Verkennend onderzoek naar mogelijke alternatieve vestigingsmogelijkheden McDonalds

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkennend onderzoek naar mogelijke alternatieve vestigingsmogelijkheden McDonalds"

Transcriptie

1 Verkennend onderzoek naar mogelijke alternatieve vestigingsmogelijkheden McDonalds Eemnes, mei 2014.

2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding McDonalds Nederland B.V. is voornemens een nieuwe horecavoorziening, bestaande uit twee bouwlagen te realiseren in de gemeente Eemnes. Op 24 februari 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitenrand 2012 vastgesteld. Het was de wens van McDonalds om in dit plan een vestiging te doen opnemen aan de Eemweg 74. Gelet op de onduidelijke situatie heeft de raad besloten de wens van McDonalds niet in het bestemmingsplan te honoreren. Wel heeft de raad aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd te onderzoeken of er mogelijke alternatieve locaties voor de vestiging van een McDonaldsrestaurant zijn aan te wijzen. Voor dit doel is een globaal onderzoek ingesteld, op basis waarvan zou kunnen worden besloten om een mogelijke alternatieve locatie nader uit te werken Leeswijzer In totaal zijn 7 locaties inclusief de locatie Eembrugge onderzocht. De meeste van deze locaties zijn ook aangegeven in de presentatie van McDonalds d.d. 3 december Alle locaties zijn voorzien van een tekening van de ligging en zijn verder beoordeeld op een aantal criteria. Bij elke locatie is steeds een conclusie verwoord over de ingeschatte haalbaarheid. Aan het einde van de rapportage is een samenvatting opgenomen en is aangegeven welke locatie in principe in aanmerking komt voor een nadere uitwerking in overleg met McDonalds, het rijk, de provincie, waterschap, gemeente Laren en de diverse grondeigenaren en andere belanghebbenden. Tot slot kan worden opgemerkt, dat globaal nog is gekeken naar een locatie ten zuiden van de A1 in de gemeente Baarn Noord aan de Minervaweg, in de nabijheid van de Nijhoff vestiging. We hebben deze locatie echter niet gerelateerd aan de diverse criteria.

3 2. Locaties 2. 1 Zoeklocatie één: Eemweg Ligging locatie De locatie bevindt zich aan de zuidrand van het bedrijventerrein Eembrugge en grenst direct aan rijksweg A1. Het perceel is kadastraal bekend als sectie I, nummer 379 en heeft een oppervlakte van m2. In de onderstaande afbeelding is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. De grond is eigendom van Jachthaven de Watermolen. Het terrein wordt nu gebruikt voor opslag van boten Er is een watersportwinkel aanwezig en de haven heeft enkele ligplaatsen. De locatie is gelegen in het op 24 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Buitenrand 2012 en heeft daarin de bestemming Recreatie met de aanduiding bedrijfswoning. Ondanks het feit, dat bij de vaststelling van het bestemmingsplan deze locatie vanwege de onduidelijke situatie buiten het plan is gelaten, is toch naar de potentiele mogelijkheden gekeken. Figuur 2.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: Google Maps 2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Buitenrand 2012) Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Een McDonalds valt volgens de VNG Handreiking Bedrijven en milieuzonering onder een restaurant. Er wordt geen onderscheid gemaakt in de zwaarte van de horeca. Dit betekent dat voor een McDonalds restaurant een afstand van 10 meter tot geluidgevoelige gebouwen (lees woningen ) aangehouden moet worden. Binnen deze afstand bevinden zich geen woningen. Geluid In de Wet geluidhinder zijn geluidsnormen voor onder andere wegverkeerslawaai opgenomen. Voor de realisatie van nieuwe geluidsgevoelige functies (bijvoorbeeld woningen) op een locatie waar nog geen geluidsgevoelige functies aanwezig zijn en binnen de geluidszones van het we gverkeer komen

4 te vallen, moet een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd. Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie. Een akoestisch onderzoek voor de inrichting zelf is niet nodig. Wel moet nog worden bezien of andere geluid gevoelige gebouwen of woonboten in de omgeving (ernstige) hinder van de vestiging zouden kunnen ervaren. Bodem In de Wet bodembescherming zijn bepalingen opgenomen voor het behoud en verbetering van de milieu hygiënische bodemkwaliteit. In geval van nieuwe ontwikkelingen waarvoor graafwerkzaamheden nodig zijn, moet een verkennend bodemonderzoek worden uitgevoerd. Duidelijk moet zijn dat de kwaliteit van de bodem geschikt is voor de gewenste functie. Luchtkwaliteit Een McDonalds vestiging heeft een verkeer aantrekkende werking. Het merendeel van de klanten zijn passerende automobilisten langs de N414 en de A1. Het is moeilijk te zeggen of hiermee een verslechtering optreedt van de luchtkwaliteit. Hiervoor zal nog nader onderzoek moeten plaatsvinden. Archeologie In de Nota Archeologiebeleid is het zoekgebied aangewezen als een gebied met hoge archeologische verwachting. Bij nieuwe ontwikkelingen waar in de bodem wordt gegraven, is een verkennend archeologisch onderzoek door een KNA-bevoegd bureau vereist. Flora en fauna Op de locatie staan enkele bedrijfsgebouwen die gesloopt en vervangen zullen worden door een nieuw gebouw. Een quickscan ecologie is noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast rijksweg A1, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. Daarnaast liggen in de directe omgeving twee hogedruk buisleidingen (methaan). Een risico onderzoek zal moeten worden uitwijzen dat er geen veiligheidsrisico s bestaan. Water De zoeklocatie ligt in het werkgebied van het waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap heeft in 2009 voor haar hele grondgebied de Keur vastgesteld. De locatie is gelegen naast een primaire waterkering van de Eem. De locatie ligt voor een deel binnen de beschermingszone van de kering. In overleg met het waterschap zal moeten blijken of een watervergunning nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in het open gebied van de Eemzone. Kenmerkend voor de directe omgeving van de zoeklocatie is de nadrukkelijke aanwezigheid van de rijksweg A1 en de overgang naar het industrieterrein. Het restaurant komt tegen het weglichaam te liggen van de rijksweg A1, waardoor de zichtbaarheid in de omgeving als het ware wegvalt. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijker aanwezig zijn in het relatief open landschap. De vraag is of een dergelijke mast in het kader van de openheid aanvaardbaar is.

5 Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op een goed bereikbare plek, nabij de A1, afslag 11 Eembrugge welke aan beide kanten is ontsloten en de provinciale weg N414 van en naar Baarn. Er zal onderzocht moeten worden of de N414 en de parallelweg er op zijn berekend om het extra verkeer te kunnen afwikkelen Conclusie In de onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten onder elkaar gezet en is de ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek voor nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Zichtbaarheid in de omgeving +/- Geurafstanden tot gevoelige functies + Luchtkwaliteit + Bodem +/- Geluid + Milieuzonering bedrijven VNG + Externe veiligheid +/- Verkeersontsluiting ++ Verkeersveiligheid +/- Water +/- Cultuurhistorie/archeologie +/- Natuurwaarden + Flora en fauna +/- De locatie voldoet aan de criteria bereikbaarheid en zichtbaarheid. Er is een directe ontsluiting door afrit 11 Eembrugge en de provinciale weg N414 van en naar Baarn. De locatie heeft voldoende potenties, maar er zijn veel aspecten die nog nader onderzocht moeten worden. Een groot pluspunt van deze locatie is de tweezijdige ontsluiting van de rijksweg A1 en de ligging naast de provinciale weg N414. De eigendomsverhoudingen liggen misschien lastig. Wel zal de maatschappelijke weerstand groot zijn. Ruimtelijk is de locatie goed in te passen, ook al omdat een en ander niet in strijd is met het provinciale ruimtelijke beleid.

6 3.1 Zoeklocatie twee: A27 Witte Bergen Ligging De tweede zoeklocatie is gelegen in de gemeente Laren. Ook deze locatie is vanaf de rijksweg A27 goed ontsloten. Zowel vanuit Utrecht als Almere is de locatie via de op- en afritten goed bereikbaar. Het gehele perceel is kadastraal bekend als sectie A, nummer De zoeklocatie heeft een oppervlakte van m 2. In figuur 3.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. De grond is eigendom van hotel Witte Bergen. Het terrein wordt gebruikt als parkeerplaats. De zoeklocatie is gelegen in het bestemmingsplan Natuurgebied 2009 van de gemeente Laren en heeft de bestemming Verkeer-Snelverkeer. Daarnaast is het perceel op de plankaart aangeduid als vrijwaringszone - straalpad. De rode lijn op de afbeelding laat de gemeentegrens zien. De zoeklocatie is aan de linkerzijde van de rode lijn in het blauw weergegeven. Figuur 3.1: Ligging zoeklocatie 2 (Bron: Geoviewer BEL-Combinatie, 2014)

7 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Zoals dat voor alle locaties geldt dient voor een McDonalds restaurant een afstand van 10 meter tot geluid gevoelige gebouwen (bijv. woningen) te worden aangehouden. Binnen die afstand zijn er geen geluid gevoelige gebouwen aanwezig. Geluid Onder Bedrijven en milieuzonering is al aangegeven dat er geen geluidgevoelige gebouwen in de directe omgeving aanwezig zijn. Geluidstechnisch bestaan er geen problemen. Bodem Omdat er moet worden gegraven dient een verkennend bodemonderzoek te worden uitgevoerd. Daarbij spelen eventuele gevolgen van het huidige gebruik als parkeerterrein een rol. De kwaliteit van de bodem dient aantoonbaar geschikt te zijn voor de gewenste voorziening. Luchtkwaliteit Een McDonalds vestiging heeft een verkeer aantrekkende werking. Het merendeel van de klanten zijn passerende automobilisten langs de Goyergracht en de A1. Het is moeilijk te zeggen of hiermee een verslechtering optreedt van de luchtkwaliteit. Een eerste inschatting is dat de luchtkwaliteit door een restaurant niet in betekenende mate zal verslechteren. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Archeologie De zoeklocatie ligt niet in gebied met hoge archeologische verwachtingen. Een verkennend archeologisch onderzoek is dan ook niet noodzakelijk. Flora en fauna De zoeklocatie heeft geen gebouwen op het perceel die gesloopt en vervangen moeten worden door een nieuw gebouw. Een quickscan ecologie is noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. De locatie grenst aan de zuidwestzijde aan de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Toetsing aan de natuurwetgeving moet uitsluitsel geven of er significante negatieve effecten optreden voor de EHS. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt direct naast rijksweg A1, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Water De zoeklocatie ligt niet in de nabijheid van een waterkering of watergang. Op de locatie ligt nu een geasfalteerde parkeerplaats. De vestiging van een restaurant zal tot een toename van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in een bosrijk gebied op het terrein van het hotel De Witte Bergen. De grond wordt momenteel gebruikt als parkeerterrein. Niet bekend is of De Witte Bergen het terrein beschikbaar zou willen stellen of dat een combinatie met McDonalds denkbaar is. Dat laatste geldt

8 ook voor de vraag of de beide soorten restaurants elkaar zouden kunnen bijten. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijk aanwezig zijn in het bosrijke landschap. Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op een goed bereikbare plek nabij de A1 en heeft een ontsluiting aan beide zijden van de rijksweg. Nader onderzoek moet uitwijzen of de zoeklocatie de extra verkeerscapaciteit aan kan Conclusie In onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten onder elkaar gezet en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek voor nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving + Omgeving is bosrijk en restaurant valt minder op. Geurafstanden tot gevoelige functies + Geen gevoelige functies aanwezig. Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig. Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid + Geen gevoelige functies aanwezig. Milieuzonering bedrijven VNG + Idem. Externe veiligheid + Lijkt niet problematisch Verkeersontsluiting ++ Aan twee zijden ontsloten. Verkeersveiligheid +/- Nader onderzoeken. Water +/- Geen watergangen en/of keringen aanwezig. Wel toename verhard oppervlak. Cultuurhistorie/archeologie + Geen archeologische verwachtingswaarde. Natuurwaarden +/- Zuidwestzijde grenst aan de EHS. Flora en fauna +/- Samen met natuurwaarden meenemen in quickscan. Deze locatie scoort wat beter dan de locatie langs de Eem. De reden hiervoor is dat er veel minder aspecten zijn waarvoor nog meer onderzoek nodig is. Een groot pluspunt van deze locatie is de tweezijdige ontsluiting van de rijksweg A1. Als de combinatie met het hotel Witte Bergen mogelijk zou zijn behoeven er nauwelijks infrastructurele voorzieningen te worden getroffen. Een nadeel is dat de locatie is gelegen in de gemeente Laren. De gemeente Eemnes heeft daarom geen planologische zeggenschap over deze locatie. Planologisch kan het restaurant op deze plaats worden ingepast omdat er geen strijd is met het provinciale ruimtelijke beleid. Wel moet Laren medewerking verlenen en moet de combinatie van McDonalds met de Witte Bergen mogelijk zijn. Nog niet duidelijk is of Laren bereid zou zijn deze bedoelde planologische medewerking te verl enen. Op het oog lijkt er niet te veel maatschappelijke weerstand te bestaan.

9 4.1 Zoeklocatie drie: A27 HOV-halte/ Kringloop Eemnes Ligging De derde zoeklocatie is gelegen aan de rand van de kern van Eemnes. Ook deze locatie is vanaf rijksweg A27 goed ontsloten en goed bereikbaar van zowel vanuit Utrecht als vanuit Almere. Het gehele perceel is kadastraal bekend als sectie G, nummer In figuur 4.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. De potentiële locatie is eigendom van het rijk. Het terrein is onbebouwd en bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke begroeiing en maakt een bosachtige indruk. De zoeklocatie is gelegen in het op 24 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Buitenrand 2012 en heeft de bestemming Verkeer. Aan de noordzijde van het perceel is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de HOV-halte. Figuur 4.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: GeoViewer2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Buitenrand 2012)

10 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Voor een potentiele McDonalds vestiging moet een afstand van tenminste 10 meter tot geluidsgevoelige gebouwen (bijvoorbeeld woningen) aangehouden worden. Dat gegeven leidt niet tot problemen. De dichtst bijstaande woningen bevinden zich op ruim 100 meter afstand. De gemeentewerf, de kringloopwinkel en de bedrijven in de omgeving zijn niet als geluidsgevoelige gebouwen aan te merken. Geluid Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie, maar komt wel dicht tegen de rand van een woonwijk aan te liggen. Hoewel er geen woningen in de directe omgeving aanwezig zijn is een akoestisch onderzoek noodzakelijk. Aangetoond moet worden dat de wettelijke geluidsnormen niet worden overtreden. Zie ook het onderdeel verkeer en verkeersveiligheid. Bodem Omdat er gegraven moet worden is een dergelijk onderzoek nodig. Uit het onderzoek moet blijken dat de kwaliteit van de bodem geschikt is voor de gewenste functie. Verwacht mag worden dat hierin geen problemen liggen omdat de grond al (gedeeltelijk) is geroerd vanwege het viaduct over de rijksweg. Luchtkwaliteit Een McDonalds vestiging heeft een verkeer aantrekkende werking. Het merendeel van de klanten zijn passerende automobilisten langs de Zuidersingel en de A27. Het is moeilijk te zeggen of hiermee een verslechtering optreedt van de luchtkwaliteit. Wellicht is dat niet het geval omdat de gevolgen van een eventuele vestiging van het restaurant worden opgenomen in de bestaande luchtkwaliteit van de rijksweg. Ook al omdat er meestal een westenwind waait dient te worden aangetoond dat de luchtkwaliteit voor omliggende woningen niet in betekenende mate wordt aangetast. Archeologie De zoeklocatie ligt niet in gebied met hoge archeologische verwachtingen. Een verkennend archeologisch onderzoek is dan ook niet noodzakelijk. De grond is in het verleden al geroerd. Flora en fauna Op de zoeklocatie staan geen (bestaande) gebouwen die gesloopt en vervangen zullen worden door een nieuw gebouw. Een quickscan ecologie is noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast de rijksweg A27, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Dit aspect is dus niet relevant voor een mogelijke vestiging van McDonalds. Water De zoeklocatie ligt in de nabijheid van een tertiaire watergang, die niet in de Keur van het waterschap Vallei en Veluwe is opgenomen. De vestiging van een restaurant zal wel tot een toename

11 van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in een bebouwd gebied, aan de zuidkant begrensd door het bedrijventerrein Zuidbuurt. Aan de noordzijde hebben wij de kringloopwinkel en de gemeentewerf. Aan de oostzijde bevinden zich op ruimere afstand woningen. Op het terrein is binnen de bestemming Verkeer een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de HOV-halte. De combinatie van deze twee functies is slim ruimtegebruik. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijk aanwezig zijn in het landschap. Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op een goed bereikbare plek, nabij de A27 en is bereikbaar van beide kanten van de rijksweg. Gebruik kan worden gemaakt van het viaduct van de Verlegde Laarderweg over de rijksweg. Nader onderzoek moet uitwijzen of de zoeklocatie de extra verkeerscapaciteit aan kan en of er verkeerstechnische ingrepen moeten worden uitgevoerd om de doorstroming te kunnen garanderen. Daarin zal moeten worden betrokken of de nabijgelegen woningen hinder (geluid, geur en licht) ondervinden van een McDonalds. Ook kan worden onderzocht of de zogenaamde Haarlemmermeervariant, mogelijkheden kan bieden waarbij de HOV-lijn met de rijksweg meeloopt, omhoog gaat naar het viaduct en vervolgens weer naar beneden naar de rijksweg. In dat onderzoek kan ook worden betrokken in hoeverre McDonalds financieel kan bijdragen in de kosten van de openbare voorzieningen Conclusie In de onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten onder elkaar gezet en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek naar nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving + Aankondigingsmast zichtbaar. Het restaurant zelf minder vanwege een lage ligging en de redelijk grote afstand tot de omliggende woningen Geurafstanden tot gevoelige functies +/- Nabij een woonwijk (gevoelige functies) gelegen. Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid +/- Gevoelige functies aanwezig in de omgeving Milieuzonering bedrijven VNG +/- 10 meter afstand tot geluidgevoelige gebouwen aanhouden Externe veiligheid + - Verkeersontsluiting ++ Verkeersveiligheid i.v.m. HOV en

12 op- en afritten van de rijksweg aan de orde Verkeersveiligheid +/- Zie verkeersontsluiting Water +/- Toename verhard oppervlak Cultuurhistorie/archeologie + Lijkt niet problematisch Natuurwaarden + Lijkt niet problematisch. Flora en fauna +/- Meenemen in quickscan. Planologisch lijkt deze locatie redelijk goed inpasbaar. Op het eerste gezicht zijn er geen zwaarwegende planologische beletselen. Het zoekgebied is een interessante locatie mede omdat het restaurant misschien gecombineerd kan worden met de HOV-halte. De grond is eigendom van het rijk, dat aan het plan medewerking moet verlenen. Verder moet een plan voor een McDonalds kunnen worden ingepast in de plannen voor de HOV. Er moeten op dit punt de nodige onderzoeken worden verricht, zeker als voor de Haarlemmermeervariant zou worden gekozen. Deze variant heeft uiteraard ook de nodige gevolgen voor de kringloopwinkel en de gemeentewerf. In dat kader kan ook een financiële bijdrage van McDonalds voor infrastructurele maatregelen aan de orde zijn. Al met al een tijdrovende (planologische) procedure. Gelet op de ligging van deze locatie dient wel rekening te worden gehouden met maatschappelijke weerstand vanuit de omliggende woonbebouwing.

13 5.1 Zoeklocatie vier: A1 Eikenlaan nabij huisnummer Ligging De vierde zoeklocatie is gelegen nabij knooppunt Eemnes binnen het gebied van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Deze locatie is vanaf de rijksweg niet bereikbaar. Er zal een extra afslag moeten worden gemaakt om het restaurant bereikbaar te maken vanaf de A1. De locatie van het zoekgebied is kadastraal bekend als sectie L, nummer 302 en 715. De gronden zijn in eigendom van een particuliere eigenaar. In figuur 5.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. Het perceel is in gebruik voor agrarische doeleinden. De zoeklocatie is gelegen in het op 24 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Buitenrand 2012 en heeft de bestemming Agrarisch met waarden. Daarnaast heeft het perceel de aanduiding Archeologie hoge verwachting. Figuur 5.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: GeoViewer2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Buitenrand 2012)

14 5.1.3 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Voor een McDonalds restaurant moet een afstand van tenminste 10 meter tot geluidgevoelige gebouwen (bijv. woningen) worden aangehouden. Binnen deze afstand bevinden zich geen woningen. Geluid In de Wet geluidhinder zijn geluidsnormen voor onder andere wegverkeerslawaai opgenomen. Voor de realisatie van nieuwe geluidsgevoelige functies (bijvoorbeeld woningen) op een locatie waar tot op heden geen geluidsgevoelige functies aanwezig zijn en binnen de geluidszones van het wegverkeer komen te vallen, moeten een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd. Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie waarvoor akoestisch onderzoek noodzakelijk is. Toch zal moeten worden aangetoond dat geluidhinder niet tot problemen voor de omgeving zal leiden. Bodem Omdat voor een restaurant graafwerkzaamheden benodigd zijn, is een verkennend bodemonderzoek nodig. Aangetoond moet worden dat de kwaliteit van de bodem geschikt is voor de gewenste functie. Luchtkwaliteit Een McDonalds vestiging heeft een verkeer aantrekkende werking. Het is moeilijk te zeggen of hiermee een verslechtering optreedt van de luchtkwaliteit. Nader onderzoek is nodig. Archeologie In de Nota Archeologiebeleid is het zoekgebied aangewezen als een gebied met hoge, archeologische verwachting. Een verkennend archeologisch onderzoek door een KNA-bevoegd bureau is daarom vereist. Flora en fauna Op de zoeklocatie staan geen gebouwen die gesloopt en vervangen worden door een nieuw gebouw. Een quickscan ecologie is noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast de rijksweg A1, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Water De zoeklocatie ligt in de nabijheid van een watergang binnen de Keur van het waterschap Vallei en Veluwe. De vestiging van een restaurant zal tot een toename van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in het open poldergebied, nabij het knooppunt Eemnes waar de A1 en de A27 bij elkaar komen. De locatie komt vol in het zicht te liggen van de nieuwe woonwijk Zuidpolder en het bebouwingslint van de Wakkerendijk Meentweg. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal zeer nadrukkelijk storend aanwezig zijn in het open landschap.

15 Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op een slecht bereikbare plek. Er is geen ontsluiting op de rijksweg. De locatie is nu toegankelijk middels een 60-kilometer weg. Nader onderzoek moet uitwijzen of de zoeklocatie de extra verkeerscapaciteit aan kan en of welke verkeerstechnische ingrepen moeten worden uitgevoerd om de ontsluiting te verbeteren Conclusie In de tabel hieronder zijn de ruimtelijke aspecten onder elkaar gezet en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek naar nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving - Aantasting open karakter landschap. Strijd met het provinciaal planologisch beleid Geurafstanden tot gevoelige functies + Niet van toepasssing Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid + Lijkt niet problematisch Milieuzonering bedrijven VNG + idem Externe veiligheid + idem Verkeersontsluiting -- moeilijk Verkeersveiligheid +/- Nader onderzoek nodig. Water +/- Toename verhard oppervlak. Keur. Cultuurhistorie/archeologie +/- Hoge verwachting archeologie Natuurwaarden + Lijkt niet problematisch Flora en fauna +/- Meenemen in quickscan. Deze locatie is niet geschikt om een McDonalds restaurant te vestigen in vergelijking tot de andere drie locaties. De reden hiervoor is de slechte bereikbaarheid vanaf de rijksweg A1 en het zicht in het open polderlandschap. Om deze locatie geschikt te maken zullen (ingrijpende) maatregelen moeten worden genomen, zoals een extra ontsluiting vanaf de A1. Een vestiging van McDonalds op deze plek is ook strijdig met het provinciale planologische beleid. In de omgeving is weinig (woon)bebouwing aanwezig zodat vanuit die hoek niet veel maatschappelijke weerstand behoeft te woerden gevreesd. Dat zal anders liggen bij de natuurbeschermingsorganisaties.

16 6.1 Zoeklocatie vijf: A27 Tankstation t Veentje Ligging De zoeklocatie is gelegen langs de rijksweg A27, nabij het tankstation t Veentje. De locatie is gelegen in het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2011 en heeft daarin de bestemming Verkeer. De locatie is alleen bereikbaar vanaf Almere. Om de locatie aan twee zijden bereikbaar te maken zal een verbinding moeten worden gemaakt over de rijksweg heen. Het perceel is kadastraal bekend als sectie K, nummer 136. De gronden zijn in eigendom van het Rijk. Daarnaast heeft het perceel de aanduiding Archeologie lage verwachting. In figuur 6.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. Figuur 6.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: GeoViewer2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Buitenrand 2012)

17 6.1.2 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Voor een McDonalds restaurant moet een afstand van 10 meter tot geluidsgevoelige gebouwen worden aangehouden. Aan dit criterium wordt voldaan nu er geen woningen of andere geluidsgevoelige gebouwen in de directe omgeving zijn. Geluid Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie. Een akoestisch onderzoek lijkt niet noodzakelijk voor deze zoeklocatie omdat eventuele geluidhinder van het restaurant als het ware oplost in de geluidsbelasting van de rijksweg. Bodem Bij de vestiging van het restaurant zullen graafwerkzaamheden op de zoeklocatie moeten plaatsvinden. Een verkennend bodemonderzoek zal nodig zijn om uit te beoordelen of de kwaliteit van de grond geschikt is voor de gewenste functie. Luchtkwaliteit Deze locatie is slechts aan één zijde bereikbaar. In eerste aanleg lijkt het dat de luchtkwaliteit niet in betekenden mate verslechtert als gevolg van de vestiging van het restaurant. Een onderzoek daartoe zal een en ander uitwijzen. Archeologie In de Nota Archeologiebeleid is het zoekgebied aangewezen als een gebied met lage, archeologische verwachting. Er is geen verkennend archeologisch onderzoek nodig. Flora en fauna De zoeklocatie heeft geen gebouwen op het perceel die gesloopt en vervangen zullen worden door een nieuw gebouw. Om te voldoen aan de zorgplicht is een quickscan ecologie noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast de rijksweg A27, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Water De zoeklocatie ligt in de nabijheid van een tertiaire watergang die niet in de Keur is verwoord. De vestiging van een restaurant zal wel tot een toename van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in een semi-open gebied, direct langs de A27 van Almere naar Utrecht. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijk aanwezig zijn in het landschap. Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op goede locatie langs de A27 en is goed bereikbaar vanuit Almere. Er is echter geen tweezijdige ontsluiting met de rijksweg.

18 6.1.3 Conclusie In de onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten aangegeven en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek voor nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving + Hoge mast verstoort open landschap Geurafstanden tot gevoelige functies + Lijkt geen probleem Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig. Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid + Lijkt geen probleem Milieuzonering bedrijven VNG + Idem Externe veiligheid + Idem Verkeersontsluiting + Idem Verkeersveiligheid +/- Nader onderzoek nodig. Water +/- Toename verhard oppervlak. Cultuurhistorie/archeologie + Geen onderzoek nodig Natuurwaarden + Niet aan de orde Flora en fauna +/- Meenemen in quickscan. Deze locatie is in vergelijking tot de andere locaties minder geschikt om een McDonalds restaurant te vestigen. De reden hiervoor is de eenzijdige bereikbaarheid en de onbekendheid van instemming van het rijk. Het is bovendien de vraag of de provincie planologische medewerking zou willen verlenen. Voor maatschappelijke weerstand behoeft niet te worden gevreesd. Er is nog gekeken naar een mogelijke vestiging aan de andere kant van de rijksweg richting Almere. Vanwege de aanwezigheid van de LPG-tanks is deze locatie niet in beeld vanwege de ligging in de contouren van de gevarenzone.

19 7.1 Zoeklocatie zes: Gemeentewerf/kringloopwinkelnabij Verlegde Laarderweg Ligging De zoeklocatie is gelegen aan de rand van de kern van Eemnes, aan de overzijde van zoeklocatie drie (zie hoofdstuk 4.1) Ook deze locatie is vanaf rijksweg A27 goed ontsloten en goed bereikbaar van zowel vanuit Utrecht als vanuit Almere. De locatie is gelegen deels in het bestemmingsplan Kern Eemnes 2012 en deels in het bestemmingsplan Buitenrand De zoeklocatie heeft in deze bestemmingsplannen de bestemmingen: Verkeer, Bedrijven en Groen. Een groot gedeelte van deze bestemmingen he eft ook de waarde Archeologie hoge verwachting. Het perceel is kadastraal bekend als sectie G, nummer 3522 en nummer De gronden zijn voor een groot deel in eigendom van de gemeente Eemnes. Het deel langs de A27 is in eigendom van de Rijkswaterstaat. In figuur 7.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. Figuur 7.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: GeoViewer2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Kern Eemnes 2012)

20 7.1.2 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Voor een McDonalds restaurant moet een afstand van 10 meter tot geluidsgevoelige gebouwen worden aangehouden. Aan dit criterium wordt voldaan omdat de woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen in de directe omgeving op een grotere afstand gelegen zijn dan 10 meter. Geluid Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie. Een akoestisch onderzoek lijkt niet noodzakelijk voor deze zoeklocatie omdat eventuele geluidhinder van het restaurant als het ware oplost in de geluidsbelasting van de rijksweg. Bodem Bij de vestiging van het restaurant zullen graafwerkzaamheden op de zoeklocatie moeten plaatsvinden. Een verkennend bodemonderzoek zal nodig zijn om uit te beoordelen of de kwaliteit van de grond geschikt is voor de gewenste functie. Luchtkwaliteit Deze locatie is slechts aan één zijde bereikbaar. In eerste aanleg lijkt het dat de luchtkwaliteit niet in betekenende mate verslechtert als gevolg van de vestiging van het restaurant. Een onderzoek daartoe zal een en ander uitwijzen. Archeologie In de Nota Archeologiebeleid is een deel van het zoekgebied aangewezen als een gebied met hoge, archeologische verwachting. Een verkennend archeologisch onderzoek is noodzakelijk om eventuele archeologische bodemvondsten uit te kunnen sluiten. Flora en fauna Voor een nieuw restaurant zullen gebouwen moeten worden afgebroken. Om te voldoen aan de zorgplicht is een quickscan ecologie noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast de rijksweg A27, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Water De zoeklocatie ligt in de nabijheid van een tertiaire watergang die niet in de Keur is verwoord. De vestiging van een restaurant zal wel tot een toename van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in een semi-open gebied, direct langs de A27 van Almere naar Utrecht. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijk aanwezig zijn in het landschap.

21 Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op goede locatie langs de A27 en is goed bereikbaar vanuit zoals A. Er is echter geen tweezijdige ontsluiting met de rijksweg Conclusie In de onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten aangegeven en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek voor nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving + Aankondigingsmast zichtbaar. Het restaurant zelf minder vanwege een lage ligging en de redelijk grote afstand tot de omliggende woningen Geurafstanden tot gevoelige functies +/- Nabij een woonwijk (gevoelige functies) gelegen. Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid +/- Gevoelige functies aanwezig in de omgeving Milieuzonering bedrijven VNG +/- 10 meter afstand tot geluidgevoelige gebouwen aanhouden Externe veiligheid + - Verkeersontsluiting ++ Verkeersveiligheid i.v.m. HOV en op- en afritten van de rijksweg aan de orde Verkeersveiligheid + Aankondigingsmast zichtbaar. Het restaurant zelf minder vanwege een lage ligging en de redelijk grote afstand tot de omliggende woningen; Water +/- Nabij een woonwijk (gevoelige functies) gelegen. Cultuurhistorie/archeologie +/- Nader onderzoek nodig Natuurwaarden +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Flora en fauna +/- Gevoelige functies aanwezig in de omgeving Deze locatie is in vergelijking tot de andere locaties iets minder geschikt om een McDonalds restaurant te vestigen. De gevolgen voor de gemeentewerf zijn groot. Verplaatsing zal zeer waarschijnlijk nodig zijn. De maatschappelijke weerstand wordt groot ingeschat in verband met de nabijheid van een woonwijk.

22 8.1 Zoeklocatie zeven: Terrein tuincentrum De Bruijn nabij Verlegde Laarderweg Ligging De laatste zoeklocatie is gelegen nabij de oksel langs de rijksweg A27, aan de Verlegde Laarderweg. De locatie is gelegen in het bestemmingsplan Buitenrand 2012 en heeft daarin de bestemming Detailhandel (voor tuinartikelen). De locatie is zowel bereikbaar vanaf Almere als Utrecht. Het perceel is kadastraal bekend als sectie L, nummer 994, 160 en 2. De gronden zijn in eigendom van Buitenrand B.V.. Daarnaast heeft het perceel de aanduiding Archeologie hoge verwachting. In figuur 8.1 is de locatie ten opzichte van de omgeving weergegeven. Figuur 8.1: Ligging zoeklocatie en bestemming (Bron: GeoViewer2014/Bel-Combinatie bestemmingsplan Buitenrand 2012)

23 8.1.2 Ruimtelijke aspecten Bedrijven en milieuzonering Voor een McDonalds restaurant moet een afstand van 10 meter tot geluidsgevoelige gebouwen worden aangehouden. Aan dit criterium wordt voldaan nu er geen woningen of andere geluidsgevoelige gebouwen binnen deze afstand staan. Geluid Een McDonalds restaurant zelf is geen geluidsgevoelige functie. Een akoestisch onderzoek lijkt niet noodzakelijk voor deze zoeklocatie omdat eventuele geluidhinder van het restaurant als het ware oplost in de geluidsbelasting van de rijksweg. Niettemin zal een onderzoek wenselijk zijn om de maatschappelijke weerstand van de woningen aan de Goyergracht zuid in de gemeente Laren te verminderen. Bodem Bij de vestiging van het restaurant zullen graafwerkzaamheden op de zoeklocatie moeten plaatsvinden. Een verkennend bodemonderzoek zal nodig zijn om uit te beoordelen of de kwaliteit van de grond geschikt is voor de gewenste functie. Luchtkwaliteit Deze locatie is slechts aan één zijde bereikbaar. In eerste aanleg lijkt het dat de luchtkwaliteit niet in betekenende mate verslechtert als gevolg van de vestiging van het restaurant. Een onderzoek daartoe zal een en ander uitwijzen. Archeologie In de Nota Archeologiebeleid is een deel van het zoekgebied aangewezen als een gebied met hoge, archeologische verwachting. Een verkennend archeologisch onderzoek is noodzakelijk om eventuele archeologische bodemvondsten uit te kunnen sluiten. Flora en fauna De zoeklocatie heeft geen gebouwen op het perceel die gesloopt en vervangen zullen worden door een nieuw gebouw. Om te voldoen aan de zorgplicht is een quickscan ecologie noodzakelijk om aan te tonen dat de flora en fauna niet worden aangetast en/of verstoord op en nabij de locatie. Externe veiligheid De zoeklocatie ligt naast de rijksweg A27, waar onder meer transporten plaatsvinden met gevaarlijke stoffen. In de directe omgeving liggen geen buisleidingen. Water De zoeklocatie ligt in de nabijheid van een tertiaire watergang die niet in de Keur is verwoord. De vestiging van een restaurant zal wel tot een toename van het verhard oppervlak leiden. Een watertoets is noodzakelijk om te bepalen of compensatie nodig is. Zichtbaarheid in de omgeving De zoeklocatie is gelegen in een semi-open gebied, direct langs de A27 van Almere naar Utrecht. De plaatsing van de verwijsmast van maximaal 35 meter zal nadrukkelijk aanwezig zijn in het landschap.

24 Verkeer ontsluiting en bereikbaarheid De zoeklocatie bevindt zich op goede locatie langs de A27 en is goed bereikbaar vanuit Almere en Utrecht. Er is echter geen tweezijdige ontsluiting met de rijksweg. Er ligt wel een directe relatie tussen deze locatie en de aanleg van de HOV lijn. De ontsluiting zal moeten plaatsvinden op de Verlegde Laarderweg, waar ook al een bestaande bushalte is Conclusie In de onderstaande tabel zijn de ruimtelijke aspecten aangegeven en is er een ingeschatte zwaarte aangegeven. Aspecten waar meer onderzoek voor nodig is worden onder het kopje weging weergegeven als +/-. Ruimtelijke aspecten Weging Opmerkingen Zichtbaarheid in de omgeving + Aankondigingsmast zichtbaar. Het restaurant is zelf minder zichtbaar vanwege de groenstrook tussen de locatie en de woningen aan de Goyergracht in Laren Geurafstanden tot gevoelige functies +/- Nabij een woonwijk (gevoelige functies) gelegen. Luchtkwaliteit +/- Nader onderzoek nodig Bodem +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Geluid +/- Gevoelige functies aanwezig in de omgeving; onderzoek wellicht wenselijk Milieuzonering bedrijven VNG +/- 10 meter afstand tot geluidgevoelige gebouwen aanhouden Externe veiligheid + - Verkeersontsluiting ++ Verkeersveiligheid i.v.m. HOV en op- en afritten van de rijksweg aan de orde Verkeersveiligheid + Aankondigingsmast zichtbaar. Het restaurant is zelf minder zichtbaar vanwege de groenstrook tussen de locatie en de woningen aan de Goyergracht in Laren Water +/- Nabij een woonwijk (gevoelige functies) gelegen. Cultuurhistorie/archeologie +/- Nader onderzoek nodig Natuurwaarden +/- Quickscan noodzakelijk, i.v.m. graafwerkzaamheden. Flora en fauna +/- Gevoelige functies aanwezig in de omgeving Deze locatie is in vergelijking tot de andere locaties op zich geschikt om een McDonalds restaurant te vestigen. De locatie ligt echter dicht op de woningen aan de Goyergracht, als het ware geprojecteerd voor de entree van het dorp Laren. Deze zoeklocatie zal tot veel maatschappelijke weerstand leiden.

25 De locatie heeft al een voorgeschiedenis waar het gaat om de uitbreiding van het tuincentrum De Bruin. Vanuit de gemeente Laren is bekend dat er bestuurlijk bezwaren waren/ zijn tegen de verplaatsing van het benzinestation van Zanoli. Verwacht mag worden dat deze bezwaren er ook zijn tegen de mogelijke komst van een McDonalds vestiging.

26 9. Samenvattende conclusies Alle onderzochte locaties brengen een bestemmingsplanwijziging met zich mee. Voor de aanpassing van het bestemmingsplan dient een ruimtelijke onderbouwing met de daarbij behorende onderzoeken te worden aangeleverd. Ondanks het feit, dat de locatie Eembrugge niet in het bestemmingsplan Buitenrand 2012 is opgenomen scoort deze locatie toch hoog. Er is sprake van een goede ligging, de zichtbaarheid en bereikbaarheid zijn goed.(2 zijdig) en de locatie is planologisch inpasbaar. Er is wel sprake van een niet geringe maatschappelijke weerstand. Ook scoort de HOV locatie goed. De ligging, zichtbaarheid en bereikbaarheid zijn goed. Een combinatie met de HOV lijn lijkt mogelijk en de locatie is planologisch goed inpasbaar. Wel moet rekening worden gehouden met maatschappelijke weerstand van de woningen in de omgeving. Wel zijn we afhankelijk van de medewerking van provincie den rijk. De locatie Witte Bergen is ook goed planologisch inpasbaar. De zichtbaarheid, ligging en bereikbaarheid (2 zijdig) zijn goed te noemen. Niet duidelijk is of de combinatie met de Witte Bergen bijtende functies oplevert. Een nadeel is dat de locatie in Laren ligt en Eemnes dus niet beslissingsbevoegd is. De maatschappelijke is wellicht wat minder groot. De locatie bij het tankstation aan de A 27 scoort op zich zelf wel goed. Ligging en zichtbaarheid zijn goed, maar de bereikbaarheid is iets minder (1 zijdig slechts vanuit de richting Almere). Grote mate van afhankelijkheid van de kant van het rijk en provincie. Voor maatschappelijke weerstand behoeft niet te worden gevreesd. De locatie aan de Eikenlaan is de minst geschikte. Zichtbaarheid is goed, maar bereikbaarheid en verkeerkundig scoort deze locatie niet goed. Bovendien is er strijd met het provinciale planologische beleid ten aanzien van de openheid van het landschap. Minder kans op maatschappelijke weerstand. Het terrein van de gemeentewerf/kringloopwinkel is op zich ook aanvaardbaar maar in vergelijking tot andere locaties toch iets minder geschikt om een McDonalds restaurant te vestigen. De gevolgen voor de gemeentewerf zijn groot. Verplaatsing zal zeer waarschijnlijk nodig zijn. De maatschappelijke weerstand wordt groot ingeschat in verband met de nabijheid van een woonwijk. Deze locatie kan ook een rol spelen in het kader van de aanleg van de HOV lijn. Het terrein van tuincentrum De Bruin is op zich aanvaardbaar om een McDonalds restaurant te vestigen. De zichtbaarheid is iets minder, maar de bereikbaarheid is goed te noemen. De locatie ligt echter dicht op de woningen aan de Goyergracht, als het ware geprojecteerd voor de entree van het dorp Laren. Deze zoeklocatie zal tot veel maatschappelijke weerstand leiden. De locatie heeft al een voorgeschiedenis waar het gaat om de uitbreiding van het tuincentrum. Vanuit de gemeente Laren is bekend dat er bestuurlijk bezwaren waren/ zijn tegen de verplaatsing van het benzinestation van Zanoli. Verwacht mag worden dat deze bezwaren er ook zijn tegen de mogelijke komst van een McDonalds vestiging.

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries Gemeente Tynaarlo November 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen

Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Ruimtelijke onderbouwing Leveroyseweg 14, Heythuysen Inleiding Initiatiefnemer heeft een agrarisch bouwvlak aan Leveroyseweg 14 te Heythuysen. Op deze locatie worden varkens gehouden op extensieve wijze.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Datum: 7 april 2014 Projectgegevens: ROB01-0252620-01B TEK01-0252620-01A Identificatienummer:

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord Ruimtelijke onderbouwing project Vlietweg 16 te Santpoort-Noord W12/000758/ OLO271413 INHOUD 1 Beschrijving

Nadere informatie

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde

Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Burg. J.G. Legroweg 98 te Eelde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 2.2 Geldende planologische situatie... 5 De overkapping is zowel in strijd met

Nadere informatie

Gasthuisbergweg 18 te Wijchen

Gasthuisbergweg 18 te Wijchen Ruimtelijke onderbouwing Auteur E.C. Philips-Jackson MSc Verificatie ing. M. Pleijsier Versie 2 Bestand Document1 Graafsebaan 67, 5248 JT Rosmalen Postbus 37, 5240 AA Rosmalen Nederland Telefoon +31 (0)73

Nadere informatie

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak Het Zuid 34 te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijzigingsplan Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord. Vastgesteld

GEMEENTE HOOGEVEEN. Wijzigingsplan Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord. Vastgesteld GEMEENTE HOOGEVEEN Wijzigingsplan Noorderhoofddiep 16 te Nieuweroord Vastgesteld 18 Mei 2010 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 Toelichting

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck Datum 14 november 2013 Kenmerk N001-1220333GGV-evp-V01-NL Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug 1 Inleiding De gemeente

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Duinkampen 23 te Paterswolde

Duinkampen 23 te Paterswolde Duinkampen 23 te Paterswolde Projectgebied. Duinkampen 23 Paterswolde 1. Inleiding Deze ruimtelijke onderbouwing is opgesteld voor het bouwen van een bijgebouw, het plaatsen van een schutting en twee kunstwerken

Nadere informatie

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG

BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG BIJLAGE 2: VERANTWOORDING UITBREIDING BOOMSWEG 1 Algemeen De uitbreiding van het plangebied met de locatie Boomsweg omvat deels een nieuwe ontwikkelingslocatie, Boomsweg 12, en deels het overnemen van

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Schalkwijkseweg 22 2 10 COLOFON TITEL: Ruimtelijke Onderbouwing Schalkwijkseweg 22 STATUS: Definitief PROJECTNUMMER: NL.IMRO.0321.0012PBSCHLKWSWG22 DATUM: 11 februari 2010 AUTEUR:

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN Versie 2, d.d. 18 augustus 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker Inhoud 1.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een gedeelte van een woonwagen en voor een meterkast buiten de aangelegde woonwagenlocatie aan de Heelalstraat.

Nadere informatie

Oude Badweg 60 Eelderwolde

Oude Badweg 60 Eelderwolde Oude Badweg 60 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 Op het perceel is reeds een recreatiewoning met bijgebouwen aanwezig. De bestaande

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138 Nr. 14032525 Casenr. 2014-07033 Harderwijkerweg 138 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 6 Inleiding Achter op het perceel aan de Harderwijkerweg 138 is een verzoek ingediend om een bedrijfshal en een

Nadere informatie

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren (ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren Gemeente Tynaarlo december 2011 NL.IMRO.1730.PBHoge30ZLR-0301 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Spoorsingel 52-54

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Spoorsingel 52-54 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Spoorsingel 52-54 20-11-2006 Afbeelding 1: Ligging in de stad 1. Inleiding Aan de Spoorsingel 52-54 is reinigingsmiddelengroothandel Q.J. van Zon BV gevestigd. In het kader van

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord GEMEENTE HOOGEVEEN BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord 15 Juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende

Nadere informatie

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel Ontwerp: 14 februari 2013 Inzage: 6 weken start: 22 februari 2013 einde: 4 april 2013 Vastgesteld: 23 april 2013

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld

WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld GEMEENTE HOOGEVEEN WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld Vastgesteld 1 maart 2011 Voorschriften 3 e Zandwijkje 8 Hollandscheveld 1 maart 20111 Pagina

Nadere informatie

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen NL.IMRO.1730.ABdorpsstr74zuidlv-0301 Projectgebied Situatie Dorpsstraat 74 Zuidlaarderveen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige en beoogde

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt

Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning herinrichten tankstation de Zuidpunt Dordrecht, 10 september 2012 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding Op het perceel aan de Rijksstraatweg

Nadere informatie

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4 Nr. 14031673 Casenr. 2014-07033 Fazantlaan 4 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 5 Inleiding Initiatiefnemer wil de camping en het parkeerterrein van het recreatiepark De Haeghehorst uitbreiden. Deze

Nadere informatie

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01)

Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) Wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Zeeland d.d. 24 september 2013 (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01) 1 1. Planbeschrijving 1.1 Beschrijving project Provincie

Nadere informatie

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45 2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex Houtensewetering naast 45 2 Toelichting 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Vigerend bestemmingsplan 1.3 Bestemmingsplan 2 Gebieds- en projectbeschrijving

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega

Ruimtelijke onderbouwing. Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Realisatie groepsaccommodatie voormalig ligboxstal Manjepetswei 19 Oudega Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello

Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello Ruimtelijke onderbouwing Schakerpad 5 in Twello Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Op 2 november 2010 is door het college van burgemeester en wethouders het principebesluit genomen om medewerking te

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord, deelplan Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse.

GEMEENTE HOOGEVEEN. WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord, deelplan Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse. Vo GEMEENTE HOOGEVEEN WIJZIGINGSPLAN Beilerstraat 21 en 23 2011, te Pesse. Onherroepelijk 31 augustus 2011 In Werking 31 augustus 2011 Vaststelling 12 juli 2011 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam HOOFDSTUK 1 Inleiding De gemeente Werkendam heeft in december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Zonering industrieterreinen in procedure

Nadere informatie

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord College Onderwerp: Bouwinitiatieven Drunen Noord V200900442 Samenvatting: Inleiding: Tegelijkertijd met de actualisatie van bestemmingsplan Drunen Noord lopen er enkele bouwinitiatieven die vallen in het

Nadere informatie

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bodem Op 21 mei 2008 heeft er door Wareco Ingenieurs een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Bij het uitgevoerde bodemonderzoek

Nadere informatie

Wijzigingsplan miniwinkel Dorpsstraat 153 te Vlieland

Wijzigingsplan miniwinkel Dorpsstraat 153 te Vlieland Wijzigingsplan miniwinkel Dorpsstraat 153 te Vlieland Inleiding Op 17 oktober 2011 is het bestemmingsplan Vlieland bebouwde Kom door de raad van de gemeente Vlieland vastgesteld. In dit plan is een mogelijkheid

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. de verbouw van zalencentrum tot een woning aan Verlengde Oosterdiep OZ 102 te Barger- Compascuum

Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. de verbouw van zalencentrum tot een woning aan Verlengde Oosterdiep OZ 102 te Barger- Compascuum Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. de verbouw van zalencentrum tot een woning aan Verlengde Oosterdiep OZ 102 te Barger- Compascuum afdeling ruimtelijke ontwikkeling en infrastructuur team ontwikkeling januari

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Realisatie kunstwerk Bestemming Drachten Markeringspunt Noord 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een kunstwerk

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NOORDWIJK - WESTERWEG 46 ONTWERP / 29 JUNI 2011

WIJZIGINGSPLAN NOORDWIJK - WESTERWEG 46 ONTWERP / 29 JUNI 2011 WIJZIGINGSPLAN NOORDWIJK - WESTERWEG 46 ONTWERP / 29 JUNI 2011 WIJZIGINGSPLAN NOORDWIJK - WESTERWEG 46 CODE 119999 / 29-06-11 GEMEENTE MARUM 119999 / 29-06-11 WIJZIGINGSPLAN NOORDWIJK - WESTERWEG 46

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem

GEMEENTE BUREN. Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem GEMEENTE BUREN Ruimtelijke onderbouwing Hendriklaan 15 16, Beusichem Projectnr. 061-076 / 27 januari 2016 INHOUD BLZ 1 INLEIDING... 3 1.1 Aanleiding en doelstelling... 3 1.2 Plangebied... 4 1.3 Geldend

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing. t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik)

Ruimtelijke Onderbouwing. t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik) Ruimtelijke Onderbouwing t.b.v. het realiseren van twee lichtmasten, Flevostraat 251 Purmerend (Sportcomplex De Munnik) Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1. Aanleiding Stichting Spurd heeft een aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

Westvoorne. Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte. Ruimtelijke onderbouwing. 101502.17477.00 31-10-2012 definitief

Westvoorne. Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte. Ruimtelijke onderbouwing. 101502.17477.00 31-10-2012 definitief Westvoorne Vogelwerende voorziening Trafostation Ommeloopweg Tinte Ruimtelijke onderbouwing identificatie planstatus projectnummer: datum: status: 101502.17477.00 31-10-2012 definitief projectleider: opdrachtgever:

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo Gemeente Tynaarlo Maart 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Huidige en beoogde situatie... 6 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Inleiding en planbeschrijving In Netersel is in de huidige situatie een speelterrein gelegen (zie figuur 1). Dat speelterrein is deels binnen het plangebied

Nadere informatie

Ontwerp Wijzigingsplan. Ballumerweg 23 te Nes Ameland

Ontwerp Wijzigingsplan. Ballumerweg 23 te Nes Ameland Ontwerp Wijzigingsplan Ballumerweg 23 te Nes Ameland Ontwerp Wijzigingsplan Ballumerweg 23 te Nes Ameland Inhoud Toelichting op wijzigingsplan 1. Beschrijving van het plan 2. Beleidskader 3. Omgevingsaspecten

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen Aan: Gemeente Haaksbergen de heer G. van der Wens Externe veiligheid / Bedrijven en milieuzonering plangebied Hassinkbrink te Haaksbergen Van: Aveco de Bondt 1 EXTERNE VEILIGHEID 1.1 Kader Externe veiligheid

Nadere informatie

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Toekomstige situatie 4 4. Milieuaspecten 4 5. Planbeschrijving 4 6. Inspraak

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting

Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting Pos Service Holland BV 19 februari 2013 Ontwerp A COMPANY OF HASKONING NEDERLAND B.V. PLANNING & TRANSPORT

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Besluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. de omgevingsvergunning 2.12 lid 1 onder a onder 3 voor een Woning aan de Prins Hendrikkade te Rotterdam Kenmerk 21380178 1. Aanleiding In verband met de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2).

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Doel en aanleiding Masterplan en Beeldkwaliteitplan Belangrijk brondocument van deze omgevingsvergunning

Nadere informatie

Nr Casenr Haspel 121. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Haspel 121

Nr Casenr Haspel 121. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Haspel 121 Nr. 14040153 Casenr. 2014-07033 Haspel 121 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 5 Inleiding Initiatiefnemer wil op het perceel Haspel 121 paarden mennen. Dat past niet binnen de huidige bestemming, daarom

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

Omgevingsdienst West Holland DEFINITIEF 6 mei 2013

Omgevingsdienst West Holland DEFINITIEF 6 mei 2013 Projectnaam 1) Kenmerken van het project Omvang van het project (relatie met drempel D lijst) Bestemmingsplan Kern Nieuwkoop Hoewel het bestemmingsplan voor een groot deel conserverend van aard is wordt

Nadere informatie

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2 Concept programma van eisen Laan naar Emiclaer 2 Naam Strategisch Vastgoed Locatie Laan naar Emiclaer 2 Wijk Zielhorst Bestuurlijk opdrachtgever Wethouder P. van den Berg Opdrachtgever V. Labordus Datum

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Nummer : 11-03.2015 Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Korte inhoud : Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om een opslagloods bij een agrarisch

Nadere informatie

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van J. Verkuyl Kaagweg 35 2157 LH Abbenes Omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Lageweg 55 Zuidlaren

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Lageweg 55 Zuidlaren (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Lageweg 55 Zuidlaren Gemeente Tynaarlo Juni 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van het

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Bebouwde Kom Woudenberg

bestemmingsplan Correctieve herziening Bebouwde Kom Woudenberg bestemmingsplan Correctieve herziening Bebouwde Kom Woudenberg Planstatus: Plan identificatie: Datum: Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever: ontwerp NL.IMRO.0351.CorrBebouwdKomWbrg-on01

Nadere informatie

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer.

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer. Dossiernummer Datum ontvangst GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters Correspondentieadres Postcode man vrouw Woonplaats Telefoon overdag Faxnummer Emailadres Bent u eigenaar huurder anders, namelijk

Nadere informatie

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling

Toelichting 1 Inleiding 2 Beleidskader 3 Beoordeling Toelichting Wijzigingsplan i.c. bestemmingsplan Buitengebied Sanjesreed 8c Oentsjerk (dagbesteding Bûtenút) 1 Inleiding Werk- en dagbesteding Bûtenút is gevestigd op een deel van de voormalige PTC+ locatie

Nadere informatie

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9 Toelichting vastgesteld 23 februari 2016 Meeuwisdijk 9 Hoofdstuk 1 Inleiding Het perceel Meeuwisdijk 9 in het noordelijk buitengebied van Etten-Leur heeft in het geldende bestemmingsplan Buitengebied (2013)

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE Notitie bedrijven en milieuzonering Bosschebaan 37 te Heesch in de gemeente Bernheze Opdrachtgever RO Connect Graafsebaan

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND 1. INLEIDING Aanleiding De gemeente Schagen is voornemens om het bedrijventerrein Kolksluis langs de Koning Willem II-weg in t Zand

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo).

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Doel en aanleiding Verzoek Adriaans voor vestiging Adriaans heeft gevraagd om zich op

Nadere informatie

Oude Badweg 1 Eelderwolde

Oude Badweg 1 Eelderwolde Oude Badweg 1 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 2.2 Geldende planologische situatie... 5 Het bouwen van recreatiewoningen past niet

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27

Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27 Ruimtelijke onderbouwing aanbouw woning Drachtster Heawei 27 Ontwikkelingen Er is een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend voor de vervangende nieuwbouw van een woning met aanbouw aan de Drachtster

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema"

Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema Gemeente Achtkarspelen (ontwerp) Ruimtelijke onderbouwing "bouwen van een woning op het perceel de Wide Pet 14 te Harkema" 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking Op 18 december

Nadere informatie

(Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing. Afwijking bestemmingsplan. Tolhuisweg 49 Midlaren. Herbouw schuur

(Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing. Afwijking bestemmingsplan. Tolhuisweg 49 Midlaren. Herbouw schuur (Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing Afwijking bestemmingsplan Tolhuisweg 49 Midlaren Herbouw schuur Gemeente Tynaarlo April 2011 NL.IMRO.1730.ABTolhuisweg49-0301 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Ruimtelijke

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid * 4 4 284 7* Inleiding Toelichting De heer Van de Kamp heeft een verzoek ingediend voor het aanpassen van de bestemming van het perceel Knapzaksteeg 15. Het plan is om hier de volgende dieren te gaan houden:

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing "het herbouwen van een woning op het perceel Egypte 24 te Buitenpost"

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing het herbouwen van een woning op het perceel Egypte 24 te Buitenpost Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing "het herbouwen van een woning op het perceel Egypte 24 te Buitenpost" 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking Op 3 oktober

Nadere informatie

Beantwoording technische vragen van dhr. Lathouwers (SP) over het bestemmingsplan Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best.

Beantwoording technische vragen van dhr. Lathouwers (SP) over het bestemmingsplan Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best. Beantwoording technische vragen van dhr. Lathouwers (SP) over het bestemmingsplan Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best. In het algemeen eerst het volgende. De antwoorden zijn,

Nadere informatie

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Toelichting Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Inleiding De erven van Eekelen hebben verzocht om een extra bebouwingsvlak toe te kennen voor het in hun bezit zijnde perceel Sander 30. Het perceel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel

Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel Gemeente Achtkarspelen Ruimtelijke onderbouwing 'het uitbreiden van de woning met een aanbouw' op het perceel de Wedze 22a te Twijzel 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor de omgevingsvergunning met afwijking

Nadere informatie

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan Middelburg Loods Muidenweg Wijzigingsplan Wijzigingsplan Loods Muidenweg Middelburg identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMMUI ON01 23 02 2015 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea

RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea RO Wielemakersbaan 6 Ride by the Sea 2 Inhoudsopgave Ruimtelijke Onderbouwing 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1. Aanleiding en doel 1.2. Ligging plangebied 1.3. Geldend bestemmingsplan 1.4. Leeswijzer Hoofdstuk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016

Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Ruimtelijke onderbouwing garageboxen Maasweg Maassluis, d.d. 5 september 2016 Inhoud 1.Inleiding 1.1. Beknopte projectomschrijving en doelstelling 2. Beleidskader 2.1. Gemeentelijk beleid 3. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 19 oktober 2010 Projectnummer

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten

Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor het legaliseren van een dierenverblijf in het hertenkamp aan de Hagewyk te Drachten Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Locatiebeschrijving... 2 1.3.

Nadere informatie

Buitengebied Zuid, Herziening 2007, deelplan Coevorderstraatweg 109

Buitengebied Zuid, Herziening 2007, deelplan Coevorderstraatweg 109 Vo INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 Toelichting bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

Blad 2. Beoordeling verzoek

Blad 2. Beoordeling verzoek Ruimtelijke onderbouwing voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van het dempen van een kadesloot en verbreden van watergangen in de Wergeastermarpolder Door het Wetterskip Fryslân is een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande situatie...3 3. Gewenste ontwikkeling...5 4. Ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit...5 5. Milieu...5 6. Economische uitvoerbaarheid...7 7. Planbeschrijving...8

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING. Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING. Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen RmB, 15 oktober 2012 Algemeen Voor de nieuwe woning moet worden aangetoond dat deze niet wordt gerealiseerd binnen

Nadere informatie