Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale"

Transcriptie

1 Huishoudelijk regelement Amici Del Cambio Manuale Artikel 1: De bedoeling is op te richten met gelijkgestemde Vespa liefhebbers, zowel met nieuwe als retro modellen. Niettegenstaande we niet willen in concurrentie treden met gelijk welke officiële of niet officiële club uit de streek, is toch bij veel mensen gebleken dat er nood is aan een club waarbij alles wat losser gaat en het Vespa rijden, fun en kameraadschap meer centraal staat. Vespa rijden blijft een hobby, het is niet onze ambitie om alles over te organiseren, waardoor de essentie enigszins verloren gaat. Daarom: Plezier, kameraadschap, Vespa rijden en vooral genieten staan centraal in deze club. Iedereen is gelijk, en de rol van het bestuur wordt tot een minimum beperkt en bestaat er hoofdzakelijk in om alles in goede banen te leiden en te organiseren. Het is niet de ambitie om een megaclub te worden, maar een gezellige club waar eens goed kan gelachen worden, iedereen iedereen kent en we als 1 blok en club naar buiten kunnen komen. Uiteraard zijn in de club alle voorstellen, suggesties en initiatieven van alle leden van harte welkom! Inbreng van de leden is van groot belang voor de goede verstandhouding en is een van de pijlers van de club. Artikel 2: Algemene Bepalingen Voorwerp Het voorwerp van dit document is het huishoudelijk reglement van Vespa club Amici del cambio manuale. De samenstelling en wijziging van het huishoudelijk reglement behoort tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur, zoals voorzien in de statuten. Draagkracht in ruimte en tijd Dit huishoudelijk reglement treedt in werking op 1 juli Dit huishoudelijk reglement geldt voor onbepaalde duur. Het kan gewijzigd worden op voordracht van ten minste de helft van de leden van de raad van bestuur en wordt jaarlijks al dan niet stilzwijgend bekrachtigd door de algemene vergadering. Dit reglement geldt te allen tijde en binnen en met in acht name van het wettelijk kader van het land waarbinnen activiteiten van Vespaclub Amici s worden ingericht.

2 Artikel 3: Lidmaatschap Voorwaarden voor lidmaatschap zijn: In het bezit zijn van een Vespa, Bajaj, Lambretta of LML (minimaal 125cc), handgeschakeld ofwel automatisch, als eigenaar (rijdend lid) of mede eigenaar (bijzitter). In regel zijn met de wettelijke bepalingen en regelgevingen betreffende motor of bromfietsen, indicatief en niet limitatief, het beschikken over een rijbewijs; inschrijvingsbewijs en gelijkvormigheidattest (na 1972) voor motorfietsen, ofwel het gelijkvormigheidattest (na 1974) voor bromfietsen; en een geldige verzekering (groene kaart). Het respecteren van de integrale geldende verkeerswetgeving en wegcode, in het bijzonder: o Stoppen voor een rood verkeerslicht tijdens activiteiten zoals rondritten. o Voorrang van rechts respecteren als het verkeer niet wordt opgehouden door een wegkapitein. o Snelheidslimieten respecteren: een voorrijdend clublid volgen is geen vrijgeleide om de geldende snelheidslimieten niet na te leven. o Steeds alle wettelijk verplichte kledij voorzien (helm, lange broek, lange mouwen, handschoenen (voor wie met een Vespa rijdt met een cilinderinhoud hoger dan 50 cc) zowel voor bestuurder als voor passagier. Indien de activiteit buiten het Belgische grondgebied plaatsvindt, geheel of gedeeltelijk, dienen zowel bestuurder als passagier aan alle geldende wetgeving van het betreffende land te voldoen. o De instructies van de wegkapiteins ten allen tijde opvolgen en steeds achter de vooroprijdende wegkapitein blijven. o Zoveel mogelijk een vaste plaats innemen, op de eigen weghelft blijven (geschrankte formatie), veelvuldig inhalen vermijden (uitzondering: de wegkapiteins). o Voldoende afstand houden, zeker als volger van de voorste wegkapitein (beducht zijn voor plotse rem of afslagmaneuvers) o Onmiddellijk hulp bieden bij een ongeval. Het registreren van lidmaatschap zoals voorzien in Artikel 4 de procedure tot lidmaatschap desgevallend vernieuwen van lidmaatschap zoals voorzien Artikel 5. Het betalen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Artikel 4: Procedure tot lidmaatschap Een kandidaat lid stuurt een mail met aanvraag tot lidmaatschap naar ADCM@telenet.be met de melding van zijn naam, adres, geboortedatum en gsm nummer. Het bestuur nodigt het kandidaat lid uit om de eerstkomend officiële rit vrij mee te rijden met de club, in het statuut van gastrijder. Het bestuur beslist nadien of deze kandidaat opgenomen wordt als volwaardig lid in de Vespaclub. Na het betalen van het jaarlijks lidgeld wordt deze kandidaat opgenomen in de officiële ledenlijst. Artikel 5: Vernieuwen Lidmaatschap Om de club enigszins binnen de perken te houden, word er een numerus clausus ingevoerd voor max 50(+1) personen. (+1) is als het ledenaantal op 49 staat en een koppel wil lid worden van de club. Hierdoor kunnen beide personen toch lid worden.

3 Lidmaatschap voor een jaar wordt verlengd ten laatste 31 januari van dat nieuwe jaar. Indien het aantal van 50(+1) leden bereikt is, wordt bij het vernieuwen van het lidmaatschap voorrang gegeven aan de leden die reeds lid waren. Na 31 januari vervalt deze voorrang en kunnen nieuwe leden toetreden. Artikel 6: Vormen van lidmaatschap Elkeen die voldoet aan art.2 wordt beschouwd als lid van Vespaclub Amici Del Cambio Manuale. Gewoon lidmaatschap kan in de vorm van rijdend lid of als bijrijder. Eenmalig kan het statuut van gastrijder of gastbijrijder worden toegestaan. Een gastrijder of gastbijrijder is géén lid van de vereniging en wordt als dusdanig niet opgenomen in het ledenregister. Een gastrijder of bijrijder wordt dus eenmalig toegelaten tot deelname aan de activiteiten van de vereniging. De gastrijder of gastbijrijder kan als kandidaat lid meerijden. De gastrijder gastbijrijder betaalt per rit een bijdrage van 5 euro per persoon. Dit bedrag wordt in mindering gebracht bij het lidgeld. Voorwaarden hiervoor zijn: Uitnodiging door ten minste een lid van de vereniging Melding bij het bestuur ten minste 2 dagen voor de respectievelijke activiteit Gastrijder rijdt op eigen risico. Artikel 7: Lidmaatschapsbijdrage De lidmaatschapsbijdrage bedraagt voor zowel rijder als bijrijder 25 euro per jaar kan betaald worden zowel in cash als via overschrijving op de rekening van de club. Artikel7: Akkoordverklaring huisreglement Registratie (art 4 ) dan wel vernieuwing ( art. 5) van lidmaatschap behoudt een kennisname en akkoordverklaring van het huishoudelijk reglement, zelfs indien stilzwijgend. Artikel 8: Weigering, schorsing en uitsluiting van lidmaatschap VC Amici Del Cambio Manuale behoudt zich het recht, zelfs zonder motivering, om een aanvraag tot lidmaatschap te weigeren. Desgevallend en indien het lidgeld reeds werd betaald, zal het lidgeld worden teruggestort. Bij wangedrag of het niet naleven van het huishoudelijk reglement kan het bestuur beslissen een lid met onmiddellijke ingang te schorsen, zonder terugbetaling van het lidgeld. Een geschorst lid zal geen clubinfo meer ontvangen en is niet langer toegelaten op de activiteiten georganiseerd door VC Amici Del Cambio Manuale. De schorsing dient schriftelijk en voorzien van een motivatie bekend gemaakt te worden aan het desbetreffende lid. De modaliteiten tot weigering, schorsing en uitsluiting zijn voorzien in de statuten en huishoudelijk regelement. Bij ontstentenis beslist het bestuur bij voltalligheid van stemmen.

4 Artikel 9: Privacybepalingen De persoonsgegevens die wordt bezorgd via het inschrijvingsformulier, worden noodzakelijkerwijs verwerkt overeenkomstig artikel 5c van de Wet van 08 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, zoals gewijzigd door de Wet van 11 november 1998 (hierna de Wet op de privacy genoemd). Elk lid heeft het recht op inzage en verbetering van de persoonsgegevens die op zijn persoon betrekking hebben, middels wending tot het bestuur op het adres van de maatschappelijke zetel van VC Amici Del Cambio Manuale. Met het oog op een volledige ledenservice, kunnen gegevens worden doorgegeven aan handelaars en sponsors, met het oog op het bekomen van kortingen in het belang van de club in zijn geheel of van individuele leden. Deze info zal echter louter gebruikt mogen worden ter controle van het lidmaatschap, en niet voor publiciteitsdoeleinden. Ledengegevens zullen nooit doorgegeven worden voor marketing of andere publicitaire doeleinden. Bijkomende inlichtingen hieromtrent is te verkrijgen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, te 1000 Brussel, Hoogstraat 139. Artikel 10: Aansprakelijkheid VC Amici Del Cambio Manuale is een vzw. Wie dat wil, kan de statuten inkijken op eenvoudige vraag bij één van de bestuursleden, ze online opvragen op de clubwebsite of op de website van het Belgisch Staatsblad. Door het voldoen aan de voorwaarden van het lidmaatschap, ontlasten alle leden en kandidaat leden het bestuur van de VZW van alle verantwoordelijkheid in geval van ongeval of schade veroorzaakt voor, tijdens of na een clubactiviteit. Artikel 11: Bestuur De vereniging wordt, zoals statutair voorzien, bestuurd door een Raad van Bestuur. In de Raad van Bestuur zetelen in beginsel 5 bestuurders, tenzij anders bepaald door de Algemene Vergadering en statutair vastgelegd. De bestuurders verdelen hun functies binnen de Raad van Bestuur op basis van overleg, desgevallend bekrachtigd door stemming. De bestuursleden van VC Amici Del Cambio Manuale zijn vrijwilligers en handelen steeds ter goeder trouw. Dit vrijwillige karakter houdt in dat zij geen vergoeding ontvangen en zich belangeloos inzetten voor de goede werking van onze vereniging. Zij vallen onder de wetgeving betreffende het vrijwilligerswerk en zijn als dusdanig verzekerd. Wat betreft hun aansprakelijkheid is de wet betreffende de vzw's van toepassing. Het bestuur bestaat uit volgende functies: Voorzitter Onder voorzitter Secretaris Penningmeester

5 Materiaalmeester Artikel 12: Gedragscode Leden en gastrijders zijn gehouden aan het respecteren van de volgende principes: 1. De rit wordt geleid door de ritleider. Hij is de enige die vooraan rijdt en zijn aanwijzingen en richtlijnen moeten door iedereen worden opgevolgd. 2. De ritleider wordt geassisteerd door een team van wegkapiteins. De wegkapiteins zijn te herkennen aan een fluo vestje, de armband met Belgische driekleur aan de linkerarm en het C3 verkeersbord waarmee ze het verkeer kunnen stoppen. 3. De wegkapiteins volgen ten alle tijde strikt de aanwijzingen op van de ritleider. Zij zijn de enigen die tijdens de tocht met verhoogde snelheid de colonne mogen inhalen. Zij zijn ook de enigen die mogen claxonneren, maar enkel indien noodzakelijk. Dit toeteren houdt in dat de leden zo snel mogelijk ruimte creëren zodat de wegkapitein een veilige doorgang heeft. 4. De rijders worden geacht om zich aan de verkeersregels te houden en veilig te rijden. Fietsers en voetgangers dienen op een veilige snelheid en afstand te worden ingehaald. 5. Tijdens de rit mag er met 2 naast elkaar worden gereden indien dit geen hinder veroorzaakt voor tegenliggend verkeer, voetgangers, doorgang voor de wegkapiteins... tenzij dit anders wordt aangegeven door de ritleider of wegkapiteins. 6. De rijder blijft op zijn plaats tijdens de rit: onnodig inhalen of manoeuvres uitvoeren brengt de veiligheid van de anderen in gevaar. De rijders houden op een veilige manier aan. 7. Bij problemen trekt het lid de aandacht van een wegkapitein, zodat deze de ritleider op de hoogte kan brengen. 8. Dronkenschap wordt in geen geval toegelaten noch getolereerd, en kan aanleiding geven tot het weigeren van deelname aan de rit. Het nuttigen van alcoholische dranken tijdens de ritten is volledig op eigen risico, alsook de gevolgen die voortvloeien uit het nuttigen van deze alcoholische dranken. 9. De leden worden geacht gepaste kledij te voorzien, aangepast aan de wettelijke vereisten en de weersomstandigheden. 10. De rijders worden geacht voor de aanvang van een rit, te hebben getankt en de technische staat van hun voertuig te hebben gecontroleerd (bandenspanning, staat remmen, etc.). 11. De rijders worden geachte vooraf de technische staat van hun voertuig te hebben gecontroleerd. 12. De rijders dragen volle en niet overdraagbare verantwoordelijkheid omtrent technische, administratieve en juridische juistheid, zichtbaar en onzichtbaar, van het voertuig waarmee men zich op de openbare weg begeeft. Eventuele onjuistheid valt geheel buiten de verantwoordelijkheid van de vereniging, haar bestuur en de Algemene Vergadering.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vespa Club Waasland VZW Schrijbergstraat 76 bus 2 9250 Waasmunster info@vespaclubwaasland.be www.vespaclubwaasland.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art. 1 Algemene bepalingen 1 Voorwerp 1 Het voorwerp van dit

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1

Intern reglement W.T.C. O.A. versie 1.0 (06-03-2012) Pagina 1 Er wordt geacht dat ieder lid en meerijdend fietser, dit reglement gelezen heeft, deze ook daadwerkelijk toepast en hiervan notitie genomen heeft. 1 Inhoud 2 Algemene Bepalingen 3 De Leden 4 De Ritten

Nadere informatie

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg

W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg W.T.C. O.A. v.z.w. Cycling Team E Berg INTERN REGLEMENT W.T.C. O.A. v.z.w. OPRICHTING W.T.C. O.A. is als feitelijke vereniging ontstaan in 2010 en werd in 2013 omgevormd tot een vzw. Naam: "Wielertoeristenclub

Nadere informatie

LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes. Clubreglement

LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes. Clubreglement LAW ENFORCEMENT MOTORCYCLE CLUB Locks & Bikes Clubreglement 1 1) Minimumleeftijd voor toetreding tot de LEMC voor een kandidaat full-member is 21 jaar. 2) Enkel personeelsleden werkzaam in Penitentiaire

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Voorliggend huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de VZW Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

OP UITSTAP MET DE FIETS

OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen in groep OP UITSTAP MET DE FIETS OP UITSTAP MET DE FIETS Fietsen is een gezonde en goedkope manier om met leerlingen op uitstap te gaan. Als je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten dan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

Coördinatie statuten. Apex Kart Club V.Z.W. 17-8-2015

Coördinatie statuten. Apex Kart Club V.Z.W. 17-8-2015 Coördinatie statuten Apex Kart Club V.Z.W. 17-8-2015 I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Art. 1 De vereniging wordt Apex Kart Club V.Z.W. genoemd. Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 9160 Lokeren,

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de leden van Adler Dogs vzw te informeren over de gewoonten en gebruiken in de hondenschool.

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN 1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de benaming "Arvicola Zwemclub Kalmthout, evenwaardig afgekort tot "AZK. Deze

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Wegkapitein bij fietsers in groep

Wegkapitein bij fietsers in groep Lokale politie Geel Wegkapitein bij fietsers in groep Verkeerspolitie zone Geel versie december 03 Inhoudsopgave 2 I. Inleiding 3 II. Wetgeving 3 II.1. minder dan 15 3 II.2. 15 tot 50 3 II.3. 51 tot 150

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement VMOL ATLETIEKCLUB Huishoudelijk Reglement VZW VABCO MOL ATLETIEK HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN OPRICHTING BENAMING DOEL EN DUUR Art.1 Op 7 januari 1960 werd onze vereniging opgericht en als dusdanig

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt:

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt: Concept tbv internetconsultatie november 2016 Besluit van tot wijziging van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het RVV 1990 ter invoering van de mogelijkheid snorfietsers in

Nadere informatie

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB ROYAL BELGIAN SAILING CLUB STATUTEN 30/03/2019 INHOUDSTAFEL 1 RECHTSVORM, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR... 3 1.1 Rechtsvorm... 3 1.2 Naam... 3 1.3 Maatschappelijke Zetel... 3 1.4 Doel... 3 1.5 Duur... 3 2 LEDEN...

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

Drupal vzw Huishoudelijk reglement

Drupal vzw Huishoudelijk reglement Drupal vzw Huishoudelijk reglement 4 december 2006 Inhoudsopgave 1 Huishoudelijk reglement 3 1.1 Hoofdstuk I: Donaties...................... 3 1.1.1 Artikel 1: Bepalingen.................. 3 1.2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen

VZW Mountainbike team Groot Leuven Tiensesteenweg 248 3001 Heverlee 0893643281. Rules of engagement. Algemeen Rules of engagement Algemeen MTGL stelt zich de beoefening van het wielertoerisme in al zijn facetten ten doel. Ze tracht dit doel te bereiken door het inrichten van wieleruitstappen individueel of in

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van de statuten

Nadere informatie

Reglement van de Actie "Verwen uw dieren!"

Reglement van de Actie Verwen uw dieren! Reglement van de Actie "Verwen uw dieren!" 1. Definities 1.1. Tom&Co: de organisator van de Actie is de naamloze vennootschap Aniserco nv, ingeschreven in de Kruispuntenbank Ondernemingen onder het nummer

Nadere informatie

Reglement speel- en sneeuwstraten

Reglement speel- en sneeuwstraten Reglement speel- en sneeuwstraten REGLEMENT SPEEL- EN SNEEUWSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

Aanvraagformulier & reglement speelstraten

Aanvraagformulier & reglement speelstraten Aanvraagformulier & reglement speelstraten REGLEMENT SPEELSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL Benaming: Rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Ondernemingsnr.: 478.218.809 BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) FINANCE TOWER - KRUIDTUINLAAN, 50, bus 150, 1000 BRUSSEL

Nadere informatie

Oldtimerclub Retro Drivers

Oldtimerclub Retro Drivers Oldtimerclub Retro Drivers Internationale vereniging voor eigenaars van klassieke automobielen en motoren Merksplas, postdatum Wie zijn wij Oldtimerclub Retro Drivers is een vriendenclub ontstaan uit een

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

STATUTEN VZW PISTONCLUB

STATUTEN VZW PISTONCLUB STATUTEN VZW PISTONCLUB Oprichting vereniging, neerleggen statuten, benoeming raad van bestuur In gevolge de buitengewone algemene vergadering, gehouden te maatschappelijke zetel, Hogerheide 9, 2860 Sint

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Nieuwsbrief Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Reglement Versie 5, januari 2016 WTC Oud-Rycklen Rijkel Sponsors: Taverne - Brasserie Oud Rijckel Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 Rijkel (Borgloon)

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Brussel-19

Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester. Arrondissement Brussel-19 Overzicht Verkeersinbreuken 2016: 1e semester Arrondissement Brussel-19 VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energie Coöperatie Folsgare (ECF). Definities

Nadere informatie

Huisreglement Dansstudio You Can Dance vzw

Huisreglement Dansstudio You Can Dance vzw Huisreglement Dansstudio You Can Dance vzw 1. Er worden in de lessen enkel dansers en/of danseressen toegelaten die betaald hebben om de betreffende cursus te volgen of de toestemming gekregen hebben van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw

Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw 1. Algemeen Dit reglement is een aanvulling van de Statuten van Ternesse Golf en Country Club en werd opgemaakt door de Raad van bestuur in vergadering

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement BRUSSEL-19

Overzicht Verkeersinbreuken Arrondissement BRUSSEL-19 Overzicht Verkeersinbreuken 2015 Arrondissement BRUSSEL-19 VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2007-2015 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 TOTAAL AANTAL OI + PV 328.637

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT DOEL Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement beoogt, in samenhang met het bepaalde in andere reglementen, de relatie tussen de Stichting Kenpo Karate Utrecht (hierna: de Stichting ) en haar studenten en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017

Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Huishoudelijke reglement WTC St Geertruid Versie 2017, vastgesteld tijdens algemene ledenvergadering op 6 maart 2017 Gelet op het bepaalde in artikel 23 van de statuten van WTC St. Geertruid is het volgende

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. Inleiding. In de praktijk is gebleken dat voor goed bestuur van de BMW Roadster club, de statuten laatstelijk gewijzigd bij akte van 4 maart 2016 op sommige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels

Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Huishoudelijk Reglement van MC de Veldduivels Ingangsdatum en geldigheid: Dit Huishoudelijk Reglement is een aanvulling op de Statuten van MC de Veldduivels, welke zijn vastgesteld door de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Introductie In de regelgeving kunnen onder de elektrische fietsen drie types onderscheiden worden naargelang hun specifieke

Nadere informatie

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting

Statuten JEUGDRAAD OUDENAARDE. 1. Oprichting JEUGDRAAD OUDENAARDE Statuten 1. Oprichting In uitvoering van het decreet van 6/07/2012, houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid, erkent de Stad de stedelijke jeugdraad onder

Nadere informatie

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs 23 maart 1998 KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing, 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad

Overzicht Verkeersinbreuken Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad Overzicht Verkeersinbreuken 2016 Administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Administratief Arrondissement Brussel-Hoofdstad Vergelijking per jaar: 2008-2016

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Overeenkomst ter registratie van judoka s voor European Cups 2012 via Jumas door de VJF

Overeenkomst ter registratie van judoka s voor European Cups 2012 via Jumas door de VJF VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Overeenkomst ter registratie van judoka s voor European Cups 2012 via Jumas door de VJF Overeenkomst Vlaamse Judofederatie vzw

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL)

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) Huishoudelijk Reglement (HR) ¹ van de Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) ¹ Artikel 14 lid 1 Statuten SGL INHOUD HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN, INTERPRETATIES Artikel 1 Positie van de SGL in het evangelische

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team

Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Inschrijvingsformulier 2014 Castori MTB Team Achternaam Voornaam Adres Nr Postcode Gemeente Geboortedatum Geboorteplaats Rijksregisternummer Email Telefoon Wenst lid te worden van Castori MTB Team. Mountainbikeclub

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energiecoöperatie Gaasterland (ECG). Definities

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal

Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal Huishoudelijk reglement MKB Netwerk Roosendaal Artikel 1: Toepasselijkheid 1. De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid MKB Netwerk Roosendaal (kvk: 20090531), hierna te noemen de vereniging, heeft

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers

Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 Preventie Voorrang 2 Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers HCP Koen Wouters - HINP Jo Daniels

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai

Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Huishoudelijk reglement ABV De Bierkaai 2 / 5 Huishoudelijk reglement Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Licentie OPEN DATA: gebruiksvoorwaarden

Licentie OPEN DATA: gebruiksvoorwaarden Licentie OPEN DATA: gebruiksvoorwaarden Artikel 1 Voorwerp van de licentie 1.1 In overeenstemming met artikel III.33 van het Wetboek van Economisch Recht stelt de Beheersdienst van de Kruispuntbank van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Artikel 1 Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden 1.1. Het Bestuur van de vereniging bestaat uit ten minste drie (3) personen. 1.2.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Koninklijke ScheidsrechtersOvereenkomst van Antwerpen vzw (kortweg K.S.O.V.A. vzw) hecht veel belang aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden. Daarom doen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Huishoudelijk reglement van studievereniging Helios Vergaderreglement Artikel 1 Leden hebben spreekrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Artikel 2 Het bestuur vergadert in principe wekelijks.

Nadere informatie