W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N"

Transcriptie

1 W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 186 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JANUARI 2009 Blandijnberg Gent WIELRENNEN Dialect van : (stad, dorp, gehucht, wijk), (gemeente) (prov.) GESPROKEN DOOR : OPGETEKEND DOOR : Naam : Naam : Geboorteplaats : Geboorteplaats : Geboortejaar : Geboortejaar : Waar opgegroeid : Dialect : (vroeger) beroep : (vroeger) beroep : In welke gemeente werd beroep uitgeoefend : Ik ben naar school geweest tot.....jaar. Dialect van moeder : Hoogste diploma : Dialect van vader : Adres en telefoonnummer : Dialect van echtgeno(o)t(e) : Ik ben naar school geweest tot jaar Datum van invullen van vragenlijst : Adres en telefoonnummer : Beste medewerker/ster, Deze vragenlijst moet dienen voor een dialectwoordenboek. Wilt u er dus zorg voor dragen dat u steeds woorden geeft die in uw dialect gebruikelijk waren of zijn. Tracht de dialectuitspraak zo goed mogelijk weer te geven. Maak u echter geen zorgen als dat soms moeilijk blijkt te zijn. Elke aanduiding, hoe onvolmaakt ook, is welkom. Vul ook de eerste bladzijde (met naam, geboorteplaats enz.) zo nauwkeurig mogelijk in. Mogen we u vragen de vragenlijst in te vullen voor slechts één plaats en niet voor een hele streek? Na 'dialect van :...' hoort de naam te staan van één bepaalde plaats van voor de gemeentefusies, niet de naam van een streek.

2 1. ALGEMEEN 1 De sport waarbij men in wedstrijdverband hardrijdt op de fiets? Bv. in de zin: De populairste sporten in België zijn het voetbal en de... 2 De wielersport beoefenen in wedstrijdverband? Bv. in de zin: Merckx die kon nogal... 3 Een persoon die deelneemt aan wielerwedstrijden? Bv. in de zin: Boonen is momenteel de populairste... van Vlaanderen. 4 De vrijetijdsfietsers die zich vooral in het weekend in groep op de weg begeven om grote ritten te maken met hun racefiets? 5 Een wielertoerist die extra traint tijdens de week en die in het weekend geregeld aan wedstrijden van nevenbonden (vb. VWB en WAOD) deelneemt? 2. SOORTEN RENNERS 6 Een wielrenner die deelneemt aan wedstrijden die georganiseerd worden op een wielerbaan? (vb. Bruno Risi) 7 Een wielrenner die deelneemt aan veldritten? (vb. Sven Nijs) 8 Een renner van veertien tot zestien jaar? 9 Een renner van zestien tot achttien jaar? Het is de jongste leeftijdscategorie waarvoor wereldkampioenschappen georganiseerd worden.

3 10 Een renner van achttien tot drieëntwintig jaar? 11 Een wielrenner die het wielrennen als beroep heeft? 12 Een groep renners die een team vormen en met hetzelfde truitje rijden? 13 Een wielrenner die sterk presteert in bergritten tijdens rondes? (vb. Roberto Heras) 14 Een wielrenner die sterk presteert in de laatste meters van vlakke wedstrijden? (vb. Mario Cippolini) 15 Een wielrenner die opvalt door dikwijls aan te vallen, voornamelijk tijdens min of meer vlakke wedstrijden? (vb. Ludo Dierckxens) 16 Een wielrenner die sterk presteert in wedstrijden tegen de tijd? (vb. Jan Ullrich) 17 De sterkste renner van een ploeg, die daarom als leider van die ploeg is aangeduid door de sportbestuurder? 18 Een renner die in dienst rijdt van een sterkere ploegmaat? (vb. Wilfried Peeters) 3. HET MATERIAAL 19 De platte muts met klep die vroeger gedragen werd tegen zon en regenval, voordat de fietshelm verplicht werd? 20 De broek die door renners gedragen wordt? 21 Het truitje dat door renners gedragen wordt?

4 22 De bus die drank bevat en die meestal op de schuine voorbuis bevestigd wordt? 4. WEDSTRIJDEN 23 Een wedstrijd op de wielerbaan? 24 De ellipsvormige baan waarop baanwedstrijden gehouden worden? 25 Een wielertoernooi op de baan dat zes dagen duurt? 26 Een baanwedstrijd waarin renners per twee rijden en elkaar aflossen? 27 Een baanwedstrijd waarin een renner zoveel mogelijk punten moet pakken in de verschillende spurten? 28 De gemotoriseerde fiets die als gangmaker dient bij pistewedstrijden? 29 De zware motorfiets die vroeger optrad als gangmaker tijdens baanwedstrijden? 30 Een renner die op de piste reed achter zulke zware motoren? 31 Een wedstrijd op onverharde wegen die georganiseerd wordt in de periode van oktober tot februari? De wedstrijd bestaat gewoonlijk uit een tiental rondjes van 2,5 tot 3 kilometer. 32 Een wedstrijd met een lange traditie, zoals Milaan-San Remo, De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix? 33 Een regionale wegwedstrijd op rondjes van 10 à 15 kilometer, vaak georganiseerd in de kermisweek?

5 5. BEGRIPPEN I.V.M. WEDSTRIJDEN 34 De meestal dubbele witte lijn die de renners moeten overschrijden om in de uitslag te worden opgenomen? 35 Het apparaat dat gebruikt wordt om de volgorde van de renners bij het overschrijden van de aankomst zo nauwkeurig mogelijk te bepalen? 36 Het zakje waarin de renners eten en drinken krijgen aangereikt? 37 Het aanreiken van voedsel en drank aan de renners tijdens een lange wedstrijd? 38 De afgebakende zone waarin de renners tijdens een wegwedstrijd voedsel en drank aangereikt krijgen? 39 De zone waarin de renners tijdens het veldrijden van fiets kunnen wisselen? 40 De wagen waarin een aantal verantwoordelijken van de ploeg zit, die tactische mededelingen geven en die materiaalproblemen proberen op te lossen? 41 De persoon die verantwoordelijk is voor de tactische mededelingen aan de coureurs? Meestal rijdt hij met de volgwagen. 42 De wagen die na de laatste renner rijdt, waarin eventuele opgevers naar de aankomst kunnen worden gebracht? 43 De wagen die het wedstrijdverloop controleert en die reservemateriaal voorziet voor gelijk welke renner? Deze wagen mag ook het eerst plaats nemen achter ontsnapte renners. 44 De persoon die instaat voor de algemene verzorging van de renners?

6 45 Een spurt onderweg waar de renner die als eerste voorbijkomt punten, een geldprijs of een prijs in natura kan winnen? Dergelijke prijzen zijn typisch voor kermiskoersen. 46 Hoe noemt u de prijs die de renner dan wint? 47 De plaats tussen twee bergtoppen, waarlangs de weg van het ene dal naar het andere meestal loopt? In rondes vormen de beklimmingen en de afdalingen naar een ander dal de lastigste hindernissen. Ze worden meestal onderverdeeld in categorieën, naar hoogte en moeilijkheidsgraad. 48 Een sprint onderweg, waar punten voor een nevenklassement of bonificatieseconden voor het eindklassement te verdienen zijn? 49 Het tempo verhogen, met de bedoeling alleen of met een groepje een voorsprong te verwerven? 50 Zich met een krachtige tempoversnelling losmaken uit het peloton? 51 Het groepje renners dat zich losgemaakt heeft uit het peloton en dat voorop rijdt in de wedstrijd? 52 Proberen om alleen, met een groepje of met het hele peloton naar de kopgroep toe te rijden? 53 Een poging doen om naar de kopgroep toe te rijden en zo een tijdlang tussen twee groepen blijven rijden, om daarna weer ingehaald te worden zonder dat je in de kopgroep terechtgekomen bent? 54 Een geslaagde poging uitvoeren om een groepje bij te halen?

7 55 Door één of meerdere renners ingehaald worden na eerst voorop te hebben gereden? 56 Trager gaan rijden om op die manier de ploegmaat die voor je reed te laten ontsnappen? 57 De grote groep tijdens een wedstrijd, waarin zich vaak de favorieten bevinden tot aan de finale? 58 De grote groep renners die proberen om voor het verstrijken van de tijdsgrens de aankomst te halen in bergritten? 59 De slotfase van een wedstrijd, waarbij de renners die vooraan rijden het tegen elkaar opnemen voor de zege? 60 Een spurt voor de zege waarbij de renners die vooraan rijden het tegen elkaar opnemen? 61 Een spurt voor de zege met bijna alle vertrokken renners? 62 De renner in wiens wiel je reed voorbijsteken tijdens de spurt? 63 De ultieme krachtinspanning tijdens de spurt, waarbij de renner zijn fiets vooruitgooit, om een poging te doen om zijn tegenstanders voorbij te steken? 64 Een groepje dat gevormd wordt als er tamelijk veel zijwind staat? De renners rijden hierin schuin achter elkaar over de hele breedte van de weg. 65 Het tempo van een renner of van een groepje niet meer kunnen volgen en daardoor moeten achterblijven? 66 De zwaarste versnelling?

8 67 In de goede conditie verkeren om de wedstrijd te winnen? 68 Lijden; erg veel pijn veroorzaakt door inspanningen moeten verdragen? 69 Zich uit de wedstrijd terugtrekken voor men de aankomst bereikt heeft? 70 Doen alsof men niet meer kan en het werk door anderen laten opknappen? 71 Een korte, nijdige helling die niet heel zwaar lijkt, maar die toch voor de schifting kan zorgen door de lengte van de wedstrijd of door een agressieve manier van koersen op die plaats? 6. NAVRAAG FIETS 72 De moderne, sportieve fiets met dikke banden en veel versnellingen die gebruikt wordt om op ruw terrein te rijden? 73 De klem aan een sport- of racefiets die bestaat uit een gebogen metalen plaatje, waardoor een lederen riempje loopt, dat aangetrokken wordt als men de voet in de haak geplaatst heeft? 74 De klem aan een sport- of racefiets, waarin men een plaatje dat onderaan op de voet bevestigd is, kan vastklikken?

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 147 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2004 Blandijnberg 2 9000 Gent School II Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 134 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JANUARI 2002 Blandijnberg 2 9000 Gent VARIA 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 165 Vakgroep Nederlandse Taalkunde SEPTEMBER 2006 Blandijnberg 2 9000 Gent Navraaglijst school Dialect van

Nadere informatie

Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov.) GESPROKEN DOOR : OPGETEKEND DOOR :

Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov.) GESPROKEN DOOR : OPGETEKEND DOOR : W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 162 Vakgroep Nederlandse Taalkunde MEI 2006 Blandijnberg 2 9000 Gent NAVRAAGLIJST KLEDING Dialect van :................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 104 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 1998 Blandijnberg 2 9000 Gent PLANTEN 1 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 146 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2004 Blandijnberg 2 9000 Gent School I Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 126 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 1 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 184 Vakgroep Nederlandse Taalkunde SEPTEMBER 2008 Blandijnberg 2 9000 Gent ARBEID Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNNERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Vragenlijst 109 JUNI 1999 Blandijnberg 2 9000 Gent DE VISSER Dialect van: (stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Blandijnberg 2 9000 Gent (tel: 09/264.40.79 of264.40.81) Vragenlijst 82 JANUARI 1998 DOOD EN BEGRAFENIS Dialect van:

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 116 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 1999 Blandijnberg 2 9000 Gent LANDBOUW: ALGEMEENHEDEN EN RESTANTEN

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 121 Vakgroep Nederlandse Taalkunde AUGUSTUS 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM 3 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ===================================================== UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 64 Vakgroep Nederlandse Taalkunde december 1994 Blandijnberg 2 9000 Gent HUISDIEREN

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 119 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 1999 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 180 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2007 Blandijnberg 2 9000 Gent Navraaglijst spel Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ==========-==============================

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ==========-============================== WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ==========-============================== UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Blandijnberg 2 9000 Gent (tel: 091264.40.79 of 264.40.81) Vragenlijst 67

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Vragenlijst 102 JANUARI 1999 Blandijnberg 2 9000 Gent AARDAPPELTEELT en - OOGST Dialect van: (stad, dorp, gehucht,

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Vragenlijst 107 MAART 1999 Blandijnberg 2 BROUWERIJ 1 9000 Gent Dialect van: (stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 128 Vakgroep Nederlandse Taalkunde SEPTEMBER 2001 Blandijnberg 2 9000 Gent INNERLIJK 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 177 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JULI 2007 Blandijnberg 2 9000 Gent Navraaglijst School & Spel / Lichaam

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT VRAGENLIJST 177 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JULI 2007 Blandijnberg 2 9000 Gent Navraaglijst School & Spel / Lichaam

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Tour de France Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over de Tour de France. Al twee jaar vind ik dat een erg leuke sport om naar te kijken op tv. Ik zal tijdens mijn spreekbeurt over een aantal onderwerpen

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 135 Vakgroep Nederlandse Taalkunde AUGUSTUS 2002 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 4: ZUIVEL EN MELK Dialect

Nadere informatie

Het spreekt vanzelf dat vooral vrouwen op de hoogte zijn van de dialectbenamingen voor voeding. Ga dus te rade bij echtgenote of (groot)moeder.

Het spreekt vanzelf dat vooral vrouwen op de hoogte zijn van de dialectbenamingen voor voeding. Ga dus te rade bij echtgenote of (groot)moeder. W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 127 Vakgroep Nederlandse Taalkunde OKTOBER 2001 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 124 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM 5 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit, die zijn parcours wijzigt, moet uiterlijk

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 158 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2005 Blandijnberg 2 9000 Gent KAARTSPEL 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Volg ons op: Zesdaagse. voor Beginners

Volg ons op:   Zesdaagse. voor Beginners M A N A G E M E N T AHOY - Rotterdam Volg ons op: 5-10 JANUARI 2012 www.zesdaagserotterdam.nl Hoe werkt een? Een aantal bezoekers aan de zal voor het eerst kennismaken met dit fenomeen. Voor hen leggen

Nadere informatie

CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter

CYCLO. Inleiding. Cyclo-Starter CYCLO Inleiding Cyclo The Game@ is het ultieme strategische wielerspel voor 1 tot 4 spelers. Vier ploegen van 5 renners nemen het tegen elkaar op. Vijf spelborden met aan beide zijden een parcours laten

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNNERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Vragenlijst 98 S JANUARI 1999 Blandijnberg 2 9000 Gent HET WEER EN DE ZEE Dialect van: (stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)

Nadere informatie

Informatiefolder jeugdwielrennen

Informatiefolder jeugdwielrennen WTC DE AMSTEL Informatiefolder jeugdwielrennen Seizoen 2011 1-3-2011 Welkom bij de WTC de Amstel Uw zoon/dochter heeft belangstelling om te gaan wielrennen. Als wedstrijdwielervereniging zijn wij daar

Nadere informatie

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Topcompetitie nieuwelingen 2019:

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Topcompetitie nieuwelingen 2019: 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-TOPCOMPETITIE Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Topcompetitie Nieuwelingen indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door een scholier 2253 woorden 17 januari keer beoordeeld. Waargebeurd, Psychologische roman Eerste uitgave 1978 Nederlands

6,9. Boekverslag door een scholier 2253 woorden 17 januari keer beoordeeld. Waargebeurd, Psychologische roman Eerste uitgave 1978 Nederlands Boekverslag door een scholier 2253 woorden 17 januari 2002 6,9 345 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Waargebeurd, Psychologische roman Eerste uitgave 1978 Vak Nederlands Tim Krabbé, de Renner A.

Nadere informatie

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot.

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot. 1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11 Tot slot. 12 Gerrit Schulte in de krant 2 Ik hou mijn werkstuk over Gerrit

Nadere informatie

ALGEMEENHEDEN 2. SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2. Artikel 2: de fiets 2

ALGEMEENHEDEN 2. SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2. Artikel 2: de fiets 2 INHOUDSTAFEL ALGEMEENHEDEN 2 SPECIFIEK REGLEMENT 2 Artikel 1: de renner 2 Artikel 2: de fiets 2 Artikel 3: de wedstrijden 3 Algemeenheden 3 Specifieke regels 3 1 km individuele tijdrit 3 500m 3 3km 3 5km

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N. Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov.

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N. Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov. W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 179 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2007 Blandijnberg 2 9000 Gent HANDEL EN GELDWEZEN 2 Dialect van

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Juni Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Juni Belgium Wielrennen Juni 2018 Belgium Inhoudstafel A. Wedstrijden 3 B. Parcours 3 Weg 3 Tijdrit 4 C. Uitrusting 4 D. Wedstrijdreglement 5 Divisioning 5 Algemene regels 6 E. Unified wedstrijden 7 2 A. Wedstrijden

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Nr.: november 2015 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium Wielrennen Februari 2016 Belgium Inhoudstafel A. Wedstrijden 3 B. Parcours 3 Weg 3 Tijdrit 4 C. Uitrusting 4 D. Wedstrijdreglement 5 Divisioning 5 Algemene regels 6 2 A. Wedstrijden 1. 500m tijdrit driewieler

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 120 Vakgroep Nederlandse Taalkunde AUGUSTUS 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN =========================================

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN ========================================= WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN ========================================= UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Blandijnberg 2 9000 Gent (tel: 091264.40.79 of 264.40.81) Vragenlijst 7t

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L ECT E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L ECT E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L ECT E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 167 Vakgroep Nederlandse Taalkunde SEPTEMBER 2006 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM 7: NAVRAAGLIJST Dialect van

Nadere informatie

Technologische fraude Technologische fraude is een inbreuk tegen artikel bis.

Technologische fraude Technologische fraude is een inbreuk tegen artikel bis. UCI TITEL XII : DISCIPLINE EN PROCEDURES HOOFDSTUK IV : INBREUKEN 1 Inbreuken 12.4.001 De inbreuken gerelateerd aan koersfeiten zijn de inbreuken die worden opgesomd in het straffenbarema voor feiten van

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS PER PROEF. Afhankelijk van het aantal. startplaatsen en het vaardigheidsniveau van de. deelnemers 7 JAAR 25

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS PER PROEF. Afhankelijk van het aantal. startplaatsen en het vaardigheidsniveau van de. deelnemers 7 JAAR 25 Micro s (5-7 jaar) CATEGORIE LEEFTIJD MAXIMUM DEELNEMERS PER PROEF WEDSTRIJDEN PER WEEK WEDSTRIJDEN PER JAAR Micro s Jongens en meisjes 5 JAAR Afhankelijk van het aantal 6 JAAR startplaatsen en het vaardigheidsniveau

Nadere informatie

Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov.)

Dialect van :...(stad, dorp, gehucht, wijk),...(gemeente)...(prov.) W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 157 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2005 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 10: DRANK EN TABAK Dialect

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 176 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JULI 2007 Blandijnberg 2 9000 Gent DE WONING 5 (NAVRAAGLIJST) Dialect van

Nadere informatie

Je persoonlijk borstnummer

Je persoonlijk borstnummer Je persoonlijk borstnummer Hoe krijg ik een borstnummer? Na je inschrijving bij onze club, en betaling van het inschrijvingsgeld, ontvang je je persoonlijk startnummer (ook borstnummer genoemd) van de

Nadere informatie

REGLEMENT EDITIE 2015

REGLEMENT EDITIE 2015 info@ REGLEMENT EDITIE 2015 Artikel 1: Naam en Reglement Het BABY-DUMP KEMPENKLASSEMENT staat open voor alle vrouwelijke rensters vanaf 19 jaar. Dit betreft dus de categorieën Elite-Vrouwen, Belofte Vrouwen

Nadere informatie

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 125 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent PLANTEN 8 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE Koninklijke Edegem Bicycle Club & BMX

ONTHAALBROCHURE Koninklijke Edegem Bicycle Club & BMX ONTHAALBROCHURE 2013 Koninklijke Edegem Bicycle Club & BMX Deze brochure richt zich kandidaat renners en hun ouders die belangstelling hebben voor: Competitie wielrennen Weg Piste Veld Mtb BMX Koninklijke

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. 98 km waarvan 59,60km in lijn en 4 lokale ronden van 9,6km 14u20 (officiële start)

WEDSTRIJDREGLEMENT. 98 km waarvan 59,60km in lijn en 4 lokale ronden van 9,6km 14u20 (officiële start) WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel 1. Organisatie De KEIZER DER JUNIORES wordt georganiseerd door KVC De Verenigde Vrienden Koksijde vzw met zetel te 8670 Koksijde Hoge Duinenlaan 2en in samenwerking met Koninklijke

Nadere informatie

EZC & U23 in Belsele STIJN METTEPENNINGEN HAD SPURTMACHINE BIJ!!! Triomfbloemen voor Stijn Mettepenningen. De tweede van het seizoen.

EZC & U23 in Belsele STIJN METTEPENNINGEN HAD SPURTMACHINE BIJ!!! Triomfbloemen voor Stijn Mettepenningen. De tweede van het seizoen. EZC & U23 in Belsele STIJN METTEPENNINGEN HAD SPURTMACHINE BIJ!!! Triomfbloemen voor Stijn Mettepenningen. De tweede van het seizoen. Het podium vlnr: Van Roosbroeck-Mettepenningen-Cordeel en volksvertegenwoordiger

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 172 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2006 Blandijnberg 2 9000 Gent DE WONING 3 Dialect van :...............................................(stad,

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

Start & Finish: Dorpsstraat Relegem PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP. voor junioren

Start & Finish: Dorpsstraat Relegem PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP. voor junioren Start & Finish: Dorpsstraat Relegem PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP voor junioren ZONDAG 12 MEI 2013 Dorpsstraat 40-1731 Relegem Tel 02/461 19 19 Snijbloemen Van der Smissen Roger Maalbeek 18-1731 Relegem Tel.

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALECTEN UNIVERSITEIT GENT Vakgroep Nederlandse Taalkunde Vragenlijst 99 S DECEMBER 1998 Blandijnberg 2 9000 Gent (tel: 09/264.40079 of264.4008l) TOUW- en BLOKWERK van een HOUTEN

Nadere informatie

FAQ lijst Leader 1 Hell of the North. 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat?

FAQ lijst Leader 1 Hell of the North. 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat? FAQ lijst Leader 1 Hell of the North 1. FAQ (veelvoorkomende vragen) 2. Errata van de spelregels + toelichting 3. Snelle opstart, hoe doe je dat? 1. FAQ - veelvoorkomende vragen De FAQ lijst is in volgorde

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Reglement DVV Verzekeringen Trofee

Reglement DVV Verzekeringen Trofee Reglement DVV Verzekeringen Trofee 2016-2017 Art. 1 De DVV verzekeringen trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 31ste

Nadere informatie

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen ARTIKEL 210.000 Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen NR Wedstrijdfeit Type wedstrijd A* Type wedstrijd B* Type wedstrijd C* Straffenbarema 1 Vertrek-, aankomst-, protocol procedure.

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18)

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18) TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18) Hoofdstuk I: Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Deelname aan recreatief wielrennen staat open voor houders van een licentie voor recreatief wielrennen,

Nadere informatie

Martijn Veltkamp. De verborgen motor. over de psychologie van het wielrennen Prometheus Bert Bakker Amsterdam

Martijn Veltkamp. De verborgen motor. over de psychologie van het wielrennen Prometheus Bert Bakker Amsterdam de verborgen motor Martijn Veltkamp De verborgen motor over de psychologie van het wielrennen 2015 Prometheus Bert Bakker Amsterdam 2015 Martijn Veltkamp Omslagontwerp Jan van Zomeren Foto auteur Brian

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN Bronnen: UCI/KNWU Positie regels Plaats van het traditionele stuur Plaats van de stuur extensies Meting punt van de shifters Hoogte van het stuur extensies Positie van

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19)

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19) TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19) Hoofdstuk I: Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Tenzij anders vermeld, staat deelname aan recreatief wielrennen open voor houders van een licentie

Nadere informatie

Handleiding: Virtual Reality Race Trainingstypes

Handleiding: Virtual Reality Race Trainingstypes Handleiding: Virtual Reality Race Trainingstypes Deze handleiding gaat over de speciale race trainingstypes die beschikbaar zijn voor Virtual Reality training. De volgende Velodrome Zesdaagse onderdelen

Nadere informatie

Koersboek alternatief rondje Holterberg

Koersboek alternatief rondje Holterberg Koersboek alternatief rondje Holterberg Puntenverdeling 3 e categorie: winnaar 1 punt Bergklassement 2 e categorie: winnaar 2 punten, runner-up 1 punt 1 e categorie: winnaar 3 punten, runner-up 2 punten,

Nadere informatie

Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam

Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam Tour coryfeeën uit de regio Rotterdam Gerrit van de Ruit 1911-1981 reed mee in de Tour van 1937. Opgave in vijfde etappe Gerrit van de Ruit was de eerste renner uit de regio die in de Tour van start ging.

Nadere informatie

De 3CV is geen wedstrijd maar een driedaagse sportieve toertocht. Er worden per dag en over de drie dagen samen klassementen opgesteld.

De 3CV is geen wedstrijd maar een driedaagse sportieve toertocht. Er worden per dag en over de drie dagen samen klassementen opgesteld. 3CV-reglement en -programma De 3CV is geen wedstrijd maar een driedaagse sportieve toertocht. Er worden per dag en over de drie dagen samen klassementen opgesteld. Organisatie en jury De organisatie van

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Lesfiche 2 FIETSEN IN GROEP.

Lesfiche 2 FIETSEN IN GROEP. Lesfiche 2 FIETSEN IN GROEP www.fietsometer.be Om vlot in groep te kunnen fietsen, moeten de leerlingen de wegcode goed onder de knie hebben. Daarnaast moeten ze een aantal specifieke vaardigheden beheersen

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 123 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent LICHAAM 4 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

NICO KUYPERS WINT SPURT VAN DRIE!!!

NICO KUYPERS WINT SPURT VAN DRIE!!! Interclub Kampioenschap van het Waasland te Belsele. NICO KUYPERS WINT SPURT VAN DRIE!!! Het erepodium met notabelen en hoofdsponsor Mw. Rita De Tender - Meul. Aankomst van Nico Kuypers. De Koninklijke

Nadere informatie

N-ROU-DP RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2017

N-ROU-DP RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2017 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL

MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL MIJN BEZOEK AAN HET KLOMPENMUSEUM & BELEVINGSPAD IN LAAKDAL WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Klompenmuseum en belevingspad. Dit is een museum in Laakdal over hoe klompen gemaakt werden

Nadere informatie

Grand Départ Utrecht samenvatten (laatste keer in week 20: 10 jaar YouTube) logisch-mathematische intelligentie (rekenknap) Clib-niveau 62/8

Grand Départ Utrecht samenvatten (laatste keer in week 20: 10 jaar YouTube) logisch-mathematische intelligentie (rekenknap) Clib-niveau 62/8 Handleiding niveau B De Nieuwsbegripbieb Achteraan deze handleiding vindt u een lijstje met titels van informatieve en fictieboeken, die aansluiten bij het onderwerp van de Nieuwsbegriples. Op de website

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten )

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten ) FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN (Meten is weten ) Versie 17-01-2016 Bronnen: UCI/KNWU 1 Inhoud Nieuwe wijzigingen regels per 1-1-2016 De fiets Positie zadel Traditioneel stuur Tijdritstuur Tijdritfietsen

Nadere informatie

Tijdens de ganse duur van de IBYT berusten de vergunningen van alle deelnemers op het wedstrijdsecretariaat.

Tijdens de ganse duur van de IBYT berusten de vergunningen van alle deelnemers op het wedstrijdsecretariaat. IBYT Reglement Hoofdstuk 1 Algemeen. 1.De wedstrijd. De International Belgian Youth Tour, hierna gekend als de IBYT, is een driedaagse etappewedstrijd voor wielrenners/wielrensters in de volgende categorieën:

Nadere informatie

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 2 juli 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl

WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 2 juli 2013. www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. Nieuwsbrief, 2 juli 2013 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl 10x Jarig in juli Joost Oomen, 1-7-1976. Berry Thielen, 3-7-1961. Menno Grootjans, 4-7-1958. Cees Marijnissen,

Nadere informatie

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015 SPONSOR MOGELIJK HEDEN ENECO TOUR 2015 SITTARD-GELEEN 14-08-2015 VOOR WOORD Bert van Soest (voorzitter SWS).. Eneco Tour voor veertiende keer te gast in Sittard-Geleen Vrijdag 14 augustus is Sittard-Geleen

Nadere informatie

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN =========================================

WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ========================================= WOORDENBOEK VAN DE VLAAMSE DIALEKTEN ========================================= UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 62 Vakgroep Nederlandse Taalkunde maart 1994 Blandijnberg 2 9000 Gent REPTIELEN, AMFIBIEEN EN

Nadere informatie

Sportparticipatie en fysieke activiteit

Sportparticipatie en fysieke activiteit Sportparticipatie en fysieke activiteit Jongeren Het doel van deze vragenlijst is wat meer te weten te komen over uw eigen sportbeoefening. Graag hadden wij op uw medewerking gerekend. Deze vragenlijst

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 159 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2005 Blandijnberg 2 9000 Gent INNERLIJK 9 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

GUY SMET VLOERT GEZEL PATRICK COCQUYT!!!

GUY SMET VLOERT GEZEL PATRICK COCQUYT!!! EZC & U23 op Valk in Belsele - Zaterdag 20 juni. GUY SMET VLOERT GEZEL PATRICK COCQUYT!!! Het trio op het podium: Patrick Cocquyt, Guy Smet en Marc Ryan. De Valkse hul voor Patrick Cocquyt, Guy Smet en

Nadere informatie

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel.

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Zaterdag 7 juli is de Tour de France van start gegaan. De fans volgen deze wielerwedstrijd ook dit jaar weer op de voet. In Scherpenzeel zijn veel liefhebbers

Nadere informatie

les 2 Langebaan --> inhoud van de les ------------------------------------------------Tijdens een wedstrijd zijn twee schaatsers tegelijk in de baan.

les 2 Langebaan --> inhoud van de les ------------------------------------------------Tijdens een wedstrijd zijn twee schaatsers tegelijk in de baan. les 2 Langebaan --> inhoud van de les Inleiding (10 minuten) Haal heel kort de voorkennis op over schaatsen. Introduceer het begrip langebaanschaatsen. Bekijk en bespreek vervolgens met de kinderen de

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 133 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2002 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 3 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

Sponsorbrief Sterre en Luna januari 2017

Sponsorbrief Sterre en Luna januari 2017 Sponsorbrief Sterre en Luna januari 2017 Inhoud: - Inzell kerstvakantie - plaatsingswedstrijden NK Allround - marathon - interessante websites en belangrijke data - sportverkiezing Emmen - Zonne Inzell

Nadere informatie

TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN

TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 01/05/13) Hoofdstuk I : Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Deelname aan recreatief wielrennen staat open voor houders van een licentie voor recreatief wielrennen,

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Motorcross Inleiding Ik doe mijn werkstuk over motorcross omdat ik zelf ook aan motorcross doe want ik vind het echt leuk om te doen! Hoofdstukken 1. Motorcross 2. Bescherming 3. Wedstrijden 4. Wat is

Nadere informatie

Voorjaarsrit Nieuwsbrief. Brand Bier Wielerteam.

Voorjaarsrit Nieuwsbrief. Brand Bier Wielerteam. Digitale nieuwsbrief Nieuwsbrief Brand Bier Wielerteam www.brandbierwielerteam.nl 3 e jaargang Nummer 8 Oplage: 250 ex. Contactadres: brandbierwielerteam@gmail.com Voorjaarsrit 2017 Op zondag 2 april werd

Nadere informatie

INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT. Artikel 201 Algemeen. Artikel 202 De baan. Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK

INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT. Artikel 201 Algemeen. Artikel 202 De baan. Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN KORTEBAAN/ SUPERSPRINT Artikel 201 Algemeen Artikel 202 De baan Artikel 203 Wedstrijdbepalingen Open NK Artikel 204 Functionarissen Artikel 205 Gewestelijke kampioenschappen

Nadere informatie

Stap 6. Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven. Wat is er toch aan de hand? Alsmaar drukker en drukker

Stap 6. Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven. Wat is er toch aan de hand? Alsmaar drukker en drukker Stap 6 Alsmaar drukker en drukker 12 Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven Wat is er toch aan de hand? Je weet het wel: het loopt bij momenten helemaal niet vlot in het verkeer. Op nogal

Nadere informatie

Reglement DVV Verzekeringen Trofee

Reglement DVV Verzekeringen Trofee Reglement DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019 Art. 1 De DVV Verzekeringen Trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 33ste

Nadere informatie