Handleiding voor het invoeren van resultaten in METIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor het invoeren van resultaten in METIS"

Transcriptie

1 Handleiding voor het invoeren van resultaten in METIS Functioneel Beheer METIS VU, Inhoud 1. Beginnen met METIS 2. Een publicatie registreren 2.1 Algemeen 2.2 Tijdschriftartikel 2.3 Artikel in bundel - proceedings 2.4 Bijdrage week of dagblad 2.5 Boek - monografie - editorial book 2.6 Boekbespreking 2.7 Boekdeel - hoofdstuk 2.8 Boekredactie 2.9 Dissertatie 2.10 Extern rapport 2.11 Inaugurele rede 2.12 Intern rapport 2.13 Tijdschriftredactie 2.14 Voordracht - lezing 3. Tips bij het invoeren 4. Publicaties raadplegen of wijzigen 4.1 Zoeken naar resultaten 4.2 Wijzigen van resultaten

2 1. Beginnen met METIS inloggen Ga naar en kies Specific functions > Data Entry & Control De eerste keer zal METIS de plug-in JInitiator willen installeren, deze is nodig om met METIS te kunnen werken. Het installeren gaat automatisch via Internet Explorer - zorg ervoor dat de pop-upblokkering is uitgeschakeld. Indien je geen installatierechten op je pc hebt neem dan contact op met de IT-afdeling van je faculteit. Gebruikt je Internet Explorer 8 en/of Windows Vista, volg dan na installatie van de Jinitiator - ook nog de instructies op: Als alles goed is verlopen krijgt je een inlogschermpje te zien waar je kunt inloggen met naam, wachtwoord en database (= metis) Eenmaal ingelogd kunt je je wachtwoord wijzigen via Acties > Wachtwoord

3 2. Een publicatie registreren 2.1 Algemeen Ga naar Resultaten > Registreren [Omdat in METIS meer kan worden vastgelegd dan alleen publicaties (bijv. lezingen, octrooien) is gekozen voor de term resultaten ipv publicaties.] Nu volgt een keuzeschermpje waarin het type publicatie gekozen dient te worden. De invoervelden die vervolgens getoond worden verschillen per publicatietype. In dit hoofdstuk behandelen we eerst de invoervelden van een tijdschriftartikel het meest voorkomende publicatietype in METIS. Daarna volgt een overzicht van de meest gangbere publicatietypen met daarbij een korte omschrijving, de mogelijke s die gekozen kunnen worden en een beschrijving van de bijzonderheden (specifieke velden) van het publicatietype Bij veel velden kan een hulplijst worden opgeroepen (knop hulplijst aan rechterzijde invoerveld of in het menu boven in beeld).

4 2.2 Tijdschriftartikel (artikel letter to the editor) auteur Wet. publ. refereed Wet. publ. non-refereed Vakpublicatie Populariserende publicatie Abstract - selectie - klik op hulplijst (rechts naast invoerveld) en zoek op achternaam in de totale lijst. - kies de juiste persoon en de juiste naamsvariant (V = voorkeursvariant / A = alias). - klik op het plusje om de geselecteerde werkrelatie(s) te zien en pas dit eventueel aan. - kies selecteren. - indien een auteur niet voorkomt in de hulplijst: - betreft het een VU-medewerker, neem contact op met Facultair Beheer. - betreft het een externe auteur, voer dan handmatig de naamvelden in: achternaam / voorletters / tussenvoegsel(s) / titulatuur Vries / J.M. / de / Prof. dr. - betreft het een externe auteur met dezelfde achternaam en voorletters als een VU-medewerker, selecteer dan eerst de VU-medewerker en typ dan extern op de plek van de voorletters.

5 titel resultaat - Neem de titel over zoals die vermeld staat in de publicatie (zoek evt de elektronische full-text-versie via de sfx-knop). - Begint de titel van een publicatie met een lidwoord, voer dit dan ook zo in. - Aan het eind van de titel komt géén punt, maar evt wel een leesteken, bijv.! of? en... verslagjaar Staat standaard op het huidige jaar, dus als je in januari of februari 2010 publicaties registreert voor verslagjaar 2009 dan moet 2010 gewijzigd worden in 2009! jaar uitgave Zoals vermeld in publicatie. status Laten staan op niet gevalideerd. tijdschrift Zoek het tijdschrift via de hulplijst zoek op woorden uit de titel, of op ISSN. Let op: de hulplijst staat standaard op tijdschriften collega onderzoekers. Gebruik bij voorkeur de volledige lijst (zet het vinkje op alle tijdschriften). Kies selecteren: titel en ISSN worden nu meegenomen naar de invoervelden van de publicatie. [Een ontbrekend ISSN kan niet bij de publicatie worden ingevuld dit dient, door de facultair beheerder, te worden aangevuld in de tijdschriftenlijst] Indien een tijdschrift niet in de lijst voorkomt, kies dan tijdschrift Onbekend xxx en vraag je facultair beheerder het tijdschrift toe te voegen zodra dit gebeurd is kan het veld correct worden ingevuld.

6 volume nummer / issue nummer Dit zijn de jaargang en aflevering van het tijdschrift waarin het artikel verschenen is. De jaargang kan een nummer zijn of een jaartal; de aflevering wordt meestal aangeduid met een nummer, maar dit kan ook een maand of seizoen zijn, bijvoorbeeld: vol. 36, no , Winter Vul alleen het nummer of jaar zelf in en niet wat ervoor staat, dus 36 en niet vol. 36 pagina vanaf / pagina t/m Vul hier alleen een nummer in (geen p erachter) Indien de paginering onbekend is wordt er niets ingevuld. Indien de publicatie slechts één pagina beslaat, wordt alleen de beginpagina ingevuld; de eindpagina blijft leeg. aantal pagina s Dit is vooral van belang wanneer het artikel niet op aaneengesloten bladzijden staat. Bijvoorbeeld: het artikel begint op pagina 3-4 en gaat verder op pagina 78; in dat geval is het aantal pagina s 3. URL Dit is het internetadres van de site waarop de volledige tekst van de publicatie te vinden is. Meer Na klikken op meer verschijnen meer invoervelden: code onderzoek Of dit veld moet worden ingevuld verschilt per faculteit. informatiedrager Vul hier iets in als het geen papieren publicatie betreft, bv cd-rom of online.

7 2.3 Artikel in bundel proceedings Artikel of bijdrage (ook abstracts) in een bundel of in proceedings, ook artikelen in congresbundels. Wetensch. publicatie Vakpublicatie Abstract Bij titel resultaat wordt de titel van de bijdrage zelf ingevuld. Na klikken in het veld proceedings titel verschijnt een uitgebreider scherm waar de gegevens van de bundel/proceedings ingevoerd kunnen worden. editoren Geen hulplijst beschikbaar; voer handmatig de naamvelden in: achternaam / voorletters / tussenvoegsel(s) / titulatuur bijv.: Vries / J.M. / de / Prof. dr.

8 tijdschrift / reeks Een bundel/proceedings kan verschijnen als onderdeel van een tijdschrift of reeks. Gebruik hier wel de hulplijst. 2.4 Bijdrage week of dagblad Bijdragen in niet-wetenschappelijke tijdschriften en dagbladen Populariserende publicatie week- / dagblad Titel van het week- of dagblad geen hulplijst. datum Verschijningsdatum van het week- of dagblad. 2.5 Boek - monografie - editorial book Wetensch. publicatie Vakpublicatie Populariserende publicatie titel resultaat Voor boeken geldt: - Titel en ondertitel gescheiden door : [dubbele punt / spatie] - Alleen eerste woord van de titel met een hoofdletter (muv eigennamen etc.) - Editie niet toevoegen in het titelveld dit kan in het opmerkingenveld vermeld. Voorbeeld: Opgravingen bij Tiel-Passewaaij: de nederzetting aan de Passewaaijse Hogeweg uitgever Als de uitgever onbekend is, gebruik dan [s.n.] (internationale afkorting voor sine nomine = "zonder naam"). plaats van uitgave Alleen plaatsnaam (stad) opnemen. Als de plaats van uitgave onbekend is, gebruik dan [S.l.] (internationale afkorting voor sine loco = "zonder plaats"). isbn Voer het ISBN in met streepjes ( ). Indien het ISBN niet bekend is, niets invullen. reeks Boeken kunnen ook als onderdeel van een serie/reeks verschijnen. issue nummer Nummer van de serie/reeks waarin het boek verschijnt (niet alle reeksen hebben een nummering). aantal pagina s In dit veld staat het aantal pagina s van het boek. Er staat geen "p." en geen punt achter het aantal pagina s. Als er tussen titelpagina en pagina 1 een aantal niet-genummerde

9 bladzijden zit, dan in Romeinse cijfers het aantal ongenummerde pagina s aangeven. Als het werk ongepagineerd is, niets invullen. 2.6 Boekbespreking Bespreking van één of meerdere boeken. Overig prod. v. wetensch. act Voor boekbespreking is het veld titel resultaat niet verplicht. In overzichten wordt het resultaat weergegeven als Bespreking van: Titel(s) van besproken boek(en) Naast de gegevens van de bespreking zelf dienen ook de gegevens ingevoerd te worden van het tijdschrift of boek/bundel waarin de bespreking is verschenen en van de besproken boeken. Kijk voor een beschrijving van de invoervelden bij de beschrijvingen van tijdschriftartikel en/of boek (2.2 en 2.5) 2.7 Boekdeel - hoofdstuk Naast de gegevens van het hoofdstuk zelf dienen ook de gegevens van het boek zelf ingevoerd te worden (titel resultaat = titel hoofdstuk). Wetensch. publicatie Vakpublicatie Populariserende publicatie aantal pagina s Slaat op het gehele boek. pag./hoofdstuk Begin- en eindpagina hoofdstuk.

10 2.8 Boekredactie Boek waar een medewerker als redacteur aan heeft meegewerkt invoeren als boek Overig prod. v. wetensch. act 2.9 Dissertatie Dissertatie intern (A) Dissertatie extern voorb.(b) Dissertatie intern voorb.(c) Dissertatie voll. extern (D) promotoren (aanklikken) achternaam / voorletters / tussenvoegsel(s) / titulatuur / rol (promotor of co-promotor) bijv.: Vries / J.M. / de / Prof. dr. / co-promotor instelling promotie Universiteit waar de promotie heeft plaatsgevonden instelling onderzoek Universiteit waar de onderzoeker in dienst was datum leescie (leescommissie) datum promotie 2.10 Extern rapport Rapport dat elders wordt uitgegeven. Wetensch. publicatie Vakpublicatie 2.11 Inaugurele rede Uitgave van de tekst van een inaugurale rede of afscheidsrede. Overig prod. v. wetensch. act datum Datum waarop de rede gehouden is.

11 gebeurtenis Vul in: Inaugurele rede of Afscheidsrede Intern rapport Rapport dat in eigen beheer (door de VU) wordt uitgegeven bijv. working papers. Wetensch. publicatie Vakpublicatie 2.13 Tijdschriftredactie Lidmaatschap van een redactie van een wetenschappelijk tijdschrift of vermelding van referee-schap. Overig prod. v. wetensch. act Voor tijdschriftredactie ontbreekt het veld titel resultaat. In overzichten wordt het resultaat weergegeven als T.R.: <tijdschrift> Zie voor de invulling van de velden 2.2 Tijdschriftartikel Voordracht lezing Voordrachten en lezingen van medewerkers op congressen, symposia en instituten, met een publiek anders dan alleen de eigen organisatie Overig prod. v. wetensch. act gebeurtenis Naam van het congres, symposium etc waar de lezing is gehouden. van de jaargang van het tijdschrift. 3. Tips bij het invoeren Kopieren Je kunt een kopie maken van een ingevoerde en vastgelegde publicatie via de knop kopieren boven in beeld. Dit kan handig zijn als je een andere publicatie moet invoeren waarvan bv alleen de titel of het soort resultaat verschilt. Hulplijst Artikel in Bundel Als je meerdere resultaten hebt in één bundel, is het handig om met de hulplijst de titel van de bundel op te zoeken De editoren worden dan ook ingevuld.

12 4. Publicaties raadplegen of wijzigen Resultaten bekijken, wijzigen of verwijderen kan via Resultaten > raadplegen/wijzigen 4.1 Zoeken naar resultaten Het scherm dat nu getoond wordt biedt de mogelijkheid te zoeken op publicaties in door het opgeven van (combinaties van) selectiecriteria. Bij veel velden is het mogelijk gebruik te maken van een hulplijst (ook toegankelijk via het gele knopje rechts in beeld) Op deze manier kan bijvoorbeeld een selectie gemaakt worden van: - Alle publicaties van een afdeling/faculteit in een bepaald verslagjaar: combineer organisatie met verslagjaar vanaf tm. - Alle publicaties die je zelf ingevoerd hebt: zoek op metis gebruiker eventueel gecombineerd met invoerdatum vanaf tm. - Alle publicaties van een bepaalde medewerker: selecteer bij medewerker via de hulplijst. - Een specifieke publicatie: toets een deel van de titel in bij: (deel v/d) titel.

13 4.2 Wijzigen van resultaten Kies uitvoeren (zie figuur hierboven) na het invullen van de selectiecriteria. Er wordt nu een lijst van de geselecteerde publicaties getoon; door een publicatie aan te klikken en te kiezen voor Detail kom je in het scherm waarin de publicatie gewijzigd kan worden. Enkele mogelijkheden: - een pubicatie verwijderen: ga in het titelveld staan en kies verwijderen - een auteur verwijderen: ga in het veld van de achternaam staan en kies verwijderen - de volgorde van de auteurs veranderen: wijzig rangorde rechts naast de naam - de werkrelatie van een auteur aanpassen: ga in het veld van de achternaam staan, kies hulplijst en klik vervolgens op het gele plusje naast de naam.

14 Het kan zijn dat een publicatie niet gewijzigd kan worden; dit kan komen doordat: - geen van de auteurs een werkrelatie bij de afdeling heeft waarvoor je geauthoriseerd bent. - de publicatie de status openbaar heeft. Neem in dergelijke gevallen contact op met de facultair beheerder.

Tips en trucs voor een snelle controle op de METIS-invoer (RD 5/3/2012)

Tips en trucs voor een snelle controle op de METIS-invoer (RD 5/3/2012) Tips en trucs voor een snelle controle op de METIS-invoer (RD 5/3/2012) 1) publicaties zonder onderzoekprogramma Kies bij onderzoek aantal: 0 t/m 0 2) publicaties waarbij een onderzoekprogramma van je

Nadere informatie

Auteurs registreren in Metis

Auteurs registreren in Metis Auteurs registreren in Metis Bij het registreren van publicaties in Metis, is het heel belangrijk dat de juiste auteurs gekozen worden met daarbij de juiste werkrelatie. Een medewerker (onderzoeker) kan

Nadere informatie

Handleiding Metis Admin

Handleiding Metis Admin Handleiding Metis Admin Inhoud 1. Inleiding 2. Registreren van publicaties tabblad Type tabblad Auteurs tabblad Bibliografische beschrijving tabblad Onderzoek tabblad Extra kenmerken tabblad Samenvatting

Nadere informatie

METIS handleiding voor het secretariaat

METIS handleiding voor het secretariaat Metis is in de Griekse mythologie de godin van de wijsheid. METIS handleiding voor het secretariaat april 2014 Voor vragen en opmerkingen svp mailen naar IEC.Metis@tue.nl Inhoudsopgave : Belangrijke opmerkingen

Nadere informatie

Medewerkers en werkrelaties [beheer Metis]

Medewerkers en werkrelaties [beheer Metis] Medewerkers en werkrelaties [beheer Metis] Metis bevat persoonsgegevens en werkrelaties van wetenschappelijk medewerkers, eventueel aangevuld met ondersteunend personeel dat als co-auteur aan een publicatie

Nadere informatie

2 2 05 - Wetenschappelijke publicaties 1C - Boek (wetenschappelijk) 1C - Books

2 2 05 - Wetenschappelijke publicaties 1C - Boek (wetenschappelijk) 1C - Books Nummer in de tabel Metis Resultaat type Overzicht van de Externe Classificatie die gebruikt mag worden per Metis Resultaat type (andere combinaties Resultaattype-externe classificatie zijn dus NIET toegestaan)

Nadere informatie

Handleiding voor het registreren van resultaten in METIS versie 2.1

Handleiding voor het registreren van resultaten in METIS versie 2.1 Handleiding voor het registreren van resultaten in METIS versie 2.1 (Februari 2007) Colofon Secretaressehandleiding Metis kenmerk: ITBE/05/10329/RLS Versie: 2.1.15 Datum: Februari 2007 Versie Metis: 2.1

Nadere informatie

Handleiding Personal METIS

Handleiding Personal METIS Handleiding Personal METIS Vrije Universiteit Augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Opstarten 2. Overzicht van publicaties 3. Toevoegen van publicaties tabblad Type tabblad Auteurs tabblad Bibliografische beschrijving

Nadere informatie

METIS Nieuwsbrief no. 1 ( )

METIS Nieuwsbrief no. 1 ( ) METIS Nieuwsbrief no. 1 (7-11-2012) Afgelopen maanden zijn er 6 patches (47/53) ingelezen op de Metis productieomgeving. In deze patches is een nieuw Metis interface geïntroduceerd en is de functionaliteit

Nadere informatie

Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer

Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer 1. Inleiding 1.1 Wat is een onderzoekbijdrage? Een onderzoekbijdrage verbindt een medewerker via zijn werkrelatie aan een onderzoekprogramma. Dit

Nadere informatie

Handleiding Personal Metis. 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in. 4. Add (publicaties toevoegen)

Handleiding Personal Metis. 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in. 4. Add (publicaties toevoegen) Handleiding Personal Metis 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in 4. Add (publicaties toevoegen) a. Type b. Authors c. Bibliografic description d. Research e. Summary 5. Publicaties

Nadere informatie

Handleiding Personal Metis. 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in. 4. Add (publicaties toevoegen)

Handleiding Personal Metis. 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in. 4. Add (publicaties toevoegen) Handleiding Personal Metis 1. Wat is Personal Metis? 2. Waar vind ik Personal Metis? 3. Log in 4. Add (publicaties toevoegen) a. Type b. Authors c. Bibliografic description d. Research e. Extra characteristics

Nadere informatie

Inhoud. Mediacentrum hogeschool Windesheim (maart 2015) Page 2

Inhoud. Mediacentrum hogeschool Windesheim (maart 2015) Page 2 Online Inhoud Over Endnote Online... 3 Aanmelden... 3 Voordat je begint!... 4 Tussenvoegsels in namen... 4 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 5 Handmatig invoeren van referenties...

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Handleiding Zorginzicht

Handleiding Zorginzicht Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Account aanvragen - Plaatsen Good Practices Versie 2.0 19-06-15 Handleiding Zorginzicht.nl Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die Good Practices

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleiding Zorginzicht

Handleiding Zorginzicht Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Account aanvragen - Plaatsen Good practices (praktijkvoorbeelden en erkende interventies) Versie 3.0 04-02-2016 Handleiding Zorginzicht.nl Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Correctief onderhoud Bug nummers: 958, 960, 867, 977, 978, 979, 980, 981, 983, 984, 985 en 986.

Correctief onderhoud Bug nummers: 958, 960, 867, 977, 978, 979, 980, 981, 983, 984, 985 en 986. Aan Metis Groep (MG) Van MCC Datum 22 09 2009 Betreft Release notes patch 38 - versie 2.1.38 VERSIE 2.1.38 Correctief onderhoud Bug nummers: 958, 960, 867, 977, 978, 979, 980, 981, 983, 984, 985 en 986.

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding. Wetenschappelijk personeel

Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding. Wetenschappelijk personeel Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding Wetenschappelijk personeel Versie 18-12-2015 Let op, het kan 24 uur duren voordat een wijziging zichtbaar is op je pagina! 1 Inhoudsopgave 1. Wat kan ik niet zelf

Nadere informatie

Inhoud. EndnoteWeb januari 2015 Page 2

Inhoud. EndnoteWeb januari 2015 Page 2 EndNote Web X6 Inhoud Over Endnote Web... 3 Aanmelden... 3 Samenwerking met Word (Cite while you write)... 5 Voordat je begint met invoeren... 7 Tussenvoegsels in namen... 7 Handmatig invoeren van referenties...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Beginnen met de Relatiebeheer module

Beginnen met de Relatiebeheer module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 23 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Hieronder worden de minimale stappen om te beginnen met de module Relatiebeheer kort beschreven. Deze stappen

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl

De Catalogus. De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl De Catalogus De catalogus van de bibliotheken van de Universiteit Leiden catalogus.leidenuniv.nl Inhoud De Catalogus bevat titelgegevens van boeken en e-books, tijdschriften en e-journals, brieven, kaarten

Nadere informatie

Handleiding Projectplanningsdocument

Handleiding Projectplanningsdocument Handleiding Projectplanningsdocument Inhoud Inleiding... 3 1. Home... 4 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... 5 3. Project invoeren / wijzigen / verwijderen... 6 4. Actie invoeren / wijzigen

Nadere informatie

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website.

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website. ConcorZoek programma Korte gebruikershandleiding Versie handleiding: 18 april 2006 Software ontwikkeld door: Wybo Hoekstra Handleiding: Enno van der Velde Beschrijving Met het ConcorZoek programma kan

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)...3 Koppeling B ) Koppeling van debiteurenkaarten...3

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Versie: mei 2012. Handleiding Self Service

Versie: mei 2012. Handleiding Self Service Versie: mei 2012 Handleiding Self Service Inhoud Welkom Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Rond je account af Check of het evenement al is aangemaakt Check de locatie Voer je evenement in

Nadere informatie

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Werken in de Digitale Werkomgeving (DW) Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Lemmata... 3 2 Werken met de digitale werkomgeving... 4 3 Lemma delen

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

How To (company) Hieronder volgt een uitleg welk veld zie ik met een aantal scherm voorbeelden: Scherm beeld # 1. Invul tips: Link aanklikken

How To (company) Hieronder volgt een uitleg welk veld zie ik met een aantal scherm voorbeelden: Scherm beeld # 1. Invul tips: Link aanklikken How To (company) 1. De eerste keer inloggen NFC database. Let op: ieder e-mailadres MOET uniek zijn en kan niet gebruikt worden voor andere personen of bedrijven. Elke naam binnen een bedrijf moet ook

Nadere informatie

REFERENTIES INVOEGEN EN BRONNENLIJST MAKEN MET MS WORD 2013 (APA)

REFERENTIES INVOEGEN EN BRONNENLIJST MAKEN MET MS WORD 2013 (APA) REFERENTIES INVOEGEN EN BRONNENLIJST MAKEN MET MS WORD 2013 (APA) BRONNEN OPNEMEN EN VERWERKEN IN WORD VOORBEELDEN: BOEK HOOFDSTUK TIJDSCHRIFTARTIKEL WEBSITE BRONNEN BEHEREN BRONNEN OPNEMEN EN VERWERKEN

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Hier kun je evt. de handleiding van de agenda bekijken of verder gaan door de groene knop aan de klikken. De volgende pagina (4) zal verschijnen:

Hier kun je evt. de handleiding van de agenda bekijken of verder gaan door de groene knop aan de klikken. De volgende pagina (4) zal verschijnen: Gebruik KWVL-agenda Om te beginnen; de KWVL-agenda is qua opzet hetzelfde als iagenda, aangevuld met kenmerken die voor ons handig zijn. Om de browser te kunnen bereiken ga je naar www.kwvl.nl Je ziet

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

SHOP Handleiding VIP Live

SHOP Handleiding VIP Live SHOP Handleiding VIP Live Met VIPlive boekt u verrichtingen in, op deze manier worden de verrichtingen gedeclareerd bij de zorgverzekeraar van de patiënt. Inhoudsopgave Inloggen en selecteren van een praktijk...

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Instructies annotatie experiment

Instructies annotatie experiment Instructies annotatie experiment Achtergrond Het Rijksmuseum maakt bij het beschrijven van de collectie gebruik van zelf ontwikkelde thesauri en gecontroleerde woordenlijsten. Aan de ene kant kost het

Nadere informatie

Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding. Ondersteunend Personeel. Versie 02-12-2015

Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding. Ondersteunend Personeel. Versie 02-12-2015 Experts & Expertise (Webwijs) Handleiding Ondersteunend Personeel Versie 02-12-2015 Inhoudsopgave 1. Wat kan ik niet zelf aanpassen in Webwijs?... 2 1.1 Titulatuur... 2 1.2 Voorletters, tussenvoegsel,

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Act! Salutation Tool ICT

Act! Salutation Tool ICT Act! Salutation Tool Handleiding Versie 1.0 1-07-2015 Inleiding Betrapt u uzelf er ook regelmatig op, dat uw t.a.v. en uw briefaanhef niet volgens de juiste regels zijn opgesteld? Bent u ook altijd aan

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Direct aan de slag Starthandleiding

Direct aan de slag Starthandleiding Direct aan de slag Starthandleiding www.cmember.nl/support 1 van 29 Jouw vereniging bestaat uit groepen! Binnen cmember gebeurt alles in groepen. Leden vormen een groep, maar ook het bestuur, de deelnemers

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Beheren Contactpersonen

Beheren Contactpersonen 0.1 Klantinstructie Beheren Contactpersonen Datum 05 februari 2014 Versie 1.2 ConceptProduct- en ProcesbeheerDirectie Geo Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 01/11/2012 Geheel Nieuwe dienst

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Informatiseringscentrum Gebruikershandleiding voor de IdM-webapplicatie Accountbeheer voor medewerkers (IdM eindgebruiker applicatie) Versie: 3.4 Documentnaam: Gebruikershandleiding_Accountbeheer_Mdw.doc

Nadere informatie

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer Aan de slag in beroep en bedrijf Handleiding Voorraadbeheer februari 2007 Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding KHVonline versie 01

Handleiding KHVonline versie 01 Handleiding KHVonline versie 01 1 Inloggen 2 Registreren van verkoop en sterfte 3 Invoeren geboorteberichten 4 Raadplegen van de prestaties van dieren die aanwezig zijn op het bedrijf 4.1 Detail dier 4.2

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Blokroosters aanmaken op de website

Blokroosters aanmaken op de website Blokroosters aanmaken op de website Stap 1: inloggen 1. Open de website via uw webbrowser: liefst Firefox (download op http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/). Internet Explorer, Edge, Safari, en Chrome,

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Publicaties, Projecten en Onderzoek Database Klinische Chemie

Publicaties, Projecten en Onderzoek Database Klinische Chemie Publicaties, Projecten en Onderzoek Database Klinische Chemie Gebruikershandleiding Inleiding... 2 Doelstelling... 2 Structuur van de PPO database... 2 Bladeren en Zoeken... 4 Bladeren in de PPO database...

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Aan de slag met Nestkaart Light

Aan de slag met Nestkaart Light Aan de slag met Nestkaart Light Inloggen Ga naar http://nestkaart.sovon.nl U komt in het volgende inlogscherm terecht: Log in met uw gebruikersnaam (1) en uw wachtwoord (2). Als u een nieuwe waarnemer

Nadere informatie

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Voorbereiding: 1. Het maken van een sjabloon 2. Het maken van een selectie 3. Het toevoegen van

Nadere informatie

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen:

De algemene procedure voor het downloaden van de specifieke vragenlijst is beschreven in hoofdstuk 3 en bestaat uit de volgende stappen: De elektronische vragenlijst downloaden Vooraf Om uw elektronische vragenlijst te kunnen invullen, heeft u zowel het programma CBSquest nodig als een bedrijfsspecifieke vragenlijst. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

Berichten maken en beheren

Berichten maken en beheren Berichten maken en beheren Berichten (of het Engels: posts) zijn de basis van WordPress. Als uw website een blog is, zijn de berichten het meest gebruikte onderdeel. Anderszins zijn berichten actualiteiten,

Nadere informatie

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2

Inhoud. Endnote X7 Handleiding Mediacentrum maart 2015 Page 2 Inhoud Over Endnote... 3 Endnote installeren... 4 Een library aanmaken... 5 Voordat je begint!... 6 Tussenvoegsels in namen... 6 Referenties invoegen in een Worddocument/Cite while you write... 7 Handmatig

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Vraag en Aanbod via Aviornis.nl

Vraag en Aanbod via Aviornis.nl Vraag en Aanbod via Aviornis.nl In navolging van de handleiding ringenbestellen via Internet, volgt hier een beknopte handleiding om advertenties te bekijken of te plaatsen op www.aviornis.nl. Het adverteren

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen voor Waterpoloverenigingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Sportlink Club downloaden en installeren.........................................................................

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie