Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adviescommissie Omgevingskwaliteit"

Transcriptie

1 Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 maart 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Pootstraat 147 Dossiernummer: Omschrijving: Splitsing pand in 4 woningen Formeel advies Welstandsniveau: Globaal Soort monument: Niet van toepassing en stedenbouwkundige context aanvaardbaar. De commissie adviseert het college van B en W positief inzake het plan. Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteria uit de welstandsnota voor een gebied met bijzonder welstandsniveau: Criterium A: Stedenbouwkundige samenhang Criterium B: Evenwichtig gevelbeeld Agnetapark Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Kappen boom Formeel advies Welstandsniveau: Bijzonder en stedenbouwkundige context aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het college van B en W positief.

2 Toelichting advies In plaats van de te kappen boom wordt er een nieuwe boom gepland. De structuur van het park wijzigt dus niet. Sint Agathaplein Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Mojo tentoonstelling Formeel advies Welstandsniveau: Bijzonder Soort monument: Rijksmonument en stedenbouwkundige context aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het college van B en W positief. Toelichting monumentenadvies Ten aanzien van deze ingrepen heeft de commissie geadviseerd op 28 februari De tekeningen zijn aangepast conform dit advies. Toelichting welstandsadvies Criterium A: Stedenbouwkundige samenhang Criterium B: Evenwichtig gevelbeeld Criterium C: Passende detaillering, materiaal- en kleurgebruik Hippolytusbuurt 25 Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Vervangen van twee deuren Formeel advies Welstandsniveau: Bijzonder Soort monument: Rijksmonument en stedenbouwkundige context aanvaardbaar mits reeds nieuw gerealiseerde gevelopening rondom wordt afgestuct en er een dorpel wordt geplaatst die een duidelijke onderscheid maakt tussen het oude interieur en de nieuwe doorgang. De commissie adviseert het college van B en W onder voorwaarden positief.

3 Toelichting monumentenadvies De eigenaar is tijdens de vergadering aanwezig. Het pand betreft een rijksmonument. In september 2018 heeft de eigenaar twee oude deuren gepaneleerde en gehouten deuren in omlijsting vervangen door een nieuwe, smallere doorgang. Hierbij is zowel het materiaal van de wand als de oude deuren en omlijsting geheel verloren gegaan. De commissie betreurt het dat de werkzaamheden reeds zijn uitgevoerd en historisch materiaal verloren is gegaan. Omdat alles reeds weg is, en omdat er in de betreffende ruimtes vrijwel geen monumentale interieuronderdelen meer aanwezig zijn waarmee de deuren een eenheid vormen, adviseert zij de huidige doorbraak te legaliseren. Zij geeft daarbij aan dat het wel noodzakelijk is de doorbraak zorgvuldig af te werken door deze rondom te stuken, zodat een gladde afwerking ontstaat die zorgt voor een duidelijk onderscheid tussen de historische delen en de nieuwe doorgang. Dit geldt ook voor de dorpel, die ook van een onderscheidend materiaal moet worden gemaakt. De uitwerking van de wijzigingen in het pand moet op tekening worden uitgewerkt, waarbij het niveau van het tekenwerk minimaal gelijk moet zijn aan de aangeleverde plattegronden van het pand. De tegels in de gang moeten behouden blijven. De lege ruimte tussen de tegels en de muur mag worden aangeheeld met cement. Toelichting welstandsadvies Idem. Oude Kerkstraat / Voorstraat Omschrijving: Welstandsniveau: Plaatsen tijdelijk kunstwerk achter de Oude Kerk Informeel overleg Bijzonder De Adviescommissie Omgevingskwaliteit geeft aanbevelingen die stimulerend, opbouwend en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de omgevingskwaliteit. Aanbevelingen De ontwerper is in de vergadering aanwezig en licht het plan toe. Het idee is om de contrasten van de gouden eeuw in een stoel met afgietsels van ornamenten van monumentale onderdelen uit die tijd zichtbaar te maken. De commissie is positief ten aanzien van het gepresenteerde plan en over de gekozen tijdelijke locatie. Een verdere uitwerking en/of alternatieve locatie ziet zij te zijner tijd graag tegemoet.

4 Kloksteeg Omschrijving: Welstandsniveau: Gevelschildering Informeel overleg Bijzonder De Adviescommissie Omgevingskwaliteit geeft aanbevelingen die stimulerend, opbouwend en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de omgevingskwaliteit. De ambtelijk opdrachtgever is in de commissie aanwezig en licht het plan toe. Aanbevelingen De commissie staat positief tegenover het idee om de steeg door een muurschildering te verfraaien. Wel adviseert zij het plan aan te passen: Ten eerste geeft de commissie aan dat het voorgestelde plan een te grote impact heeft op het beeld vanaf de Oude Delft. De commissie adviseert om een eventuele gevelschildering op het hoekpand Oude Delft/ Kloksteeg te beperken tot de begane grond en het overige bestaande metselwerk in het zicht te laten. De commissie geeft aan dat het zicht op dit metselwerk bij de architectuur van de gevels aan de Oude Delft hoort. Verder geeft de commissie aan dat het nodig is om de steeg als een geheel in beeld te brengen en het ontwerp van de muurschildering daarop aan te passen. Nu zijn de voorstellen nog te conceptueel en is de samenhang en de context (het beeld van de bestaande gevels van de steeg) nog onvoldoende duidelijk. Voldersgracht 20 / De Vlouw t.h.v. 5 Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Maken van gevelopeningen in een voormalige tuinmuur Formeel Welstandsniveau: Bijzonder Soort monument: Gemeentelijk monument en stedenbouwkundige context nog niet aanvaardbaar. Er worden monumentale waarden geschaad. De commissie houdt het plan aan. Toelichting monumentenadvies De eigenaren zijn tijdens de vergadering aanwezig en geven een toelichting op de plannen. De muur waarin de gevelopeningen worden gemaakt, betreft een gemeentelijk monument.

5 De muur is gebouwd als tuinmuur. Dit is nog steeds goed herkenbaar in het uiterlijk van de muur met steunberen en ezelsrug. De muur is een verwijzing naar de historische situatie in het stadscentrum van Delft. De nieuwe gevelopeningen tasten de muur en daarmee het gemeentelijk monument te veel aan. De commissie stelt voor de bestaande deuren en de gepleisterde geveldelen te gebruiken om meer licht in en overzicht vanuit de werkplaats te creëren. Toelichting welstandsadvies Idem. Markt 80 / Oude Langendijk Omschrijving: Welstandsniveau: Soort monument: Haalbaarheidsstudie uitbreiding Nieuwe Kerk Informeel overleg Bijzonder Rijksmonument De Adviescommissie Omgevingskwaliteit geeft aanbevelingen die stimulerend, opbouwend en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de omgevingskwaliteit. De verschillende modellen zijn eerder besproken op 11 oktober 2018 en 22 november 2018, zie onderstaande bijgevoegde verslagen. Na die tijd is er met andere belanghebbenden gesproken en dit heeft tot onverwachte en nieuwe inzichten geleid. Onder andere is er een gesprek met de stad geweest, met het kerkbestuur en via een enquête. Op basis van deze gesprekken is ervoor gekozen om van model D, een aanbouw ter plekke van het zuidtransept, een studie naar functionele haalbaarheid te doen, met model C als tweede optie. De commissie waardeert de presentatie van het onderzoek naar de uitbreiding van de Nieuwe Kerk. Wel geeft zij aan dat op grond van een functioneel modellenonderzoek geen oplossingsrichting gekozen kan worden. Enerzijds omdat behalve functionaliteit ook waarden als bijvoorbeeld aantasting van bouwhistorische waarde en architectonische uitwerking uiteindelijk meegewogen moeten worden. Anderzijds omdat de modellen te uitgesproken verschillende concepten zijn die een te grote impact hebben op de kerk. De commissie geeft aan dat de cultuurhistorische en architectonische waarde van het gebouw leidend moet zijn en niet het gewenste programma. De commissie is geschrokken is van de ruimtelijke consequenties van het gepresenteerde model D. De stapeling van het programma tot een hoge bouwmassa ter plekke van het zuidtransept heeft ingrijpende gevolgen voor de ruimtelijke kwaliteit van het interieur (blokkeren licht van hoge raam) en de monumentale kwaliteit van de buitenzijde van de kerk.

6 Ook stedenbouwkundig zijn er mogelijk bezwaren door het blokkeren van het zicht op de Markt en het stadhuis vanaf de Oude Langedijk. Door de stapeling van het bescheiden programma zijn er ook twee trappenhuizen met lift en bijbehorende hallen noodzakelijk, wat resulteert in een extra ruimtebehoefte van 43%. Door het doorzetten van het bouwvolume van het transept ontstaat er ook in de hoogte een aanzienlijke overmaat. De adviescommissie vindt de impact van een dergelijke grote uitbreiding onaanvaardbaar. De commissie beveelt aan om te zoeken naar een combinatie van modellen om de impact van de nieuwe ingrepen te verminderen. De kerk met zijn ruimtelijkheid moet leidend zijn voor datgene wat geabsorbeerd kan worden en niet het programma. Als programmaonderdelen intern niet passen dan pas moet gezocht worden naar ruimte buiten de kerk. Als die ruimte er niet is, dan is het nodig elders in de omgeving de samenwerking op te zoeken. Dit kan betekenen dat het huidige programma met sanitaire ruimte en 4 zalen van 40m2 te groot is. In plaats van vast te houden aan dit programma en een keuze te maken tussen de abstracte modellen, zou er een studie moeten komen welke onderdelen van het programma in het interieur zijn te realiseren wat daarvan de impact zou zijn en welke onderdelen dan nog eventueel elders of door nieuwbouw aan de buitenzijde te realiseren zijn. De commissie geeft aan dat de architectuur van de kerk wel enige absorptie van nieuwe toevoegingen en ingrepen aankan en dat er eerst moet worden onderzocht in hoeverre het gewenste programma daarmee gerealiseerd kan worden. Informeel overleg Nieuwe Kerk, 11 oktober 2018 Het bestuur van de Nieuwe Kerk presenteert de aanpak voor het realiseren van nevenruimten bij de kerk. Het eerdere plan voor het maken van een kelder bleek te kostbaar en was omstreden wegens de archeologische impact. Voorafgaand aan de uitwerking van het nieuwe ontwerp wil het bestuur in gesprek met de stad en anderen belanghebbenden over de verschillende varianten. Zij presenteert 5 varianten met ingrepen en het interieur en de buitenruimte. Ten aanzien van de varianten geeft de commissie weer dat het goed is om de vraag zo ruim te formuleren. Bij de variant 1 adviseert zij om voor de trap naar de hoger gelegen ruimtes een oplossing in het interieur te zoeken omdat deze veel minder ingrijpend is dan aan de buitenzijde. Bij variant van een uitbreiding aan de zijkant ter plekke van de tuin adviseert zij om te overwegen de uitbreiding meer los van de kerk te maken en vorm te geven. Vroeger waren er meerdere aanbouwen bij de kerk. De commissie geeft aan dat een deel van de gravures niet de historisch exacte situatie weergeeft. De kaart 1832 is de meest betrouwbare bron, uit de tijd toen de kerken nog niet vrij gelegd zijn. In het gesprek met de commissie lijkt variant 1 vooralsnog de meeste kans te maken. Wel is het de bedoeling om over meerdere varianten met de stad in gesprek te gaan. De ontwerpen zijn architectonisch nog niet uitgewerkt. Het plan is om de architect uiteindelijk te vragen ten minste twee varianten verder uit te werken.

7 Informeel overleg Nieuwe Kerk Voortgaande planvorming dd. 22 november 2018 In de vergadering zijn aanwezig: Ron Verduin, architect van Van Hoogevest architecten en Lenart Butein [PM] en Wilco Blaak van de Nieuwe Kerk. Er is al in het kader van participatie een eerste stadsgesprek gehouden. Daarin is het alleen over uitgangspunten en gewenst c.q. vereist programma gegaan, nog niet over de oplossingen. Gevraagd is hoe de stad tegen het kerkgebouw aankijkt en hoe het gebouw in en voor de Delftse samenleving kan functioneren. Over de mogelijke oplossingen zal nog een tweede stadsgesprek worden gevoerd, voorafgaande daaraan is dit overleg met de AOK. De architect toont een presentatie over het gebouw, waarin volgende onderwerpen worden behandeld: Historische analyse Context van het gebouw Waarden van exterieur en interieur Korte samenvatting p.v.e. Getoond worden vervolgens een viertal mogelijkheden hoe het gewenste programma in en/of buiten de kerk onder zou zijn te brengen. De modellen zijn: 1) Inbouw op meerdere plaatsen, en aanbouw tegen de sacristie 2) Nieuwbouw tegen noordzijde toren/ westgevel noorder zijbeuk 3) Nieuwbouw parallel aan de zuiderzijbeuk in de kerktuin 4) Nieuwbouw tegen de gevel van het zuidtransept (verlenging ervan) De vier modellen zijn als het ware zoekrichtingen, nog geen concrete voorstellen. De getoonde massaen vormstudies en materialisaties zijn suggestief bedoeld, als een eerste vingeroefening, om de verhouding van het nieuwe ten opzichte van het monument in beeld te brengen en te onderzoeken wat meer of minder passend lijkt bij het gebouw. De commissie spreekt haar waardering uit voor de presentatie, en voor de door de kerk gevolgde aanpak. Geen van de vier modellen is naar de mening van commissie al bij voorbaat uit te sluiten als een niet begaanbare oplossingsrichting, temeer om dat ze geen van allen een ideale oplossing bieden. Ofwel het exterieur, ofwel het interieur, of beiden worden in elk model op onderdelen ingrijpend gewijzigd. Naar de mening van de commissie liggen de modellen 1) en 3) het meest voor de hand. Op model 1) zal wel verder moeten worden gestudeerd, onder andere op alternatieve, betere posities van de uiteengelegde functies in de diverse gebouwdelen. Een dreigende versnippering

8 kan worden gepareerd door een hoge kwaliteit en een zeer sterke beeldsamenhang van de drie in te bouwen volumes. De kwaliteit zal die moeten zijn van de door de architect getoonde inbouw (afscheiding) in de Magistraatskapel van de Deventer Lebuïnuskerk. Model 3) komt al op het eerste gezicht meest plausibel over. Het nieuwe volume volgt als vanzelf door zijn langwerpigheid de richting van de zijbeuk, en voegt zich naadloos in het helder leesbare type van de kruisbasiliek. Het mag echter in zijn vorm beslist meer autonoom zijn. De commissie beveelt dan ook aan, zoals de architect al voorstelt, het volume juist daarom los te houden van de zijbeuk, op de paar verbindingen na. Dan hoeft de hoogte ook niet de positie van de horizontaal van de zijbeukvensterdorpels te volgen, wat de autonomie en vormvrijheid van de toevoeging verder verhoogt. Bij model 2) merkt de commissie op dat dit door de getoonde vormsuggesties (vrije herhaling van het karakteristieke topgevelprofiel van de zijbeuk) een uitdagende optie is. Maar zondermeer is toevoegen van een volume van drie bouwlagen, hoe goed ook uitgewerkt, hier kritisch. Het verstoort de symmetrie (bij frontaal zicht) van het westfront met twee de toren flankerende bijna identieke zijbeukgevels. Wel merkt de commissie op dat bij een volume aan de linkerzijde van de toren een bijzondere kwaliteit teloor gaat van de toren die met zijn voet aan één zijde op het maaiveld staat en daardoor status uitdraagt. Door toevoeging van het nieuwe volume verdwijnt die unieke situatie. Model 4) is het meest gedurfd en conceptueel het meest ver strekkend. Het ter lengte van een travee verlengen van het zuidtransept over zijn volle hoogte suggereert een ermee corresponderende binnenruimte. Maar in werkelijkheid is het een los tegen de te behouden eindgevel staand volume met erin vanwege het programma drie bouwlagen. In dit model zitten conceptuele en visueel-ruimtelijke strijdigheden van begin af ingebakken. Materiaalkeuze en detaillering zullen die strijdigheid niet kunnen verhullen, en daarom ligt dit model het minst voor de hand.

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 5 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen, Jan Dröge, Herman de Kovel, Paul Achterberg, Verslag: Art Nieuwpoort Margriet Panman

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 februari 2019 Aanwezig: Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Oostsingel 181 Straat/gebied: Oostsingel 181 Dossiernummer: 3027739 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 13 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 22 november 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld 3935875

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota.

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota. ADVIEZEN WELSTAND EN MONUMENTENCOMMISSIE 26-04-2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens Jan Dröge Joyce van Sprundel Herman de Kovel Iris Thewessen Ivjv 161246 Jan Willem Frisostraat 3 Het principeplan is op

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 25 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 25 april 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Van Mourik Broekmanweg Dossiernummer: 4084919 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 2 augustus 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3772091 Omschrijving: Plaatsen

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 28 februari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Van Hallstraat 17 Dossiernummer: 4199547 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 27 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 19 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3686509 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 17 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg, Iris Thewessen Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 6 december 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint.

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM051 Naam monument : Vogelhuys Adres : Kasteellaan 14 Postcode en plaats : 6081 AN Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 5034 Coördinaten

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

VERSLAG PARTICIPATIETRAJECT NIEUWE KERK DELFT. deel 2 december

VERSLAG PARTICIPATIETRAJECT NIEUWE KERK DELFT. deel 2 december VERSLAG PARTICIPATIETRAJECT NIEUWE KERK DELFT deel 2 december 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Stadsgesprek II 4 Vragenlijst 10 2 INLEIDING De Nieuwe Kerk is de afgelopen jaren gerestaureerd. Maar voor

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 8. ROLHEKKEN, LUIKEN EN ROLLUIKEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Woningen aan de Zandhoeklaan te Westerbork Project: 15063 Datum: 14 januari 2015 HAAS, Rudolf de Haas Architect Kwartelstraat 52 8916 BP Leeuwarden Beelkwaliteitsplan

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Opdracht December 1992 Oplevering November 2001 Bouwkosten 5.000.000,- excl. BTW

Nadere informatie

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding.

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding. NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni 2015 Aanleiding. De eigenaar van de percelen tussen en t Vijfeiken, kadastrale nrs. 6500, 6637, 6638 en 5475, Muller- Wagemakers, heeft het

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 1 Inleiding Op 5 november 2013 heeft het college van B en W besloten een bestemmingsplanprocedure op te starten voor de nieuwbouw en restauratie

Nadere informatie

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Inhoud Inleiding Aanleiding Cornelis Elffers Vergelijkbare werken Historische betekenis van de school Het pand Kunstwerken Het

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz.

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz. Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 2 maart 2016 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 2 maart

Nadere informatie

lab03 Project: Bezoekerscentrum Kasteeltuin Slot Assumburg Adres: Tolweg 9, Heemskerk Status: opgeleverd (december 2015)

lab03 Project: Bezoekerscentrum Kasteeltuin Slot Assumburg Adres: Tolweg 9, Heemskerk Status: opgeleverd (december 2015) lab03 Project: Bezoekerscentrum Kasteeltuin Slot Assumburg Adres: Tolweg 9, Heemskerk Status: opgeleverd (december 2015) Opdrachtgever: Gemeente Heemskerk Architect: lab03, Westzaan Wouter de Haas Aannemer:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Inhoud Inleiding 3 Bovengrondse monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten

Nadere informatie

Verslag 6 november 2017

Verslag 6 november 2017 Verslag 6 november 2017 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV67849 het veranderen van de gevel, Akkoord, met het veranderen van de gevel. De Schoolstraat 11 te Halsteren commissie wil graag de materialen

Nadere informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap > Retouradres Postbus 1600 3800 BP Amersfoort Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bloemendaal

Nadere informatie

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E nieuwe ideeën voor oude gebouwen Woonwatertoren soest Woonwatertoren te Soest, Rijksmonument Woonwatertoren soest Exterieur Interieur Woonwatertoren soest Gevel stond op instorten Woonwatertoren soest

Nadere informatie

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 BIBLIOTHEEK DEN HELDER van Veen Architecten en Mars interieurarchitecten Crooswijksesingel 50F 3034CJ Rotterdam www.vanveenarchitecten.nl

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria 13 juni 2017 Monumenten: Aanwijzingscriteria Monumenten: Aanwijzingscriteria Inhoudsopgave 1. Aanwijzingsbeleid voor gemeentelijke monumenten in Oldenzaal... 3 1.1 Algemeen... 3 2. Aanwijzingscriteria...

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120068 Bouwadres Moleneind 33 te Kortenhoef gemand. Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen

Nadere informatie

BIJLAGE 4. Cultuurhistorie in Bitswijk

BIJLAGE 4. Cultuurhistorie in Bitswijk BIJLAGE 4 Cultuurhistorie in Bitswijk Cultuurhistorie Bitswijk Cultuurhistorische kenmerken Inleiding In dit hoofdstuk is eerst de kop van Bitswijk als historisch samenhangende buurtschap met specifieke

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

Onderzoek Groep energieke restauratie

Onderzoek Groep energieke restauratie Onderzoek Groep energieke restauratie Energie Karakteristieken Boerderijen en Kerken Advies rapport Kerk Thema: 4.3 /4.4 Afstuderen Project: Energieke restauratie Opdrachtgever: B. Boschma Datum: 4-6-2012e

Nadere informatie

een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk

een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk een nieuwe nevenbestemming voor de Sint-Laurentiuskerk te Wielsbeke: BIB in de kerk presentatie 7 juni 2017 INLEIDING Sint-Laurentiuskerk - heropbouwkerk uit 1952 - nieuw gemeenteplein INLEIDING marktplein

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM001 Naam monument : n.v.t. Adres : Beemderhoekweg 1 Postcode en plaats : 6095 NS Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie D, nr(s) 292 Coördinaten

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 6. KOZIJN- EN GEVEL- WIJZIGINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing

Nadere informatie

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT Concept B &B RECREATIELOFT LOFT WONINGEN TUIN STEIGERWONINGEN Concept De Eendracht is een prachtig industrieel gebouw dat we willen transformeren naar Cooperatief woongebouw.

Nadere informatie

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep

Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Embargo tot 7 juni 2015 Onderwerp Bescherming bouwhistorie monumenten 2e groep Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 27 januari 2010 heeft de

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Uw aanvraag voor Nieuwe Rijn 110 Rubrieken in blauw zijn het laatst gewijzigd Status per 23-12- Ontvankelijk 26-08- Het college is van oordeel dat er voldoende

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 5 Wijdemeren

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 5 Wijdemeren MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

: onbekend, houten kruisbeeld vermoedelijk van beeldhouwer Tiessen uit Roermond

: onbekend, houten kruisbeeld vermoedelijk van beeldhouwer Tiessen uit Roermond Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM060 Naam monument : Aerenkapel Adres : Moosterstraat bij 15 Postcode en plaats : 6012 RC Haler Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie G nr(s) 145 Coördinaten

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG 24 augustus 2007 MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG STRUCTUUR VARIANTEN VARIANT 1 VARIANT 2 INLEIDING VARIANT 1 (inbouwmodel) VARIANT 2 (uitbreidingsmodel) De benutting van

Nadere informatie

Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen. Markt 19, Zevenbergen

Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen. Markt 19, Zevenbergen Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen Markt 19, Zevenbergen Foto's Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen Kenmerken Adres Markt 19 Huidige functie Kerk Postcode/plaats Oorspronkelijke

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 2 : Boxtel datum : 5-10-2011 bouwplan : het splitsen van de woning bwt.nr. : VB2011034 bouwadres : Boxtelseweg 10 te Liempde Liempde advies : VOLDOET MITS beh. : 1 het bovenvermelde plan VOLDOET aan

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK KLOOSTER MEER HERBESTEMMING HUISHOUDSCHOOL TOT KINDERDAGVERVLIJF datum 12 september 2013 ligging Donkstraat 13, 2320 Meer bescherming monument 02/12/2002 opdrachtgever Klooster

Nadere informatie

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ POMPGEBOUW TAQ TRANSFORMATIE POMPGEBOUW STRIJP T, EINDHOVEN POMPGEBOUW TAQ Na de succesvolle herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven is het nu de beurt aan Strijp T om getransformeerd te worden. Het

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N BEELDKWALITEITSPLAN April 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 1.1. Algemeen 1 1.2. De kamers 1 1.3. Richtlijnen voor de kavel en bebouwing 1 1.4. Procedure 1 Gebied 3 en 4 6 Gebied 5 Accent langs Rijksweg 50

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande, witgeschilderde villa in eclecticistische bouwstijl met kantelen, rondbogen en een erker.

Typering van het monument: Vrijstaande, witgeschilderde villa in eclecticistische bouwstijl met kantelen, rondbogen en een erker. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM055 Naam monument : De Kikkerberg Adres : Roermondseweg 92 Postcode en plaats : 6081 AW Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1639 Coördinaten

Nadere informatie

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning Aan deze verkoopinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige Nederlands

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie