Organisatie- en Beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organisatie- en Beleidsplan 2015-2018"

Transcriptie

1 Organisatie- en Beleidsplan Wie is Pro Kids IJmond... 2 Werkgebied... 2 Organisatievorm... 2 Ambassadeurs... 3 Goede doelen... 4 Ledenbeleid... 4 Kasmiddelen van de vereniging/stichting... 5 Bestuursactiviteiten en bestuurssamenstelling... 5 Commissie... 6 Communicatie en PR... 6

2 Wie is Pro Kids IJmond Pro Kids IJmond is bij notariële akte van 27 juni 2011 ontstaan uit een lokale voortzetting van de op 28 september 1995 opgerichte Kiwanis Club Beverwijk. Pro Kids IJmond heeft als doel het realiseren van projecten van ontspanning voor kinderen (met een handicap) die zonder steun niet (meer) kunnen worden gerealiseerd. Dit doel wordt gerealiseerd met geld, maar bij te organiseren evenementen zullen de leden ook zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken. De kennis en vaardigheden van de leden zullen ingezet worden, evenals hun netwerken. De gelden voor de goede doelen worden beheerd door de Stichting Vrienden van Pro Kids IJmond, die daartoe een ANBI status zal aanhouden. Voorwaarde voor dit beheer is dat ten minste 90% van alle middelen ten goede komen aan het doel van de vereniging. Dit beleidsplan is op 7 juli 2015 vastgesteld door het bestuur na inbreng en goedkeuring door de leden Werkgebied Het werkgebied van de Pro Kids IJmond beslaat primair het gebied dat bekend staat als de IJmond. Met onze activiteiten richten wij ons aan de noordzijde van het Noordzeekanaal op het woongebied van de gemeenten Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen-Noord en aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal op het gebied van de gemeente Velsen ( dit beslaat aan deze zijde van het kanaal derhalve Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid en Velserbroek). Incidenteel kan de club haar activiteiten ook richten op de doelgroep buiten deze regio. Organisatievorm De structuur van de organisatie moet er borg voor staan dat elke euro die aan het goede doel wordt besteed, ook geheel, dus zonder aftrek van kosten, bij dat goede doel terecht komt. Dit wordt bereikt door de organisatie te splitsen in een vereniging en een stichting. In de vereniging zullen de leden samenkomen. Zij kiezen een bestuur, stellen het beleid vast, maken desgewenst een huishoudelijk reglement, betalen contributie en stemmen over het goede doel. De leden werven ambassadeurs die jaarlijks een vaste bijdrage willen leveren aan het goede doel waarvoor de vereniging staat.

3 De bijdragen worden gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Pro Kids IJmond. De Stichting zal naar buiten dezelfde naam dragen als de vereniging. De stichting is de portemonnee van het goede doel. De stichting heeft een ANBI status In het onderstaande schema staat een en ander uitgebeeld. Ambassadeurs Pro Kids IJmond dankt de financiële ondersteuning van haar activiteiten aan de ambassadeurs van Pro Kids IJmond. Ambassadeurs zijn (netwerk)relaties van de leden en zij die sympathiseren met de doelstellingen van Pro Kids IJmond. Een ambassadeurschap geldt tot opzegging. Voor het ambassadeurschap vraagt Pro Kids IJmond een jaarlijkse bijdrage. Hat mag duidelijk zijn dat de club gebaat is bij loyale ambassadeurs. Daarom biedt Pro Kids IJmond jaarlijks een loyaliteitsprogramma aan voor ambassadeurs en hun aanhang. Dit programma wordt bekostigd uit de contributiebijdrage van de leden. Om de ambassadeurs op de hoogte te houden van de club(activiteiten) publiceert Pro Kids IJmond periodiek een digitale nieuwsbrief. Deze wordt ook op de website van de club geplaatst.

4 Goede doelen Pro Kids IJmond streeft ernaar om succesvolle activiteiten te herhalen zolang daaraan behoefte is en zolang deze blijven passen bij de doelstellingen. Daarnaast wordt elk initiatief en/of aanvraag serieus beoordeeld en aan de vergadering voorgelegd ter fiattering. Criteria voor keuze Goede Doelen: o Leeftijdscategorie kinderen en jongeren (0-18 jaar) o Regio 1 e voorkeur: Regio IJmond, zoals onder Werkgebied beschreven 2 e voorkeur: Regionaal doel. o Het goede doel is bij voorkeur gericht op de ondersteuning van activiteiten van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op een andere wijze niet (meer) kunnen worden georganiseerd. Keuze voor het goede doel: o Voor de periode zal de club zich verbinden aan ten minste de volgende activiteiten: 1. Het Oliebollentoernooi, een G-voetbaltoernooi in de laatste week van december, ook jaarlijks wordt georganiseerd in sporthal De Walvis in Beverwijk. In 2015 vindt het 30 e toernooi plaats. Hierna zal een evaluatie plaatsvinden over de opzet. 2. Een (zeil)weekend voor kinderen met een beperking tussen de 12 en de 16 jaar. Het zeilweekend vindt plaats vanuit Enkhuizen op het IJsselmeer. Pro Kids IJmond zal ook de samenwerking zoeken met andere verenigingen/stichtingen als de doelstelling zich hiertegen niet verzet. Ledenbeleid Kwantitatieve doelstelling Het streven is een gematigde groei van leden (m/v), bij voorkeur afkomstig uit het werkgebied van de club, die een bijdrage leveren aan de kwalitatieve samenstelling van de club. Groei van het aantal leden op zich is geen doel van de club. Wat telt is een structurele positieve bijdrage aan het doel van de club.

5 Kwalitatieve doelstelling Wij vinden dat onze club een (h)echte vriendenclub moet zijn. Nieuwe leden moeten daarom in eerste instantie een aanvulling zijn binnen de vriendenclub. Pro Kids IJmond vindt dat dit de basis is voor succesvolle uitvoering van de activiteiten. Elk clublid heeft het recht om zijn/haar veto uit te spreken over het uitnodigen van een kandidaat-lid. Elk lid mag kandidaat- leden aandragen bij de ledencommissie. De ledencommissie doet de kwalitatieve beoordeling en kijkt daarbij onder meer naar diversiteit in samenstelling. (leeftijd, beroepsgroep, persoonlijkheid, committment met het doel van de vereniging e.d.). De ledencommissie draagt een naar haar oordeel toe te laten kandidaat-lid voor aan de vergadering, die uiteindelijk unaniem tot toelating moet beslissen. Kasmiddelen van de vereniging/stichting De kas van de vereniging wordt gevoed door de contributie van de leden. De helft van de geïnde contributie gaat naar de stichtingskas. Alle bedragen die door ambassadeurs worden bijeen gebracht gaan voor 100% naar de stichtingskas. Alle netto-baten die bijeen gebracht worden via fondswervende activiteiten gaan naar de stichtingskas. De boekhouding van de vereniging en de stichting worden gescheiden gevoerd. De vereniging kent een gezonde balans en een gezond inkomsten- en uitgaven patroon. Om die gezond te houden, is een aantal afspraken gewenst, zoals: Voor de afdekking van onvoorziene uitgaven en het handhaven van een gezonde financiële positie houdt de club een financiële reserve aan. De hoogte daarvan wordt door de penningmeester bepaald. De penningmeester schrijft voor binnen welke administratieve omgeving hij/zij de financiën geadministreerd wil hebben. De stichting richt haar administratie in op de wijze zoals dat is voorgeschreven in de voorwaarden voor een ANBI. De cijfers worden jaarlijks openbaar gemaakt via de website van Pro Kids IJmond. Bestuursactiviteiten en bestuurssamenstelling Het bestuur heeft de onderstaande taken: Voorbereiden vergaderingen Afstemming activiteiten van de club. Formele vertegenwoordiging van de vereniging. Financiën en beleid ter zake.

6 Doorlopende beleidsontwikkeling, steeds met een horizon van drie jaar. Jaarlijkse verslaglegging, zowel financieel als secretarieel. Bewaken van het vastgestelde beleidsplan. Samenstellen van commissies waar gewenst of nodig. Coördinatie van de PR. Invulling geven aan de gewenste vereniging- en stichtingsstructuur. Het bestuur van de vereniging is als volgt samengesteld: Voorzitter Secretaris Penningmeester Het bestuur van de stichting is als volgt samengesteld: Voorzitter Ambtelijk secretaris Penningmeester Voor een zo goed mogelijke afstemming van beleid en overige zaken is het zo dat het bestuur van de vereniging tevens (een gedeelte van) het bestuur van de stichting zal vormen. De penningmeester van de vereniging is bij voorkeur niet de penningmeester van de stichting. In de opstartfase wordt dat echter niet als bezwaarlijk gezien. Commissie Om de werkzaamheden en aandachtsgebieden zoveel mogelijk te borgen commissies ingesteld. Elk lid is participeert in ten minste een commissie. Het bestuur bewaakt de samenstelling zodat deze het best passende is en blijft. Over de voortgang van elke commissie wordt de vergadering maandelijks bijgepraat. Kosten die een commissie maakt voor de uitvoering van haar taak/verantwoordelijkheid worden via een begroting vooraf goedgekeurd door de penningmeester. Communicatie en PR De communicatie en de PR is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle leden onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Het bestuur heeft deze gedelegeerd aan de PR commissie. De activiteiten ter zake zullen in goed overleg onderling worden verdeeld. Doel hiervan is: Het vergroten van de bekendheid van de club met het verbonden doel ten behoeve van het werven van ambassadeurs.

7 De vertegenwoordiging naar regionale potentiële doelgroepen, schrijvende pers of lokale (radio- of televisie) omroepen en sociale media als Facebook, en Twitter. De communicatievisie van de website, zoals: o Vergroten naamsbekendheid en uitstraling. o Interactieve toepassingen indien nodig en/of gewenst. o Informatievoorziening over de leden, samenstelling van commissies al dan niet door de commissies zelf te verzorgen. o Creatieve communicatie is clubverantwoordelijkheid. De PR commissie is verantwoordelijk voor de website In alle gevallen waarin het beleidsplan niet voorziet, beslist het bestuur. Dergelijke beslissingen worden in de eerstvolgende vergadering aan de leden kenbaar gemaakt voorzien van een motivatie van het besluit.

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 Beleidsplan Stichting Dag van de BHV 2019 Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. ALGEMENE GEGEVENS EN BESTUUR... 4 2.1 ALGEMENE GEGEVENS... 4 2.2 BESTUUR 2019... 4 3. MISSIE, VISIE

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING WIJKOPBOUW- ORGAAN DICHTERSBUURT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING WIJKOPBOUW- ORGAAN DICHTERSBUURT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING WIJKOPBOUW- ORGAAN DICHTERSBUURT Artikel 1: Algemeen 1.1 Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de vereniging wijkopbouworgaan Dichtersbuurt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Waarom een beleidsplan

Waarom een beleidsplan Beleidsplan Voorwoord Voor u ligt het concept beleidsplan van HSV de Reafin te Appelscha. Met dit plan wordt richting gegeven aan de koers die onze vereniging de komende jaren wil varen en waar wij uiterlijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Juni 2016 Definitieve versie, 22 juni 2016 Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe Dingspellaan 173, 7824 GH Emmen Postbus 1082, 7801 BB Emmen Tel.nr. 0591-62 22 26 E-mail: info@huurdersfederatie.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2017 Stichting Ronde Tafel 132 Scherpenzeel Stichtingsbestuur: Benno Brouwer (Voorzitter) Gert Morren (Secretaris) Erik Versteeg (Penningmeester) Versie 2016/V1.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.

Nadere informatie

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL.

PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. PROBUS Eindhoven 85 ASSOCIATION OF RETIRED PROFESSIONAL AND BUSINESS MEN OPGERICHT 10 JANUARI 1985 TE EINDHOVEN STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1 De club is een vereniging in de zin van Boek 2 van het

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Geactualiseerd juli 2016 Geactualiseerd maart 2017 Stichting Vrienden van Buro Lima, Raadhuisplein 22, 5473 GC Heeswijk-Dinther. tel.:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR Obs Kortland

Huishoudelijk reglement MR Obs Kortland Huishoudelijk reglement MR Obs Kortland 1) Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement van de MR van Obs Kortland is vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 8 oktober 2013. In dit huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R.

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. De beleidsnota t.b.v. de VOR bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Doelstelling 2. Realisatie 3. Organisatie 4. Financiën 1. Doelstelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Inleiding Stichting Move For Health is een initiatief voortgekomen uit een aantal actieve leden van de hardloop groep verbonden aan healthclub Fit2Move

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Begripsbepalingen Artikel 1. a) Mantelzorg is de zorg die men onbetaald, informeel, niet-beroepsmatig en langdurig geeft aan een hulpbehoevende naaste. b) Een mantelzorgmakelaar

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 Artikel 3. Samenstelling 3 Artikel 4. Integriteit 4 Artikel

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2016 Stichting Lach voor een Dag Een lach is in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd. Beleidsplan 2015-2016 Pagina 1 Inhoudsopgave Historie 3 Huidig bestuur 3 Missie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Haaglanden gevestigd te s-gravenhage vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering (ALV) d.d. 19 maart 2015 Inleiding

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is: HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN 2017 Artikel 1: Doelstelling De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is: De RvSDD levert zowel gevraagd als ongevraagd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent 6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent ONDERWERP: wijziging HR De geneeskundestudent Uitgaande van het oude HR- 2015: artikels genummerd op HR 2015. DATUM: ALV 9 juni 2017 Algemene HR- wijziging:

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

Vereniging voor senioren

Vereniging voor senioren Vereniging voor senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDVERENIGING Werkgebied Artikel 1 1. Het gebied waarbinnen de vereniging haar activiteiten uitoefent betreft hoofdzakelijk de regio Oost en Midden Brabant,

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Molenhoeve Dreef 15 2959 BH Streefkerk RSIN 8562.40.771 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN Artikel 1 LEDEN a. De gemeente kent leden en vrienden. - Leden zijn zij die via de procedure beschreven in artikel 2 tot de gemeente zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stichting Sambaschool Nijmegen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stichting Sambaschool Nijmegen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stichting Sambaschool Nijmegen Algemeen Visie Het bevorderen van samba en reggae muziek en het opleiden van mensen in afro-braziliaanse percussie door middel van lessen op de Sambaschool.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLUBS VAN PVGE afdeling Best e.o. Oprichting Artikel 1 Een club functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2018

Beleidsplan 2016-2018 Stichting De Zeven Werken Beleidsplan 2016-2018 Eindhoven, november 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Stichting De Zeven Werken... 3 2.1. Visie... 3 2.2. Doelstelling... 3 2.3. Werkzaamheden... 3 3. Het

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2018 Stichting Lach voor een Dag Een lach is in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd. Beleidsplan 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave Historie 3 Huidig bestuur 3 Missie

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND

UVON Gelderland Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT UVON GELDERLAND 1 1. Inleiding 1.1 De UVON is opgericht als vereniging in 1950. Tot 1 januari 2005 bestond er een landelijk UVON bestuur met regionale Lidverenigingen. 1.2 Overwegende

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc - 1 - DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 200545 JWK/tc Leden. Artikel 1. Alle leden van de vereniging zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Geactualiseerd juli 2016; maart 2017; april 2019 Stichting Vrienden van Buro Lima, Raadhuisplein 22, 5473 GC Heeswijk-Dinther. tel.:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Cliëntenraad (reglement)

Cliëntenraad (reglement) Doel Zorgcentrum De Schutse geeft vorm aan het kwaliteitsbeleid met behulp van Plan Care kwaliteit. In dit systeem beschouwt de organisatie kwaliteit als het resultaat van het functioneren van de organisatie,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: 1. de vereniging: de Vereniging International Association of Facilitators Netherlands

Nadere informatie

Centraal College van Deskundigen VCA

Centraal College van Deskundigen VCA Centraal College van Deskundigen VCA Reglement Centraal College van Deskundigen VCA Doelstelling Artikel 1 Het Centraal College van Deskundigen VCA (CCVD-VCA, hierna te noemen: College) is conform artikel

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM 1. Algemeen Het kantoor van de Stichting Gilde Rotterdam is gehuisvest in Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. E-mail adres: info@gilderotterdam.nl.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Uitgave november 2004 1

Uitgave november 2004 1 Uitgave november 2004 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de vereniging genaamd: ZWITSERSE WITTE HERDER VERENIGING NEDERLAND opgericht op 29 maart 1988 gevestigd te Utrecht. LEDEN: Artikel 1 1. Het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4.

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4. HUISHOUDELIJK REGLEM ENT NEDERL ANDS -JAP ANSE VERENIGING versie: 21 januari 2015 INHOUDSOPGAVE blz. Algemeen 3 Contributies en niet-betalingen 3 Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3 Commissies

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR montessorischool Cascade

Huishoudelijk reglement MR montessorischool Cascade Huishoudelijk reglement MR montessorischool Cascade Artikel1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 1. De medezeggenschapsraad kiest uit zijn midden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING NAMASTE.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING NAMASTE. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING NAMASTE. Doelstelling: Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bevat nadere regelgeving op de statuten van stichting Namaste. Hierbij zijn zowel de wettelijke als statutaire

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR Doelstelling ouderraad: - de samenwerking tussen schoolleiding, leerlingen en ouders te bevorderen; - de belangstelling voor en betrokkenheid van ouders

Nadere informatie

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders

Nadere informatie