Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo"

Transcriptie

1 Overzicht en evaluatiegids voor Acronis True Image Echo

2 Inleiding Deze gids is bestemd voor diegenen die werkzaam zijn in de media en de Acronis True Image Echo software voor het maken van back-ups via schijf-images en het uitvoeren van bare-metal recovery voor ondernemingen gaan evalueren. We bekijken niet alleen de functies en voordelen van het product, maar geven ook enige uitleg over de gebruikte technologie. U leert niet alleen wat de mogelijkheden zijn van dit product, maar krijgt ook informatie over concurrerende producten en over de belangrijkste functies en capaciteiten. U krijgt ook inzicht in de technologie die wordt gebruikt om de Acronis True Image server- en werkstationproducten te kunnen gebruiken. Dit werpt alle conventionele denkbeelden omver over de manier waarop schijf-images worden gemaakt in Windows en Linux. Het biedt gebruikers nieuwe en unieke mogelijkheden om te werken in een omgeving die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is.

3 Hoofstuk 1 Wat is Acronis True Image Echo? Acronis True Image Echo valt onder de categorie van software voor back-up en herstel na een catastrofe en biedt ook migratiesoftware voor fysieke en virtuele omgevingen. Acronis True Image Echo creëert een exacte duplicaat-image van live schijfstations, inclusief het besturingssysteem, alle configuratiebestanden, programma s, updates, databases enzovoorts, op stationssectorniveau. Dit image is niet afhankelijk van de originele bestandsopmaak, noch van de apparatuur waarop de image werd gemaakt. Een image kan worden opgeslagen op interne of externe schijfstations (inclusief USB 2.0 en FireWire), netwerkstations, een writable CD of DVD, tape en vrijwel elk ander opslagmedium. Een image kan ook worden opgeslagen op het station waarvan een image wordt gemaakt in Acronis Secure Zone; op deze functie zullen wij later terugkomen. Een image kan voor een aantal doelen worden gebruikt, inclusief herstel na een catastrofe, het maken van gegevensback-ups, systeemmigratie en het kopiëren van schijven (klonen). De Acronis True Image-productenfamilie voor ondernemingen bestaat uit: Acronis True Image Echo Enterprise Server De volledige on line oplossing voor server back-up en herstel voor een heel netwerk. De primaire functies van het product zijn: Transporteerbare, exacte schijf-image maken van een server in het netwerk en in netwerkdomeinen Back-ups maken van afzonderlijke bestanden en databases of deze herstellen Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal restore van servers Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen op netwerkservers Centrale administratie om back-up en herstel op afstand uit te voeren Acronis True Image Echo Workstation Uitgebreide gegevens- en systeembeveiligingsoplossing voor PC s en laptops in een netwerk On line back-ups maken van gegevens en systemen Transporteerbare, exacte image maken van een harde schijf van werkstations op een netwerk Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en mappen Bare-metal restore in slechts enkele minuten Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen Met Acronis Secure Zone TM kunnen gebruikers op afstand een lokale image behouden van hun harde schijf. Deze image is toegankelijk ongeacht de logische staat van de harde schijf

4 Centrale administratie en back-up en herstel op afstand Acronis True Image Echo Server voor Windows On-site systeembeveiligings- en hersteloplossing voor standalone en departmental Windows-servers Transporteerbare, exacte schijf-image van Windows-servers maken Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en databases Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal-restore van servers Migratie van en naar virtuele en fysieke omgevingen op lokale servers Ideaal voor MKB-bedrijven met 5 of minder servers welke geen netwerkonderhoud nodig hebben Acronis True Image Echo Server voor Linux On-site systeembeveiligings- en hersteloplossing voor standalone en departmental Linuxservers Exacte schijf-image maken van een Linux-server Back-up en herstel uitvoeren van afzonderlijke bestanden en databases Serverherstel na een catastrofe Onmiddellijk bare-metal-restore van servers Acronis True Image Echo Universal Restore Een server herstellen op dezelfde of andere apparatuur Een server herstellen op een fysieke of een virtuele machine Interessante nieuwe functies Acronis True Image Echo heeft een aantal nieuwe functies waarmee het zich onderscheidt van overige producten in de industrie. Dit document geeft een volledige lijst met alle sleutelfuncties in elk van de producten. Echter, wij gaan dieper in op de functies die interessant zijn voor IT-managers. Laten wij eerst een volledige lijst met sleutelfuncties bekijken van producten voor ondernemingen. Vervolgens gaan wij dieper in op essentiële functionaliteit. U kunt deze functies herkennen doordat ze met rood onderstreept zijn.

5

6 Hoofdstuk 2 Wat maakt Acronis True Image Echo uniek en van essentieel belang voor de bedrijfsvoering? Acronis True Image Echo Server voor Windows Lokaal beheerd softwareproduct voor het maken van on line serverback-ups, schijf-images en bare-metal restores voor Windows servers Geeft u leiding aan een kleine onderneming met een aantal servers op één locatie, die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering? En is uw IT-afdeling klein? Hoeveel omzet zou u verliezen als slechts één van deze servers zou crashen? Acronis True Image Echo Server voor Windows biedt uitgebreide opties voor systeembeveiliging en herstel van Windowsservers, waardoor u de bedrijfsactiviteiten kunt voortzetten en de downtime wordt geminimaliseerd. Acronis True Image Echo Server is ideaal voor een MKB-omgeving, zowel als vestigingen, al dan niet veraf, van een grotere onderneming, een school, een overheidsinstanties of een andere onderneming waarin servers een belangrijke rol spelen terwijl er niet dagelijks IT-personeel aanwezig is. Met dit product kunt u een exacte schijf-image creëren, inclusief het besturingssysteem, toepassingen, databases en configuraties. Ook kunt u een back-up maken van afzonderlijke bestanden en mappen. In slechts enkele minuten kan systeemherstel worden uitgevoerd vanaf een image, terwijl het niet nodig is om het besturingssysteem of de toepassingen opnieuw te installeren of te herconfigureren. Individuele bestanden en mappen hoeven niet te worden hersteld. Herstel kan op een bestaand systeem, een nieuw systeem met andere apparatuur of op een virtuele server worden uitgevoerd. Acronis True Image Echo Server is eenvoudig te implementeren, wat een groot voordeel is. Een door een wizard-programma gestuurde interface begeleidt gebruikers bij de uitvoering van back-up- en hersteltaken, waardoor gebruikers die hiervoor geen of weinig training hebben gehad het product kunnen implementeren. Het is zelfs zo dat het product 24 X 7 uptime garandeert tijdens het maken van een back-up. Met de Acronis Drive Snapshot-technologie, kan het product een back-up maken van essentiële besturingssysteembestanden, originele boot-records, partitietabellen en boot-records in partities, zonder opnieuw te hoeven opstarten. Met ondersteuning voor Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS), kunnen zelfs tijdens kantooruren back-ups worden gemaakt van databasetoepassingen die van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering, zoals Microsoft Exchange, SQL en Oracle, terwijl ze niet off line hoeven te worden gezet.

7 Nieuwe functies: Uitgebreide ondersteuning voor virtuele machines Door gebruik te maken van Acronis Universal Restore in combinatie met de verbeteringen van Acronis True Image Echo, biedt de software nu nog betere ondersteuning voor virtuele technologie, ongeacht of deze afkomstig is van Microsoft, VMware, XenSource, SWsoft of Parallels. Images kunnen van fysieke naar virtuele machines worden verplaatst of van virtuele naar fysieke machines en van virtuele naar virtuele machines. Omzethulpmiddelen voor virtuele machines Acronis afbeeldingen omzetten in VMDX- of VHD-bestanden voor onmiddellijke virtualisatie Dynamische schijfondersteuning Automatisch opnieuw opstarten Automatisch opstarten na een herstelbewerking Wake on LAN ondersteuning Verbeterde capaciteit om een netwerk te beheren Back-ups maken gedurende de dag U kunt nu automatisch volledige en/of incrementele en differentiële back-ups plannen gedurende de dag Bestaand schema kopiëren Verhoogde flexibiliteit met het creëren van imagingschema s Periodieke verificatie van gemaakte back-ups Contoleer of uw back-ups geldig zijn door ze periodiek te controleren aan de hand van een planning Acronis True Image 9.1 Server voor Linux Lokaal beheerde oplossing voor het maken van een back-up van on line servers, het maken van een serverschijf-image en het uitvoeren van bare-metal herstel voor Linux servers Laten we aannemen dat u systeembeheerder bent bij een kleine organisatie met een kleine ITafdeling en een aantal Linux-servers op één locatie, die van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering. Hoeveel omzet zou u mislopen als deze servers crashten? Acronis True Image Echo Server voor Linux biedt uitgebreide systeembeveiliging en herstel van Linux servers, laat u snel uw werkzaamheden hervatten en minimaliseert downtime. Jazeker, Acronis beschermt zowel Linux- als Windows-servers. Met Acronis True Image Server voor Linux kunt u een exacte schijf-image maken van een harde schijf, inclusief het besturingssysteem, toepassingen, databases en configuraties of een back-up maken van afzonderlijke bestanden en mappen.

8 Binnen slechts enkele minuten kan een volledig systeemherstel worden uitgevoerd vanaf een image, zonder het Linux-besturingssysteem, toepassingen of herconfiguraties van afzonderlijke bestanden en mappen te hoeven herstellen. Evenals de Windows-software, kan herstel worden uitgevoerd op een bestaand systeem, op een nieuw systeem met andere apparatuur of op een virtuele server. Anders dan bij Windows, hebt u de module Acronis Universal Restore niet nodig; de module is niet vereist door Linux. Acronis True Image Server voor Linux is eenvoudig te implementeren, wat een groot voordeel is. Een door een wizard-programma gestuurde interface begeleidt gebruikers met de uitvoering van back-up- en hersteltaken, waardoor gebruikers die hiervoor geen of weinig training hebben gehad het product kunnen implementeren. Het is zelfs zo dat de gebruikersinterface, die lijkt op de Windows-interface, de complexiteit waarmee Linuxsystemen worden beheerd, verbergt, zodat IT-administrateurs die weinig ervaring hebben met Linux deze servers kunnen beheren. Met de exclusieve Acronis Drive Snapshottechnologie, kan Acronis True Image Server voor Linux een back-up maken van een serverschijf-image zonder de servers off line te zetten. Hierdoor zijn ze 24 X 7 beschikbaar. Acronis True Image Universal Restore Wat is Acronis Universal Restore? Deze functie laat klanten een image herstellen naar andere of vervangende apparatuur of naar virtuele machines. Waarom is dit een belangrijke functie? 44% van het gegevensverlies resulteert uit systeem- of apparatuurstoringen1 deze situaties vereisen wellicht vervangende systemen Op het vernieuwen van life cycles moet men zich voorbereiden - 28% van alle ondernemingen vervangen hun PC s telkens na drie jaar. Laptops worden vaker vervangen - 12% wordt telkens na 2 jaar vervangen en 51% wordt telkens na 3 jaar vervangen2 En na natuurrampen zoals brand, overstroming en tornado s, hebben ondernemingen een manier nodig om systemen te herstellen die zodanig zijn beschadigd dat reparatie niet meer mogelijk is. Volgens rapporten van analisten, vroeg 93% van de bedrijven die meer dan 10 dagen geen toegang hadden tot hun gegevenscentrum binnen een jaar na de ramp faillissement aan. En 50% van de bedrijven die gedurende dezelfde periode geen toegang hadden tot gegevensbeheer vroegen onmiddellijk faillissement aan. Hoe werkt de Acronis Universal Restore-functie? Deze functie is even gebruiksvriendelijk als Acronis True Image Stap 1: Start op in onze herstelomgeving

