Sectoraal comité van het Rijksregister

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sectoraal comité van het Rijksregister"

Transcriptie

1 1/12 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 20/2009 van 25 maart 2009 Betreft: aanvraag van de provincie Henegouwen tot uitbreiding van de machtiging verleend bij koninklijk besluit van 27 februari 1985 om de wetgeving op de gemeentelijk administratieve sancties te kunnen toepassen (RN/MA/2008/065) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen (hierna "WRR"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde Sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van van de provincie Henegouwen ontvangen op 05/11/2008; en de bijkomende informatie ontvangen op 29 januari 2009; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 23/02/2009; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 25 maart 2009, na beraadslaging, als volgt:

2 Beraadslaging RR 20/2009-2/12 I. ONDERWERP VAN DE AANVRAAG De provincie Henegouwen, hierna de aanvrager, wenst machtiging te verkrijgen om: toegang te hebben tot de informatiegegevens vermeld in artikel 3, 1 ste lid, 1 tot 9, evenals tot de historiek van de aangebrachte wijzigingen aan die gegevens tot 1 jaar voor en tot 8 maanden na de strafbare feiten; het identificatienummer te gebruiken; met als doel de wetgeving inzake gemeentelijke administratieve sancties te kunnen toepassen. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG Een koninklijk besluit verleent reeds machtiging aan de provinciegouverneurs en de bestendige deputaties om toegang te hebben tot de informatiegegevens van het rijksregister om de taken te kunnen vervullen die tot hun bevoegdheid behoren (koninklijk besluit van 27 februari 1985 waarbij aan de provinciegouverneurs en aan de bestendige deputaties van de provincieraden toegang wordt verleend tot het Rijksregister van de natuurlijke personen). Het Comité moet dus enkel nog onderzoeken of het doeleinde waarvoor een toegang gevraagd wordt, conform is met artikel 4 1, 2 van de privacywet; of de toegang tot de bovengenoemde gegevens evenals het gebruik van het identificatienummer proportioneel is uitgaande van het vermelde doeleinde (artikel 4, 1, 3 van de privacywet). A. DOELEINDE Artikel 119bis, 1 van de nieuwe gemeentewet biedt de gemeenten de mogelijkheid om administratieve geldboetes op te leggen. Paragraaf 13 van datzelfde artikel bepaalt:"de Koning regelt bij een in ministerraad overlegd besluit 1 de procedure tot aanwijzing door de gemeente van de ambtenaar gelast met het opleggen van de administratieve geldboete" 2. 1 Ingevoegd door de wet van 13 mei 1999 tot invoering van gemeentelijke administratieve sancties.

3 Beraadslaging RR 20/2009-3/12 Wanneer er op gemeentelijk niveau geen persoon met de vereiste kwalificaties beschikbaar is, biedt artikel 1, derde lid, van het koninklijk besluit van 7 januari 2007 de gemeenteraad de mogelijkheid, de provincieraad te vragen een provincieambtenaar aan te duiden die belast kan worden met het opleggen van administratieve geldboetes. De aanvrager stelde enkele van zijn ambtenaren aan om ten behoeve van een aantal gemeenten administratieve geldboetes op te leggen, zoals bepaald in hun respectievelijke politiereglementen. De ambtenaar die belast is met het opleggen van de boetes, moet diverse notificaties en bepaalde verificaties uitvoeren in het kader van de procedures voor het opleggen van administratieve boetes. Uit de informatie die het secretariaat van de Commissie ontving van de provincieambtenaar belast met het opleggen van administratieve boetes, blijkt dat die laatste voor de uitoefening van zijn opdracht, de identificatiegegevens moet verifiëren van personen die verdacht worden van overtredingen tegen de gemeentelijke reglementen en ordonnanties, die bestraft kunnen worden met een administratieve sanctie. Die identificatiegegevens worden opgenomen in het politionele proces-verbaal dat, in toepassing van artikel 119bis, 7 van de nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988, gestuurd wordt naar de ambtenaar belast met administratieve sancties. Om nu de rechten van de betrokken personen te vrijwaren, is het opleggen van dergelijke sancties slechts denkbaar mits de uitdrukkelijk bepaalde procedure wordt geëerbiedigd. De ambtenaren die hiermee werden belast, moeten er met name voor instaan dat zij wel degelijk te maken hebben met het betrokken individu en moeten hem op zijn huidig adres een notificatie van de feiten kunnen sturen waarvoor een procedure tegen hem werd opgestart zodat hij zijn verdedigingsrecht kan doen gelden. Het is met het oog op de vervulling van deze bijzondere taak, waarmee bepaalde ambtenaren van de aanvrager belast worden, dat de aanvrager een uitbreiding van zijn machtiging wenst. Het comité is van oordeel dat het hierboven nagestreefde doeleinde welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd is, zoals bedoeld in artikel 4, 1, 2 van de privacywet en artikel 5, tweede lid van de WRR. 2 Wat resulteerde in het koninklijk besluit van 7 januari 2001 "tot vaststelling van de procedure tot aanwijzing van de ambtenaar en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet van 13 mei 1999 betreffende de invoering van gemeentelijke administratieve sancties.

4 Beraadslaging RR 20/2009-4/12 B. PROPORTIONALITEIT B.1. Ten overstaan van de gegevens B.1.1. De aanvrager wenst toegang te krijgen tot de informatiegegevens vermeld in artikel 3, eerste lid, 1 tot 9, WRR, namelijk: de naam en voornamen; de geboorteplaats en -datum; het geslacht; de nationaliteit; de hoofdverblijfplaats; de plaats en datum van overlijden; het beroep; de burgerlijke staat; de samenstelling van het gezin; Het Comité stelt vast: dat de ambtenaar belast met administratieve sancties, aan de overtreders verschillende stukken moet betekenen (proces-verbaal van vaststelling, voorafgaande verwittiging, beslissing van de opgelegde boete,). Ook moet hij de betrokken persoon informeren over zijn rechten en over de termijnen waarbinnen hij die rechten moet uitoefenen. Om de regelmatigheid van de procedures te kunnen garanderen, moet de aanvrager er zich dus kunnen van vergewissen dat hij de zending richt aan de juiste persoon. Het meest geschikte instrument daarvoor is de toegang tot de informatiegegevens "naam en voornaam", "geslacht" en "hoofdverblijfplaats"; dat het kan gebeuren dat op eenzelfde adres meerdere familielieden wonen met dezelfde naam en voornamen. De toegang tot de "geboortedatum" stelt de aanvrager in staat om bijvoorbeeld een vader en zoon van elkaar te onderscheiden. Het is voor de ambtenaar belast met administratieve sancties, ook noodzakelijk dat hij weet of een persoon die van een strafbaar feit wordt verdacht al dan niet minderjarig is, want indien dit het geval is moet de ambtenaar de stafhouder van de orde van advocaten verwittigen zodat die laatste erop kan toezien dat de minderjarige door een advocaat wordt bijgestaan (artikel 9bis van de nieuwe gemeentewet). In de gegeven omstandigheden wordt de toegang tot dit gegeven als pertinent bestempeld. De geboorteplaats daarentegen lijkt in dit geval niet relevant. Aangezien de aanvrager evenwel

5 Beraadslaging RR 20/2009-5/12 krachtens het voormelde kb van 27 februari 1985 voor de vervulling van de opdrachten die onder haar bevoegdheid vallen, over een toegang beschikt tot de geboorteplaats, is het Comité de mening toegedaan dat het niet praktisch is om voor de toegang tot de geboorteplaats een onderscheid te maken naargelang het gaat over het "oude" dan wel het "nieuwe" doeleinde. Bijgevolg wordt toegang verleend tot de geboorteplaats; dat na onderzoek van de reglementaire bepalingen en uit de informatie die aanvrager heeft verstrekt, niet kan worden opgemaakt of de aanvrager het gegeven "nationaliteit" nodig heeft om een geldboete op te leggen. In de huidige omstandigheden is een toegang tot dit gegeven niet ter zake dienend en dus overmatig. Hetzelfde wordt vastgesteld voor het gegeven "beroep"; het overlijden van een persoon die een overtreding beging die met een administratieve sanctie kan bestraft worden, leidt tot de uitdoving van de geplande actie tegen die persoon. Een toegang tot het gegeven " datum van overlijden" stelt de aanvrager in staat om het dossier uit eigen beweging af te sluiten. Een dergelijke toegang vermijdt ook onnodige briefwisseling (overbodige kosten). De toegang tot dit gegeven is bijgevolg ter zake dienend. De toegang tot de plaats van overlijden lijkt niet relevant maar wordt toch toegestaan om dezelfde redenen die werden aangehaald voor de toegang tot de geboorteplaats. met betrekking tot het gegeven burgerlijke staat verduidelijkte de aanvrager dat bepaalde overlast zich situeert in het kader van echtelijke problemen waarbij de ene keer een procesverbaal wordt opgesteld lastens de ene echtgenoot en de andere keer lastens de andere echtgenoot. Een toegang tot dit gegeven stelt de aanvrager in staat een verband te leggen tussen gerelateerde processen-verbaal om ze vervolgens samen als 1 dossier te behandelen; administratieve sancties kunnen zowel jegens minder- als meerderjarigen opgelegd worden. Indien de overtreder een minderjarige is, moet de ambtenaar belast met administratieve sancties, zijn beslissing om een procedure tegen deze minderjarige op te starten of zijn beslissing om een administratieve geldboete op te leggen, niet alleen betekenen aan de minderjarige maar ook aan zijn moeder en vader, zijn voogden of de personen die het gezag over hem uitoefenen (art. 119bis 9bis in fine en 10 van de nieuwe gemeentewet). Een toegang tot het gegeven samenstelling van het gezin is hiervoor een geschikt instrument aangezien daarin de gezinsleden en de referentiepersoon van dit gezin zijn opgenomen.

6 Beraadslaging RR 20/2009-6/12 B.1.2. De aanvrager wenst ook toegang te krijgen tot de historiek van de aangebrachte wijzigingen aan de gegevens voor een periode die teruggaat tot 1 jaar voor de feiten en tot 8 maanden na de feiten. Omdat het Rijksregister niet weet op welk ogenblik de feiten, die aanleiding geven tot een raadpleging, zich hebben voorgedaan, heeft het geen zin om het ogenblik van de feiten als uitgangspunt te nemen voor de berekening van de periode die de historiek beslaat. Het Comité is van mening dat het ogenblik van de raadpleging moet dienen als uitgangspunt. Het is nuttig dat de ambtnaar, belast met administratieve sancties, de gegevens voorafgaand aan de feiten kan raadplegen omdat hij ze daardoor in een bredere context kan plaatsen (echtscheiding, feitelijke gezinnen die uiteenvallen). Een administratieve boete kan trouwens niet meer worden opgelegd als de feiten zich langer dan zes maanden geleden hebben voorgedaan, te rekenen vanaf de dag waarop de sanctienemende ambtenaar het politioneel proces-verbaal of de vaststelling door de personen, vermeld in artikel 119bis, 6, 2 de lid van de nieuwe gemeentewet, heeft ontvangen. Hij moet het proces-verbaal of vaststelling trouwens ten laatste binnen een maand na de vaststelling van de overtreding ontvangen hebben (artikel 119bis, 10, 4 de lid en artikel 119bis, 7 van de nieuwe gemeentewet). Wanneer zij ondertussen van domicilie zijn veranderd, stelt een raadpleging van de historiek van de gegevens de aanvrager in staat om dit te verifiëren en te bepalen of het om de juiste persoon gaat. Gelet op de opdrachten van de provincieambtenaar, belast met het opleggen van administratieve sancties, is het comité van mening dat een toegang tot de historiek van de wijzigingen aan de gegevens tot 18 maanden die de raadpleging voorafgaan, moet worden toegekend. Het comité oordeelt dat voor de realisatie van de doelstellingen vermeld in punt A, een toegang tot de persoonsgegevens vermeld in artikel 3, eerste lid, 1 tot 3, 5, 6, 8 en 9 van de WRR en tot de historiek ervan, voor een periode van 18 maanden die de raadpleging voorafgaan, in overeenstemming is met artikel 4, 1, 3 van de privacywet. B.2. Ten opzichte van het identificatienummer van het Rijksregister B.2.1. De aanvrager wenst dit nummer in zijn databank te gebruiken als identificatienummer en ook om de voormelde gegevens van een overtreder in het Rijksregister te kunnen raadplegen. Hij wenst het Rijksregisternummer te gebruiken als een identificatie van de overtreders aan wie een administratieve geldboete werd opgelegd en die is opgenomen in de gegevensbank die hij bijhoudt. Met dit gegeven kan de provincieambtenaar, belast met de administratieve sancties, nagaan of een

