Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe en L.B. Leemrijse T. Dijkstra J. Booij-Venekamp - burgemeester - wethouders - secretaris OPENBARE BESPREEKSTUKKEN O1 Vaststellen van het verslag van de vergadering van 29 januari Wordt vastgesteld. O2 Beantwoording raadsvragen SP inzake subsidieregeling verwijdering asbestdaken. (Z ) Instemmen met de beantwoording van de schriftelijke vragen d.m.v. bijgevoegde concept-antwoordbrief. De SP-fractie kreeg van inwoners te horen dat de subsidieregeling Verwijderen asbestdaken per 1 januari 2019 gesloten is. Naar aanleiding hiervan heeft de SP technische vragen ingediend bij de gemeente Assen. Uit de beantwoording blijkt dat de subsidieregeling inderdaad door het ministerie is afgeschaft in verband met het bereiken van het subsidieplafond. De SP vindt het niet wenselijk dat de subsidieregeling 6 jaar voor het einde van de verwijdering van asbest al is afgelopen. wijzigingen. O3 Verduurzamen gemeentelijk vastgoed. (BB/49) 1. De raad middels bijgevoegde brief informeren over het proces van de raadsvoorstellen Pilot Verduurzamen Gemeentelijk Vastgoed en Masterplan Klimaatneutraal Gemeentelijk Vastgoed; 2. De raad voorstellen om in te stemmen met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet van voor verdere uitwerking van het verduurzamen van drie gebouwen in de pilot; 3. De raad voorstellen om Het college heeft op 4 december 2018 ingestemd met het voorstel BB00492/P om een Masterplan Klimaatneutraal Gemeentelijk Vastgoed op te stellen en om de Pilot Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed verder uit te werken. Het college stelt voor aan de raad om voor het Masterplan uit het Duurzaamheidsfonds en voor de Pilot een voorbereidingskrediet van beschikbaar te stellen. Het voorstel is tijdens de consulterende raadsvergadering van 10 januari jl. door portefeuillehouder Smith ingetrokken, waarbij is aangegeven dat 1. Conform. 2. Conform met wijzigingen. 3. Conform met wijzigingen.

2 in te stemmen met het opstellen van een Masterplan Klimaatneutraal Gemeentelijk Vastgoed en de kosten à te dekken uit de hiervoor beschikbare middelen binnen het Duurzaamheidsfonds. er 2 afzonderlijke voorstellen worden voorgelegd. O4 Cliëntondersteuning; contract MEE Drenthe. (BB/50) 1. De opdracht tot cliëntondersteuning aan MEE-Drenthe te verlenen voor 2019 conform bijgaand concept- contract; 2. Instemmen met de daaraan verbonden kosten ad en deze te dekken uit n het reguliere WMO budget begroting 2019; 3. MEE Drenthe een budget van beschikbaar te stellen voor de ontlasting van mantelzorgers eveneens te dekken uit het WMO-budget 2019 (Logeerkring Drenthe). De gemeenten hebben sinds 2015 de plicht onafhankelijke cliëntondersteuning kosteloos aan te bieden. MEE Drenthe voert die taak sindsdien in Assen uit. In 2018 is meer inzicht verkregen in de omvang en complexiteit van de hulpvragen alsook de inzet van MEE daarop. In het contract is naast de opdracht voor onafhankelijke cliëntondersteuning, binnen het beschikbare budget (gelijk aan 2018), een opdracht gegeven voor een pilot waardoor meer inzicht wordt verkregen in de mogelijkheden van afschaling van interventieniveau 4 naar 3. Conform. O5 Adviezen RCPA en Participatieraad t.b.v. wijzigingen verordening Wmo en Jeugdhulp. (BB/51) 1. Kennis nemen van het advies van de adviesraden RCPA en Participatieraden op de gewijzigde conceptverordening Wmo en Jeugdwet; 2. Instemmen met de beantwoording van het advies van de RCPA. Het college heeft op 8 januari 2019 ingestemd om de gewijzigde conceptverordening Wmo en Jeugdhulp op 14 februari ter besluitvorming voor te leggen aan de leden van de raad. De adviesraden, RCPA en Participatieraad, zijn geïnformeerd over de voorgenomen wijzigingen en hen is gevraagd om advies uit te brengen. De Participatieraad heeft per mail laten weten akkoord te gaan met de wijzigingen (zie bijlage). De RCPA heeft per mail een schriftelijk advies gegeven op de wijzigingen en het college gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden. De beantwoording staat per Conform.

3 vraag/opmerking in rood geschreven. Aan u wordt gevraagd om in te stemmen met de voorgestelde beantwoording, en de adviezen van de adviesraden vrij te geven aan de raad. O6 Startnotitie inkoopproces Jeugdwet en Wmo Noord en Midden Drenthe (NMD). (BB/52) Wij vragen u om: 1. In te stemmen met bijgaande startnotitie inkoopproces Jeugdwet en Wmo NMD; 2. De gestelde kaders ter instemming voor te leggen aan de leden van de raad middels bijgevoegd raadsvoorstel; 3. Kennis te nemen van de oplegger kaders; 4. De startnotitie inkoopproces Jeugdwet en Wmo NMD en de oplegger kaders ter informatie vrij te geven aan de leden van de raad; 5. De startnotitie inkoopproces Jeugdwet en Wmo NMD, de oplegger kaders en de gestelde kaders voor advies vrij te geven aan de Participatieraad en de RCPA. In de bijlage treft u de startnotitie inkoopproces Wmo en Jeugdwet aan die is opgesteld in samenwerking met de gemeentes Aa en Hunze, Midden Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo. In deze notitie zijn kaders opgenomen die de basis vormen voor het inkoop-proces en wordt een toelichting gegeven op het inkoopproces. Naast de notitie treft u een oplegger kaders aan die vanuit het perspectief van de gemeente Assen een toelichting geeft op de startnotitie en het raadsvoorstel. In het raadsvoorstel wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met de kaders. wijzigingen in het raadsvoorstel. O7 Brief aan leden van de raad over voetbalvereniging ACV. (BB/55) Bijgaande brief aan de leden van de raad versturen. In de begrotingsvergadering van 5 november 2018 is ingesproken door de heer De Rijke, voorzitter van voetbalvereniging ACV. wijzigingen. O8 Schriftelijke vragen van de fractie van de VVD over een toegezegde brief met betrekking tot voetbalvereniging ACV. (Z ) De schriftelijke vragen van de fractie van de VVD beantwoorden conform bijgevoegde conceptbeantwoording. De fractie van de VVD stelde op 22 januari 2019 schriftelijke vragen over een toegezegde brief met betrekking tot voetbalvereniging ACV. Conform. O9 Voorstel experiment regelluwe bijstand. (BB/54) 1. Instemmen met ruimte bieden voor een experiment voor bijstandsgerechtigden (bijlage 1, verzoek Wonderne- Op 30 november heeft de Wonderneming (i.o.) een voorstel ingediend aan de raad voor een experiment met regelluwe bijstand. Het college stelt voor om wijzigingen in de antwoordbrief.

4 ming). 2. Instemmen met bijgaande antwoordbrief aan De Wonderneming (bijlage 2). 3. Instemmen met het in afschrift versturen van de brief aan de raad. in het kader van Right to Challenge ruimte te bieden voor een Verkenning, waarin het voorstel wordt uitgewerkt tot een levensvatbaar plan. Hierbij moeten randvoorwaarden uitgewerkt worden, zoals de criteria voor deelname, financiering, en afspraken met Werkplein Drentsche Aa. O10 Kaderbrieven 2020: VRD, Recreatieschap Drenthe, RUD Drenthe en Publiek Vervoer. (BB/57) 1. Kennis te nemen van de Veiligheidsregio Drenthe. 2. Kennis te nemen van het Recreatieschap Drenthe. 3. Kennis te nemen van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe. 4. Kennis te nemen van het Publiek Vervoer. 5. De raad de volgende collegereacties op de ingediende kaderbrieven mee te geven: a. de volgende zienswijze te geven op de kaderbrief 2020 van de VRD: De VRD te verzoeken om de capaciteit en middelen die in de kaderbrief 2020 zijn opgenomen ten behoeve van het op peil houden van paraatheid en ontwikkeling brandweerzorg, crisisbeheersing en data en informatie expliciet tot uiting te brengen in de begroting en daarbij het verschil tussen kosten van het op peil houden van de paraatheid en de kosten voor ontwikkeling brandweerzorg duidelijk Op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 34b, worden de beleidsmatige en financiële kaders voor de begroting voor het volgende jaar door het dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling toegezonden aan de gemeenteraden. Op 14 maart 2019 heeft de raad de kaderbrieven van verschillende gemeenschappelijke regelingen geagendeerd. Met dit voorstel neemt u kennis van de ingediende kaderbrieven en formuleert u een collegereactie op deze brieven als advies aan de gemeenteraad. wijzigingen in het raadsvoorstel.

5 te maken, alvorens akkoord te gaan met de begroting 2020 ; b. de volgende aanbevelingen mee te geven aan de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe: I. de voorgestelde incidentele verhoging van 5% voor 2020 in de begroting nader te specificeren en te beargumenteren; II. het organisatieontwikkelprogramma mag niet ten koste gaan van de productie; c. geen zienswijze in te dienen op de kaderbrief 2020 van het Recreatieschap Drenthe; d. geen zienswijze in te dienen op de kaderbrief 2020 van het Publiek Vervoer. O11 Kaderbrieven 2020: Werkplein Drentse Aa, GKB en GGD Drenthe. (BB/56) 1. Kennis te nemen van Werkplein Drentse Aa. 2. Kennis te nemen van de GKB. 3. Kennis te nemen van de GGD Drenthe. 4. De raad de volgende collegereacties op de ingediende kaderbrieven mee te geven: a) geen zienswijze in te dienen op de kaderbrief 2020 van Werkplein Drentse Aa; b) uit de kaderbrief GKB komt naar vo- Op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 34b, worden de beleidsmatige en financiële kaders voor de begroting voor het volgende jaar door het dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling toegezonden aan de gemeenteraden. Op 14 maart 2019 heeft de raad de kaderbrieven van verschillende gemeenschappelijke regelingen geagendeerd. Met dit voorstel neemt u kennis van de ingediende kaderbrieven en formuleert u een collegereactie op deze brieven als advies aan de gemeenteraad. wijzigingen in het raadsvoorstel.

6 ren dat ondanks de herijking, die goed verloopt, de GKB nog altijd te maken heeft met grillige patronen in de vraag naar hun dienstverlening. Dit heeft deels te maken met de keuzes die individuele gemeenten maken in het kader van de transformatie sociaal domein en deels met het tweedelijns werk dat niet gelijkmatig verdeeld binnenkomt maar in pieken en dalen. Dat laatste kan deels ondervangen worden door een goede afstemming tussen de eerste en tweede lijn, hier wordt nu volop op ingezet. De afbouw van de DVO-gemeenten is gestart, er zijn nu minder DVOgemeenten; c) de volgende zienswijze te geven op de kaderbrief 2020 van de GGD Drenthe: 'Kostenstijgingen en extra investeringen mogen alleen doorberekend worden nadat deze nader zijn toegelicht in de begroting 2020, waarbij is aangetoond dat deze niet zijn op te vangen in de huidige meerjarenbegroting of wanneer het niet doorvoeren leidt tot dienstverlening onder het wettelijk of

7 maatschappelijk aanvaardbare niveau.' O12 Verzelfstandiging TT Festival (BB/44) 1. Vaststellen van de volgende documenten ten behoeve van het oprichten van de Stichting TT Week Assen: - Ambitiedocument Toekomst TT Festival Assen vanaf 2019; - ontwerpakte - Oprichting Stichting TT Week Assen; - concessieovereenkomst Gemeente Assen Stichting TT Week; - profiel leden van de Raad van Toezicht; - Kader voor Vergunningverlening en Handhaving TT week; - Beleidsregel TT week. 2. De raad d.m.v. bijgevoegd raadsvoorstel voorstellen om: A. het Ambitiedocument toekomst TT Festival Assen vanaf 2019 vast te stellen; B. voor de uitvoering van de in de concessieovereenkomst aangegeven activiteiten en werkwijzen aan de Stichting TT Week Assen een bedrag van inclusief voor de organisatie van de Night Ride te vergoeden gedurende de looptijd van die overeenkomst (t/m 2023), en deze uit- In de collegevergadering van 18 september 2018 is het ambitiedocument Toekomst TT Festival Assen vanaf 2019 in concept vastgesteld. Op 22 november 2018 is dit besproken in de Raad en daarnaast is er afstemming geweest met diverse stakeholders. Dit heeft geleid tot een definitief ambitiedocument. In dit ambitiedocument is vastgelegd dat de organisatie van de TT week overgaat naar de nog op te richten Stichting TT Week Assen. De stichting wordt vergunninghouder en organisator voor activiteiten die in de TT week plaatsvinden in de binnenstad. Ten behoeve van het oprichten van de stichting zijn de volgende documenten opgesteld: de ontwerpakte met statuten, de concessie-overeenkomst, de profielschets voor leden van de Raad van Toezicht, het kader voor Vergunningverlening en Handhaving in de betreffende TT week, en de Beleidsregel TT week. Conform.

8 O13 Jaarafsluiting 2018; overhevelen niet bestede budgetruimte van 2018 naar (BB/47) gave te dekken ten laste van het in de gemeentebegroting opgenomen evenementenbudget binnen het programma Aantrekkelijk; C. de organisatie van de kermis geheel over te laten gaan naar de stichting en de in de gemeentebegroting daarvoor geraamde uitgaven en inkomsten te laten vervallen. De organisatie van de kermis geheel over te laten gaan naar de stichting en de in de gemeentebegroting daarvoor geraamde uitgaven en inkomsten te laten vervallen. - Instemmen met de inventarisatie budgetoverheveling 2018/ 2019 ad en in combinatie daarmee - voor dit bedrag de reserve jaarovergang 2018/2019 vormen en deze dekken uit de algemene reserve; - de raad informeren en melden dat definitieve besluitvorming over de budgetoverheveling c.a. plaatsvindt bij de behandeling en vaststelling van de jaarrekening 2018 (in juli a.s.). Vastgesteld in de vergadering van 12 februari 2019., burgemeester, secretaris In het kader van de jaarafsluiting 2018 moet u vaststellen of er sprake is van niet of deels niet bestede budgetruimte die voor verdere beleids- en planuitvoering naar 2019 moet worden overgeheveld. In de financiële verordening zijn hiervoor spelregels opgenomen. Dit voorstel dient ter invulling daarvan. aanpassing in de brief aan de raad.

9 OPENBARE CONFORMSTUKKEN (overige collegebesluiten 25 januari 2019 t/m 31 januari 2019) Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O14 O15 O16 Programmaplan Omgevingswet. (BB/43) Regionale samenwerking Beschermd Wonen na decentralisatie in (BB/48) Financiële kaders verbonden- en subsidiepartijen. (BB/53) 1. Instemmen met de doelen, ambities en aanpak zoals beschreven in het Programmaplan Omgevingswet. 2. Instemmen met daarvoor benodigde middelen en bijbehorend dekkingsvoorstel en dit voor te leggen aan de gemeenteraad. 3. Instemmen met bijgevoegd raadsvoorstel. 1. Instemmen met de keuze van het bestuurlijk overleg voor samenwerking in twee regio s na decentralisatie van Beschermd Wonen in 2021, te weten Noord- en Midden Drenthe en Zuid-West Drenthe; 2. Instemmen dat de gemeente Assen vanaf 2021 voor Beschermd Wonen gaat samenwerken met de gemeenten Aa en Hunze, Midden Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo in de regio NMD; 3. Instemmen met de keuze van het bestuurlijk overleg voor het volgen van het landelijk tijdpad voor de decentralisatie per De verbonden- en subsidiepartijen middels bijgevoegde brief informeren over de financiële kaders voor het opstellen van de begroting Op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking en op 1 januari 2029 moet de wet volledig geïmplementeerd zijn. Om klaar te staan voor de Omgevingswet heeft de gemeente Assen een programmaplan opgesteld waarin de doelen, ambities, de aanpak en middelen beschreven staan voor met name de periode tot en met 2021 en een eerste doorkijk voor de periode Assen is centrumgemeente voor de uitvoering van Beschermd Wonen (BW) voor de regiogemeenten Aa en Hunze, Assen, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. De rol van de centrumgemeente komt per 1 januari 2021 te vervallen; de middelen worden via een nieuw objectief verdeelmodel gedecentraliseerd naar alle gemeenten. Samenwerking tussen gemeenten blijft nodig om voldoende, passende ondersteuning voor de doelgroep te organiseren, rekening houdende met lokale initiatieven. Voor de regionale samenwerking na decentralisatie is het voorstel om dit in twee regio s te doen, namelijk Noord- en Midden Drenthe en Zuid-West. Belangrijkste reden is om de ondersteuning zo dicht mogelijk bij inwoners te organiseren en aan te sluiten op het lokale zorgaanbod. Elk jaar ontvangen de verbonden partijen en grote subsidiepartijen (> ) een brief van de gemeente met daarin de financiële kaders voor het komende begrotingsjaar. De verbonden- en subsidiepartijen dienen de begroting voor 2020 op te stellen met inachtneming van deze kaders. De ontwerpbegrotingen van de gemeenschappelijke regelingen dienen (conform de wet gemeenschappelijke regelingen) voor 1 mei aangeboden te worden aan de raden van de deelnemende gemeenten. De subsidiepartijen hebben eigen afspraken over het indienen van de begrotingen.

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco- burgemeester

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 februari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 februari 2019. Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus AK Assen ons kenmerk U

De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus AK Assen ons kenmerk U De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus 402 9400 AK Assen 0592-324660 info@vrd.nl www.vrd.nl ons kenmerk U190963 inlichtingen bij Marten van Delden uw kenmerk telefoonnummer 06-10147911 datum 7 mei

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10.

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé Locosecretaris

Nadere informatie

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo,

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer T. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 februari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 30 augustus 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR. Onderwerp. Voorstel

VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR. Onderwerp. Voorstel VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR Vergaderdatum: 23 maart 2016 Agendapunt nr: 7a Route Vergadering d.d. besluitvorming Kenmerk: Voorstel000765 Dagelijks bestuur 7 maart 2016 Status: ter besluitvorming Opsteller:

Nadere informatie

Instemmen met het continueren van de Collectieve Ziektekostenverzekering voor Minima. 1. De toeristisch-recreatieve samenwerking in

Instemmen met het continueren van de Collectieve Ziektekostenverzekering voor Minima. 1. De toeristisch-recreatieve samenwerking in BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco-burgemeester

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van Nr. Dienst/Registratienummer Het college heeft besloten: 1. Concept interne besluitenlijst collegevergadering van 9 april 2019 Informatiemanagement 896816 Y. Arnoldussen-Schors yvonne.arnoldussen@brunssum.nl

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u hierover en vragen wij u de gemeenschappelijke regeling VRD op dit onderdeel te wijzigen.

In deze brief informeren wij u hierover en vragen wij u de gemeenschappelijke regeling VRD op dit onderdeel te wijzigen. Aan de leden van de Drentse colleges van B&W Postbus 402 9400 AK Assen 0592-324660 info@vrd.nl www.vrd.nl ons kenmerk U160256 inlichtingen bij Marten van Delden uw kenmerk telefoonnummer 06-10147911 datum

Nadere informatie

X Besluitenlijst d.d vaststellen. 2. N.v.t. N.v.t. Mededelingen - 3. Mans BVO Algemene plaatselijke verordening Het college besluit:

X Besluitenlijst d.d vaststellen. 2. N.v.t. N.v.t. Mededelingen - 3. Mans BVO Algemene plaatselijke verordening Het college besluit: Agenda van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 15 januari 2019 Openbare gedeelte besluitenlijst Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, secretaris Dhr. R.A. de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning Aan : Leden bestuurlijk overleg BW/MO Steller : Ina Roelfsema, namens regionaal ambtelijk overleg beschermd wonen Datum : donderdag 15 november 2018 Onderwerp : Advies en besluitvorming samenwerking beschermd

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.A.M.J. Walraven, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris C.C. Boode 0. ADV/M/15/09664 Z/M/15/15761 Secretaris C.C. Boode Agenda college 1. ADV/M/15/09658

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 juni 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 20-11-2018 Tijd 9:00-12:00 Locatie Voorzitter Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis 2 NOTA'S VOOR DE RAAD (OND-BB-ED) 2.c.1 ED:RV:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

> Raadsvoorstel. Informatieve bespreking: 07 februari Onderwerp: Nader te bepalen. Consultatieve Raad: Besluitvormende raad:

> Raadsvoorstel. Informatieve bespreking: 07 februari Onderwerp: Nader te bepalen. Consultatieve Raad: Besluitvormende raad: Informatieve bespreking: Consultatieve Raad: Besluitvormende raad: 07 februari 2019 Nader te bepalen Datum verzending: 6 februari 2019 Onderwerp: 14 maart 2019 Beschikbaarstelling krediet TT Festival Voorstel:

Nadere informatie

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juli 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Nummer 9 Locatie Gemeentehuis Den Burg Datum 28 februari 2017 Aanwezig De heer M.C. Uitdehaag (voorzitter) De heer R. van

Nadere informatie

Gemeente Assen. > Besluitenlijst

Gemeente Assen. > Besluitenlijst > Besluitenlijst BESLUITENLIJST Nr. Onderwerp Besluit/toezegging I. INFORMEREND BLOK 1. Digitaal vergunningensysteem parkeren De heer E. de Groot, projectleider digitaal vergunningparkeren, informeert

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16027021 Documentnummer: INT - 16311\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 23 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 4 maart 2014 10/5.03

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 4 maart 2014 10/5.03 Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 4 maart 2014 10/5.03 BW14.0156 10/5.06 BW13.1079 Ja Zebrapad Poiesz Nieuw Roden Het benodigde verkeersbesluit c.a. voor te bereiden. Hierna het toegezegde zebrapad

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 februari 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

C O L L E G E V A N B & W G E M E E N T E G O R I N C H E M

C O L L E G E V A N B & W G E M E E N T E G O R I N C H E M C O L L E G E V A N B & W G E M E E N T E G O R I N C H E M Besluitenlijst 5 maart februari 2019 Aldus vastgesteld in de B&W vergadering van 12 maart 2019 1.7074 Subsidie Internationaal Filmfestival Gorinchem

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 26 juni 2018 Zaaknummer: 496730 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

AGENDA/BESLUITENLIJST (Openbaar) Vergadering B&W d.d. 20 december 2016, week 51

AGENDA/BESLUITENLIJST (Openbaar) Vergadering B&W d.d. 20 december 2016, week 51 AGENDA/BESLUITENLIJST (Openbaar) Vergadering B&W d.d. 20 december 2016, week 51 Aanwezige leden: L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester, voorzitter F.W. Jansen, wethouder E. Mulder-Metselaar, wethouder P.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. J.C.F. Broekhuizen Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

Naam steller, Merlijn Kurvers Kenmerk. telefoon. Portefeuillehouder

Naam steller, Merlijn Kurvers Kenmerk. telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Beleidsplan Transformatie van AWBZ naar WMO deel 2 Datum 11 maart 2014 Naam steller, Merlijn Kurvers Kenmerk telefoon 9267 Afdeling SMO Portefeuillehouder Hendrik Hoeksema Voorstel 1.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Aanwezigen: Burgemeester, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris J.P.P.S. Ruyters 1. ADV/M/18/11064 Z/M/17/50227 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college d.d.

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Voorstel voor gemeenteraad Hoogeveen

Voorstel voor gemeenteraad Hoogeveen Voorstel voor gemeenteraad Hoogeveen Onderwerp Toekomst Alescon Wij willen Een toekomstbestendige uitvoering van de sociale werkvoorziening Wij besluiten 1. Kennis te nemen van de besluiten van het college

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00610473 Op voorstel B&W d.d.: 16 mei 2017 Datum vergadering: 30 mei 2017 Portefeuillehouder: Rol gemeenteraad: Zienswijze concept Ondernemingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 14 mei 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in

Nadere informatie

CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE

CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel, MiddenDrenthe, Noordenveld,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017 Aanwezig: de heren S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. T.J. van der Zwan en mevrouw J. van der Laan. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 APRIL 2019 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 29 mei 2018 Zaaknummer: 471970 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014. Nummer: 14IN005729

Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014. Nummer: 14IN005729 Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014 Aanwezig: Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Jacobs,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Olierook, Kok, De Jong en Wijnne, secretaris Reus en loco-secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering 189686 Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering van 26 februari 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 26 februari 2019 2. De vastgestelde openbare besluiten van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 AUGUSTUS 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT Registratienummer raad: 1131511 Datum: 15 juli 2014 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Raadsvoorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie