1. Algemeen. WTC De Boscrossers zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort de V.W.B. 2. Ritten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Algemeen. WTC De Boscrossers zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort de V.W.B. 2. Ritten"

Transcriptie

1 1 WTC De Boscrossers - Izegem Reglement Algemeen Locatie Het clublokaal is gevestigd in café De Koornmarkt, Korenmarkt 5 te Izegem. Op het internet zijn we terug te vinden op Bond WTC De Boscrossers zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort de V.W.B. 2. Ritten Er moet voldaan worden aan een minimumaantal ritten van 25. Daarvan moeten er 15 zondagritten verreden worden van de kalender van de Boscrossers 2018, 10 mogen vrij verreden worden op zaterdag. Het rijden van enkel 25 zondagsritten of meer mag ook en wordt zelf gestimuleerd omdat we een club zijn die vooral op zondag zijn hoofdactiviteit heeft. Leden die gedurende het jaar geen 25 ritten behalen of zullen behalen kunnen door het bestuur de club ontzegd worden. Niet leden kunnen op zondag niet meefietsen met de clubritten. Ze zijn immers geen lid van de club en men weet ook niet of ze verzekerd zijn. Niet-leden zijn immers ook niet op de hoogte van ons reglement en weten niet wat de afspraken zijn binnen onze groep. Het clubseizoen vangt aan op zondag 25 februari 2018 en eindigt op zondag 14 oktober Er wordt steeds gestart om 8u00, tenzij anders vermeld op de kalender. De zondagsritten starten steeds op de parking aan de Gilde te Izegem in de Kruisstraat, tenzij anders vermeld op de kalender.

2 2 Elk lid ontvangt na de eerste ledenvergadering van het nieuwe seizoen via mail een Ritten en activiteitenkalender. Op de eerste ledenvergadering moeten de leden het reglement ondertekenen, zolang door een lid het reglement niet ondertekend is mag het clublid in kwestie niet deelnemen aan de zondagsritten. Dit omdat er geen discussie zou zijn omtrent het reglement. Bij aanvang van het nieuwe seizoen wordt er verondersteld dat alle leden schuldenvrij zijn. Zo niet vragen we vriendelijk vanuit het bestuur dit tegen de eerste zondag van het nieuwe seizoen in orde te maken. We verzoeken aan onze leden om lid te worden van de WhatsAppgroep WTC De Boscrossers (Beheert door Sven Mahieu). Dit maakt het mogelijk om op korte en directe momenten de leden op de hoogte te brengen van wijzigen en afspraken. Op zondag rijden we een clubrit met een afstand van 70 tot 95 km. Wie de groep verlaat, verwittigt de wegkapitein of iemand van het bestuur. Weersomstandigheden en veiligheid: de situatie wordt beoordeeld door de aanwezige bestuursleden en wegkapitein. * Bij gladde wegen t.g.v. sneeuw, ijzel of rijm wordt er niet gefietst of wordt er teruggekeerd. * Bij slechte zichtbaarheid ten gevolge van mist of duisternis wordt er niet gefietst of wordt er teruggekeerd. * Bij hevige regen en zeer felle wind wordt er niet gefietst of wordt er teruggekeerd. * Stiptheid wordt beloond met respect van de andere leden. De wegkapiteins zien erop toe dat de groep steeds samenblijft. De aanwezige bestuursleden kunnen vóór of tijdens de ritten de wegkapiteins dwingende richtlijnen geven qua rijstijl, tempo, afstand, Alle deelnemers dienen een reserveband met het nodige vervangmateriaal mee te hebben. Tempoversnellingen worden enkel toegelaten wanneer de aard van het parcours dit toelaat en vanaf het moment dat de wegkapitein de toestemming geeft. De wegkapiteins vooraan bepalen het tempo in samenspraak met het bestuur. (Max. gem. 36km/u) De verkeersregels dienen steeds gerespecteerd te worden. Beter laat dan te laat!

3 3 Ons gedrag tegenover de andere weggebruikers is beleefd en correct. De inschrijvingsgelden voor de officiële bondsfietsritten (VWB, Leiedal, WBV, BBR, ) zijn steeds ten laste van de leden. Op zaterdag kunnen de leden individueel fietsen, ze kunnen ook afspreken om samen te rijden. De snelheid en de afstand wordt dan onderling afgesproken. Voor het rijden van een zaterdagrit is enkel het bewijs van inschrijving of de zichtbaarheid op het forum Strava of Garmin Connect dat geldig is. Het bewijs van inschrijving van een rit moet afgegeven worden aan Andy. Ritten die gereden worden op zaterdag met meerdere clubleden kan ook meegedeeld worden aan Andy. Individuele ritten tellen niet mee voor het puntenklassement. Afspreken om samen te rijden kan gebeuren via WhatsApp WTC De Boscrossers. Alle te rijden ritten staan op de kalender. Het zijn dan ook deze ritten die we steeds volgen op zondag. Wanneer er een verandering op de kalender gebeurt worden de leden voordien op de hoogte gebracht. De leden mogen op zondag een klassieker rijden. Deze tellen dan ook mee voor hun 25 ritten. De ritten die meetellen zijn dan ook de klassiekers die voorzien zijn op de UCI-kalender. Er mogen twee vrije ritten ingegeven worden die gereden zijn op zondag. Dit kan een rit zijn van een andere wielertoeristenclub of een ander vrij te kiezen rit. Deze rit moet wel verreden worden met een minimum van vier clubleden. Anders is deze rit niet geldig. Er wordt een kilometerstand bijgehouden door de club. Deze dient enkel als informatie voor de leden en is terug te vinden op de ledenpagina op Op het einde van het seizoen wordt een gezellig samenzijn met de leden en hun partner georganiseerd. 3. Activiteiten Als club organiseren we verschillende activiteiten voor de leden, al dan niet met het hele gezin. Deze zijn allemaal terug te vinden op de activiteiten/rittenkalender die in het begin van het seizoen rondgestuurd wordt. Bij deze activiteiten verwachten wij een minimum aanwezigheid van 50% van het ledenaantal. Wordt

4 4 hieraan niet voldaan wordt de activiteit mogelijks geannuleerd. Als we als club reeds een voorschot betaald hebben dan recupereren we wat mogelijk is. 4. Lidmaatschap Het bestuur heeft het recht om een gekregen kandidatuur te aanvaarden of te weerhouden. Het bestuur is geen verantwoording verschuldigd naar de leden bij weigering. Nieuwe leden worden het eerste jaar op proef ingeschreven, na één jaar beslist het bestuur over hun verder lidmaatschap. Er wordt 25 waarborg gevraagd aan alle leden. Rijden de leden gedurende het jaar geen 25 ritten, dan wordt die waarborg gezien als steun voor de clubkas. Heb je wel 25 ritten of meer dan blijft het geld op de rekening voor volgend seizoen. Sponsors die lid zijn van de club moeten geen 25 ritten rijden, daar zij al genoeg moeite doen om te sponsoren. Het jaarlijks clublidgeld is vastgesteld op 45 (incl. verzekering). Het lidmaatschap is niet aan leeftijd gebonden, indien men het reglement respecteert. Leden die de club wensen te verlaten dienen dit te melden op ten laatste op 13 oktober 2018, dit kan via mail of kan gemeld worden op de ledenvergadering. 5. Wegcode veiligheid Op zondag fietsen we in groep en worden de wegkapiteins niet voorbijgereden. Zij bepalen immers het tempo. Wanneer dit wel gebeurd dan is dat met toestemming van de wegkapiteins. En met een duidelijk signaal. De club heeft Rik, Nico, Klaas, Andy, Sven M, Christophe, Dieter en Kevin aangeduid als wegkapiteins. Zij alleen bepalen het tempo en de route die gevolgd zal worden. We vragen vanuit het bestuur dat de leden die aangeduid zijn als wegkapitein wekelijks bij aanwezigheid hun band van wegkapitein dragen en zoveel mogelijk de route aangeven door een fluitsignaal en armbeweging. De armband wegkapitein en het fluitje worden voorzien door de club. Bij verlies moet dit gemeld worden en wordt er een nieuw voorzien.

5 5 We vragen aan onze leden een helm te dragen tijdens het fietsen. Dit is een verplichting. De wegcode dient steeds door alle deelnemers aan de fietstochten te worden nageleefd. Indien mogelijk maken we gebruik van de bestaande fietspaden. Wanneer de club voorziet in fietshelmen zal dit dus ook tot draagplicht leiden. We fietsen zoveel mogelijk in een dicht aansluitend peloton, dit om de lengte van de fietsende groep zo kort mogelijk te houden. We fietsen ook steeds per twee. KONINKLIJK BESLUIT VAN 1 DECEMBER 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. 43bis1. Dit artikel is slechts van toepassing op groepen van 15 tot 150 wielertoeristen. De groepen van meer dan 50 deelnemers moeten worden vergezeld door ten minste twee wegkapiteins. De groepen van 15 tot 50 deelnemers mogen worden vergezeld door ten minste twee wegkapiteins. 43bis2.1. De wielertoeristen die in een groep van ten minste 15 tot ten hoogste 50 deelnemers rijden, zijn niet verplicht de fietspaden te volgen en zij mogen bestendig met twee naast elkaar op de rijbaan rijden op voorwaarde dat zij gegroepeerd blijven. 43bis2.2. Zij mogen voorafgegaan en gevolgd worden, op een afstand van ongeveer 30 meter, door een begeleidende auto; indien er slechts één begeleidende auto is, moet deze de groep volgen. 6. Ongeval verzekering Bij pech of ongeval wordt er gestopt door de ganse groep tot dat alles terug in orde is. Bij het stoppen mogen de overige weggebruikers niet worden gehinderd. De verzekering van de VWB (Vlaamse Wielrijders Bond) garandeert een dekking van 24/24u tijdens de beoefening van wielertoerisme en mountainbike, los van het feit of het nu een individuele dan wel een rit in clubverband is. Bij een ongeval dient het betrokken lid het bestuur (Vandevoorde Rik) hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Het bestuur beschikt over de noodzakelijke formulieren die door het clublid volledig moeten ingevuld worden. Die moeten binnen de 10 werkdagen bij de verzekering zijn. De verzekering is een basisverzekering (ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid) tijdens de clubactiviteiten en ritten. Wie een meer uitgebreide dekking verkiest dient zich voor een persoonlijke verzekering te wenden tot zijn verzekeringsagent. Het bestuur van WTC De Boscrossers kan niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen tijdens clubactiviteiten en ritten. Ieder lid aanvaardt het afstaan aansprakelijkheid bestuur door akkoord te gaan en het ondertekenen van het clubreglement.

6 6 Bij het vervoer van fietsen onderling, van en naar een fietstocht of meerdaagse op eender welke manier, moet ieder voor zich zorgen dat deze goed bevestigd is. Hij kan de persoon die de fiets vervoert niet verantwoordelijk stellen bij eventuele schade opgelopen tijdens het vervoer. Het bestuur of de club kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, letsels, materiaalschade of beschadiging aan fietsen, ook niet aan of door derden. Het bestuur of de club kan door de leden niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor het in gebreke zijn van de bondsverzekering. 7. Clubkledij De clubuitrusting wordt door het bestuur voorzien en wordt gefinancierd door de sponsors. Het basispakket clubkledij bestaat uit een korte broek met zeem, lange broek zonder zeem, trui met korte mouw en trui met lange mouwen en windvest. De bijbestellingen blijven eigendom van de leden. Voor het basispakket betalen de leden 250. Na 3 jaar is de kledij eigendom van de leden. Wanneer de leden over een periode van 3 jaar ( ) 60 zondagsritten rijden krijgen ze 125 terug van de clubkas. Deze blijft eveneens op de clubrekening staan voor de volgende 3 jaar tenzij uitdrukkelijk teruggevraagd door het lid of bij het verlaten van de club (indien voldoende ritten). Leden die de club vroegtijdig verlaten kunnen geen aanspraak meer maken op het betaalde voorschot voor een weekend of activiteit of op een tegoed van de gereden ritten of terugbetaling basispakket. Op clubritten is het dragen van de clubkledij verplicht. Combineren van de oudere clubkledij of andere koerskledij met de laatste versie van onze clubkledij is verboden. We hebben immers respect voor onze sponsors van het huidige seizoen. 8. Puntensysteem Vanaf het seizoen 2011 krijgt ieder lid voor zijn aanwezigheid op een zondagsrit, vergadering of activiteit een punt. De punten worden door Andy bijgehouden. Ieder punt staat voor een fictief bedrag van 1 en zal na 3 seizoenen kunnen ingeruild worden voor de aankoop van kledij bovenop het nieuwe basispakket (trui korte mouw, trui lange mouw, korte broek, lange broek en windvest). Dit fictieve bedrag kan oplopen tot max Een niet gespendeerd bedrag kan niet doorgegeven of verkocht worden aan andere leden of uitbetaald worden.

7 7 Wie geen 15 zondagsritten rijdt tijdens één seizoen verliest 25pt of 25 (waarborg). Wie geen 25 ritten in het totaal heeft maar wel 15 zondagsritten verliest 1 punt per rit die hij tekort heeft. 9. Reglement Alléén de raad van bestuur is gemachtigd om dit clubreglement te wijzigen. Ieder lid wordt verondersteld dit reglement te kennen en na te leven. Ieder lid van WTC De Boscrossers dient het reglement voor aanvang van het nieuwe seizoen 2018 te ondertekenen en goed te keuren. Het clubreglement kan gelezen en gedownload worden via de website van de Boscrossers Onze doelstelling: Wie niet meekan, moet rapper trappen!!!

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Reglement Versie 5, januari 2016 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE

CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE 1. Missie, visie en werking Missie: Actieve wielertoeristen of mountainbikers, zowel mannen als vrouwen, de mogelijkheid te geven om in clubverband op een sportieve,

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

REGLEMENT IJZERZONEN 2015

REGLEMENT IJZERZONEN 2015 REGLEMENT IJZERZONEN 2015 1. Lidmaatschap Lid worden van WTC DE IJZERZONEN kan door: a) Contante betaling van jaarlijks lidgeld 25. Inschrijvingsvergadering vindt normaal plaats in de maand december. Er

Nadere informatie

REGLEMENT IJZERZONEN 2013

REGLEMENT IJZERZONEN 2013 REGLEMENT IJZERZONEN 2013 1. Lidmaatschap Lid worden van WTC DE IJZERZONEN kan door: a) Contante betaling van jaarlijks lidgeld 17. Inschrijvingsvergadering vindt normaal plaats in de maand december. Er

Nadere informatie

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement WTC Damiaan Tremelo (sinds 1975) Huishoudelijk reglement Versie januari 2015 Samenstelling Bestuur - Voorzitter: Luc Torfs Grensstraat 117 Tel: 015/23.30.93 3140 Keerbergen GSM.: 0497/12.59.90 - Ondervoorzitter:

Nadere informatie

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement WTC Damiaan Tremelo (sinds 1975) Huishoudelijk reglement Versie 2012 Samenstelling Bestuur - Voorzitter: Luc Torfs Grensstraat 117 Tel: 015/23.30.93 3140 Keerbergen GSM.: 0497/12.59.90 - Ondervoorzitter:

Nadere informatie

REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina

REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina Inhoud WIELERCLUB WTC Velina... 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 1 1.Algemene bepalingen... 1 2.Leden... 2 3.Nieuwe Leden... 2 4.Seizoen... 2 5.Het lidgeld... 2 6.Een veilige

Nadere informatie

WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr REGLEMENT WielerClub Nog eine!

WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr REGLEMENT WielerClub Nog eine! AAN : alle leden van Nog Eine WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr. 32014014 Aerden Rob, Gielen Marcel, Truyen Noël, Krause Hans, Schuermans Marc, Thijs Eddy, Vangompel Rony, Vanerum Yves, Bongaers

Nadere informatie

Rules of engagement 2011

Rules of engagement 2011 Rules of engagement 2011 Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of

Nadere informatie

WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT

WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemene bepalingen De vereniging genaamd Wielerclub WTC De Zeeweegse Trappers vzw is opgericht op 27 juni 2015 en is gevestigd te

Nadere informatie

Clubreglement WTC. Nete en Aa vzw.

Clubreglement WTC. Nete en Aa vzw. Clubreglement 2017 WTC. Nete en Aa vzw. Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw.

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw. Clubreglement 2018 WTC Nete en Aa vzw Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2016 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 04-04-2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JOGGINGCLUB HERZELE 1/6 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 1. DOELSTELLING VAN EEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de

Nadere informatie

WTC Nevele De Schipdonckfietsers

WTC Nevele De Schipdonckfietsers WTC Nevele De Schipdonckfietsers vzw Januari 2015 WTC Nevele De Schipdonckfietsers Huishoudelijk Reglement 26-3-2016 1. Oprichting WTC Nevele - de Schipdonckfietsers is als feitelijke vereniging ontstaan

Nadere informatie

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement dd. 01.01.2016 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Stichting... 2 3 Het Bestuur 4 De Leden... 3 5 De Ritten 5.1 Algemeen 5.2 Snelheid en afstand 5.3 Vertrekplaats en -tijdstip...

Nadere informatie

WTC Nevele De Schipdonckfietsers

WTC Nevele De Schipdonckfietsers WTC Nevele De Schipdonckfietsers Huishoudelijk Reglement 21-1-2019 1. Oprichting WTC Nevele - de Schipdonckfietsers is als feitelijke vereniging ontstaan in 1973 en werd in 2014 omgevormd tot een vzw.

Nadere informatie

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1 Er wordt geacht dat ieder lid en meerijdend fietser, dit reglement gelezen heeft, deze ook daadwerkelijk toepast en hiervan notitie genomen heeft. 1 Inhoud 2 Algemene Bepalingen 3 De Leden 4 De Ritten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw. Versie:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw. Versie: HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw Versie: 2015.03 Inhoudsopgave 1. Algemene bepaling... 3 2. Doel... 3 3. Verzekering... 3 4. Ritten... 3 5. Ploegen... 4 6. Wegcode en veiligheid... 4 7. Fietsmateriaal...

Nadere informatie

Clubreglement Wtc. Nete en Aa vzw. Danny Leemans

Clubreglement Wtc. Nete en Aa vzw. Danny Leemans Clubreglement 2016 Wtc. Nete en Aa vzw. Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Seizoen Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN

Seizoen Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN Seizoen 2018 Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN JAARPROGRAMMA 2018 GROEP 28,5 onder leiding van FRANK DATUM VERTREK RIT/REGIO PROFIEL 25/2 ONTBIJT om 8 u. in café Flandria H.MIS om 9 uur Openingsrit met

Nadere informatie

Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid

Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid Stappen en fietsen met de klas. Organisatie Aansprakelijkheid Voorwaarden voor veilig fietsen en stappen: 1. kennis van en respect voor de wegcode 2. goede afspraken en voldoende vaardigheden bij alle

Nadere informatie

Seizoen Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN

Seizoen Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN Seizoen 2017 Vzw. WTC De Mandelvrienden WAKKEN JAARPROGRAMMA 2017 GROEP 28,5 onder leiding van FRANK DATUM VERTREK RIT/REGIO PROFIEL 26/2 ONTBIJT om 8 u. in café Flandria H.MIS om 9 uur Openingsrit met

Nadere informatie

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN

VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN VEILIG(ER) FIETSEN en KENNIS MAKEN MET WTC De HELLEN Veiligheid tijdens het fietsen is nog al eens het gesprek van de dag. Uiteraard staat veiligheid ook binnen onze club hoog in het vaandel. Het fietsen,

Nadere informatie

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid

Welkom bij. veiligheid en aansprakelijkheid Welkom bij veiligheid en aansprakelijkheid Wat is veiligheid Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico s. Totale veiligheid bestaat niet! Doelstelling NTFU Het vergroten van het bewustzijn

Nadere informatie

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO

INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO INFO voor de Wielertoerist Aangesloten bij VZW WIELERCOMITE EEKLO Uitgave Seizoen 2017 Bewaar mij a.u.b. 1 Beste Clubleden van vzw Wielercomité Eeklo, Als bestuur willen wij iedereen informeren over de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2019

INHOUDSOPGAVE WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2019 INHOUDSOPGAVE 1. 4-DAAGSE 2019 2. VERVANGINSRIT TIJDENS 4-DAAGSE 3. DAGUITSTAP EGHEZEE 4. DAGUITSTAP KERKHOVEN 5. DAGUITSTAP DAG V/D DIJK 6. BBQ NA DAGUITSTAP 7. MOSSELFEESTEN 2019 8. WIJZIGINGEN LEDENGEGEVENS

Nadere informatie

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Huishoudelijke reglement WTC St Geertruid Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Gelet op het bepaalde in artikel 23 van de statuten van WTC St. Geertruid is het volgende

Nadere informatie

Gedragsregels en veiligheid

Gedragsregels en veiligheid Gedragsregels en veiligheid Neem altijd je lidmaatschapskaart mee van de Fietsgroep. Hierop staan je contactgegevens. Zet verder in je mobiel bij ICE (In Case of Emergency) het nummer waar in geval van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2018. WTC Nieuwendijk Nieuwsbrief 06/2017

INHOUDSOPGAVE. WTC- Nieuwendijk Nieuwsbrief 05/2018. WTC Nieuwendijk Nieuwsbrief 06/2017 INHOUDSOPGAVE 1. 4-DAAGSE 2018 2. VERVANGINSRIT TIJDENS 4-DAAGSE 3. DAGUITSTAP DAG V/D DIJK 4. BBQ NA DAGUITSTAP 5. MOSSELFEESTEN 2018 6. WIJZIGINGEN LEDENGEGEVENS 7. VOLGWAGENCHAUFFEURS GEZOCHT 8. PRIJZEN

Nadere informatie

OP UITSTAP MET DE FIETS

OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen in groep OP UITSTAP MET DE FIETS OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen is een gezonde en goedkope manier om met leerlingen op uitstap te gaan. Als je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten dan

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015 Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015 Artikel 1: algemene bepalingen 1. Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur van de vereniging. Het huishoudelijk

Nadere informatie

L'Échappée du Hainaut

L'Échappée du Hainaut L'Échappée du Hainaut Reglement Artikel 1. Elke wielrenner die zich inschrijft voor L'Échappée du Hainaut, verbindt er zich toe om het huidige reglement te respecteren. Artikel 2. Wielrenners moeten op

Nadere informatie

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement dd. 01/01/2015 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Stichting... 2 3 Het Bestuur 4 De Leden... 3 5 De Ritten 5.1 Algemeen 5.2 Snelheid en afstand 5.3 Vertrekplaats en -tijdstip...

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s

CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s Artikel 1: Algemene Bepalingen 1. Het clubreglement wordt opgesteld door het Bestuur van de vereniging. Het Clubreglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Oosterzele, 27 augustus 2016

Oosterzele, 27 augustus 2016 Oosterzele, 27 augustus 2016 Dagorde o Inleiding T. Van Damme, Bondsvoorzitter KBWB o KBWB-reglementering 2016 Ph. Mariën, Veiligheidscoördinator KBWB o Actuele wetgeving Best practices organisatoren T.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement 2018 VWT Geluveld vzw.

Huishoudelijk reglement 2018 VWT Geluveld vzw. Huishoudelijk reglement 2018 VWT Geluveld vzw. Artikel 1: Algemeen. is een vereniging zonder winstoogmerk of vzw die tot doel heeft het wielertoerisme, mountainbiken en het recreatieve fietsen te promoten

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Wegkapitein bij fietsers in groep

Wegkapitein bij fietsers in groep Lokale politie Geel Wegkapitein bij fietsers in groep Verkeerspolitie zone Geel versie december 03 Inhoudsopgave 2 I. Inleiding 3 II. Wetgeving 3 II.1. minder dan 15 3 II.2. 15 tot 50 3 II.3. 51 tot 150

Nadere informatie

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders WTC NijeRieders Informatiegids 2017 WTC NijeRieders Bedankt voor interesse in onze vereniging WTC NijeRieders. Om een beeld te geven wat je van ons kunt verwachten hebben wij dit informatieboekje opgesteld.

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 1. Historiek : De club WTC BORREKENSVELD werd gesticht op 07/09/1980 onder de naam van ZVK BORREKENSVELD, gezeteld te Strombeek-Bever, Borrekensveld

Nadere informatie

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 -

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 - Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden -[Geef tekst op] - 1 - Inhoudsopgave Welkom bij de WTC Dinxperlo---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Reglementen - Verplichtingen dd United Bikers vzw

Reglementen - Verplichtingen dd United Bikers vzw Reglementen - Verplichtingen dd. 2013.06.19 United Bikers vzw Opmerkingen graag naar: bestuur@unitedbikers.be 1. MAATSCHAPPELIJK DOEL:Art. 3. De vereniging heeft tot doel het mountainbiken op een plezierige

Nadere informatie

Huisreglement wielerclub WTC De Triples

Huisreglement wielerclub WTC De Triples Huisreglement wielerclub WTC De Triples 1. Vereniging De vereniging is opgericht te Evergem op 1 januari 2011 en bestaat als feitelijke vereniging. Het doel van onze vereniging is het samenbrengen van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw Artikel 1: algemene bepalingen 1. Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur van de vereniging. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. Inleiding. In de praktijk is gebleken dat voor goed bestuur van de BMW Roadster club, de statuten laatstelijk gewijzigd bij akte van 4 maart 2016 op sommige

Nadere informatie

L'Échappée du Hainaut

L'Échappée du Hainaut L'Échappée du Hainaut Reglement Artikel 1. Elke renner die zich aansluit bij L'Échappée du Hainaut verbindt er zich toe om het huidige reglement te respecteren. Artikel 2. Renners moeten op het moment

Nadere informatie

Informatie TWC VALKENSWAARD

Informatie TWC VALKENSWAARD Informatie TWC VALKENSWAARD 1. Inleiding 2. De vereniging TWC Valkenswaard 3. NTFU 4. Lidmaatschap-Contributie 5. Kleding 6. Organisatie 7. Trainingstijden 8. Jaarprogramma 9. Evenementen 10. Communicatie

Nadere informatie

VVW Leuven vzw CLUBREGLEMENT

VVW Leuven vzw CLUBREGLEMENT 1. Doelstellingen van de jachtclub van VVW Leuven 1.1. Aanmoedigen en promoten van het watertoerisme door regelmatig activiteiten te organiseren die, in het bijzonder, het toervaren en het motorbootvaren

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Kalender fietsseizoen 2019;

Kalender fietsseizoen 2019; Kalender fietsseizoen 2019; Januari 2019 1 31 1 2 3 4 5 6 2 7 8 9 10 11 12 13 3 14 15 16 17 18 19 20 4 21 22 23 24 25 26 27 5 28 29 30 31 1 2 3 Februari 2019 5 28 29 30 31 1 2 3 6 4 5 6 7 8 9 Beenhesp

Nadere informatie

1. EVEN VOORSTELLEN 2. CLUBINFO 3. DOEL

1. EVEN VOORSTELLEN 2. CLUBINFO 3. DOEL CLUBAFSPRAKEN 2016 1. Even voorstellen 2. Clubinfo 3. Doel 4. Locatie 5. Clubafspraken 6. De Algemene Vergadering 7. De Bestuursraad 7.1. Definitie 7.2. Verwachtingen 7.3. Huidige samenstelling 7.4. Werking

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Grondbeginsel Het Huishoudelijk reglement is met grote zorgvuldigheid opgesteld met de basis afspraken binnen de vereniging.

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

- - Ondernemingsnr.: BE IBAN: BE

- - Ondernemingsnr.: BE IBAN: BE E-mail andre.maerschalck@telenet.be - sven.calus@live.be - Ondernemingsnr. BE0521716775 - IBAN BE 54 7370 3881 5197 De AVS STORIES TV TOUR wordt georganiseerd door de vzw Organisatie Ronde van Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice Artikel 1: Huishoudelijk reglement Ieder lid dient kennis te hebben genomen van het huishoudelijk reglement. Een exemplaar hiervan is te vinden op de website van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

Algemeen reglement De Pedaalzekers. Door lid te worden van de club, verklaren de leden zich uitdrukkelijk akkoord met dit algemeen reglement.

Algemeen reglement De Pedaalzekers. Door lid te worden van de club, verklaren de leden zich uitdrukkelijk akkoord met dit algemeen reglement. Algemeen reglement De Pedaalzekers Door lid te worden van de club, verklaren de leden zich uitdrukkelijk akkoord met dit algemeen reglement. Art 1: Oprichting, bestuur, bestuursvergaderingen, ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN De Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 38 van de Statuten, heeft het hiernavolgend Huishoudelijk Reglement opgesteld. Het werd goedgekeurd voorgelegd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS U schrijft zich in voor deelname aan een event van Golazo Cycling NL BV, gevestigd te Oppert 21A, 3011 HT Rotterdam, 24314794, NL 809697178B01. (hierna Golazo Cycling)

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014

De flandriens. Clubblad Wielertoeristenclub. 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Clubblad Wielertoeristenclub De flandriens 45 ste - jaargang : editie April- Mei- Juni- 2014 Verantw. Uitgever: Erik Van de Walle Harlingerhof 15-9990 Maldegem Clubfoto WTC DE FLANDRIENS 2014 Clubblad

Nadere informatie

FLECHES PASCALES et NATIONALES

FLECHES PASCALES et NATIONALES FLECHES PASCALES et NATIONALES Omschrijving Audax Club Parisien homologeert organisaties zoals de «Flèche Vélocio» en delegeert hun organisatie en controle mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden.

Nadere informatie

FIETSVERPLAATSINGEN IN GROEP

FIETSVERPLAATSINGEN IN GROEP VELOCITIE INSPIRATIEBOX categorie 3: Actieve schoolverplaatsingen ACTIEFICHE FIETSVERPLAATSINGEN IN GROEP Op welke manier kunnen klassen zich in groep met de fiets verplaatsen voor buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

7. In de competitie Drieband klein wordt de kampioen bepaalt wie eerste is in klassement. Bij gelijke stand volgt er een testmatch,

7. In de competitie Drieband klein wordt de kampioen bepaalt wie eerste is in klassement. Bij gelijke stand volgt er een testmatch, CARAMBOLE BILJARTCLUB De Lustige Stoters (C.B.C. D.L.S.) Lokaal: Taverne Arena Ardooisesteenweg 50/3 8800 Roeselare CLUBREGLEMENT 1. Het biljartseizoen begint met de algemene vergadering van de maand juni

Nadere informatie

Wielersportbond NTFU. Verkeersregels. Nederland, België en Duitsland

Wielersportbond NTFU. Verkeersregels. Nederland, België en Duitsland Wielersportbond NTFU Verkeersregels Nederland, België en Duitsland Verkeersregels Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste relevante verkeersregels m.b.t. de wielersport. Nederland Fietsers

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT TOOZAI DOJO

INTERN REGLEMENT TOOZAI DOJO INTERN REGLEMENT TOOZAI DOJO Art 1. Doelstellingen 1. Het beoefenen, aanleren en promoten van karate als sport & lichaamsontwikkeling voor iedereen. 2. Het verbeteren van de lichamelijke conditie en het

Nadere informatie

BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM

BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM BMX FREESTYLE REGLEMENT 2018 ROADMAP CONTESTS BELGIUM 1. INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 2. CATEGORIEËN/GROEPEN... 2 3. KALENDER EN ORGANISATIE WEDSTRIJDEN... 2 4. KLEDIJ EN MATERIAAL... 3 5. REGELS VOOR DEELNEMERS...

Nadere informatie

Als wielertoerist heb ik een passie voor de fiets en draag ik de begrippen sport, veiligheid en milieu hoog in het vaandel.

Als wielertoerist heb ik een passie voor de fiets en draag ik de begrippen sport, veiligheid en milieu hoog in het vaandel. CLUBAFSPRAKEN 2017 Vooraf : de 10 geboden van de wielertoerist (Vlaamse Wielrijdersbond) 1. Even voorstellen 2. Clubinfo 3. Doel 4. Locatie 5. Onze club is een VZW 6. Clubafspraken 7. De Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw. Danny Leemans

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw. Danny Leemans Clubreglement 2019 WTC Nete en Aa vzw Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN 2015-16 INSCHRIJVINGEN Uw inschrijving is definitief na het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft

Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft Autoreglement Boardsportvereniging DROP Delft Artikel 1 Definities Boardsportvereniging DROP Delft, hierna te noemen de vereniging. Bestuur van de vereniging, hierna te noemen het bestuur. De auto van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de leden van Adler Dogs vzw te informeren over de gewoonten en gebruiken in de hondenschool.

Nadere informatie

CAPINO DUATLON WEVELGEM

CAPINO DUATLON WEVELGEM CAPINO DUATLON WEVELGEM 30-09-2012 Wedstrijdinfo - BK ploegenduatlon 1. Algemene info (Bron: sportreglementen BTDF 2012) a) Opzet - Het BK ploegenduatlon is een clubcompetitie. - Het parcours wordt van

Nadere informatie

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen

ARTIKEL Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen ARTIKEL 210.000 Straffenbarema regionale wedstrijden Cycling Vlaanderen NR Wedstrijdfeit Type wedstrijd A* Type wedstrijd B* Type wedstrijd C* Straffenbarema 1 Vertrek-, aankomst-, protocol procedure.

Nadere informatie

Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia

Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia Indien u een vervoersmiddel met chauffeur heeft gehuurd zijn de volgende artikelen voor u niet van toepassing:

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken)

Toervereniging De Tweewielers - Cuijk. VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) VEILIG EN VERANTWOORD FIETSEN (Tips, Gedragsregels en Taken) Enkele punten voordat je gaat fietsen Vertel thuis waar je naartoe gaat; Zorg voor voldoende eten en drinken onderweg, vooral bij dagtochten.

Nadere informatie

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op]

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op] Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden - 0 -[Geef tekst op] Inhoudsopgave Welkom bij WTC Dinxperlo...- 2 - Lid zijn van de WTC...- 2 - Algemene informatie...-

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN.

UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN. UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN. In 2015 werden er voor het eerst meer elektrische fietsen verkocht dan stadsfietsen: maar liefst 31,4 % van alle verkochte fietsen - pakweg

Nadere informatie

CAPINO CHALLENGE BY ETZ

CAPINO CHALLENGE BY ETZ . Duatlon - Triatlonclub Wevelgem Pagina 1 / 5 CAPINO CHALLENGE BY ETZ 14-06-2015 Wedstrijdinfo - Par-ky ¼ duatlon non drafting 1. Algemene info a) Datum en plaats - Zondag 14 juni 2015 14u00 start Par-ky

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale

Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale Artikel 1: De bedoeling is op te richten met gelijkgestemde Vespa liefhebbers, zowel met nieuwe als retro modellen. Niettegenstaande we niet willen in

Nadere informatie