CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter"

Transcriptie

1 CYCLO Inleiding Cyclo The is het ultieme strategische wielerspel voor 1 tot 4 spelers. Vier ploegen van 5 renners nemen het tegen elkaar op. Vijf spelborden met aan beide zijden een parcours laten je toe zelf een rittenwedstrijd samen te stellen. Elke ploeg heeft 1 kopman, 1 sprinter, 1 klimmer en 2 knechten. Cyclo The Game@ kan je makkelijk aanleren. Begin met Cyclo-Starter en breid daarna je mogelijkheden uit met Cyclo-Pro. Zo leer je al de strategische kneepjes van het vak, die van jou een onoverwinnelijk ploegleider zullen maken. Montage instructies 4 ploegen van 5 renners: 1witte, 1 blauwe, 1 roze en 1 paarse ploeg 20 ronde stickertjes, 4 gele, 4 groene, 4 witte, 4 zwarte 3 dobbelstenen 5 spelborden aan beide zijden bedrukt 1 scoreblok Kleef op het voorwiel van elke renner een sticker. Een sticker heeft een nummer en een kleur Elke kleur heeft een betekenis: geel (kopman), groen (sprinter), wit (klimmer), zwart (knecht) Cyclo-Starter Verdeling van de ploegen: Bij de aanvang mag elke speler zijn eigen wielerploeg kiezen. Er zijn vier ploegen van vijf renners. Elke ploeg heeft een andere kleur. Iedere speler is dus ploegleider van een team van 5 renners. In iedere ploeg zit 1 kopman, 1 klimmer, 1 spurter en 2 knechten. Samenstellen van een rit: Cyclo The Game@ bevat 10 verschillende parcours, gedrukt op 5 spelborden. Combineer de spel borden zodanig dat je een leuke rit bekomt. Begin uiteraard steeds met het startbord (A1) en eindig je rit steeds met een aankomstbord (E1 of E2). Leg de spel borden zo tegen mekaar dat de weg van het ene bord doorloopt naar het andere. Let erop dat de gele pijlen die op elk bord de rijrichting aangeven, over de verschillende borden steeds dezelfde richtting aanduiden. Start: eerste spelronde: De jongste ploegleider start het spel. Hij werpt met de 2 dobbelstenen voor elk van zijn renners en plaatst ze zo links mogelijk op het juiste vak. Daarna is de tweede speler aan beurt, daarna de derde enz. Tweede spelronde en volgende: De volgorde waarin de renners verplaatst worden, wordt nu bepaald door de positie die ze op het spelbord innemen. Eerst wordt er gegooid voor de renner in de eerste positie, dan voor de renner in de tweede positie enz. Wanneer 2 renners zich op een zelfde vak bevinden dan mag de renner die daar eerst aankwam (hij bevindt zich het meest links) eerst gooien.

2 Einde van de spel: De winnaar is hij die als eerste met één van zijn wielrenners voorbij de aankomstlijn gaat. Er wordt verder gespeeld tot alle renners zijn aangekomen. Soorten parcours: Bergen Een col moet beklommen worden. Bij de beklimming gaan de renners dan ook trager vooruit (men werpt met 1 dobbelsteen). In de afdaling daarentegen gaat het veel sneller je mag gooien met 3 dobbelstenen)..het begin van een beklimming: wordt aangeduid met volgend symbool: De top van een berg wordt aangeduid door een streep en volgend symbool Vanaf hier begint de afdaling. Het einde van de afdaling wordt aangeduid met volgend symbool: Kasseistroken Op kasseistenen zullen sommige renners in moeilijkheden komen. Een renner die op een donker vak terecht komt moet 3 vakken teruggaan. De kasseistenen zijn duidelijk zichtbaar op het parcours. Het begin wordt aangeduid met en het einde met Tussenspurten Een tussenspurt is aangeduid met volgend symbool: Laatste kilometer Het begin van de laatste kilometer is aangeduid door een volgend symbool. Tijdens de laatste kilometer mag een spurter met 3 dobbelstenen gooien. Gooien van de dobbelstenen: samenvatting Een speler gooit steeds met twee dobbelstenen voor elk van zijn renners, tenminste op de gewone weg. Hierop zijn uitzonderingen: bij een bergbeklimming, een afdaling en de laatste kilometer (alleen voor spurters). Zie onderstaand schema: Parcours Aantal dobbelstenen gewone weg 2 kasseistroken 2 bergbeklimming 1 afdaling 3 laatste kilometer 3 (enkel voor spurters) Soorten renners:. Zoals je weet heeft elke ploeg 1 kopman, 1 klimmer, 1 spurter en 2 knechten. Deze renners hebben verschillende capaciteiten:

3 Kopman (geel voorwiel): mag bij elke worrp 1 vak verder worden geplaatst dan het puntentotaal van de dobbelstenen aangeeft. Klimmer (rood voorwiel): mag in de bergen (zowel bij de beklimming als de afdaling) 2 vakken verder worden geplaatst dan het puntentotaal van de dobbelstenen aangeeft. Spurter (groen voorwiel): mag vanaf de laatste kilometer met 3 dobbelstenen gooien. Knecht (zwart voorwiel): deze renners hebben geen extra moqeliikheden. Cvclo-Pro Heb je al wat ervaring opgedaan met Cyclo The Game@, dan kan je met de regels van Cyclo-Pro het spel nog spannender maken. Bij Cyclo-Pro heb je als ploegleider meer strategische mogelijkheden. Je mag nu ook gebruik maken van de volgende extra spelregels: 1. Aanvallen 2. Aansluiten 3. In het wiel zitten Aanvallen: Indien een speler met één van zijn renners wil aanvallen mag hij met drie dobbelstenen gooien in plaats van met twee. Elke Dloegleider kriiqt per rit 3 bonuswopen voor heel zijn ploeg. Indien hij één van zijn renners wil laten aanvallen gebruikt hij één bonus. In totaal kan hij dus drie aanvallen plaatsen. Belangrijk: Noteer het aantal bonussen die per ploegleider gebruikt worden. Aanvallen mag niet op een berg, een kassei strook, of in de laatste kilometer. Een ploegleider kan al zijn bonussen gebruiken voor één van zijn renners of verdelen over meerdere renners van zijn ploeg. Aansluiten: Men moet niet de volledig geworpen waarde van de dobbelstenen zetten. Dit betekent dat je een renner waarvoor je bijvoorbeeld 9 gooide, slechts 6 plaatsen kan laten vooruitgaan. Deze mogelijkheid kan bijvoorbeeld interessant zijn als je bij een andere renner in het wiel wil gaan zitten (zie ook verder). In het wiel zitten: Indien een renner zich net achter een andere renner bevindt mag hij in zijn wiel blijven zitten (zie tekening). Hij mag zich bij wijze van spreken op sleeptouw laten nemen door deze renner. Belangrijk: _ In het wiel zitten mag niet op een berg of kasseistrook. Indien een renner aanvalt (1 bonus neemt) mag je ook niet volgen. Voorbeeld: Wielrenner A werpt een 6. Wielrenner B volgt zonder de dobbelstenen te gebruiken. Staat renner A of (en) renner B in een BERG of KASSEISTROOK dan mag B niet volgen.

4 Soorten wedstrijden 1. Eéndagswedstrijd Elk wielerwedstrijd heeft zijn eigen karakteristieken: voorbeelden om een rit samen te stellen. Italiaanse klassiekers A 1-D2-C2-B2-E1. Vlaamse Klassiekers: A1.B1.C1.D1-E1. Franse kasseiwedstrijd: A1-D2-C1-A2-E2. Andere ééndagswedstrijden kunnen gebaseerd worden op één van deze voorbeelden, mits een aantal wijzigingen. 2. Rittenwedstrijd of ronde Alvorens een ronde te starten, wordt door de spelers een wedstrijd-commissaris aangeduid die verantwoordelijk zal zijn voor het noteren en bijhouden van de uitslagen en de opmaak van het algemeen klassement. Vooraf spreken de ploegleiders af hoeveel wedstrijden de ronde telt. Noteren van de rituitslag Per rit noteert de wedstrijdcommissaris de uitslag. Hij gaat als volgt te werk: De ritwinnaar krijgt als tijd "0" en vanaf dan wordt er voor alle renners genoteerd hoeveel beurten zij individueel nodig hebben óm aan te komen. Elke beurt telt voor 10 seconden. Maar het aantal vakken voorbij de aankomst wordt hiervan afgetrokken. Er zijn slechts 9 vakken voorbij de finish, bijgevolg is de maximale aftrek 9 sec. Vb. Renner X is winnaar (tijd 0 sec.) Daarna finisht renner Y. Hij belandt 4 vakken voorbij de aankomst. Zijn tijd bedraagt dus: 10 sec. - 4 sec. = +6 sec. Daarna finisht renner Z. Hij had echter twee beurten nodig en belandt op 9 vakken na de finish. Zijn tijd: 10 sec sec. - 9 sec. = +11 sec. Daarna arriveert renner A, ook op 2 beurten, op 1 vak na de finish. Zijn tijd: 10 sec sec. - 1 sec. = +19 sec. Let op! Aankomen in groep Wielrenners die in groep aankomen, dus indien er geen vrij vak is tussen een aantal renners, krijgen dezelfde tijd. De groep (A, B, C, 0 en E) komt aan met een kleine voorsprong op een andere groep (G, H). Er is geen vrij vak tussen A en E. Bijgevolg krijgt heel de groep de zelfde tijd als wielrenner A. De wedstrijdcommissaris noteert het resultaat en nadat elke speler aan de beurt is geweest wordt de groep van het spelbord genomen. Tussen Een G is er wel een vrij vak, bijgevolg moeten G en H nog verder spelen. * Opmerking: De renners die de aankomstlijn zijn gepasseerd worden pas van het bord verwijderd wanneer alle renners aan beurt zijn geweest! Samenstellen van een Algemeen Klassement (A.K.) Gele trui Na iedere rit wordt voor elke wielrenner de tijd genoteerd. Deze tijden worden opgeteld bij de tijden die in vorige ritten door dezelfde renner werden behaald. De renner met de laagste score (het minst aantal seconden) is de leider. Wanneer er verschillende wielrenners zijn met dezelfde tijd, is degene met de beste uitslag in het vorig AK. de leider.

5 Groene trui Een renner verdient op de volgende wijze punten voor de groene trui. Aan de aankomst: : 15 pt, 10, 5,4,3;,2,1 Na elke rit wordt de som van de behaalde punten gemaakt en geteld bij de punten die in vorige ritten werden behaald. In geval van gelijke score krijgt de wielrenner met de beste score in het vorig A.K. voorrang. Bii de tussensdurten: 5 pt, 3, 2 en 1 Witte trui Deze trui is voor de beste klimmer. Punten worden gegeven op de top van elk berg, naargelang de categorie van de berg: Categorie 3 de : 3, 2 en 1 (bord D-C2) 2 de : 5,3,2,1 (bord B1) 1 ste : 7,5,3,2,1 (bord B2) buiten cat.. : 10, 7, 5, 3, 2,1 (enkel laatste km=berg, broed E1) De wedstrijd commissaris noteert de score zoals voor de groene trui. Algemene Tips Bergritten Voor de bergritten met aankomst op een col kan je het finish bord gebruiken (E1). Beschouw in dit geval de laatste km als een beklimming buiten categorie (1 dobbelsteen voor alle renners!). Tijdritten Individueel Het parcours wordt telkens met 1 renner afgelegd. De wedstrijdcommissaris noteert per renner: het aantal beurten maal 10 min het aantal vakken voorbij de aankomstlijn. bvb 6 beurten nodig en 2 vakken voorbij de aankomstlijn geeft: 6 x 10 =60-2 = 58 sec. De renner met de laagste tijd is de winnaar van de tijdrit. Ploegentiidrit Een ploegentijdrit wordt gespeeld met het volledig team. Aan de aankomst is het de tijd van de 3de wielrenner die telt voor heel de ploeg. Bijlage: Voorbeeld van een Algemeen Klassement na rit 3. Voorbeeld van een Aankomstformulier voor rit 4. Voorbeeld van een Algemeen Klassement na rit 4. Voorbeeld van een Aankomstformulier voor rit 5.

6 Algemeen Klassement na rit nr. 3 Stand renner Tijd Punten Punten Gele nr. A.K.Groene Witte Trui min/sec Trui Trui " ' '05" '10" '10" '12" '15" '20" '25" '25" '25" '30" '32" '34" '35" 'a '35" '45" '55" '58" '45" 0 0 Aankomstformulier voor rit nr. 4 Renner Aankom Aantal Vakken Tijd Tijd Tijd Punten Punten Punten Punten st nr. volgorde beurten over Ax10-B A.K. nieuw Groene Groene Witte Witte finish A.K. Trui Trui Trui Trui A B C D C+D deze rit Totaal deze rit Totaal " 50" 1'19" " 1'01 1'30" " 1'05" 1'12" " 1'10" 1'16" '27" 1'10" 2' " 1'12" 1'24" " 1'15" 1'28" " 1'20" 2'20" " 1'25" 2'25" " 1'25" 1'54" " 1'25" 2'25" " 1'30" 1'59" " 1'32" 1'49" " 1'34" 2'03" " 1'35" 2'04" " 1'35" 1'43" A" 1'45" 1'45" " 1'55" 2'24" " 1'58" 2'58" " 2'45" 3'45"

7 Algemeen Klassement na rit nr. 4 Stand renner Tijd Punten Punten Gele A.K. Groene Witte Trui min/sec Trui Trui '12" '16" '19" '24" '28" '30" '43" '45" J8 1'49" ' '59" '03" '04" '20" '24" '25" '25" '37" '58" '45" 0 0 Aankomstformulier voor rit nr. 5 Rtitit Aankomst Aantal Vakken Tijd Tijd Tijd Punten Punten Punten Punten volgorde beurten over Ax10-B A.K. nieuw Groene Groene Witte Witte finish A.K. Trui Trui Trui Trui A B C D C+D deze rit Totaal deze rit Totaal 8 1 '12" 12 1 '16" 4 1 '19" 2 1'24" 20 1'28" 6 1'30" 17 1'43" 1O 1'45" 18 1'49" 7 1' '59" 13 2'03" 9 2'04" 1 2'20" 14 2'24" 5 2'25" 19i 2'25" 3 2'37" 11 2'58" 116 3'45"

Wielerwedstrijd simulatiespel

Wielerwedstrijd simulatiespel Wielerwedstrijd simulatiespel Om alleen mee aan de slag te gaan Spelconcept : Ludo Nauws Februari 2012 info@wielerbordspellen.be WielerSIM - Wielersimulatie spel (Ludo Nauws februari 2012) info@wielerbordspellen.be

Nadere informatie

FAQ lijst Leader 1 Hell of the North. 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat?

FAQ lijst Leader 1 Hell of the North. 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat? FAQ lijst Leader 1 Hell of the North 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat? 1. FAQ - veelvoorkomende vragen De FAQ lijst is in volgorde

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games Jijbent.nl: spelregels Egelrace Frank Nestel Copyright 2017 University Games Inhoud Spelregels Egelrace...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 Geblokkeerde Egels...2 Stap 1: Dobbelen...2

Nadere informatie

Homas Tour. Zoals u ziet, is het spelreglement van Homas- Tour veelomvattend...

Homas Tour. Zoals u ziet, is het spelreglement van Homas- Tour veelomvattend... Homas Tour 1. INHOUD VAN HET SPEL 1 speelbord met wegtraject 17 renners (4 ploegen van 4 renners en 1 gele truidrager) 28 blauwe en 28 witte kaarten (zgn 'krachten') 30 kanskaarten 6 dopingskaarten (met

Nadere informatie

Tour de France. Miljoenen in spanning

Tour de France. Miljoenen in spanning Tour de France Miljoenen in spanning Elk jaar volgen in geheel West-Europa miljoenen mensen vol spanning opnieuw de Tour de France - het grootste wielersportevenement dat de wereld kent. Radio, televisie

Nadere informatie

Blz. 2 Deelnemers, klassementen en truien 1.0 1.4. Blz. 3 Eindprijzen en truien 2.0 2.3. Blz. 4 Huldigingen en bloemen 3.0 3.3

Blz. 2 Deelnemers, klassementen en truien 1.0 1.4. Blz. 3 Eindprijzen en truien 2.0 2.3. Blz. 4 Huldigingen en bloemen 3.0 3.3 Om de continuïteit van deze unieke Haarlemse Muggenronde te waarborgen is onderstaand wedstrijdreglement opgesteld door de Stichting Haarlemse Muggenronde Inhoud Blz. 1 Inhoud Blz. 2 Deelnemers, klassementen

Nadere informatie

Schudt de kanskaarten en plaats ze met de bedekte zijde op het voorzien vakje op het speelbord.

Schudt de kanskaarten en plaats ze met de bedekte zijde op het voorzien vakje op het speelbord. millatoner games 2006 Wielerspel voor 3 tot 6 spelers Inhoud van de doos 1 spelbord (uit 4 stukken) 42 renners in 6 verschillende kleuren 1 renner met regenboogtrrui, die het peloton voorstelt 2 dobbelstenen:

Nadere informatie

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ Deckers Gert Eilandenrace. In de zaal liggen 35 hoepels (eilandjes) in een rechthoek (= de zee). In elke hoepel ligt een dobbelsteen (DS). De spelers spelen het spel

Nadere informatie

REGLEMENT EDITIE 2015

REGLEMENT EDITIE 2015 info@ REGLEMENT EDITIE 2015 Artikel 1: Naam en Reglement Het BABY-DUMP KEMPENKLASSEMENT staat open voor alle vrouwelijke rensters vanaf 19 jaar. Dit betreft dus de categorieën Elite-Vrouwen, Belofte Vrouwen

Nadere informatie

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers)

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) Inleiding Dit spel stelt de laatste 37 minuten van de stad Pompeii voor, die op 24 augustus van het jaar 79 na Christus door de Vesuvius verwoest werd. Red je

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Art. 1: Organisatie. Art. 2: Type wedstrijd. Art. 3: Deelname. Art. 4: Permanentie - Briefing

Wedstrijdreglement. Art. 1: Organisatie. Art. 2: Type wedstrijd. Art. 3: Deelname. Art. 4: Permanentie - Briefing Art. 1: Organisatie Wedstrijdreglement De 11 e West-Vlaanderen Cycling Tour wordt georganiseerd door vier wielerclubs en onder de algemene organisatievergunning van West-Vlaanderen Cycling Tour Organisatie

Nadere informatie

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan Kraters slaan Rekenoefening groep & Doel Bepalen van veelvouden van,,,, en Bepalen van deelbaarheid door,,,, en. Begrijpen dat veelvoud van... hetzelfde betekent als deelbaar door... Materiaal Rekenbal

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Art. 1: Organisatie. Art. 2: Type wedstrijd. Art. 3: Deelname. Art. 4: Permanentie - Briefing

Wedstrijdreglement. Art. 1: Organisatie. Art. 2: Type wedstrijd. Art. 3: Deelname. Art. 4: Permanentie - Briefing Art. 1: Organisatie Wedstrijdreglement De 10 e West-Vlaanderen Cycling Tour wordt georganiseerd door vier wielerclubs en onder de algemene organisatievergunning van West-Vlaanderen Cycling Tour Organisatie

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. 98 km waarvan 59,60km in lijn en 4 lokale ronden van 9,6km 14u20 (officiële start)

WEDSTRIJDREGLEMENT. 98 km waarvan 59,60km in lijn en 4 lokale ronden van 9,6km 14u20 (officiële start) WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1. Organisatie De KEIZER DER JUNIORES wordt georganiseerd door KVC De Verenigde Vrienden Koksijde vzw met zetel te 8670 Koksijde Hoge Duinenlaan 2en in samenwerking met Koninklijke

Nadere informatie

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels SPEELMATERIAAL 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels KORT SPELOVERZICHT Elke speler probeert op zijn eigen vel door het handig inzetten van dobbelstenen zoveel mogelijk punten in de 5

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

Zondag 31 mei 2015 8 e Hel van Voerendaal

Zondag 31 mei 2015 8 e Hel van Voerendaal Zondag 31 mei 2015 8 e Hel van Voerendaal Top-competitie --------------------------------------- Start Elite-Beloften 12.00 uur, 160 km Algemene inlichtingen Hel van Voerendaal zondag 31 mei 2015 Organisatie:

Nadere informatie

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Titel Strokenstrijd roep / niveau roep 5/6 Leerstofaspecten (Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Benodigdheden Stroken; A3 in de lengte in vieren (smalle strook), bij voorkeur in verschillende

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten. 60 gangsterblokjes (42 professionals - 18 gelegenheidsgangsters)

32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten. 60 gangsterblokjes (42 professionals - 18 gelegenheidsgangsters) Een spel van Alain Ollier. Illustraties van Tony Rochon Vanaf 10 jaar 20 tot 60 minuten 2 tot 6 spelers SPELMATERIAAL 32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten 1 dubbele kaart, 2 zilver, 2 goud

Nadere informatie

Doel van het spel Het hoogste aantal punten bezitten, wat wordt bepaald door het speelgeld en de waarde van de huizen.

Doel van het spel Het hoogste aantal punten bezitten, wat wordt bepaald door het speelgeld en de waarde van de huizen. WIND CITY Een stormachtig familiespel voor 2 tot 5 spelers van Reinhold Wittig Materiaal Spelbord, spelregels, een windsteen*, 25 spelkaarten, 60 huizen (blokjes) in 5 kleuren, speelgeld (90 houten schijven

Nadere informatie

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar.

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar. SPELMATERIAAL Spelbord 18 Golven (6 van elke soort Monster, Pipeline en Baby) 80 kaarten 36 surfers (6 surfers in elke van de 6 kleuren) 1 Golfdobbelsteen (M*, M, P, B, Shark, Shark) 48 trofeeen (8 gouden,

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

On Top Kosmos, 2008 Günter BURKHARDT 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

On Top Kosmos, 2008 Günter BURKHARDT 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten On Top Kosmos, 2008 Günter BURKHARDT 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het heerlijke en spannende legspel Spelidee De spelers proberen de onderdelen zo geschikt mogelijk aan te leggen en wel zo dat

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

ALGEMEENHEDEN 2. SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2. Artikel 2: de fiets 2

ALGEMEENHEDEN 2. SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2. Artikel 2: de fiets 2 INHOUDSTAFEL ALGEMEENHEDEN 2 SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2 Artikel 2: de fiets 2 Artikel 3: de wedstrijden 3 Algemeenheden 3 Specifieke regels 3 1 km individuele tijdrit 3 500m 3 3km 3 5km

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE

PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE NT2 EN ONDERWIJS VOOR NIEUWKOMERS Beste lesgever, Je ontdekt het BELvue museum met je klas zonder gids. Je begeleidt dus zelf de activiteit met behulp van deze handleiding

Nadere informatie

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert.

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert. ORIENTATIE - INDOOR Deckers Gert en Huysmans Bert. Oriëntatie-indoor. Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) Huysmans Bert: school de Berk Hasselt (huysmans.bert@deberk.be)

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp

Mijn rechten in de jeugdhulp Mijn rechten in de jeugdhulp Dit is een gezelschapspel dat gemaakt is op basis van het bekende Trivial Persuit spel. De bedoeling van dit spel is om de kinderen wegwijs te maken in hun rechten in de integrale

Nadere informatie

- - Ondernemingsnr.: BE IBAN: BE

- - Ondernemingsnr.: BE IBAN: BE E-mail andre.maerschalck@telenet.be - sven.calus@live.be - Ondernemingsnr. BE0521716775 - IBAN BE 54 7370 3881 5197 De AVS STORIES TV TOUR wordt georganiseerd door de vzw Organisatie Ronde van Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium Wielrennen Februari 2016 Belgium Inhoudstafel A. Wedstrijden 3 B. Parcours 3 Weg 3 Tijdrit 4 C. Uitrusting 4 D. Wedstrijdreglement 5 Divisioning 5 Algemene regels 6 2 A. Wedstrijden 1. 500m tijdrit driewieler

Nadere informatie

geen water. Moet ik dan belasting betalen? En als ik water heb? Ook niet Wat betekenen de symbolen op gunstkaart "5" Fortuna?

geen water. Moet ik dan belasting betalen? En als ik water heb? Ook niet Wat betekenen de symbolen op gunstkaart 5 Fortuna? FAQ lijst Fortuna Er staat een instructievideo op de website van The Game Master. Bekijk deze eerst! Heb je daarna nog vragen, stuur dan een e-mail naar info@thegamemaster.nl 1. Meest gestelde vragen 2.

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2014.02 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2014. Hiermee vervallen

Nadere informatie

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup.

De wedstrijden mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag van een manche van de Lotto-Cycling Cup. 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers.

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers. Montego Bay in de kleine havenstad aan de rand van de idyllische baai ten noordwesten van het eiland Jamaica heerst grote bedrijvigheid. Het is tijd voor de havenarbeiders om de lokale kroeg te verlaten

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2012.01 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2012. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 1 speelbord met 2 aflegbanken en 2 scoretabellen 1 stoffen buidel 57 speelstenen 12 scorestaafjes

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Handleiding Kallidrom spel

Handleiding Kallidrom spel Handleiding Kallidrom spel Montage Onderdelen: 1 bodem (A) 1 voorzijde (B) 2 zijdelen (C) 14 elastieken bandjes 2 hoeken 4 schroeven 1 groot elastiek Steek de uitsteeksels van de bodem in de uitsparingen

Nadere informatie

THE PACRU SERIES 302 GAME SET

THE PACRU SERIES 302 GAME SET Talen & extra informatie Indien deze informatie niet in de taal van jouw keuze is surf dan naar www.pacru.com, kies de gewenste taal en print de regels uit. In dit boekje vind je alle nodige informatie

Nadere informatie

SPELMATERIAAL. 1 speelbord en deze spelregels

SPELMATERIAAL. 1 speelbord en deze spelregels Een wereld vol prachtige kleuren komt tot leven als de spelers opdrachtkaarten, met 34 van de mooiste Europese schilderijen uit de laatste 6 eeuwen kiezen. Spelers vervolledigen hun opdrachten door primaire

Nadere informatie

OVERZICHT ONDERDELEN

OVERZICHT ONDERDELEN OVERZICHT Je bent een stadsplanner voor één van de 2 grote steden in het zuidelijk deel van de Stille Oceaan: Auckland, Nieuw Zeeland of Sydney, Australië. Je taak is om bruggen te bouwen op strategische

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning. Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels Rozenkoning Dirk Henn Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Rozenkoning...1 Inleiding en doel van het spel...1 Spelmateriaal en spelvoorbereiding...1 Het spelverloop...2 1.

Nadere informatie

DE GROTE VERKEERSTOETS

DE GROTE VERKEERSTOETS DE GROTE VERKEERSTOETS Verkeerstekens Lesfiche 5 e LEERJAAR Lesdoel De leerlingen leren de betekenis van de voor hen relevante verkeersborden (gebodsborden, verbodsborden, aanwijzingsborden en gevaarsborden)

Nadere informatie

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten.

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten. Te huur/ Te leen Dit wordt onze verhuur/leen catalogus. Hij is nog lang niet compleet, maar wordt z.s.m. aangevuld met onze hele voorraad. Uiteraard zal er regelmatig een update plaatsvinden. Ook een prijslijst,

Nadere informatie

So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten

So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten Inleiding De titel kunnen we vrij vertalen als "Wat een mesthoop!... eerst

Nadere informatie

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Die Gärten der Alhambra Queen Games, 2004 HENN Dirk 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding De opdracht bestaat erin om de tuin van het Alhambra aan te planten met sinaasappelbomen, citroenbomen,

Nadere informatie

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0 ) Telefax: +49 (0 )

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0 ) Telefax: +49 (0 ) Selecta Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D-83531 Edling Telefon: +49 (0 ) 80 71-10 06-0 Telefax: +49 (0 ) 8071-1006-40 www.selecta-spielzeug.de 2002 / 2004 Selecta Spielzeug AG Viva Topo! De avontuurlijke

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Zondag 29 april 2012 KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Reglement: Art.1: Op zondag 29 april 2012 wordt het eerste kampioenschap van Kalmthout ingericht voor Wielertoeristen. Volgend tijdsschema is voorzien:

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel

Spelmateriaal. Doel van het spel Nederlands Lang geleden maakten vikingen het land onveilig. Mensen vreesden deze woeste mannen, maar ook onderling heersten hevige twisten. Vikinghoofdmannen lieten Spelmateriaal 1 spelbord met daarop

Nadere informatie

FORMULA MOTOR RACING

FORMULA MOTOR RACING FORMULA MOTOR RACING Een spel van Reiner Knizia Voor 3 tot 6 spelers van 8 jaar en ouder. SAMENVATTING Het doel van het spel is je team met twee auto s naar het Constructor s Championship (Constructeurkampioenschap)

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Tour de France Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over de Tour de France. Al twee jaar vind ik dat een erg leuke sport om naar te kijken op tv. Ik zal tijdens mijn spreekbeurt over een aantal onderwerpen

Nadere informatie

bijlagen groep 7 en 8

bijlagen groep 7 en 8 bijlagen groep 7 en 8 bijlage 1 roosterloopdiagram tips met 5 eindpunten Is ook beschikbaar als PowerPoint-slide. Zet bij elke splitsing twee kleine pijltjes die de looprichting aangeven om te voorkomen

Nadere informatie

20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen.

20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen. 69 20 min 5 Elke speler zet op zijn gedeelte van de rand van de pitjesbak negen verticale krijtstreepjes. (Het is ook mogelijk om maar drie streepjes te zetten en telkens 1/ van het streepje weg te vegen

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Dit reglement is vastgesteld op de bondsraad 2009 en treedt in werking vanaf 1 september 2009. Hiermee vervallen alle vorige uitgaven. INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen

Nadere informatie

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018 M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 08 Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) .) Mens-erger-je-niet. a) De lln worden verdeeld in groepjes.

Nadere informatie

Indus. Indus. Speelmateriaal

Indus. Indus. Speelmateriaal Indus Auteur: Wolfgang Panning Uitgegeven door Queen Games 2004 Zorg dat je met jou onderzoekteam op de beste opgravingsplaatsen bent en het liefst met een meerderheid, daar krijg je immers de waardevolste

Nadere informatie

BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT

BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT MvE Stappenplan ter voorbereiding van het Stap 1. Verzorg hetzelfde aantal (a5) enveloppen als dat er spelers zijn. Stap 2. Print het stickervel met naam en plak ze op de

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

Löwenherz, de koning keert terug.

Löwenherz, de koning keert terug. Löwenherz, de koning keert terug. De Koning verblijft in een ver land. Tijdens zijn afwezigheid verzinkt zijn rijk in chaos en anarchie. Elke vorst wil zijn macht en invloed versterken. Grenzen worden

Nadere informatie

Pas op borden. - Driehoekige borden met punt. naar boven met een rode rand. naar boven met een rode rand.

Pas op borden. - Driehoekige borden met punt. naar boven met een rode rand. naar boven met een rode rand. Pas op Pas op Betekenis: Oversteekplaats voor voetgangers. Verwoording: Pas op, hier steken voetgangers over!) Betekenis: Overweg zonder slagbomen. Verwoording: Pas op, er zijn geen slagbomen en hier komen

Nadere informatie

gereedschap verzameld, en ben je op weg naar de plaats van de brand. Doel van het spel Jullie winnen het spel als er 7 slachtoffers gered zijn Jullie verliezen het spel als: Het huis instort = als alle

Nadere informatie

INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT. Artikel 201 Algemeen. Artikel 202 De baan. Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK

INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT. Artikel 201 Algemeen. Artikel 202 De baan. Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT Artikel 201 Algemeen Artikel 202 De baan Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK Artikel 204 Functionarissen Artikel 205 Gewestelijke kampioenschappen

Nadere informatie

LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT DOELSTELLING

LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT DOELSTELLING LOTTO CYCLING CUP REGLEMENT 2017 1 DOELSTELLING - Het organiseren van een internationale competitie genaamd Lotto Cycling Cup" voor Belgische en buitenlandse clubs en UCI vrouwenploegen waarvoor volgende

Nadere informatie

REGLEMENT STER ZLM TOER GP Jan van Heeswijk 2016

REGLEMENT STER ZLM TOER GP Jan van Heeswijk 2016 ARTIKEL 1. Organisatie REGLEMENT STER ZLM TOER GP Jan van Heeswijk 2016 De Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk wordt georganiseerd door Stichting Wielerbelang Schijndel volgens het reglement van de Internationale

Nadere informatie

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 87 kaarten 65 speelkaarten - 60 kleurkaarten telkens de waardes 1-14 en één Godenkaart in vier kleuren

Nadere informatie

7 Steps Kosmos, 2014 Michael KIESLING en Reinhard STAUPE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

7 Steps Kosmos, 2014 Michael KIESLING en Reinhard STAUPE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten 7 Steps Kosmos, 2014 Michael KIESLING en Reinhard STAUPE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Zeven stappen naar de zege Waarover gaat het? Iedere speler heeft in elke speelbeurt 7 schijven ter beschikking

Nadere informatie

Magalon KRAMER Wolfgang Ravensburger, spelers vanaf 12 jaar ± 1 uur

Magalon KRAMER Wolfgang Ravensburger, spelers vanaf 12 jaar ± 1 uur Magalon KRAMER Wolfgang Ravensburger, 1998 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 1 uur Spelidee en doel van het spel Een wedstrijd onder magiërs. De spelers ontwikkelen zich tot magiërs die zich doorheen het geheimzinnige

Nadere informatie

Je kruipt in de rol van een koningszoon en kiest 6 ridders om je bij de burchtenbouw te bewijzen.

Je kruipt in de rol van een koningszoon en kiest 6 ridders om je bij de burchtenbouw te bewijzen. Torres Auteurs: Wolfgang Kramer & M. Kiesling Uitgegeven door FX, 1999 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Een nietsontziende wervelstorm heeft het rijke Casitlië verwoest en enkel de funderingen van zijn eens

Nadere informatie

IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten

IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten IN DE BAN VAN DE RING De reisgenoten het spel bij de film voor 3 4 spelers vanaf 10 jaar - vrij vertaald door Veerle Vandenbosh - Vier hobbits, Frodo, Sam, Merijn en Pepijn maken zich klaar om de ene Ring,

Nadere informatie

AVS STORIES TV TOUR WEDSTRIJDREGLEMENT

AVS STORIES TV TOUR WEDSTRIJDREGLEMENT De wordt georganiseerd door de vzw Organisatie Ronde van Oost- Vlaanderen, met zetel in de Varendriesstraat 29 te 9031 Drongen, met medewerking van de vzw Cycling Vlaanderen afdeling Oost-Vlaanderen en

Nadere informatie

Doel van het spel. Voorbereiding van het spel A B C D E F G H. Voorbereiding van de karavaan. Voorbereiding van de karavanroute

Doel van het spel. Voorbereiding van het spel A B C D E F G H. Voorbereiding van de karavaan. Voorbereiding van de karavanroute Doel van het spel De spelers proberen zoveel mogelijk handelswaren met hun karavaan naar te brengen. Maar in elke oase liggen dieven op de loer, die het op de vracht gemunt hebben. De speler die handig

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Juni Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Juni Belgium Wielrennen Juni 2018 Belgium Inhoudstafel A. Wedstrijden 3 B. Parcours 3 Weg 3 Tijdrit 4 C. Uitrusting 4 D. Wedstrijdreglement 5 Divisioning 5 Algemene regels 6 E. Unified wedstrijden 7 2 A. Wedstrijden

Nadere informatie

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten.

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten. Rage Auteur: onbekend Uitgegeven door Amigo-spiele Een kaartspel waarbij de spelers vooraf bepalen hoeveel slagen ze zullen behalen. Een aantal actiekaarten helpen hen daarbij. Een kaartspel voor 3-8 spelers

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels backgammon Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels backgammon...1 Het bord...1 Doel van het spel...1 Bewegen van de stenen...1 Regels van het bewegen

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

Gestrikt voor Vaderdag

Gestrikt voor Vaderdag Gestrikt voor Vaderdag Rekenspel groep 4 Zondag 18 juni is het Vaderdag. Maak met de leerlingen een Vaderdagbingo. Hiermee strikken ze hun vader vast en zeker voor het samen spelen van een leerzaam rekenspel!

Nadere informatie

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel 0. Het verhaal achter het spel Ik heb de inspiratie voor dit spel gevonden bij een bestaand "vloerspel" waarbij de kinderen in de huid van Aladin kruipen en samen met Yasmine op zoek gaan naar de grot

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------- Wielerclub Heide Sportief Linter 100/455 Technische gids - Beker Van Belgie Juniores Website : www.wielerclubheidesportief.be ----------------------------------------------------------------- ALGEMEEN

Nadere informatie

Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten

Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten Doel van het spel In dit spel gaat het erom zo veel mogelijk geld te

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Onderdelen & Spelvoorbereiding. Spelerblok. Gevelblok. 5 Dobbelstenen. 1 Spelregeloverzicht

Spelidee en doel van het spel. Onderdelen & Spelvoorbereiding. Spelerblok. Gevelblok. 5 Dobbelstenen. 1 Spelregeloverzicht Spelidee en doel van het spel De Deense stad Kopenhagen wordt doorkruist door grachten en havens, een deel ervan - Nyhavn (Nieuwe Haven) is beroemd om de kleurrijke gevelhuizen langs het water. kiezen

Nadere informatie

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint.

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint. Doel: Als projectopdracht moet er een game ontworpen worden door verschillende studenten en hiervoor is een team nodig wat bestaat uit minimaal 1x Game Designer, 1x Programmeur en 1x Artist. Twee spelers

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij HANDLEIDING. klas 1 2 VMBO. LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM 1.2.9

TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij HANDLEIDING. klas 1 2 VMBO. LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM 1.2.9 TOUR DE FRANCE Tour de France en maatschappij klas 1 2 VMBO HANDLEIDING LESMATERIAAL BIJ DETOURindeklas.COM Over de les De leerlingen krijgen een overzicht van verschillende gebeurtenissen in de historie

Nadere informatie

Spelregels: Als de kaartjes wel bij elkaar horen, neemt de speler deze uit het spel en mag hij nog een keer proberen.

Spelregels: Als de kaartjes wel bij elkaar horen, neemt de speler deze uit het spel en mag hij nog een keer proberen. - 40 kaartjes Voorbereiding: Leg alle kaartjes met het symbool of de naam naar onder op de tafel. De jongste speler mag beginnen. Vervolgens speel je verder in wijzerzin. Spel: De bedoeling van het spel

Nadere informatie

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Spelwijzer Marathon 1 De zes spelen uit de marathon kunnen afzonderlijk

Nadere informatie