie

MPL Alarm en Communicatie Centrale

MPL Alarm en Communicatie Centrale MPL Alarm en Communicatie Centrale MPLconnect, een totaalconcept voor installatiebedrijven. Een gecertificeerd, beveiligd VPN datanet verbinding. Met een Alarm over IP oplossing (AoIP) verstuurt u veilig

Nadere informatie

WEESVEILIG TEGEN BRAND EN INBRAAK

WEESVEILIG TEGEN BRAND EN INBRAAK WEESVEILIG TEGEN BRAND EN INBRAAK WeesVeilig beveiligt WeesVeilig zorgt voor een goed gevoel WeesVeilig weet waar men op moet letten als het gaat om het voorkomen van brand en inbraak. Een modern alarmsysteem

Nadere informatie

Personenalarmering. Zelfstandig wonen en toch met één druk op de knop hulp inschakelen

Personenalarmering. Zelfstandig wonen en toch met één druk op de knop hulp inschakelen Personenalarmering Zelfstandig wonen en toch met één druk op de knop hulp inschakelen Inhoudsopgave Wat is personenalarmering? 4 Personenalarmering: 3 abonnementsvormen 5 Abonnement Mantelzorg 5 Abonnement

Nadere informatie

SMC-web. Introduction to SMCweb Title Page. Handleiding SMC-web. 2011 Security Monitoring Centre

SMC-web. Introduction to SMCweb Title Page. Handleiding SMC-web. 2011 Security Monitoring Centre SMC-web Handleiding SMC-web Introduction to SMCweb Title Page CSMCweb Handleiding SMCweb Table of Contents Over dit document... 1 Organisatie... 1 Doelgroep... 1 PDF Document... 1 Introductie... 2 SMCweb

Nadere informatie

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale. Alarmcentrale: Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl.

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale. Alarmcentrale: Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl. Alles onder controle Gebruikershandleiding Alarmcentrale Alarmcentrale: 0165-555 554. Meer informatie vindt u op alarmcontrol.nl. Alarm Control Nederland Alarm Control Nederland (ACN) zorgt al jaren voor

Nadere informatie

OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING

OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING OVEREENKOMST PERSOONSALARMERING Artikel 1 Onderwerp van overeenkomst Aanbieder verzorgt voor de klant de dienstverlening m.b.t. persoonsalarmering, te weten: 1.1 Het invoeren van relevante gegevens van

Nadere informatie

Slim bekeken: camerabewaking op maat

Slim bekeken: camerabewaking op maat Ministerie van Veiligheid en Justitie Slim bekeken: camerabewaking op maat Slim bekeken: camerabewaking op maat U bent ondernemer en overweegt één of meerdere camera s aan te schaffen om uw bedrijf beter

Nadere informatie

Installateurs handleiding meldkamer software. MASweb

Installateurs handleiding meldkamer software. MASweb Installateurs handleiding meldkamer software MASweb Devision meldkamer b.v. versie 1.1 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. INLOGGEN 4 3. STARTPAGINA / HOME.. 5 4. INFORMATIE ZOEKEN / SEARCH 7 5. ALGEMENE

Nadere informatie

DIENSTNOTA 2003/03 Toepassingsgebied: ALGEMEEN. COÖRDINERENDE BEGELEIDINGSPERMANENTIE vanuit campus De Zilten

DIENSTNOTA 2003/03 Toepassingsgebied: ALGEMEEN. COÖRDINERENDE BEGELEIDINGSPERMANENTIE vanuit campus De Zilten DIENSTNOTA 2003/03 Toepassingsgebied: ALGEMEEN COÖRDINERENDE BEGELEIDINGSPERMANENTIE vanuit campus De Zilten 1. Situering Het Pedagogisch Ondersteuningsteam (POT) speelt een coördinerende rol in de uitbouw

Nadere informatie

AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s. Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties

AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s. Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties Een veilig gevoel dat er iemand actie onderneemt als dat nodig is Laat uw waardevolle

Nadere informatie

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d.

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d. Ontruimingsplan St. Jeugdvakantiewerk Goirle Overnachting GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. Inhoud 1. Inleiding en toelichting... 3 2. Situatietekening... 4 3. Gebouw-, installatie- en

Nadere informatie

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale

Alles onder controle. Gebruikershandleiding Alarmcentrale Alles onder controle Gebruikershandleiding Alarmcentrale a l a r m c e n t r a l e 0 1 6 5-5 5 5 5 5 4 w w w. a l a r m c o n t r o l. n l Alarm Control Nederland Alarm Control Nederland (ACN) is een betrouwbare

Nadere informatie

Securing Your World. G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen. Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden

Securing Your World. G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen. Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden Securing Your World G4S interventiediensten voor particulieren & zelfstandigen Een gewaardborgde veiligheid in alle omstandigheden Securing Your World Geen echte veiligheid zonder een geschikte reactie

Nadere informatie

Techniek Cloud-based platform, IP netwerkcamera s, Analyse en videomanagement Op software gebaseerde beeldanalyse

Techniek Cloud-based platform, IP netwerkcamera s, Analyse en videomanagement Op software gebaseerde beeldanalyse Remote Video Solutions Remote Video Solutions is een combinatie van moderne IP-video systemen met monitoring en beveiligingsdiensten op afstand en lokale opvolging. Remote Video Solutions van Securitas

Nadere informatie

Secomhouse. SeComHouse. Kwaliteitsverbetering en kostenreductie door samen te werken aan communicatie en veiligheid op het bedrijventerrein

Secomhouse. SeComHouse. Kwaliteitsverbetering en kostenreductie door samen te werken aan communicatie en veiligheid op het bedrijventerrein SeComouse Kwaliteitsverbetering en kostenreductie door samen te werken aan communicatie en veiligheid op het bedrijventerrein Bedrijfspand Bedrijfspand Bedrijfspand Bedrijfspand Op een bedrijventerrein

Nadere informatie

+))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), *TEL. POLITIE:...*.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))-

+))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), *TEL. POLITIE:...*.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))- GEBRUIKERS-HANDLEIDING CP-407DL CENTRALE. De CP-407DL is een zeven groepen centrale die ontwikkeld en geproduceerd is door ALPHATRONICS B.V. te Nijkerk. Dit technisch hoogwaardig Nederlands produkt is

Nadere informatie

FICHE MANIFESTATIE Stadhuis Oudenburg Weststraat Oudenburg 059/ fax 059/ Melding van evenementen Gegevens van het evenement

FICHE MANIFESTATIE Stadhuis Oudenburg Weststraat Oudenburg 059/ fax 059/ Melding van evenementen Gegevens van het evenement FICHE MANIFESTATIE Te bezorgen aan : Stéphanie Vermeulen (059/56 84 59) Stadhuis Oudenburg Weststraat 24 8460 Oudenburg 059/56 84 20 fax 059/56 84 50 Melding van evenementen Politiezone Kouter (Gistel

Nadere informatie

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 SMC en X Guard werken sinds het begin van het jaar zeer nauw samen. Via de servicedesk van X Guard voor SMC wordt er extra aandacht geschonken aan uw vragen en problemen.

Nadere informatie

ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE. Uw partner in veiligheid

ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE. Uw partner in veiligheid ALARMCENTRALE ALARMOPVOLGING VIDEO TRACK & TRACE TELESERVICE Uw partner in veiligheid SMC AlarmCentrale heeft ruim 30 jaar ervaring in meldkamerdienstverlening. In die periode zijn wij uitgegroeid tot

Nadere informatie

Algemene instructies in geval van brand

Algemene instructies in geval van brand Algemene instructies in geval van brand IN GEVAL VAN ALARM (de belsignalen) - Elk telefoongesprek onderbreken - Geen gebruik maken van de liften - Indien mogelijk, terugkeren naar uw bureau of naar het

Nadere informatie

Folder alarmeringabonnement. Alarmerings- abonnement

Folder alarmeringabonnement. Alarmerings- abonnement Folder alarmeringabonnement Alarmerings- abonnement Datum: februari 2013 1. Inleiding U overweegt van het alarmeringsabonnement gebruik te maken. Als u dit abonnement afsluit, kunt u bij calamiteiten contact

Nadere informatie

Handleiding Zero-wire

Handleiding Zero-wire AEV VOCHTEN - MYLLE SECURITY NV 18-2-2018 Handleiding Zero-wire Bediening alarmsysteem met App Inhoud 1. Downloaden van de app.... 2 2. Eerste gebruik.... 2 3. Personaliseren van uw account... 3 4. Uw

Nadere informatie

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter Straatkast POP locatie Datacenter Het beheer van uw telecomruimten neemt veel tijd in beslag en is een kostbaar proces. U heeft immers 24/7 personeel nodig dat alle processen nauwkeurig in de gaten houdt.

Nadere informatie

Folder alarmeringabonnement. Alarmerings- abonnement

Folder alarmeringabonnement. Alarmerings- abonnement Folder alarmeringabonnement Alarmerings- abonnement Datum: december 2014 1. Inleiding U overweegt van het alarmeringsabonnement gebruik te maken. Als u dit abonnement afsluit, kunt u bij calamiteiten contact

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

Handleiding helpdesk PBS

Handleiding helpdesk PBS Handleiding helpdesk PBS Auteur: Ina Vanderborght Laatste wijzigingen: 03/08/2015 door Katie Pieters INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL... 2 1. CONCEPT... 3 2. ONLINE HELPDESKTOOL... 4 2.1. DE WERKOMGEVING... 4

Nadere informatie

De stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven

De stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven De 10.000- stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven 2 Inhoudstafel - Beheerder worden van de groep van uw bedrijf - Subgroepen aanmaken binnen uw bedrijfsgroep - Subgroepen beheren - Personen

Nadere informatie

Toelichting bij onze werkwijze

Toelichting bij onze werkwijze Toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk Referentie: IDH_20120713_HDP_V2.0 Datum: 23 juli 2015 COLOFON TITEL Een toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk UITGEVER GMI group N.V. De Pintelaan

Nadere informatie

Wat moet u weten om de juiste beveiligingsoplossing te kiezen en om valse

Wat moet u weten om de juiste beveiligingsoplossing te kiezen en om valse ALARMVERIFICATIE Wat moet u weten om de juiste beveiligingsoplossing te kiezen en om valse alarmen te vermijden Informatievergadering van 27 mei 2008 Wat is alarmverificatie? Alarmverificatie is vandaag

Nadere informatie

Digitaal ontruimingsplan. Precare BV

Digitaal ontruimingsplan. Precare BV Digitaal ontruimingsplan Precare BV Ontruimingsplan. Opmerking [A1]: Hier geeft u aan op welk (deel van het) bouwwerk dit plan van toepassing is. Let op: verwijder de puntjes ( ); de haakjes worden niet

Nadere informatie

Personen Alarm Service

Personen Alarm Service Achter de Hoven 69, 2230 Herselt Tel: 014 / 540 430 GSM: 0476 / 550 430 BTW: BE-0521.749.835 Erk.nr FodBin: 20 1846 06 www.sensec.be KBC: 731-0304773-71 Personen Alarm Service Omschrijving van de mogelijkheden

Nadere informatie

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 Security Monitoring Centre BV, gevestigd te Tiel Hoog Kellenseweg 2, 4004 JB Tiel.Tel. 0344 78900, Fax 0344 789. Hierna te noemen SMC De vragen met een dienen minimaal

Nadere informatie

ACTIES ALARMCENTRALE 1/7 INBRAAKALARM + UITSCHAKELING < 2 MINUTEN: GEEN MELDING MAKEN

ACTIES ALARMCENTRALE 1/7 INBRAAKALARM + UITSCHAKELING < 2 MINUTEN: GEEN MELDING MAKEN ACTIES ALARMCENTRALE 1/7 INBRAAKALARM + UITSCHAKELING < 2 MINUTEN: GEEN MELDING MAKEN Zaterdag & zondag maandag 07:00 19:00 Persoon aanwezig Region or Region Region or Region INBRAAK ALARMEN SABOTAGE ALARM

Nadere informatie

Nieuw: de PowerMax Plus centrale

Nieuw: de PowerMax Plus centrale Nieuw: de PowerMax Plus centrale Inleiding Nog meer gemak, nog meer mogelijkheden en nog meer flexibiliteit voor zowel de installateur als eindgebruiker. Dit alles gaat volledig op voor de nieuwe PowerMax

Nadere informatie

De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel

De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel De zorgcentrale: altijd een veilig gevoel nieuw Mobiele alarmering en dwaaldetectie U wil zelfstandig thuis blijven wonen maar u wil er zeker van zijn dat u in een crisissituatie meteen hulp krijgt? Meer

Nadere informatie

247 Services App. Gebruikershandleiding

247 Services App. Gebruikershandleiding 247 Services App Gebruikershandleiding Document historie Versie Toelichting Datum 1.0 Initiële versie 05-01-2017 1.1 Tekstuele verbeteringen en verduidelijkingen 03-10-2017 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 2.

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding SecurOne Masweb

Verkorte gebruikershandleiding SecurOne Masweb Verkorte gebruikershandleiding SecurOne Masweb Voor het aanmaken van een inlogcode en password kunt u zich wenden tot het Security Operations Centre via 088 1110000. Open uw internet browser. Dit kan zijn

Nadere informatie

a. Bijlage 1 tekeningen

a. Bijlage 1 tekeningen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding 3. Situatietekening (ligging van het gebouw) 4. Gebouw en organisatiegegevens 5. Alarmeringsprocedure 6. Stroomschema alarmering 7. Wijze van ontruiming 8.

Nadere informatie

Voorwaarden STMR personenalarmering

Voorwaarden STMR personenalarmering Voorwaarden STMR personenalarmering Artikel 1 Apparatuur a. STMR verhuurt aan de klant alarmeringsapparatuur die bestaat uit een alarmeringsapparaat en draadloze alarmzender. b. STMR installeert en onderhoudt

Nadere informatie

Videobewaking voor mobiele toepassingen. Digital Video surveillance on the move

Videobewaking voor mobiele toepassingen. Digital Video surveillance on the move Videobewaking voor mobiele toepassingen Digital Video surveillance on the move 26-04-13 3S-Systems 1 Missie We zijn uw gesprekspartner als het gaat over digitale video bewaking voor stationaire en mobiele

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST

AANVRAAG TOT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST AANVRAAG TT VERNIEUWING VAN DE VERGUNNING VR HET RGANISEREN VAN EEN INTERNE BEWAKINGSDIENST Toepassing van de wet van 10 april 1990 1 - Koninklijk besluit van 21 mei 1991 2 Uw aanvraag moet bij een ter

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale

GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale INHOUDSOPGAVE: Pagina Inschakelen van de centrale (AFWEZ)..Pag. 1 Inschakelen van de centrale met de hoofdgebruikers code...pag. 1 Inschakelen van de centrale met de

Nadere informatie

Personen Alarm Service

Personen Alarm Service Achter de Hoven 69, 2230 Herselt Tel: 014 / 540 430 GSM: 0476 / 550 430 BTW: BE-0521.749.835 Erk.nr FodBin: 20 1846 06 www.sensec.be KBC: 731-0304773-71 Personen Alarm Service Omschrijving van de mogelijkheden

Nadere informatie

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1/6 Bijlage 1: Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1. Datum aanvraag: ------------------------------------------ Gegevens over het evenement

Nadere informatie

Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis Samen uit, samen thuis met DELTA Veilig Wonen Camera- en/of alarmsysteem Altijd zelf de controle houden, thuis en onderweg Met professionele dienstverlening van Securitas www.delta.nl/veiligwonen Samen

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding alarmopvolging SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Over SmartLife Veilig Wat is KPN SmartLife Veilig? Service & Contact Met SmartLife Veilig ben je altijd op de hoogte van Heb je nog vragen over KPN SmartLife? Kijk

Nadere informatie

altijd alert altijd gerust

altijd alert altijd gerust altijd alert altijd gerust U doet na een drukke dag de winkeldeur op slot: weekend! Uw zaak is beveiligd met een inbraakalarm en camera s. Via uw smartphone bent u altijd verbonden. Ook onze meldkamer

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht Sportcomplex SV De Foresters Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens

Protocol cameratoezicht Sportcomplex SV De Foresters Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens Artikel 1 Doel van het cameratoezicht Het doel van het cameratoezicht is om het sportcomplex en de bijbehorende voorzieningen beter te

Nadere informatie

Prijslijst pakketten per maand per maand per maand per maand per maand per maand.

Prijslijst pakketten per maand per maand per maand per maand per maand per maand. Prijslijst pakketten MiBlack Beveiliging met meldkamer MiOrange Beveiliging zonder meldkamer MiGreen Wagenparkbeheer MiRed Rittenregistratie MiWhite Peilzender MiGrey Trailer monitoring 17 95 per maand

Nadere informatie

OH integratie. 20 September Fort Lent

OH integratie. 20 September Fort Lent OH integratie 20 September Fort Lent TVN-21 serie Integratie van OH ontvanger Overzicht Kenmerken Verkoop proposities Conclusie Live Demo 2 TruVision OH technologie Een gedeelte van de OH ontvanger software

Nadere informatie

FBII XL2P. Alarmsysteem. Gebruiksaanwijzing

FBII XL2P. Alarmsysteem. Gebruiksaanwijzing FBII XL2P Alarmsysteem Gebruiksaanwijzing 1. VERKORT OVERZICHT 1 1.1. Systeem inschakelen 3 1.2. Systeem uitschakelen 3 1.3. Gedeeltelijk inschakelen 3 2. INLEIDING 4 3. SYSTEEM CONFIGURATIE 5 3.1. Inschakelen

Nadere informatie

Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen

Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen Programma Opdrachtgevers Werkingsgebied Taken Organisatie personeel Beschikbare middelen Dispatching ramp Toekomst? 2 Opdrachtgevers

Nadere informatie

voor professionele alarmopvolging Algemene leveringsvoorwaarden

voor professionele alarmopvolging Algemene leveringsvoorwaarden versie: 1.0 documenteigenaar: Raad van Bestuur datum vaststelling: 20 november 2018 evaluatiedatum: 20 november 2020 Algemene leveringsvoorwaarden voor professionele alarmopvolging Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS

DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS EFFICIËNTE COMBINATIE VAN MENS, KENNIS EN TECHNOLOGIE DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS Nieuwe dreigingsbeelden vragen om een andere inrichting van het veiligheidsbeleid. DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS Efficiënte

Nadere informatie

INDUSTRIËLE BEVEILIGING BRANDWACHTEN

INDUSTRIËLE BEVEILIGING BRANDWACHTEN INDUSTRIËLE BEVEILIGING De waardevolle eigendommen die in uw bedrijf aanwezig zijn, de veiligheid die u op de nieuwbouw van een terrein wilt garanderen, inbraak, brandstichting, vernieling; zaken waarvan

Nadere informatie

Cams2Connect. Altijd in beeld

Cams2Connect. Altijd in beeld Cams2Connect SportsConnect voor uw sportvereniging of sportkantine. Een aangename sfeer creëren met muziek of een sportwedstrijd live uitzenden in uw kantine, telefoneren intern/extern, een goed kassasysteem

Nadere informatie

Mobiele surveillance 2 MOBIELE SURVEILLANCE 2 (CBE35.2/CREBO:56182)

Mobiele surveillance 2 MOBIELE SURVEILLANCE 2 (CBE35.2/CREBO:56182) MOBIELE SURVEILLANCE 2 (CBE35.2/CREBO:56182) sd.cbe35.2.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige vorm of

Nadere informatie

Klachten. Privacyreglement M A R K T I N T E R V E N T I E R E S U L T A A T

Klachten. Privacyreglement M A R K T I N T E R V E N T I E R E S U L T A A T Klachten & Privacyreglement Klachtenreglement MIR Advies Versie februari 2010 Klachtenregeling MIR Advies Klachtenregeling van toepassing op klachten over de behandeling door MIR Advies van haar cliënten.

Nadere informatie

Verbetercheck ongewenst gedrag VVT Workshop ongewenst gedrag

Verbetercheck ongewenst gedrag VVT Workshop ongewenst gedrag Verbetercheck ongewenst gedrag VVT Workshop ongewenst gedrag Vul deze verbetercheck in om zicht te krijgen op waar uw organisatie staat met de aanpak rond ongewenst gedrag. Aan de hand van de scores kunt

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Eenduidigheid t.a.v. het resetten van de doormelding c.q. brandmeldinstallatie

Eenduidigheid t.a.v. het resetten van de doormelding c.q. brandmeldinstallatie Eenduidigheid t.a.v. het resetten van de doormelding c.q. brandmeldinstallatie Opdrachtgever: Brandweer Nederland Voor: Risicobeheersing en Incidentbestrijding Opstellers: projectgroep bewustzijnbevordering

Nadere informatie

REGLEMENT Cameratoezicht

REGLEMENT Cameratoezicht REGLEMENT Cameratoezicht Wetstechnische informatie Gegevens van het reglement Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Gemeente Lelystad Reglement Cameratoezicht Reglement

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a 247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie: 1.4a Inhoud Inleiding 2 Registreren 3 Inloggen 247Services App 4 Hoofdscherm & rechten 5 Algemeen 6 Menu 7 Menu functies 8 Locatie 8 Algemeen 8 Werklocatie

Nadere informatie

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives

Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Inhoud Deel I: private en bijzondere veiligheid en privé-detectives Wetten Wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en de bijzondere veiligheid...ia - 1 Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

NUENEN. Langer veilig thuis met uw eigen omgeving. Leefsamen Nuenen. Meld u aan voor de proef. deelname is gratis

NUENEN. Langer veilig thuis met uw eigen omgeving. Leefsamen Nuenen. Meld u aan voor de proef. deelname is gratis NUENEN Langer veilig thuis met uw eigen omgeving Leefsamen Nuenen Meld u aan voor de proef deelname is gratis NUENEN In deze brochure In deze brochure wordt beschreven wat u kunt verwachten als u deelneemt

Nadere informatie

Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken

Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken gaat ruimer dan telewerken. Terwijl telewerken beperkt is tot het werken op een andere plaats, gaat het bij het Nieuwe Werken

Nadere informatie

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST DOEL VAN HET PROTOCOL Het doel van dit protocol is de veiligheid van medewerkers te verhogen en de kans op agressie te verlagen door middel van het aanbieden

Nadere informatie

Toonaangevend in veiligheid

Toonaangevend in veiligheid Retail Toonaangevend in veiligheid Veel retailers worden geplaagd door winkeldiefstal en winkelcriminaliteit. Enerzijds door winkelend publiek en anderzijds door eigen medewerkers. De hieruit voortvloeiende

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services Dienstbeschrijving voor Efficon Shared Services Datum: 7 juni 2012 Versie: 1.0 Uitgebracht door: 4Minds Services & Solutions Adres Duwboot 5 Email: support@4minds.nl Website: www.4minds.nl Support: 030-221

Nadere informatie

Telebewaking & Alarm Services

Telebewaking & Alarm Services Telebewaking & Alarm Services 24/7 PortEyes Control Room (alarmcentrale) PortEyes is een vergunde bewakingsonderneming met uitbreiding voor de diensten van alarmcentrale conform de wet Tobback (licentie

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht. December 2015

Protocol cameratoezicht. December 2015 December 2015 In dit protocol zijn afspraken vastgelegd m.b.t. het gebruik van de geplaatste camera s, het bekijken van beelden en de opslag van beeldmateriaal. In het kader van de Arbowet heeft de schoolleiding

Nadere informatie

DOCUMENTATIE SERVICE LEVEL AGREEMENT

DOCUMENTATIE SERVICE LEVEL AGREEMENT DOCUMENTATIE SERVICE LEVEL AGREEMENT INHOUDSOPGAVE 3 1 INTRODUCTIE 4 2 INCIDENTEN 8 3 ONDERHOUD 9 4 KEY PREFORMANCE INDICATOREN Hoofdstuk Inhoudsopgave Onderdeel 2 1 - INTRODUCTIE Dit document beschrijft

Nadere informatie

Security2Connect. Wel zo veilig

Security2Connect. Wel zo veilig Security2Connect Wel zo veilig MedicalConnect, een totaalconcept voor zorginstellingen. Internet is tegenwoordig onmisbaar, ook voor een zorginstelling. En voor uw klanten is het wel fijn om gemakkelijk

Nadere informatie

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen Galaxy Flex Bescherm uw bezittingen Beveiliging die staat als een huis Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem dat... Uiterst effectief en toch goed betaalbaar is? Zeer flexibel en toch eenvoudig in

Nadere informatie

TEGELS DEPAEPE zoekt een Medewerker boekhouding

TEGELS DEPAEPE zoekt een Medewerker boekhouding Medewerker boekhouding De Medewerker boekhouding bij Tegels Depaepe is (mede)verantwoordelijk voor de totale boekhouding van a tot z binnen ons bedrijf en dit in samenwerking met de hoofdboekhouder. Opmaken

Nadere informatie