9 Stap 2: Selecteer de te herstellen image en het vervangende systeem Stap 3: Het product start de herstelprocedure Stap 4: Het product neemt de apparatuur waar en installeert drivers Neemt het machinetype waar en installeert de geschikte drivers voor Hardware Abstraction Layer (HAL) Neemt harde schijf-controllers (SCSI en IDE) en andere drivers (netwerkkaart, videokaarten, geluidskaarten enz.) waar Of Vraagt de gebruiker om driver-locaties Stap 5: Start de machine weer op en begint met een mini-installatie waarmee drivers in het besturingssysteem worden geladen Het product bewaart Security Identifier (SID) en netwerkinformatie (domein, werkgroep, gebruikersnaam en wachtwoord) Hoe werkt dit in vergelijking met producten van concurrenten? Slechts één concurrerend product bevat deze functionaliteit. Maar er zijn problemen met het product Het concurrerende product vereist een toevoegingslicentie en de installatie kan niet worden gebruikt als het al te laat is. U moet een image creëren als de optie reeds geïnstalleerd is, omdat u anders geen herstel op andere apparatuur kunt uitvoeren. Acronis heeft deze beperking niet. Als u Universal Restore niet meteen hebt aangeschaft, kunt u dit op een later tijdstip doen en het gebruiken voor een eerder gecreëerde image. Het concurrerende product vereist dat de gebruiker SID- en netwerk- accountinformatie invoert en alle primaire netwerk- en systeeminstellingen handmatig herconfigureert. Acronis behoudt de SID- en netwerkinstellingen, zodat het herstel met ons product sneller en minder gecompliceerd is. Wanneer een systeem wordt hersteld met Acronis True Image Enterprise server, wordt alle informatie betreffende het domein, de werkgroep, de gebruikersnaam en het wachtwoord behouden. Het concurrerende product biedt niet de mogelijkheid om apparatuurdrivers toe te voegen terwijl herstel wordt uitgevoerd. Acronis geeft gebruikers de mogelijkheid om drivers toe te voegen voor netwerkkaarten, videokaarten, geluidskaarten enz., waardoor een volledig herstel kan worden uitgevoerd. Acronis bevat ook een centrale opslaglocatie voor drivers waarin alle drivers kunnen worden opgeslagen zodat gebruikers er niet naar hoeven te zoeken. Universal Restore - Scenario #1 Een IT-manager heeft een groep servers op een locatie. Op deze locatie werden vervangende onderdelen bewaard in het geval een station, netwerkkaart of ander onderdeel beschadigd zouden worden. Als gevolg van zware regenbuien, werden de servers, samen met de vervangende onderdelen weggespoeld. Alvorens deze ramp zich voordeed, maakte de IT-manager een image van de servers die van essentieel belang waren voor de bedrijfsvoering. Hiervoor gebruikte hij Acronis True Image Enterprise

10 Server. De betreffende image werd elders hersteld op een netwerkserver. Nadat de overstroming zijn serverruimte vernietigde, herstelde de IT-manager de image naar een geheel andere set servers. Hoewel de apparatuur anders was (andere moederbordfabrikant, andere NIC s, andere harde schijven, andere opslagcontrollers enz.). De image was binnen slechts enkele minuten hersteld op de nieuwe locatie en het bedrijf kon haar werkzaamheden voortzetten. Universal Restore - Scenario #2 Een onderneming heeft een server die van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. Op deze server draaien meerdere virtuele machines. De IT-manager moet een van de virtual machines verplaatsen naar een andere fysieke server die andere apparatuur gebruikt. Er wordt een image gecreëerd van de virtuele server op het oorspronkelijke systeem. Deze wordt vervolgens hersteld naar het nieuwe systeem. Tijdens het herstel, zoekt en herstelt de image automatisch de drivers die nodig zijn om te draaien op de nieuwe apparatuur, vanaf de driver-opslaglocatie die wordt aangegeven door Acronis True Image Echo Enterprise Server. Universal Restore - Scenario #3 Een IT manager schaft Acronis True Image Echo Enterprise Server aan, maar heeft niet stilgestaan bij de noodzaak om de image te herstellen naar andere apparatuur. Ook heeft hij een server waarop een product van de concurrent wordt uitgevoerd. Dit product bevat niet de optionele module die nodig is om herstel te kunnen uitvoeren naar andere apparatuur. Door een brand worden beide servers beschadigd en de images van de servers moeten worden hersteld op nieuwe apparatuur. Als de server werd beschermd door Acronis, hoeft de IT-manager alleen Acronis True Image Echo Enterprise Server uit te voeren om de image te herstellen naar nieuwe apparatuur. Dit geldt ook als de image werd gemaakt met een oudere versie van de software. Echter, de andere server kan niet worden hersteld. Zelfs als de IT-manager een licentie zou kopen voor de optie om te herstellen naar andere apparatuur nadat er een probleem is opgetreden, kan het product van de concurrent de image niet herstellen aangezien de licentie niet was inbegrepen in het oorsprokelijke image-bestand. 64-bits apparatuur- en softwareondersteuning Wat is 64-bits? Bits Het aantal bits van een processor bepaalt de grootste numerieke waarde die een processor kan verwerken. Het grootste getal dat kan worden verwerkt in een enkele klokcyclus is gelijk aan 2 tot macht van het aantal bits. Een 32-bits processor kan dus werken met 232 of ruwweg 4,3 miljard. Een groter aantal kan alleen worden verwerkt in meer dan één klokcyclus.

11 Een 64-bits processor kan maximaal een aantal van 264 verwerken. Dit komt neer op een aantal van ongeveer 18,4 kwintiljoen. Geheugen Het aantal bits van een processor wordt beïnvloed door het geheugen. 32-Bits processors zijn beperkt tot maximaal 4 GB of 2 GB RAM. Hoewel dit meer dan voldoende is voor veel soorten toepassingen, is het niet optimaal voor servers waarop grote databases worden uitgevoerd. 64-Bits processors hebben deze beperkingen niet zij kunnen maximaal een miljard gigabytes RAM ondersteunen. Besturingssystemen en toepassingen Optimaal gebruik van een processor is afhankelijk van de software die ervoor is geschreven. Als een 64-bits processor wordt gebruikt met een 32-bits besturingsysteem blijft een groot deel van het rekenpotentieel van de processor onbenut in dat geval gelden dezelfde beperkingen als voor een 32-bits processor. Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van 32-bits software. Wat ondersteunt Acronis True Image Echo? Acronis True Image Echo voor ondernemingen ondersteunt 64-bits apparatuur en software Behalve 32-bits processors, ondersteunen de producten ook 64-bits processors met X86 (momenteel zijn hierin alle 64-bits processors van Intel en AMD inbegrepen). Acronis True Image Echo voor ondernemingen ondersteunt ook 64-bits in de Linuxomgeving Waarom is dit van belang? De high-end computermarkt voor 32-bits processors heeft bijna de limiet bereikt. 64-Bits apparatuur en software zijn van belang omdat ze de volgende voordelen bieden: Verhoogde productiviteit werknemers kunnen meer tijd besteden aan denken en produceren in plaats van te hoeven wachten tot software/apparatuur bepaalde processen heeft voltooid. Lagere aanschafkosten elke server kan een groter aantal gebruikers en toepassingen ondersteunen, waardoor minder servers vereist zijn Nieuwe mogelijkheden voor toepassingen nieuwe toepassingen kunnen worden ontworpen zonder de 32-bits limiet Als ondernemingen migreren van 32-bits technologie naar 64-bits technologie, is het van belang dat zij weten dat hun bestaande investeringen zullen werken met de nieuwe systemen. Een product dat beide technologieën ondersteunt, zorgt dat een onderneming die van plan is een upgrade uit te voeren klaar is de toekomst

12 Wie hebben er 64-bits ondersteuning nodig? In een bedrijfsomgeving, maakt 64-bits verwerking en multi-tasking eenvoudiger terwijl er minder druk op de processors wordt gelegd. Bijvoorbeeld: een processor die een databasetoepassing uitvoert met één CPU-core terwijl er antivirussoftware wordt uitgevoerd met de andere. Sommige hedendaagse ondernemingen vereisen 64-bits ondersteuning. Niet omdat zij hier nu gebruik van maken, maar omdat het duidelijk is dat alle nieuwe CPU s die richting opgaan. Als apparatuur overschakelt naar 64-bits, gaat dit ook gebeuren met software. Acronis ondersteunt zowel 64-bits als 32-bits technologie in één softwarepakket, waardoor IT-investeringen de komende jaren veilig gesteld zijn. Iedereen die een 64-bits CPU van AMD of Intel en Microsoft Windows x64 gebruikt of dit gaat doen Iedereen die een 64-bits CPU van AMD of Intel en een 32-bits Windowsbesturingssysteem gebruikt of dit gaat doen Iedereen die een 64-bits of 32-bits CPU van AMD of Intel en Linux gebruikt of dit gaat doen Acronis Secure Zone en Acronis Recovery Manager Wat is de Acronis Secure Zone? Met Acronis Secure Zone kunnen gebruikers back-ups opslaan op een speciale verborgen partitie op de harde schijf De partitie is volledig gescheiden van het besturingssysteem en alle toepassingen, waardoor deze geen last heeft van storingen in de software of het besturingssysteem Wat is de Acronis Recovery Manager? De Acronis Recovery Manager is een unieke functie waarmee gebruikers een gecrasht systeem kunnen opstarten en herstel kunnen starten met behulp van functietoets F11 De functie werkt, zelfs wanneer het besturingssysteem niet kan worden opgestart Waarom zijn deze functies van belang? Beide functies bieden gebruikers op afstand of gebruikers die reizen systeembeveiligings- en herstelmogelijkheden die vanaf het eigen systeem kunnen worden gestart, terwijl er geen toegang is tot externe opslag- of opstartmedia Omdat het product zo gebruiksvriendelijk is, kunnen gebruikers bovendien een herstelprocedure uitvoeren terwijl zij onderweg zijn zonder de helpdesk om assistentie te hoeven vragen

13 Hoe werken deze functies? Het instellen van self-service herstel met de Acronis Secure Zone en de Acronis Recovery Manager voor gebruikers op afstand of gebruikers die reizen is eenvoudig. Dit zijn de stappen: Installeer de Acronis True Image agent op een laptop Creëer een Acronis Secure Zone op de lokale machine Creëer een image-taak die de image opslaat in de Acronis Secure Zone op de lokale machine Als een gebruiker een laptop heeft die niet kan worden opgestart, kan hij/zij functietoets F11 selecteren en een lokale image van de machine herstellen ZONDER aangesloten te zijn op een netwerk! Hebben producten van onze concurrenten deze functie? Hoewel Symantec de optie Lights Out Restore heeft waarmee servers en desktops op het netwerk op afstand kunnen worden hersteld, is dit NIET dezelfde functie. Waarom? Herstel met behulp van Lights out vereist dat een machine is aangesloten. Een ITadministrateur moet het herstel uitvoeren vanaf een locatie op afstand. Dit vereist een add-on licentie en een afzonderlijke installatie. Voordelen van Acronis zijn de gepatenteerde Acronis Secure Zone en de Acronis Recovery Manager. De functies van Acronis maken self-service mogelijk omdat gebruikers zelf een systeem kunnen herstellen vanaf hun eigen machine, zelfs wanneer het besturingssysteem volledig beschadigd is en het systeem niet opstart. Slechts één concurrent biedt een deel van dit type functionaliteit: Paragon Drive Image. Dit product biedt functionaliteit die lijkt op die van Acronis Secure Zone. Dit is de Paragon Backup Capsule Echter, Paragon bevat niet de F11-functie (geen opstartmediafunctie). Gebruikers zijn dus gedwongen om een gecrashte machine op te starten met opstartmedia. Behalve de mogelijkheid om back-ups van images te maken, bieden alle Acronis True Image Echo producten de mogelijkheid om bestandsback-ups te maken. IT-managers geven aan dat zij back-ups van images nodig hebben voor herstel na een catastrofe, maar ook graag gebruik willen maken van bestandsback-ups om gegevensbestanden snel te kunnen ophalen. Acronis biedt nu het beste van twee werelden. Aan de ene kant de meest geavanceerde image- technologie waarmee de image kan worden gecreëerd zonder de gebruiker of toepassingen die in gebruik zijn te onderbreken. Aan de andere kant is er de uitgebreide methode voor het uitvoeren van een bestandsback-up, die kan worden gebruikt wanneer dit nodig is. Acronis biedt de mogelijkheid om systeembestanden en verborgen bestanden uit te sluiten. Ook kan de gebruiker bepaalde bestanden uitsluiten. Dit houdt in dat wanneer een IT-manager via een schijf-image een back-up maakt van servers of werkstations en bestanden met een bepaalde uitbreiding hiervan wil uitsluiten, zoals MP3 s, dit kan met deze software. Als u echter alleen uw videobestanden wilt selecteren, kunt u alles

14 uitsluiten behalve deze bestandsuitbreidingen. Ondersteunde besturingssystemen zijn: alle courante werstationversies van Windows, inclusief Windows 2000/XP/Vista/Windows 2000 Server/Windows 2003 Server/Small Business Server. Het product kan ook worden gebruikt op andere besturingssystemen dan Windows, zoals Linux en Novell NetWare. Ondersteunde bestandssystemen zijn: Windows FAT 16, FAT 32 en NTFS, zowel als Linux Ext2/Ext3, ReiserFS, JFS, DFS en XFS bestandssystemen en Linux SWAP-partities. Ga voor nadere informatie en voor een gratis probeerversie (15 dagen geldig) van Acronis True Image, naar Voor Media-vragen: Telefoon: Acronis SPRL Park Atrium Rue des Colonies 1000 Brussels, Belgium

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies...

1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6. 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 1.1 Wat is Acronis True Image 2015?... 6 1.2 Nieuw in deze versie... 6 1.2.1 Alternatieven voor de verwijderde functies... 7 1.3 Systeemvereisten en ondersteunde media...

Nadere informatie

De Acronis -gids voor back-up en herstel

De Acronis -gids voor back-up en herstel De Acronis -gids voor back-up en herstel Het waarom, wat en waar van back-up en herstel Alan Stevens, Freelance Journalist Het waarom... van back-up en herstel Uw pc is een ingewikkeld apparaat, waarop

Nadere informatie

RTM. Gebruikershandleiding

RTM. Gebruikershandleiding RTM Gebruikershandleiding Copyright Acronis International GmbH, 2002-2012. Alle rechten voorbehouden. 'Acronis', 'Acronis Compute with Confidence', 'Acronis Recovery Manager', 'Acronis Secure Zone', Acronis

Nadere informatie

Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition

Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition Symantec Backup Exec 11d for Windows Small Business Server Premium en Standard Edition Uitgebreide gegevensbeveiliging en -herstel voor Microsoft Windows Small Business Server Kleine bedrijven hebben tegenwoordig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding bij Norton Save and Restore De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de

Nadere informatie

Herstel bestanden, mappen, e-mails van Exchange en SharePoint-documenten moeiteloos in slechts enkele seconden.

Herstel bestanden, mappen, e-mails van Exchange en SharePoint-documenten moeiteloos in slechts enkele seconden. Bescherming tegen downtime en noodsituaties in het bedrijf met snelle, betrouwbare back-up en herstel Overzicht Symantec Backup Exec System Recovery 2010 is een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing voor

Nadere informatie

Bescherm Bescherm Bescherm. al uw gegevens. zonder onderbreking. Acronis Backup & Recovery 11. Betrouwbare gegevens van essentieel belang!

Bescherm Bescherm Bescherm. al uw gegevens. zonder onderbreking. Acronis Backup & Recovery 11. Betrouwbare gegevens van essentieel belang! Besche Bescherm Bescherm Bescherm Bescherm al uw gegevens zonder onderbreking Acronis Backup & Recovery 11 Betrouwbare gegevens van essentieel belang! U ziet uw gegevens als meer dan een verzameling enen

Nadere informatie

Een Image van Windows maken

Een Image van Windows maken Een Image van Windows maken Waar een back-up zich in het algemeen richt op het veiligstellen en zo nodig herstellen van uw bestanden, herstelt u met images de volledige inhoud van een partitie of harde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Perfecte bescherming van uw onderneming. De basis van veilig zakendoen. Enterprise-editie

Perfecte bescherming van uw onderneming. De basis van veilig zakendoen. Enterprise-editie Perfecte bescherming van uw onderneming De basis van veilig zakendoen Enterprise-editie Wat kan deze gids voor u betekenen? Gegevensbescherming is een van de grootste uitdagingen waarvoor moderne organisaties

Nadere informatie

Symantec Backup Exec 11d for Windows Servers: opties/agents

Symantec Backup Exec 11d for Windows Servers: opties/agents Symantec Backup Exec 11d for Windows Servers: opties/agents Overzicht Symantec Backup Exec 11d for Windows Servers is de vertrouwde, bewezen en uitgebreide oplossing voor Windowsgegevensbescherming en

Nadere informatie

Novell Open Enterprise Server 2 vs. Windows * Server. Technical white paper WORKGROUP COLLABORATION. Migratie van NetWare : kosten en voordelen

Novell Open Enterprise Server 2 vs. Windows * Server. Technical white paper WORKGROUP COLLABORATION. Migratie van NetWare : kosten en voordelen Technical white paper WORKGROUP COLLABORATION www.novell.com Novell Open Enterprise Server 2 vs. Windows * Server Migratie van NetWare : kosten en voordelen Novell Open Enterprise Server 2 vs. Windows

Nadere informatie

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos Blades voor groeiende bedrijven De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos 2 Wat weten s werelds beste IT-organisaties over blades? Waarom stappen bedrijven overal ter wereld momenteel sneller

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15 Ontwerpverslag Ontwerpverslag Geentronics Enschede, 7 mei 2003 Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap Versie 1.15 Toelichting Bij het ontwerpdocument dat voor u ligt, valt één zeer belangrijke opmerking

Nadere informatie

Veeam Availability Suite v8

Veeam Availability Suite v8 Beste Veeam reseller, Dit document is een beknopte samenvatting van de functionaliteit die Veeam Backup & Replication v8 in zich heeft, tezamen met Veeam One is dit de Veeam Availability Suite. Doel hiervan

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ DC7600 ULTRA-SLIM DESKTOP PC http://nl.yourpdfguides.com/dref/860817

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ DC7600 ULTRA-SLIM DESKTOP PC http://nl.yourpdfguides.com/dref/860817 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ DC7600 ULTRA-SLIM DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

3/x Ontwikkelingen en trends

3/x Ontwikkelingen en trends NetWare 3/x Ontwikkelingen en trends 3/x.1 Upgraden? 3/x.1.1 Inleiding Er zijn nogal wat manieren om over te gaan naar de laatste versie van uw favoriete Novell-server. Afhankelijk van welke server dat

Nadere informatie

Nero BackItUp Handleiding

Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero BackItUp is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

PC-Radio Express Handleiding

PC-Radio Express Handleiding PC-Radio Express Handleiding [right on track] oktober 2012 Copyright (C) 1989 -- 2012, Broadcast Partners Axelsestraat 58 4537 AL Terneuzen Nederland tel. (31) 115 683555 fax. (31) 115 631285 Handleiding

Nadere informatie

Windows Server 2003 installeren

Windows Server 2003 installeren Windows Server 2003 installeren 3 H O O F D S T U K Dit hoofdstuk gaat over de installatie van Windows Server 2003. U maakt kennis met verschillende hardwareconfiguraties en installatieopties en met potentiële

Nadere informatie

Desktop Management. Zakelijke personal computers

Desktop Management. Zakelijke personal computers Desktop Management Zakelijke personal computers Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze publicatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Notebook

Handleiding Notebook Handleiding Notebook Project Notebook 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Zuyd die in het bezit zijn van een notebook. In deze handleiding kunt u een aantal praktische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD...4 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN...4 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...5 4. INLOGGEN...9 5. GEBRUIK VAN DE BACK-UP SOFTWARE...12 6. BACK-UP TAAK INSTELLINGEN...14

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Unattended Install. Jimmy Mace & Antoine Schonewille Universiteit van Amsterdam. Maart/april 2006

Unattended Install. Jimmy Mace & Antoine Schonewille Universiteit van Amsterdam. Maart/april 2006 Unattended Install Jimmy Mace & Antoine Schonewille Universiteit van Amsterdam Maart/april 2006 1 Abstract Unattended Install is een techniek wat het beheer van werkplekken moet vereenvoudigen. Het maakt

Nadere informatie

Inhoud. VVKSO Ondersteuning Informaticabeheer Beheer van een servergestuurd netwerk met Windows 2000-463

Inhoud. VVKSO Ondersteuning Informaticabeheer Beheer van een servergestuurd netwerk met Windows 2000-463 Inhoud 21 Reservekopie met Windows 2000... 464 21.1 Schijven en volumes... 464 21.2 Vereisten... 466 21.3 Een reservekopie maken... 466 21.3.1 Het bandapparaat... 466 21.3.2 Labo 156: Back-up maken met

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie