Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo"

Transcriptie

1 Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo

2 Inleiding Deze gids is bestemd voor diegenen die werkzaam zijn in de media en de Acronis True Image Echo software voor het maken van back-ups via schijf-images en het uitvoeren van bare-metal recovery voor ondernemingen gaan evalueren. We bekijken niet alleen de functies en voordelen van het product, maar geven ook enige uitleg over de gebruikte technologie. U leert niet alleen wat de mogelijkheden zijn van dit product, maar krijgt ook informatie over concurrerende producten en over de belangrijkste functies en capaciteiten. U krijgt ook inzicht in de technologie die wordt gebruikt om de Acronis True Image server- en werkstationproducten te kunnen gebruiken. Dit werpt alle conventionele denkbeelden omver over de manier waarop schijf-images worden gemaakt in Windows en Linux. Het biedt gebruikers nieuwe en unieke mogelijkheden om te werken in een omgeving die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is.

3 Hoofstuk 1 Wat is Acronis True Image Echo? Acronis True Image Echo valt onder de categorie van software voor back-up en herstel na een catastrofe en biedt ook migratiesoftware voor fysieke en virtuele omgevingen. Acronis True Image Echo creëert een exacte duplicaat-image van live schijfstations, inclusief het besturingssysteem, alle configuratiebestanden, programma s, updates, databases enzovoorts, op stationssectorniveau. Dit image is niet afhankelijk van de originele bestandsopmaak, noch van de apparatuur waarop de image werd gemaakt. Een image kan worden opgeslagen op interne of externe schijfstations (inclusief USB 2.0 en FireWire), netwerkstations, een writable CD of DVD, tape en vrijwel elk ander opslagmedium. Een image kan ook worden opgeslagen op het station waarvan een image wordt gemaakt in Acronis Secure Zone; op deze functie zullen wij later terugkomen. Een image kan voor een aantal doelen worden gebruikt, inclusief herstel na een catastrofe, het maken van gegevensback-ups, systeemmigratie en het kopiëren van schijven (klonen). De Acronis True Image-productenfamilie voor ondernemingen bestaat uit: Acronis True Image Echo Enterprise Server De volledige on line oplossing voor server back-up en herstel voor een heel netwerk. De primaire functies van het product zijn: Transporteerbare, exacte schijf-image maken van een server in het netwerk en in netwerkdomeinen Back-ups maken van afzonderlijke bestanden en databases of deze herstellen Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal restore van servers Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen op netwerkservers Centrale administratie om back-up en herstel op afstand uit te voeren Acronis True Image Echo Workstation Uitgebreide gegevens- en systeembeveiligingsoplossing voor PC s en laptops in een netwerk On line back-ups maken van gegevens en systemen Transporteerbare, exacte image maken van een harde schijf van werkstations op een netwerk Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en mappen Bare-metal restore in slechts enkele minuten Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen Met Acronis Secure Zone TM kunnen gebruikers op afstand een lokale image behouden van hun harde schijf. Deze image is toegankelijk ongeacht de logische staat van de harde schijf

4 Centrale administratie en back-up en herstel op afstand Acronis True Image Echo Server voor Windows On-site systeembeveiligings- en hersteloplossing voor standalone en departmental Windows-servers Transporteerbare, exacte schijf-image van Windows-servers maken Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en databases Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal-restore van servers Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen op lokale servers Ideaal voor MKB-bedrijven met 5 of minder servers welke geen netwerkonderhoud nodig hebben Acronis True Image Echo Server voor Linux On-site systeembeveiligings- en hersteloplossing voor standalone en departmental Linuxservers Exacte schijf-image maken van een Linux-server Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en databases Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal-restore van servers Acronis True Image Echo Universal Restore Een server herstellen op dezelfde of andere apparatuur Een server herstellen op een fysieke of een virtuele machine Interessante nieuwe functies Acronis True Image Echo heeft een aantal nieuwe functies waarmee het zich onderscheidt van overige producten in de industrie. Dit document geeft een volledige lijst met alle sleutelfuncties in elk van de producten. Echter, wij gaan dieper in op de functies die interessant zijn voor IT-managers. Laten wij eerst een volledige lijst met sleutelfuncties bekijken van producten voor ondernemingen. Vervolgens gaan wij dieper in op essentiële functionaliteit. U kunt deze functies herkennen doordat ze met rood onderstreept zijn.

5

6 Hoofdstuk 2 Wat maakt Acronis True Image Echo uniek en van essentieel belang voor de bedrijfsvoering? Acronis True Image Echo Server voor Windows Lokaal beheerd softwareproduct voor het maken van on line serverback-ups, schijf-images en bare-metal restores voor Windows servers Geeft u leiding aan een kleine onderneming met een aantal servers op één locatie, die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering? En is uw IT-afdeling klein? Hoeveel omzet zou u verliezen als slechts één van deze servers zou crashen? Acronis True Image Echo Server voor Windows biedt uitgebreide opties voor systeembeveiliging en herstel van Windowsservers, waardoor u de bedrijfsactiviteiten kunt voortzetten en de downtime wordt geminimaliseerd. Acronis True Image Echo Server is ideaal voor een MKB-omgeving, zowel als vestigingen, al dan niet veraf, van een grotere onderneming, een school, een overheidsinstanties of een andere onderneming waarin servers een belangrijke rol spelen terwijl er niet dagelijks IT-personeel aanwezig is. Met dit product kunt u een exacte schijf-image creëren, inclusief het besturingssysteem, toepassingen, databases en configuraties. Ook kunt u een back-up maken van afzonderlijke bestanden en mappen. In slechts enkele minuten kan systeemherstel worden uitgevoerd vanaf een image, terwijl het niet nodig is om het besturingssysteem of de toepassingen opnieuw te installeren of te herconfigureren. Individuele bestanden en mappen hoeven niet te worden hersteld. Herstel kan op een bestaand systeem, een nieuw systeem met andere apparatuur of op een virtuele server worden uitgevoerd. Acronis True Image Echo Server is eenvoudig te implementeren, wat een groot voordeel is. Een door een wizard-programma gestuurde interface begeleidt gebruikers bij de uitvoering van back-up- en hersteltaken, waardoor gebruikers die hiervoor geen of weinig training hebben gehad het product kunnen implementeren. Het is zelfs zo dat het product 24 X 7 uptime garandeert tijdens het maken van een back-up. Met de Acronis Drive Snapshot-technologie, kan het product een back-up maken van essentiële besturingssysteembestanden, originele boot-records, partitietabellen en boot-records in partities, zonder opnieuw te hoeven opstarten. Met ondersteuning voor Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS), kunnen zelfs tijdens kantooruren back-ups worden gemaakt van databasetoepassingen die van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering, zoals Microsoft Exchange, SQL en Oracle, terwijl ze niet off line hoeven te worden gezet.

7 Nieuwe functies: Uitgebreide ondersteuning voor virtuele machines Door gebruik te maken van Acronis Universal Restore in combinatie met de verbeteringen van Acronis True Image Echo, biedt de software nu nog betere ondersteuning voor virtuele technologie, ongeacht of deze afkomstig is van Microsoft, VMware, XenSource, SWsoft of Parallels. Images kunnen van fysieke naar virtuele machines worden verplaatst of van virtuele naar fysieke machines en van virtuele naar virtuele machines. Omzethulpmiddelen voor virtuele machines Acronis afbeeldingen omzetten in VMDX- of VHD-bestanden voor onmiddellijke virtualisatie Dynamische schijfondersteuning Automatisch opnieuw opstarten Automatisch opstarten na een herstelbewerking Wake on LAN ondersteuning Verbeterde capaciteit om een netwerk te beheren Back-ups maken gedurende de dag U kunt nu automatisch volledige en/of incrementele en differentiële back-ups plannen gedurende de dag Bestaand schema kopiëren Verhoogde flexibiliteit met het creëren van imagingschema s Periodieke verificatie van gemaakte back-ups Contoleer of uw back-ups geldig zijn door ze periodiek te controleren aan de hand van een planning Acronis True Image 9.1 Server voor Linux Lokaal beheerde oplossing voor het maken van een back-up van on line servers, het maken van een serverschijf-image en het uitvoeren van bare-metal herstel voor Linux servers Laten we aannemen dat u systeembeheerder bent bij een kleine organisatie met een kleine ITafdeling en een aantal Linux-servers op één locatie, die van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering. Hoeveel omzet zou u mislopen als deze servers crashten? Acronis True Image Echo Server voor Linux biedt uitgebreide systeembeveiliging en herstel van Linux servers, laat u snel uw werkzaamheden hervatten en minimaliseert downtime. Jazeker, Acronis beschermt zowel Linux- als Windows-servers. Met Acronis True Image Server voor Linux kunt u een exacte schijf-image maken van een harde schijf, inclusief het besturingssysteem, toepassingen, databases en configuraties of een back-up maken van afzonderlijke bestanden en mappen.

8 Binnen slechts enkele minuten kan een volledig systeemherstel worden uitgevoerd vanaf een image, zonder het Linux-besturingssysteem, toepassingen of herconfiguraties van afzonderlijke bestanden en mappen te hoeven herstellen. Evenals de Windows-software, kan herstel worden uitgevoerd op een bestaand systeem, op een nieuw systeem met andere apparatuur of op een virtuele server. Anders dan bij Windows, hebt u de module Acronis Universal Restore niet nodig; de module is niet vereist door Linux. Acronis True Image Server voor Linux is eenvoudig te implementeren, wat een groot voordeel is. Een door een wizard-programma gestuurde interface begeleidt gebruikers met de uitvoering van back-up- en hersteltaken, waardoor gebruikers die hiervoor geen of weinig training hebben gehad het product kunnen implementeren. Het is zelfs zo dat de gebruikersinterface, die lijkt op de Windows-interface, de complexiteit waarmee Linuxsystemen worden beheerd, verbergt, zodat IT-administrateurs die weinig ervaring hebben met Linux deze servers kunnen beheren. Met de exclusieve Acronis Drive Snapshottechnologie, kan Acronis True Image Server voor Linux een back-up maken van een serverschijf-image zonder de servers off line te zetten. Hierdoor zijn ze 24 X 7 beschikbaar. Acronis True Image Universal Restore Wat is Acronis Universal Restore? Deze functie laat klanten een image herstellen naar andere of vervangende apparatuur of naar virtuele machines. Waarom is dit een belangrijke functie? 44% van het gegevensverlies resulteert uit systeem- of apparatuurstoringen1 deze situaties vereisen wellicht vervangende systemen Op het vernieuwen van life cycles moet men zich voorbereiden - 28% van alle ondernemingen vervangen hun PC s telkens na drie jaar. Laptops worden vaker vervangen - 12% wordt telkens na 2 jaar vervangen en 51% wordt telkens na 3 jaar vervangen2 En na natuurrampen zoals brand, overstroming en tornado s, hebben ondernemingen een manier nodig om systemen te herstellen die zodanig zijn beschadigd dat reparatie niet meer mogelijk is. Volgens rapporten van analisten, vroeg 93% van de bedrijven die meer dan 10 dagen geen toegang hadden tot hun gegevenscentrum binnen een jaar na de ramp faillissement aan. En 50% van de bedrijven die gedurende dezelfde periode geen toegang hadden tot gegevensbeheer vroegen onmiddellijk faillissement aan. Hoe werkt de Acronis Universal Restore-functie? Deze functie is even gebruiksvriendelijk als Acronis True Image Stap 1: Start op in onze herstelomgeving

9 Stap 2: Selecteer de te herstellen image en het vervangende systeem Stap 3: Het product start de herstelprocedure Stap 4: Het product neemt de apparatuur waar en installeert drivers Neemt het machinetype waar en installeert de geschikte drivers voor Hardware Abstraction Layer (HAL) Neemt harde schijf-controllers (SCSI en IDE) en andere drivers (netwerkkaart, videokaarten, geluidskaarten enz.) waar Of Vraagt de gebruiker om driver-locaties Stap 5: Start de machine weer op en begint met een mini-installatie waarmee drivers in het besturingssysteem worden geladen Het product bewaart Security Identifier (SID) en netwerkinformatie (domein, werkgroep, gebruikersnaam en wachtwoord) Hoe werkt dit in vergelijking met producten van concurrenten? Slechts één concurrerend product bevat deze functionaliteit. Maar er zijn problemen met het product Het concurrerende product vereist een toevoegingslicentie en de installatie kan niet worden gebruikt als het al te laat is. U moet een image creëren als de optie reeds geïnstalleerd is, omdat u anders geen herstel op andere apparatuur kunt uitvoeren. Acronis heeft deze beperking niet. Als u Universal Restore niet meteen hebt aangeschaft, kunt u dit op een later tijdstip doen en het gebruiken voor een eerder gecreëerde image. Het concurrerende product vereist dat de gebruiker SID- en netwerk- accountinformatie invoert en alle primaire netwerk- en systeeminstellingen handmatig herconfigureert. Acronis behoudt de SID- en netwerkinstellingen, zodat het herstel met ons product sneller en minder gecompliceerd is. Wanneer een systeem wordt hersteld met Acronis True Image Enterprise server, wordt alle informatie betreffende het domein, de werkgroep, de gebruikersnaam en het wachtwoord behouden. Het concurrerende product biedt niet de mogelijkheid om apparatuurdrivers toe te voegen terwijl herstel wordt uitgevoerd. Acronis geeft gebruikers de mogelijkheid om drivers toe te voegen voor netwerkkaarten, videokaarten, geluidskaarten enz., waardoor een volledig herstel kan worden uitgevoerd. Acronis bevat ook een centrale opslaglocatie voor drivers waarin alle drivers kunnen worden opgeslagen zodat gebruikers er niet naar hoeven te zoeken. Universal Restore - Scenario #1 Een IT-manager heeft een groep servers op een locatie. Op deze locatie werden vervangende onderdelen bewaard in het geval een station, netwerkkaart of ander onderdeel beschadigd zouden worden. Als gevolg van zware regenbuien, werden de servers, samen met de vervangende onderdelen weggespoeld. Alvorens deze ramp zich voordeed, maakte de IT-manager een image van de servers die van essentieel belang waren voor de bedrijfsvoering. Hiervoor gebruikte hij Acronis True Image Enterprise

10 Server. De betreffende image werd elders hersteld op een netwerkserver. Nadat de overstroming zijn serverruimte vernietigde, herstelde de IT-manager de image naar een geheel andere set servers. Hoewel de apparatuur anders was (andere moederbordfabrikant, andere NIC s, andere harde schijven, andere opslagcontrollers enz.). De image was binnen slechts enkele minuten hersteld op de nieuwe locatie en het bedrijf kon haar werkzaamheden voortzetten. Universal Restore - Scenario #2 Een onderneming heeft een server die van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. Op deze server draaien meerdere virtuele machines. De IT-manager moet een van de virtual machines verplaatsen naar een andere fysieke server die andere apparatuur gebruikt. Er wordt een image gecreëerd van de virtuele server op het oorspronkelijke systeem. Deze wordt vervolgens hersteld naar het nieuwe systeem. Tijdens het herstel, zoekt en herstelt de image automatisch de drivers die nodig zijn om te draaien op de nieuwe apparatuur, vanaf de driver-opslaglocatie die wordt aangegeven door Acronis True Image Echo Enterprise Server. Universal Restore - Scenario #3 Een IT manager schaft Acronis True Image Echo Enterprise Server aan, maar heeft niet stilgestaan bij de noodzaak om de image te herstellen naar andere apparatuur. Ook heeft hij een server waarop een product van de concurrent wordt uitgevoerd. Dit product bevat niet de optionele module die nodig is om herstel te kunnen uitvoeren naar andere apparatuur. Door een brand worden beide servers beschadigd en de images van de servers moeten worden hersteld op nieuwe apparatuur. Als de server werd beschermd door Acronis, hoeft de IT-manager alleen Acronis True Image Echo Enterprise Server uit te voeren om de image te herstellen naar nieuwe apparatuur. Dit geldt ook als de image werd gemaakt met een oudere versie van de software. Echter, de andere server kan niet worden hersteld. Zelfs als de IT-manager een licentie zou kopen voor de optie om te herstellen naar andere apparatuur nadat er een probleem is opgetreden, kan het product van de concurrent de image niet herstellen aangezien de licentie niet was inbegrepen in het oorsprokelijke image-bestand. 64-bits apparatuur- en softwareondersteuning Wat is 64-bits? Bits Het aantal bits van een processor bepaalt de grootste numerieke waarde die een processor kan verwerken. Het grootste getal dat kan worden verwerkt in een enkele klokcyclus is gelijk aan 2 tot macht van het aantal bits. Een 32-bits processor kan dus werken met 232 of ruwweg 4,3 miljard. Een groter aantal kan alleen worden verwerkt in meer dan één klokcyclus.

11 Een 64-bits processor kan maximaal een aantal van 264 verwerken. Dit komt neer op een aantal van ongeveer 18,4 kwintiljoen. Geheugen Het aantal bits van een processor wordt beïnvloed door het geheugen. 32-Bits processors zijn beperkt tot maximaal 4 GB of 2 GB RAM. Hoewel dit meer dan voldoende is voor veel soorten toepassingen, is het niet optimaal voor servers waarop grote databases worden uitgevoerd. 64-Bits processors hebben deze beperkingen niet zij kunnen maximaal een miljard gigabytes RAM ondersteunen. Besturingssystemen en toepassingen Optimaal gebruik van een processor is afhankelijk van de software die ervoor is geschreven. Als een 64-bits processor wordt gebruikt met een 32-bits besturingsysteem blijft een groot deel van het rekenpotentieel van de processor onbenut in dat geval gelden dezelfde beperkingen als voor een 32-bits processor. Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van 32-bits software. Wat ondersteunt Acronis True Image Echo? Acronis True Image Echo voor ondernemingen ondersteunt 64-bits apparatuur en software Behalve 32-bits processors, ondersteunen de producten ook 64-bits processors met X86 (momenteel zijn hierin alle 64-bits processors van Intel en AMD inbegrepen). Acronis True Image Echo voor ondernemingen ondersteunt ook 64-bits in de Linuxomgeving Waarom is dit van belang? De high-end computermarkt voor 32-bits processors heeft bijna de limiet bereikt. 64-Bits apparatuur en software zijn van belang omdat ze de volgende voordelen bieden: Verhoogde productiviteit werknemers kunnen meer tijd besteden aan denken en produceren in plaats van te hoeven wachten tot software/apparatuur bepaalde processen heeft voltooid. Lagere aanschafkosten elke server kan een groter aantal gebruikers en toepassingen ondersteunen, waardoor minder servers vereist zijn Nieuwe mogelijkheden voor toepassingen nieuwe toepassingen kunnen worden ontworpen zonder de 32-bits limiet Als ondernemingen migreren van 32-bits technologie naar 64-bits technologie, is het van belang dat zij weten dat hun bestaande investeringen zullen werken met de nieuwe systemen. Een product dat beide technologieën ondersteunt, zorgt dat een onderneming die van plan is een upgrade uit te voeren klaar is de toekomst

12 Wie hebben er 64-bits ondersteuning nodig? In een bedrijfsomgeving, maakt 64-bits verwerking en multi-tasking eenvoudiger terwijl er minder druk op de processors wordt gelegd. Bijvoorbeeld: een processor die een databasetoepassing uitvoert met één CPU-core terwijl er antivirussoftware wordt uitgevoerd met de andere. Sommige hedendaagse ondernemingen vereisen 64-bits ondersteuning. Niet omdat zij hier nu gebruik van maken, maar omdat het duidelijk is dat alle nieuwe CPU s die richting opgaan. Als apparatuur overschakelt naar 64-bits, gaat dit ook gebeuren met software. Acronis ondersteunt zowel 64-bits als 32-bits technologie in één softwarepakket, waardoor IT-investeringen de komende jaren veilig gesteld zijn. Iedereen die een 64-bits CPU van AMD of Intel en Microsoft Windows x64 gebruikt of dit gaat doen Iedereen die een 64-bits CPU van AMD of Intel en een 32-bits Windowsbesturingssysteem gebruikt of dit gaat doen Iedereen die een 64-bits of 32-bits CPU van AMD of Intel en Linux gebruikt of dit gaat doen Acronis Secure Zone en Acronis Recovery Manager Wat is de Acronis Secure Zone? Met Acronis Secure Zone kunnen gebruikers back-ups opslaan op een speciale verborgen partitie op de harde schijf De partitie is volledig gescheiden van het besturingssysteem en alle toepassingen, waardoor deze geen last heeft van storingen in de software of het besturingssysteem Wat is de Acronis Recovery Manager? De Acronis Recovery Manager is een unieke functie waarmee gebruikers een gecrasht systeem kunnen opstarten en herstel kunnen starten met behulp van functietoets F11 De functie werkt, zelfs wanneer het besturingssysteem niet kan worden opgestart Waarom zijn deze functies van belang? Beide functies bieden gebruikers op afstand of gebruikers die reizen systeembeveiligings- en herstelmogelijkheden die vanaf het eigen systeem kunnen worden gestart, terwijl er geen toegang is tot externe opslag- of opstartmedia Omdat het product zo gebruiksvriendelijk is, kunnen gebruikers bovendien een herstelprocedure uitvoeren terwijl zij onderweg zijn zonder de helpdesk om assistentie te hoeven vragen

13 Hoe werken deze functies? Het instellen van self-service herstel met de Acronis Secure Zone en de Acronis Recovery Manager voor gebruikers op afstand of gebruikers die reizen is eenvoudig. Dit zijn de stappen: Installeer de Acronis True Image agent op een laptop Creëer een Acronis Secure Zone op de lokale machine Creëer een image-taak die de image opslaat in de Acronis Secure Zone op de lokale machine Als een gebruiker een laptop heeft die niet kan worden opgestart, kan hij/zij functietoets F11 selecteren en een lokale image van de machine herstellen ZONDER aangesloten te zijn op een netwerk! Hebben producten van onze concurrenten deze functie? Hoewel Symantec de optie Lights Out Restore heeft waarmee servers en desktops op het netwerk op afstand kunnen worden hersteld, is dit NIET dezelfde functie. Waarom? Herstel met behulp van Lights out vereist dat een machine is aangesloten. Een ITadministrateur moet het herstel uitvoeren vanaf een locatie op afstand. Dit vereist een add-on licentie en een afzonderlijke installatie. Voordelen van Acronis zijn de gepatenteerde Acronis Secure Zone en de Acronis Recovery Manager. De functies van Acronis maken self-service mogelijk omdat gebruikers zelf een systeem kunnen herstellen vanaf hun eigen machine, zelfs wanneer het besturingssysteem volledig beschadigd is en het systeem niet opstart. Slechts één concurrent biedt een deel van dit type functionaliteit: Paragon Drive Image. Dit product biedt functionaliteit die lijkt op die van Acronis Secure Zone. Dit is de Paragon Backup Capsule Echter, Paragon bevat niet de F11-functie (geen opstartmediafunctie). Gebruikers zijn dus gedwongen om een gecrashte machine op te starten met opstartmedia. Behalve de mogelijkheid om back-ups van images te maken, bieden alle Acronis True Image Echo producten de mogelijkheid om bestandsback-ups te maken. IT-managers geven aan dat zij back-ups van images nodig hebben voor herstel na een catastrofe, maar ook graag gebruik willen maken van bestandsback-ups om gegevensbestanden snel te kunnen ophalen. Acronis biedt nu het beste van twee werelden. Aan de ene kant de meest geavanceerde image- technologie waarmee de image kan worden gecreëerd zonder de gebruiker of toepassingen die in gebruik zijn te onderbreken. Aan de andere kant is er de uitgebreide methode voor het uitvoeren van een bestandsback-up, die kan worden gebruikt wanneer dit nodig is. Acronis biedt de mogelijkheid om systeembestanden en verborgen bestanden uit te sluiten. Ook kan de gebruiker bepaalde bestanden uitsluiten. Dit houdt in dat wanneer een IT-manager via een schijf-image een back-up maakt van servers of werkstations en bestanden met een bepaalde uitbreiding hiervan wil uitsluiten, zoals MP3 s, dit kan met deze software. Als u echter alleen uw videobestanden wilt selecteren, kunt u alles

14 uitsluiten behalve deze bestandsuitbreidingen. Ondersteunde besturingssystemen zijn: alle courante werstationversies van Windows, inclusief Windows 2000/XP/Vista/Windows 2000 Server/Windows 2003 Server/Small Business Server. Het product kan ook worden gebruikt op andere besturingssystemen dan Windows, zoals Linux en Novell NetWare. Ondersteunde bestandssystemen zijn: Windows FAT 16, FAT 32 en NTFS, zowel als Linux Ext2/Ext3, ReiserFS, JFS, DFS en XFS bestandssystemen en Linux SWAP-partities. Ga voor nadere informatie en voor een gratis probeerversie (15 dagen geldig) van Acronis True Image, naar Voor Media-vragen: Telefoon: Acronis SPRL Park Atrium Rue des Colonies 1000 Brussels, Belgium

Een Image van Windows maken

Een Image van Windows maken Een Image van Windows maken Waar een back-up zich in het algemeen richt op het veiligstellen en zo nodig herstellen van uw bestanden, herstelt u met images de volledige inhoud van een partitie of harde

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Symantec Backup Exec 11d voor Windows Servers De gouden standaard in Windows-gegevensherstel

Symantec Backup Exec 11d voor Windows Servers De gouden standaard in Windows-gegevensherstel Vragen voor klanten Symantec Backup Exec 11d voor Windows Servers De gouden standaard in Windows-gegevensherstel Wat is Symantec Backup Exec 11d voor Windows Servers? Symantec Backup Exec TM 11d voor Windows

Nadere informatie

Mac Data Recovery 7.0

Mac Data Recovery 7.0 Stellar Phoenix Mac Data Recovery 7.0 installatiehandleiding Inleiding Stellar Phoenix Mac Data Recovery v7 is een totaaloplossing voor al uw gegevensverliesproblemen. Gegevensverlies kan voorkomen door

Nadere informatie

5/9 PlateSpin. 5/9.1 PlateSpin Portability Suite

5/9 PlateSpin. 5/9.1 PlateSpin Portability Suite Management Services 5/9 PlateSpin 5/9.1 PlateSpin Portability Suite PlateSpin Portability Suite is ontwikkeld voor physical-tovirtual migratie en nog veel meer manieren om werklasten om te zetten. U leest

Nadere informatie

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2 6-12-2014 PC-Technologie Lab Verslag: Labo 4 Selina Oudermans 1ICT2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Verslag... 3 2.1. Installatie Windows 7... 3 2.2. USB verbinden met VM... 5 2.3. Installatie Norton

Nadere informatie

Peelland ICT Online Back-up

Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT biedt volledig in eigen beheer online back-up aan. Hiermee voorzien wij onze klanten van de laatste nieuwe back-up mogelijkheden en technieken. Risico s conventionele

Nadere informatie

HP Backup and Recovery Manager

HP Backup and Recovery Manager HP Backup and Recovery Manager Gebruikershandleiding Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding Installatie Installatieprocedure Taalondersteuning HP Backup and Recovery Manager Herinneringen Periodieke back-ups

Nadere informatie

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Backup en Recovery Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Bekende scenario s? En toen had ik het bestand per ongeluk gewist en kon ik het niet meer terug vinden..

Nadere informatie

De Acronis -gids voor back-up en herstel

De Acronis -gids voor back-up en herstel De Acronis -gids voor back-up en herstel Het waarom, wat en waar van back-up en herstel Alan Stevens, Freelance Journalist Het waarom... van back-up en herstel Uw pc is een ingewikkeld apparaat, waarop

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Arjen Glas Stage: Viaict. Opdracht virtualisatie I44

Arjen Glas Stage: Viaict. Opdracht virtualisatie I44 Arjen Glas Stage: Viaict Opdracht virtualisatie I44 Inhoud Software... 3 Wat wordt er gevirtualiseerd... 4 Hardware... 6 Opslag... 7 Fouttolerantie. High availability, Scalability... 8 Verdere relevante

Nadere informatie

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup.

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Online backup is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing.

Nadere informatie

5/9.2 PlateSpin Protect

5/9.2 PlateSpin Protect Management Services 5/9.2 PlateSpin Protect 5/9.2.1 Businessredenen voor Protect Onderzoeken van Gartner en IDC tonen aan dat veel organisaties eigenlijk niet voldoende voorbereid zijn op echte problemen

Nadere informatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Ronald van Vugt NetWell ronald@netwell.info www.netwell.info Herkent u dit? Of u vandaag nog twee servers beschikbaar wilt stellen Geen goede testomgeving

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Pagina 1 Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Inhoudsopgave Update stand alone DATAflor BUSINESS (single user)... 3 Update server DATAflor BUSINESS... 6 Update client DATAflor BUSINESS (na server update)...

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management Acer erecovery Management Acer erecovery Management biedt een snelle, betrouwbare en veilige methode om uw computer te herstellen naar zijn standaardinstellingen of een door de gebruiker gedefinieerde

Nadere informatie

Operating Systems Linux Blok 7a Partities Erik Seldenthuis

Operating Systems Linux Blok 7a Partities Erik Seldenthuis Blok 7a Partities Tijdsduur Doel Benodigdheden Theorie 1 dagdeel omgaan met partities, partitiegegevens afbeelden en wijzigen, gebruik maken van partitie manager, kennis van indeling schijf in partities

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

VMware en VMware Ready zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere regio's.

VMware en VMware Ready zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere regio's. Snelgids Copyright Acronis, Inc., 2000-2010. Alle rechten voorbehouden. 'Acronis', 'Acronis Compute with Confidence', 'Acronis Recovery Manager', 'Acronis Secure Zone', Acronis Try&Decide en het Acronis-logo

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

HP ThinUpdate. Beheerdershandleiding voor HP Thin Clients

HP ThinUpdate. Beheerdershandleiding voor HP Thin Clients HP ThinUpdate Beheerdershandleiding voor HP Thin Clients Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

De Acronis -gids voor back-up en herstel in kleine ondernemingen

De Acronis -gids voor back-up en herstel in kleine ondernemingen De Acronis -gids voor back-up en herstel in kleine ondernemingen Freelance Journalist Alan Stevens Acronis 2000-2010 Er wordt gezegd dat hard werken loont, en het opbouwen en leiden van een kleine onderneming

Nadere informatie

Symantec Backup Exec 2012

Symantec Backup Exec 2012 Betere back-ups voor iedereen Datasheet: Back-up en disaster recovery Overzicht is één geïntegreerd product dat virtuele en fysieke omgevingen beschermt, back-up en disaster recovery vereenvoudigt, en

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding TiSM- PC 10, 25, 100 en PRO Behorende bij TiSM Release 11.1 R e v i s i e 1 1 1 0 28 De producten van Triple Eye zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe.

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar Exact Globe beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Exact Globe. Met deze oplossing

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Remote Backup

Gebruiksaanwijzing Remote Backup Gebruiksaanwijzing Remote Backup December 2015 Versie 1.3 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Ondersteunde browsers... 3 Inloggen in portal... 3 Gebruik op meerdere

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 2 1.1 Wat doet Back-up Online voor Servers 2 1.2 Ondersteunde besturingssystemen 2 1.3 Opslagruimte vergroten

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Gegevensbescherming Veelgestelde vragen over Backup Exec 2010

Veelgestelde vragen: Gegevensbescherming Veelgestelde vragen over Backup Exec 2010 Uit welke producten bestaat deze versie van de Symantec Backup Exec -serie? Symantec Backup Exec 2010 biedt betrouwbare back-up en herstel, ontworpen voor uw groeiende onderneming. Bescherm op eenvoudige

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Bescherm Bescherm Bescherm. al uw gegevens. zonder onderbreking. Acronis Backup & Recovery 11. Betrouwbare gegevens van essentieel belang!

Bescherm Bescherm Bescherm. al uw gegevens. zonder onderbreking. Acronis Backup & Recovery 11. Betrouwbare gegevens van essentieel belang! Besche Bescherm Bescherm Bescherm Bescherm al uw gegevens zonder onderbreking Acronis Backup & Recovery 11 Betrouwbare gegevens van essentieel belang! U ziet uw gegevens als meer dan een verzameling enen

Nadere informatie

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen.

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen. LEZA ONLINE BACKUP Servicedefinitie 1. Data-encryptie 2. Beveiligde internetverbinding 3. Datacenter 4. Recovery 5. Richtlijnen reactietijden & bereikbaarheid 6. Controle Back-up 7. Onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

Nieuwe UEFI Bios en GPT

Nieuwe UEFI Bios en GPT Nieuwe UEFI Bios en GPT 1 schijven. Koopt U een nieuwe Personal Computer (desktop of Notebook) dan komt U vanzelf deze nieuwe zaken tegen. Dit verhaal gaat niet op voor een andere soort computers zoals

Nadere informatie

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup.

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Online backup is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing.

Nadere informatie

Backup en herstel. Handleiding

Backup en herstel. Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Toelichting - Harddisk vervangen

Toelichting - Harddisk vervangen Toelichting - Harddisk vervangen 1) Harddisk controle Voor een aantal problemen kan het belangrijk zijn om de harddisk te controleren op defecten. Defecte harddisk gevonden - Wat is het probleem a) De

Nadere informatie

Systeemeisen Exact Compact product update 406

Systeemeisen Exact Compact product update 406 1 van 6 08-10-2013 12:07 Exact Compact Systeemeisen Exact Compact product update 406 Een pressionele administratie moet bedrijfszeker zijn. U moet er in het dagelijks gebruik snel en zonder onderbrekingen

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA.

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Algemeen Met KYOCERA scannen naar Trivium FORTUNA beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Trivium FORTUNA. Met

Nadere informatie

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Inleiding Wanneer er tijdens het gebruik van Windows 10 een fout wordt geconstateerd, een update niet automatisch plaatsvindt of behoefte is

Nadere informatie

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Overzicht Symantec Protection Suite Small Business Edition is een eenvoudige, betaalbare beveiligings- en back-upoplossing.

Nadere informatie

Whitepaper Virtualisatie en veilig internetbankieren

Whitepaper Virtualisatie en veilig internetbankieren Whitepaper Virtualisatie en veilig internetbankieren In dit white paper zullen we uitleggen hoe u met behulp van virtualisatie veilig kunt internetbankieren. We zullen eerst een korte uitleg geven hoe

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit.

Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit. Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit. Algemeen Met de Kyocera Scannen naar AFAS Profit beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar AFAS Profit. Met deze oplossing

Nadere informatie

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen UBUNTU 8 installatie Onderwerpen Ubuntu downloaden VMWare klaarmaken Ubuntu installeren VMWare tools installeren 1. Ubuntu downloaden ( ) Je kan ubuntu gratis downloaden via de website www.ubuntu.com.

Nadere informatie

Schijven en stations formatteren

Schijven en stations formatteren Schijven en stations formatteren Vaste schijven, de primaire opslagapparaten op uw computer, moeten worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Als u een schijf formatteert, configureert u de schijf

Nadere informatie

Backup en herstel Handleiding

Backup en herstel Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Algemeen Met de KYOCERA Scannen naar UNIT4 DocumentManager beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar UNIT4 DocumentManager

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

AdBackup Januari 2017 AdBackup 6.21 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als het op zichzelf staande product AdBackup Pro

AdBackup Januari 2017 AdBackup 6.21 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als het op zichzelf staande product AdBackup Pro AdBackup 6.21 - Januari 2017 AdBackup 6.21 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als het op zichzelf staande product AdBackup Pro Pagina 1 van 8 INDEX VAN DE FUNCTIES 1. BACK-UP EN HYPER-V GRANULAIR

Nadere informatie

Actian PSQL v12 server installatiegids

Actian PSQL v12 server installatiegids Actian PSQL v12 server installatiegids Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Actian PSQL installeren...1 1.1 Om te beginnen...1 1.2 Systeemeisen...1 1.2.1 Server...1 1.2.2 Client...2 1.3 Installatie...3 1.3.1 Installatie

Nadere informatie

Productbeschrijving Remote Backup

Productbeschrijving Remote Backup December 2015 Versie 1.4 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Ondersteunde platformen... 3 Kenmerken... 4 Geografische dekking... 5 Minimaal dataverkeer... 5

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 End of Support Windows XP Office 2003 maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 Oplossingen Niets doen en afwachten Upgrade licentie bestaande PC Nieuwe PC hardware

Nadere informatie

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig!

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Hij is er echter wel: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft de beslissing genomen om Test Software ter beschikking

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement.

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Algemeen Met KYOCERA scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen

Nadere informatie

Bestandssystemen. yvan vander sanden. 16 maart 2015

Bestandssystemen. yvan vander sanden. 16 maart 2015 Bestandssystemen yvan vander sanden 16 maart 2015 Bij elk operating system is het belangrijk te begrijpen hoe schijven en bestandssystemen werken. Schijven moeten geformatteerd worden met een specifiek

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Nieuwe versie! BullGuard. Backup

Nieuwe versie! BullGuard. Backup 8.0 Nieuwe versie! BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIEHANDLEIDING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Sluit alle geopende toepassingen, met uitzondering van Windows. 2 3 Volg de aanwijzingen op

Nadere informatie

AdBackup Mei 2017 INDEX VAN DE FUNCTIES

AdBackup Mei 2017 INDEX VAN DE FUNCTIES AdBackup 6.22 - Mei 2017 INDEX VAN DE FUNCTIES Pagina 1 van 10 1. BACK-UP EN HERSTEL VMWARE... 3 2. NIEUWE MELDING VOOR GEMISTE PLANNING... 6 3. BESCHERMING BIEDEN TEGEN HET GEVAAR VAN RANSOMWARE... 7

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Software-updates, backup en herstel van software

Software-updates, backup en herstel van software Software-updates, backup en herstel van software Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S.

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

Windows 10 Installatie

Windows 10 Installatie Windows 10 installatie september 2015 Rob van Geuns Auteurs: Martin Bekelaar, Henk Geesink, Rob van Geuns, Ger Stok, Mathieu Geelen 1 Deze presentatie bestaat uit: 1. Systeemeisen 2. Wat krijgen we? 3.

Nadere informatie

Herstel bestanden, mappen, e-mails van Exchange en SharePoint-documenten moeiteloos in slechts enkele seconden.

Herstel bestanden, mappen, e-mails van Exchange en SharePoint-documenten moeiteloos in slechts enkele seconden. Bescherming tegen downtime en noodsituaties in het bedrijf met snelle, betrouwbare back-up en herstel Overzicht Symantec Backup Exec System Recovery 2010 is een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing voor

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Server Back-up Online

Veelgestelde vragen Server Back-up Online Veelgestelde vragen Server Back-up Online Welkom bij de Veel gestelde vragen Server Back-up Online van KPN. Geachte Server Back-up Online gebruiker, Om u nog sneller te kunnen helpen zijn veel problemen

Nadere informatie

Software. Opdrachten - Deel 1. Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2

Software. Opdrachten - Deel 1. Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2 Software Opdrachten - Deel 1 Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2 Voorwoord Voorwoord In deze module staan de praktijk en theorie opdrachten voor de module Software Deel 1. I Voorwoord II Inhoudsopgave

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen 3 1.2 Opslagruimte vergroten 4 Hoofdstuk 2. Installatie

Nadere informatie

Virtuele computers maken met VirtualBox 3

Virtuele computers maken met VirtualBox 3 een handleiding door Tist Verdonck voor PC-Club Sint-Kristoffel 25/09/2009 Afbeelding 1: Startscherm van het programma VirtualBox Inhoudsopgave Virtualisatie...3 Wat is het...3 Waarom...3 VirtualBox installeren...4

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens Info-books BI1c Toegepaste Informatica Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware Jos Gils Erik Goossens Hoofdstuk 5 Met diskettes en harde schijven werken 5.1 Probleemstelling Gegevens worden

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0

Nadere informatie

TALIS. Systeemeisen Basis. Versie 3.0 Approved CREATED WITH

TALIS. Systeemeisen Basis. Versie 3.0 Approved CREATED WITH Systeemeisen Basis Versie 3.0 Approved Aangemaakt op: 28-7-2015 16:19:16 Auteur TANS CREATED WITH Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. 4 2.1 Stand-alone 4 2.2 server en werkstations 4 2.3 Remote 5 1. Inleiding

Nadere informatie

Datasheet: Back-up en herstel Symantec Backup Exec System Recovery De gouden standaard in herstel van Windows -systemen

Datasheet: Back-up en herstel Symantec Backup Exec System Recovery De gouden standaard in herstel van Windows -systemen De gouden standaard in herstel van Windows -systemen Overzicht Symantec Backup Exec System Recovery 8.5 is een oplossing op diskbasis voor compleet herstel van servers, desktops en laptops met Microsoft

Nadere informatie

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7 PVGE presentatie Van XP naar Windows 7 1 april 2010 Van XP naar W7 Wat heb je nodig Is het (nieuwe) systeem geschikt voor Windows 7? Hulpmiddelen Windows Easy Transfer Deel 1: vanaf XP Installatie Windows

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

AdBackup 7.1 November 2017

AdBackup 7.1 November 2017 AdBackup 7.1 November 2017 Pagina 1 van 9 INDEX VAN DE FUNCTIES 1. BACK-UP EN HERSTEL VAN NTFS-RECHTEN VOOR GEGEVENSTOEGANG... 3 2. INSTELLEN VAN DE BACK-UP- EN HERSTELFUNCTIES WANNEER BEPERKTE TOEGANGSRECHTEN

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Datasitter DPM³ (voor small business netwerk)

Datasitter DPM³ (voor small business netwerk) We build smiles on IT Datasitter DPM³ (voor small business netwerk) Afgeprint op 18.01.2011 Voorstel door ConXioN bvba Tel. 056 73 11 21 Fax. 056 73 11 20 BTW BE 0458 974 603 Omschrijving van het project

Nadere informatie