HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw. Versie:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw. Versie:"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Buslotfietsers vzw Versie:

2 Inhoudsopgave 1. Algemene bepaling Doel Verzekering Ritten Ploegen Wegcode en veiligheid Fietsmateriaal Volgwagen Clublidgeld Kledij Ongevallen Het bestuur Bonussysteem Slotbepalingen Samenstelling huidig bestuur... 8

3 1. Algemene bepaling Er wordt verondersteld dat ieder lid en kandidaat-lid meerijdend fietser dit reglement gelezen heeft en ook daadwerkelijk toepast. Onze fietsclub, WTC Buslotfietsers, bestaat reeds geruime tijd als feitelijke vereniging en heeft in 2014 het statuut aangenomen van een vzw volgens de statuten neergelegd op 17 maart 2014 op de griffie van de rechtbank van koophandel en verschenen in het Belgisch Staatsblad op 19 maart Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van deze clubstatuten. 2. Doel Het doel van de club bestaat uit de gemeenschappelijke beoefening van het fietstoerisme in een kameraadschappelijke geest. Voor de WTC Buslotfietsers vzw staat het motto samen uit samen thuis, gezelligheid en sportieve kameraadschap voorop. Als we in groep vertrekken is het de bedoeling om als groep aan te komen. Iedereen die bij onze club aansluit moet zich terugvinden in deze filosofie. Naast de sportieve activiteiten organiseert onze club een aantal eigen organisaties. Lid zijn van onze club wil dan ook zeggen meewerken aan deze eigen organisaties van de club teneinde een bijdrage te leveren aan de goede werking van de club. 3. Verzekering De club heeft geen eigen verzekering maar alle leden van onze club zijn verplicht aangesloten bij de VWB. De VWB polis is te bekijken op de website van de VWB. Alle leden moeten een keuze maken uit één van de VWB verzekeringen/lidgelden. De leden maken het bedrag naar keuze over op de rekening van WTC Buslotfietsers vzw die op zijn beurt zal zorgen voor de doorstorting naar de VWB. Deze doorstorting gebeurt binnen de 30 dagen na het ontvangen van het bedrag van een lid op het rekeningnummer van de VZW. Binnen deze periode van 30 dagen moeten de leden beseffen dat ze nog niet verzekerd zijn. Het lid moet tijdig aan WTC Buslotfietsers vzw alle info doorgeven die nodig zijn om de inschrijving tot een goed einde te brengen bij de VWB; dwz woonplaats, namen + geboortedata van de personen of persoon. Zolang deze info niet doorgestuurd is naar contact@buslotfietsers.be kan WTC Buslotfietsers vzw geen lid/gezin inschrijven bij de VWB. Hierdoor krijgt dit lid geen verzekering wat maakt dat dit lid geweigerd wordt bij WTC Buslotfietsers vzw als lid. De club kan niet aansprakelijk worden gesteld door haar leden voor eventuele schade. Alleen hetgeen de verzekering van de VWB dekt, kan vergoed worden. 4. Ritten Het wielerseizoen op de weg start begin maart en eindigt begin oktober. Het MTB seizoen sluit hier op aan.

4 De samenkomst voor de geplande ritten gebeurt aan garage BUSLOT, Korte Dijkstraat 9200 Dendermonde. Kom tijdig! We vertrekken op het afgesproken uur (zie kalender). Een aanwezigheid dient gemeld te worden. Er wordt gefietst in de huidige clubkledij. Moeilijkheidsgraad en afstand worden aangepast aan het trainingsopbouwschema en aan de periode van het jaar (begin einde seizoen). De ritten worden meegedeeld aan de hand van een kalender die opgesteld wordt door het bestuur en bekendgemaakt wordt met een nieuwsbrief of via de website. Elke rit heeft een ritverantwoordelijke. De ritverantwoordelijke zorgt voor een op voorhand uitgestippeld parcours. Hij bepaalt langs waar er gereden wordt. Alle leden worden uitgenodigd om mee te werken aan het organiseren van de ritten. Ieder lid mag één of meerdere eigen ritten voorstellen. Deze rit(ten) moet(en) tijdig ingediend worden voor het begin van het seizoen bij de kalenderverantwoordelijke voor opname op de kalender. 5. Ploegen Onze club wordt opgesplitst in 2 ploegen naargelang de fietsmogelijkheden van onze leden: een H(heren)-ploeg en een D(dames)-ploeg. Dames-ploeg en Heren-ploeg zijn niet noodzakelijk strict gescheiden. Dames kunnen ritten van de officiële kalender meerijden met de Heren-ploeg met respect voor de kalender en de snelheid van de Heren-ploeg. Anderzijds kunnen heren meerijden met de Dames-ploeg met respect voor de kalender en de snelheid van de Dames-ploeg. Een aantal keren per seizoen wordt er in 1 ploeg gereden. De ritten die hiervoor in aanmerking komen worden beslist door het bestuur en staan duidelijk vermeld op de kalender. 6. Wegcode en veiligheid We fietsen samen met respect voor de wegcode. Het verkeersreglement is ook geldig voor ons. Elke overtreding van het wegverkeer en/of een P.V. opgemaakt door de gerechtelijke instanties wordt door de overtreder zelf betaald. Indien een volgwagen meerijdt zal iedereen voor de volgwagen rijden. Uit respect voor de natuur gooien we geen afval langs de weg. Wij fietsen PROPER! Er wordt met maximum twee fietsers naast elkaar gereden en dit voor onze eigen veiligheid. Het dragen van de valhelm is verplicht! Het dragen van MP3 speler of andere audiotoestellen tijdens de groepsritten is verboden, veiligheid van het fietsen in groep staat voorop.

5 Bij het oversteken van kruispunten wordt er gewacht tot de hele groep tegelijk veilig kan oversteken. Er worden door de voorste rijders signalen gegeven betreffende het parcours (links, rechts afslaan, rechtdoor; ). Eveneens worden potentieel gevaarlijke situaties aangeduid (slecht wegdek, putten en drempels, vernauwingen, geparkeerde voertuigen, tegenliggend verkeer, ). De achterste rijders geven signalen betreffend achterop komend verkeer. Deze signalen worden door de groep doorgegeven naar voor en naar achter. 7. Fietsmateriaal Het is noodzakelijk dat de fiets van de deelnemers mechanisch in orde is. Materiaal in orde bespaart veel ellende onderweg. In geval van defect wachten we altijd met de volledige groep en wordt in overleg de gepaste actie afgesproken. In de meeste gevallen is dit dat iedereen wacht tot de herstelling is uitgevoerd. 8. Volgwagen Voor de zondagritten wordt in de mate van het mogelijke een volgwagen voorzien. De volgwagen is voorzien van enkele fietsreservewielen en fietsreservemateriaal. Toch raden we aan dat iedereen zijn eigen reservemateriaal meeneemt. Wie materiaal van de volgwagen leent, moet dit materiaal (reserveband, reservewiel, ) zo snel mogelijk (= ten laatste binnen de 3 dagen na de rit) in de gekregen staat terugbezorgen opdat het reservemateriaal terug volledig is tegen de volgende rit. Een proper geleend wiel komt proper terug, ook na een vuile rit. Een plat gereden geleend wiel komt hersteld terug. Indien dit niet het geval is dan zal het kuisen of de herstelling gebeuren op kosten van de gebruiker. De volgwagen is eigendom van de club. Behandel dit voertuig dus met eerbied en hou het proper. Deze wagen wordt ENKEL en ALLEEN gebruikt voor de officiële ritten en voor de organisaties in clubverband. De volgwagen is normaal voorzien voor de Heren-ploeg op voorwaarde dat deze ploeg tenminste beschikt over 15 fietsers. Indien dit niet het geval is dan gaat de volgwagen mee met de grootste groep. Uitzonderingen worden beslist door het bestuur. 9. Clublidgeld Het jaarlijks lidgeld voor WTC Buslotfietsers vzw wordt bepaald door de raad van bestuur en ingeschreven in het huishoudelijk reglement. Het lidgeld bedraagt voor het seizoen per lid, te vermeerderen met het lidgeld van de VWB (30 in 2015). Het lidgeld moet gestort worden op rekeningnummer BE op naam van WTC Buslotfietsers vzw met vermelding van naam + lidgeld (+ VWB) Het lid is ingeschreven voor één jaar lopend van 1 januari tot en met 31 december. Een lid dat ervoor kiest zijn lidmaatschap bij WTC Buslotfietsers vzw op te zeggen moet het bestuur van zijn intentie op de hoogte brengen. De bijdrage voor het lopende jaar blijft integraal verschuldigd; er zal geen terugbetaling worden uitgevoerd.

6 Een aangesloten lid dat meer dan een jaar van zich niet laat horen of dat zijn lidgeld niet tijdig hernieuwd, wordt geschrapt. 10. Kledij Leden van de club dienen bij elke clubactiviteit de officiële kledij van de club te dragen, zowel de fiets- als de beschikbare vrijetijdskledij. Combinaties van oude met nieuwe kledij zijn niet toegestaan op de officiële ritten. Ieder lid moet beschikken over een basispakket kledij. Het basispakket bestaat uit: Trui korte mouw Korte broek Windvest zonder mouwen Armstukken Kniestukken Alle info betreffende het basispakket inclusief de waarborg die kan terugverdiend worden bij voldoende aanwezigheden is te bekomen bij de kledijverantwoordelijke. Kledij kan enkel besteld worden door en voor effectieve leden, dwz. dat enkel leden die aangesloten zijn bij de VZW en fietsen, kledij voor zichzelf kunnen bestellen (vb niet voor familieleden). Bestellingen van kledij gaan in groepsbestelling naar onze leverancier. Een groepsbestelling vindt plaats 2x tot 3x per jaar in functie van de grootte van de bestelling. Er is geen of slechts een beperkte voorraad reservekledij bij de VZW. De levertermijn van de leverancier is vrij lang (6-8 weken), dus bestel tijdig! Ieder lid dient zelf zijn kledij af te halen bij de kledijverantwoordelijke en dit op afspraak. De kledij die beschadigd wordt door een valpartij wordt gratis vervangen mits binnenbrengen van de beschadigde kledij bij de kledijverantwoordelijke. Op de kledij wordt een waarborg gegeven van 6 maanden. 11. Ongevallen Het bestuur is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen tijdens/na of voor de activiteiten van de VZW. Noch de VZW als geheel, noch elk bestuurslid afzonderlijk, kan aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen welke een lid overkomt tijdens of omtrent activiteiten van de VZW zoals trainingen, ritten in groep, toertochten,... Derden die aan activiteiten van de VZW deelnemen worden geacht kennis te hebben genomen van voornoemde bepalingen. Bij een ongeval met ernstige lichamelijke schade wordt de 112 gebeld. Er wordt geen onnodig risico gelopen met eigen vervoer.

7 12. Het bestuur Het bestuur vergadert op regelmatige basis. De bevoegdheden van de algemene vergadering en de raad van bestuur zijn beschreven in de statuten van de VZW. Het bestuur heeft hierbij de leiding van de VZW en beslist, in het belang van de VZW. Het bestuur heeft het recht en de mogelijkheid sancties te treffen tegenover leden die zware inbreuken begaan tegen dit reglement of schade aan de VZW toebrengen, inclusief ontslag uit de fietsclub. 13. Bonussysteem Vanaf het seizoen 2015 wordt in de club een bonussysteem ingevoerd. De bedoeling van het bonussysteem is om onze leden te motiveren om actief deel te nemen aan de officiële - zowel sportieve als niet-sportieve - activiteiten van de club. Elke aanwezigheid wordt beloond met bonuspunten volgens een afgesproken en aan het begin van het seizoen vastgestelde verdeelsleutel. Op het einde van het seizoen wordt een waardebon toegekend in functie van het aantal aanwezigheden. De volledige details van het bonussysteem zijn opvraagbaar bij het bestuur en werden aan de aanwezige leden voorgesteld op de algemene ledenvergadering van 6 februari Alle leden werden op de hoogte gebracht d.m.v. een bijlage bij het verslag van de algemene ledenvergadering van 6 februari Het bonussysteem vermeldt o.a. De activiteiten die recht geven op bonuspunten De verdeelsleutel toegekend aan de verschillende activiteiten Een 50%-50% verhouding tussen de sportieve (ritten op de officiële kalender) en de niet-sportieve activiteiten (vergaderingen, eigen organisaties, ) Er dient een minimum van 50% van de maximum beschikbare punten behaald te worden om in aanmerking te komen voor de bonuspot Voor het seizoen 2015 is een totaal bonusbedrag voorzien van 500. Aangezien het om een beloningssysteem gaat is een echte aanwezigheid vereist om in aanmerking te komen voor de bonuspunten. Een afwezigheid met reden (bvb. verontschuldiging, ziekte, vakantie, ) komt niet in aanmerking als een aanwezigheid. 14. Kandidaat-leden De procedure om lid te worden van onze club omvat volgende stappen: een aantal ritten (min. 5 gespreid over een max. periode van 8 weken) meefietsen in test-modus om kennis te maken met de snelheid en met onze manier van fietsen. Na deze testritten moet het kandidaat-lid beslissen of hij al dan niet een aanvraag indient tot lidmaatschap. Deze aanvraag tot lidmaatschap kan gebeuren via het contactformulier op de website of via een mailtje naar de secretaris. De aanvraag tot lidmaatschap wordt voorgelegd aan het bestuur voor goedkeuring. Na goedkeuring door het bestuur wordt het clublidgeld betaald voor het lopende seizoen, wordt een verzekering afgesloten bij de VWB (Vlaamse Wielrijdersbond)

8 of wordt een bestaande VWB verzekering omgezet in een clubverzekering en wordt een basispakket kledij aangeschaft. 15. Slotbepalingen Door betaling van het lidgeld erkent het lid onderhavig huishoudelijk reglement ontvangen en gelezen te hebben en verklaart hij/zij zich hiermee akkoord. Dit reglement zal aan ieder lid overhandigd worden; nieuwe leden ontvangen het reglement bij de inschrijving. Dit reglement wordt ook ter beschikking gesteld op de website. Dit reglement kan ten alle tijden worden aangepast door het bestuur. Aanpassingen kunnen alleen gebeuren mits goedkeuring door een meerderheid van het bestuur. Iedere wijziging van het reglement zal aan alle leden kenbaar gemaakt worden. In alle gevallen waarin de statuten en dit reglement niet voorzien, beslist het bestuur, onverminderd haar verantwoordelijkheid tegenover de algemene vergadering. 16. Samenstelling huidig bestuur Naam Functie Taken en verantwoordelijkheden Jean-Pierre De Clerck Voorzitter Dagelijks bestuur Organisatie Herfstrit Vertegenwoordiger Bianchi Trofee Etienne De Greef Secretaris Dagelijks bestuur Vertegenwoordiger VWB Dominicus De Vare Penningmeester Dagelijks bestuur Baten Erwin Bestuurslid Organisatie Winterrit Vertegenwoordiger Bianchi Trofee Kalender Heren-ploeg Marnix De Schryver Bestuurslid Vertegenwoordiger Sportraad Verantwoordelijke bonuspunten Erik De Smedt Bestuurslid Organisatie souper Bjorn De Clerck Bestuurslid Els Timmerman Bestuurslid Verantwoordelijke Dames-ploeg Kledijverantwoordelijke Verantwoordelijke kalender Dames-ploeg Katty Meert Bestuurslid Verantwoordelijke Dames-ploeg

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1 Er wordt geacht dat ieder lid en meerijdend fietser, dit reglement gelezen heeft, deze ook daadwerkelijk toepast en hiervan notitie genomen heeft. 1 Inhoud 2 Algemene Bepalingen 3 De Leden 4 De Ritten

Nadere informatie

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015 Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw voor 2015 Artikel 1: algemene bepalingen 1. Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur van de vereniging. Het huishoudelijk

Nadere informatie

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement dd. 01.01.2016 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Stichting... 2 3 Het Bestuur 4 De Leden... 3 5 De Ritten 5.1 Algemeen 5.2 Snelheid en afstand 5.3 Vertrekplaats en -tijdstip...

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Zandstraat 2d 3390 Tielt-Winge Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Reglement Versie 5, januari 2016 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina

REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina REGLEMENT: WIELERCLUB WTC Velina Inhoud WIELERCLUB WTC Velina... 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 1 1.Algemene bepalingen... 1 2.Leden... 2 3.Nieuwe Leden... 2 4.Seizoen... 2 5.Het lidgeld... 2 6.Een veilige

Nadere informatie

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 1. Historiek : De club WTC BORREKENSVELD werd gesticht op 07/09/1980 onder de naam van ZVK BORREKENSVELD, gezeteld te Strombeek-Bever, Borrekensveld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw

Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw Huishoudelijk reglement van de Vlierbeekriders vzw Artikel 1: algemene bepalingen 1. Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur van de vereniging. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement

WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement WTC Walter Godefroot Huishoudelijk reglement dd. 01/01/2015 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Stichting... 2 3 Het Bestuur 4 De Leden... 3 5 De Ritten 5.1 Algemeen 5.2 Snelheid en afstand 5.3 Vertrekplaats en -tijdstip...

Nadere informatie

Rules of engagement 2011

Rules of engagement 2011 Rules of engagement 2011 Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of

Nadere informatie

WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT

WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT WIELERCLUB WTC DE ZEEWEEGSE TRAPPERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemene bepalingen De vereniging genaamd Wielerclub WTC De Zeeweegse Trappers vzw is opgericht op 27 juni 2015 en is gevestigd te

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE

CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE CLUBREGLEMENT WTC WIEL IN WIEL VICHTE 1. Missie, visie en werking Missie: Actieve wielertoeristen of mountainbikers, zowel mannen als vrouwen, de mogelijkheid te geven om in clubverband op een sportieve,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 04-04-2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JOGGINGCLUB HERZELE 1/6 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW JOGGINGCLUB HERZELE 1. DOELSTELLING VAN EEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

Huisreglement wielerclub WTC De Triples

Huisreglement wielerclub WTC De Triples Huisreglement wielerclub WTC De Triples 1. Vereniging De vereniging is opgericht te Evergem op 1 januari 2011 en bestaat als feitelijke vereniging. Het doel van onze vereniging is het samenbrengen van

Nadere informatie

1. Algemeen. WTC De Boscrossers zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort de V.W.B. 2. Ritten

1. Algemeen. WTC De Boscrossers zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort de V.W.B. 2. Ritten 1 WTC De Boscrossers - Izegem Reglement 2018 1. Algemeen Locatie Het clublokaal is gevestigd in café De Koornmarkt, Korenmarkt 5 te Izegem. Op het internet zijn we terug te vinden op www.boscrossers.be

Nadere informatie

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden.

WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. ALGEMEEN WTC Leeuwergem zal er naar streven het wielertoerisme maximaal te bevorderen door het organiseren van diverse fietsactiviteiten voor haar leden. Niet-leden mogen NIET deelnemen aan de door het

Nadere informatie

REGLEMENT IJZERZONEN 2015

REGLEMENT IJZERZONEN 2015 REGLEMENT IJZERZONEN 2015 1. Lidmaatschap Lid worden van WTC DE IJZERZONEN kan door: a) Contante betaling van jaarlijks lidgeld 25. Inschrijvingsvergadering vindt normaal plaats in de maand december. Er

Nadere informatie

REGLEMENT IJZERZONEN 2013

REGLEMENT IJZERZONEN 2013 REGLEMENT IJZERZONEN 2013 1. Lidmaatschap Lid worden van WTC DE IJZERZONEN kan door: a) Contante betaling van jaarlijks lidgeld 17. Inschrijvingsvergadering vindt normaal plaats in de maand december. Er

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 24/G bus 15, 9090 Melle HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene regels Artikel 1 De regels en voorschriften, vervat in onderhavig huishoudelijk reglement bepalen samen

Nadere informatie

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement WTC Damiaan Tremelo (sinds 1975) Huishoudelijk reglement Versie 2012 Samenstelling Bestuur - Voorzitter: Luc Torfs Grensstraat 117 Tel: 015/23.30.93 3140 Keerbergen GSM.: 0497/12.59.90 - Ondervoorzitter:

Nadere informatie

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement

WTC Damiaan Tremelo. (sinds 1975) Huishoudelijk reglement WTC Damiaan Tremelo (sinds 1975) Huishoudelijk reglement Versie januari 2015 Samenstelling Bestuur - Voorzitter: Luc Torfs Grensstraat 117 Tel: 015/23.30.93 3140 Keerbergen GSM.: 0497/12.59.90 - Ondervoorzitter:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Clubreglement WTC. Nete en Aa vzw.

Clubreglement WTC. Nete en Aa vzw. Clubreglement 2017 WTC. Nete en Aa vzw. Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw.

Clubreglement WTC Nete en Aa vzw. Clubreglement 2018 WTC Nete en Aa vzw Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

SportGroep70 Huishoudelijk Reglement

SportGroep70 Huishoudelijk Reglement Generaal Lemanlaan 196/bus1 8310 Assebroek rekeningnummer: 979-6370431-58 website: http://www.sportgroep70.be email: info@sportgroep70.be bestuur@sportgroep70.be Pag.1 SportGroep70 Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics 1. Algemeen De vereniging draagt als naam Antwerp Dynamics en is aangesloten bij de VBL onder het stamnummer 5016. Antwerp Dynamics gaat de verbintenis aan de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE)

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Deel 1: Statutaire bepalingen Artikel 1: Turn en Dans Everberg (TeDE) heeft het wettelijke statuut van een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN 1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de benaming "Arvicola Zwemclub Kalmthout, evenwaardig afgekort tot "AZK. Deze

Nadere informatie

LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes. Clubreglement

LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes. Clubreglement LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes Clubreglement 1 1) Minimumleeftijd voor toetreding tot de LEMC voor een kandidaat full-member is 21 jaar. 2) Enkel personeelsleden werkzaam in Penitentiaire

Nadere informatie

WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr REGLEMENT WielerClub Nog eine!

WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr REGLEMENT WielerClub Nog eine! AAN : alle leden van Nog Eine WielerClub Nog Eine! Cycling Vlaanderen clubnr. 32014014 Aerden Rob, Gielen Marcel, Truyen Noël, Krause Hans, Schuermans Marc, Thijs Eddy, Vangompel Rony, Vanerum Yves, Bongaers

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

L'Échappée du Hainaut

L'Échappée du Hainaut L'Échappée du Hainaut Reglement Artikel 1. Elke wielrenner die zich inschrijft voor L'Échappée du Hainaut, verbindt er zich toe om het huidige reglement te respecteren. Artikel 2. Wielrenners moeten op

Nadere informatie

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN SAAB CLUB Belgium vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN De bijzondere algemene vergadering van de "Saab Club Belgium"

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice HUISHOUDELIJK REGLEMENT WTC Vélo Amice Artikel 1: Huishoudelijk reglement Ieder lid dient kennis te hebben genomen van het huishoudelijk reglement. Een exemplaar hiervan is te vinden op de website van

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Informatie TWC VALKENSWAARD

Informatie TWC VALKENSWAARD Informatie TWC VALKENSWAARD 1. Inleiding 2. De vereniging TWC Valkenswaard 3. NTFU 4. Lidmaatschap-Contributie 5. Kleding 6. Organisatie 7. Trainingstijden 8. Jaarprogramma 9. Evenementen 10. Communicatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie

Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie Waarom starten in de nationale competitie? Indien u als clubbestuurder samen met uw spelers de nodige ambitie koestert om te kijken waar uw sportieve grenzen

Nadere informatie

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders WTC NijeRieders Informatiegids 2017 WTC NijeRieders Bedankt voor interesse in onze vereniging WTC NijeRieders. Om een beeld te geven wat je van ons kunt verwachten hebben wij dit informatieboekje opgesteld.

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Clubreglement Wtc. Nete en Aa vzw. Danny Leemans

Clubreglement Wtc. Nete en Aa vzw. Danny Leemans Clubreglement 2016 Wtc. Nete en Aa vzw. Maatschappelijke zetel: Fabiolalaan 14 2280 Grobbendonk Ondernemingsnummer: 0841.475.889 Bankrekeningnummer: BE30 9730 4114 5111 BIC-CODE: ARSPBE22 WBV nummer: 00000184

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Huishoudelijke reglement WTC St Geertruid Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Gelet op het bepaalde in artikel 23 van de statuten van WTC St. Geertruid is het volgende

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen)

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Stationsstraat 136,2910 Essen Identificatienummer : 2007/84 Ondernemingsnummer : 425.464.269 Voorafgaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN Art 1.1 Iedereen wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten

Nadere informatie

Reglementen - Verplichtingen dd United Bikers vzw

Reglementen - Verplichtingen dd United Bikers vzw Reglementen - Verplichtingen dd. 2013.06.19 United Bikers vzw Opmerkingen graag naar: bestuur@unitedbikers.be 1. MAATSCHAPPELIJK DOEL:Art. 3. De vereniging heeft tot doel het mountainbiken op een plezierige

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Artikel 1: Algemene bepalingen Dit reglement is het huishoudelijk reglement van de ouderraad van de Vrije Basisschool Sint Lambertus, Waversebaan

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. Inleiding. In de praktijk is gebleken dat voor goed bestuur van de BMW Roadster club, de statuten laatstelijk gewijzigd bij akte van 4 maart 2016 op sommige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Onderhavig " Huishoudelijk reglement " is een aanvulling op de statuten van de VZW. De originele statuten bevinden zich op de zetel van de club. De inhoud van

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s

CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s CLUBREGLEMENT 2018 TWC Hoekske Maleizen vzw - Cyclo s Artikel 1: Algemene Bepalingen 1. Het clubreglement wordt opgesteld door het Bestuur van de vereniging. Het Clubreglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld.

Het lidgeld wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld. A.V.MOLENLAND vzw LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART. 4 ART. 5 ART. 6 BESTUUR ART. 7 ART. 8 ART. 9 ART. 10 ART. 11 Lidmaatschappij bij a.v.molenland vzw verwerft men door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD STABROEK Hoofdstuk 1 ALGEMENE VERGADERING Art.1 De algemene vergadering komt minstens 1 maal per jaar samen, elke 4 de dinsdag van de maand maart. Een buitengewone algemene

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ TITEL I: NAAM ZETEL DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam Union Sint Sebastiaan Kapellen vzw,afgekort USK vzw. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info:

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info: Judoclub Latem-Deurle Clubreglement Meer info: www.judolatemdeurle.be Versie 02 aug 2018 Clubreglement Judoclub Latem-Deurle, versie 2018 2 Beste judoka s, Beste ouders, We willen jullie graag wat meer

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

Inhoud : Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7: Hoofdstuk 8: Hoofdstuk 9:

Inhoud : Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7: Hoofdstuk 8: Hoofdstuk 9: Huishoudelijk reglement Inhoud : Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Clubblad & Website Aansluiting Gelden Vergaderingen Artikel 1 : Bestuursvergaderingen Artikel 2 : Algemene Vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN 1. Naam vereniging De vereniging draagt de naam Gewestelijk Recreatief Volleybal Verbond Omgeving Turnhout, de verkorte naam is GERVVOT. (Art. 1 Statuten) 2. Doel GERVVOT

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement VMOL ATLETIEKCLUB Huishoudelijk Reglement VZW VABCO MOL ATLETIEK HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN OPRICHTING BENAMING DOEL EN DUUR Art.1 Op 7 januari 1960 werd onze vereniging opgericht en als dusdanig

Nadere informatie

Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd.

Locatie van vertrek Wanneer een training gepland is wordt vooraf aangekondigd waar het vertrek- en het eindpunt ligt alsmede de vertrektijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Mountainbike Vereniging Baarlo Versie 1.0 Met ingang van deze versie, 1.0, zijn alle voorgaande versie, 0.9 en lager, te komen vervallen. De ingang van deze versie is vastgesteld

Nadere informatie

WSV HEIKNEUTERS VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUD

WSV HEIKNEUTERS VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUD WSV HEIKNEUTERS VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUD Artikel pagina 1: De vereniging 2 2: Samenstelling van de Algemene Vergadering 2 3. Taken van de Algemene Vergadering 2 4. Bijeenkomst van de Algemene

Nadere informatie

Public WELKOM BIJ MERCURIUS

Public WELKOM BIJ MERCURIUS WELKOM BIJ MERCURIUS Lid worden bij Mercurius : administratie en lidgeld Lid zijn bij Mercurius : Wat mag je van Mercurius verwachten? Wat verwacht Mercurius van jou? Sponsoring Vragen? Informatie nodig?

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen

Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen Reglementen Verkiezingen van Prins, Prinses, junior Prins en prinses Carnaval Carnavalsseizoen 2017 2018 Art. 01 Om deel te nemen aan één van deze verkiezingen van prins, Prinses carnaval georganiseerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie