Uw afspraakplaats: lichte voertuigen. U bereikt deze plaats via inrit examencentrum. Zware voertuigen. Via inrit keuring bedrijfsvoertuigen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw afspraakplaats: lichte voertuigen. U bereikt deze plaats via inrit examencentrum. Zware voertuigen. Via inrit keuring bedrijfsvoertuigen."

Transcriptie

1 A45 Invoegen STATION 45: GEEL Uw afspraakplaats: lichte voertuigen. U bereikt deze plaats via inrit examencentrum. Zware voertuigen. Via inrit keuring bedrijfsvoertuigen. I. Informatie indien een voertuig wordt ingevoerd dat reeds in de EU ingeschreven is. (Validatie) Validatieprocedure A. Volgende documenten dient u voor te leggen: DOUANEDOCUMENT model 705 KENTEKENBEWIJS uitgereikt door de andere lidstaat van de EER of Zwitserland. of VERVANGEND ATTEST van de desbetreffende inschrijvingsdienst van het land van herkomst. B. Volgende taken worden uitgevoerd tijdens de afspraak voor de validatieprocedure:

2 Technische keuring van het voertuig; Gelijkvormigheidsonderzoek van het voertuig en het identificatieplaatje met het kentekenbewijs; Weging van het voertuig; Opmaak van een inlichtingenfiche; Invoering van gegevens van de voorinschrijving. C. Volgende uitrustingen/gegevens dienen overeen te stemmen met de geldende reglementering voordat het dossier overgemaakt wordt aan de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer: Verlichting; Gordels; Massa s en afmetingen; Banden; Schokbrekers en zijdelingse beschermingen (vrachtwagens, ); Spatborden en spatlappen (vrachtwagens, ). D. Wegen van voertuigen: (hoe voertuig voorrijden) de massa van het ledige voertuig met carrosserie, en met de koppelinrichting in het geval van een trekkend voertuig, in rijklare toestand, of de massa van het chassis met cabine indien de fabrikant niet de carrosserie en/of de koppelinrichting levert (met koelvloeistof, smeermiddelen, 90 % brandstof, 100 % andere vloeistoffen met uitzondering van afvalwater, gereedschap, reservewiel en bestuurder (75 kg), en, voor bussen en toerbussen, de massa van de bijrijder (75 kg), als er een bijrijderszitplaats in het voertuig is. Bijkomend:Kampeerauto: de reservoirs met zuiver water en gas voor huishoudelijk gebruik voor 90% gevuld. II. Informatie indien een voertuig ingevoerd wordt van buiten de EU of indien een voertuig werd getransformeerd. (Alleenstaand geval) Homologatieprocedure A. Volgende documenten dient u voor te leggen: DOANEDOCUMENT «705». INSCHRIJVINGSBEWIJS en/of de homologatie van het land van oorsprong. Vervangende documenten Binnen EG: o Voertuigen van Engelse makelij: Heritage-certificaat met de technische specificaties van het voertuig. o Voertuigen gebruikt in Groot Brittannië: Attest van het organisme voor vrijetijdsvoertuigen CRIS (kampeeraanhangwagen uit GB). Attest van de fabrikant voor eerste ingebruikneming (lichte aanhangwagen ( 3,5T). o Landbouwtractoren gebruikt in Nederland: Attest van de fabrikant (bouwjaar, ontbrekende technische gegevens).

3 Buiten EG: o Een of meer officiële documenten of attesten van de fabrikant waaruit de technische gegevens kunnen worden gehaald die noodzakelijk zijn voor de registratie van het voertuig conform de Richtlijn 1999/37/EG. o Een CARFAX-certificaat met volledige historiek van het voertuig (enkel USA, Canada) Bijkomende documenten: o Verhuisgoed: Attest als verhuisgoed; domicilliëringsattest. EMISSIENORM de toe te passen equivalente Euronorm hangt af van de datum eerste indienststelling (vanaf euro IV)*. o Emissienorm: vanaf EURO IV dient dit gestaafd te worden door: Een vermelding op het voorgelegde buitenlands inschrijvingsbewijs; of Een testrapport van een geaccrediteerd laboratorium; of Een verklaring van de constructeur dat het voertuig overeenstemt met de norm California Regulation (LEV, ULEV, ) + foto van de sticker op het voertuig. Een EG-goedkeuringscertificaat (deelgoedkeuring). B. Bijkomende documenten in geval van verbouwingen of wijzigingen aan het voertuig en naargelang het voorkomend geval: Akkoord of attest fabrikant van verbouwing ( wijziging categorie, dubbele cabine, ). Reglementaire bewijsstukken van toegevoegde of gewijzigde elementen (indien vereist). Testrapport van een geaccrediteerd laboratorium (vb.: bewijsstukken verankeringspunten zitplaatsen, gordels ) of EG-goedkeuringscertificaat (deelgoedkeuring). Montagevoorschriften of montagehandleiding, toegevoegde componenten (vb. Pneumatische ophanging). Gedetailleerde beschrijving van de wijziging. Detailplan van de binneninrichting voor de kampeerwagens (SA), Ambulances (SC), lijkwagens (SD) en de voertuigen M2 en M3. C. Specifieke voorwaarden en bepalingen M2 & M3 (autobus/autocar): o Een gedetailleerd plan kunnen voorleggen met afmetingen tussen zetels. Behalve wanneer u een testrapport kan voorleggen in overeenstemming met de richtlijn 2001/85/EG Bus en Coach en alle elementen overeenstemmen. o Opgelet: de hoogte van Engelse dubbeldekkers mag maximum 4m bedragen en geen ingangen/uitgangen zijn toegelaten aan de linkerzijde.

4 Kampeerwagen SA: o Binneninrichting, minimaal vereiste uitrusting (art. 1 KB 15/03/1968): Tafel met zitplaatsen (vaste stoelkussens). Slaapaccommodatie, eventueel gevormd m.b.v. zitplaatsen/tafel. Kookgelegenheid (kookelement + gootsteen) van binnenuit toegankelijk. Opbergfaciliteiten (kast met sluiting). Communicatiemogelijkheid (art. 64 KB 15/03/1968) indien personen vervoerd worden in het verblijfsgedeelte dan wordt een opening geëist tussen de cabine en de verblijfsruimte. o Het maximaal aantal toegelaten zitplaatsen tijdens het rijden is in functie van de nuttige last (laadvermogen) (art. 20 KB 15/03/1968): Datum eerste indienststelling < 14/07/1997 (100kg/pers.). Datum eerste indienststelling 14/07/1997 EG-richtlijn 92/21 ([MTMtarra+(75xN)] 10x(N+L)) met N: het aantal zitplaatsen en L: voertuiglengte in meters. o Minimale nooduitgang aanwezig (art. 59 KB 15/03/1968). o Compartimenten of kanalisaties van gasinstallaties dienen naar buiten te verluchten. o Reglementaire bewijsstukken voor de toegevoegde elementen, testrapporten van een geaccrediteerd laboratorium voor de zitplaatsen, gordels en verankingspunten indien vereist (na 31/03/2003) o Indien afgeleid van een NIET- M1 basisvoertuig, akkoord constructeur vereist. o Detailplan. Ziekenauto/ambulance SC: o Speciale lichten conform (art. 28 KB 15/03/1968) en ECE R65. o Identificatie aan de buitenzijde: retroreflecterende markering ambulance/ziekenauto op het koetswerk (ministerieel besluit 6/07/1998) kleuren en grootte respecteren. o Aanwezigheid van draagberrie, draagstel vastgemaakt aan voertuig (conform EN 1865). o Een medische-sanitaire minimum uitrusting bezitten conform EN1789 FOD Volksgezondheid. o Afgeschermde zij- en achterruiten. o Aantal plaatsen dient in functie te zijn van het nuttig laadvermogen met inbegrip van de verplichte uitrusting (75kg/pers. 100 kg voor brancard). o Degelijke verankering of bevestiging van de uitrusting (brancard, medisch apparatuur, ). o Kleur (geel voor deze erkend als spoeddienst volgens het MB 06/07/1998). o Reglementaire bewijsstukken voor de toegevoegde elementen, testrapporten van een geaccrediteerd laboratorium voor de zitplaatsen (Richtlijn 74/408/EEG), gordels (Richtlijn 76/115/EEG). o Indien afgeleid van een NIET- M1 basisvoertuig; akkoord constructeur vereist. o Detailplan. Lijkauto SD: o Indien afgeleid van een NIET- M1 basisvoertuig is akkoord constructeur vereist. o Detailplan.

5 o o Vaste en niet uitneembare vloer met plateaulengte die voldoende is voor een lijkkist met standaardafmeting (lengte:2,10 m). Geen zitplaatsen, gordels of verankeringspunten in het achterste gedeelte. Landbouwtrekkers TL: o Men dient een reglementair bewijsstuk aan te reiken voor volgende elementen: Emissies (voertuigen buiten de EU). Maximum snelheid voor deze ingevoerd uit Duitsland of Groot-Brittanië. Vermelding op het registratiecertificaat of attest van een erkend laboratorium of van de constructeur of zijn mandataris in België. Kraanwagen KG: o De ombouw dient definitief te zijn, de kraan dient dergelijke afmetingen te bezitten zodat geen laadplatform meer beschikbaar is. o Voor mobiele kranen dient men het minimaal hefmoment (400kNm) aan te tonen d.m.v. de technische gegevens bekomen bij de constructeur van de kraan. Aandachtspunten: Weging: massa s per as mogen niet overschreden worden. Banden: het draagvermogen mag niet overschreden worden. Aanhangwagens/opleggers: o Elektrische remmen zijn niet toegelaten indien het MTM > 3500 kg. o Opgelet: tarra op het steunpunt mag niet hoger zijn dan MTM op het steunpunt. Trekkend voertuig/oplegger, verenigbaarheid: o Indien ombouw van CV of CT naar TR dient er een attest van de constructeur voorgelegd te worden dat de remmen compatibel zijn (Richtlijn 71/320/EEG). D. Volgende taken worden uitgevoerd tijdens de afspraak voor de homologatieprocedure: Technische keuring van het voertuig; Gelijkvormigheidsonderzoek van het voertuig en het identificatieplaatje met het kentekenbewijs; Weging van het voertuig; Opmaak van een inlichtingenfiche; E. Volgende uitrustingen/gegevens dienen overeen te stemmen met de geldende reglementering voordat het dossier overgemaakt wordt aan de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer: Emmissienorm; Verlichting; Gordels; Spiegels; Ruiten; Massa s en afmetingen; Banden; Schokbrekers en zijdelingse beschermingen (vrachtwagens, ); Spatborden en spatlappen (vrachtwagens, ).

6 F. Wegen van voertuigen: (hoe voertuig voorrijden) de massa van het ledige voertuig met carrosserie, en met de koppelinrichting in het geval van een trekkend voertuig, in rijklare toestand, of de massa van het chassis met cabine indien de fabrikant niet de carrosserie en/of de koppelinrichting levert (met koelvloeistof, smeermiddelen, 90 % brandstof, 100 % andere vloeistoffen met uitzondering van afvalwater, gereedschap, reservewiel en bestuurder (75 kg), en, voor bussen en toerbussen, de massa van de bijrijder (75 kg), als er een bijrijderszitplaats in het voertuig is. Bijkomend:Kampeerauto: de reservoirs met zuiver water en gas voor huishoudelijk gebruik voor 90% gevuld. Voor bijkomende inlichting kan u steeds terecht bij het betrokken keuringsstation: AV-BTC nv te ALKEN 078 / AV-BTC nv te ANTWERPEN 078 / AV-BTC nv te GEEL 078 / AV-BTC nv te WILLEBROEK 078 / Of via de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer: FOD: Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer Directie wegverkeer dienst voertuigen City Atrium - Vooruitgangstraat 56 blok A 1210 Brussel - 02 /

Uw paardenvoertuig: vrachtwagen of mobilhome?

Uw paardenvoertuig: vrachtwagen of mobilhome? Uw paardenvoertuig: vrachtwagen of mobilhome? Heel wat ruiters en menners trekken er regelmatig een paar dagen met hun paard op uit voor een ontspannende vakantie of een meerdaags sportevenement. Daar

Nadere informatie

Inschrijving motorhomes

Inschrijving motorhomes Inschrijving motorhomes Voor de inschrijving van een motorhome is er een bepaalde procedure te volgen. Die procedure hangt af van enkele kenmerken van uw voertuig: is het een nieuw voertuig, is het een

Nadere informatie

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Rijbewijs categorie G Het rijbewijs categorie G RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Sinds 15 september 2006 is een specifiek rijbewijs noodzakelijk voor het besturen van land- en bosbouwvoertuigen en mobiel

Nadere informatie

Inschrijving motorhomes

Inschrijving motorhomes Inschrijving motorhomes Voor de inschrijving van een motorhome is er een bepaalde procedure te volgen. Die procedure hangt af van enkele kenmerken van uw voertuig: is het een nieuw voertuig, is het een

Nadere informatie

PROCEDURE ifast juni 2015 versie 3

PROCEDURE ifast juni 2015 versie 3 PROCEDURE ifast juni 2015 versie 3 1. Inleiding Deze procedure beschrijft de regels die gelden bij de goedkeuring van voertuigen volgens de procedure ifast. Deze regels gelden ook voor de buitenlandse

Nadere informatie

Algemeen. Rijbewijs. De verschillende Rijbewijzen

Algemeen. Rijbewijs. De verschillende Rijbewijzen Algemeen Rijbewijs De verschillende rijbewijzen Internationaal Rijbewijs Kosten voor het rijbewijs Welk rijbewijs voor welk voertuig? Verval recht tot sturen Verging (duplicaat) het rijbewijs Nuttige adressen

Nadere informatie

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004

Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 www.goca.be Personenvoertuigen Aangepaste reglementering mbt de banden vanaf 15/04/2004 M1 : voertuigen ontworpen en gebouwd voor het vervoer van passagiers met ten hoogste 8 zitplaatsen, die van de bestuurder

Nadere informatie

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers.

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Opgelet! Recent zijn er een aantal wijzigingen geweest in de reglementering voor de oldtimers. Zo is sinds 1 juli

Nadere informatie

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis Informatiefiche Rijbewijzen Juridische fiche 1. Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten

Nadere informatie

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. WIE KAN EEN BELGISCH RIJBEWIJS VERKRIJGEN?... 2 II. MET WELK RIJBEWIJS MAG MEN RIJDEN IN BELGIË?... 3 III. WELK RIJBEWIJS VOOR WELK?... 4 1. Tweewielers...

Nadere informatie

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VRACHTWAGENS GROEP C: CATEGORIEËN C1, C1E, C EN CE...3 1. Overzichtstabel

Nadere informatie

Uw bromfiets verdient een kentekenplaat!

Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Vanaf 11 december 2015 kan u via een regularisatieprocedure een kentekenplaat bekomen voor uw gebruikte bromfiets Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis Infofiche J001 07/2014 Rijbewijzen 1 Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten dat men

Nadere informatie

De, voor 31 maart 2014, uit een niet EU- land ingevoerde voertuigen moeten een homologatieprocedure volgen bij één van de drie Belgische Gewesten.

De, voor 31 maart 2014, uit een niet EU- land ingevoerde voertuigen moeten een homologatieprocedure volgen bij één van de drie Belgische Gewesten. Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Sinds 31 maart 2014 rijden de nieuwe en voordien in België of elders reeds ingeschreven bromfietsen en lichte vierwielers rond met een kentekenplaat... Vanaf 1

Nadere informatie

2. Kampeeraanhangwagens met een M.T.M. van meer dan 750 kg: inschrijving verplicht.

2. Kampeeraanhangwagens met een M.T.M. van meer dan 750 kg: inschrijving verplicht. Kampeeraanhangwagens 1. Definitie Een kampeeraanhangwagen is elke aanhangwagen die gebouwd of omgebouwd is voor het verblijf van personen en waarvan de binneninrichting blijvend aan het koetswerk bevestigd

Nadere informatie

Wijzigingen vanaf 01.05.2013

Wijzigingen vanaf 01.05.2013 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Brusselsesteenweg 460, 2800 Mechelen BE-0400.824.586 RPR rechtsgebied Mechelen BUREAU VOOR TECHNISCHE CONTROLE nv MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Santvoortbeeklaan 34/36-2100 DEURNE BE-0404.288.971

Nadere informatie

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. WIE KAN EEN BELGISCH RIJBEWIJS VERKRIJGEN?... 2 II. MET WELK RIJBEWIJS MAG MEN RIJDEN IN BELGIË?... 3 III.

Nadere informatie

CATEGORIE G: TREKKERS

CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EVENALS ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING Inhoudsopgave DATUM TITEL PAGINANUMMER BIJWERKING LAND- EN BOSBOUWTREKKERS

Nadere informatie

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven geldig van 1 juli 2015 30 juni 2016 Opgelet: de informatie hieronder is enkel van toepassing voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor het Vlaams

Nadere informatie

Vrachtwagens. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Vrachtwagens. Federale Overheidsdienst FINANCIEN EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Vrachtwagens af 1 januari 2011 is het Vlaams Gewest bevoegd voor de belasting op inverkeerstelling, de jaarlijkse verkeersbelasting en het eurovignet.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD

HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. WIE KAN EEN BELGISCH RIJBEWIJS VERKRIJGEN?... 2 II. MET WELK RIJBEWIJS MAG MEN RIJDEN IN BELGIË?... 3 III. WELK RIJBEWIJS VOOR WELK?... 4 1. Tweewielers...

Nadere informatie

Brussel, 26 juli 2012 (27.07) (OR. en) RAAD VA DE EUROPESE U IE 12921/12 TRA S 256

Brussel, 26 juli 2012 (27.07) (OR. en) RAAD VA DE EUROPESE U IE 12921/12 TRA S 256 RAAD VA DE EUROPESE U IE Brussel, 26 juli 2012 (27.07) (OR. en) 12921/12 TRA S 256 I GEKOME DOCUME T van: de Europese Commissie ingekomen: 25 juli 2012 aan: het secretariaat-generaal van de Raad Nr. Comdoc.:

Nadere informatie

Concordantietabel B. januari Vlaamse omzettingsmaatregel

Concordantietabel B. januari Vlaamse omzettingsmaatregel RICHTLIJN (EU) 2015/719 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 29 april 2015 tot wijziging van Richtlijn 96/53/EG van de Raad houdende vaststelling, voor bepaalde aan het verkeer binnen de Gemeenschap

Nadere informatie

Vrachtwagens. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Vrachtwagens. Federale Overheidsdienst FINANCIEN EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Vrachtwagens Vanaf 1 januari 2011 is het Vlaams Gewest bevoegd voor de belasting op inverkeerstelling, de jaarlijkse verkeersbelasting en het eurovignet.

Nadere informatie

UITZONDERLIJK VERVOER. Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN

UITZONDERLIJK VERVOER. Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN UITZONDERLIJK VERVOER Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN VOORSTELLING Vlaamse Overheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Afdeling Expertise Verkeer en Telematica

Nadere informatie

Dossier : voertuig zonder documenten

Dossier : voertuig zonder documenten Dossier : voertuig zonder documenten Ik, ondergetekende verklaar in eer en geweten, dat de gegeven antwoorden juist en correct zijn en geef volmacht aan de BFOV om mijn dossier te behandelen bij de FOD

Nadere informatie

Automobielinspectie motorhomes, monster van Loch Ness?? MTM [(tarra + (75 x A)] 10 x (A + L)

Automobielinspectie motorhomes, monster van Loch Ness?? MTM [(tarra + (75 x A)] 10 x (A + L) Automobielinspectie motorhomes, monster van Loch Ness?? MTM [(tarra + (75 x A)] 10 x (A + L) Waarop letten bij de aan- of verkoop van een tweedehands voertuig i.v.m. de schouwing? Vergezel de verkoper

Nadere informatie

VR DOC.0977/2BIS

VR DOC.0977/2BIS VR 2017 0610 DOC.0977/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 32bis van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto

Nadere informatie

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN K O N I N K R I J K B E L G I Ë F e d e r a l e o v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s s Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n

Nadere informatie

Ontwerp. VERORDENING (EU) Nr.../.. VAN DE COMMISSIE. van...

Ontwerp. VERORDENING (EU) Nr.../.. VAN DE COMMISSIE. van... EUROPESE COMMISSIE ONTWERP versie 9.00 van 31 maart 2010 Ontwerp VERORDENING (EU) Nr..../.. VAN DE COMMISSIE van... betreffende typegoedkeuringsvoorschriften voor de ruimte voor de montage en de bevestiging

Nadere informatie

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EN ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DEFINITIES...3 1. Categorie G... 3 2. Opmerkingen...

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 november 2015 betreffende lage-emissiezones, artikel 4 en 5;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 november 2015 betreffende lage-emissiezones, artikel 4 en 5; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van artikel 2 van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2016 betreffende lage-emissiezones DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Nieuwe regels voor het rijbewijs Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor een of meerdere categorieën? Of beschikt u al over een

Nadere informatie

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens EENDRACHT MAAKT MACHT Deze folder kan worden gedownload of besteld via de website: of op het volgende adres: www.financien.belgium.be Publicaties Federale Overheidsdienst Financiën Dienst Strategische

Nadere informatie

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs 23 maart 1998 KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing, 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende

Nadere informatie

Op de weg in België - 2008 -

Op de weg in België - 2008 - Op de weg in België - 2008 - Als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig in België moet u aan enkele verplichtingen voldoen. Rijbewijs en Wegcode Om u in België in het verkeer te begeven, moet u in het

Nadere informatie

VERORDENINGEN. L 291/22 Publicatieblad van de Europese Unie

VERORDENINGEN. L 291/22 Publicatieblad van de Europese Unie L 291/22 Publicatieblad van de Europese Unie 9.11.2010 VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 1003/2010 VAN DE COMMISSIE van 8 november 2010 betreffende typegoedkeuringsvoorschriften voor de ruimte voor de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 03 OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN INTITULE BLADZIJDE UP TO DATE

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 03 OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN INTITULE BLADZIJDE UP TO DATE HOOFDSTUK 03 TOEPASSINGSVELD INHOUDSOPGAVE INTITULE BLADZIJDE UP TO DATE Wie kan een belgische rijbewijs bokomen? (schéma) 2 4/11/2010 Met welk rijbewijs mag men rijden in België? (schema) 3 4/11/2010

Nadere informatie

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende lageemissiezones

Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende lageemissiezones Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende lageemissiezones DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van XXX; Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op XXX; Gelet op

Nadere informatie

Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E CBR

Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E CBR Afstemmingsbijeenkomst Categorie B + E Doelstelling 3e Europese rijbewijsrichtlijn Conformeren aan alle regels en voorschriften Uniformiteit bevorderen Programma 3 e Europese rijbewijsrichtlijn Toelating

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging Beleidsregel keuring en ontheffingverlening LZV

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging Beleidsregel keuring en ontheffingverlening LZV STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38299 21 juli 2016 Wijziging Beleidsregel keuring en ontheffingverlening LZV Zoetermeer, 11 juli 2016 JBZ 2016 / 12169

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 29 oktober 2012 (30.10) (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 29 oktober 2012 (30.10) (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 29 oktober 2012 (30.10) (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 INGEKOMEN DOCUMENT van: de Europese Commissie ingekomen: 26 oktober 2012 aan: het secretariaat-generaal van

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie T*

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie T* Toetsmatrijs Praktijkexamen ijbewijs voor categorie T* Opgesteld door: Categoriecode: Toetsvorm: Bijzonderheden: CCV T-rijbewijs praktijk (T) Praktijk Toelichting op tabel met afbakening Tax = Taxonomiecode

Nadere informatie

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE HOOFDSTUK 04 BROMFIETSEN, MOTORFIETSEN, VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. OVERZICHTSTABELLEN VAN DE LEEFTIJDEN VOOR BROMFIETSEN EN MOTORFIETSEN... 3

Nadere informatie

RDW introductie voor ESCBO

RDW introductie voor ESCBO RDW introductie voor ESCBO Waarom staat de RDW hier? 10 punten RDW voor een veiligwegverkeer Goedgekeurd Afgekeurd Welke RDW ers zijn vandaag hier? Johan van Doorn (inspecteur) Frans Krastel (inspecteur)

Nadere informatie

Dierenvervoer.txt KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding

Dierenvervoer.txt KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding KLEINSCHALIG DIERVERVOER EN DE HOOFDREGELS. Inleiding Nederland kent een groot aanta1 liefhebbers van de paardensport. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt voor het vervoer van hun paarden van een

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Laadkast Technische Specificaties 1 Maten en gewichten 3/11 Gesloten Laadkast L3H1 FWD 6689 Gesloten Laadkast L3H1 3500 19,39 Inhoud laadbak (m 3 ) Afmetingen (mm) Wielbasis

Nadere informatie

INSTRUCTIE VO/43.12/

INSTRUCTIE VO/43.12/ 1 Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer Mobiliteit en Verkeersveiligheid Directie Wegverkeer Dienst Voertuigen INSTRUCTIE VO/43.12/2004 02 I. Wettelijke basis. Het K.B. van 15 maart 1968 laatst

Nadere informatie

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN ARAD 06 Deel V Titel II Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen Hoofdstuk II Wegvoertuigen in beweging 1. ALGEMEEN 935 1) De bestuurders moeten

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN EEN ATP-CERTIFICAAT VOOR ANDERE VERVOERMIDDELEN DAN TANKVERVOERMIDDELEN Versie

INLICHTINGENFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN EEN ATP-CERTIFICAAT VOOR ANDERE VERVOERMIDDELEN DAN TANKVERVOERMIDDELEN Versie ATP / R. INLICHTINGENFORMULIER VOOR HET BEKOMEN VAN EEN ATP-CERTIFICAAT VOOR ANDERE VERVOERMIDDELEN DAN TANKVERVOERMIDDELEN Versie 20161003 Contact : Labo.ATP@bivv.be tel. 02/244.15.11 fax 02/216.43.42

Nadere informatie

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6 BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: 1407 Bouw en afwerking Wijkgezondheidscentrum Daenshuis

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Nieuwe regels voor het rijbewijs Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor een of meerdere categorieën? Of beschikt u al over een

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN - VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum en plaats... 2 2. Plaats van afgifte en nummer van het rijbewijs...

Nadere informatie

Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid

Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid 1/6 Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid VOERTUIG LEEFTIJD RIJBEWIJS? Tweewielige bromfiets klasse A 50 cc, 25 km/h Tweewielige bromfiets klasse B 50 cc,

Nadere informatie

Toepassing van verordening (EU) 2017/2400 wat de bepaling van de CO 2-emissies en het brandstofverbruik van zware bedrijfsvoertuigen betreft

Toepassing van verordening (EU) 2017/2400 wat de bepaling van de CO 2-emissies en het brandstofverbruik van zware bedrijfsvoertuigen betreft Directoraat-generaal Wegvervoer en Verkeersveiligheid Directie Certificatie en Toezicht City Atrium, Vooruitgangstraat 56,1210 Brussel Contact: vehicle@mobilit.fgov.be Toepassing van verordening (EU) 2017/2400

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Basisbegrippen. Weggebruiker: elke persoon die van de openbare weg gebruik maakt als voetganger of als bestuurder.

1 INLEIDING. 1.1 Basisbegrippen. Weggebruiker: elke persoon die van de openbare weg gebruik maakt als voetganger of als bestuurder. 1 INLEIDING 2 1.1 Basisbegrippen Weggebruiker: elke persoon die van de openbare weg gebruik maakt als voetganger of als bestuurder. Voetganger: een persoon die zich te voet verplaatst. Worden gelijkgesteld

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Inhoud Aanleiding en doel van de derde rijbewijsrichtlijn Regelgeving Veranderingen in de rijbewijscategorieën Bijzonderheden Aanleiding

Nadere informatie

Eisen Examenvoertuig T-rijbewijs. Johan Simmelink

Eisen Examenvoertuig T-rijbewijs. Johan Simmelink Eisen Examenvoertuig T-rijbewijs Johan Simmelink Eisen aan examenvoertuigen Examen wordt afgelegd met Landbouw- of bosbouwtrekker(lbt) met aanhangwagen Eisen aan de landbouw- of bosbouwtrekker(lbt) Trekkers

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

februari 2010 Machinerichtlijn

februari 2010 Machinerichtlijn februari 2010 Machinerichtlijn Machinerichtlijn 2 Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Vooruitgangstraat 50 B - 1210 BRUSSEL Ondernemingsnr.: 0314.595.348 http://economie.fgov.be

Nadere informatie

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging

Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Overkoepelende organisatie ten dienste van de watersport Januari 2012-01-19 Verenigingsondersteuning/Belangenbehartiging Watersporters en trailers Regelmatig komen

Nadere informatie

FAQ land- en bosbouwtrekkers: periodieke technische keuring en andere toepasselijke reglementering

FAQ land- en bosbouwtrekkers: periodieke technische keuring en andere toepasselijke reglementering FAQ land- en bosbouwtrekkers: periodieke technische keuring en andere toepasselijke reglementering 1) periodieke technische keuring: over welk voertuig gaat het? De landbouw- of bosbouwtrekker: elk motorvoertuig

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/35312] 26 FEBRUARI 2016. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende lage-emissiezones DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen,

Nadere informatie

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer Betreft : Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

DN /12. (versie A) BANDEN WIELEN (VELGEN) F-04MC N van 13/04/2004 N versie A van 15/07/2011. Instructie Nr.: V3/43.

DN /12. (versie A) BANDEN WIELEN (VELGEN) F-04MC N van 13/04/2004 N versie A van 15/07/2011. Instructie Nr.: V3/43. 1/15 Instructie Nr.: V3/43.12/2012-09 1. REGLEMENTAIRE BASIS Het artikel 23 van het KB van 15 maart 1968 betreffende de keuring van voertuigen. Het artikel 34 van het KB van 15 maart 1968 betreffende de

Nadere informatie

Richtlijnen betreffende het indienen van een aanvraag voor vergunning uitzonderlijk vervoer langs de weg

Richtlijnen betreffende het indienen van een aanvraag voor vergunning uitzonderlijk vervoer langs de weg Directie Verkeersveiligheid Dienst Uitzonderlijk Vervoer City Atrium 4 de verdieping Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel Richtlijnen betreffende het indienen van een aanvraag voor vergunning uitzonderlijk

Nadere informatie

VOERTUIGEN ZONDER DOCUMENTEN : LAAT ZE STAAN

VOERTUIGEN ZONDER DOCUMENTEN : LAAT ZE STAAN VOERTUIGEN ZONDER DOCUMENTEN : LAAT ZE STAAN Sinds 1 juni 2004 past België de Europese Richtlijn van 1999 toe betreffende de inschrijvingen van voertuigen. Ze heeft er 5 jaar mee gewacht (wettelijke en

Nadere informatie

1. Aanvraag eerste beoordeling / COP

1. Aanvraag eerste beoordeling / COP Directie Inschrijvingen & Homologaties Voertuigen City Atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel Tel. : 02 277 30 50 Fax : 02 277 40 31 e-mail : homologatie.voertuigen@mobilit.fgov.be 27/02/2013 Handleiding

Nadere informatie

KB Ladingvervoer LP/ NAVB-CNAC 2

KB Ladingvervoer LP/ NAVB-CNAC 2 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg en van

Nadere informatie

Circulaire RIJBEWIJS

Circulaire RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende het rijbewijs van 23/03/1998)

Nadere informatie

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties

Opel Movano - Chassis Cabine. Technische Specificaties Opel Movano - Chassis Cabine Technische Specificaties 1 Maten en gewichten 3/13 Chassis Cabine L2H1 FWD Chassis Cabine L2H1 3500 Afmetingen (mm) Wielbasis 3.682 Totale lengte 5.643 Maximal geoorloofde

Nadere informatie

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie D1, E bij D1, D en E bij D

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie D1, E bij D1, D en E bij D Toetsmatrijs Praktijkexamen ijbewijs voor categorie D1, E bij D1, D en E bij D In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen.

Nadere informatie

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING EAN12AD091 TRANSPORT DC

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING EAN12AD091 TRANSPORT DC VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING EAN12AD091 TRANSPORT DC Gelieve alle gegevens in drukletters in te vullen. III.2) VOORWAARDEN VOOR DEELNEMING III.2.1) Persoonlijke situatie van ondernemers, waaronder

Nadere informatie

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING AANHANGWAGEN KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 (052 47 05 48) VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0104*00 Pagina 1 VOORSTELLING AANHANGWAGEN 12.000kg - LEMEIRE R.A.12000 (LAGE VLOER CHASSIS met schijfremmen) e6*2007/46*0104*00

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie T

Toetsmatrijs Praktijkexamen Rijbewijs voor categorie T Toetsmatrijs Praktijkexamen ijbewijs voor categorie T In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CB divisie

Nadere informatie

INRICHTINGEN, UITRUSTINGEN & TECHNIEKEN TRANSFORMATIES & RENOVATIES AAN UW BEDRIJFSVOERTUIG

INRICHTINGEN, UITRUSTINGEN & TECHNIEKEN TRANSFORMATIES & RENOVATIES AAN UW BEDRIJFSVOERTUIG LMJ Construct Industriedijk 8 00 Turnhout Tel. 04 40 0 80 INRICHTINGEN, UITRUSTINGEN & TECHNIEKEN TRANSFORMATIES & RENOVATIES AAN UW BEDRIJFSVOERTUIG OPTIMAAL BENUTTEN VAN DE RUIMTE IN EN ROND UW VOERTUIG

Nadere informatie

DN /03. (versie B) Veiligheidsgordels. INSTRUCTIE DV/43.12/ (herz. 2)

DN /03. (versie B) Veiligheidsgordels. INSTRUCTIE DV/43.12/ (herz. 2) 1/5 INSTRUCTIE DV/43.12/2003-06 (herz. 2) 1. Wettelijke basis K.B. 15.03.1968, art. 30, zoals laatst gewijzigd door het K.B. van 17.03.2003. Europese Richtlijnen 77/541/EEG van 28.06.1977, 81/576/EEG van

Nadere informatie

UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN

UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN Vrijdag 3 juni 2016 1 INHOUDSTAFEL Wat is een uitzonderlijk voertuig Algemene reglementeringen KB 15/3/1968: houdende algemeen reglement op de technische eisen

Nadere informatie

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING OPLEGGER KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0105*00

CARROSSERIE LEMEIRE BVBA ( ) VOORSTELLING OPLEGGER KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0105*00 (052 47 05 48) VOORSTELLING OPLEGGER 18.500KG MET EU-TYPEGOEDKEURING E6*2007/46*0105*00 Pagina 1 VOORSTELLING OPLEGGER 18.500kg - LEMEIRE S.A.18500 (LAGE VLOER CHASSIS met schijfremmen) e6*2007/46*0105*00

Nadere informatie

FOD Mobiliteit en Vervoer. Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie

FOD Mobiliteit en Vervoer. Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie FOD Mobiliteit en Vervoer Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie Johan Staes 20-3-2019 Webclient Preregistratie Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 2 2.1 Aanmeldscherm... 2 2.2 Toegangsbeheer

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op (datum); Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, wat betreft

Nadere informatie

LEZ.. is less het moet met minder

LEZ.. is less het moet met minder LEZ.. is less het moet met minder OLD.. is more hoe moet het verder? Eén land = drie gewesten LEZ kaderwetten zijn gewestelijk LEZ: Wat en waarom? Een lage-emissiezone (LEZ) is: een afgebakend gebied waarin

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp van

Nadere informatie

Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders. 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen?

Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders. 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen? GOCARTS: VRAGEN EN ANTWOORDEN Vragen van producenten, distributeurs en verhuurders 1. Aan welke reglementering moeten gocarts voldoen? Gocarts moeten voldoen aan de wet van 9 februari 1994 betreffende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Beleidsregel ontheffing gerelateerde voertuigdocumenten 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Beleidsregel ontheffing gerelateerde voertuigdocumenten 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38296 21 juli 2016 Beleidsregel ontheffing gerelateerde voertuigdocumenten 2016 Zoetermeer, 11 juli 2016 JBZ 2016 / 12168

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN. Groep 1

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN. Groep 1 Groep 1 Hoofdstuk 06-1 17/03/2009 GROEP 1 : CATEGORIEËN A3, A(EN A

Nadere informatie

Tax = Taxonomiecode F = Feitelijke kennis B = Begripsmatige kennis R = Reproductieve vaardigheid P = Productieve vaardigheid

Tax = Taxonomiecode F = Feitelijke kennis B = Begripsmatige kennis R = Reproductieve vaardigheid P = Productieve vaardigheid Opgesteld door: Categoriecode: CCV T-rijbewijs praktijk (T) Toelichting op tabel met afbakening Tax = Taxonomiecode F = Feitelijke kennis B = Begripsmatige kennis = eproductieve vaardigheid P = Productieve

Nadere informatie

PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen)

PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen) PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen) De commerciële kentekenplaten zouden normaalgezien tussen

Nadere informatie

Studiedag 8 oktober 2015

Studiedag 8 oktober 2015 Studiedag 8 oktober 2015 Vakbekwaamheid Basiskwalificatie en nascholing Rechtsbronnen Europese richtlijn: 2003/59/EG Nationale regelgeving: KB 23 maart 1998 (rijbewijs) KB 4 mei 2007 (vakbekwaamheid) Doelstelling

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

Opel Vivaro Gesloten Bestelwagen

Opel Vivaro Gesloten Bestelwagen Lijntekeningen (m) L1 H1 Buiten afmetingen Wielbasis Totale lengte Totale breedte Totale breedte incl. spiegels Totale hoogte Spoorbreedte voor Spoorbreedte achter Vooroverhang Achteroverhang Binnen afmetingen

Nadere informatie

TARIEVEN VAN DE VERKEERSBELASTING EN EUROVIGNET voor vrachtwagens

TARIEVEN VAN DE VERKEERSBELASTING EN EUROVIGNET voor vrachtwagens Agentschap Vlaamse Belastingdienst TARIEVEN VAN DE VERKEERSBELASTING EN EUROVIGNET voor vrachtwagens Vlaamse Belastingdienst Bauwensplaats 13 bus 1 9300 Aalst FOD_FIN_infobrochure_vrachtwagens_2012.indd

Nadere informatie

Homologatie SLV. Second Life Vehicle

Homologatie SLV. Second Life Vehicle SLV Homologatie Second Life Vehicle Naam: Robin Lange (0851916) Datum: 24-3-2015 Document: Onderzoek Homologatie Citroën HY-e Versie: 1.0 Instituut: Hogeschool Rotterdam Samenvatting In het deel PRO06(februari

Nadere informatie