Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool"

Transcriptie

1 Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Inleiding Wanneer er tijdens het gebruik van Windows 10 een fout wordt geconstateerd, een update niet automatisch plaatsvindt of behoefte is aan een schone installatie, kan e.e.a. worden hersteld/toegepast op een aantal manieren. Deze mogelijkheden zijn te vinden onder Instellingen > Systeemherstel (zie afbeelding). Echter, er kan ook gekozen worden voor een volledig schone installatie met behulp van de Media Creation Tool (MCT). De Media Creation Tool is een hulpmiddel van Microsoft om installatiemedia (o.a. USB-stick) te maken voor het upgraden c.q. herstellen van deze of een andere computer. Het kan worden gebruikt om: te upgraden vanaf Windows 7 of Windows 8.1 naar Windows 10 Windows 10 opnieuw te installeren. Om de MCT te gebruiken is het belangrijk om zeker te stellen dat: Er ooit eerder een Windows 10 installatie op de betreffende computer heeft plaatsgevonden, of Er een geldige licentiesleutel aanwezig is. NB: Voor Windows 10 werd een licentie verstrekt per installatie (het stickertje van Microsoft op de computer). Echter, met ingang van Windows 10 is Microsoft overgestapt naar het koppelen van een installatie aan het unieke computer-id. Dit betekent dat wanneer er ooit op de computer een geldige Windows 10 heeft plaatsgevonden, deze in het vervolg altijd automatisch aan dit computer-id wordt verbonden. Dit geldt per computer.

2 Voorbereiding Voordat met het herstellen / upgraden / opnieuw installeren van Windows 10 kan worden begonnen, is het belangrijk / aan te raden om persoonlijke bestanden zoals foto s, documenten, e.d. veilig te stellen. Dit kan d.m.v. een back-up c.q. door deze te kopiëren naar een veilige locatie. Deze veilige locaties kunnen zijn: Een extern opslagmiddel zoals een USB-stick, USB-drive of SD-kaart. Een Cloud -opslag zoals (Microsoft) OneDrive, Google Drive, icloud, enz. Een andere partitie op de harde schijf (de D: schijf, de E: schijf, enz.) Het opslaan op meerdere locaties is geen overbodige luxe! Media Creation Tool Voor het aanmaken van een installatiemedium d.m.v. de MCT is het nodig dat: Er een internetverbinding beschikbaar is, Er voldoende beschikbare ruimte voor de download aanwezig is, Een lege USB-stick van ten minste 8GB is geplaatst. Evt. is een dubbellaags DVD mogelijk. Verder dient vooraf bekend te zijn welk type installatie moet worden gekozen: 32 of 64 bits processor (zie Instellingen > Systeem > Info) Welke Windows 10 versie (Home of Pro) Kies de versie die nu aanwezig is of waarvan de licentiesleutel beschikbaar is. De MCT ophalen Ga naar: en lees de beschrijving. Klik op de Plus-tekens voor meer informatie. Klik tenslotte op de blauwe knop Hulpprogramma nu downloaden.

3 MCT gebruiken Het hulpprogramma is net gedownload en staat dus als het goed is in de map Downloads. U kunt dit hulpprogramma eventueel verplaatsen naar een andere map, maar NIET naar de USBstick. Het programma moet dus opgestart worden vanaf de harde schijf / SSD. Om het hulpprogramma te starten, dubbelklikt u hierop met links of klikt u met rechts en kiest u Openen. Het geeft aan dat een aantal zaken worden voorbereid en zal vervolgens de Toepasselijke kennisgevingen en licentievoorwaarden tonen. Klik op Akkoord. Het volgende venster vraagt Wat wilt u doen?. Kies hier voor de tweede optie Installatiemedia (USB-stick, dvd of ISO bestand) voor een andere pc maken). NB: door het kiezen voor deze optie slaat u 2 vliegen in 1 klap: U kunt ongelimiteerd meerdere computers van een update voorzien U heeft altijd een installatiemedium achter de hand in het geval van. Klik op Volgende. In het hierop volgende venster dient de keuze te worden gemaakt welke Taal, architectuur en versie er geselecteerd met worden. Standaard gaat de MCT er vanuit dat het voor deze pc is. Dit staat aangevinkt. Als dit voor uw eigen pc is, verander hier niets en klik op Volgende.

4 Er wordt gevraagd welk medium u wilt gebruiken. Kies voor USB-flashstation en Volgende. NB: een ISO-bestand is in feite een schijfkopie die opgeslagen wordt op de pc en die u nadien op een USB-stick of DVD kunt schrijven. Kies dit alleen wanneer er geen USB-stick (flashstation) beschikbaar is. Vervolgens dient het USB-flashstation te worden geselecteerd. Let goed op dat hier het juiste station wordt gekozen. Controleer desnoods eerst de naam van de USB-stick via Windows Verkenner. Vanaf dit punt gaat de MCT het installatiemedium aanmaken. Eerst moeten de benodigde bestanden worden gedownload en vervolgens worden weggeschreven naar de USB-stick. NB: het aanmaken kan afhankelijk van uw internetverbinding enige tijd duren. Wacht rustig af totdat wordt aangegeven dat het installatiemedium gereed is. U kunt de voortgang volgen.

5 Opstarten vanaf USB-stick Nadat de MCT heeft aangegeven dat het aanmaken van het installatiemedium succesvol is verlopen, kan er worden begonnen met het daadwerkelijk installeren van Windows 10. Hiervoor moet eerst e.e.a. worden ingesteld in het BIOS. Deze afkorting staat voor Basic Input/Output System en dient ervoor dat met het opstarten van de PC alle basisinstellingen van de hardware (toetsenbord, scherm, e.d.) goed op elkaar worden afgestemd. Het zorgt er onder andere ook voor dat op de juiste plaats wordt gekeken waar het besturingssysteem (Windows) staat, doorgaans de C: schijf (de interne harde schijf / SSD) Omdat we nu willen opstarten vanaf de USB-stick, moet de PC dus verteld worden dat het niet als eerste het besturingssysteem op de C: schijf moet laden, maar dat het installatiebestand van Windows 10 op de USB-stick moet worden gekozen. En dit deel is het lastigste van het hele installatieproces. Het vervelende is dat er geen universele methode is om in het BIOS te komen. Dit is afhankelijk van het merk PC en type. Wat wél altijd hetzelfde is, is dat er een specifieke toets moet worden ingedrukt (soms herhaaldelijk snel achter elkaar) direct na het indrukken van de aan/uit knop. Meestal staat bij het opstarten van de PC wel (kort) onderaan in beeld welke toets het is om in de Setup (BIOS) te komen: functietoets F2, F12, Esc. Deze moet dan worden gekozen. Gaat het te snel of het komt niet in beeld, raadpleeg dan de handleiding van de PC welke toets moet worden gebruikt. De onderstaande afbeelding toont een (geleend) voorbeeld van een BIOS. Uw systeem kan er totaal anders uitzien! Waar het uiteindelijk om gaat is dat de USB-stick als eerste in het rijtje moet worden aangegeven. Het gaat dus om het instellen van de Hard drive priority. Ofwel, welke schijf moet als eerste worden gestart. Let op: kijk goed naar het scherm en lees goed wat er staat zoals welke toetsen u kunt gebruiken om e.e.a. in te stellen en toe te passen. Ga geen andere instellingen wijzigen behalve deze opstartvolgorde!

6 Windows 10 installeren Het moeilijkste gedeelte is achter de rug, het BIOS vertellen dat de PC moet opstarten vanaf de USB-stick. Wanneer alles goed verlopen is, het aanmaken van de USB-stick en het instellen van het BIOS, wordt nu automatisch het installatieproces van Windows 10 gestart. Het installatieproces Het eerste waar om gevraagd zal worden is het ingeven van een productcode. Wanneer eerder Windows 10 geïnstalleerd is geweest kunt u dit overslaan door onder in het venster te klikken op Ik heb geen productcode. De installatie gaat daarna gewoon verder. Dit doet u ook wanneer uw huidige installatie Windows 7 of Windows 8.1 is. De volgende vraag is Welk type installatie u wilt uitvoeren (zie afbeelding). Ik neem aan dat de keuzes voor zich spreken. Omdat we de keuze hebben gemaakt om een volledig schone installatie te willen toepassen, kiezen we voor Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd).

7 De volgende stap is het opnieuw inrichten van de harde schijf in één of meerdere partities. NB: Een partitie is een deel van een harde schijf / SSD die zich gedraagt als een zelfstandige harde schijf. Een harde schijf kan dus bestaan uit meerdere partities welke zichtbaar zijn in Verkenner als bijvoorbeeld Systeem (C:), Data (D:), Backup (E:). Op deze afbeelding is zichtbaar dat de huidige schijf bestaat uit meerdere partities. Die gaan we allemaal verwijderen door stuk voor stuk de partities te selecteren en te klikken op Verwijderen. Voor nu gaan we alle vrijgekomen ruimte toewijzen aan de nieuwe installatie en kiezen voor Nieuw. Er zal nog gevraagd worden hoeveel ruimte er aan de nieuwe partitie toegewezen moet worden, maar de maximale ruimte is al ingevuld, er kan dus worden geklikt op Toepassen. NB: Mogelijk zou u nu gelijktijdig meerdere partities willen vastleggen, maar wacht door gerust mee. Op een later moment kan dit nog zonder moeite worden gedaan. Vanaf dit moment gaat Windows 10 daadwerkelijk geïnstalleerd worden op de geselecteerde partitie. Kortom, even tijd voor een kop koffie In feite gaat nu het hele proces min of meer vanzelf. Er worden hier en daar nog wat vragen gesteld waar u een keuze moet maken, maar deze wijzen zichzelf c.q. betreft het voorkeursinstellingen die u ook na de installatie nog eenvoudig kunt aanpassen, zoals de privacy-instellingen. Zet overigens sowieso de Camera en Microfoon uit.

8 Tenslotte nog een paar aandachtspunten: Er wordt aangegeven welke taal-, tijd, valuta- en toetsenbord instellingen gebruikt moeten worden. Meestal staan deze goed. Verander hier dus niets aan. Het systeem wordt tussentijds een paar keer opnieuw opgestart. Dat hoort zo. Even op letten dat niet opnieuw wordt opgestart vanaf de USB-stick. (het BIOS hoeft niet tussentijds worden gewijzigd). Mocht het onverhoopt toch nog een keer de USB-stick opstarten (u herkent het eerste installatiescherm), sluit dan de PC af (aan/uit knop lang ingedrukt houden), verwijder de USBstick en zet de PC weer aan. De installatie wordt voortgezet.. Na de installatie Na een succesvolle installatie is het zaak om even een paar dingen na te lopen: Zijn er updates? (Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update (Naar updates zoeken). Zo nodig deze laten uitvoeren. Privacy instellingen (Instellingen > Privacy) Staat alles goed? Tip: Camera en Microfoon sowieso uitschakelen. Andere instellingen zijn naar voorkeur in te richten. Firewall en Virusscanner; in principe volstaat Windows Defender. Deze staat automatisch ingeschakeld. Eventueel kan later nog worden gekozen om een pakket naar voorkeur te installeren (Norton, Kaspersky e.d.) In principe is het systeem nu klaar voor gebruik en kunt u indien gewenst aanvullende software installeren en zaken als het startmenu naar uw smaak inrichten. Succes! Met vriendelijke groet, Ben Wuring

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Windows 10. Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool

Windows 10. Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool Windows 10 Installatiemedium dvd / usb-stick maken met behulp van Media Creation Tool Bijlage 1: usb-stick aanmaken voor UEFI/GPT partitie m.b.v. Rufus Wat is de Media Creation Tool De Media Creation Tool

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal.

