VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO"

Transcriptie

1 VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO

2 Veilig internet 5 Pagina 1 van 16 INHOUD 5 COMPUTERBEVEILIGING Installeer een beveiligingssoftware Schakel een firewall in Updaten van software is een must Verouderd besturingssysteem Patch My PC Updater Ninite Kijk uit voor ongevraagde software Kies voor Custom Install Unchecky Beveilig de toegang tot de computer Gastaccount Gastaccount maken op een Windows 10 PC Maak regelmatig een back-up van je data Bestandsgeschiedenis in Windows Bestandsgeschiedenis inschakelen Map toevoegen aan de back-up Map verwijderen uit de back-up Mappen uitsluiten uit de backup Bestandsgeschiedenis uitschakelen Een back-up terugzetten Bestandsgeschiedenis gebruiken... 15

3 Veilig internet 5 Pagina 2 van 16 5 COMPUTERBEVEILIGING DOELSTELLINGEN Je leert dat je de computer moet voorzien van een beveiligingssoftware. Je leert dat je een firewall moet inschakelen. Je leert dat je je software up-to-date moet houden. Je leert dat ongevraagde software kan worden "mee"-geïnstalleerd. Je leert dat je anderen toegang kan geven tot je computer via een gastaccount. Je leert dat het belangrijk is om regelmatig een backup te nemen van je data. 5.1 INSTALLEER EEN BEVEILIGINGSSOFTWARE Vroeger was een virusscanner dé belangrijkste verdediging tegen digitaal leed. Maar tegenwoordig is het slechts een klein onderdeel geworden binnen de hele computerdefensie. Antivirussoftware op zich komt ook nog maar zelden voor, meestal is het samen met antispywarefunctionaliteit in antimalwaresoftware vervat. Dit soort beveiligingssoftware beschermt dan niet alleen tegen virussen, maar tegen zo veel mogelijk vormen van kwaadaardige software.

4 Veilig internet 5 Pagina 3 van 16 Tip Houd ook de beveiligingssoftware altijd up-to-date! Want een antimalwaresoftware die alleen maar oude malware herkent, is bij voorbaat kansloos. Beveiligingssoftware pakketten vergelijken SCHAKEL EEN FIREWALL IN Firewall-software wordt gebruikt om het verkeer tussen de computer en het internet in de gaten te houden en waar nodig onbekend verkeer te blokkeren. Daarnaast zorgt de firewall ervoor dat je computer afgeschermd wordt van het internet, zodat kan worden voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de gegevens op je computer. Wat is een firewall en hoe stel je die in? - Explania Hoewel Windows standaard al van een firewall is voorzien, is het toch verstandig de beveiliging met een meer geavanceerde firewall uit te breiden. De firewall van Windows heeft namelijk slechts beperkte mogelijkheden. Installeer je een andere firewall, bijvoorbeeld als onderdeel van je beveiligingssoftware, dan kan het gebeuren dat de Windows Firewall wordt uitgeschakeld. Windows Firewall instellingen in Windows 10 Klik rechts op Start > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Firewall.

5 Veilig internet 5 Pagina 4 van UPDATEN VAN SOFTWARE IS EEN MUST Fabrikanten van software willen hun programma s zo veilig mogelijk houden. Zij moeten hun programma s blijven ontwikkelen, omdat malware zich ook telkens ontwikkelt. Daarom bieden de fabrikanten je steeds nieuwe beveiligingsupdates aan. Je moet zo n update dan wel installeren. Daarmee bescherm je je computer tegen malware die zich richt op bekende lekken. Een update is dus niet alleen bedoeld om de software beter te laten werken, maar vooral om lekken te dichten. Lees meer:

6 Veilig internet 5 Pagina 5 van Verouderd besturingssysteem Besturingssystemen hebben niet het eeuwige leven. Windows XP krijgt sinds april 2014 geen veiligheidsupdates meer. Veilig gebruik van dit besturingssysteem is niet langer mogelijk. In 2017 stopt ondersteuning voor Windows Vista en Windows 7 is in 2020 aan de beurt. Stap dus tijdig over als je één van deze besturingssystemen gebruikt Patch My PC Updater Patch My PC Updater is een klein, licht programma dat controleert als de software op de PC up-to-date is. Na een scan kun je alle benodigde updates automatisch laten downloaden en installeren. Download Patch My PC Updater: Patch My PC hoeft niet geïnstalleerd te worden want je kunt het gedownloade portable exebestand openen met een dubbele klik om het programma te starten. Op het tabblad Update Status zie je welke programma s wel en niet up-to-date zijn. De roodgekleurde zijn toe aan een update. Je kan de update uitvoeren met een klik op Perform x Update(s).

