Startbijeenkomst 13 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startbijeenkomst 13 september"

Transcriptie

1 Startbijeenkomst 13 september Groepsvorming Het nieuwe schooljaar is goed van start gegaan. De eerste maand zal er veel aandacht besteed worden aan de groepsvorming. We verwelkomen dit schooljaar 30 nieuwe leerlingen in 1x. Sommige groepen zoals bijv. De groep van juf Lotte zijn samengesteld uit diverse groepen. Om een groep te vormen is het belangrijk dat kinderen elkaar en de leerkracht leren kennen. Wie ben jij? Wat is voor jou belangrijk? Waar moet een ander rekening mee houden? Daarnaast is het na 6 weken zomer vakantie belangrijk aandacht te besteden aan de regels en afspraken van het omgaan met elkaar. Door dit in de eerste 3 weken van het schooljaar intensief te doen leggen we de basis voor de rest van het jaar. Gedrag en pedagogisch klimaat is 1 van de onderwerpen waar het team zich de afgelopen 3 jaar extra mee heeft bezig gehouden. Doel is onszelf verder te professionaliseren en vooral preventief te werken. Vandaar ook de opleiding van juf Carolien tot gedragsspecialist. 1 dagdeel per week werkt zij individueel met kinderen, en 1 dagdeel per week werkt zij samen met meester Patrick aan het geven van " Rots en Water" trainingen aan groepen van 15 kinderen. Deze training is voor alle kinderen vanaf groep 4. De training is bedoeld om jezelf beter te leren kennen en te leren hoe om te gaan met verschillende situaties. Belangrijk is ook de samenwerking met anderen. Wanneer kom je voor iemand op, wanneer vraag je om hulp? Dit staat los van de trainingen die we bieden voor kinderen die een extra stukje oefening of begeleiding nodig hebben op het gebeid van sociaal emotionele ontwikkeling of gedrag. Speerpunten in schoolontwikkeling Speerpunt van de school is dat we onze leerlingen vanaf de kleuters- steeds meer eigen verantwoordelijkheid willen geven voor hun eigen leerproces en ze steeds zelfstandiger willen maken. Dit is een langzame omslag vanuit en werkwijze waar de leerkracht een opdracht geeft en het kind die maakt en dan afwacht of het goed of fout is. Als je iets leert gaat dat het best als je je bewust bent van het doel van wat je aan het doen bent. Weet je welke strategieën je kunt gebruiken om dat doel te bereiken en krijg je die bewust aangeleerd dan kun je die inzetten op het moment zelf, maar ook later in een vergelijkbare situatie. Elke les start met het benoemen van het doel en het bespreken van strategieën. Na de les reflecteren we met de leerlingen op het lesdoel. Niet alleen gaan we na of er goed is samengewerkt o.i.d. maar of je het lesdoel behaald hebt en hoe dan. Was eerder een doel dat je zo min mogelijk fouten had, nu verandert dat steeds meer in het aan

2 kunnen geven of je en strategie nu goed kunt toepassen om een doel te bereiken en of je zelf weet of je nog hulp nodig hebt etc. Wetenschappelijk is bewezen dat deze aanpak leidt tot een grotere leerwinst. Professionalisering van de leerkracht Dit vraagt uiteraard een andere houding van de leerkrachten en is dus voortdurend onderwerp van gesprek. Hoe leren de leerkrachten op onze school? Wij werken met de methode van stichting Leerkracht Wekelijks komen we in 2 teams bij elkaar en leren we van en met elkaar. Deze werkwijze kent 3 belangrijke onderdelen: De doelen worden op een bord genoteerd. Dit gaat altijd uit van wat het de leerlingen op moet leveren. Daarnaast worden acties genoteerd nodig om dit doel te bereiken met een datum waarop dit afgerond moet zijn. Samen bereiden we een les of een lesonderdeel voor waarin we deze doelen nog verder uitwerken. Natuurlijk geeft een handleiding van een methode al aanwijzingen maar het moet afgestemd zijn op je eigen groep en op onze leerlingen. Daarnaast gaat elke leerkracht tenminste 1x in de 2 weken op bezoek bij een collega en kijkt dan gericht hoe er aan dit doel gewerkt wordt. Doordat dit op borden zichtbaar is, is het voor iedereen duidelijk en word je er constant aan herinnerd. ( Op deze bijeenkomst staat een bord als voorbeeld). Mocht u als ouder zo n bord willen bekijken dan kan dat altijd. Vraag het even bij de directie. Leren zichtbaar maken Dit jaar gaan we in de klassen ook deze borden introduceren. Sommige collega s zijn hier al mee gestart, andere nog niet. Wel starten we in alle klassen met de smileys Even kort stil staan bij de vraag hoe voel je je vandaag. Wie wil mag het kort toelichten, maar dat hoeft niet. Deze korte activiteit- 5 minuten- geeft aandacht voor het persoonlijke en helpt kinderen zicht op en te stellen voor het leren. Op de muren van alle klassen ziet u het lesdoel van de komende periode. Ook voorgaande jaren werkten we al met rekenmuren en taalmuren. Daar werden hulpmiddelen of belangrijke doelen zichtbaar gemaakt. Dit jaar gaan we een stap verder. De borden benoemen de doelen voor een blok, dit komt ook op de website per klas en in de loop van een periode hangen de leerlingen hier zelf voorbeelden van een doel bij. Ze krijgen zo een dieper begrip van het doel waaraan ze werken en het gaat meer leven. Vanaf groep 6 hangen er ook namenlijsten waarop leerlingen zelf aangeven met gekleurde punaises waar ze zijn op weg naar het te behalen doel.

3 Natuurlijk blijft het de verantwoordelijkheid van de leerkracht alle leerlingen goed te volgen en tijdig te zien of dit klopt en wie extra ondersteuning nodig heeft. Daar verandert niets aan. Het mooie is dat het werken met doelenmuren ook bij de kleuters al mogelijk is. Voor ouders zetten we in de gele hal ook doelen muren neer, dan kunt u direct zien aan welke thema s er in een thema gewerkt wordt. Ouders informeren We willen ons onderwijs ook voor ouders steeds zichtbaarder maken en zullen meerdere bijeenkomsten rondom een inhoudelijk onderwerp organiseren - groep 8- overgang naar het VO Groep 3 Hoe leert uw kind lezen - Leerlab wat is dat en hoe werken kinderen techniek: komt u ook ene ochtend leren programmeren Begrijpend lezen Rekenen etc. Heeft u een onderwerp waar u graag meer uitleg over krijgt laat het dan weten, dan organiseren we dat. School als middelpunt van samenwerking met maatschappelijke organisaties Vanuit de visie van de school werken we heel nauw samen met tal van organisaties rondom de school die onze leerlingen, onszelf en ouders kunnen ondersteunen. We proberen daarbij de school de centrale vindplaats te laten zijn. In school is al een spreekuur van de ouderkindadviseur en de budgetadviseur. We starten dit jaar ok met logopedie en ergotherapie. Voor de groepen 7/8 is er het mentoren project en Stichting Sitara al weer een weerbaarheidstraining aanbieden voor de middenbouw. Studiemax start op onze locatie een huiswerkklas op de woensdagmiddag. Voor al deze activiteiten is de betrokkenheid van ouders van groot belang. U wordt altijd uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten, voor- en nagesprekken en kunt vaak, als u dat wilt, een deel van de les bijwonen. Mocht een informatie moment op een moment zijn dat u niet kan, dan kan in overleg altijd naar een ander moment gezocht worden.

4 De Brink is sinds vorig jaar 1 van de Stadsscholen van de gemeente Amsterdam. In het project 0.20 scholen besteedt de gemeente veel tijd, en geld aan samenwerking met scholen in wijken waar problemen als armoede, veiligheid en zorgen onderwijskansen samenkomen. Het integrale scholbeleid heeft als doel te komen tot een nauwe samenwerking tussen onderwijs, jeugdwelzijn en armoedebestrijding waarbij het onderscheid tussen de verschillende beleidsterreinen minder wordt en gezocht wordt naar nieuwe vormen van samenwerking. Ouderbetrokkenheid is hierbij een speerpunt van het gemeentelijk beleid. De school is het middelpunt maar voert activiteiten niet zelf uit. De school zoekt de samenwerking. Als directeur heb ik het afgelopen jaar met collega s uit de wijk maandelijks deelgenomen aan overleg met de gemeente, de bestuurscommissie en tal van organisaties uit de wijk. Er is al heel, heel veel aanbod in Zuidoost maar het zoeken van verbindingen en het creëren van netwerken gaat steeds beter. Ook ouders hebben hierbij een rol. Van alle 4 de scholen nemen ouders inmiddels deel aan het ouderplatform dat is opgericht. 1 van de initiatieven van dit project is de mogelijkheid de stadspas te scannen waarna de gemeente de schoolreis en de ouderbijdrage voldoet. Dit project was afgelopen jaar alleen op de 4 scholen in Holendrecht mogelijk. Dit jaar wordt het uitgebreid met de optie via de stadspas lid te worden van een sportvereniging in de wijk. Na dit schooljaar is de periode dat de Brink hieraan mee kan doen voorbij. Belangrijk is dan ook ons streven deze 2 jaar optimaal te gebruiken. We leiden ons eigen team op tot specialisten. Zo is juf Carolien gedragsspecialist en zal juf Hellen hiervoor ook ingewerkt worden, zodat zij Caroline kan vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Juf Lotte is techniekspecialist en er werken inmiddels 2 collega s met een universitaire PABO opleiding op onze school. Dit jaar studeert meester Minggus naast zijn werk door voor een master. 18 oktober is er een informatieochtend waarbij uitleg gegeven wordt over de projecten en subsidies waar de school mee werkt. Personeel: Zoals u overal hoort en leest is het personeelstekort on het onderwijs groot en wordt nog veel groter. Op dit moment is dat op de Bink nauwelijks zichtbaar. Daar zijn we erg trots op. Vorig jaar hebben meerdere collega s andere talen neergelegd op een dag in de week een andere groep te ondersteunen. Dat was noodzakelijk maar wel jammer, ander belangrijk werk blijft dan liggen. We werken dan ook heel hard aan het voorkomen van tekorten nu en in de toekomst.

5 U ziet op de Brink veel stagiaires. We bieden het stageplaatsen en leiden hen op de werkvloer verder op in de hoop dat ze in de toekomst bij Sirius komen werken. Juf Halouma heeft een speciale training gevolgd als opleider in school en begeleidt en beoordeelt stagiaires van de PABO in school. Stagiaires worden door hun eigen mentor (de groepsleerkracht) ook begeleid. Elke leerkracht van onze school die een stagiaire begeleidt heeft daarvoor een aanvullende training gevolgd. Zo leren jonge mensen het vak, en is er het voordeel dat er op stagedagen meer handen voor een groep zijn waardoor de eigen leerkracht ook in staat is extra ondersteuningsmomenten te creëren. In de groepen 1/2/en 3 lopen toekomstige klassenassistenten stages. Nieuw is de begeleiding van zij-instromers. Om ook in de toekomst personeelstekorten op te kunnen vangen is Sirius, ons bestuur, in samenwerking met de HVA ( Hoge school van Amsterdam) een opleidingstraject gestart. Mensen met al een HBO opleiding worden omgeschoold tot leerkracht. Zij starten direct op een school en in een groep voor enkele dagen per week en volgend daarnaast een intensief opleidingstraject. Ook dit begeleiden we in school heel intensief. Nieuwe gezichten: Juf Hellen is onze nieuwe intern begeleider onderbouw en intern begeleider groep 5 en 5/6. Zij is een ervaren intern begeleider die 4 dagen per week bij ons komt werken. 1 dag daarvan staat zij in groep 8. Juf Willy komt van een collega school en zal de zwangerschap van juf Lonneke vervangen. Om te zorgen dat dit heel soepel verloopt, is zij direct na de zomervakantie al gestart naast juf Lonneke. Juf Carolien is ook zwanger. Zij wordt ondersteund door juf Dunja. Juf Dunja is LIO- stagiair. Dat betekent dat zij is begonnen aan haar examen stage van de PABO. Zij zal de komende periode toegroeien naar het alleen draaien van een groep. Als juf Carolien met zwangerschap gaat zal zij de groep overnemen. Inmiddels is juf Banu in groep ¾ uitgevallen. Zij wordt voor het gehele schooljaar verder vervangen door juf Sharda. Juf Sharda heeft haar ervaring opgedaan in Suriname en werkt sinds een klein jaar in Nederland. Zij wordt bij ons extra begeleid door juf Halouma en zal in de tweede helft van het jaar nog een korte periode een aanvullende opleiding naast haar werk volgen om helemaal ingewerkt te zijn in het Nederlands onderwijs.

DE BRINK nieuwsbrief

DE BRINK nieuwsbrief Complimenten van de week: Voor onze PABO stagiaires. Als leerkrachten in opleiding sluiten zij weer bijna een stageperiode af en gaan eind januari naar een andere school. Juf Chayenne in groep 5S; Meester

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wij wensen jullie een liefdevol 2019 toe met veel aandacht voor elkaar en een goede gezondheid!

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wij wensen jullie een liefdevol 2019 toe met veel aandacht voor elkaar en een goede gezondheid! Beste ouders, Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wij wensen jullie een liefdevol 2019 toe met veel aandacht voor elkaar en een goede gezondheid! Ouderbijeenkomst van afgelopen woensdag 9 januari De ouderbijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 In deze nieuwsbrief: - Voorstellen nieuwe leerkrachten - Voorstellen klachtcontactpersonen - Omgangsprotocol - Kanjertrainingen - Agenda oktober - Agenda

Nadere informatie

Aanbod cursussen en trainingen

Aanbod cursussen en trainingen Aanbod cursussen en trainingen 2019-2020 Naar een positieve groep Maak van jouw klas een positieve groep; kinderen die zich veilig voelen, presteren beter. Deze praktische cursus is bedoeld voor leerkrachten

Nadere informatie

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind December 2014 nieuwsbrief Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind Ons onderwijs versterken Dit is de eerste verbetertraject nieuwsbrief van een reeks.

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) van basisschool de Arnhorst in Velp Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 1. Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar!

Nieuwsbrief Nr. 1. Nieuwsbrief. Nieuwe schooljaar! Nieuwsbrief Nr. 1 Belangrijke data 4 september Vergadering Ouder Vereniging 5 september Schoolfotograaf 6 september - Bijeenkomst klankbordgroep 11 september bezoek van de Vogelman Week van 25 september

Nadere informatie

niet apart, maar samen

niet apart, maar samen 4 Daltononderwijs op de Ieme. Het woord Ieme betekent werkbij. Werkbijen werken hard met elkaar om tot goede resultaten te komen. We willen dat onze leerlingen veel leren en met plezier naar school gaan.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PLUSKLAS

BELEIDSPLAN PLUSKLAS BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken OBS HET GROENE HART Januari 2012 BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken Inleiding Gedurende de hele basisschool leggen

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014 Ouderbeleidsplan Sbo de Bonte Vlinder September 2014 1 Inleiding De meerwaarde van een ouderbeleidsplan Een ouderbeleidsplan vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit.

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld Plan doorgaande lijn VVE Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld In dit plan wordt het accent gelegd op het verstevigen van de samenwerking tussen OBS Kogerveld, Freekids Peuterspelen en de

Nadere informatie

Kanjerbeleid Samenvatting voor ouders

Kanjerbeleid Samenvatting voor ouders Kanjerbeleid Samenvatting voor ouders Voor u ligt het kanjerbeleid. We hopen dat het zicht geeft op wat we doen op school en waar we voor staan. Dit is de samenvatting van het kanjerbeleid. Het volledige

Nadere informatie

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2019-2020 Voltijdstudenten van de Pabo HvA en UPvA lopen hun LIO-stage in het vierde studiejaar, deeltijdstudenten van Pabo HvA in het derde jaar. Deze stage vindt

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Welkom 29 oktober 2015

Welkom 29 oktober 2015 Welkom 29 oktober 2015 Een dagje dalton op de Edelsteen Chantal Beeloo Doel van vanavond Wij willen inzichtelijk maken hoe een globale dag bij ons op school eruit ziet en hoe de daltonkernwaarden zichtbaar

Nadere informatie

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans Reflectieverslag Stages of concern Jan-Hessel Boermans Motivatie Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs als groepsleerkracht op een cluster 4 school. Een baan met veel afwisseling en een

Nadere informatie

Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam T: Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie

Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam   T: Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie Vrijdag 22 maart 2019 Rapport 1 mee naar huis Zondag 24 maart

Nadere informatie

Tine Marcusschool. Vanuit het team

Tine Marcusschool. Vanuit het team Pagina 1 van 5 Tine Marcusschool Dinsdag 5 april 2016 Agenda 4 en 7 april Schoolfotograaf 18 en 19 april Oudercontactmoment/ kijken in de klas 22 april Koningsspelen op school 27 april Koningsdag leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

M E E R J A R I G E O N D E R S T E U N I N G N I E U W K O M E R S

M E E R J A R I G E O N D E R S T E U N I N G N I E U W K O M E R S E E N U N I E K E S A M E N W E R K I N G V A N B E S T U R E N, S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D Z U I D - K E N N E M E R L A N D E N I N T E R N A T I O N A L E T A A L K L A S H A A R L E M

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Inhoudsopgave 2018 Ook in het afgelopen jaar hebben we weer gemerkt dat het samen opleiden van leerkrachten basisonderwijs ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen plaatst. En

Nadere informatie

WAT IS DALTONONDERWIJS?

WAT IS DALTONONDERWIJS? WESTERKIM EN DALTON DALTONONDERWIJS Westerkim vindt het belangrijk rekening te houden met de mogelijkheden van het kind en de verschillen tussen kinderen. Aandacht voor ieder kind, zelfstandigheidsbevordering,

Nadere informatie

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Zoals wij hebben aangekondigd starten we deze week met 'de Wiekslag speciaal'. 'De Wiekslag speciaal' verschijnt een aantal keer per jaar met actuele thema s voorafgaand

Nadere informatie

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014 Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 Informatie BPV-beoordeling... 6 Kerntaken, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels...

Nadere informatie

Nieuw in Amsterdam. De IB academie van het openbaar basisonderwijs. Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden?

Nieuw in Amsterdam. De IB academie van het openbaar basisonderwijs. Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden? Nieuw in Amsterdam De IB academie van het openbaar basisonderwijs Ben je IB-er en wil je verder of heb je de ambitie IB-er te worden? Meld je dan nu aan! Stilstaan is achteruit gaan Paul Beke,57 jaar,

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Mijn school, jouw school, onze school!

Mijn school, jouw school, onze school! Mijn school, jouw school, onze school! Na een fijne en welverdiende zomervakantie zijn we allemaal weer enthousiast begonnen op school. Met de leerlingen zijn we deze Groene Week in elke groep aan het

Nadere informatie

Belangrijke data. Eerste schoolweek!

Belangrijke data. Eerste schoolweek! Belangrijke data Vrijdag 31 augustus: groep 1-2-3 vrij Donderdag 6 september: betaling ouderbijdrage van 8:15 8:45 en van 11:45 12:15 Maandag 10 september: studiedag; alle leerlingen vrij Donderdag 13

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-09-2019 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Discofeest - Donkere dagen feest! - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Groep 5 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES

Groep 5 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES Groep 5 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES Doel blok 1: Leskern: Woordenschat: Materialen: Groepsvorming en een positief sociaal klimaat, waar leerlingen zich mede verantwoordelijk voor voelen.

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Trots zijn op jezelf en op elkaar!

Gedragsprotocol. Trots zijn op jezelf en op elkaar! Gedragsprotocol Trots zijn op jezelf en op elkaar! Voorwoord Op de Ekke de Haan verwachten we dat de leerlingen, leerkrachten en ouders op een prettige manier met elkaar omgaan. Het is belangrijk dat er

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van Jenaplan basisschool De Sterrenkring. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schooltijden.

Schooltijden. 29-08-2019 Schooltijden. Om 8:15 zijn alle kinderen welkom op school. Het hek gaat dan open. Vanaf dat moment is er toezicht op het plein. De kinderen van groep 1 en 2 mogen de klas in gaan of ze blijven

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13e nieuwsbrief, vrijdag 6 maart 2015 Beste ouders, De voorjaarsvakantie is achter de rug en we zijn weer fris gestart.

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Anti-pestprotocol op de

Anti-pestprotocol op de Anti-pestprotocol op de Ons doel is dat alle kinderen zich veilig voelen bij ons op school, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door elkaar te steunen en wederzijds respect te tonen, stellen we

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Agenda. Bijlage. Nieuwsbrief nummer 4 juli 2014 Pagina 1 van 5

Inhoudsopgave. Agenda. Bijlage. Nieuwsbrief nummer 4 juli 2014 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Namens de directie Bezuinigingen Passend onderwijs Nieuwe regelingen Nieuwe doelgroep Therapieën Rapport Schoolgids Welkom Zwangerschap Afscheid en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt

Nieuwsbrief Nr. 5. Bureau Halt Nieuwsbrief Nr. 5 Belangrijke data Maandag 4 feb. Uitreiking School op Seef label Woensdag 13 feb. Studiedag: alle kinderen vrij! Donderdag 14 feb. Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag 22 feb. Rapporten mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2017-2018 Studenten van de Pabo HvA en UPvA lopen in hun vierde studiejaar de LIO-stage op een basisschool in Amsterdam. Deze stage vindt plaats op een opleidingsschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

1. Algemeen. VZW Katholieke Basisscholen van Poperinge Zetel : Bruggestraat 14, 8970 Poperinge Lokaal 314

1. Algemeen. VZW Katholieke Basisscholen van Poperinge Zetel : Bruggestraat 14, 8970 Poperinge Lokaal 314 1. Algemeen. De functieomschrijving wilden we beknopt & concreet maken om volgende redenen : Ze moet bruikbaar zijn op de 1 e personeelsvergadering waar we telkens ongeveer 20 minuten informeren en overleggen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school.

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school. Jaargang 2, nummer 6 2014 Juliana van Stolbergschool De laatste lootjes en dan is het zover. zomervakantie. In deze nieuwsbrief informeren we u als ouder over de groepsbezetting van volgend schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap Over rapportgesprekken en eigenaarschap Geef een Het is voor een kind heel fijn om te weten waar het staat, hoe het daar gekomen is, waar het naartoe gaat werken én hoe het daar kan komen. Renée van Eijk

Nadere informatie

Dr. J.C. Logemannschool

Dr. J.C. Logemannschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel SBO Dr. J.C. Logemannschool Algemene gegevens School BRIN Directeur Locatieleider Dr. J.C. Logemannschool 06RV vacature Mevr. S.C. van Duin Adres Schiedamseweg

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool Op de Slek

Jaarverslag basisschool Op de Slek Jaarverslag basisschool Op de Slek Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Toelichting:...

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Informail 28 maart 2018 Prins Willem-Alexanderschool

Informail 28 maart 2018 Prins Willem-Alexanderschool Informail 28 maart 2018 Prins Willem-Alexanderschool Rondom de Bijbel Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgen licht breek aan; de Zoon van God is

Nadere informatie

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Een aantal richtlijnen gesteld vanuit de nieuwe CAO Wat is de definitie van een startende leraar? Met de startende leraar wordt de leerkracht bedoeld die

Nadere informatie

Begaafde leerlingen komen er vanzelf... Implementatie van een verandering van de pedagogische beroepspraktijk op basis van praktijkgericht onderzoek.

Begaafde leerlingen komen er vanzelf... Implementatie van een verandering van de pedagogische beroepspraktijk op basis van praktijkgericht onderzoek. Begaafde leerlingen komen er vanzelf... toch? Implementatie van een verandering van de pedagogische beroepspraktijk op basis van praktijkgericht onderzoek. Teambijeenkomsten Anneke Gielis Begaafde leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Beste ouders en verzorgers, De vijfde Nieuwsbrief alweer, maar de eerste in dit nieuwe kalenderjaar. We willen

Nadere informatie

Schoolbode. Formatie, laatste ontwikkelingen. Belangrijke data:

Schoolbode. Formatie, laatste ontwikkelingen. Belangrijke data: N I E U W S B R I E F F R I T S B O D E S C H O O L Schoolbode Juli 2018 Nummer 146 Formatie, laatste ontwikkelingen. In de vorige Schoolbode schreven we al over de formatie. Toen konden we alleen nog

Nadere informatie

lezen als de basis van leren

lezen als de basis van leren lezen als de basis van leren Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die we in ons leven leren. Door te lezen doen we nieuwe kennis op, kunnen we ons ontspannen en de wereld om ons heen beter begrijpen.

Nadere informatie

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld Plan doorgaande lijn VVE Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld In dit plan wordt het accent gelegd op het verstevigen van de samenwerking tussen OBS Kogerveld, Freekids Peuterspelen en de

Nadere informatie

Woordenschatonderwijs. Ideeën, modellen en (werk)vormen die de leerkrachten kunnen inzetten in de klas om het woordenschatonderwijs

Woordenschatonderwijs. Ideeën, modellen en (werk)vormen die de leerkrachten kunnen inzetten in de klas om het woordenschatonderwijs Schooljaar 2011-2012 Woordenschatonderwijs Ideeën, modellen en (werk)vormen die de leerkrachten kunnen inzetten in de klas om het woordenschatonderwijs te verbeteren opbrengsten Schooljaar 2012-2013 Woordleerstrategieën

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Julianaschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Julianaschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018)

Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018) Leergebied Overstijgend Onderwijs in de VMBO stroom (versie juni 2018) In de VMBO stroom van het ACL wordt sinds het schooljaar 2016-2017 expliciet aandacht besteed aan de leergebied overstijgende (LGO)

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Jaargang januari 2017 schoolweek 19. SBO De Zonnewijzer SBO De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 8. Jaargang januari 2017 schoolweek 19. SBO De Zonnewijzer SBO De Zonnewijzer Pagina 1 Nieuwsbrief 8 Nieuwsbrief 8 Jaargang 2016-2017 31 januari 2017 schoolweek 19 SBO De Zonnewijzer 0402018185 www.sbodezonnewijzer.nl Beste ouders, De afgelopen weken hebben we in de groepen de halfjaarlijkse

Nadere informatie

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF Inleiding Het boek Wat je schrijft ben je zelf (WJSBJZ) is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdracht. Bij elke vraag is er schrijfruimte

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Pluspunt Een professioneel voorbeeld zijn voor leerlingen en in gesprek blijven over de vraag hoe gaan we met elkaar om.

Pluspunt Een professioneel voorbeeld zijn voor leerlingen en in gesprek blijven over de vraag hoe gaan we met elkaar om. Reflectie op de deeltaken; start bekwaam INTERPERSOONLIJK COMPETENT Je zorgt ervoor dat er in de groep een prettig leef- en werkklimaat is. Je geeft op een goede manier leiding, schept een vriendelijke

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen kerk en stage Maatschappelijke stage in en rond de kerk In 7 stappen Werkboek In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage Inhoudsopgave In zeven stappen aan de slag met maatschappelijke stage 4

Nadere informatie

Handleiding generieke vakken: Rekenen, Engels en Nederlands

Handleiding generieke vakken: Rekenen, Engels en Nederlands Handleiding generieke vakken: Rekenen, Engels en Nederlands Oktober 2018 ixperium designteam Designteam Zelfregulerend leren binnen generieke vakken Schooljaar 2017-2018 Auteurs Wil van Osch (docent ROC

Nadere informatie

1. Inleiding. Ons traject berust op 3 principes :

1. Inleiding. Ons traject berust op 3 principes : 1. Inleiding Ons traject berust op 3 principes : Tijdens het 1 e trimester willen we vooral de nadruk leggen op de kennismaking. Daarmee bedoelen we vertrouwd worden met elkaar, met oudere starters, met

Nadere informatie

Anja Gerding Tineke Stelwagen Alet Doedens Directeur Intern Begeleider Coördinator Groep 1 t/m 4

Anja Gerding Tineke Stelwagen Alet Doedens Directeur Intern Begeleider Coördinator Groep 1 t/m 4 Anja Gerding Directeur Juf Anja Gerding draagt zorg voor kwaliteit, organisatie, personeel, sfeer, begeleiding en het welzijn van een ieder die bij de school betrokken is. Tineke Stelwagen Intern Begeleider

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 OVERZICHT Algemeen Personeel Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Sport Algemeen / Persoonlijke noot Heel wat jaren geleden hadden we op school de zogeheten creamiddagen. Middagen

Nadere informatie

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen.

en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. en de sfeer ervaren. Daarnaast nemen ze ook na 30 weken school de veiligheidsmonitor af bij die leerlingen die dat kunnen invullen. Team werkt gezamenlijk aan de vormgeving van het onderwijs We beoordelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Extra ondersteuning voor ouders op school

Extra ondersteuning voor ouders op school Nieuwsbrief september/oktober 2018 SCHOOLBERICHTEN Extra ondersteuning voor ouders op school Sinds dit schooljaar hebben wij een Revalidatie maatschappelijk werkster op school. Haar naam is Mieke Vet.

Nadere informatie

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1. Inleiding Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer is een erkend leerbedrijf. Dit houdt

Nadere informatie

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe!

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe! NUMMER 1 JAARGANG 30 02-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 1 september Informatieavond groep 8 locatie Eem 6 september Schoolfotograaf individueel locatie Revius 7 september Schoolfotograaf groep

Nadere informatie

Stappenplan grensoverschrijdend gedrag 4 e Montessorischool de Pinksterbloem. Wat verstaan we onder grensoverschrijdend gedrag?

Stappenplan grensoverschrijdend gedrag 4 e Montessorischool de Pinksterbloem. Wat verstaan we onder grensoverschrijdend gedrag? Stappenplan grensoverschrijdend gedrag 4 e Montessorischool de Pinksterbloem Wat verstaan we onder grensoverschrijdend gedrag? Fysieke agressie of geweld: Het uitoefenen van elke vorm van feitelijk geweld

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus De Sterappel SCHOOLJAAR Kalender Maandag 02 september Start schooljaar

Nieuwsbrief augustus De Sterappel SCHOOLJAAR Kalender Maandag 02 september Start schooljaar Nieuwsbrief augustus 2019 De Sterappel SCHOOLJAAR 2019-2020 Kalender Maandag 02 september Start schooljaar 2019-2020 Donderdag 12 september Ouderavond Kanjertraining Maandag 16 t/m woensdag 18 september

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam Toegepaste Psychologie zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden

Nadere informatie

Teamsamenstelling

Teamsamenstelling Teamsamenstelling 20172018 Anja Gerding Directeur Juf Anja Gerding draagt zorg voor kwaliteit, organisatie, personeel, sfeer, begeleiding en het welzijn van een ieder die bij de school betrokken is. Tineke

Nadere informatie

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig!

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Anti pest protocol Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Proostdijschool, Mijdrecht Anti pest protocol Visie: De visie ten aanzien van pedagogisch klimaat van de school is: Vertrouwd Veilig, Verrassend

Nadere informatie

Hieronder volgt een verslag van de ouderavond. Met vriendelijke groet, Team Daltonschool Corlaer

Hieronder volgt een verslag van de ouderavond. Met vriendelijke groet, Team Daltonschool Corlaer Geachte ouders/verzorgers, Op 10 mei j.l. is er een ouderavond geweest. We zijn heel blij met de opkomst en de bereidheid van ouders om met ons mee te denken over de voorbereiding van de leerlingen op

Nadere informatie

Nieuwe talentvolle leerkrachten via DIT IS WIJS voor de Rotterdamse Schoolbesturen

Nieuwe talentvolle leerkrachten via DIT IS WIJS voor de Rotterdamse Schoolbesturen Nieuwe talentvolle leerkrachten via DIT IS WIJS voor de Rotterdamse Schoolbesturen Betreft : Informatie versneld naar nieuwe aanwas van groepsleerkrachten 1. Informatie DIT IS WIJS Talents Traject DIT

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie