De Fiets scheurkalender 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Fiets scheurkalender 2015"

Transcriptie

1 Fietsscheurkalender 2015 Kosmos.indd :16:28

2 De Fiets scheurkalender 2015 Peter Tetteroo & Henk Tetteroo Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen

3 IN DEZE KALENDER Maandag een rubriek over Wielertaal. Dinsdag komen de Wielertoeristen aan het woord en vind je het in te vullen logboek. Op woensdag gaat het over de Praktijk (voeding, training, blessures). Donderdag is gereserveerd voor Razende reporters: Mark Vanlombeek en Gio Lippens. Vrijdag is gereserveerd voor de Bezemwagen, Quiz, Ranglijsten, Wielermonumenten en Verzamelingen. Zaterdag komen Renners, Oud-renners en voormalige Pedaalridders aan het woord. Zondag lezen we het verhaal: Een schitterende droom (Rooks zegetocht op de Alpe d Huez). Is er een belangrijke Koers dan krijgt deze voorrang op het bovenstaande. Tijdens de Giro en de Tour schrijven we voornamelijk over deze etappekoersen. De genoemde data van de koersen zijn gebaseerd op de koerskalender van het voorgaande jaar en op de vroeg bekende data Alles onder voorbehoud. Er kan zich van alles voordoen waardoor plannen, routes, namen en data worden gewijzigd. De Fietsscheurkalender, een jaar fietsen, een jaar scheuren.

4 DONDERDAG 1 JAN VOORWOORD Nieuwjaarsreceptie Beste wensen Hopen dat het een mooi wielerjaar wordt. Dat Sep Vanmarcke De Omloop wint. Dat Weening hoge ogen gooit in de Giro. Dat Mollema op het podium komt in de Tour. Dat Gilbert de Ronde van Lombardije wint. Dat het maar vroeg lente mag worden met temperaturen boven de 15 graden. Dat het maar laat herfst mag worden met temperaturen onder de 15 graden. Dat we onze persoonlijke recordjes breken. Dat we veel rond Gent, Valkenburg en Oudenaarde mogen fietsen. Dat we eindelijk die ene berg op komen zonder afstappen.

5 Dat de Muur weer in De Ronde wordt opgenomen. Dat we niet te vaak vallen. Dat er weer een echte Tour Féminin op de agenda komt. Dat Marianne Vos dan die Tour ook wint. Dat we elkaar weer treffen in die ene mooie toertocht. Dat we elkaar treffen in Taverne t Hemelrijck. Dat we elkaar weer treffen rond de koers. Proost! Op een prachtig wielerjaar.

6 DINSDAG 10 FEB Patrick en La Cannibale 4 WIELERTOERIST Net voorbij de bocht van Saint- Estève zit het spel op de wagen. Ik blokkeer van het een op andere moment en een na een rijden mijn metgezellen mij voorbij. Ik denk bij mezelf dat ik een slecht moment doormaak en dat het wel zal beteren. Niets is minder waar. Het wordt alsmaar erger. Ik zit inderdaad op de highway to hell. Op een gegeven moment besluit ik een sanitaire stop in te lassen en een goede slok te drinken. Een paar minuutjes en ik zit weer in het zadel. Blijkbaar heeft het niet geholpen. Ik heb nog steeds geen macht in de benen.

7 Met de moed der wanhoop duw ik wat ik kan maar het is hopeloos. Ik geraak met moeite vooruit terwijl mijn hartslag niet eens aan de 145 komt. Maar opgeven staat tot nader order niet in mijn woordenboek. Eindelijk komt Chalet Reynard in zicht. Op het iets vlakkere gedeelte kan ik een drietal tandjes bijschakelen. Ik krijg de indruk dat het iets beter loopt maar eenmaal de bocht voorbij blijkt dit toch een vals gevoel te zijn geweest. Wordt vervolgd

8 DONDERDAG 5 MRT REPORTER Professie reporter Mark # 4 Ik was twaalf, dertien jaar. Misschien had het te maken met het eerste verslag wat ik ooit hoorde uit Frascati, maar ik had het geweldig voor de Italianen. We ruilden de wielrennerplaatjes die bij de kauwgom zaten. Van Looy was de populairste. Je moest vijf andere prentjes geven voor één van Van Looy. Wij dachten ook dat er minder Van Looys in de pakjes zaten dan anderen. Derderangs coureurs had je voortdurend. Ik hoefde Van Looy niet, maar de Italianen. Die namen ook: Guido Carlesi en mijn absolute favoriet van toen Graziano Battistini. Een lange klimmer met die mooie naam: Gra-zia-no Bat-tis-tini. Je had ook nog Arnaldo Pambianco, Gastone Nencini, die de Tour van 1960 gewonnen heeft. Dat waren mijn favorieten.

9 Hier vlakbij in Sint-Lambrechts-Woluwe, rond het gemeentehuis, was elk jaar een Na-Tourcriterium. Daar ging ik met mijn vader en mijn paar nonkels naartoe. Dat was voor ons de enige gelegenheid om die renners eens te zien. Daar reed dan de Italiaanse kampioen in zijn prachtige kampioenstrui en de anderen in die blauwe truitjes, bruingebrand, het waren reuzen voor mij, rank en slank, zoals die daar kwamen. Dat was schitterend als kleine jongen. Hoe ouder ik werd, vijftien, zestien, zeventien jaar, ik bleef dat maar zeggen. Ik wil wielerreporter worden.

10 ZATERDAG 11 APR RENNER Bradley Wiggins Bradley Wiggins over Parijs-Roubaix: Ik werd als jongetje al verliefd op deze koers. Steeds als ik in Arenberg ben, voel ik me weer twaalf. Nadat ik de koers in 1993 op de televisie zag, miste ik geen editie meer. Het is voor mij de grootste en beste wielerwedstrijd ter wereld. Het is de enige race waarvoor ik altijd moeite doe om hem te zien. Live of op de televisie. Als ik gestopt ben met wielrennen zal het ook nog de enige koers zijn waar ik de televisie voor zal aanzetten. Voor mij zou het mooi zijn als ze mij 40 kilometer voor het einde uit een helikopter zouden gooien zodat ik me aan het wiel van Cancellara zou kunnen zetten. Nu is het zo dat in de 230 kilometer daarvoor een paar Franse kereltjes in de weg hebben gereden en mij een hufter noemen.

11 Er heerst toch wel wat teleurstelling, zei Wiggins na afloop tegen Cyclingnews. Ik had echt goede benen en in de finale voelde ik me nog erg sterk. Maar er was ook een moment waarop ik mezelf even moest knijpen, dat zal ik niet ontkennen. Het was een eer om er in de finale nog bij te zitten, om Boonen in te halen op het Carrefour. Het was heel speciaal om het velodroom binnen te rijden in een groep met Cancellara, maar het was fantastisch om er daar nog bij te zitten en ik weet nu dat ik me kan meten met deze jongens. De top tien.

12 VRIJDAG 8 MEI QUIZ Test je wielerkennis! 1. Pedro Horrillo viel in de Giro van 2009, 80 meter diep in een ravijn. Niemand zag het gebeuren. Welke Nederlandse ploeggenoot zag in een flits de witte Giant van Pedro tegen de vangrail staan en sloeg meteen alarm via de communicatie? 2. Waarom is de leiderstrui in de Giro roze? 3. Welke Nederlander droeg deze roze trui acht keer? 4. Drie renners wonnen vijf keer de Giro en zijn daarmee recordhouder. Noem er tenminste twee. 5. Welke Belg droeg 79 keer de roze trui? 6. In de Tour is de groene trui voor de beste sprinter. Wie krijgt de groene trui in de Giro? 7. Welke Belg won tweemaal de groene trui in de Giro? 8. Welke Italiaan won zevenmaal het eindklassement van de bergtrui en heeft daarmee het record in handen? 9. Welke Nederlander won driemaal de paarse sprinterstrui? 10. Welke twee legendarische wielrenners waren elkaars concurrent in de Giro in de jaren 50?

