Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje"

Transcriptie

1 Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Zoals wij hebben aangekondigd starten we deze week met 'de Wiekslag speciaal'. 'De Wiekslag speciaal' verschijnt een aantal keer per jaar met actuele thema s voorafgaand aan een koffieochtend - (de eerste koffieochtend is as maandag van uur). We trappen af met waar de Zoeker de komende jaren voor gaat en voor staat: Afgelopen week mocht ik een lezing bijwonen van de wetenschapsjournalist Mark Mieras ( In deze lezing werd weer eens bevestigd hoe belangrijk het is om de hersenen op verschillende manieren te activeren, dan worden namelijk de meeste verbindingen aangelegd. Belangrijk bij dit proces is een aantal vaardigheden: wees pro-actief (eigen keuzes leren maken, zelf initiatieven nemen) begin met het einddoel voor ogen (maak een plan, leren leren), belangrijke zaken doe ik eerst (eerst werken, dan spelen), denk win-win (zoek naar een voordeel voor iedereen), eerst begrijpen, dan begrepen worden (luister voordat je praat), door samen te werken bereiken we meer (samen is beter), houd de zaag scherp (evenwicht voelt het best) Met vriendelijke groeten en graag tot ziens maandagochtend om uur op onze eerste koffie-ochtend, Manouk Geerlings en Herdien Niggebrugge de balans tussen Hoofd, Handen, Hart, (T)huis en het belang hiervan.

2 Hoofd Dit schooljaar heeft de Zoeker aanvullend budget gekregen om extra aandacht aan de opbrengsten en begeleiding van leerkrachte n te kunnen geven. Deze gelden zijn beschikbaar gesteld naar aanleiding van het inspectiebezoek van afgelopen jaar waarin de inspectie een aantal verbeterpunten heeft genoemd. In de groepen 7 en 8 zijn er bijspijkerlessen. En in de middenbouw geeft Willy extra ondersteuning. Willy begeleidt die leerlingen die andere begeleiding nodig hebben op taal en reken gebied. Reken/Taal academie Daarnaast wordt binnenkort gestart met de 'Reken/Taal academie'. Er wordt 2x een blok van ongeveer 12 weken aangeboden. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 komen in aanmerking voor de Academie. Leerlingen met een IV en een V op de Cito krijgen voorrang op het aanbod van de 'Reken/Taalacademie' De lessen die via de academie gegeven worden zijn niet vrijblijvend, aanmelden betekent ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Aan de ouders wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de lessen. De lessen vinden plaats op maandag en donderdag na schooltijd. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de behoefte van de leerling waarbij Pim de Jong de onderlinge contacten aanstuurt om dit proces goed in de gaten te houden. Leerlingen die graag mee willen doen, schrijven vooraf een motivatiebrief.

3 Zodra meer bekend is over de 'Reken/Taal academie' zullen we u verder informeren. Ook zijn wij in overleg hoe we op school de afstemming met betrekking tot schoolafspraken steeds meer kunnen verbeteren. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het wel/niet meegeven van huiswerk. Resultaten Tijdens de thema ochtend zullen we de onderwijsresultaten per leerjaar met u bespreken. Tablets Op steeds meer scholen werken kinderen met een tablet. Ook op de Zoeker zullen we dit als aanvulling op de methoden gaan inzetten. We streven er naar dat dit medio december/januari te realiseren. NIO In overleg met het ondersteuningsteam is besloten om alleen dit jaar de NIO in de groepen 8 af te nemen. Dit besluit is genomen zodat we kunnen vergelijken of het IQ van de leerlingen conform de ontwikkelingen in het leerlingenvolgsysteem is zodoende het plan van aanpak eventueel aangepast kan worden. De NIO is bedoeld voor intern gebruik en kan niet gebruikt worden voor de overgang naar het VO.

4 NSCCT-Test (Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test) Dit jaar starten we in de groepen 5 t/m 7 met de afname van de NSCCT. Deze test geeft ons belangrijke informatie over de capaciteiten van het kind. Hiermee denken we ons onderwijsaanbod beter te kunnen aansluiten bij de mogelijkheden van de leerlingen. Wat houdt de NSCCT in? Deze test onderzoekt wat de capaciteiten zijn van het kind om iets te leren en te begrijpen. Het is een test over het leggen van verbanden, relaties en dergelijke. Met andere woorden: wat het leerpotentieel van het kind is. Deze test blijkt een goede voorspeller van het schoolsucces te zijn. Het is dus geen toets over schoolvaardigheden (zoals lezen en rekenen). Dat onderzoeken we met de Cito-toetsen. Hoe vaak wordt de NSCCT afgenomen? De test wordt 1x per jaar afgenomen in de groepen 5 t/m 7. Daarnaast doen we ook nog steeds de Cito-toetsen. Daardoor ontstaat er na een paar jaar een heel compleet beeld. Dat beeld laat zien: - wat mogen we verwachten van het kind? Gemeten met de NSCCT toets. - wat zien we van het kind aan schoolvorderingen? Gemeten met de Citotoetsen. Met deze gegevens kunnen we tijdig de juiste stappen nemen.

5 Wanneer wordt de NSCCT afgenomen? We streven er naar om de test in oktober/november uit te voeren. De ouder(s)/verzorgers van de kunnen en leren realiseren. Zij kunnen hiermee uitdrukking geven aan wat zij weten, kunnen, denken en voelen. Zelf verantwoordelijkheid leren nemen en handelen naar je gevoel en je keuzes. Tijdens de koffie-ochtend as maandag zal ik u hier meer over vertellen. Hart Met het hart voelen kinderen. De school helpt kinderen uitdrukking te leren geven aan hun gevoel. Gevoelens te herkennen en te gebruiken in verschillende situaties. groepen die het betreft ontvangen hier tijdig informatie over. Handen Denken, voelen en doen. Wij streven er naar dat kinderen met hun handen en lijf hun doelen NIEUW Klassenbrievenbus In elke groep wordt er gewerkt met de Kanjertraining. Vanaf groep 3 is kort geleden de klassenbrievenbus geïntroduceerd. In deze brievenbus kunnen kinderen een compliment, klacht of een vraag kwijt. 1x per week wordt de brievenbus geleegd en besproken. De leerkracht bekijkt natuurlijk regelmatig in de week wat er zoal wordt gepost, zodat er eventueel eerder op zaken ingegaan kan worden. Dit idee is bedacht door leerlingen die afgelopen schooljaar mee hebben gedacht met ideeën voor het schoolplan voor de komende jaren.

6 NIEUW Leerlingenraad Na de herfstvakantie start de leerlingenraad. De Zoeker wil graag weten hoe leerlingen over de school denken en welke adviezen of ideeën zij hebben om de school nog beter te maken. De school stelt leerlingen jaarlijks in de gelegenheid om inspraak te hebben bij de ontwikkeling van de school. Op deze manier stimuleren we in de school actief burgerschap door kinderen! (T)huis Onderwijs geven betekent hart hebben voor kinderen en er elke dag weer zijn voor elk kind en aansluiten bij de onderwijsbehoefte van elk kind. Leerkracht zijn is, juist omdat er zoveel verschillen zijn en sommige kinderen net iets anders nodig hebben een behoorlijk intensief en zwaar beroep. Dit betekent dat een leerkracht wel eens over het hoofd ziet dat hij ouders tijdig moet informeren als er zorg is. Ouders meer betrekken bij school Wij vragen ouders daarom met ons mee te denken en bij vragen of twijfel tijdig aan de bel te trekken. Dat voorkomt teleurstellingen of onduidelijkheden en kan vaak preventief werken naar twee kanten. Vanuit school worden er voor een betere informatievoorziening naar de ouders informele thematische bijeenkomsten georganiseerd.

7 De koffieochtenden waarbij de directie en/of IB en/of Reken/Taal/ICT specialisten betrokken zijn is daar een voorbeeld van, maar ook bijvoorbeeld de klankbordbijeenkomsten waar vorig jaar mee gestart is. Wij vinden het belangrijk te weten wat er onder ouders leeft. Open en vrij met elkaar communiceren is dan ook een belangrijk doel. Ouders worden hierdoor actief betrokken bij het onderwijs aan hun kind waardoor de school een breed draagvlak kan creëren voor nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs. ontvangen binnenkort weer een uitnodiging van de directie. Mocht u ook belangstelling hebben om mee te denken in het klankbord, laat ons dit weten. Via de mail of loop eens binnen tijdens het spreekuur 's morgens tussen uur. U bent van harte welkom Waar mogelijk zullen ouders gevraagd worden om ondersteuning te bieden bij bepaalde (projectmatige) lessen. De ouders die afgelopen jaar in de klankbordgroep hebben meegedacht aan het schoolplan,

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje. Beste ouder(s)/verzorger(s), Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Beste ouder(s)/verzorger(s), We mogen terugblikken op een geslaagd oudercafé (maandagavond 21 maart). Dit oudercafé stond geheel in het teken van de schoolontwikkelingen.

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 10 november 2018 Jaargang 18 Nummer 5 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 10 november 2018 Jaargang 18 Nummer 5 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 10 november 2018 Jaargang 18 Nummer 5 BASISSCHOOL Willibrord Mededelingen ** Personele zaken ** Ouderbijdrage ***Inhoud:*** ** Oudergesprekken

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje

Wiekslag Speciaal. Vanuit het kamertje Wiekslag Speciaal Vanuit het kamertje Uw dochter van vijf vraagt hoe baby's in een buik komen. Uw zoontje van vier laat trots zijn stijve piemeltje zien. Uw 9-jarige moet er ineens niet meer aan denken

Nadere informatie

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014 Ouderbeleidsplan Sbo de Bonte Vlinder September 2014 1 Inleiding De meerwaarde van een ouderbeleidsplan Een ouderbeleidsplan vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit.

Nadere informatie

Protocol overgang PO VO

Protocol overgang PO VO Protocol overgang PO VO In dit protocol beschrijven we hoe op onze school de overgang van het basisonderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO) is geregeld. Het traject start in groep 7 en loopt door

Nadere informatie

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie)

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie) Nieuwsbrief nummer: 6 28 maart 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de

Nadere informatie

Programma van deze avond

Programma van deze avond Programma van deze avond Opening en welkom Voorstellen van de gasten Korte schets programma van deze avond: - Informatie over het voortgezet onderwijs in het algemeen en over de scholen - Gelegenheid tot

Nadere informatie

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure De totstandkoming van het basisschooladvies Indicatie advies groep In het ontwikkelgesprek van februari wordt met de ouders besproken aan welke adviesrichting

Nadere informatie

21 mei. 20 mei. 27 mei. Entree toets groep 7. Agenda

21 mei. 20 mei. 27 mei. Entree toets groep 7. Agenda 1 Entree toets groep 7 Op 25 april 2013 was het dan eindelijk zover. De naam Koningin Beatrixschool heeft plaatsgemaakt voor CBS de Koning. Deze naam is uit 115 inzendingen gekozen, omdat de naam verwijst

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

Uitwerking externe communicatiemiddelen

Uitwerking externe communicatiemiddelen Uitwerking externe communicatiemiddelen Middel Doelgroep Frequentie Betrokkenen a. Schoolplan In het Schoolplan beschrijven en verantwoorden we de werkwijze van de Paulusschool en hoe we ons in de komende

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 10 januari INFO 7

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 10 januari INFO 7 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 10 januari 2 019 INFO 7 IN DEZE INFO Utrechtse Schaakkampioenschappen Het belang van kwaliteitszorg Afspraken

Nadere informatie

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan u gegeven! De Overstap SCHOOLSOORTEN PRO VMBO

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig!

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Anti pest protocol Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig! Proostdijschool, Mijdrecht Anti pest protocol Visie: De visie ten aanzien van pedagogisch klimaat van de school is: Vertrouwd Veilig, Verrassend

Nadere informatie

Watergeklater Januari 2015

Watergeklater Januari 2015 Watergeklater Januari 2015 www.pcb-ichthus.nl Inhoud van de maandbrief Vanuit het kamertje Trefwoord Personeel Onderwijs Vanuit de MR Leerlingvolgsysteem SeoL Voortgezet Onderwjis Bibliotheek Belangrijke

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Oudergesprekken: Het

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016 Informatie over groep 8 schooljaar 2015-2016 Leerkrachten Judith Knijn judithknijn@geertholle.nl Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag Van 16 oktober tot maart 2016 zwangerschapsverlof Esther Buijsman

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; In januari wordt met de ouders besproken aan welke adviesrichting zij kunnen

Nadere informatie

Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein

Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein Programma 19.30 Welkom (doel van de avond) 19.35 Het inspectierapport en het beslisschema 19.45 De uitkomsten van het inspectiebezoek 20.00 Verbeteracties

Nadere informatie

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld?

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld? Ongetwijfeld heeft iedereen wel eens de term PASSEND ONDERWIJS voorbij zien komen. Samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen zijn al een aantal jaar druk bezig alles vorm te geven zoals het in

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 24. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 24. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 24 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 14-3-2017 Koffieochtend BIEB Beste ouders/verzorgers, In deze info: 15-3-2017 Weekinfo 25

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Ouderversie 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De plaatsingswijzer... 4 2. Uitstroomprofielen in groep 6... 5 3. Voorlopig advies in groep 7... 6 4. Advisering

Nadere informatie

Wat ons bezig houdt. Nieuwslog : 12 oktober 2018

Wat ons bezig houdt. Nieuwslog : 12 oktober 2018 Nieuwslog : 12 oktober 2018 Inhoud agenda vanuit de directie wat ons bezig houdt uitnodiging schoolfruit Samen vieren en werken Nieuws van de oudercommissie ouderbijdrage Nieuws van de MR Vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Protocol. Overstap po-vo

Protocol. Overstap po-vo Protocol Overstap po-vo Totstandkoming van het basisschooladvies Stap 1. Afname Entreetoets Wanneer Groep 7 April/Mei Toelichting De Entreetoets wordt afgenomen. Deze toets geeft ons naast de reguliere

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 4 Welkom

Informatieavond. Groep 4 Welkom Informatieavond Groep 4 Welkom Kernwaarden Even voorstellen Juf Esther Juf Jolanda Werkdagen: Juf Esther: woensdag-donderdag- meeste vrijdagen Juf Jolanda: maandag-dinsdag-enkele vrijdagen Schoolplan 2015-2019

Nadere informatie

Tips vanuit het secretariaat lwoo/pro:

Tips vanuit het secretariaat lwoo/pro: Tips vanuit het secretariaat lwoo/pro: L E E R W E G O N D E R S T E U N E N D O N D E R W I J S ( L W O O ) E N P R A K T I J K O N D E R W I J S ( P R O ) Start procedure in OT! Zet de ll.en in OT en

Nadere informatie

WELKOM. informatieavond schooladvies De Achtbaan

WELKOM. informatieavond schooladvies De Achtbaan WELKOM informatieavond schooladvies De Achtbaan Voortgezet onderwijs Totstandkoming van het schooladvies VO scholen te bereiken op de fiets Carmel College (Anthonius College): tto, technasium, vwo en

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD

Vrijdag 19 januari NIEUWSBRIEF. Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 20 INHOUD Beste ouders, Vrijdag 19 januari Directie Assembly voorstellen nieuwe leerlingen Adviesraad Ouderbijenkomst Oudergesprekken februari 2018 Drempeltest GESS Volkswagen

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 2017-2018 Stillezen Het eerste kwartier van de dag wordt gebruikt voor het stillezen. De leerkracht kan dan extra aandacht geven aan kinderen met hulpvragen of aanvullende onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen beschikken over zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op de om tot een goed advies te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 Beste ouder, Namens alle collega s wens ik u een gelukkig 2019. Dat het in alle opzichten voor u en uw gezin een goed jaar mag zijn!

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F September 2014 V O O R W O O R D Bij de start van het nieuwe jaar willen wij graag wat informatie met u delen die van belang is dit schooljaar. Op onze geactualiseerde website vindt

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Uitstroomverwachting groep 7; September; Ouders ontvangen op informatieavond schrijven ivm hun gedachte over uitstroomverwachting en nemen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Op 24 juni hebben we met elkaar gesproken over onze nieuwe aanpak van wereldoriëntatie en kunstzinnige vorming. We hebben op die avond geluisterd naar uw suggesties, maar ook naar

Nadere informatie

NUMMER 4; DONDERDAG 19 OKTOBER

NUMMER 4; DONDERDAG 19 OKTOBER NUMMER 4; DONDERDAG 19 OKTOBER 2017-2018 WELKOM TERUG!!! Beste ouders/verzorgers, De eerste periode zit er op. Ik vond het een heel leuke tijd. Ik heb veel ouders mogen spreken en ken ook al veel kinderen

Nadere informatie

Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar

Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar 2016-2017 In de bovenbouw begint de voorbereiding op het voortgezet onderwijs (VO). Vanaf groep 6 worden de leerlingen nauw gevolgd als er achterstanden

Nadere informatie

Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg

Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg Nieuws uit. JAARGANG 2 extra editie kwaliteitszorg Wat is kwalitatief goed onderwijs? Een niet zo makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord heeft waarschijnlijk wel te maken met het gegeven dat de

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

SCHOOLMAGAZINE

SCHOOLMAGAZINE SCHOOLMAGAZINE 2016-2017 SAMENWERKEN AAN GEÏNSPIREERD ONDERWIJS! ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg DE WESTERKIM: WAAR KINDEREN LATEN ZIEN WAT ZE KUNNEN! 5 SEPTEMBER 2018 Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM ALGEMEEN De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Protocol. Overgang PO/VO

Protocol. Overgang PO/VO Protocol Overgang PO/VO Algemeen In de procedure onderscheiden we op hoofdlijnen 2 stappen. De eerste stap betreft het opstellen van het basisschooladvies. De tweede stap heeft betrekking op de vergelijking

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal!

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! De vakantie is bijna weer afgelopen en volgende week maandag, 2 september, hopen we uw kinderen allemaal fris en uitgerust te verwelkomen voor het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 35 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 5-6-2017 Tweede Pinksterdag Beste ouders/verzorgers, In deze info: 6-6-2017 Studiedag, leerlingen

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Wilt u deze brief zorgvuldig lezen voor u de vragenlijst invult?

Wilt u deze brief zorgvuldig lezen voor u de vragenlijst invult? Wilt u deze brief zorgvuldig lezen voor u de vragenlijst invult? Twello, november 2016 Betreft: vragenlijst ouderbetrokkenheid op CBS De Oase Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Afgelopen januari ben ik

Nadere informatie

Procesgang PO-VO

Procesgang PO-VO Basisschool Jeroen Procesgang PO-VO 2018-2019 Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Voorlopig advies groep 7 De Entreetoets wordt door de leerkrachten van

Nadere informatie

Februari 2014 NIEUWSBRIEF

Februari 2014 NIEUWSBRIEF Februari 2014 NIEUWSBRIEF Citotoetsen In de komende weken worden in de groepen 1 t/m 7 weer de Citotoetsen afgenomen. In groep 1 en 2 zijn dat de reken- en taaltoets. In groep 3 t/m 7 worden de toetsen

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 In deze nieuwsbrief: - Voorstellen nieuwe leerkrachten - Voorstellen klachtcontactpersonen - Omgangsprotocol - Kanjertrainingen - Agenda oktober - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 november 2015

Nieuwsbrief. 30 november 2015 Nieuwsbrief 30 november 2015 Jaargang: 2015-2016 no. 4 Agenda: 27 nov. Sintbingo gr. 7 & 8 1 dec. Nieuwsbrief 4 dec. Sint op school. Alle leerlingen om 12:00 uur vrij. 16 dec. Emmaus Kerstdiner ( info

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 2 2 oktober 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 2 2 oktober 2018 NIEUWSBRIEF nr. 2 2 oktober 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de nieuwe directeur Het goede doel 2018-2019: Stichting Hartekind Toetsen groep 1 2 Kinderboekenweek Sinterklaas Intern begeleiders De vreedzame

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 10. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 10. Belangrijke data. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 10 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Uitdraai toetsgegevens op 24 november Oproep van de OR Boekentips Heeft

Nadere informatie

Ouderenquête 2014 CBS De Bron

Ouderenquête 2014 CBS De Bron Ouderenquête 2014 CBS De Bron Inhoud Voorwoord... 3 Kwaliteitszorg... 4 Aanbod... 11 Tijd... 16 Pedagogisch handelen... 19 Didactisch handelen... 25 Afstemming... 28 Schoolklimaat... 31 Zorg en begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 0599416425 directie.deklimop@o2sv.nl 27 februari starten wij op ons nieuwe meubilair. Nieuwsgierig? Wij ook! Loop maandag gerust even mee naar binnen om een kijkje te nemen. 7 maart

Nadere informatie

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00 Aan de ouders van groep 8 De vakantie is weer afgelopen en maandag gaan we allemaal weer fris en uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar. In deze brief ontvangt u belangrijke informatie voor het komende

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties

Aan de ouders, Vriendelijke groet, team prinses Beatrixschool. Verbeterpunten en acties Aan de ouders, Voor u ligt het verbeterplan wat is opgesteld door het team naar aanleiding van de resultaten van de oudervragenlijst afgelopen november. Per onderdeel geven we aan welke items minder scoorden

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 30 januari t/m 03 februari Agenda: Ma - Groep 1-2 gaat naar het Haarhuus gr. 8 begeleid Di - Wo - Open Huis van 9.00-12.00 u. Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Woensdag is het zover:

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt Oktober 2014 Branding Babbels Inleiding: Al zijn we pas 8 weken onderweg met elkaar, we hebben u weer veel te vertellen. In deze Branding Babbels willen we u op de hoogte houden van de zaken die spelen

Nadere informatie