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal. Les 2 Installeren Ubuntu desktop 1. Vo oorbereiding Controleer, bij problemen of voor de zekerheid, de CD op fouten. Leg de Ubuntu cd/dvd in de speler en herstart uw computer. Indien jouw computer niet

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer

Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer Waarschijnlijk heb je twee harde schijven in je computer; één SSD en een conventionele harde schijf Windows is dan waarschijnlijk op een

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows 98

Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder Arno Schoon IO1D4.1 Installatiehandleiding Windows 98 ICT Beheerder BOL-4 leerjaar 1 Koning Willem I College Project 2

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10 Handleiding van Helpmij.nl Auteur: leofact juni 2019 Pagina 2 van 5 Tien jaar geleden, om precies te zijn op 22 oktober 2009, kwam Windows 7 uit. Het was de

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

UNetbootin downloaden en gebruiken.

UNetbootin downloaden en gebruiken. 1 UNetbootin downloaden en gebruiken. Download het programma UNetbootin van deze link: http://unetbootin.sourceforge.net/ Klik op de blauwe knop Download (for Windows) zie afbeelding Opslaan in de map

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

BERNINA 700 en 770 Firmware Update

BERNINA 700 en 770 Firmware Update xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx BERNINA 700 en 770 Firmware Update Nota: De instructies leiden je stap-voor-stap doorheen de download en het overbrengen van de firmware

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018

Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox. apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox apparaat eind 2018 Handleiding Dacia Media Nav Evolution Toolbox U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Dacia Media Nav Evolution

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Kaspersky Password Manager 4.0 verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Themaochtend 29 november 2016

Themaochtend 29 november 2016 Themaochtend 29 november 2016 1 Onderwerpen Mappen aan Start toevoegen Back-up maken van gegevens (uw data) Back-up terugzetten (alles of één of meerdere mappen) Herstelpunt maken Herstelpunt terugzetten

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO

VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO Veilig internet 5 Pagina 1 van 16 INHOUD 5 COMPUTERBEVEILIGING... 2 5.1 Installeer een beveiligingssoftware... 2 5.2 Schakel een firewall in... 3 5.3 Updaten van

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX

HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX HANDLEIDING RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX (apparaat eind 2018) U kunt de kaart op uw navigatiesysteem updaten met behulp van de Renault Media Nav Evolution Toolbox. Dit is een gratis applicatie waarmee

Nadere informatie

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Windows 10 Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Gratis.......over naar Windows 10: Gratis upgrade van Windows 7 / 8.1 naar Windows 10; Gedurende 1 jaar (tot 30/7-2016); Na upgrade:

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Stapsgewijze handleiding voor naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Inhoud 1. 1. Installatieproces voor Windows 8 2. Systeemvereisten 3. Voorbereidingen 2. 3. 4. upgrade via 5. 6. 1. Persoonlijke voorkeur

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

W10. Windows 10 Updates

W10. Windows 10 Updates Windows 10 Updates 1507 Windows 10 (op 29-07-2015 gelanceerd) 1511 Windows 10 update 1607 Windows 10 Anniversary Update 1703 Windows 10 Creators Update 1709 Windows 10 Fall Creators Update T/m 1703 grote

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017

Pagina 1. Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Pagina 1 Installatiehandleiding vanaf versie 2017 Inhoudsopgave Update stand alone DATAflor BUSINESS (single user)... 3 Update server DATAflor BUSINESS... 6 Update client DATAflor BUSINESS (na server update)...

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)...

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)... Inhoud 1. INLEIDING... 2 Controleer de huidige Queen versie... 2 2. UPDATE QUEEN... 2 2.1. Maak eerst een Backup... 2 2.2. Download de software en pak de nieuwe software uit... 2 3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS?

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? SUPPORT HANDLEIDINGEN VEELGESTELDE VRAGEN 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? 4. Hoe kan je de FixMeStick voor Mac een

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schne installatie van Windws 10 uitveren met een hulpprgramma Let p: Vr het installeren van Windws 10 pr is enige cmputerkennis ndig, laat het bij twijfel ver aan een expert. Wij zijn niet aansprakelijk

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Een IMAGE of Systeembackup maken

Een IMAGE of Systeembackup maken Een IMAGE of Systeembackup maken Een IMAGE of systeembackup is een kopie van uw C:\ schijf of van uw C:\ schijf en meerdere partities van uw harde schijf. Een Image bevat dus niet alleen uw besturingssysteem

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding.

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding. Hoe installeer ik de Life-Time Update? Zie ook de handleiding van Garmin: http://www.garmin.nl/page/?id=83 In algemene zin: Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl

Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Martin Wagner 1 mail: martinvideo@ziggo.nl Waar gaat het over? Martin Wagner 2 mail: martinvideo@ziggo.nl 1. Windows 10 in het kort uitgelegd! 2. Hoe kom je aan Windows 10? 3. Hoe installeer je Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken voor gebruik:... Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 17-09-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waar moet uw pc aan voldoen?... 2 De installatie:... 4 De computer gereed maken

Nadere informatie

Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken

Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken Handleiding van Auteur: K!pje Oktober 2014 handleiding: Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken In de vorige nieuwsbrief heb ik uitgelegd hoe

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Windows is een handelsmerk van de Microsoftbedrijvengroep. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De

Nadere informatie

Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10.

Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10. Controlelijst upgrade Windows 7 / Windows 8.1. naar Windows 10. 1. Controleer compatibiliteit van systeem en programmatuur. 2. Inventariseer of het een 32 bits of 64 bits systeem betreft 3. Zorg dat alle

Nadere informatie

Een Image van Windows maken

Een Image van Windows maken Een Image van Windows maken Waar een back-up zich in het algemeen richt op het veiligstellen en zo nodig herstellen van uw bestanden, herstelt u met images de volledige inhoud van een partitie of harde

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer. Alle

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I:

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I: Geachte klant, In het onwaarschijnlijke geval dat u na de upgrade naar Windows 10 besluit terug te gaan naar uw oudere versie van Windows, kunt u kiezen uit de twee onderstaande opties. Optie I: Windows

Nadere informatie

Installatie Windows XP Professional Edition

Installatie Windows XP Professional Edition Installatie Windwos XP Professional Edition 1 Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren.

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl. Powered by

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl. Powered by ISA, Veilig Online downloaden & installeren Powered by Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Windows 7 pag. 4 Windows 8 pag. 9 Windows 10 pag. 14 3 Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender BitDefender / Editions Profil Opstart / reddinsschijf 1/5 Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender Met de reddingsschijf van BitDefender kunt u uw geinfecteerde harde schijf scannen en

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl ISA, Veilig Online downloaden & installeren Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online voor Windows 7 pag. 4 Downloaden en installeren van ISA, Veilig

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Installatie instructies SRP Basic

Installatie instructies SRP Basic Installatie instructies SRP Basic De installatie van SRP bestaat uit twee delen: SRP Validator en SRP Installer. Zie onze website voor meer informatie. Noodzakelijke voorbereidingen voordat u begint: Zorg

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10)

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) Onderhoud van een computer is de verantwoording van de gebruiker, ook al kan dat erg lastig zijn. Deze hulp en hulpprogramma s maken het veel gemakkelijker. Gebruik

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Inhoudsopgave Algemeen... 3 Systeemeisen... 3 Installeren... 4 Aanmaken van de database... 4 Installeren van Assets Energie op een cliënt.... 4 Aanmaken van een

Nadere informatie

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer Computer-onderhoud Agenda Echt schoonmaken Schijforganisatie; partities Opruimen Verdere opruiming Presentatie Mathieu Geelen Defragmentatie!? Backup 1 2 Echt schoonmaken Partitioneren Beperkte mogelijkheden

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie