Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig!"

Transcriptie

1

2 Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Hij is er echter wel: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft de beslissing genomen om Test Software ter beschikking te stellen die nog in veel gevallen veranderd kan worden, de Technical Preview kan dus ook qua verschijnings vorm nog veranderen, en ook kan nog extra functionaliteit worden toegevoegd, voordat deze in de handel komt, het demonstreren is dus een voorlopig verhaal. Zowel een Release Candidate zoals we doe vroeger kenden, als de Technical Preview werken maar een bepaalde tijd, en zijn daarna niet meer te gebruiken, na de testperiode ( ) zal na verloop van tijd de definitieve versie beschikbaar komen, met ook nieuwe testversies, die tussen de 30 en 180 dagen zullen werken na installatie, zoals eerder ook het geval was.

3 Voor een (Nieuwe)laptop/PC zorg dat je terug kan naar de originele situatie, en maak dus herstel schijven met de software die op de Laptop of PC staat, heb je dit al gedaan, zorg dat ze niet kwijt raken. Deze software heeft soms de beperking dat deze maar 1 keer gebruikt kan worden, een reden temeer om deze niet kwijt te raken, het installeren van een nieuw besturingssyteem, b.v. Windows 10 Technical Preview kan het maken van herstel schijven onmogelijk maken, doordat het de opstartschijf (bootloader) aanpast, waardoor de herstel partitie onbenaderbaar wordt! Is het programma al niet meer benaderbaar, of de herstel partitie beschadigd, dan kan een extern harddisk-image programma nog een oplossing zijn, door deze te imagen naar een extern Harddisk.

4 Zit er in je PC of laptop een harde schijf van de merken Seagate of Western Digital, dan heb je geluk, zij stellen n.l. software beschikbaar om een harde schijf te kopiëren naar een image op een andere harde schijf, intern (bij meerdere schijven) of een USB externe harde schijf. Seagate harddisk kopieer software vindt je hier. Western Digital kopieer software vindt je hier. Heb je een ander merk Harde schijf dan werkt deze software niet, maar heb je b.v. een externe USB schijf van een van deze beide merken aan je PC hangen, dan werkt het wel, de software controleert bij opstarten. Er zijn ook gratis alternatieven om andere merken te imagen. Macrium Reflect free software vindt je hier. EaseUs Diskcopy free vindt je hier. Controleer bij nieuwe PC (Win8 of later) of GPT wordt ondersteund!

5 Waarom de noodzakelijke ondersteuning GPT (GUID Partition Table)? GPT is de nieuwe indeling van een harde schijf, bij het opstarten van een harde schijf volgens de oude methode MBR (Master Boot Record) wordt allereerst gekeken naar FAT (File Allocation Table) dit is een lijst die aan het begin staat van de Harde schijf, MBR is een soort landkaart waarin vermeld staat waar alle bestanden te vinden zijn. Nadeel van dit systeem is dat het begin van een harde schijf het meest gebruikt wordt bij het opstarten, en dus ook het meest slijt, met het risico dat de MBR snel beschadigd raakt, en dan werkt het niet meer. Bij GPT staat deze info in het midden, met reserve info aan het einde van de harde schijf, voorin staat alleen een tabel, die meestal te herstellen is bij foutieve werking, ondersteunt een kopieer programma geen GPT, dan kan deze kopie tabel foutieve informatie bevatten, waardoor de kopie niet meer in staat is om op te starten.

6 Heb je al Jaren een PC of Laptop, dan ken je de z.g. COA-sticker (Certificate of Authenticity) die door de fabrikant wordt aangebracht op de kast, met daarop de installatie code van de legale windows versie die de fabrikant heeft geïnstalleerd, zodat je met de herstel schijven die er bij zitten, of die je natuurlijk hebt gemaakt, een nieuwe installatie kan uitvoeren met deze CD s/dvd s en de code. Sinds Windows 8 worden PC s niet meer uitgevoerd met deze stickers, maar staat deze code voortaan in een nieuw bios genaamd UEFI (Unified ExtendedFirmware Interface), en wordt tijdens een herinstallatie weer ingelezen vanuit het UEFI. Als je dus een nieuwe Laptop/PC hebt waarin geen sticker aanwezig is op de kast, en het is een machine met een legaal besturingssysteem, dan heb je dus een UEFI installatie, meestal windows 8 systemen. Een eigen Windows 8 (10), is altijd niet volgens de UEFI methode.

7 Het is dus noodzakelijk om altijd de installatie code veilig te stellen De gratis Windows Key viewer vindt je hier. PC voorbeeld van moederbord UEFI, ook te besturen met een muis.

8 Een UEFI in een laptop, het lijkt een gewoon bios, maar het is UEFI. D.m.v. harddisk caddy extra harddisk toevoegen, en daar Windows 10 op installeren, let op een nieuwe windows past de bootloader aan.

9 Een heel veilige methode is het vervangen van de harde schijf, dus; * je gaat een nieuwe harde schijf aanschaffen. * Je hebt nog ergens een extra harde schijf hebt liggen. * Je gaat voor het plaatsen van een z.g. SSD (Snelle harde schijf met louter geheugen chips) of een SSHD (Gewone harde schijf kleine SSD). Dus eerst de originele hard schijf klonen, (let op of deze GPT is en de software GPT ondersteunt), en vandaar updaten naar Windows 10, of een z.g. Dual boot situatie opstelling maken op de kopie. Gratis software die GPT ondersteunt: Farstone Drive Clone 11 gratis software vind je hier. Easeus To Do Backup 7.5 gratis software vindt je hier. Er is natuurlijk ook andere kloon software op internet te vinden.

10 De meest veilige methode is om Windows 10 TP te laten draaien in een virtuele omgeving, dus binnen een draaiende Windows wordt door een virtuele machine een afgesloten omgeving opgezet waarin Windows op een veilige manier kan worden getest, heb je het allemaal wel gezien, dan is het simpel om deze virtuele machine te verwijderen, of zelfs de virtuele software in zijn geheel te de-installeren, en weg is alles. Om het goed te laten werken is een PC met minimaal 4Gb geheugen het beste, en er moet minimaal 25 Gb vrij gemaakt kunnen worden om Windows 10 op de harde schijf om het soepel te kunnen uitproberen. Windows 8 pro heeft de z.g. Hyper-V virtuele machine (wel aanzetten). De Oracle Virtual Box gratis software vind je hier. De VM-Ware gratis virtual machine vindt je hier. Dit systeem is echter wel voor de gevorderde computergebruiker!

11 Installatie als Dual boot in een extra vrijgemaakte partitie, let op ook hier past windows de Bootloader aan, dus een back up van te voren! Een upgrade naar windows 10, let op alles wordt engels!

12 Een prominente vraag: werkt alles nog met Windows 10, zoek op Standaard benadering van dit probleem, heb je alles werkend onder Windows 7 of Windows 8, dan werkt het hoogstwaarschijnlijk ook onder Windows 10, zijn er onder Windows 10 nog apparaten die niet goed herkend worden, dan is misschien ook een oplossing: * Zoek op internet naar apparaatdrivers voor Windows 7 of 8. * Laat Windows zoeken in de Windows 7/8 partitie bij dual boot. Deze Windows Compatibility site is op dit moment nog alleen voor Windows 8, maar er wordt uiteraard ook gewerkt aan een update. Geeft deze site echter geschikt voor Windows 8, dan gaat Windows 10 ook lukken, zelfs geeft deze site W8 updates van software/drivers, of waar je deze updates kunt vinden op de leveranciers-sites. Windows Compatibiliteits Centrum (Nederlands) vindt je hier

13 Wil je dit niet schakel je Microfoon uit, de Keylogger werkt altijd! Lees even onderstaande aanbevelingen nog even door, en je kan veilig aan de slag om je te verdiepen in windows 10, veel plezier ermee!

14 Nog vragen over deze lezing, let op het volgende: Windows 10TP software is ten alle tijden aan verandering onderhevig. Er kunnen dus updates komen die werking/user interface veranderen. Windows Technical Preview (ISO) downloaden kan hier. Meld je aan voor het Windows Insider-programma, als je dat nog niet hebt gedaan, dan blijf je op de hoogte. Lees de systeemvereisten. (neem minimaal het dubbele, is beter!) Klik op een van de Download-links op deze pagina en downloadt het speciale ISO-bestand waarmee je de Preview kunt installeren. Als de download is voltooid, zet je het ISO-bestand op een installatiemedium, zoals een dvd of USB-flashstation. In Windows 7, en later, zit een ISO brand programma of gebruik USB tool om een opstartbare USB stick (min. 4Gb) te maken.

15 Systeemvereisten Kort gezegd, als je pc geschikt is voor Windows 8.1, dan is er geen probleem. Maak je geen zorgen als je niet weet wat de vereisten zijn, Windows controleert vóór de installatie of je systeem voor de Preview geschikt is. Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller (2Ghz of hoger = optimaal) Geheugen: 1 gigabyte (GB) (32-bits) of 2 GB (64-bits) minimaal. 2 gigabyte (GB) (32-bits) of 4 GB (64-bits) is optimaal. Harddisk: 16 GB (Minimaal) 25Gb of meer (optimaal) Grafische kaart: Microsoft DirectX 9 grafisch apparaat met WDDM-stuurprogramma (Dit geldt voor de meeste VGA kaarten) Verder: Een Microsoft-account en internettoegang, (je kan echter ook zonder Microsoft account installeren). Om apps uit de Windows Store te kunnen downloaden en installeren, moet je een internetverbinding, een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 en een Microsoft-account hebben. Als je de Preview hebt geïnstalleerd, kun je geen dvd's afspelen met Windows Media Player (Installeer VLC player). De Preview werkt niet op Windows RT 8.1 en Windows N-versies.

16 Wat opmerkingen bij deze software: * Een beperkt aantal oudere, 64-bits CPU's ondersteunen de installatie van de Preview mogelijk niet. * De Preview werkt het best met een muis en toetsenbord. Verbeteringen voor touch komen in latere updates. * Als je Windows 7 zonder SP1 hebt, kun je alleen naar de Preview upgraden door het ISO-bestand te downloaden. Als je Windows 7 SP1 installeert, kun je via Windows Update of door het downloaden van het ISO-bestand naar de Preview upgraden. * Talen: Technical Preview is beschikbaar in het Engels, Chinees (Vereenvoudigd) en Braziliaans-Portugees. * Als je Windows 8.1, Windows 8 of Windows 7 hebt en je systeemtaal is niet Engels, Chinees (vereenvoudigd) of Braziliaans- Portugees, dan kun je bij het upgraden alleen je persoonlijke bestanden behouden. Je kunt niet je apps of Windows-instellingen behouden. * Als je Windows 8.1, Windows 8 of Windows 7 hebt en je hebt een taalpakket of een language interface pack (LIP) geïnstalleerd, dan zullen deze worden verwijderd zodra je de Technical Preview installeert. Succes met het gebruik van deze software. Zoals altijd:

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer.

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer. Stappenplan installeren Windows 8 Door HCC in samenwerking met Kick de Wolff (zie www.hcchaaglanden.nl/w8 voor zijn uitgebreide versie en meer informatie en adviezen over de Upgrade Windows 8). Snel van

Nadere informatie

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Windows 10 Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Gratis.......over naar Windows 10: Gratis upgrade van Windows 7 / 8.1 naar Windows 10; Gedurende 1 jaar (tot 30/7-2016); Na upgrade:

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

Windows 8 Consumers preview

Windows 8 Consumers preview Windows 8 Consumers preview Een introductie door Ron Verschuren HCC!Hardware ondersteuning regio Midden Brabant 1 Agenda voor deze presentatie : De tijdlijn en de verdere ontwikkeling. Welke versies en

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10.

Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10. Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10. 1. Controleer compatibiliteit van systeem en programmatuur. 2. Inventariseer of het een 32 bits of 64 bits systeem betreft 3. Zorg dat alle

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Windows 10. Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool

Windows 10. Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool Windows 10 Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool Bijlage 1: usb-stick aanmaken voor UEFI/GPT partitie m.b.v. Rufus Wat is de Media Creation Tool De Media Creation Tool

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:... Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 17-09-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer Computer-onderhoud Agenda Echt schoonmaken Schijforganisatie; partities Opruimen Verdere opruiming Presentatie Mathieu Geelen Defragmentatie!? Backup 1 2 Echt schoonmaken Partitioneren Beperkte mogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwe UEFI Bios en GPT

Nieuwe UEFI Bios en GPT Nieuwe UEFI Bios en GPT 1 schijven. Koopt U een nieuwe Personal Computer (desktop of Notebook) dan komt U vanzelf deze nieuwe zaken tegen. Dit verhaal gaat niet op voor een andere soort computers zoals

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

Microsoft Windows Vista installatiegids.

Microsoft Windows Vista installatiegids. Microsoft Windows Vista installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows Vista installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen UBUNTU 8 installatie Onderwerpen Ubuntu downloaden VMWare klaarmaken Ubuntu installeren VMWare tools installeren 1. Ubuntu downloaden ( ) Je kan ubuntu gratis downloaden via de website www.ubuntu.com.

Nadere informatie

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Inleiding Wanneer er tijdens het gebruik van Windows 10 een fout wordt geconstateerd, een update niet automatisch plaatsvindt of behoefte is

Nadere informatie

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Waar gaat het over? Martin Wagner 2 mail: martinvideo@ziggo.nl 1. Windows 10 in het kort uitgelegd! 2. Hoe kom je aan Windows 10? 3. Hoe installeer je Windows

Nadere informatie

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7

PVGE presentatie. Van XP naar Windows 7 PVGE presentatie Van XP naar Windows 7 1 april 2010 Van XP naar W7 Wat heb je nodig Is het (nieuwe) systeem geschikt voor Windows 7? Hulpmiddelen Windows Easy Transfer Deel 1: vanaf XP Installatie Windows

Nadere informatie

Door Martin Bekelaar, hcc! Hardware Support

Door Martin Bekelaar, hcc! Hardware Support Door Martin Bekelaar, hcc! Hardware Support - 2017 Het buroblad is nog gebruiksvriendelijker geworden, nog meer mogelijkheden om het tegelscherm te vergroten of verkleinen, en op de taalkbalk het contacten

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Stapsgewijze handleiding voor naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Inhoud 1. 1. Installatieproces voor Windows 8 2. Systeemvereisten 3. Voorbereidingen 2. 3. 4. upgrade via 5. 6. 1. Persoonlijke voorkeur

Nadere informatie

Windows 10 Installatie

Windows 10 Installatie Windows 10 installatie september 2015 Rob van Geuns Auteurs: Martin Bekelaar, Henk Geesink, Rob van Geuns, Ger Stok, Mathieu Geelen 1 Deze presentatie bestaat uit: 1. Systeemeisen 2. Wat krijgen we? 3.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Linux Server Installatie

Linux Server Installatie Linux Server Installatie Debian 5 Lenny Installeer Debian zonder grafische omgeving. Minimum voorwaarden voor een Debian Server: Install Type Minimal RAM[114] Recommended RAM[114] Hard Drive space used[114]

Nadere informatie

Macrium Reflect V4.2 Handleiding

Macrium Reflect V4.2 Handleiding Macrium Reflect V4.2 Handleiding Met Macrium Reflect kunt u een Image (kopie) maken van de C: schijf, waarmee, u na computerproblemen binnen tien minuten weer een goed werkende PC kunt hebben. Ga naar:

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows 98 installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows 98 installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows 98 installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Pagina 1 Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Inhoudsopgave Update stand alone DATAflor BUSINESS (single user)... 3 Update server DATAflor BUSINESS... 6 Update client DATAflor BUSINESS (na server update)...

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

Instructies voor het downloaden en installeren van MS-Project, 60 dagen test versie, en het omzetten van deze trial in de definitieve

Instructies voor het downloaden en installeren van MS-Project, 60 dagen test versie, en het omzetten van deze trial in de definitieve Instructies voor het downloaden en installeren van MS-Project, 60 dagen test versie, en het omzetten van deze trial in de definitieve Let op, dit is een vrij ingewikkelde procedure met veel stappen. Doe

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Schijfformaten en bestandsformaten

Hoofdstuk 2. Schijfformaten en bestandsformaten 2.1 Hoofdstuk 2. Schijfformaten en bestandsformaten 1. DEFINITIE EN INLEIDING De bestandsformaten komen in alle domeinen en programma's van informatica terug. Daarom worden zij hier apart behandeld.. 2.

Nadere informatie

Toelichting - Harddisk vervangen

Toelichting - Harddisk vervangen Toelichting - Harddisk vervangen 1) Harddisk controle Voor een aantal problemen kan het belangrijk zijn om de harddisk te controleren op defecten. Defecte harddisk gevonden - Wat is het probleem a) De

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I:

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I: Geachte klant, In het onwaarschijnlijke geval dat u na de upgrade naar Windows 10 besluit terug te gaan naar uw oudere versie van Windows, kunt u kiezen uit de twee onderstaande opties. Optie I: Windows

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Vergeten wachtwoord in Windows 10

Vergeten wachtwoord in Windows 10 Frank Biesmans - syntra@frankbiesmans.be Vergeten wachtwoord in Windows 10 Syntra Limburg - Campus Genk Kerkstraat 1-3600 GENK Tel: +32 89354616 - Fax; +32 89353042 E-Mail: infogenk@syntralimburg.be Inleiding

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Meer weten over mogelijkheden, vraag uw leverancier/verkoper.

Meer weten over mogelijkheden, vraag uw leverancier/verkoper. Meer weten over mogelijkheden, vraag uw leverancier/verkoper. Download Windows productcode viewer KLIK HIER! Meer info op de Windows 8.1 update site, KLIK HIER! Backup: Seagate WD Macrium Easeus (LET

Nadere informatie

Installatie Windows XP Professional Edition

Installatie Windows XP Professional Edition Installatie Windwos XP Professional Edition 1 Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren.

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc

4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc CVOO WIST u dat 1. Enquête 2. Windows 10 3. Welke Windows versie heb ik 4. Hoe controleer ik of Windows 10 mogelijk is op mijn laptop pc 5. Schijfopruiming 6. Microsoft Office 2016 Preview Inleiding Deze

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST3

1.1 Installatie Solid Edge ST3 1.1 Installatie Solid Edge ST3 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Ultieme Microsoft Windows installatiegids

Ultieme Microsoft Windows installatiegids Ultieme Microsoft Windows installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Ultieme Microsoft Windows installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en

Nadere informatie

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Backup en Recovery Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Bekende scenario s? En toen had ik het bestand per ongeluk gewist en kon ik het niet meer terug vinden..

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST6

1.1 Installatie Solid Edge ST6 1.1 Installatie Solid Edge ST6 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

Systeemeisen Facet 6.0

Systeemeisen Facet 6.0 Systeemeisen Facet 6.0 Facet is het computerexamensysteem voor het afnemen van centraal geplande examens en toetsen. Facet kan zowel offline als online gebruikt worden. Bij een online-afname worden de

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie

Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren

Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren Downloaden Kijk voor het downloaden of je aan de systeemvereisten voldoet. Ga daarvoor naar de bijlagen achteraan in deze cursus. Surf naar www.adobe.com Klik

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Veelgestelde vragen HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Table of Contents Inleiding tot HitmanPro.Kickstart... 4 V-00: Waarom heb ik HitmanPro.Kickstart nodig?... 5 V-01: Kan ik HitmanPro.Kickstart

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

Voor hen die een set van Unified Charts in een handomdraai werkend op hun navigatielaptop / pc willen hebben, zullen we het stap voor uit leggen.

Voor hen die een set van Unified Charts in een handomdraai werkend op hun navigatielaptop / pc willen hebben, zullen we het stap voor uit leggen. Voor hen die een set van Unified Charts in een handomdraai werkend op hun navigatielaptop / pc willen hebben, zullen we het stap voor uit leggen. Om te beginnen kan je via de site van Visit My Harbour

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

AdBackup Pro November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro

AdBackup Pro November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro AdBackup Pro 6.13 - November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro Pagina 1 van 6 INDEX VAN DE FUNCTIES 1. HERZIENING VAN

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Een computersysteem De twee meest gebruikte modellen computers zijn: * Desktop * Laptop Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Inhoud S003. Vak: Windows 7 niv 3/4

Inhoud S003. Vak: Windows 7 niv 3/4 Inhoud Windows 7 imaging.... 3 Voorbereiding; een ingerichte installatie strippen met Sysprep:... 4 Een Image maken met ImageX.... 7 De nieuwe schijf voorbereiden op de installatie van de image.... 9 Uitrollen

Nadere informatie

Triple boot op een MacBook. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: Kate95

Triple boot op een MacBook. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: Kate95 Triple boot op een MacBook Handleiding van Helpmij.nl Auteur: Kate95 april 2019 Nu kwam de tweede uitdaging. Hoe gemakkelijk was het om, laten we zeggen, een dual- of zelfs tripleboot te maken op deze

Nadere informatie

Overstappen van Windows naar Linux. Hans Lunsing

Overstappen van Windows naar Linux. Hans Lunsing Overstappen van Windows naar Linux Hans Lunsing (hans.lunsing@xs4all.nl) 4 april 2016 Overstappen van Windows naar Linux Waarom zou ik het doen? Hoe bereid ik me voor? Hoe doe ik het? 2 Waarom zou ik het

Nadere informatie

Virtualizatie bij SIN

Virtualizatie bij SIN Virtualizatie bij SIN Inhoud 1 Waarom...2 2 Mogelijkheden:...2 3 Features:...2 3.1 Xen server...2 3.2 HyperV...3 3.3 ESXi...3 4 Pros Cons voor SIN:...3 4.1 Xen Server...3 4.2 HyperV...3 4.3 ESXi...3 5

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

OpenScape Business V2 Best Practice SDHC Card Handling, SDHC Card Cloning

OpenScape Business V2 Best Practice SDHC Card Handling, SDHC Card Cloning OpenScape Business V2 Best Practice SDHC Card Handling, SDHC Card Cloning Configuratie Inleiding Met de komst van OpenScape Business V2R5.1.0 is het nu mogelijk om eenvoudig en snel SDHC-kaarten te vervangen

Nadere informatie

Techniek van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets: Afnamespelers Facet

Techniek van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets: Afnamespelers Facet Techniek van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets: Afnamespelers Facet Dienst Uitvoering Onderwijs Oktober 2018 Welke clients hebben we? BCLD (Windows, MacOS/X en Linux) App + MDM App + MDM 2 ipad

Nadere informatie

Geschreven door: Nick

Geschreven door: Nick ThinkPad T420 Hard Drive / SSD Replacement Heeft uw T420 een nieuwe harde schijf nodig? Deze gids zal u laten zien hoe u een nieuwe harde schijf te installeren. Geschreven door: Nick ifixit CC BY-NC-SA

Nadere informatie

Windows 10. Bart van Dijk

Windows 10. Bart van Dijk Windows 10 Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Windows 10 Inleiding Waarom is Windows 10 nu uitgebracht Geschiedenis van Windows Wat is nieuw/verwijderd in Windows 10 Waarom wel/niet upgraden Installatie

Nadere informatie

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10)

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) Onderhoud van een computer is de verantwoording van de gebruiker, ook al kan dat erg lastig zijn. Deze hulp en hulpprogramma s maken het veel gemakkelijker. Gebruik

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schne installatie van Windws 10 uitveren met een hulpprgramma Let p: Vr het installeren van Windws 10 pr is enige cmputerkennis ndig, laat het bij twijfel ver aan een expert. Wij zijn niet aansprakelijk

Nadere informatie

Software. Opdrachten - Deel 1. Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2

Software. Opdrachten - Deel 1. Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2 Software Opdrachten - Deel 1 Naam: Klas: 2015 versie:concept-3.4.2 Voorwoord Voorwoord In deze module staan de praktijk en theorie opdrachten voor de module Software Deel 1. I Voorwoord II Inhoudsopgave

Nadere informatie

2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard

2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard 10 2 Installatie Windows Server 2008 R2 Standard 2.1 Mogelijke proefopstellingen 2.1.1 64-bit computer, zonder Virtualization Technology Minimaal 2GB geheugen Netwerkkaart Naar Internet, waarschijnlijk

Nadere informatie