7 Veilig internet 5 Pagina 6 van Ninite Op de website staat een lange lijst met de meest bekende softwareprogramma s. Van ftp- tot fotobewerkingsprogramma s, er is in elke categorie wel een handige tool te vinden. Je kan de gewenste programma s in de lijst selecteren. Klik daarna onderaan de pagina op de knop Get Installer om een installatieprogramma te downloaden. Als dit programma wordt gestart gaat het één voor één de geselecteerde programma s downloaden en installeren. Wees niet bang dat software Engelstalig wordt geïnstalleerd. Tijdens de test werd, indien beschikbaar, de Nederlandstalige-versie van de geselecteerde software automatisch geïnstalleerd. Bewaar het installatie-bestand dat je zojuist gedownload hebt. Dit kan je later gebruiken om de software te updaten. Als je op een later moment namelijk ditzelfde installatiebestand opent, wordt gecontroleerd of je over alle laatste softwareversies beschikt. Indien dit niet het geval is, wordt de nieuwste versie gelijk geïnstalleerd. Je hoeft dus niet meer per programma wizards te doorlopen.

8 Veilig internet 5 Pagina 7 van KIJK UIT VOOR ONGEVRAAGDE SOFTWARE Tijdens het uitvoeren van een standaardinstallatie van software gebeurt het wel eens dat er ongewenste programma's worden mee geïnstalleerd. Het is voor de makers een manier om een zakcentje te verdienen, maar voor veel gebruikers is het een grote ergernis Kies voor Custom Install Deze ongewenste software is bewust onduidelijk in het vragen van toestemming, waardoor je denkt nee te zeggen tegen de extra software, maar in feite ja zegt. Ook lijkt het vaak alsof de gewenste software niet geïnstalleerd kan worden zonder akkoord te gaan met de ongewenste software. Bijna altijd blijkt dat wel te kunnen, maar het is vaak maar duidelijk als je kiest voor een aangepaste installatie (Custom Install) Unchecky Om het mee-installeren van ongevraagde malware te voorkomen, kan je Unchecky op een Windows computer installeren. Unchecky is een gratis programma wat geheel automatisch ongewenste software kan uitvinken tijden de installatie van software welke gebundeld is met optionele software, zoals ongewenste toolbars, browser hijacker en allerhande adware. Download Unchecky: Installeer het programma met een dubbele klik op het installatiebestand unchecky_setup.exe.

9 Veilig internet 5 Pagina 8 van 16 Voorbeeld: de installatie van de software Java. Unchecky niet actief Unchecky actief

10 Veilig internet 5 Pagina 9 van BEVEILIG DE TOEGANG TOT DE COMPUTER Bescherm je Windows- of Mac-account altijd met een wachtwoord, zodat anderen niet zomaar toegang tot je computer kunnen krijgen. Zo voorkom je niet alleen dat ze bij je privégegevens komen, maar ook dat ze in je browser kunnen grasduinen naar uw surfgeschiedenis en opgeslagen wachtwoorden Gastaccount Maak op je computer een gastaccount aan voor gasten die bijvoorbeeld even hun mail willen checken. Gebruikers die actief zijn op het gastaccount kunnen geen software installeren, instellingen wijzigen en wachtwoorden aanmaken in het systeem. Door iemand op het gastaccount te laten inloggen, kan diegene niet bij jouw persoonlijke data Gastaccount maken op een Windows 10 PC Klik op de Startknop en kies voor Instellingen > Accounts. Klik op Familie en andere gebruikers en kies voor Iemand anders aan deze pc toevoegen. Microsoft vraagt om je adres of telefoonnummer, maar dat is niet nodig. Klik in plaats daarvan op Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon. Klik in het volgende scherm op Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen. Verzin een naam voor je gastaccount, laat de wachtwoordvelden leeg en druk op Volgende. Het gastaccount is ingesteld.

11 Veilig internet 5 Pagina 10 van MAAK REGELMATIG EEN BACK-UP VAN JE DATA Een backup is het maken van een reservekopie van je gegevens om preventief dataverlies tegen te gaan en om je data te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Het is één van de meest vergeten handelingen of de handeling wordt alsmaar uitgesteld totdat het te laat is. Gegevens bewaren: de mogelijkheden Bestandsgeschiedenis in Windows 10 Bestandsgeschiedenis in Windows 10 is een handige back-upfunctie, die een reservekopie maakt van bestanden. Het enige wat je nodig hebt, is een ander opslagmedium met voldoende opslagruimte, dan waar Windows op is geïnstalleerd. Mocht er iets onherstelbaars verkeerd gaan bij Windows 10 dan kunnen de bestanden opgeslagen in de back-up worden teruggezet Bestandsgeschiedenis inschakelen Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging. Kies in de linkerzijbalk voor Back-up.

12 Veilig internet 5 Pagina 11 van 16 Sluit vervolgens een externe harde schijf / USB stick aan. Klik op Een station toevoegen. Na enige tijd verschijnt een lijst met mogelijke opslagstations. Klik op het gewenste station. De optie Automatisch back-ups maken van mijn bestanden wordt aangezet. Klik op de link Meer opties. Klik op Nu een back-up maken om de eerste back-up te maken.

13 Veilig internet 5 Pagina 12 van 16

14 Veilig internet 5 Pagina 13 van 16 Standaard wordt elk uur een back-up gemaakt van alle bestanden die in je gebruikersmap staan. En aangezien de optie Mijn back-ups behouden is ingesteld op Voor altijd kun je niet enkel de versie van een uur geleden terug ophalen, maar ook versies van vroegere tijden Map toevoegen aan de back-up Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging. Kies in de linkerzijbalk voor Back-up. Klik op de link Meer opties. Klik op Een map toevoegen. Blader naar de gewenste map en klik op Deze map kiezen. De geselecteerde map wordt toegevoegd aan de lijst en de bestanden die daarin staan, worden vanaf nu automatisch geback-upt Map verwijderen uit de back-up Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging. Kies in de linkerzijbalk voor Back-up. Klik op de link Meer opties. Selecteer de map. Klik op Verwijderen Mappen uitsluiten uit de backup Van een map wordt ook de inhoud van alle onderliggende submappen geback-upt. Dat zal niet altijd nodig zijn en dan kunnen bepaalde mappen van de back-up worden uitgesloten. Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging.

15 Veilig internet 5 Pagina 14 van 16 Kies in de linkerzijbalk voor Back-up. Klik op de link Meer opties. Klik op t Een map toevoegen onder de rubriek Deze mappen uitsluiten. Blader naar de submap, die je wenst uit te sluiten en klik op Deze map kiezen Bestandsgeschiedenis uitschakelen Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging. Kies in de linkerzijbalk voor Back-up. Klik op de link Meer opties. Klik op de knop Station niet meer gebruiken. Het back-uppen wordt stopgezet Een back-up terugzetten Ga naar Start en kies voor Instellingen met een klik op het tandwiel pictogram. Klik op Bijwerken en beveiliging. Kies in de linkerzijbalk voor Back-up. Klik op de link Meer opties. Klik onderaan op de link Bestanden terugzetten vanuit de huidige back- up.

16 Veilig internet 5 Pagina 15 van 16 Selecteer de mappen die je wilt herstellen of klik met de rechtermuisknop om alle mappen te selecteren. Klik op de groene ronde knop Terugzetten naar oorspronkelijke locatie om het herstellen te starten Bestandsgeschiedenis gebruiken Als je automatisch back-ups van je bestanden hebt ingeschakeld, dan kun je gebruik maken van de bestandsgeschiedenis, die is geïntegreerd in de Windows Verkenner. Want als bestanden gewijzigd worden, dan wordt automatisch in de backu-up oudere versies bijgehouden zolang de opslagcapaciteit dat toelaat.

17 Veilig internet 5 Pagina 16 van 16 Open de Windows Verkenner. Selecteer het bestand. Klik op het tabblad Start op de knop Geschiedenis. Vervolgens kun je met een klik op de groene ronde knop oudere versies van het bestand herstellen.

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

Themaochtend 29 november 2016

Themaochtend 29 november 2016 Themaochtend 29 november 2016 1 Onderwerpen Mappen aan Start toevoegen Back-up maken van gegevens (uw data) Back-up terugzetten (alles of één of meerdere mappen) Herstelpunt maken Herstelpunt terugzetten

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA

Installatiehandleiding Software KOA Installatiehandleiding Software KOA 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool...3 2.2 Download pakketten...3 3 Applicatie FloraHolland KOA installeren...

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

VPN verbinding maken met MAI

VPN verbinding maken met MAI VPN verbinding maken met MAI Inleiding Met behulp van de WatchGuard Mobile VPN with SSL client kan je van thuis uit verbinding maken met het schoolnetwerk. Op deze manier kan je toegang krijgen tot je

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

JAVA voor ALABUS (nieuwe softwaretoepassing Vlaamse Atletiekliga)

JAVA voor ALABUS (nieuwe softwaretoepassing Vlaamse Atletiekliga) JAVA voor ALABUS (nieuwe softwaretoepassing Vlaamse Atletiekliga) Met het oog op de invoering van de nieuwe softwaretoepassing (ALABUS) van de VAL, dient de computer van de gebruiker uitgerust te zijn

Nadere informatie

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool

Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Windows 10 installeren met behulp van de Media Creation Tool Inleiding Wanneer er tijdens het gebruik van Windows 10 een fout wordt geconstateerd, een update niet automatisch plaatsvindt of behoefte is

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding.

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding. Hoe installeer ik de Life-Time Update? Zie ook de handleiding van Garmin: http://www.garmin.nl/page/?id=83 In algemene zin: Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA. floraholland.com

Installatiehandleiding Software KOA. floraholland.com Installatiehandleiding Software KOA floraholland.com 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool... 3 2.2 Download pakketten... 3 3 Applicatie FloraHolland

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Installatiehandleiding Queen 5

Installatiehandleiding Queen 5 Inhoud 1. INLEIDING... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows Vista /7/8(.1)/10/Windows Server 2008... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows 7... 2 2. NIEUWE INSTALLATIE... 2 3. INVOEREN

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC?

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC? Korte omschrijving van dit practicum We zullen spelenderwijze ervaren wat enkele van de virtualisatietechnieken inhouden. We gaan aan de slag met een freeware applicatie voor het aanbieden van een gevirtualiseerde

Nadere informatie

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Installatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 indeling TraderWorkstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

DUPLICATI (Bestand back-up)

DUPLICATI (Bestand back-up) DUPLICATI (Bestand back-up) Een erg compleet programma dat al jaren prima diensten bewijst is Duplicati. U kunt Dulplicati downloaden van de website duplicati.com van de makers. Versie 1.3.4 stamt uit

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen 1 Windows 8 instellen De eerste keer dat je de tablet inschakelt en ermee aan de slag gaat, stelt Windows je enkele vragen. Welke kleur geef je aan de gebruikersomgeving, hoe noem je de tablet en wie gaan

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook gebruikt

Nadere informatie

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Instalatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 Indeling Trader Workstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 Instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Inhoud Backuptaak aanmaken... 3 Backup encryptie... 5 Auto-backup opties... 7 Bestanden voorbereiden en Backup maken... 8 Uitleg iconen...

Inhoud Backuptaak aanmaken... 3 Backup encryptie... 5 Auto-backup opties... 7 Bestanden voorbereiden en Backup maken... 8 Uitleg iconen... Inhoud Backuptaak aanmaken... 3 Backup encryptie... 5 Auto-backup opties... 7 Bestanden voorbereiden en Backup maken... 8 Uitleg iconen... 9 Legenda iconen... 10 Bestanden terugzetten uit Backup... 11

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Update mei 2015 Avast info Avast antivirus verwijderd omrek.exe uit de Winver directory (map) zodat Winver niet meer goed werkt.

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Installatie instructies SRP Basic

Installatie instructies SRP Basic Installatie instructies SRP Basic De installatie van SRP bestaat uit twee delen: SRP Validator en SRP Installer. Zie onze website voor meer informatie. Noodzakelijke voorbereidingen voordat u begint: Zorg

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Installeren update KLA

Installeren update KLA Installeren update KLA Wanneer KLA al op de computer geïnstalleerd is, dan dient het programma periodiek bijgewerkt te worden met de nieuwste versie. Het is niet noodzakelijk om dit te doen, maar we raden

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer. Alle

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS

PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS PRINTERS EN GEGEVENS DELEN TUSSEN COMPUTERS Inleiding. Het komt vaak voor dat iemand thuis meer dan 1 computer heeft, bijvoorbeeld een desktop computer en een laptop. Denk maar eens aan de situatie dat

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera De-installeer eerst alle tools die u van Itannex heeft. SmartRevit SmartAssemblies Etcetera Zorg dat u de laatste versie van Revit heeft geïnstalleerd, inclusief alle updates. Het systeem moet verbinding

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 15 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina Ongewenste e-mail Spam is ongevraagde e-mail die naar veel mensen tegelijkertijd wordt verstuurd. De meeste spam is reclame voor een dienst of een product. Andere soorten ongewenste e- mail, zoals kettingbrieven

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het Mac-hulpprogramma voor opnieuw formatteren gebruiken... 1 De software installeren... 4 Harde schijven veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie