Nieuws van de directie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de directie"

Transcriptie

1 ( ) 21 oktober groep 3 gaat naar Jan Cunen museum 22 oktober IPC-middag (voor ouders van 13.45u u) 23 oktober Centrum Jeugd & Gezin op school: 8.15u u HERFSTVAKANTIE 24 oktober t/m 1 november 25 oktober de wintertijd gaat in (klok een uur terug) 31 oktober gezinsviering H. Hartkerk aanvang 18.30u 2 november studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 november start codeweek 5 november VVN actie fietscontrole zichtbaarheid VOORAANKONDIGING: 13 november inloopochtend Nieuws van de directie Beste ouders/verzorgers, Donderdag wordt in iedere groep het eerste thema van IPC afgerond. U bent van harte welkom om deze middag naar school te komen. De kinderen kunnen u dan vertellen en laten zien wat ze de afgelopen periode hebben gedaan en geleerd. Verderop in het JFKaatje vindt u informatie over deze middag. Ik heb al een hoop brieven terug van de evaluatie van het continurooster. U kunt deze brieven nog tot en met vrijdag inleveren. Tot slot wens ik u alvast een mooie herfstvakantie! Met vriendelijke groet, Marion van Rooij - locatieleider datum jarige groep OKTOBER 23 Lieke 6 23 juf Marika Quinten 7 26 Joris 2 26 Marlon 5 30 Billy 3 NOVEMBER 01 Gino 7 03 Ryco 7 07 Julia 4 Oud-papier / speeltoestel/ luizenzakken / IPC-middag / juf Maria naar Amerika Leerlingenraad MR Opening Kinderboekenweek Nieuws uit de groepen Ingekomen post Iedereen mag teksten of tekeningen aanleveren via nieuwsbrief.jfk@gmail.com. Het volgende krantje komt uit op woensdag 11 november. Kopij kan aangeleverd worden tot uiterlijk vrijdag 6 november. Plaatsing onder voorbehoud.

2 Oud Papier Ophalers gevraagd In het vorige JFKaatje hebben we een oproep geplaatst voor Oud Papier Ophalers. Mensen die zich niet voor een heel jaar willen opgeven, kunnen nu ook aanmelden voor één keer. Wij zijn nog op zoek naar lopers voor: donderdag 7 januari: 18.00u start vanaf school (route duurt 1,5 uur) donderdag 21 januari: 18.00u start vanaf school (route duurt 2,5 uur) Mail naar josastrid5@gmail.com We begroeten de volgende nieuwe leerlingen: - Ryan in groep 1 - Thomas in groep 1 Welkom op onze school!!! Speeltoestel Vorig jaar heeft de leerlingenraad een sponsorloop en rommelmarkt georganiseerd voor een nieuw speeltoestel. Hier is maar liefst 1450 euro opgehaald. Een nieuw toestel kost veel geld en moet voldoen aan strenge eisen. De leerlingenraad en juf Marion zijn bezig om zo snel mogelijk een nieuw toestel te kunnen zetten. We houden u in de JFKaatjes op de hoogte! Luizenzakken Vrijdag krijgen de kinderen hun luizenzak mee naar huis. We vragen u de luizenzak thuis te wassen, binnenstebuiten op 60 graden. Is de luizenzak kapot? U kunt een tweedehands zak krijgen of een nieuwe kopen voor 4 euro. Dit kunt u doen bij Marion. Bedankt voor de medewerking. IPC-middag De middag begint om uur. Er is dan een gezamenlijke opening in de speelzaal. Groep 1-2 presenteert het thema waar ze de afgelopen tijd aan hebben gewerkt. Daarna bent u van harte welkom om in de klassen te kijken. Groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8 laten u zien wat ze hebben gedaan en geleerd. Om uur gaan de kinderen samen met de leerkrachten de spullen opruimen. U kunt dan eventueel in de speelzaal wachten onder het genot van een kopje koffie of thee. De school is om uur uit. Juf Maria gaat naar Amerika Juf Maria staat een spannend avontuur te wachten. Ze gaat namelijk op studiereis naar Amerika. Deze reis hebben meneer Peter en juf Marion ook gemaakt. Samen met collega's van de andere SKBOscholen zal juf Maria de Coalition of Essential Schools (CES) gaan bezoeken. Een prachtige studiereis naar New York en Boston. Juf Maria vertrekt op 31 oktober en zal donderdag 5 en vrijdag 6 november vervangen worden door juf Danique. Na de reis zal juf Maria verslag doen van haar bevindingen. U kunt ook een kijkje nemen op Juf Maria, wij wensen je een fantastische, leerzame studiereis!

3 Leerlingenraad Onze school heeft een leerlingenraad. Ook dit jaar zijn er weer vier nieuwe leden gekozen: Annabel (gr 8), Manisha (gr 7), Djensey (gr 6) en Marlon (gr 5). Waarom hebben we een leerlingenraad op school? * De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten dat ze meetellen. * De leerlingen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. * We laten de leerlingen ondervinden wat realistisch en haalbaar is. * Met de leerlingenraad bevorderen we actief burgerschap. De nieuwe leerlingenraad heeft voor de eerste keer vergaderd. Punten die besproken zijn: - voorstellen van de leerlingenraad - verwachtingen uitspreken - afspraken gemaakt - ideeën van de leden van de leerlingenraad besproken De leerlingenraad gaat de eerste periode actief aan de slag met: het vullen van de buitenspeelkar, het schoolplein oppimpen en het evalueren van het continurooster en organisatiestructuur in groep 5 t/m 8. De nieuwe leerlingenraad zal ook de hulp inroepen van de oude leerlingenraad (Hélène, Pim en Riem), omdat zij al veel voorwerk voor het schoolplein hebben gedaan. Annabel, Manisha, Djensey en Marlon veel succes in de leerlingenraad!!! In het volgende JFKaatje zullen zij zich persoonlijk voorstellen.

4 Jaarverslag MR en MR : Nieuwe structuren Na het advies van de MR aan het einde van het schooljaar om (nog) niet over te gaan tot de invoering van het continurooster, heeft dit onderwerp tot aan januari 2015 als gespreksonderwerp op de agenda van de MR vergaderingen gestaan. Dit is de reden dat er gekozen is voor een MR-jaarverslag over twee schooljaren. Er is in dit verslag dan ook ruim aandacht voor dit agendapunt, dat in het afgelopen jaar als vast agendapunt is behandeld tijdens de MR-vergaderingen. De betrokkenheid van ouders bij de overlegstructuur van de MR is deze periode weer verder verhoogd. Het ouderpanel is uitgebreid en heeft meer vragen gesteld en beantwoord gekregen. Ook zijn de ouders weer bevraagd via een ouderraadpleging over hun mening ten aanzien van bijv. de invoering van het continurooster. Ouders en teamleden van de JFK zijn formeel en informeel door de MR-leden geïnformeerd over (te nemen) besluiten en te bespreken onderwerpen door de MR. Voor een volgende periode is het idee besproken om ouders actief uit te nodigen bij vergaderingen van de MR. Zoals ieder jaar zijn we als MR betrokken bij de goedkeuring en advisering van een aantal managementrapportages en managementcontracten. In dit jaarverslag komen we kort terug op de belangrijkste punten in deze documenten. De besluitvorming tijdens het overleg over het continurooster, heeft de MR genoodzaakt een nieuwe besluitvormingsmethodiek op te nemen in het huishoudelijk reglement. Hiermee wil de MR zoveel mogelijk voorkomen dat er binnen de MR een patstelling kan ontstaan over adviezen, dan wel te nemen besluiten. Tot slot wil ik namens de MR de ouders, leerkrachten en de directie bedanken voor hun inzet, ingebrachte meningen en visie in de afgelopen twee jaar. Het heeft de MR veel inzichten gegeven, die we mee konden nemen in de besproken onderwerpen en besluitvorming. Het heeft ons tevens geleerd dat duidelijkheid, goed luisteren en mogelijkheid tot inspraak uiteindelijk leidt tot tastbare resultaten. Bijgaand treft u samenvattend de hoogtepunten aan, uit datgene wat besproken en besloten is tijdens de vergaderingen van het afgelopen twee schooljaren. Dit is tevens mijn laatste verslag als voorzitter van de MR. Ik wens mijn opvolger en mede-mr leden veel succes toe in de komende jaren en bedank alle MR leden en de directie van de JFK voor de fijne en constructieve samenwerking! Ik wens u als ouders en leerkrachten veel leesplezier en mocht u vragen of opmerkingen dan verneem ik dat graag. Maarten Schenk Voorzitter Medezeggenschapsraad JFK

5 Samenstelling MR De samenstelling van de MR was in het schooljaar jaar onveranderd. Vanuit de personeelsgeleding zijn Guido Leijen (secretaris), Frenny Mulders, Marloes Witte en Marjorie van Hest vertegenwoordigd en vanuit de oudergeleding Jan Ekkel, Lisette van Zandvoort, Joop Kruijssen en Maarten Schenk (voorzitter). Aan het einde van dit schooljaar zijn er in mei 2014 verkiezingen geweest en is er direct gekozen voor een kleinere MR, te weten 6 leden in plaats van 8. Deze verkiezingen en de nieuwe samenstelling hebben er toe geleid dat we afscheid hebben genomen van Lisette van Zantvoort, Joop Kruijssen en Marjorie van Hest. Vanaf deze plaats nogmaals dank voor jullie inzet en inbreng in de afgelopen jaren! Als nieuw lid voor de oudergeleding wordt Petra van Hinthum door de ouders verkozen en toegevoegd aan de MR van de John F. Kennedyschool. Peter Janssen en Marion van Rooij vertegenwoordigen het MT tijdens de MR vergaderingen. Inbreng Directie De MR wordt ieder jaar ruimschoots meegenomen door Peter Janssen en Marion van Rooij in de aanpak van de directie en het team om de resultaten van de leerlingen van de JFK naar een hoger plan te brengen. De planmatige aanpak, het invoeren van nieuwe lesmethoden en het differentiëren en erkennen van niveaus van leerlingen zijn daarbij ruimschoots aanbod gekomen. Daarnaast heeft de directie ons in alle openheid en onomwonden bericht over de structuur van de organisatie en de samenstelling van het team. Voor een kleine school als de JFK is in het afgelopen twee jaren veel gewijzigd in de vormgeving van de lessen en de klassen. Groepen zijn kleiner geworden en het aantal leerlingen blijft een dalende trend vertonen. Deze onderwerpen zijn uitvoerig besproken en toegelicht. De MR is blij met de openheid en de wijze waarop de directie, de MR tijdig, volledig en discreet heeft geïnformeerd. De MR heeft tijdens de vergaderingen de ruimte gekregen om de ingebrachte informatie te bespreken en kritisch te bevragen. MACON en MARAP De directie en het team worden jaarlijks vanuit de organisatie geconfronteerd met het uitvoeren van managementrapportages, plannen en documenten om te voldoen aan de richtlijnen eisen die worden opgelegd vanuit het Ministerie van Onderwijs en het SKBO. De MR wordt periodiek door Peter Janssen bijgesproken over de managementrapportage (MARAP) en het managementcontract (MACON) en moet hier aan haar goedkeuring verlenen, dan wel advies geven. De MR is door de directie uitgebreid meegenomen in en geïnformeerd over de verbeteringen en verantwoording die directie uit heeft gevoerd in de richting van het SKBO. Op personeel, financieel, kwaliteitszorg en onderwijskundig gebied hebben de directie en het team besloten de ingezette verbetering door te voeren. Nadat in de voorgaande schooljaren de basis op orde is gebracht en gekomen op bovenstaande beleidsterreinen, hebben de directie en de teamleden doorgepakt en plannen onder de titel Kwaliteit door eenheid in verscheidenheid op basisschool John F. Kennedy verder gestalte gegeven.

6 Basisschool John F. Kennedy richt zich in 2014 op de organisatie van de school en de kwaliteit van de instructie in de groep. Vanuit het eerder opgestelde plan van aanpak zijn in het afgelopen jaar duidelijk vorderingen gemaakt op het gebied van doorgaande lijn en organisatie van het directe instructiemodel. De JFK wil nu specifiek onze aandacht richten op het vormgeven van de verlengde instructie en het toepassen van differentiatie voor de vakgebieden taal, lezen en rekenen. In 2014 wilde de JFK zich daarnaast onderscheiden door onderwijsconcepten & inhoudelijke specialisaties meer expliciet te maken. SKBO als sterk merk waarbinnen eigen keuzes van de school volop ruimte hebben; kleur bekennen en SKBO kleur geven. In 2015 maakt de JFK een pas op de plaats om haar strategie / visie op onderwijs, school, zorg en opvang voor 2020 vast te stellen, waarbij de basis voor wat betreft leeropbrengsten, nakomen van de CAO en wettelijke verplichtingen, deugdelijke resultaten en deugdelijke financieel beleid centraal blijven staan. Op financieel vlak heeft de JFK een klein begrotingstekort toe mogen laten. I.v.m. het teruglopen van het aantal leerlingen, wordt de bijdrage vanuit de rijksoverheid ook dit jaar kleiner als voorgaande jaren. Om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen garanderen is besloten om niet te korten op personele bezetting, maar daar wel op een efficiënte en economische manier met de formatie om te gaan. Voor het schooljaar heeft de leiding van de school moeten beslissen wel in te grijpen op de personele bezetting en het invoeren van een nieuw en innoverend onderwijsconcept. De kwaliteit van het onderwijs blijft daarbij centraal staan, de wijze van het aanbieden van de lesstof, de organisatie en de personele bezetting zullen best ingrijpend wijzigen. De MR heeft instemming verleend aan de management rapportage en management contracten zoals die zijn gepresenteerd aan de MR. Schooltijden en continurooster Een belangrijk onderwerp in alle vergaderingen van de MR in het afgelopen twee jaar is de invoering van het continurooster geweest. De MR heeft aan het begin van het schooljaar samen met de directie besproken op welke wijze het continurooster ingevoerd zou kunnen worden en heeft dit ook uitgebreid besproken met het team leerkrachten. De MR oudergeleding, met een beslissende stem in het advies aan de directie, heeft op haar beurt gesproken over de voor- en nadelen van de invoering voor de leerlingen, ouders, leerkrachten, praktische organisatie, de uitvoering van het continurooster en de gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs. Om zowel de personeels- en oudergeleding zo goed mogelijk te informeren is er informatie verzameld door ervaringen uit te wisselen andere scholen en schoolbesturen, met deskundigen, een afvaardiging van de GMR van het SKBO en is er door de MR-leden veel schriftelijke en digitale informatie verzameld.

7 Daarnaast hebben veel MR-leden contact gehouden en gezocht met hun achterban; de ouders van de leerlingen van onze school. Tevens heeft er nogmaals een ouderraadpleging plaatsgevonden om te bepalen of ouders de voorkeur hadden voor een driedaags of vijfdaags model. Op basis van deze informatie, de uitgebreid besproken voorkeur van ouders en argumenten van ouders tegen invoering van het continurooster, besluit de directie om wel voor invoering van de het driedaagse continurooster te kiezen. De invoering wordt uitgesteld naar 1 januari 2015 om de school de gelegenheid te geven de invoering goed voor te bereiden en te organiseren. Daarnaast wil de directie de bezwaren van de ouders, samenhangend met de invoering van het rooster, serieus nemen. In het begin van het schooljaar maakt de directie samen met de MR een plan van aanpak voor de invoering. Dit plan wordt besproken met de ouders en voor het einde van 2014 uitgevoerd. In januari 2015 is het continurooster een feit. De MR wordt iedere MR vergadering op de hoogte gehouden van de voortgang en evaluaties. Betrokkenheid ouders De betrokkenheid van de ouders bij onze school is groot te noemen als het gaat om bijvoorbeeld schooltijden en het ouderpanel. Aan het einde van dit schooljaar zijn inmiddels meer dan 20 ouders lid van het ouderpanel. Periodiek krijgen zij een vraag voorgelegd van de MR, met een actueel onderwerp dat wordt besproken in de MR-vergadering. Besluiten en adviezen In het afgelopen schooljaren zijn de volgende besluiten genomen door de MR: - Vaststelling begroting november 2013 en november Goedkeuring MARAP en MACON opgesteld door de directie februari 2014 en februari Goedkeuring aan de formatieplan april 2014 en mei Goedkeuring aan de inhoud van de schoolwijzer mei 2014 en juli Aanpassing Huishoudelijk Reglement - april Arbo Actieplan april 2015 Verder heeft de MR adviezen gegeven ten aanzien van de volgende onderwerpen: Vergroten van de betrokkenheid van ouders bij de Ouderraad en de MR. Toepassen van de visie op het Integraal Kind Centrum

8 Opening Kinderboekenweek Woensdag 7 oktober begon de Kinderboekenweek. Het thema was Raar maar waar. Overal op school hangen sindsdien teksten met rare wetenswaardigheden. De openingsact woensdagochtend was van een heuse goochelaar (Mitchell uit groep 7). Hij toverde een heel mooi boek tevoorschijn: Speeltuin geschreven door Mies van Hout. Daarna mocht Kyra het lint doorknippen en zodoende de Kinderboekenweek openen. Alle groepen mogen van de OR een mooi boek aanschaffen voor in de klas. Bedankt OR! De opening eindigde met veel spontaan gedans op een speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt liedje en natuurlijk met een meet en greet met de goochelaar.

9 Groep 1-2 Het is herfst! De kleuters lopen het kabouterpad!

10 Groep 1-2 De kinderen van groep 1-2 mochten in de Kinderboekenweek allemaal hun lievelingsboek meenemen. Ze moesten aan elkaar over hun boek vertellen. En daarna mochten ze allemaal een boek kiezen. Het boek met de meeste fiches heeft de juf voorgelezen in de klas. Groep 1 heeft ook nog zelf de kaft van hun lievelingsboek getekend.

11 Groep 1-2 Ook hadden wij bezoek van Karel Klus, die was ontsnapt uit zijn boek. Wij bedanken de OR voor de mooie boeken.

12 Groep 3 Lezen en letters, dat is wat je ziet in groep 3! Het schrijven van de naam van de juf valt niet mee, met een voorbeeld gaat het wat beter. Het is een schoolafspraak dat de kinderen van groep 3 na de herfstvakantie zelfstandig naar binnen komen. Er zijn kinderen bij die dat nu al doen, maar nog niet allemaal. Misschien goed om deze week af te oefenen, zodat de kinderen na de herfstvakantie alleen naar binnen komen.

13 Zoals de meeste van jullie wel weten spelen we op eerste kerstdag in de Heilig Hartkerk tijdens de gezinsviering het kerstspel. Maar dat kan natuurlijk niet zonder jullie. Wij hebben kinderen nodig die als Maria, Jozef, Engel, Herder, of Koning het kerstverhaal samen uitbeelden, met of zonder tekst. Het is heel leuk om mee te doen en echt niet moeilijk, als je tekst hebt (wilt) hoef je die ook niet uit het hoofd te kennen, je mag die van een briefje aflezen. We hoeven maar één keer te oefenen. Je broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje, neefje, nichtje mag ook meedoen (ook als zij hun eerste communie nog niet hebben gedaan). Als je mee wilt doen, laat het dan zo snel mogelijk weten : herminevanbuel@home.nl

14

15 Beste carnavalsliefhebbers van de Osse basisscholen, Zoals jullie weten is het carnaval het grootste en leukste feest van het jaar. We willen het voor de jeugd in Oss nog leuker maken. Maar dat kunnen we niet alleen. Dat kunnen we niet zonder jullie! Daarom wil ik jullie allemaal uitnodigen om met ons de onthulling van de 50e Osse jeugdprins en zijn adjudant te vieren. Kom daarom allemaal, met jullie ouders, op zaterdagmiddag 14 november naar de Groene Engel (15.00 uur). De toegang is gratis. We willen er met z n allen een geweldig feest van maken. Er is weer een spetterend programma, dit jaar geheel in de sfeer van Pirates of the Caribbean. Graag tot ziens! Jeugdcommissie SCVO

16 De Zwemvierdaagse Oss Jullie hebben het misschien al gehoord, gezien of gelezen.tijdens de herfstvakantie (26-30 oktober) wordt wederom de Zwemvierdaagse Oss georganiseerd!! Aan dit spetterende evenement kan IEDEREEN meedoen, van jong tot oud! Heb je nog geen zwemdiploma? Dan kun je meedoen aan het Spartelen. Dit jaar staat Villa Kakelbont centraal met elke dag een ander thema. Spartelen is elke dag om uur, uur of uur duurt ongeveer een half uur. Voor, tijdens en na het Spartelen worden doe-activiteiten georganiseerd waarbij je verschillende knutselwerkjes kunt maken in het thema van het Spartelen. Heb je wel een zwemdiploma? Dan kun je meedoen aan het dauwzwemmen of het afstandzwemmen. Het dauwzwemmen is voor de vroege vogels. Je zwemt tussen uur je baantjes en daarna krijg je een lekker ontbijtje. Afstandzwemmen kan tussen uur (zonder ontbijt). Tijdens het afstandzwemmen in de middag worden verschillende minievenementen georganiseerd (spelletjes, wedstrijdjes, etc.) en, VOOR DE EERSTE KEER, dit jaar de WIPE-OUT STORM- BAAN XL! Natuurlijk mag je ook meedoen aan de doe-activiteit zoals die hierboven beschreven staat. Kijk snel op voor meer info!! Op deze site vind je ook het inschrijfformulier en de kosten van deelname.

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-03 (12-10-16) 12 oktober MR vergadering 14 oktober nationale voorleeswedstrijd voorrondes op school 24 t/m 30 oktober HERFSTVAKANTIE 30 oktober wintertijd, de klok 1 uur terug zetten 08 november inloopochtend

Nadere informatie

- Stijn in groep 1. Nieuws van de directie NOVEMBER ( ) 13 Virgil 8 22 Annabel 8 22 juf Will Meyra 3

- Stijn in groep 1. Nieuws van de directie NOVEMBER ( ) 13 Virgil 8 22 Annabel 8 22 juf Will Meyra 3 1516-05 (11-11-15) 13 november inloopochtend 8.30-9.30 uur 17 november CJ&G aanwezig op school 8.15-8.45 uur (zie poster) 17 november ouderavond 18 november we verzamelen om 18.30 uur om Sint naar bed

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1415-03 (08-10-14) 09 oktober: lipdub opname kinderboekenweek (BB) 10 oktober: gr. 6/7 gaat in de ochtend naar Slabroek 11 oktober: gezinsviering H. Hart kerk (18.30u) 15 oktober: gr. 1/2 gaat in de ochtend

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-10 (17-02-16) 18 februari Fides groep 5-6 en groep 7-8 18 februari leerlingenraad 19 februari centrum Jeugd&Gezin op school aanwezig 8.15uur-8.30uur 24 februari inloopochtend 25 februari rapporten

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-13 (16-03-16) 31 maart gr. 1-2 poppenkast (middag) 05 april gr. 3 naar de Muzelinck (ochtend) 07 april gr. 7 schriftelijk verkeersexamen 11 april gr. 7 praktisch verkeersexamen Nieuws van de directie

Nadere informatie

Inhoud DECEMBER. Nieuws van de directie JANUARI. Algemeen nieuws Sinterklaas op school Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( )

Inhoud DECEMBER. Nieuws van de directie JANUARI. Algemeen nieuws Sinterklaas op school Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( ) 1819-08 (12-12-18) 13 december IPC afsluiting gr 7-8, ouders welkom van 12.30-13.00u 20 december groep 7-8 gaat s-morgens schaatsen bij Winterland 20 december kerstviering (zie blz. 2 voor meer info) 21

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

Inhoud SEPTEMBER. Nieuws van de directie WELKOM ( ) Beste allemaal,

Inhoud SEPTEMBER. Nieuws van de directie WELKOM ( ) Beste allemaal, 1617-01 (14-09-16) 13 september MSD project schoolplein 16 september Fides in groep 7-8 21 september Fides in groep 5-6 21 september informatieavond voor ouders van alle groepen 18.00-19.30 uur (inloop):

Nadere informatie

Inhoud NOVEMBER. Nieuws van de directie. Welkom. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Inhoud NOVEMBER. Nieuws van de directie. Welkom. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-06 (14-11-18) 27 november schoen zetten op school (zie blz. 2) 30 november afsluiting IPC in groep 1-2: ouders/verzorgers zijn welkom van 11.45u - 12.15u 5 december Sinterklaas op school 6 december

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-04 (09-11-16) 11 november groep 1-2 naar Slabroek 22 en 24 november ouderavonden Nieuws van de directie Beste ouders/verzorgers, Het is alweer volop herfst! De vallende blaadjes, het weer en de donkere

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-18 (12-07-17) 13 juli schoolverlaters ontbijt en afscheid groep 8 13 juli laatste schooldag voor alle leerlingen 14 juli roostervrije dag: alle leerlingen zijn vrij 15 juli t/m 27 augustus VAKANTIE

Nadere informatie

Nieuws van de directie MEI ( ) Nieuws groep 8 Koningsdag Ingekomen post

Nieuws van de directie MEI ( ) Nieuws groep 8 Koningsdag Ingekomen post 1516-15 (11-05-16) 13 mei BINGO-avond groep 7-8 16 mei 2 e Pinksterdag: alle leerlingen zijn vrij 17 mei studiedag: alle leerlingen zijn vrij 19 mei leerlingenraad vergadering 23 mei start flessenactie

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-05 (23-11-16) 22-24 november ouderavonden 05 december Sinterklaasviering 06 december studiedag: alle leerlingen zijn vrij Nieuws van de directie Beste ouders/verzorgers, Deze week zijn de oudergesprekken.

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-17 (29-05-19) 30 mei Hemelvaartsdag: alle leerlingen zijn vrij 31 mei alle leerlingen zijn vrij 3 juni studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 t/m 6 juni avond 4-daagse 7 juni groep 5-6 natte gymles

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1415-06 (26-11-14) 26 november gr 7 en 8 op bezoek bij het Hooghuis Zuid en West 27 november gr 5 t/m 8 gaan pepernoten bakken 28 november gr 1 t/m 4 gaan pepernoten bakken 29 november gezinsviering in

Nadere informatie

MEI. Nieuws van de directie JUNI ( ) Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

MEI. Nieuws van de directie JUNI ( ) Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1516-16 (25-05-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 23-27 mei groep 8 FLESSENACTIE flessen kunnen deze week in de hal ingeleverd worden BVD! 26 mei SCHOOLFOTOGRAAF (individuele foto

Nadere informatie

Nieuws van de directie SEPTEMBER 1516-01 (09-09-15) Beste allemaal,

Nieuws van de directie SEPTEMBER 1516-01 (09-09-15) Beste allemaal, 1516-01 (09-09-15) 10 september roostervrije dag, alle leerlingen zijn vrij 15 september info-avond voor alle groepen 23 september start Kinderpostzegel actie VOORAANKONDIGING: 2 oktober afscheidsviering

Nadere informatie

MAART APRIL. Nieuws van de directie. Welkom Bericht RvT Musicalnieuws Mad Science Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1415-12 (18-03-15)

MAART APRIL. Nieuws van de directie. Welkom Bericht RvT Musicalnieuws Mad Science Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1415-12 (18-03-15) 1415-12 (18-03-15) 16 maart start Week van de Lentekriebels 19 maart start koolwitjes project in groep 3 25 maart (gym)gastles beeball voor groep 3-4 26 maart workshop fides voor groep 8 29 maart zomertijd

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas Jaarverslag Medezeggenschapsraad katholieke basisschool de Contrabas Schooljaar 2009 t/m juli 2010 Inhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen 1819-10 (23-01-19) 23 januari t/m 2 februari Nationale Voorleesdagen 30 januari studiedag, alle leerlingen zijn vrij 07 februari rapportfolio mee naar huis 12 en 14 februari 10-minutengesprekken Beste

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

7 oktober 2016 Nummer 3

7 oktober 2016 Nummer 3 7 oktober 2016 Nummer 3 Inhoud: Motoriek Speculaasactie Zwemvierdaagse Gezinsviering Extra kleutergroep Aanmelding 1 e communie Schoolfoto s Kinderboekenweek-actie Opening kinderboekenweek Leerlingenraad

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 8 23 maart 2018 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Voorstellen Maurice Schaepkens Project Water Leerlingenraad

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Inhoud OKTOBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Inhoud OKTOBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-04 (10-10-18) 10 oktober afsluiting IPC groep 1-2: vanaf 11.30u zijn de ouders/verzorgers welkom om mee te spelen in de speelwerkplaatsen 10 oktober afsluiting IPC groep 7-8: van 12.00u-12.30u (hele

Nadere informatie

Inhoud DECEMBER JANUARI. Welkom. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws ( ) 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE

Inhoud DECEMBER JANUARI. Welkom. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws ( ) 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE 1617-07 (21-12-16) 22 december groep 7-8 gaat schaatsen bij Winterland 23 december kerstviering 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE 9 januari we proosten op het nieuwe jaar om 14.20u: alle ouders zijn

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. katholieke basisschool. de Contrabas Jaarverslag Medezeggenschapsraad katholieke basisschool de Contrabas Schooljaar 2010 t/m juli 2011 Inhoud van dit jaarverslag In dit jaarverslag komt het volgende aan de orde: Wat is het doel van een MR-jaarverslag?...2

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-15 (31-05-17) 4 juni Pinksteren 5 juni Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 9 juni s middags middenbouwfeest groep 3-4-5(OR) Vooraankondiging 16 juni juffen/meesterdag bovenbouw 23 juni spelletjesmiddag

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04 oktober 2017 Nr. 2

Nieuwsbrief 04 oktober 2017 Nr. 2 Nieuwsbrief 04 oktober 2017 Nr. 2 Schoolgids Er zijn nieuwe schoolgidsen beschikbaar voor beide scholen. Op de website www.veldhovenmidden.nl staat een digitale versie en bijgevoegd ontvangt u deze in

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6 1516-19 (06-07-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 07 juli gr. 8 gaat 30 km fietsen voor LIGHT FOR THE WORLD 07 juli sportmiddag i.s.m. SEC voor groep 1 t/m 7 (zie blz. 2) 07 juli

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-02 (28-09-16) 30 september Fides in groep 7-8 03 oktober ouderavond Fides, voor alle ouders van onze leerlingen van groep 5 t/m 8 05 oktober STUDIEDAG alle leerlingen zijn vrij 06 oktober opening

Nadere informatie

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017 Maandbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Over een week sluit de school voor 6 weken haar deuren. Wat is het jaar weer omgevlogen. Wij willen in het bijzonder groep 8 veel plezier wensen

Nadere informatie

t Wiekendje Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2.

t Wiekendje  Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. Maandag 3 oktober: erfgoedproject Kort en Klein Dinsdag 4 oktober: dierendag Dinsdag 4 oktober: GMR-vergadering Woensdag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015 Kindcentrum De Parel, te Heeze Februari 2016 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Wat doet de MR? 3 3. Samenstelling MR 3 4. Activiteiten & besproken onderwerpen in 2015

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Inhoud FEBRUARI. Nieuws van de directie. Quiz leerlingenraad. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen ( )

Inhoud FEBRUARI. Nieuws van de directie. Quiz leerlingenraad. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen ( ) 1819-11 (06-02-19) 07 februari rapportfolio mee naar huis 08 februari Fides in groep 5-6 (zie blz. 3) 12 en 14 februari 10-minutengesprekken groep 1 t/m 7 12, 13 en 14 februari adviesgesprekken groep 8

Nadere informatie

Notulen vergadering MR 23 januari 2018 Basisschool De Korenaer

Notulen vergadering MR 23 januari 2018 Basisschool De Korenaer Notulen vergadering MR 23 januari 2018 Basisschool De Korenaer Aanwezig: Afgemeld: Christian van Boxtel (CvB), Gudule Lamers (GL), Petra Vreenegoor (PV), Roland Quakkelaar (RQ), Monique Geesink (MG), Nicole

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

MAART. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws. Loopbus Nieuws uit de groepen Ingekomen post

MAART. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws. Loopbus Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1516-12 (16-03-16) 14-18 maart Week van de Lentekriebels 18 maart Fides groep 7-8 25 maart studiedag / Goede Vrijdag: alle leerlingen zijn vrij 27 maart de zomertijd gaat in: de klok 1 uur vooruit 1 e

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1415-15 (13-05-15) 14 mei Hemelvaart: alle leerlingen hebben vrij 15 mei alle leerlingen hebben vrij 16 mei gezinsviering in H. Hartkerk: 18.30u 21 mei leerlingenraad vergadering 22 mei bingo-avond groep

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

Leerlingenraad en reglement

Leerlingenraad en reglement Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 - directiebron@debronharderwijk.nl - www.debronharderwijk.nl Leerlingenraad en reglement CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE. Leerlingenraad. Kwaliteitszorg

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Oktober 2018 Vandaag was het feest op Nobelhorst! We hebben onze nieuwe bibliotheek officieel en feestelijk geopend. We zijn trots op het

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar Elkaar dragen, verdragen en verder dragen

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar Elkaar dragen, verdragen en verder dragen Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Elkaar dragen, verdragen en verder dragen 1 Inleiding Voor je ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van Basisschool Christoffel in

Nadere informatie

MAART. Nieuws van de directie

MAART. Nieuws van de directie 1516-11 (02-03-16) 03 maart ouderavond 04 maart Fides groep 7/8 08 maart loopbus (zie blz. 2) 09 maart juffendag/babyshower groep 3 14 maart start Week van de Lentekriebels 15 maart boomfeestdag groep

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg. 20-nr. 6: 21 december 2016 Laatste prikbord op papier Dit is het laatste Prikbord op papier.

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer: 11 december 2018 Nieuwsbrief In dit nummer: Kerstviering Onze kerstviering is op woensdag 19 december a.s.. Uitgebreide informatie over het kerstspel en het kerstdiner ontvangt u vandaag per mail in een

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom

Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom Nieuwsbrief Montessorischool de Trinoom Jaargang 16 Nummer 19 12 juni 2017 Nieuwlandstraat 241 2729 EB Zoetermeer Telefoon: (079)3431733 info@montessoridetrinoom.nl www.montessoridetrinoom.nl Agenda: 15

Nadere informatie

Bij de hoofdingang staat inmiddels het mediatorenbord. Hierop is te zien welke kinderen er welke dag als mediator optreden.

Bij de hoofdingang staat inmiddels het mediatorenbord. Hierop is te zien welke kinderen er welke dag als mediator optreden. NIEUWSBRIEF Nummer 3 Oktober-november 2018 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. De donkere dagen naderen en we moeten weer allemaal rekening houden met de wintertijd.

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster. 6 oktober 2016/JAARGANG 9 nr. 2

NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster. 6 oktober 2016/JAARGANG 9 nr. 2 NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster 6 oktober 2016/JAARGANG 9 nr. 2 Vanuit de school In deze Nieuwsbrief *Vanuit de school -de schoolcontactpersoon -informatieavonden -kinderboekenweek en Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Krullevaar

Jaarverslag MR de Krullevaar Jaarverslag MR de Krullevaar Schooljaar 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de Medezeggenschapsraad van basisschool de Krullevaar. Op deze wijze legt de MR formeel verantwoording

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari Nieuwsbrief februari Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is hard gewerkt en veel geleerd in de groepen de afgelopen maanden. Deze maand ontvangen de kinderen hun eerste rapport en bent u van harte welkom op

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 5e nieuwsbrief, vrijdag 16 oktober 2015 Beste ouders, Terwijl u dit leest, is de herfstvakantie al begonnen, en hebben

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Schooljaar 2016 2017 Inhoud van dit jaarverslag Wat is het doel van dit MR-jaarverslag?... 3 Wat is de MR?... 3 Wat doet de MR?... 3 Wat betekent de

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

7 april 2017 Nummer 14

7 april 2017 Nummer 14 7 april 2017 Nummer 14 Inhoud: Gezinsviering Enquête ouderraad Schoolfruit De ouderraad zoekt nieuwe leden De Polderhof in actie Verkeerstuin geslaagd Kako-inschrijvingen Vervangingen Gezinsviering Op

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Weekbrief 22 januari 2016

Weekbrief 22 januari 2016 Weekbrief 22 januari 2016 Zondag 24 januari Presentatievering 1 e Communie Woensdag 27 januari Voorleesontbijt Vrijdag 29 januari Maandsluiting Vrijdag 5 februari Carnaval (info volgt in de volgende weekbrief)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie