Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;"

Transcriptie

1 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer van zijn portaal candidats alsook voor het beheer van de aanwervingsdossiers door zijn personeelsdienst (RN-MA ) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen (hierna "WRR"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde Sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van Forem ontvangen op 23/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 15/06/2015; Gelet op het verslag van de Voorzitter;

2 Beraadslaging RR 46 /2015-2/7 Beslist op 29 juli 2015, na beraadslaging, als volgt: I. ONDERWERP EN CONTEXT VAN DE AANVRAAG 1. Forem (hierna de aanvrager ), vraagt een machtiging om het Rijksregisternummer te gebruiken om kandidaten voor vacatures bij Forem (als werkgever) eenduidig te identificeren in de interne bestanden van zijn dienst Human Resources alsook voor het toegangs- en gebruikersbeheer van zijn elektronisch portaal candidats Teneinde de verwerkingen voor het invoeren van de curriculum vitae van de kandidaten te vereenvoudigen, zal de aanvrager een webportaal ontwikkelen via hetwelk iedereen kan reageren op vacatures in de schoot van zijn diensten (selectie of vergelijkend examen), een spontane kandidatuur kan indienen en de gegevens kan beheren die ze in dit verband meedelen. Om zich te wapenen tegen elke fout bij de identificatie en de stappen van authenticatie en machtiging voor toegang tot het portaal niet te hypothekeren, wenst de aanvrager het Rijksregisternummer te gebruiken. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG 3. De aanvrager is reeds gemachtigd om het Rijksregisternummer te gebruiken op basis van het koninklijk besluit van 20 november Bijgevolg kan het Comité er zich bij zijn onderzoek toe beperken na te gaan of het doeleinde waarvoor het gebruik van het Rijksregisternummer wordt gevraagd, welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd is (artikel 4, 1, 2 van de WVP en artikel 5, 2 de lid van de WRR) en of het gebruik van dit nummer in dit raam proportioneel is. A. DOELEINDEN 4. De aanvrager vraagt een machtiging om het Rijksregisternummer te gebruiken als uniek identificatiemiddel voor personen die solliciteren voor zijn vacatures, in zijn interne bestanden van de dienst Human Resources alsook voor het toegangs- en gebruikersbeheer van zijn webportaal candidats. 1 Koninklijk besluit van 20/11/199 waarbij aan de Gemeenschaps- en Gewestelijke Dienst voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling toegang wordt verleend tot de informatiegegevens en waarbij deze dienst gemachtigd wordt om het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen te gebruiken.

3 Beraadslaging RR 46 /2015-3/7 5. De aanvrager verduidelijkte dat hij in dit raam de volgende gegevensverwerkingen wenst uit te voeren: Identificatie, aan de hand van hun Rijksregisternummer, in de back office van zijn webportaal candidats van de persoonlijke accounts van personen die hun kandidatuur stellen bij zijn diensten, en dit voor het verzekeren van het toegangsen gebruikersbeheer tot de bedoelde persoonlijke accounts; en het Rijksregisternummer van diezelfde personen als uniek identificatiemiddel gebruiken in zijn interne bestanden van zijn dienst Human Resources (Directie Selectie en Aanwerving). 6. De aanvrager is een instelling van openbaar nut die door het decreet van 6 mei 1999 betreffende de Waalse dienst voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling, werd belast met opdrachten van openbare dienst. Om zijn opdrachten van openbare dienst uit te voeren dient elk openbaar organisme te beschikken over personeel. De gegevensverwerkingen die worden uitgevoerd in het raam van de aanwerving van dit personeel dragen bij tot de uitvoering van de opdrachten van openbare dienst. 7. Gelet op wat voorafgaat stelt het Comité het welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd karakter vast in de zin van artikel 4, 1, 2 van de WVP van de door de aanvrager beoogde doeleinden. De verwerking is eveneens toelaatbaar op basis van artikel 5, 1 ste lid, e) van de WVP. 8. Het Comité vestigt de aandacht van de aanvrager op het feit dat hij de toegang tot het webportaal dat hij zal oprichten adequaat moet beveiligen aangezien de persoonsgegevens van de kandidaten hierop zullen beschikbaar zijn (identificatiegegevens, kenmerken, curriculum vitae, ). Het Comité herinnert eveneens aan de aanbeveling van de Commissie 03/2011 krachtens welke wordt aanbevolen dat toegangen tot online diensten die toelaten kennis te nemen van persoonsgegevens, het gebruik vergen van de authenticatiemodule van de elektronische identiteitskaart of van een gelijkwaardig systeem (sterke beveiliging) die toelaten een adequaat beveiligingsniveau te garanderen. In dit verband beveelt het Comité de aanvrager aan te overwegen om het FAS-systeem (Federal Authentication Service) van Fedict te integreren in zijn applicatie voor het het toegangs- en gebruikersbeheer tot zijn webportaal.

4 Beraadslaging RR 46 /2015-4/7 B. PROPORTIONALITEIT B.1. Betreffende het gebruik van het Rijksregisternummer 9. Het Rijksregisternummer vormt een adequaat instrument voor het verwezenlijken van de voormelde doeleinden. Het is een uniek nummer dat toelaat een persoon met grote nauwkeurigheid te identificeren. Misverstanden die kunnen ontstaan door homonymie of foutieve schrijfwijzen worden uitgesloten. 10. Gelet op wat voorafgaat wordt vastgesteld dat het gevraagde gebruik van het Rijksregisternummer conform artikel 4, 1, 3 van de WVP en conform de WRR is. B.2. Betreffende de frequentie van de toegang en de duur van de machtiging 11. De aanvrager wenst het Rijksregisternummer permanent en voor onbepaalde duur te gebruiken. 12. Het Comité stelt vast dat voor de verwezenlijking van de voormelde doeleinden, de frequentie van het gebruik van het nummer niet vooraf kan bepaald worden en een machtiging van onbepaalde duur gepast is aangezien de opdrachten die aan de aanvrager werden toevertrouwd niet beperkt zijn in de tijd (artikel 4, 1, 3 van de WVP). B.3. Betreffende de bewaringstermijn 13. De aanvrager bevestigde dat hij het Rijksregisternummer van personen die solliciteren voor een betrekking bij zijn diensten zal bewaren tot 2 jaar na de laatste actie van de betrokkenen op hun persoonlijke account in de schoot van zijn webportaal candidats. Deze termijn zal hem toelaten de kandidaten gedurende 2 jaar na het indienen van hun kandidatuur in te lichten over een vacature die beantwoordt aan hun profiel. Het Comité stelt vast dat deze termijn conform de vereisten van artikel, 1, 5 van de WVP is. B.4. Intern gebruik en/of mededeling aan derden 14. De aanvrager verduidelijkte dat geen enkele mededeling van het Rijksregisternummer aan derden zal plaatsvinden. 15. Het Comité neemt hiervan akte.

5 Beraadslaging RR 46 /2015-5/7 B.5. Netwerkverbindingen 16. Uit de door de aanvrager meegedeelde inlichtingen blijkt dat er momenteel geen enkele informatie wordt uitgewisseld met derden op basis van het Rijksregisternummer als primaire sleutel en dat er bijgevolg geen netwerkverbinding tot stand komt. 17. Het Comité neemt hiervan akte. Volledigheidshalve benadrukt het dat: indien er later netwerkverbindingen mochten tot stand komen de aanvrager het Comité daarvan voorafgaandelijk op de hoogte moet brengen; het Rijksregisternummer in ieder geval slechts gebruikt kan worden in relaties met derden voor zover het kadert in de doeleinden met het oog waarop zij eveneens gemachtigd werden om dit nummer te gebruiken. C. BEVEILIGING C.1. Consulent inzake informatiebeveiliging 18. De identiteit van de consulent inzake informatiebeveiliging werd meegedeeld. Het Comité neemt hiervan akte. C.2. Informatiebeveiligingsbeleid 19. Uit de door de aanvrager meegedeelde documenten blijkt dat hij niet over een passend informatiebeveiligingsbeleid beschikt aangezien er geen sprake is van een logging van de toegangen, hij de dragers niet heeft geïdentificeerd waarmee de gegevens zullen worden verwerkt en hij geen lijst heeft opgesteld van personen die gemachtigd werden om voor zijn rekening toegang te hebben tot de gegevens. 20. Deze aspecten zijn fundamenteel voor de beveiliging van de gegevens. Het Comité oordeelt derhalve dat de onderhavige machtiging slechts uitwerking zal kunnen krijgen wanneer deze elementen operationeel zijn. Het Comité wenst hierover door de aanvrager geïnformeerd te worden via de ontvangst van het behoorlijk ingevuld ad hoc formulier.

6 Beraadslaging RR 46 /2015-6/7 C.3. Personen die toegang hebben tot de gegevens, het Rijksregisternummer gebruiken en de lijst van deze personen 21. Volgens de aanvraag zullen enkel de personeelsleden van de Directie recrutement et sélection» van de aanvrager alsook de technische beheerders van zijn informaticadienst het Rijksregisternummer gebruiken voor de voormelde doeleinden. 22. Naar analogie met wat is voorgeschreven door artikel 12 van de WRR voor de toegangen tot het Rijksregister, beveelt het Comité de aanvrager aan een lijst op te stellen van de personen die het Rijksregisternummer zullen gebruiken voor de voormelde doeleinden. Deze lijst moet voortdurend bijgewerkt worden en ter beschikking gehouden worden van het Comité. D. ONDERAANNEMING 23. Het Comité vestigt de aandacht van de aanvrager op het feit dat elke opdracht van onderaanneming in de zin van de WVP moet omkaderd worden door een overeenkomst die beantwoordt aan de voorschriften van artikel 16 van de WVP en dat artikel 5, 1 ste lid, 3 van de WRR de onderaannemer verplicht de nodige maatregelen, die hij heeft genomen om de WVP te respecteren, te melden aan de personen voor wie hij als onderaannemer optreedt. OM DIE REDENEN Het Comité, 1 breidt de machtiging om het Rijksregisternummer te gebruiken uit voor onbepaalde duur en onder de in onderhavige beraadslaging vermelde voorwaarden voor het verwezenlijken van de onder punt B vermelde doeleinden; Onderhavige machtiging zal evenwel slechts uitwerking krijgen nadat het Comité op basis van de voorgelegde stukken en documenten zal hebben vastgesteld dat de onder punt C.2. bedoelde beveiligingsmaatregelen werden ingevoerd; 2 bepaalt dat bij iedere latere wijziging in de organisatie van de informatiebeveiliging die een impact kan hebben op de antwoorden die via de vragenlijst betreffende de informatiebeveiliging aan het Comité werden verstrekt (aanduiding van een consulent inzake informatiebeveiliging en antwoorden op vragen betreffende de organisatie van de

7 Beraadslaging RR 46 /2015-7/7 beveiliging), de aanvrager een nieuwe, naar waarheid ingevulde vragenlijst betreffende de informatiebeveiliging aan het Comité moet toesturen. Het Comité zal de ontvangst bevestigen en behoudt het recht daar later desgevallend op te reageren; 3 bepaalt eveneens dat wanneer het Comité de aanvrager een vragenlijst stuurt over informatiebeveiliging, die vragenlijst volledig en naar waarheid moet worden ingevuld en naar het Comité teruggestuurd. Het Comité stuurt een ontvangstmelding en behoudt het recht daar later desgevallend op te reageren. Voor de Wnd. Administrateur, afw. De Voorzitter, (get.) Elly Corten Wnd. Afdelingshoofd Studie en Onderzoek (get.) Mireille Salmon

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2016 van 25 mei 2016 Betreft: vraag van de administratie van Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2012 van 11 januari 2012 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 70/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Générale Opérationnelle de l Aménagement du

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité"); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017;

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 45/2017 van 13 september 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot sommige gegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij om toegang te hebben tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 75/2014 van 8 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn om de machtiging verleend bij koninklijk besluit

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 31/05/2010;

Gelet op de aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 31/05/2010; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 28/2010 van 14 juli 2010 Betreft: Aanvraag van de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot sommige

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016;

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om de gerechtsdeurwaarders toe te laten het gegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 57/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 47/2012 met het

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van ewbs, BCED, Service dus Cadastre du Non-Marchand, ontvangen op 16/09/2014;

Gelet op de aanvraag van ewbs, BCED, Service dus Cadastre du Non-Marchand, ontvangen op 16/09/2014; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 88/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de ewbs (e-wallonië-brussel Vereenvoudiging), BCED, Service dus Cadastre du Non-Marchand

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 33/2015 van 20 mei 2015 Betreft: Algemene machtiging voor gebruik van het Rijksregisternummer van beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 16/2018 van 28 maart 2018 Betreft: Verzoek om herziening van beraadslaging RR nr. 36/2017 van 21 juni 2017 betreffende de aanvraag van de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 33/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Zorgfonds om ten behoeve van zichzelf en de erkende zorgkassen toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 64/2011 van 14 december 2011 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 93/2016 van 7 december 2016 Betreft: aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij regio Bergen "Toit & Moi" tot uitbreiding van de Beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 42/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 39/2012 van 9 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur van de Vlaamse Overheid om het identificatienummer van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 87/2012 van 17 oktober 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Direction de l Emploi et de Permis de travail, DGO Economie, Emploi et Recherche

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 82/2016 van 19 oktober 2016 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken en toegang te krijgen

Nadere informatie

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130)

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130) 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2011 van 26 januari 2011 Betreft: aanvraag van de vzw Identifin om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister met

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA )

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA ) 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2012 van 5 september 2012 Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA-2012-248) Het Sectoraal comité van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2014 van 9 juli 2014 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studiefinanciering Afdeling

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 64/2016 van 27 juli 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Dienst "Netwerken en Diensten" van het Belgisch Instituut voor postdiensten en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 78/2016 van 14 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de "Société wallonne du logement" (Waalse huisvestingsmaatschappij) om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 16/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op de organisatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Toerisme Vlaanderen ontvangen op 10/06/2014; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 18/06/2014 en 26/06/2014;

Gelet op de aanvraag van Toerisme Vlaanderen ontvangen op 10/06/2014; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 18/06/2014 en 26/06/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 61/2014 van 30 juli 2014 Betreft: aanvraag van Toerisme Vlaanderen om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 18/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag ingediend door de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 11/2017 van 22 maart 2017 Betreft: Aanvraag van de "Dienstelle der Deutschsprachigen Gemeinschaft für Selbstbestimmtes Leben" (dienst van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 51/2012 van 6 juni 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Ligue des Familles (Gezinsbond) om toegang te hebben tot het Rijksregister voor

Nadere informatie

social) om toegang te krijgen tot de gegevens van het Rijksregister en het identificatienummer ervan

social) om toegang te krijgen tot de gegevens van het Rijksregister en het identificatienummer ervan 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 77/2014 van 8 oktober 2014 Betreft: Verzoek van de Waalse Maatschappij voor Sociale Krediet (Société wallonne du crédit social) om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 15/2014 van 19 februari 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) tot machtiging voor het meedelen van het rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting ontvangen op 24/12/2015;

Gelet op de aanvraag van Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting ontvangen op 24/12/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 13/2016 van 2 maart 2016 Betreft: aanvraag van de Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting,

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité"); Gelet op het verzoek om advies van ETNIC, ontvangen op 03/01/2017;

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); Gelet op het verzoek om advies van ETNIC, ontvangen op 03/01/2017; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 16/2017 van 19 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van het Overheidsbedrijf voor de Nieuwe Informatie- en Communicatietechnologieën van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2012 van 26 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2014 van 5 maart 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2015 van 2 september 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 06/2014 van 22 januari 2014 Betreft: aanvraag van tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging

Nadere informatie

1/9. evenals het. (hierna "WRR"); persoonlijke. werking van

1/9. evenals het. (hierna WRR); persoonlijke. werking van 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 41/2015 vann 17 juni 2015 Betreft: aanvraag van de Nationalee Veiligheidsoverheid omm toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014;

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 21/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het identificatienummer van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 11/2015 van 18 februari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Pensioendienst voor de overheidssector, beheersinstelling van het secundair

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 49/2011 van 21 september 2011 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid om de mededeling te krijgen van bepaalde

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN ontvangen op 08/10/2013; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 8, 13 en 18/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de KFBN ontvangen op 08/10/2013; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 8, 13 en 18/11/2013; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 83/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) om via het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 38/2013 van 8 mei 2013 Betreft: Aanvraag van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) om de Belgische notarissen te machtigen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds ontvangen op 08/08/2016;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds ontvangen op 08/08/2016; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 85/2016 van 19 oktober 2016 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Zorgfonds om ten behoeve van zichzelf en de erkende zorgkassen toegang te krijgen

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel. : +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Direction des Affaires institutionnelles du Greffe du Parlement de Wallonie, ontvangen op 13 maart 2017;

Gelet op de aanvraag van de Direction des Affaires institutionnelles du Greffe du Parlement de Wallonie, ontvangen op 13 maart 2017; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 41/2017 van 19 juli 2017 Betreft: Aanvraag van de Direction des Affaires institutionnelles du Greffe du Parlement de Wallonie (Directie institutionele

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van ORES ontvangen op 11/05/2010; Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 19 juli en 5 augustus 2010;

Gelet op de aanvraag van ORES ontvangen op 11/05/2010; Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 19 juli en 5 augustus 2010; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2010 van 8 september 2010 Betreft: Aanvraag van de cvba ORES om toegang te verkrijgen tot sommige gegevens van het Rijksregister en om

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 5, 12, 18 en 22/12/2014;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 5, 12, 18 en 22/12/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Aanvraag van de vzw Alises (ex vzw Ellipse) om het Rijksregisternummer te gebruiken om het mee te delen

Nadere informatie

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001;

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2013 van 11 december 2013 Betreft: Aanvraag vanwege de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen NV tot uitbreiding van het machtigingsbesluit

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2009 van 25 maart 2009 Betreft: Aanvraag van de Dienst "Sanitair Beleid, Dieren en Planten" van het DG4 van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, afdeling Inspectie Economie, ontvangen op 13/07/2009; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 61/2009 van 7 oktober 2009 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en om het identificatienummer

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 91/2016 van 7 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Direction Générale Opérationnelle des pouvoirs locaux, de l action sociale

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen ontvangen op 03/06/2014;

Gelet op de aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen ontvangen op 03/06/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 60/2014 van 30 juli 2014 Betreft: aanvraag van de Rijksdienst voor Pensioenen om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 06/2017 van 15 februari 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van het Secretariaat-generaal van het Ministerie van de Franse Gemeenschap om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Overheid, het Agentschap Binnenlands Bestuur ontvangen op 02/03/2016;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Overheid, het Agentschap Binnenlands Bestuur ontvangen op 02/03/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 26/2016 van 25 mei 2016 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Overheid, Agentschap voor Binnenlands Bestuur tot uitbreiding van de in diverse beraadslagingen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2015 van 21 januari 2015 Betreft: uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging aan de ziekenhuizen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 84/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag van de Stichting Kankerregister voor consultatie van het Rijksregister in het kader van de pilootstudie

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303)

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 01/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 47/2014 van 4 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag van de huisvestingsmaatschappij Le Foyer Jambois et Extensions om toegang te hebben tot

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010;

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 12/2011 van 16 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

en gegevens van bevoegdheid (hierna "WRR"); persoonlijke werking van Informatie- en

en gegevens van bevoegdheid (hierna WRR); persoonlijke werking van Informatie- en 1/ /12 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 35/2015 vann 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag van het Overkoepelend Directoraat-generaal Begroting, Logistiek en Informatie- en communicatietechnologie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 58/2012 van 18 juli 2012 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening om haar bestaande toegangsmachtiging tot de gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/01/2013;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/01/2013; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 10/2013 van 16 januari 2013 Betreft: aanvraag van maatschappijen van onderlinge bijstand om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvullende informatie ontvangen op 18 april 2017, 8 juni 2017, 26 en 28 september 2017;

Gelet op de aanvullende informatie ontvangen op 18 april 2017, 8 juni 2017, 26 en 28 september 2017; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 55/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: Aanvraag van Federgon ten behoeve van de uitzendkantoren om het Rijksregisternummer te gebruiken voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 32/2012 van 4 april 2012 Betreft: Aanvraag van de Direction de la promotion de l Emploi van de DGO Economie, Emploi et Recherche (DGO 6)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014;

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 94/2014 van 19 november 2014 Betreft: aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid om toegang te krijgen

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Maison Liégeoise voor uitbreiding van het koninklijk besluit van 23 januari 1998 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van het Maison Liégeoise voor uitbreiding van het koninklijk besluit van 23 januari 1998 (RN-MA ) 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2015 van 20 mei 2015 Betreft: aanvraag van het Maison Liégeoise voor uitbreiding van het koninklijk besluit van 23 januari 1998 (RN-MA-2015-080)

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van de afdeling Milieuvergunningen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen ontvangen op 06/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen ontvangen op 06/06/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van AGIV (Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen) om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie