tel: homepage:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "tel: 0481-374351 e-mail: info@orandaryu.nl homepage: www.orandaryu.nl"

Transcriptie

1 Beste Budoka, Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een International Budo Weekend van vrijdag 27 maart t/m zondag 29 maart 2009, onderleiding van SAIKOH SHIHAN NISHIUCHI en begeleiding van SHIHAN CODI DUYSTER. Met Internationaal bedoelen wij dat iedereen welkom is, ongeacht welke gevechtsstijl men beoefent. In dit weekend wordt aandacht besteed aan de volgende specifieke onderdelen: 1. Okinawa Kobudo (mogelijkheid tot 13 wapens), 2. Pwang Gai Noon Karate (oude Chinese openhand Kempo stijl), 3. Koh Kyo Ho (kunst van het ademen), 4. ZaZen en Kin Hin (zitten in niets (meditatie) en lopen in niets (lopende meditatie), 5. Kyusho Jitsu (ligging van drukpunten binnen het Kempo), 6. Tinaka (Shuchu) no Bunkai (verdedigingwapen (Okinawaanse haarspeld)op straat niveau) 7. Sayonara Party (afscheidsfeest samen met en voor Shaikoh Shihan Nishiuchi) Saikoh Shihan Nishiuchi. Shihan Nishiuchi is grootmeester in Okinawa Kobudo en Pwang Gai Noon Kempo/Karate, verder is hij meester in Iai Do en Koh Kyu Ho. Zijn leven is Martial Arts. Hij is een gerenommeerde meester en bekend in vele landen. Hij traint Martial Arts vanaf zijn 13 e leeftijd. Verder geeft Shihan Nishiuchi over de gehele wereld stages aan organisaties en instanties van lagere scholen tot en met elite troepen van verschillende landen. Hij is rustig qua karakter en geeft op een gemoedelijke doch doortastende wijze les. Shihan Codi Duyster. Shihan Codi beoefent de Oosterse Gevechtkunsten z n ruime 40 jaar. Hij beoefent zowel de open hand als ook de wapenzijde van deze kunsten. Binnen het open hand gebeuren heeft hij zijn meeste training besteed aan het Kempo, daarvan zowel het Shaolin Kempo als het Okinawa Kempo. Binnen het wapen gebeuren heeft hij zijn meeste training besteed aan de Chinese wapens (Wu Shu) en Okinawaanse wapens (Okinawa Kobudo). Gasshuku 2009 (stage 2009). Omdat dit weekend veel aandacht besteedt wordt aan Okinawaanse wapens (oude landbouwwerktuigen), gaan we hier wat dieper op in.

2 Saikoh Shihan Nishiuchi is grootmeester in verschillende stijlen waaronder het Okinawa Kobudo. Hij is een directe leerling van grootheden als Shimpo Matayoshi en Takashi Kinjo uit Okinawa, Japan. Saikoh Shihan Nishiuchi is de president van de International Okinawa Kobudo Association. Shihan Codi is een directe leerling van Saikoh Shihan Nishiuchi. Shihan Codi heeft de titel van Shido- In binnen de I.O.K.A.. Saikoh Shihan Nishiuchi met Shihan Codi in Kochi, Japan. Shihan Nishiuchi en Shihan Codi Duyster zijn enthousiaste meesters (docenten), zij staan open voor alle vragen. Graag geven zij les aan mensen met een open mind. Op de volgende pagina s vinden jullie meer informatie over de weekendtraining zelf.

3 Oranda Ryu Gasshuku 2009, met Shihan Nishiuchi en Shihan Codi Duyster. Vrijdagavond Inloop Kennismaking met Saikoh Shihan Nishiuchi Warming-up Bo hojo-undo 1 e, 2 e 3 e Pauze Kihon Kata In-Yo Dosha In (Shihan Codi Duyster), Sagu-gawa no Kon (Saikoh Shihan Nishiuchi) Sanchin no hojo-undo (openhand basistechnieken voor Sanchin no Kata) Cooling-down Ademhaling oefeningen Zaterdag Inloop en conversatie Warming-up Sanchin no hojo-undo en Sanchin no Kata Pauze Bunkai no Pwang Gai Noon Bo hojo-undo 1 e, 2 e 3 e., Kihon Kata In-Yo Dosha In en In-Yo Dosha Yo Cooling-down Lunch Warming-up Ni-cho Tanbo Kennismaking Kyusho Jitsu, theorie en praktijk (Shihan Codi Duyster) Pauze Tinaka no bunkai (gevechtstechnieken met Tinaka (Shuchu) voor op straat) Sanchin no Kata (originele openhand Sanchin Kata) Kin Hin / Zazen Zondag Inloop en conversatie Warming-up Nunchaku Hojo-undo 1 e en 2 e, Koh-bu Nunchaku en Sei-bu Nunchaku no kata Pauze Sai Hojo-undo 1 e en 2 e Zai Kihon Kata ichi no go, (Shihan Codi Duyster) en/of Ni-cho Zai no kata en San-cho Zai no kata (Saikoh Shihan Nishiuchi) Cooling-down Lunch Warming-up Ni-cho Tanbo / Bo, Ni-cho Tanbo Kihon Kata shodan (Shihan Codi Duyster) Pauze

4 Zazen en Kin Hin Vragen stellen aan Saikoh Shihan Nishiuchi Foto s en aantekeningen in paspoort door Shihan Nishiuchi Sluiting Gasshuku Sayonara-party met Shihan Nishiuchi. Voor alle deelnemers, waarvoor de stof te snel gaat of niet in de vingers zit, zal Shihan Codi Duyster een begeleidend (aangepast) schema maken per lesdeel aangepast aan het niveau van de deelnemer. Met andere woorden: de deelnemer kan kiezen uit twee lesniveaus! Kosten: Oranda Ryu sponsort alle deelnemers, hierdoor ontstaat een eenheid in prijs voor elke deelnemer. De hoofdsponsor van Oranda Ryu heeft ook de complete reis voor Saikoh Shihan Nishiuchi betaald, ook hierdoor kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden. Voor alle deelnemers geld in dit geval: Gehele weekend 50,- Vrijdagavond 15,- Zaterdag of zondag 25,- Extra kosten betaling na 17 maart ,- 1 dag 15,- gehele weekend. Welke wapens zijn nodig voor dit Internationaal Budo Weekend? Bo, Sai, Nunchaku, Tonfa, Shuchu en Nicho Tanbo. Bo mag ook een bezemsteel zijn! Tinaka (Shuchu) verkrijgbaar via Oranda Ryu tegen een gereduceerde Gasshuku prijs van 8,-. Nicho Tanbo kan besteld en gemaakt worden voor een prijs van 24,50. Nicho Tanbo: Dit zijn twee korte stokken met een lengte van drie shaku, dus een halve Bo lengte. Een bestaande Bo kan in tweeën gezaagd worden. De randen dienen geschuurd te zijn en Nicho Tanbo dient in geolied te zijn. Nicho Tanbo mag ook een doormidden gezaagde bezemsteel zijn, deze kun je dus ook zelf maken!

5 Deelnemers leeftijd: De minimale leeftijd van de deelnemer is 8 jaar, echter moeten deelnemers van deze leeftijd enige ervaring hebben binnen het Kempo, Karate of Kobudo. Het liefst wordt er in één grote groep les gegeven, maar het zal zeker voorkomen, dat in verband met niveau verschillen er in twee groepen gewerkt gaat worden, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Trainingaccommodatie. De Internationale Budo Training wordt gehouden in de Humbo-Dojo van Oranda Ryu. Het bezoekadres van de Humbo Dojo van Oranda Ryu is: Sportzaal Het Westeraam College Aamsestraat 13 C 6662 ND Elst (Over/Betuwe) Tel: Humbo-Dojo Oranda Ryu Humbo Dojo Oranda Ryu Nijmegen Deze sporthal heeft diverse accommodaties, wij trainen in de grote zaal. In deze zaal kunnen makkelijk 200 mensen (met wapens) trainen, dus er is genoeg ruimte voor iedereen aanwezig.

6 Kleding en andere zaken: 1. reguliere Kobudo-, Karate- of Kempo kleding is voldoende. 2. drinkwater, en douche spullen, 3. eventueel, pleisters voor blaren of wondjes, 4. aanteken papier en pen, 5. Budo paspoort, Poster Gasshuku Okinawa Kobudo. De poster in opgemaakt in PowerPoint. Spreektaal tijdens wapentraining. Shihan Nishiuchi spreekt Japans en zeer goed Engels. Shihan Codi Duyster geeft uitleg tijdens de training in het Nederlands indien nodig. Ook bestaat een mogelijkheid om het eenvoudig in het Duits te vertalen. Sayonara party: De bedoeling is om gezamenlijk een afscheidsfeestje te hebben met Shihan Nishiuchi. Iedereen wordt in de mogelijkheid gesteld om een kleinigheid te overhandigen aan hem als aandenken aan dit Gasshuku (dit is natuurlijk niet verplicht en geheel op vrijwillige basis). Afhankelijk van de deelnemers aan de Sayonara-party, wordt deze party gehouden in besloten kring bij een Chinees- of Japans restaurant (wok) of bijvoorbeeld een Oriental Plaza. Bij deelname graag uw keuze opgeven (meeste stemmen gelden), de uitslag is bepalend waar we naar toe gaan, als het maar gezellig is voor jullie en natuurlijk Shihan Nishiuchi! Aanvullingen: Natuurlijk zijn jullie van harte welkom om het gehele weekend aanwezig te zijn, echter kan ik mijzelf ook voorstellen dat een bepaald schema dat niet toelaat of dat je alleen maar op zondag kunt. Vandaar dat ik de diverse schema s t.a.v. de kosten eerder in beeld gebracht heb. Daar kun je zelf een indeling maken, die het beste bij jou past. Vul hierna het inschrijfformulier in en geef het af bij je docent of mail het direct naar mij toe. Mijn adres is info@orandaryu.nl.gelijktijdig maak je het verschuldigde bedrag over op giro: , t.n.v. C.D. Duyster (of je laat dit ook over aan je docent). Let wel op de sluiting van de inschrijfdatum (17 maart 2009), schrijf je jezelf later in, dan kan dit wel, echter zijn er kosten aan verbonden (zie eerdere schema). Catering en Budostand en Publiek: Tijdens dit Internationaal Budo Weekend is er een eenvoudige catering aanwezig. Zij verzorgen o.a. koffie, thee, frisdrank, broodjes en andere versnaperingen. Er zal ook een Budoshop aanwezig zijn met o.a. wapens uit Okinawa en handgemaakte wapens door Shihan Codi. Publiek is toegestaan indien zij zich aan de regels houden, er is geen tribune aanwezig (wel een aantal banken). Filmen wordt in overleg met Shihan Nishiuchi wel of niet toegestaan, er mogen wel foto s gemaakt worden.

7 Accommodatie ter overnachting: Indien je op vrijdag wilt arriveren in Elst, of een nachtje wil overblijven na de training, dan kun je gebruik maken van diverse hotels in Elst en haar omgeving. Wij zullen over enkele informatie geven. Linge Hotel Elst, 3 sterren hotel, Dorpstraat23, 6661 EE Elst, tel: Lingeveld Bed en Breakfast, Grote Molenstraat 108, 6661 NG Elst, tel: , Internet: Verzekering: De organisatie is niet verantwoordelijk voor sportongelukken, welke eventueel voort kunnen vloeien uit deze training. Met andere woorden, men neemt deel aan deze training op eigen risico, of er mocht sprake zijn van grove nalatigheid van de organisator. In het verleden is dit nooit voorgekomen. Alle leden die aangesloten zijn bij de Kempo Associatie Nederland, zijn verzekerd voor sportongevallen via de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Alle andere sporters raad ik aan informatie te vragen bij hun docent, vereniging of bond hierover. Tot slot: Graag wil ik jullie allen verwelkomen op het Internationale Budo Weekend van 27 t/m 29 maart Ik ben ervan overtuigd, dat het een inspirerend en vooral leerzaam weekend wordt voor iedereen, zeker met de aanwezigheid van Saikoh Shihan Nishiuchi. Heb je nog vragen, dan ben ik te bereiken onder: shihancodi@orandaryu.nl of tel : Met vriendelijke groeten, Shihan Codi Duyster. Oranda Ryu.

Dit is een voorbeeld programma hoe een trainingsweekeinde eruit kan zien. Dit is het uitgebreidste weekeinde programma maar het kan ook korter

Dit is een voorbeeld programma hoe een trainingsweekeinde eruit kan zien. Dit is het uitgebreidste weekeinde programma maar het kan ook korter Shin tai ryu 心泰流 Nederlands Weekend-training Japanse martiale kunsten Een weekeinde lang trainen in Japanse martiale kunsten zoals de samoerai die beoefenden, onder leiding van een grootmeester-leraar,

Nadere informatie

NCS-Budo Vaardigheidseisen. Karate-Do. Versie 1.0t, 24 September 2008

NCS-Budo Vaardigheidseisen. Karate-Do. Versie 1.0t, 24 September 2008 NCS-Budo Vaardigheidseisen Karate-Do Versie 1.0t, 24 September 2008 NCS-Budo Karate-do Shodan Het vaardigheideisen pakket voor Karate-Do Shodan bestaat uit de volgende onderdelen : A : Kihon, B : Kihon

Nadere informatie

Karate. 空 手. Een werkstuk gemaakt door Chuck Beekhuizen.

Karate. 空 手. Een werkstuk gemaakt door Chuck Beekhuizen. Karate. 空 手 Een werkstuk gemaakt door Chuck Beekhuizen. 1 Inhoud: 1 Wat is karate. 2 Karateles. 3 Examen. 4 Hollywood. 5 Japanse vertalingen. 6 Dojo etiketten 2 Karate. Ik houd mijn spreekbeurt over karate,

Nadere informatie

Op elk toernooi kunnen de karateka s een vaantje en de daarbij behorende punten verzamelen.

Op elk toernooi kunnen de karateka s een vaantje en de daarbij behorende punten verzamelen. Geachte sportschoolhouder, Op zaterdag 15 maart 014 zal het e toernooi 014 KBN VANENTOERNOOI voor rayon Zuid worden gehouden in Gemeentelijk Sportcentrum Breda, Topaasstraat 1 te Breda. Karateka s in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar April Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  April Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2016 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van april 2016. Er zijn dit jaar al een aantal evenementen geweest, zoals de landelijke Aikido

Nadere informatie

NCS DANgraad exameneisen. Sandan

NCS DANgraad exameneisen. Sandan NCS DANgraad exameneisen Sandan Pagina 1 van 7 Nationaal NCS examen karate-do Sandan Voorschriften. Het nationale NCS examenpakket karate-do geldt voor alle bij de NCS aangesloten stijlgroepen karate-do.

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

nieuwsbrief 2007 nr. 1

nieuwsbrief 2007 nr. 1 In dit nummer: Verslag examens en centrale training 17 december 2006 Centrale training: Tachigiri geiko 2007 Budo en ego Badges 2 e Centrale training najaar 2007 De Yugen Budo Nieuwsbrief is een uitgave

Nadere informatie

Verslag Aikidostage Alain Peyrache Shihan EPA-ISTA

Verslag Aikidostage Alain Peyrache Shihan EPA-ISTA Verslag Aikidostage Alain Peyrache Shihan EPA-ISTA Bar sur Aube (Frankrijk) 15-16 oktober 2011 Stefan Gielliet Overpeinzingen ter inleiding Waarom naar deze stage? Ik heb mij enkele weken geleden ingeschreven

Nadere informatie

NCS DANgraad exameneisen. Nidan

NCS DANgraad exameneisen. Nidan NCS DANgraad exameneisen Nidan Pagina 1 van 12 Nationaal NCS examen karate do Nidan Voorschriften. Het nationale NCS examenpakket karate do geldt voor alle bij de NCS aangesloten stijlgroepen karate do.

Nadere informatie

U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen, gratis én vrijblijvend (e-mail: info@shintairyu.nl & telefoon: 06-11220232).

U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen, gratis én vrijblijvend (e-mail: info@shintairyu.nl & telefoon: 06-11220232). Shin tai ryu 心 泰 流 Tilburg, maart 2015 Betreft: Informatie Shin tai ryu. Geachte (nieuwe) deelnemer, Meedoen met de oefenbijeenkomsten? U kunt na een afspraak een keer komen kijken én een keer meedoen,

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Leraar: Dag Jef. Jef: Dag mevrouw. Hoe gaat het met u? Leraar: Goed, dank je. En met jou? Jef: Ook goed. ----------- Mark: Hallo

Nadere informatie

Kempo Associatie Nederland

Kempo Associatie Nederland Beste Kempoka, Hierbij wil ik jullie informeren over het Wereld Kampioenschap Kempo georganiseerd door de IKF. Het zal dit jaar voor de 2e keer in Portugal worden georganiseerd na Faro (2008) is dit jaar

Nadere informatie

Een korte geschiedenis van het Ryu Kyu Kobujutsu. bron: Ryu Kyu Kobujutsu deel I door Wim van de Leur.

Een korte geschiedenis van het Ryu Kyu Kobujutsu. bron: Ryu Kyu Kobujutsu deel I door Wim van de Leur. Een korte geschiedenis van het Ryu Kyu Kobujutsu Ryu Kyu eilanden Okin awa bron: Ryu Kyu Kobujutsu deel I door Wim van de Leur. Ryu Kyu is de Japanse benaming voor Okinawa. De term ko betekent oud of klassiek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar December Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  December Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl December 2015 Welkom! Ineens is Sinterklaas voorbij, zijn de examens achter de rug en staan de Kerstdagen alweer voor de deur. We

Nadere informatie

INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK

INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK SPORTSCHOOL SEGERS INTERVIEW HANS SEGERS TBV NFK Zoetermeer, 1 mei 2013 ALGEMEEN: Mijn leeftijd is 64 jaar Naast de sportscholen ben ik werkzaam als Project Accountant bij Tebodin the Netherlands bv in

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014

Nieuwsbrief. Nummer 4/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nummer 4/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Vernieuwing lidgeld 2014 Nieuwsbrief 2. Nieuwe datum opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 3. Gratis USB-stick te verkrijgen Lieven Bauwensstraat

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Karate Club Eerbeek REISVERSLAG BEZOEK JAPAN 2014

Karate Club Eerbeek REISVERSLAG BEZOEK JAPAN 2014 REISVERSLAG BEZOEK JAPAN 2014 Na een lichte tegenslag in 2012 toen ik helaas door onvoorziene omstandigheden in Moskou ben gestrand en regelrecht weer terug kon naar Amsterdam van me geplande Japan trip

Nadere informatie

Voorwoord pag. 1. Hoofdstuk 1 Geschiedenis van karate. pag. 2. Hoofdstuk 2 Karatestijlen pag. 3

Voorwoord pag. 1. Hoofdstuk 1 Geschiedenis van karate. pag. 2. Hoofdstuk 2 Karatestijlen pag. 3 Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Hoofdstuk 1 Geschiedenis van karate. pag. 2 Hoofdstuk 2 Karatestijlen pag. 3 Hoofdstuk 3 Trainingsvormen 3.1 Kihon pag. 5 3.2 Kata. pag. 5 3.3 Kumite. pag. 6 Hoofdstuk 4

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kampboekje 1 Handige informatie voor ouders!! Adresgegevens: Galgenweg 3 6741 KJ Lunteren 0318 482395 Noodnummers: Francisca Hardeman: 06 52128429 Gerrit Zeevat: 06

Nadere informatie

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Welkom en opening (10 min.) Deel 1: gesprek rond het thema (45 min.) gezamenlijk lezen van de inleidende tekst bij het thema uit het werkschrift

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor beginners in BuireFontaine te Frankrijk. Op 8, 9 en 10 oktober Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend helemaal voor jezelf! De docent De begeleiding

Nadere informatie

心 泰 流 ステルケ マルク 素 手 礼 九 丸 空

心 泰 流 ステルケ マルク 素 手 礼 九 丸 空 Shin tai ryu 心 泰 流 Culturele dienstverlening Hieronder worden een aantal culturele diensten aangeboden. Er is een grote verscheidenheid aan diensten en ze worden alle op maat en/of wens uitgevoerd en geleverd.

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans gevolgd. De cursus wordt in twee vormen aangeboden. WU= Warming Up, CD= Cooling Down. Mogelijkheid 1 Individueel

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

WELKOM p.1. TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5. ACTIVITEITEN p.6. LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7. LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.8

WELKOM p.1. TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5. ACTIVITEITEN p.6. LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7. LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.8 WELKOM BIJ 1 In deze informatiebrochure: WELKOM p.1 TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5 ACTIVITEITEN p.6 LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7 LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.8 EXAMENS SHOTOKAN KARATE p.9 EXAMENS RYU KYU

Nadere informatie

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai)

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU STIJL TOMONOKAI Toelating : o Mits regelmatige training.

Nadere informatie

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Les 11. Herhaling Inleiding Deze les is een herhalingsles van de vier gesprekken van les 7 tot en met 10. Wat leert u in deze les? Vragen

Nadere informatie

Het Funakoshi boekje

Het Funakoshi boekje 1 Het Funakoshi boekje Een boekje voor ECHTE karateka s!! 2 Intro Hallo allemaal! De maand oktober was een actieve maand voor onze clubleden. We deden een intensieve wafelverkoop en kregen een nieuwe dojo

Nadere informatie

11 e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen

11 e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen Vlissingen, -07-08 Beste Sportschoolhouder / instructeur, Hierbij nodigen wij U en uw leden uit voor de e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen Datum : zaterdag Oktober 08 Organisatie : Wedstrijd Organisatie

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT EEN BRIEF NAAR DE DOCENT Je hebt een vraag en je schrijft een brief naar je docent. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail op blad 2. Beantwoord de vragen. 2. Lees de e-mail op blad 3. Beantwoord de vragen.

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN Intensieve training De la Salle Centrum, Brussel-Dilbeek, 6-8 mei 2016 Waarom een training in vragen stellen? In het gesprek met een cliënt, collega, student of patiënt

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Op 12, 13 en 14 november Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend voor mezelf! De docent De begeleiding zal geschiede

Nadere informatie

Workshops Voor groepen, instellingen, verenigingen, bedrijven etc.

Workshops Voor groepen, instellingen, verenigingen, bedrijven etc. Shin tai ryu 心 泰 流 Workshops Voor groepen, instellingen, verenigingen, bedrijven etc. De workshops zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen. De genoemde kosten zijn richtprijzen. Vooraf wordt een offerte

Nadere informatie

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2

Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Gegevens Vervolgcursus peuterdans Deel 1 & 2 Deelnemers hebben reeds de introductiecursus peuterdans gevolgd. De cursus wordt in twee mogelijkheden aangeboden. WU= Warming Up, CD= Cooling Down. Mogelijkheid

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Stichting Okinawa Kobujutsu Nederland

Stichting Okinawa Kobujutsu Nederland 2010 3 e kwartaal Stichting Okinawa Kobujutsu Nederland www.sokn.nl www.ryukuykobujutsu.nl Stichting Okinawa Kobujutsu Nederland Sibeliusstraat 43 4614 VB Bergen op Zoom COLOFON Het streven is om het SOKN

Nadere informatie

SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN

SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN NIEUWSBRIEF AIKIDOJO AMSTERDAM / ALMERE SCHOOL VOOR AIKIDO EN KLASSIEK JAPANS ZWAARDVECHTEN Spirit first, technique second. - Gichin Funakoshi (1868 1957) Welkom bij de nieuwsbrief van Aikidojo. Onder

Nadere informatie

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen.

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. EN_interventie_werkboek_niv4_201 27-6-201 15:01 Pagina 125 Fase. Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. Taalgebruik Als je een

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

Je bent ziek. Je kan niet naar de les gaan. Je kan een mail sturen naar een collega of naar je docent. Je kan ook naar het secretariaat bellen.

Je bent ziek. Je kan niet naar de les gaan. Je kan een mail sturen naar een collega of naar je docent. Je kan ook naar het secretariaat bellen. IK BEN ZIEK Je bent ziek. Je kan niet naar de les gaan. Je kan een mail sturen naar een collega of naar je docent. Je kan ook naar het secretariaat bellen. Wat moet je doen? 1. Lees de briefjes op blad

Nadere informatie

WELKOM p.1. TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5. ACTIVITEITEN p.6. LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7. LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.9

WELKOM p.1. TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5. ACTIVITEITEN p.6. LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7. LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.9 WELKOM BIJ 1 In deze informatiebrochure: WELKOM p.1 TRAININGEN: WAAR en WANNEER? p.5 ACTIVITEITEN p.6 LIDGELD SHOTOKAN KARATE p.7 LIDGELD RYU KYU KOBUJUTSU p.9 EXAMENS SHOTOKAN KARATE p.10 EXAMENS RYU

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Kempo Associatie Nederland

Kempo Associatie Nederland Beste Kempoka, Hierbij wil ik jullie informeren over het 15 e Wereld Kampioenschap Kempo georganiseerd door de IKF. Het zal dit jaar voor de 3e keer in Hongarije worden georganiseerd in Budapest en zal

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot Kinder DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2014/2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach...

Nadere informatie

Riki bu dojo 力武道場. Tilburg, juli Betreft: Informatie verhuur accommodaties Shin tai ryu. Geachte mevrouw, mijnheer,

Riki bu dojo 力武道場. Tilburg, juli Betreft: Informatie verhuur accommodaties Shin tai ryu. Geachte mevrouw, mijnheer, Shin tai ryu 心泰流 Tilburg, juli 2016 Betreft: Informatie verhuur accommodaties Shin tai ryu. Geachte mevrouw, mijnheer, De Shin tai ryu verhuurt de trainingsruimte (Riki bu dojo), tuin (Himitsu take niwa),

Nadere informatie

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING Vijf daagse -VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE o.l.v. Chris Grijns & Peter Baert woensdag 30 oktober zondag 3 november 2013 Liobaklooster Egmond Binnen VIPASSANAMEDITATIE

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

Beste leden, sympathisanten,

Beste leden, sympathisanten, Beste leden, sympathisanten, Met trots stellen we u ons Europees kampioenschap voor! Op zondag 3 mei 2015 organiseert IKF Integrated Karate Federation haar eerste Europees kampioenschap. Dit is een intelligent

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016 Wingerdbericht Nummer 3: 25-09-2015 Jaargang 2015-2016 Agenda 26 september Klusploeg 7 oktober Start kinderboekenweek raar maar waar 9 oktober Studiedag team (KIVA), alle leerlingen vrij 14 oktober Inloopmiddag

Nadere informatie

Kumite: indeling naar graad, leeftijd, gewicht, lengte en geslacht. Rondetijd is 1 min.

Kumite: indeling naar graad, leeftijd, gewicht, lengte en geslacht. Rondetijd is 1 min. Geachte karateschoolhouder, Hierbij doen wij u de convocatie van de volgende Vanencompetitie Zuid toekomen. Op 22 maart jl. hebben wij de eerste Vanencompetitie Zuid georganiseerd en hebben vele positieve

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

Kobujutsu algemeen (voorblad)

Kobujutsu algemeen (voorblad) Kobujutsu algemeen (voorblad) Het Ryukyu Kobujutsu (kortweg Kobujutsu) is een traditionele oosterse vechtkunst die afkomstig is van de Ryukyu eilanden archipel dat onderdeel is van Japan. Het Kobujutsu

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

INLEIDING GKH EXAMEN EISEN

INLEIDING GKH EXAMEN EISEN INLEIDING GKH EXAMEN EISEN Beste karateka, Dit is het werkboek jeugdexamens van de Gojukai Karate-do Holland (GKH).In dit werkboek staat beschreven wat je per kyu-graad moet kunnen en weten. Op deze manier

Nadere informatie

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille.

Deelnemen is winnen. Een gezegde dat zeker waar is voor onze G-karate wedstrijden. Daarom ontvangt ook iedere deelnemer een medaille. Hasselt, 15 november 2015 Beste G-karateka, p zondag 31 januari 2016 is het zover: het open Belgisch Kampioenschap G-karate 2016! Het kampioenschap wordt georganiseerd door Goju-ryu karate-do Kuyukai Liege,

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN

INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN IMAF-Nederland Aangesloten bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) Geassocieerd met de Yoseikan World Federation en L Ecole Atemi Ju-Jitsu France INSTELLINGSREGLEMENT IMAF-NEDERLAND ALGEMEEN

Nadere informatie

De uiterste datum voor inschrijving is 10 MEI 2016.

De uiterste datum voor inschrijving is 10 MEI 2016. Hasselt, 25 november 2015 Beste G-karateka, p zondag 29 mei 2016 gaan we weer een stapje verder... I-Karate GLBAL organiseert: Het kampioenschap wordt georganiseerd door I-Karate GLBAL, in samenwerking

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos (Hemel en Aarde) Taiji Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos Thissen, ben sinds midden tachtiger jaren bezig met vechtkunsten. Na eerst enkele jaren

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

KARATE 1 DORDRECHTKKA. Lotto Dutch Open. 9 en 10 maart Sportboulevard Dordrecht

KARATE 1 DORDRECHTKKA. Lotto Dutch Open. 9 en 10 maart Sportboulevard Dordrecht KARATE 1 DORDRECHTKKA Lotto Dutch Open 9 en 10 maart 2013 Sportboulevard Dordrecht De Karate1 WKF Premier League is het belangrijkste competitie-evenement in de wereld van Karate. Samen met de WKF Karate1

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha-

Van het bestuur: Quote van de maand. Geduld is het beste gebed. - Boeddha- Van het bestuur: Voor het eerst dit jaar, kunnen we deze maand Lama Jampa Rinpoche verwelkomen. Hij zal van 4 t/m 7 april aanwezig zijn. Ook zal Jampel Parchin (Eugene) aanwezig zijn voor de vertalingen.

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School.

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2015 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we iedereen op de hoogte houden van alles wat er gaande is in en rondom ons Budocentrum.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

JIU JITSU TOERNOOI. Fighting System, Duo System, Ne-Waza

JIU JITSU TOERNOOI. Fighting System, Duo System, Ne-Waza 10 e COLIN KIST JIU JITSU TOERNOOI Fighting System, Duo System, Ne-Waza Wanneer: zaterdag 9 maart 2019 Waar: Rabotheater De Meenthe, stationsplein 1 in Steenwijk Wat: Regulier Colin Kisttoernooi voor Fighting

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

10 e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen

10 e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen Middelburg, 0-0-07 Beste Sportschoolhouder / instructeur, Hierbij nodigen wij U en uw leden uit voor de 0 e Zeeuwse Open Karate Kampioenschappen Datum : zaterdag 0 mei 07 Organisatie : Karatedo-Academie-Middelburg

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie

René Smaal update augustus 2016:

René Smaal update augustus 2016: René Smaal update augustus 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws René Smaal Karate heeft nieuwe sporttassen besteld van natuurlijk Adidas. In september kunnen de kinderen

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar Oktober Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  Oktober Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl Oktober 2016 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van oktober 2016. Er zijn dit jaar staan dit najaar weer een hoop activiteiten op het programma.

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

SCHOOL- NIEUWS. Week 16: 15 t/m 21 april. Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. Vriendelijke groeten, Marie An Dröge-Outshoorn

SCHOOL- NIEUWS. Week 16: 15 t/m 21 april. Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. Vriendelijke groeten, Marie An Dröge-Outshoorn Week 16: 15 t/m 21 april. Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. SCHOOL- NIEUWS Berichten naar ouders/verzorgers in schooljaar 2018-2019 De informatievoorziening naar ouders/verzorgers

Nadere informatie

Belangrijk nieuws. Betreft contributie! september 2012. Sneller een mail of brief ontvangen DOJO ETIQUETTE

Belangrijk nieuws. Betreft contributie! september 2012. Sneller een mail of brief ontvangen DOJO ETIQUETTE Belangrijk nieuws september 2012 Met ingang van september aanstaande hebben wij te maken met nieuwe regels van de verhuurder van de beide locaties, de Gemeente Rotterdam dienst Sport en Recreatie. Betreft

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag 9 april 2011 te Harderwijk

Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag 9 april 2011 te Harderwijk Beste karateleraren, Hierbij doe ik u de uitnodiging toekomen voor deelname met uw leerlingen aan de Vanencompetitie op zaterdag april 0 te Harderwijk De Vanencompetitie wordt gehouden op zaterdag april

Nadere informatie

Evaluatie FysiohuisTraining

Evaluatie FysiohuisTraining Evaluatie FysiohuisTraining 2014 INLEIDING Sinds 2013 is er binnen het Fysiohuis de mogelijkheid voor oud-patiënten en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen. Het doel

Nadere informatie

Wij laten iedereen zo spoedig mogelijk meer weten wat de invulling zal zijn voor het weekend.

Wij laten iedereen zo spoedig mogelijk meer weten wat de invulling zal zijn voor het weekend. Vers van de pers. De Stoofpolder in Bruinisse is de locatie waar wij op 30, 31 mei en 1 juni naar toe zullen gaan. We hebben een groot aantal aanmeldingen, maar er zijn nog wat slaapplaatsen beschikbaar,

Nadere informatie

Bastion Deluxe Hotel Almere

Bastion Deluxe Hotel Almere Vergaderen bij: Audioweg 1 1322 AT Almere + 31 (0)30-2670824 zalen@bastionhotels.nl www.bastionhotels.nl Welkom bij het! Het is gelegen in de snelst groeiende stad van Nederland. Het hotel biedt u ondermeer

Nadere informatie

BESCHRIJVING REGLEMENT

BESCHRIJVING REGLEMENT BESCHRIJVING De 25 ste editie van het International Body Painting Contest zal doorgaan van 6 tot 15 april 2012 te Brussel Tour & Taxis, Havenlaan 86 C, 1000 Brussel. Iedere avond zullen één of meerdere

Nadere informatie