Windows 8.1 Update stap voor stap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows 8.1 Update stap voor stap"

Transcriptie

1 Windows 8.1 Update stap voor stap

2 Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren Ga naar de ondersteuningswe bsite voor Samsung Update Applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Via internet (voor updates) windows81update De dvd gebruiken (voor een schone inst allatie) Installatie via internet: beschrijft hoe u Windows 8.1 downloadt uit de Windows Store en installeert. Deze handleiding beschrijft alleen hoe u Windows 8.1 installeert via internet en hoe u een schone installatie uitvoert met de dvd. Ondersteuningswebsite voor Samsung Update: beschrijft hoe u Windows 8.1 bijwerkt en introduceert de voorzieningen van het nieuwe besturingssysteem.

3 Bijwerken via internet

4 Bijwerken via internet Bijwerken via internet In plaats van de dvd met Windows 8.1 Setup te gebruiken, downloadt u het gratis Windows 8.1 Update-programma uit de Windows Store om uw systeem bij te werken. Uw huidige Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en bepaalde applicaties blijven behouden. Vergeet niet om voor de update een back-up van belangrijke gegevens te maken op een externe vaste schijf. Voor meer informatie over het downloaden van de Windows 8.1 Update-applicatie uit de Windows Store en het installeren ervan, en voor informatie over compatibiliteitsproblemen met de website, neemt u contact op met het Microsoft-klantencentrum. U vindt de informatie op de officiële website van het bedrijf. De schermafbeeldingen die voor deze handleiding zijn gebruikt, bevatten mogelijk afbeeldingen, tekst en opties die afwijken van het werkelijke besturingssysteem.

5 Bijwerken via internet Voordat u Windows 8.1 Update installeert, moet u uw BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken naar de laatste versies en vervolgens Windows Update uitvoeren. Voer SW Update uit om uw BIOS, applicaties en stuurprogramma s bij te werken naar de laatste versies. Zorg dat uw Windows 8-pc up-to-date is door het installeren van de laatste Windows-updates. Controleren op updates in Windows Update 1. Open Windows Update in het configuratiescherm door vanaf de rechterkant van het scherm te vegen, tik op Zoeken (of als u een muis gebruikt, wijs de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Zoeken), open Windows Update in het zoekvak, tik of klik op Instellingen, en tik of klik vervolgens op Updates installeren. 2. Tik of klik in het linkerdeelvenster op Controleren op updates, en wacht terwijl Windows naar de laatste updates voor uw pc zoekt. 3. Als er updates worden gevonden, tikt of klikt u op Updates installeren. Hiermee installeert u updates die nodig zijn om Windows 8.1 te installeren en te gebruiken. Sla dit proces niet over.

6 Bijwerken via internet Open de Windows Store en selecteer de tegel Bijwerken naar Windows 8.1. Of als u een melding ziet voor Bijwerken naar Windows 8.1, selecteert u de knop Ga naar Windows Store. Bijwerken naar Windows 8.1 via de Windows Store 1. Selecteer Downloaden op de Windows 8.1-productpagina. Het downloaden en installeren van Windows 8.1 kan 1-2 uur duren maar u kunt uw pc blijven gebruiken tijdens het downloaden. 2. Volg de instructies op het scherm als u wordt gevraagd actie te ondernemen. 3. Als u wordt gevraagd om uw pc opnieuw op te starten, klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten of wacht u totdat Windows automatisch opnieuw wordt gestart. 4. Nadat Windows opnieuw is gestart, volgt u de instructies op het scherm en meldt u zich aan bij Windows 8.1. Welkom bij Windows 8.1. Klik hier voor meer informatie.

7 Bijwerken via internet Nadat Windows 8.1 Update is voltooid, werkt u uw systeem bij. Voer SW Update uit en werk applicaties en stuurprogramma s bij naar de laatste versies. Als er geen updates nodig zijn voor uw systeem, is de downloadlijst leeg. Voer Windows Update uit als hierboven om Windows 8.1 Update te installeren. Hiermee installeert u updates die nodig zijn om Windows 8.1 te gebruiken. Sla dit proces niet over.