13 1. Jos van Emden. 2. La Gazzetta dello Sport werd/wordt op roze papier gedrukt. 3. Erik Breukink. 4. Binda, Coppi en Merckx. 5. Eddy Merckx. 6. De winnaar van het bergklassement. 7. Lucien Van Impe. 8. Gino Bartali. 9. Johan van der Velde. 10. Bartali en Coppi.

14 MAANDAG 3 AUG (31) Turbo WIELERTAAL Het woorddeel turbo- is populair geworden toen Jan Kuitenbrouwer in 1987 zijn boekje Turbotaal het licht deed zien. Het was terecht spraakmakend en zelfs zo dat het door middelbare scholieren heel veel werd gelezen (gebeurt bijna nooit met boeken over taal). Turbotaal is volgens het woordenboek: eigentijdse taal, opzettelijk doorspekt met modewoorden. Hip, snel. Een turbo in een automotor zorgt ervoor dat de verbranding efficiënter wordt. In veel woorden heeft het woorddeel een versterkende betekenis. Een turbokoe geeft heel veel melk, een turbotrut is een enorme trut.

15 Turbo- is het broertje van jumbo-. Ook versterkend: jumbojet, jumbokrediet. In wielertaal: Hij zet de turbo op of aan (hij gaat nog eens wat harder fietsen). Mooi synoniem: hij geeft gas. Mooi omdat in beide de autometafoor zit, alsof de coureur een auto is dus. Nog twee: de turbo erop gooien, de turbo openzetten. André Greipel heeft turbodijen (heel brede), Jelle Nijdam had ze, had daarom als bijnaam Turbo Jelle. Een turbosprint is een zeer krachtige sprint. Door de versterkende betekenis past het woorddeel bij woorden als straf, serieus, fel en nog enkele. Maar dit zijn vooral Zuid-Nederlandse woorden. Ik heb ze eerder in deze rubriek besproken.

16 WOENSDAG 2 DEC PRAKTIJK Tips voor cyclocrossers 2 - Lopen met de fiets. 1. Je gaat met je rechterarm onder de schuine buis door naar je stuur. 2. Doe hetzelfde maar grijp de remgrepen vast. 3. Je gaat niet onder de buis door, maar bij het balhoofd naar de remgrepen. - Dalen. Probeer bij een afdaling altijd je ideale lijn in de gaten te houden.

17 - Door de bocht. Zorg ervoor dat je naar de juiste versnelling hebt geschakeld voordat je de bocht in gaat. - Zand. Houd het tempo aan. Ga niet langzamer rijden. Schakel op het moment dat je nog voldoende snelheid hebt en probeer zo zwaar mogelijk te trappen omdat je dan makkelijker door het spoor gaat. Bron: Grinta!

18 ZONDAG 20 DEC Een schitterende droom 29 ROOKS ZEGE Gert-Jan Theunisse: Nu ik zelf voor de televisie zit mee te leven, kan ik me pas voorstellen hoe buitenzinnig gek mensen van onze prestatie moeten zijn geworden. Maar in zo n haastige gestreste wereld van topsport gaan dit soort dingen snel voorbij en denk je meteen weer aan de volgende dag.

19 De volgende dagen brachten echter weinig nieuw succes voor Rooks en Theunisse. Na de etappe naar Alpe d Huez stond de Brabander 3 minuten en 55 seconden achter Pedro Delgado en was de Noord-Hollander nog slechts 1 minuut en 38 seconden verwijderd van het geel. Hoewel sommigen nog altijd denken dat hij die Tour had kunnen winnen, vond Rooks dat nooit een realistisch doel: Er volgde nog een klimtijdrit waarin ik meer dan een minuut moest toegeven op Delgado. Wordt vervolgd Bron: Peter Tetteroo, Rooks en Theunisse, koningskoppel ondanks alles, Tirion Sport, Utrecht 2012.

20 Fietsscheurkalender 2015 Kosmos.indd :16:28

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Tour de France Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over de Tour de France. Al twee jaar vind ik dat een erg leuke sport om naar te kijken op tv. Ik zal tijdens mijn spreekbeurt over een aantal onderwerpen

Nadere informatie

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot.

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot. 1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11 Tot slot. 12 Gerrit Schulte in de krant 2 Ik hou mijn werkstuk over Gerrit

Nadere informatie

1. Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken. Een jaar fietsen Een jaar scheuren

1. Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken. Een jaar fietsen Een jaar scheuren Fietsscheurkalender(2017)@7.indd 1 30-06-16 14:19 Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken Een jaar fietsen Een jaar scheuren s t e i F De kalender r u e h sc 2017 Een jaar fietsen Een jaar scheuren

Nadere informatie

TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij HANDLEIDING. klas 1 2 VMBO. LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM 1.2.9

TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij HANDLEIDING. klas 1 2 VMBO. LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM 1.2.9 TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij klas 1 2 VMBO HANDLEIDING LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM Over de les De leerlingen krijgen een overzicht van verschillende gebeurtenissen in de historie

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Nr.: maart 2016 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

KOERS valt wereldrecord aan. Edwin Aerts

KOERS valt wereldrecord aan. Edwin Aerts Edwin Aerts Van: KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: vrijdag 10 mei 2019 15:54 Aan: edwin.aerts@pandora.be Onderwerp: KOERS valt wereldrecord aan mei 2019 KOERS valt

Nadere informatie

Edwin Aerts. KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni :23

Edwin Aerts. KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni :23 Edwin Aerts Van: KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni 2019 13:23 Aan: edwin.aerts@pandora.be Onderwerp: KOERS kleurt geel! juli 2019 1 2 Vive Merckx! Vive

Nadere informatie

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject Agenda 16 mrt. Start lentekriebels groep 7 en 8 18 mrt. Open dag voor nieuwe ouders 19 mrt. Kangoeroewedstrijd gr.4- gr.8 23 mrt. Palmpaasstokken voorbereiding 25 mrt. Grote rekendag 29 mrt. Palmpasen

Nadere informatie

Tour de France spel 2016

Tour de France spel 2016 Tour de France spel 2016 17e etappe: Jammer jammer jammer. Jammer dat er altijd mensen zijn (4) die geluk hebben en vóór mij staan met mijn elite team. Jammer dat dat ook bij het klaverjassen is (21 gelukhebbers).

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen Nieuwsbrief nummer 4, 3 mei 2015. Beste volgers, Wat gaat de tijd toch hard, voor u ligt alweer de 4 e nieuwsbrief. Dit betekent dat we weer een maand verder zijn Nog maar 4,5 week en dan is het al zover

Nadere informatie

Martijn Veltkamp. De verborgen motor. over de psychologie van het wielrennen Prometheus Bert Bakker Amsterdam

Martijn Veltkamp. De verborgen motor. over de psychologie van het wielrennen Prometheus Bert Bakker Amsterdam de verborgen motor Martijn Veltkamp De verborgen motor over de psychologie van het wielrennen 2015 Prometheus Bert Bakker Amsterdam 2015 Martijn Veltkamp Omslagontwerp Jan van Zomeren Foto auteur Brian

Nadere informatie

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel.

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Zaterdag 7 juli is de Tour de France van start gegaan. De fans volgen deze wielerwedstrijd ook dit jaar weer op de voet. In Scherpenzeel zijn veel liefhebbers

Nadere informatie

1. Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken. Een jaar fietsen Een jaar scheuren

1. Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken. Een jaar fietsen Een jaar scheuren Fietsscheurkalender(2018)@5.indd 1 28-06-17 14:46 Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken Een jaar fietsen Een jaar scheuren s t e i F De kalender r u e h sc 2018 Een jaar fietsen Een jaar scheuren

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs.

Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs. Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April 2015. Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs. Voor u ligt de nieuwsbrief waarin weer over echt race werk geschreven wordt. Walid ging namelijk een

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam

Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam Gerrit van de Ruit 1911-1981 reed mee in de Tour van 1937. Opgave in vijfde etappe Gerrit van de Ruit was de eerste renner uit de regio die in de Tour van start ging.

Nadere informatie

Winteb Racing stormt de top tien binnen in de regen op Ten Kate Honda en Pirelli banden.

Winteb Racing stormt de top tien binnen in de regen op Ten Kate Honda en Pirelli banden. stormt de top tien binnen in de regen op Ten Kate Honda en Pirelli banden. Op het kletsnatte circuit van Oschersleben werd de eerste race van de dag voor het ONK Dutch Superbike onder moeilijke omstandigheden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter

CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter CYCLO Inleiding Cyclo The Game@ is het ultieme strategische wielerspel voor 1 tot 4 spelers. Vier ploegen van 5 renners nemen het tegen elkaar op. Vijf spelborden met aan beide zijden een parcours laten

Nadere informatie

Beste Bacwalde leden,

Beste Bacwalde leden, Beste Bacwalde leden, Normaal gezien is ons jaarlijks etentje in november waar dan de fietsvakantie wordt voorgesteld. Dit jaar is het feestje uitgesteld naar februari 2017. Aangezien iedereen al volop

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Nr.: maart 2015 WTC Oud-Rycklen Sponsors: Rijkel Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon) +32 11 68 70

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend

Nieuwsbrief. Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 3, 2012 Ronde van Vlaanderen Eerder hadden we met de rensters die voor deze wereldbeker geselecteerd waren, het parcours al verkend En zondag 1 april was het zover!

Nadere informatie

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Leemputtenloop Op woensdag 10 april stond de Leemputtenloop op het programma, dat is een wedstrijd waar ik altijd goed loop. Mijn PR heb ik daar in 2017 gelopen,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 186 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JANUARI 2009 Blandijnberg 2 9000 Gent WIELRENNEN Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Nr.: november 2015 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

Grand Départ Utrecht samenvatten (laatste keer in week 20: 10 jaar YouTube) logisch-mathematische intelligentie (rekenknap) Clib-niveau 62/8

Grand Départ Utrecht samenvatten (laatste keer in week 20: 10 jaar YouTube) logisch-mathematische intelligentie (rekenknap) Clib-niveau 62/8 Handleiding niveau B De Nieuwsbegripbieb Achteraan deze handleiding vindt u een lijstje met titels van informatieve en fictieboeken, die aansluiten bij het onderwerp van de Nieuwsbegriples. Op de website

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2016 België

Jaaroverzicht 2016 België Jaaroverzicht 2016 België Strava Jaaroverzicht 2016 België i In 2016 werden er 9,6 activiteiten per seconde op Strava gedeeld. Wij zijn het sociale netwerk voor sporters. Miljoenen hardlopers en wielrenners

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

Bijlage 1 04-12-2015. Beelden zeggen meer dan woorden

Bijlage 1 04-12-2015. Beelden zeggen meer dan woorden Beelden zeggen meer dan woorden 1 Zonder de Topcompetitie weet ik niet in hoeverre ik prof had kunnen worden aldus Twan Castelijns Wat is de Topcompetitie? Scoutingtool voor Nederlands talent Klassement

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015 SPONSOR MOGELIJK HEDEN ENECO TOUR 2015 SITTARD-GELEEN 14-08-2015 VOOR WOORD Bert van Soest (voorzitter SWS).. Eneco Tour voor veertiende keer te gast in Sittard-Geleen Vrijdag 14 augustus is Sittard-Geleen

Nadere informatie

Het Geheim van Wielrennen. Het Geheim van Wielrennen. Hoe zit het nu precies?

Het Geheim van Wielrennen. Het Geheim van Wielrennen. Hoe zit het nu precies? Op Tripro komen we met een serie artikelen op basis van het boek. Dit boek is een vervolg op Het Geheim van Hardlopen, het boek van Hans van Dijk en Ron van Megen dat onmiddellijk een schot in de roos

Nadere informatie

Bouke Scheltinga Datum: Koersboek West

Bouke Scheltinga Datum: Koersboek West Bouke Scheltinga Datum: 22-9-2018 Koersboek West De route De meeste fietsrondjes vanaf de campus gaan naar het noorden. Dit terwijl er in zuid/west ook prachtig gereden kan worden. Dat wordt nog maar eens

Nadere informatie

SPONSOR DOSSIER 2014 DERNYFESTIVAL WETTEREN

SPONSOR DOSSIER 2014 DERNYFESTIVAL WETTEREN SPONSOR DOSSIER 2014 DERNYFESTIVAL WETTEREN VZW WIELERCLUB WETTHRA VOORWOORD Beste, Na tien jaar dernyfestival in Wetteren heb ik samen met de mensen van het bestuur van Wielerclub Wetthra beslist om

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe tijdens deze Tour en veel geluk bij het kiezen van de renners. Met vriendelijke groeten,

Voorwoord. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe tijdens deze Tour en veel geluk bij het kiezen van de renners. Met vriendelijke groeten, Zwaluw Rabo Tourspel 2015 Voorwoord Zwaluw Tourspel 2015 Dit is de 21 e editie van het Zwaluw Tourspel. We starten dit jaar met nieuw elan in de Tourspel commissie. Wij willen via deze weg Tim Hendriks,

Nadere informatie

Koersboek alternatief rondje Holterberg

Koersboek alternatief rondje Holterberg Koersboek alternatief rondje Holterberg Puntenverdeling 3 e categorie: winnaar 1 punt Bergklassement 2 e categorie: winnaar 2 punten, runner-up 1 punt 1 e categorie: winnaar 3 punten, runner-up 2 punten,

Nadere informatie

Paracycling & junioren

Paracycling & junioren Sponsorbrochure Healthy Ageing Tour is een vijfdaagse UCI wielerwedstrijd waarvoor jaarlijkse de vrouwelijke wereldtop naar Noord Nederland komt. In 2018 vindt de wedstrijd plaats van 4 t/m 8 april. Afgelopen

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit kun je berekenen

Nadere informatie

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep:

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: Voorbeeld In de ochtend heb ik Eerst mijn Donald Duck gelezen. Ik heb ook nog gebeld met oma. Mijn ontbijt brinta met drinken s Middags heb ik Ik heb heel lang

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso

januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso gesloten gesloten 31-dec 1-jan 2-jan 3-jan 1 Thema: Dit ben ik 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2016 Nederland

Jaaroverzicht 2016 Nederland Jaaroverzicht 2016 Nederland Strava Jaaroverzicht 2016 Nederland i In 2016 werden er 9,6 activiteiten per seconde op Strava gedeeld. Wij zijn het sociale netwerk voor sporters. Miljoenen hardlopers en

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Tour Experience Hollands Wielerglorie

Tour Experience Hollands Wielerglorie Tour Experience Hollands Wielerglorie Inhoudsopgave Inleiding 1 De Tour door Nederland 1 Stad der Hollanders: Bordeaux 2 De Hollandse Berg Alpe d Huez 4 Hollandse Glorie in Parijs 5 Inleiding Deze zomer

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 april 2015

NIEUWSBRIEF 2 april 2015 NIEUWSBRIEF 2 april 2015 De fanclub gaat ook wederom dit jaar naar de Waalse Pijl om Wout aan te moedigen. Zoals ook in voorgaande jaren rijden we met een touringcar direct naar de finish locatie op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013 Inleiding In ons wegprogramma hebben wij nog twee tochten staan voor de maand oktober. De Sluitingstocht is in hetzelfde weekeinde als de eerste ATB-tocht van de gezamenlijke verenigingen in de Kop van

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Ankeveen, april 2018 Belangrijke data - Maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei: studiedagen, school is gesloten - Donderdag 10 en vrijdag 11 mei: Hemelvaart, school is gesloten - Vrijdag

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Gran Fondo Rosa Oosterbeek

Gran Fondo Rosa Oosterbeek Gran Fondo Rosa Oosterbeek 170423 Deels met Anja en Anna Ch. Ingeschreven in september 2016, betaald bij hernieuwde inschrijving in januari 2017. Verwarring alom, voor beiden een dubbel shirt, gelukkig

Nadere informatie

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16

CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 CLUB ACTIVO FIETSEN 2015/16 DAG TOURS VAN DE KUST NAAR DE BERGEN SPOOR LANGS DE OOSTKUST TEIDE ZUID Onze Kust tot aan de Bergen tour neemt u mee naar de locale dorpjes en stadjes

Nadere informatie

10 okt okt okt okt okt okt okt 2016 Niek Kees Onderling

10 okt okt okt okt okt okt okt 2016 Niek Kees Onderling 3 okt 2016 4 okt 2016 5 okt 2016 6 okt 2016 7 okt 2016 8 okt 2016 9 okt 2016 Onderling 41 Baan 3 * (200m 400m 800m), tempo 95 100%, herstel 200m 200m 400m, afsluitend 1km, tempo 95 100% Weg 500m 1000m

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016!

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Na drie seizoenen keihard strijden, 200% inzet en nooit opgeven is het Youri Verswijveren dit jaar gelukt het Nederlands

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

K.A.A. Gent U15-U18: Season

K.A.A. Gent U15-U18: Season K.A.A. Gent U15-U18: Season 2018 2019 Beste speler, Na het seizoen 2017 2018, zijn alle ogen reeds gericht op volgende seizoen. Daarom heeft de staf een schema uitgewerkt om optimaal toe te werken naar

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

MAICO Cup België. 23 Juli te Pulderbos

MAICO Cup België. 23 Juli te Pulderbos MAICO Cup België 23 Juli te Pulderbos Ondanks de slechte weersverwachting hebben 27 MAICO Rijders, uit België en Nederland, de moeite genomen om het graslandcicuit in Pulderbos op te zoeken. Aanvankelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Even bijpraten...

Nieuwsbrief. Even bijpraten... Nieuwsbrief 6, zondag 23 juni 2013 Nieuwsbrief Even bijpraten... Testen.. Na een te lange periode van geen wedstrijden gaat het seizoen van Kevin en het team weer beginnen en wel te weten tijdens de T.T.

Nadere informatie

Hardloopschema voor semi-gevorderden

Hardloopschema voor semi-gevorderden Hardloopschema voor semi-gevorderden Heb je je eerste tien trainingsweken erop zitten? Dan kun je de overstap maken naar het onderstaande schema voor semi-gevorderden. Dit hardloopschema is opgebouwd als

Nadere informatie

19 december 2016 schooljaar nieuwsbrief 9. Agenda

19 december 2016 schooljaar nieuwsbrief 9. Agenda Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 19 december 2016 schooljaar 2016-2017 nieuwsbrief 9 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2016. Aanstaande woensdag natuurlijk

Nadere informatie

Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan

Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan Innsbruck, 24 september - Het wereldkampioenschap wielrennen in Innsbruck kent een perfecte start voor de Nederlandse ploeg met een gouden medaille.

Nadere informatie

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week Week 1 75 2 Interval 75 min. D1 met 6 x 3 min. D2, P 3 min. 60 3 Tempoduur 60 min. D1-D2 training met 20 min. D2 75 4 Duurtraining 75 min. 270 Week 2 75 2 Interval 75 min. D1 met 5 x 4 min. D2, P 2 min.

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

1 van :05

1 van :05 1 van 10 18-9-2017 11:05 2 van 10 18-9-2017 11:05 Voorbereiding is alles. Het EK Masters in St Moritz stond voor de deur. De KNSB had ons voorzien van mooie outfit om hier goed voor de dag te komen. Het

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag Nieuwsbrief Pinksterraces Oss Zondag 1ste Pinksterdag Vandaag stond er een vrije training van 10 minuten op het programma en 2 kwalificaties van 25 minuten. Dit alles op het circuit Paalgraven in Oss.

Nadere informatie

DARE DEVILS TEKST JEROEN JANSEN FOTOGRAFIE MARTHE HENNINK

DARE DEVILS TEKST JEROEN JANSEN FOTOGRAFIE MARTHE HENNINK DARE DEVILS Uit vliegtuigen springen, hoge gebouwen beklimmen zonder zekering of met Lamborghini s racen. Niet bepaald doorsnee hobby s, maar voor de mannen in deze serie (bijna) dagelijkse kost. Wat bezielt

Nadere informatie

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners. http://www.touretappe.nl/tour-de-france-2017-parcours/etappe-10-route-tdf-2017/ Door: Hendrik Eppinga TOUR DE FRANCE 2017 PARCOURS ETAPPE 10: PÉRIGUEUX - BERGERAC Dinsdag 11 juli 2017 - De sprinters hebben

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Belangrijke data. Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij

Belangrijke data. Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij WEEKBULLETIN 29 Jaargang 36 14-04-2017 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij Maandag 17

Nadere informatie

De Top 100 van het Wielrennen

De Top 100 van het Wielrennen De Top 100 van het Wielrennen De beste 100 wielrenners aller tijden op basis van uitslagen van bijna 8000 gereden wedstrijden WILFRED LUIJCKX www.sporttop100.nl Eerder verschenen: Top 100 van de Nederlandse

Nadere informatie

Inschrijfformulier Tennisopleiding HHW

Inschrijfformulier Tennisopleiding HHW Inschrijfformulier Tennisopleiding HHW 2018-2019 Beste spelers/ouders Met gepaste trots bieden wij jou deze uitnodiging aan! Tennis Vereniging HHW verzorgt via de Tennisopleiding trainingen op elk niveau.

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Interval capaciteit Duur vermogen. Sprint capaciteit. Interval vermogen. Sprint vermogen. duur capaciteit. Alleen Techniek. Vartspel.

Interval capaciteit Duur vermogen. Sprint capaciteit. Interval vermogen. Sprint vermogen. duur capaciteit. Alleen Techniek. Vartspel. x Opmerking Datum Dag Wat 24-9-2018 maandag Fietsen 100% Bergambacht 1 25-9-2018 dinsdag Dry land training 100% Lekkerkerk 1 26-9-2018 woensdag Kracht 100% Schoonhoven 27-9-2018 donderdag 100% Haastrecht

Nadere informatie

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan Selectienormen 2013/2014 Langebaan voor deelname aan selectiewedstrijden, internationale wedstrijden en internationale kampioenschappen Definitieve versie, 05 oktober 2013 Selectiecommissie Langebaan:

Nadere informatie

Het Geheim van Wielrennen. ADV, wat is dat?

Het Geheim van Wielrennen. ADV, wat is dat? Het Geheim van Wielrennen ADV, wat is dat? Afgelopen week hadden we het op TriPro over het zuurstofopnamevermogen, de VO 2 max, een belangrijk begrip bij duursporten als wielrennen. Tegenwoordig zie je

Nadere informatie

VOZN training kalender 2014

VOZN training kalender 2014 VOZN training kalender 214 Dag Datum Bad Eindhoven Tijdstip 5-sep-15 Wedstrijd bad 1 banen 6.15-8. woensdag 9-sep-15 Training bad 4 banen 18.3-2. 11-sep-15 Training bad 4 banen 19. - 2.3 12-sep-15 Wedstrijdbad

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie 2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan

Nadere informatie

VZW T.C. KEY POINT LOTELINGSTRAAT 5 BIS 2812 MUIZEN TEL 015/ Rek.nr. BE

VZW T.C. KEY POINT LOTELINGSTRAAT 5 BIS 2812 MUIZEN TEL 015/ Rek.nr. BE VZW T.C. KEY POINT LOTELINGSTRAAT 5 BIS 2812 MUIZEN TEL 015/41.50.95 E-MAIL : tennisschool@keypointtennis.be Rek.nr. BE 56 1430 8880 2288 WWW.KEYPOINTTENNIS.BE LENTE (SEPTEMBER - APRIL) reeks van 22 lessen

Nadere informatie

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat De verstandigste man op aarde Sabbat Doe Lees Koningen 3 en 4. Wie is de de meest wijze persoon die je kent? Hoe denk je dat die persoon zo wijs is geworden? Denk je dat jij ooit zo wijs zult worden? Beeld

Nadere informatie

Jeugdcriterium Frans Claes Reglement

Jeugdcriterium Frans Claes Reglement Jeugdcriterium Frans Claes Reglement Het Jeugdcriterium Frans Claes is een nationale wedstrijd over 3 dagen. Het wordt ingericht door KRV de skeelerclub van de Kempen, Koninklijk Modern Skatersclub Wilrijk

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven.

Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven. Gezonde week 2015 Een verslag van de groepen 8. Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven. Mening Dewi: erg leuk!! Mening Jesse: heel erg interessant. Dinsdag: de ochtend

Nadere informatie