7 Beraadslaging RR 20/2009-7/12 persoon over wie hij een proces-verbaal tot vaststelling van een overtreding heeft ontvangen, al een eerdere waarschuwing heeft gekregen (wat verplicht is vooraleer er bepaalde administratieve sancties kunnen worden opgelegd artikel 119bis, 4 van de nieuwe gemeentewet), of nog, of het een recidiverende overtreder betreft, wat in toepassing van artikelen 119bis, 5 van de nieuwe gemeentewet, kan leiden tot een verzwaring van de administratieve sanctie. B Het comité stelt vast dat aan de hand van dit nummer - dat een uniek nummer is - een persoon, in combinatie met zijn naam, voornaam, en zijn woonplaats, zonder foutenmarge geïdentificeerd kan worden. Misverstanden of persoonsverwisselingen door homonymie en foutieve schrijfwijzen worden op die manier vermeden. In het licht van die doeleinden, en gelet op de gevolgen die een beslissing van de aanvrager kan hebben op de betrokkene, is het van belang dat er geen vergissingen gebeuren met betrekking tot de identiteit van die persoon. Voor dit aspect is het gebruik van het identificatienummer in overeenstemming met artikel 4, 1, 3, WVP. B Het Comité wil echter de aandacht van de aanvrager vestigen op het feit dat een gegevensbank bijhouden een geautomatiseerde verwerking van gevoelige gegevens inhoudt, zoals bedoeld in artikel 8 van de WVP, die krachtens dit artikel een bijzondere bescherming genieten. Dat artikel vereist dat er waarborgen zijn tegen niet gerechtvaardigde uitwisselingen en koppelingen van persoonsgegevens. Een waarborg zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat dit uniek identificatienummer alleen wordt geregistreerd in cijfertaal (gecodeerd). De decodeersleutels zijn alleen toegankelijk en bruikbaar voor personen die daartoe uitdrukkelijk gemachtigd zijn en die dit nummer uitsluitend gebruiken voor de hierboven vermelde doeleinden. B Bovendien wil het Comité de aandacht van de aanvrager erop vestigen, dat in toepassing van artikel 25 van het kb van 13 februari 2001 tot uitvoering van de WVP, de hiernavolgende maatregelen moeten worden genomen door iedere verantwoordelijke voor de verwerking bij de geautomatiseerde verwerking van gerechtelijke gegevens : de categorieën en functies van personen aanduiden die toegang hebben tot de gegevens en een lijst van die personen ter beschikking houden van de Commissie; erover waken dat die aangeduide personen middels een wettelijke of statutaire verplichting of contractuele bepaling er zich toe verbinden het vertrouwelijk karakter van de bedoelde gegevens te bewaren; bij de kennisgeving aan de betrokkenen, krachtens artikel 9 van de WVP of bij gelegenheid van de aangifte, bedoeld in artikel 17 van de WVP, de wettelijke basis vermelden waardoor de verwerking van gerechtelijke gegevens is toegestaan.

8 Beraadslaging RR 20/2009-8/12 B.2.2. Uit alle informatie die de aanvrager aan de Commissie verschafte, blijkt dat in tegenstelling tot wat werd beweerd in het aanvraagformulier voor gebruik van het rijksregisternummer, de verslagen over de werkzaamheden van de provincieambtenaar, belast met de administratieve sancties, anoniem zijn en geenszins het rijksregisternummer bevatten van de personen aan wie een administratieve boete werd opgelegd. Het Comité neemt daarvan akte en benadrukt overigens dat een anonimisering van dit soort verslagen onontbeerlijk is om de overeenstemming met de WVP te kunnen vaststellen. Het ligt immers niet in de aard van een verslag over de werkzaamheden om over concrete gevallen te informeren, noch dat het persoonsgegevens zou bevatten. B.2.3. Uit de verstrekte informatie blijkt overigens ook nog dat de ambtenaar belast met de administratieve sancties het rijksregisternummer van de betrokken personen meedeelt aan de burgemeester die de beslissing dat een administratieve boete wordt opgelegd, moet notificeren en met de gemeenteontvanger, die belast is met de inning van de boete; en aan het parket in toepassing van artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet. Aangezien de burgemeester, de gemeenteontvanger en het parket zelf gemachtigd zijn om het identificatienummer te gebruiken, is het toelaatbaar dat de aanvrager dit nummer gebruikt in zijn contacten met hen, voor zover die contacten vallen binnen het doeleinde van de verwerking van de aanvrager, meer bepaald, voor de uitoefening van zijn opdracht die erin bestaat dat hij de procedures voor het opleggen van administratieve geldboetes uitvoert. B.3. Ten opzichte van de frequentie van de toegang en de duur waarvoor de toegang en het gebruik gevraagd wordt B.3.1. De aanvrager wenst een permanente toegang. De betrokken ambtenaren zullen immers dagelijks de reglementering inzake gemeentelijke administratieve sancties moeten toepassen voor de dossiers die hen door een aantal gemeenten worden toevertrouwd. Het Comité oordeelt dat het voor een efficiënte uitvoering van voormelde taak noodzakelijk is dat de aanvrager onmiddellijk kan overgaan tot de nodige controles in het Rijksregister. In die optiek is een permanente toegang dan ook gepast (artikel 4, 1, 3 van de privacywet). B.3.2. De toegang wordt gevraagd voor onbepaalde duur.

9 Beraadslaging RR 20/2009-9/12 Het Comité stelt vast dat de reglementaire taak waarmee de aanvrager werd belast en waarvoor hij toegang en gebruik vraagt niet nader in de tijd werd bepaald. In die optiek is een machtiging van onbepaalde duur gepast (artikel 4, 1, 3 van de privacywet). B.4. Ten opzichte van de bewaartermijn In zijn verzoek stelde de aanvrager geen vaste bewaartermijn vast. Hij verduidelijkt enkel dat hij de gegevens niet langer zal bewaren dan noodzakelijk is voor de uitvoering van zijn opdracht. Welnu, uit artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet blijkt dat de administratieve sanctie moet worden betekend binnen de zes maanden volgend op de dag dat het politioneel proces-verbaal of de vaststelling werd ontvangen. Dit proces-verbaal of die vaststelling moet aan de ambtenaar, belast met de administratieve sancties worden verstrekt ten laatste binnen de maand nadat de overtreding werd vastgesteld (artikel 119bis, 7 van de nieuwe gemeentewet). De aanvrager moet de gegevens in zijn gegevensbank echter nog verder bewaren om desgevallend de staat van recidive van de overtreder te kunnen beoordelen. Toch moet de bewaring van die gegevens in zijn gegevensbank gebeuren in naleving van de reglementen tot regeling van deze recidive. Eens de termijnen voor de toepassing van de recidive zijn verstreken, moeten de betrokken personen uit de gegevensbank van de aanvrager worden gewist. Ook het feit dat tegen een beslissing van de ambtenaar belast met de administratieve sancties, in beroep kan worden gegaan, vereist een langere bewaartermijn. De duur van een beroepsprocedure voor de politie- of jeugdrechtbank kan immers niet vooraf bepaald worden. Het Comité is in ieder geval van mening dat eerbiediging van artikel 4, 1, 5 van de WVP betekent dat een bewaartermijn van maximum 10 jaar gepast is, zonder evenwel afbreuk te doen aan de vernietiging van de gegevens die binnen de hierboven vermelde termijnen moet gebeuren (recidive termijn, einde van de beroepsprocedure). B.5. Intern en/of mededeling aan derden De verkregen informatie wordt niet uitsluitend intern gebruikt aangezien de provincieambtenaar belast met de administratieve sancties, voor de uitvoering van zijn opdracht contact moet hebben met: - de politierechtbank, als er beroep wordt aangetekend tegen de beslissing van de ambtenaar belast met het opleggen van administratieve sancties (artikel 119bis, 12 van de nieuwe gemeentewet);

10 Beraadslaging RR 20/ /12 - het parket van de procureur des Konings aangezien bij de procedure voor het opleggen van administratieve geldboetes er informatieuitwisseling is tussen de provincieambtenaar belast met de administratieve sancties en het parket (artikel 119bis, 8 van de nieuwe gemeentewet); - de gemeenteontvanger in wiens naam de boete wordt opgelegd aangezien de gemeenteontvanger de boetes moet innen en de betalingen van die boetes in zijn handen gebeuren (kb van 7 januari 2001). Het Comité stelt vast dat de betrokken magistraten en gemeenteontvangers voor de uitoefening van de opdrachten die hen werd toevertrouwd, allen gemachtigd zijn toegang te hebben tot het Rijksregister en het identificatienummer ervan te gebruiken. Het is bijgevolg aanvaardbaar dat die informatiegegevens eventueel aan hen worden verstrekt. B.6. Netwerkverbindingen De aanvrager stelt in zijn aanvraag dat er geen netwerkverbinding tot stand komen, zoals bedoeld in artikel 8, 1, 4 de lid van de WRR aangezien het identificatienummer niet zal dienen om er gegevens van andere instanties aan te koppelen. Het Comité vestigt er volledigheidshalve de aandacht op: - indien er later netwerkverbindingen mochten tot stand komen, de gemachtigden het Comité daarvan voorafgaandelijk op de hoogte moeten brengen; - het identificatienummer van het Rijksregister in relaties met derden slechts gebruikt kan worden als dit kadert binnen de doeleinden waarvoor zij gemachtigd werden dit nummer te gebruiken. C. BEVEILIGING C.1. De consulent inzake informatieveiligheid De identiteit van de consulent inzake informatieveiligheid werd niet meegedeeld. Artikel 10 van de WRR verplicht iedere organisatie die toegang krijgt tot de informatiegegevens van het Rijksregister of er mededeling van krijgt, een consulent inzake informatieveiligheid aan te stellen. Een consulent inzake informatieveiligheid moet in alle onafhankelijkheid de veiligheid van de

11 Beraadslaging RR 20/ /12 informatie kunnen beoordelen. De identiteit van de consulent inzake informatieveiligheid moet aan het Comité worden verstrekt. De aanvrager moet verder ook nog mededeling doen van: - het functieprofiel met vermelding van de plaats ervan binnen de organisatie, de te behalen resultaten en de vereiste competenties; - de opleiding die de consulent heeft genoten of die hij nog zal volgen; - de tijd die de consulent aan die functie kan besteden; - de andere functies die de consulent eventueel uitoefent en die niet verenigbaar zijn met die van een consulent inzake informatieveiligheid. C.2. Het informatieveiligheidsbeleid Er werd geen enkele inlichting verstrekt over het informatieveiligheidsbeleid. Het Comité wenst dat de aanvrager daarover meer informatie verstrekt. C.3. Personen die toegang hebben tot de informatiegegevens en lijst van deze personen Uit de aanvraag blijkt dat binnen het Provinciaal bureau voor administratieve sancties, de toegang tot de gegevens en het gebruik van het identificatienummer beperkt wordt tot de provincieambtenaar belast met de administratieve sancties, zijn adjunct en de griffier van het Provinciaal bureau voor administratieve sancties. De aanvrager moet zoals voorgeschreven in artikel 12 WRR, een lijst opstellen met de personen die toegang hebben tot het Rijksregister en die het identificatienummer gebruiken. Die lijst wordt voortdurend geactualiseerd en ter beschikking gehouden van het Comité. De personen op die lijst moeten bovendien een verklaring ondertekenen waarin zij zich ertoe verbinden de veiligheid en het vertrouwelijk karakter te bewaren van de informatiegegevens waar zij toegang tot hebben. OM DIE REDENEN Het Comité 1 breidt het machtigingsbesluit van 27 februari 1985 uit, ten behoeve van de provincie Henegouwen en machtigt haar om voor het doeleinde vermeld onder punt A, voor onbepaalde duur en onder de voorwaarden bepaald in deze beraadslaging:

12 Beraadslaging RR 20/ /12 - permanent toegang te hebben tot de informatiegegevens vermeld in artikel 3, eerste lid, 1 tot 3, 5, 6, 8 en 9, WRR evenals tot de historiek ervan die een periode beslaat van 18 maanden; - het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken. De voorliggende uitbreiding krijgt evenwel slechts uitwerking nadat het Comité op basis van de documenten en inlichtingen die de gemachtigde zal verstrekken, heeft vastgesteld: - Dat een consulent inzake informatieveiligheid die alle noodzakelijke garanties biedt, werd aangesteld; - Dat alle nuttige informatie over het informatieveiligheidsbeleid werd verstrekt; 2 bepaalt dat wanneer het comité aan de provincie Henegouwen een vragenlijst toestuurt over de staat van de informatieveiligheid, die laatste de lijst waarheidsgetrouw moet invullen en aan het Comité moet terugbezorgen. Het Comité zal de ontvangst ervan bevestigen maar behoudt zich het recht om indien daar aanleiding toe bestaat, op een later tijdstip te reageren. 3 wijst het meer gevraagde af. Voor de Administrateur m.v., De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Mireille Salmon

Gelet op de aanvraag van de provincie Vlaams-Brabant, ontvangen op 21/02/2014;

Gelet op de aanvraag van de provincie Vlaams-Brabant, ontvangen op 21/02/2014; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 28/2014 van 9 april 2014 Betreft: aanvraag van de provincie Vlaams-Brabant om toegang te verkrijgen tot een aantal informatiegegevens van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Provincie Vlaams-Brabant ontvangen op 30/10/2013;

Gelet op de aanvraag van de Provincie Vlaams-Brabant ontvangen op 30/10/2013; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2014 van 22 januari 2014 Betreft: aanvraag van de Provincie Vlaams-Brabant om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Oost-Vlaanderen ontvangen op 30/11/2015;

Gelet op de aanvraag van de provincie Oost-Vlaanderen ontvangen op 30/11/2015; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2016 van 6 januari 2016 Betreft: aanvraag van de provincie Oost-Vlaanderen om toegang te krijgen tot informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Provincie Waals-Brabant, ontvangen op 10 maart 2016;

Gelet op de aanvraag van de Provincie Waals-Brabant, ontvangen op 10 maart 2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 44/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Provincie Waals-Brabant om de provinciale sanctionerende ambtenaren toegang te verlenen

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130)

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130) 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2011 van 26 januari 2011 Betreft: aanvraag van de vzw Identifin om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister met

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 70/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Générale Opérationnelle de l Aménagement du

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2012 van 11 januari 2012 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij om toegang te hebben tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 01 en 10/02/2012;

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 01 en 10/02/2012; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2012 van 14 maart 2012 Betreft: Vraag van de Orde van de Franstalige en Duitstalige Balie van België (OFDB) om hun advocaten via haar tussenkomst

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 75/2014 van 8 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn om de machtiging verleend bij koninklijk besluit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2016 van 25 mei 2016 Betreft: vraag van de administratie van Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2013 van 10 juli 2013 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, Directoraat-generaal Rechterlijke Organisatie tot uitbreiding van de toegang

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 42/2008 van 10 september 2008 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, Diensten van de Voorzitter, Dienst Juridische Zaken, Cel geschillen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Polder van het Land van Waas, ontvangen op 29/03/2016;

Gelet op de aanvraag van de Polder van het Land van Waas, ontvangen op 29/03/2016; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 35/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Polder van het Land van Waas om toegang te verkrijgen tot een aantal informatiegegevens van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014;

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 21/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het identificatienummer van

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA ) 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2015 van 9 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001;

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2013 van 11 december 2013 Betreft: Aanvraag vanwege de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen NV tot uitbreiding van het machtigingsbesluit

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 03/2008 van 23 januari 2008 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, DG Justitiehuizen om toegang te verkrijgen tot de informatiegegevens van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 93/2016 van 7 december 2016 Betreft: aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij regio Bergen "Toit & Moi" tot uitbreiding van de Beraadslaging

Nadere informatie

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA )

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA ) 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2012 van 5 september 2012 Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA-2012-248) Het Sectoraal comité van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 57/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 47/2012 met het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 61/2009 van 7 oktober 2009 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016;

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om de gerechtsdeurwaarders toe te laten het gegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 64/2011 van 14 december 2011 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 52/2008 van 10 december 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Onderwijs en Vorming, Agentschap voor Onderwijsdiensten om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2014 van 5 maart 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303)

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 01/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/07/2010;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/07/2010; 1/12 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 49/2010 van 2 december 2010 Betreft: Aanvraag tot machtiging van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ten behoeve van de pensioen- en

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 51/2008 van 10 december 2008 Betreft: aanvraag van de Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie (Fedict) om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 82/2016 van 19 oktober 2016 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken en toegang te krijgen

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 16/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op de organisatie

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 12/2009 van 18 februari 2009 Betreft: aanvraag van de Minister van Klimaat en Energie ten behoeve van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2009 van 25 maart 2009 Betreft: Aanvraag van de Dienst "Sanitair Beleid, Dieren en Planten" van het DG4 van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 06/04/2012;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 06/04/2012; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 47/2012 van 6 juni 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens van het

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006

BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006 BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006 O. Ref. : SA2 / RN / 2006 / 011 BETREFT : Aanvraag van de NV Association Liègeoise d Electricité, om toegang te verkrijgen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 39/2012 van 9 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur van de Vlaamse Overheid om het identificatienummer van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2015 van 21 januari 2015 Betreft: uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging aan de ziekenhuizen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 16/2018 van 28 maart 2018 Betreft: Verzoek om herziening van beraadslaging RR nr. 36/2017 van 21 juni 2017 betreffende de aanvraag van de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 31/05/2010;

Gelet op de aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 31/05/2010; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 28/2010 van 14 juli 2010 Betreft: Aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot sommige

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2018 van 16 mei 2018 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen tot aanpassing van de rechtsgrond van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 15/2014 van 19 februari 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) tot machtiging voor het meedelen van het rijksregisternummer

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur om uitbreiding te bekomen van de beraadslagingen RR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen ontvangen op 03/06/2014;

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen ontvangen op 03/06/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 60/2014 van 30 juli 2014 Betreft: aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel. : +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité"); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017;

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 45/2017 van 13 september 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot sommige gegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010;

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 12/2011 van 16 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2014 van 9 juli 2014 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studiefinanciering Afdeling

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van de afdeling Milieuvergunningen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 06/2014 van 22 januari 2014 Betreft: aanvraag van tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/01/2013;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/01/2013; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 10/2013 van 16 januari 2013 Betreft: aanvraag van maatschappijen van onderlinge bijstand om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 42/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 58/2012 van 18 juli 2012 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening om haar bestaande toegangsmachtiging tot de gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2015 van 2 september 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel om toegang

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 60/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag tot uitbreiding van de machtiging van de Gewestelijke Werkgelegenheidsinspectie van de Algemene

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/063 BERAADSLAGING NR 09/039 VAN 7 JULI 2009 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Parko AGB ontvangen op 25 augustus 2016; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 19 en 22 september 2016

Gelet op de aanvraag van Parko AGB ontvangen op 25 augustus 2016; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 19 en 22 september 2016 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2016 van 16 november 2016 Betreft: aanvraag van de Parko AGB om toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, ontvangen op 19/03/2014;

Gelet op de aanvraag van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, ontvangen op 19/03/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2014 van 4 juni 2014 Betreft: aanvraag van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten om het identificatienummer van het

Nadere informatie

1/9. evenals het. (hierna "WRR"); persoonlijke. werking van

1/9. evenals het. (hierna WRR); persoonlijke. werking van 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 41/2015 vann 17 juni 2015 Betreft: aanvraag van de Nationalee Veiligheidsoverheid omm toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid van de Vlaamse Overheid ontvangen op 19/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid van de Vlaamse Overheid ontvangen op 19/10/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2011 van 14 december 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging vanwege het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2012 van 26 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming (AKOV) ontvangen op 15/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming (AKOV) ontvangen op 15/06/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2011 van 21 september 2011 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming om toegang te krijgen

Nadere informatie