8 Een schone installatie uitvoeren met de dvd

9 Een schone installatie uitvoeren met de dvd Een schone installatie uitvoeren met de dvd Windows 8.1 Setup Gebruik de Windows 8.1 Setup-dvd die u via de Microsoft-website of een dealer hebt aangeschaft om Windows 8 bij te werken naar Windows 8.1. Al uw applicaties en bestanden worden verwijderd. In Windows 8 worden bepaalde gegevensbestanden opgeslagen in de C:\Windows.old folder. U kunt deze map verwijderen zodat meer schijfruimte vrijkomt. Vergeet niet om voor de installatie een back-up van belangrijke gegevens te maken op een externe vaste schijf. U kunt de dvd niet aanschaffen of ontvangen via Samsung Electronics.

10 Een schone installatie uitvoeren met de dvd Plaats de dvd Windows 8.1 Setup. Wacht tot de dvd automatisch wordt gestart. Dubbelklik op setup.exe als de dvd niet automatisch wordt gestart. Selecteer Ga online om nu updates te installeren (aanbevolen) en druk op Volgende. Voer de productsleutel in die u bij de dvd hebt ontvangen en druk op Volgende. Lees de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Selecteer Ik ga akkoord en druk op Volgende. Selecteer Niets en begin met het installeren van Windows 8.1. Nadat de installatie is voltooid en uw systeem opnieuw is opgestart, volgt u de instructies die op het scherm worden weergegeven. Meld u aan bij Windows 8.1. Download het SW Update-programma en installeer de vereiste stuurprogramma s en applicaties.

11 Veelgestelde vragen over Windows 8.1 Update V: Het systeem gaat terug naar Windows 8 tijdens het bijwerken naar Windows 8.1. A: Voer Windows Update uit en werk applicaties en stuurprogramma s bij naar de laatste versies voordat u de upgrade naar Windows 8.1 installeert. V: Sommige programma s werken niet correct na het bijwerken naar Windows 8.1. A: Verwijder de applicaties die problemen geven en installeer ze opnieuw in Windows 8.1. Voor Samsung-software kunt u SW Update gebruiken voor de installatie. Meer informatie over compatibiliteit met Windows 8.1 vindt u op V: Ik wil een lokaal gebruikersaccount registreren in plaats van een Microsoft-account. A: Het probleem met het MS-account treedt op wanneer u verbinding hebt met een netwerk. Als u het menu Deze optie overslaan selecteert, kunt u een lokaal gebruikersaccount maken. V: Hoe kan ik controleren welk apparaat een Windows 8.1-stuurprogramma nodig heeft? A: Windows-toets + X Apparaatbeheer Items met uitroepteken (geel driehoekje) V: Ik heb SW Update niet geïnstalleerd op mijn systeem. A: Ga naar om de laatste versie van SW Update te installeren. V: Ik wil teruggaan naar Windows 8. A: Gebruik de charmbalk. Selecteer Instellingen Pc-instellingen wijzigen Update en herstel Herstel Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren Aan de slag Volgende Alleen mijn bestanden verwijderen Opnieuw instellen.

12 Bedankt

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO VPC-F11Z1E/BI http://nl.yourpdfguides.com/dref/4329591

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO VPC-F11Z1E/BI http://nl.yourpdfguides.com/dref/4329591 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS?

VEELGESTELDE VRAGEN. 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? SUPPORT HANDLEIDINGEN VEELGESTELDE VRAGEN 1. Hoe start de FixMeStick voor Mac? 2. Hoe start de FixMeStick voor Windows? 3. Hoe start de FixMeStick vanuit BIOS? 4. Hoe kan je de FixMeStick voor Mac een

Nadere informatie

Norton Security. Producthandleiding

Norton Security. Producthandleiding Norton Security Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

APNS Certificaat genereren en installeren

APNS Certificaat genereren en installeren APNS Certificaat genereren en installeren Handleiding om een Apple APNS certificaat te genereren en te installeren. Version: x.x MobiDM Handleiding voor APNS Certificate Pagina 1 Index 1. APPLE APNS CERTIFICAAT...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14 Handleiding Kobo Aura-gebruikersgids Inhoudsopgave Over je ereader...5 Anatomie van je Kobo ereader...5 Je Kobo ereader opladen...7 Je Kobo ereader opladen met een muuradapter...8 Je Kobo ereader aan-

Nadere informatie

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer 1.1 Systeemeisen inventariseren Wat zijn de systeemeisen voor AccountView Windows? Om AccountView te installeren, moet u minimaal beschikken over een

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Handboek Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert. Bedrijfs-

Nadere informatie

WD My Cloud EX2 Persoonlijke cloudopslag Gebruikershandleiding

WD My Cloud EX2 Persoonlijke cloudopslag Gebruikershandleiding WD My Cloud EX2 Persoonlijke cloudopslag Gebruikershandleiding WD-service en -ondersteuning Mocht u tegen een probleem aanlopen, geeft u ons dan eerst de kans om dit te verhelpen voordat u dit product

Nadere informatie

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 15.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat dit document u helpt bij uw werk en antwoorden over

Nadere informatie

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Inhoud Internet Security 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...6 1.2 Het product voor het eerst installeren...6 1.3 Toepassingen installeren

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

KASPERSKY LAB. Kaspersky Mobile Security 7.0 GEBRUIKERSHANDLEID ING

KASPERSKY LAB. Kaspersky Mobile Security 7.0 GEBRUIKERSHANDLEID ING KASPERSKY LAB Kaspersky Mobile Security 7.0 GEBRUIKERSHANDLEID ING K A S P E R S K Y M O B I L E S E C U R I T Y 7. 0 Gebruikershandleiding Kaspersky Lab Tel., fax: +7 (495) 797-8700, +7 (495) 645-7939,

Nadere informatie

3/05/2012. Een samenwerking tussen. * Bib Kortrijk. * Vormingplus Kortrijk. * Seniornet Vlaanderen

3/05/2012. Een samenwerking tussen. * Bib Kortrijk. * Vormingplus Kortrijk. * Seniornet Vlaanderen 3/05/2012 Een samenwerking tussen * Bib Kortrijk * Vormingplus Kortrijk * Seniornet Vlaanderen A. Deel 1 : info, uitleg en demo (van 10 tot 11 uur) 1. Wat zijn computerbestanden? 2. Soorten bestanden 3.

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Stellar OST to PST Converter 5.0

Installatiehandleiding Stellar OST to PST Converter 5.0 Installatiehandleiding Stellar OST to PST Converter 5.0 1 Overzicht Stellar OST to PST Converter biedt een complete oplossing om OST bestanden naar Microsoft Outlook Personal Storage (PST) bestanden om

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D

Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D Lenovo IdeaPad Flex 14/Flex 14D Flex 15/Flex 15D Gebruikershandleiding Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen

Nadere informatie

Adobe reader is vernieuwd en heet nu Adobe acrobat reader DC

Adobe reader is vernieuwd en heet nu Adobe acrobat reader DC Geen handleidingen te zien op de handleidingen website van de Compuclub besturingssystemen Windows Vista en Windows 7 Het volgende is het probleem Adobe reader is vernieuwd en heet nu Adobe acrobat reader

Nadere informatie

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren...

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... Kobo Desktop Handleiding Inhoudsopgave Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6 Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... 7 ebooks kopen

Nadere informatie

BEHEERDERSGIDS CORPORATE EN ENTERPRISE EDITION. Versie 7.6

BEHEERDERSGIDS CORPORATE EN ENTERPRISE EDITION. Versie 7.6 BEHEERDERSGIDS CORPORATE EN ENTERPRISE EDITION Versie 7.6 BEHEERDERSGIDS CORPORATE EN ENTERPRISE EDITION Versie 7.6 OBJECTIF LUNE Inc. 2030 Pie-IX, Suite 500 Montréal, QC, Canada, H1V 2C8 +1 (514) 875-5863

Nadere informatie

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding G DATA InternetSecurity Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 5 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 10 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie