8. Vergadering van 14 september Raadslid Orens Steve vervoegt de vergadering bij behandeling van agendapunt 7.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8. Vergadering van 14 september Raadslid Orens Steve vervoegt de vergadering bij behandeling van agendapunt 7."

Transcriptie

1 8. Vergadering van 14 september Aanwezig: Laenen Michel, Voorzitter; Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege en OCMW- voorzitter; Vandenrijt, Appeltans, Pauly, Boesmans, De Norre, Ector, De Waele, Berden, Graulus, Vanwing, Claes, Vanschoonbeek, Smeets en Lambrechts; Raadsleden; Creten Nathalie, Stadssecretaris. Raadslid Orens Steve vervoegt de vergadering bij behandeling van agendapunt 7. Raadslid Moyaers Bert vervoegt de vergadering bij de behandeling van de bijkomende agendapunten. In toepassing van artikel 22 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen wordt navolgend agendapunt toegevoegd door fractieleider Moyaers Bert, namens de sp.a fractie: 1. Inname van de openbare ruimte Pater Vanwingplein 1.a. Interpellatie. 1.b.Voorstel van beslissing. Agendapunt 1.a. Interpellatie wordt behandeld in besloten zitting als laatste punt van de agenda. In toepassing van artikel 32 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen worden navolgende vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Schepenen door fractieleider Moyaers Bert, namens de sp.a - fractie, betreffende: 1. Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de opvang van vluchtelingen 2. Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de invoering van de tonnagebeperking in het binnenliggend gebied gelegen tussen de Getevallei, de gemeentegrens met Geetbets, de N2, de Diestsesteenweg, Dr. Vanweddingenlaan en de N716 (deze wegen niet inbegrepen) 3. Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de vervanging van de borden bebouwde kom 4. Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake het aanbrengen van wegmarkeringen De bijkomende punten worden behandeld na de afhandeling van de gewone agenda en vóór de besloten zitting. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. Het verslag van de voorgaande vergadering wordt zonder opmerkingen aanvaard. De Gemeenteraad:

2 1. Secretariaat Kennisname van het ontslag van de heer Hugo Spooren als gemeenteraadslid en als voorzitter van de gemeenteraad. Gelet op het schrijven van 11 augustus 2015 van de heer Hugo Spooren, waarbij hij zijn ontslag aanbiedt als gemeenteraadslid aan de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad en hij bijgevolg van rechtswege ontslag neemt als voorzitter van de gemeenteraad; Overwegende dat de heer Spooren vóór zijn ontslag zijn bevoegdheden als voorzitter van de gemeenteraad bij besluit van 10 augustus 2015 overgedragen heeft aan raadslid Lo Guypen; Overwegende dat in toepassing van artikel 15 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, het ontslag als raadslid definitief is na ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de gemeenteraad; Overwegende dat de waarnemend voorzitter het ontslag mocht ontvangen op 11 augustus 2015; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; KENNIS TE NEMEN VAN: Artikel 1. Het ontslag van de heer Hugo Spooren als gemeenteraadslid en bijgevolg als voorzitter van de gemeenteraad. Artikel 2. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur. Secretariaat Beëdiging van de heer Björn Lambrechts als gemeenteraadslid in opvolging van de heer Hugo Spooren, ontslagnemend gemeenteraadslid. 2. Overwegende dat de voorzitter van de gemeenteraad in kennis werd gesteld van het ontslag als raadslid en bijgevolg als voorzitter van de gemeenteraad van de heer Hugo Spooren bij schrijven van 11 augustus 2015; Overwegende dat er bijgevolg één mandaat van titelvoerende gemeenteraadslid vacant is en door aanstelling van één opvolger in de vacature moet worden voorzien; Overwegende dat de heer Hugo Spooren ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 op de kandidaatlijst nr. 2 N-VA NIEUW verkozen werd en dat op dezelfde kandidaatlijst nr. 2 de heer Björn Lambrechts als zesde in aanmerking komend opvolger (zesde opvolger) verkozen werd, wat blijkt uit het proces-verbaal van het hoofdbureau van de verkiezingen van de gemeente Herkde-Stad van 14 oktober 2012; Overwegende dat blijkt uit de voorgelegde documenten dat de heer Björn Lambrechts sedert de verkiezing zonder enige onderbreking aan de eisen van verkiesbaarheid heeft voldaan en dat hij zich niet bevindt in één van de gevallen van onverenigbaarheid met het mandaat van gemeenteraadslid; Gelet op artikel 16 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen; Overwegende dat de geloofsbrieven, overeenkomstig artikel 7 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 onderzocht werden; Overwegende dat uit het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer Björn Lambrechts door de gemeenteraad, zoals voorgeschreven in artikel 7, 2 en artikel 10 van het Gemeentedecreet, blijkt dat de heer Björn Lambrechts voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden; BESLUIT:

3 Artikel 1. De geloofsbrieven van de heer Björn Lambrechts goed te keuren. Voor zijn aanstelling als titelvoerend gemeenteraadslid, hem uit te nodigen de eed af te leggen, zoals bepaald in artikel 7 van het gemeendecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen. Op verzoek van de Voorzitter vervoegt de heer Björn Lambrechts hierop de vergadering en legt in handen van de voorzitter van de gemeenteraad de eed af: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen. Van deze eedaflegging wordt proces-verbaal opgesteld. Artikel 2. De heer Björn Lambrechts is derhalve aangesteld als gemeenteraadslid en neemt deel aan de beraadslagingen van de gemeenteraad. Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan de Vlaamse regering. 3. Secretariaat Verkiezing van de voorzitter van de gemeenteraad. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald de artikelen 7 en 8; Gelet op het ontslag van de heer Hugo Spooren als raadslid en als voorzitter van de gemeenteraad, aan de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad overgemaakt op 11 augustus 2015; Overwegende dat de heer Spooren vóór zijn ontslag zijn bevoegdheden als voorzitter van de gemeenteraad bij besluit van 10 augustus 2015 overgedragen heeft aan raadslid Lo Guypen; Overwegende dat een gezamenlijke akte van voordracht van kandidaat-voorzitter op naam van Michel Laenen werd overhandigd aan de gemeentesecretaris op 27 augustus 2015, zijnde uiterlijk acht dagen voor de vergadering van de gemeenteraad; Overwegende dat de gemeentesecretaris de gezamenlijke akte van voordracht van kandidaat-voorzitter ter zitting overhandigd heeft aan de voorzitter van de vergadering; Overwegende dat de gezamenlijke akte van voordracht van kandidaat-voorzitter voldoet aan de decretaal voorziene ontvankelijkheidsvereisten; Overwegende dat de gezamenlijke akte van voordracht van de kandidaat-voorzitter geen melding maakt van de einddatum van het mandaat en geen melding maakt van diegene die hem zal opvolgen voor de resterende duurtijd van het mandaat; Overwegende dat de kandidaat-voorzitter de voorgeschreven eed als gemeenteraadslid heeft afgelegd; Overwegende dat er geen specifieke eed als voorzitter van de gemeenteraad dient afgelegd te worden; BESLUIT : Artikel 1. Kennis te nemen van de ontvankelijke gezamenlijke akte van voordracht van de kandidaat-voorzitter. Artikel 2. De voorgedragen kandidaat-voorzitter, Michel Laenen, wordt verkozen verklaard als voorzitter van de gemeenteraad met ingang van 14 september 2015.

4 Dienst Financiën Goedkeuring aanpassing meerjarenplan en budgetwijziging Conform artikel 24 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, neemt de nieuw gekozen voorzitter het voorzitterschap over van de uittredende voorzitter. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen; Gelet op het Ministerieel Besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en later wijzigingen; Gelet op de in zitting van 12 januari 2015 goedgekeurde aanpassing van het meerjarenplan en het goedgekeurde budget 2015; Gelet op de noodzakelijkheid welbepaalde aanpassingen aan te brengen aan dit meerjarenplan en budget, ondermeer naar aanleiding van de goedkeuring van de jaarrekening 2014; Gelet op het voorliggende ontwerp van aanpassing van meerjarenplan (aanpassing ) waarvan de resultaten als volgt kunnen weergegeven worden: exploitatiebudget , , , , , ,25 investeringsbudget , , , , , ,00 andere , , , , , ,83 resultaat kasbasis , , , , , ,12 autofinancieringsmarge , , , , , ,08 Overwegende dat het meerjarenplan wettelijk in evenwicht is indien het resultaat op kasbasis in elk financieel boekjaar van het meerjarenplan groter of gelijk aan nul is en de autofinancieringsmarge van 2019 positief; Gelet op het voorliggende ontwerp van budgetwijziging ; Overwegende dat het budget wettelijk in evenwicht is indien het resultaat op kasbasis groter of gelijk aan nul is en de autofinancieringsmarge gelijk of beter is dan de autofinancieringsmarge van het overeenstemmende jaar in het meerjarenplan; Overwegende dat het aangepaste budget 2015 naadloos aansluit op het aangepaste meerjarenplan ; Gelet op de stemming over het algehele besluit: Naam en voornaam Voor Tegen Onthouding Laenen Michel Gruyters Bart Vanleeuw Mark Guypen Lo Berden Wim Vandersmissen Gert Vanuytrecht Louis Vandenrijt Noël Appeltans Laurens Pauly Danny

5 Boesmans Ivan De Norre Koen Ector Guido De Waele Sofie Berden Marijke Graulus Jimmy Vanwing Thomas Claes Kristof Vanschoonbeek Jan Smeets Niko Lambrechts Björn BESLUIT met 14 stemmen voor en 7 onthoudingen: Artikel 1. Aanpassing van het meerjarenplan wordt goedgekeurd. Artikel 2. Budgetwijziging wordt goedgekeurd. Raadslid Danny Pauly verantwoordt de onthouding van de sp.a-fractie als volgt: De sp.a-fractie kan deze aanpassing van het meerjarenplan en de budgetwijziging niet goedkeuren. Vooreerst stemmen wij principieel niet in met welke budgetwijziging dan ook die refereert naar een meerjarenplan dat de openbare schuld van deze stad, tijdens de vorige legislatuur in omvang bijna gehalveerd, thans ten belope van deze legislatuur meer dan verdubbelt. Bovendien laakt de sp.a het immobilisme van deze meerderheid. Wanneer gaat de langverwachte en met veel poeha aangekondigde Cirkaap uit de mouw van schepen Berden komen en wat te zeggen van het intussen lang achterhaalde beheersplan van het Olmenhof, waarvoor in het meerjarenplan blijkbaar geen ruimte is voor de aanpassing ervan. Neen, deze budgetwijziging en het non-beleid dat erachter schuilgaat lusten wij niet. 5. Patrimonium Overdracht onroerende goederen bij ingang van de hulpverleningszone Zuid- West Limburg en goedkeuring inventaris. Aanleiding en doel - Bij overgang naar de hulpverleningszone dienen de onroerende goederen die ter beschikking staan van de brandweer overgedragen te worden naar de hulpverleningszone. Juridische overwegingen - Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, meer bepaald de artikelen 28 en 42; - Gelet op artikel 252 en 253 van het gemeentedecreet houdende het algemeen bestuurlijk toezicht; - Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; - Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; - Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, inzonderheid de artikelen 209/1 tot 219 betreffende de overdracht van goederen naar de hulpverleningszones; - Gelet op het Koninklijk besluit van 2 februari 2009 tot vaststelling van de territoriale afbakening van de hulpverleningszones; Dat de stad Herk-de-Stad behoort tot de hulpverleningszone Zuid-West Limburg; - Gelet op het Koninklijk besluit van 23 augustus 2014 houdende de

6 vaststelling van de inventaris -en schattingsregels van de roerende en onroerende goederen van de gemeenten, aangewend voor de uitvoering van de opdrachten van de brandweer diensten; - Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 maart 2014 tot goedkeuring van de overeenkomst tussen de hulpverleningszone Zuid-west Limburg en de stad Herk-de-Stad voor de uitbreiding en de aanpassing van de kazerne van de voorpost Herk-de-Stad; Feitelijke overwegingen - De inventaris aan onroerende goederen van de stad Herk-de-Stad ten behoeve van de brandweer bestaat uit : Brandweerkazerne Herk-de-Stad, Industrieweg 1096 te 3540 Herk-de-Stad, kadastraal bekend als Herk-de-Stad, 1 afdeling, Sectie A perceel 341 G; - Overwegende dat de onroerende goederen van de gemeenten die gebruikt worden voor de uitvoering van de opdrachten van de brandweerdiensten dienen te worden overgedragen naar de zone op het moment van de inwerkingtreding van de zones, dus in principe op 1 januari 2015; - Overwegende dat de kazernes en andere onroerende goederen, hierin begrepen de goederen onroerend door bestemming, die eigendom zijn van de gemeenten en die noodzakelijk zijn voor het onderbrengen van het administratief en operationeel personeel van de brandweer worden overgedragen aan de zone bij authentieke akte; - Overwegende dat het voor elke overdracht de bedoeling is dat eerst wordt bekeken of een onderling akkoord tussen de overdragende gemeente en de verkrijgende zone mogelijk is; dat dit op het niveau van de zone dient te worden vastgelegd in een beslissing van de prezoneraad; - dat indien geen onderling akkoord kan worden bereikt, de schattingsregels ter zake worden bepaald door het Koninklijk besluit van 23 augustus 2014 houdende de vaststelling van de inventaris -en schattingsregels van de roerende en onroerende goederen van de gemeenten, aangewend voor de uitvoering van de opdrachten van de brandweer diensten; - Het besluit van de prezoneraad van 29 september 2014 waarin werd goedgekeurd dat de overdracht van de onroerende goederen als volgt zal gebeuren : A : De gronden : Deze worden in erfpacht gegeven van de hulpverleningszone, zowel voor bestaande als voor nieuw op te richten of in oprichting zijnde kazernes. B : De kazernes : B.1. Voor de kazerne die volledig is afbetaald wordt het gebouw in erfpacht gegeven aan de hulpverleningszone B.2. Voor de kazerne die nog niet volledig is afbetaald wordt het gebouw in erfpacht gegeven aan de hulpverleningszone en wordt de lopende lening door de hulpverleningszone per maand terugbetaald aan de respectievelijke gemeenten op voorlegging van een vordering met de nodige bewijsstukken. B.3. Voor kazernes die gepland zijn of in aanbouw zijn en waar één of meerdere gemeenten de bouwkost prefinancieren wordt de prefinanciering per maand terugbetaald aan de respectievelijke gemeenten op voorlegging van een vordering met de nodige bewijsstukken. - De hulpverleningszone Zuid-West Limburg stelt een notaris aan om de erfpachtovereenkomst en

7 de verkoopsovereenkomst op te stellen ten hare laste. - De hulpverleningszone Zuid-West Limburg draagt vanaf 1/1/2015 of de ingebruikname van het goed de eigenaarskosten. - De hulpverleningszone Zuid-West Limburg draagt de kosten van aktes, bodemattesten en andere voor de overeenkomst noodzakelijke formaliteiten, documenten en attesten. Overwegende dat de stad Herk-de-Stad zich ertoe verbonden heeft onder de voorwaarden zoals hierna bedongen, recht van opstal te verlenen aan de prezone Zuid-West Limburg voor de realisatie van de uitbreiding en aanpassing van de kazerne voorpost Herk-de-Stad, kadastraal bekend als Herk-de-Stad 1 e Afdeling, sectie A perceel 341 G en zich ook kan vinden in het verlenen van een recht van erfpacht in plaats van in een recht van opstal. Overwegende evenwel dat dit recht slechts zal toegekend worden over een deel van het perceel meer bepaald zoals aangeduid op het inplantingsplan in bijlage en waarbij indien nodig een recht van doorgang voor de hulpdiensten wordt voorzien op het gedeelte van het perceel dat niet gevat wordt door het recht van erfpacht en dat grenst aan de Daelemstraat. Overwegende dat dit inplantingsplan deel uitmaakt van deze beslissing. In afwachting van de opmaak, goedkeuring en ondertekening van de aktes tot realisatie van de eigendomsoverdracht blijft de samenwerkingsovereenkomst, zoals gesloten tussen de stad Herk-de-Stad en de hulpverleningszone betreffende de aanpassing en uitbreiding van de kazerne van de voorpost van Herk-de-Stad en zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van van kracht. BESLUIT met algemene stemmen: Artikel 1. De gemeenteraad keurt de door de prezoneraad van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg voorgestelde waarderingsregels goed. Artikel 2. De gemeenteraad keurt voor de hulpverleningszone Zuid -West Limburg een recht van erfpacht goed op de grond en de opstallen op een deel van het perceel, kadastraal bekend als Herk-de-Stad 1 e Afdeling, sectie A perceel 341 G, meer bepaald het deel gelegen aan de kant van de Grote Baan en dit zoals afgebakend op het inplantingsplan dat deel uitmaakt van deze beslissing. De gemeenteraad keurt een recht van overgang, goed op het gedeelte van het perceel waar geen recht van erfpacht op verleend wordt, waarbij de precieze inplanting nog verder dient bepaald of overeengekomen worden. Dit recht van doorgang kan maximaal de breedte betreffen van de huidige toegangsweg van de Daelemstraat naar de kazerne. Artikel 3. De gemeenteraad verleent deze goedkeuring onder de opschortende voorwaarde van haar goedkeuring van de nog op te stellen erfpachtovereenkomst. Artikel 4. Afschrift van dit besluit zal ter kennisgeving aan de voorzitter van de prezoneraad van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg, de minister van Binnenlandse Zaken en de gouverneur worden toegezonden 6. Technische Dienst Planning Gelet op de aanvraag van het gemeentebestuur Herk-de-Stad tot de wijziging van de ontwerp-rooilijn

8 Wijziging van de Atlas van de Buurtwegen en definitieve vaststelling van het ontwerp van rooilijnplan Wijzigen voetweg 26 gelegen ter plaatse Oude Toren te Schulen. van een deel van de voetweg 26 in de atlas van de buurtwegen van de gemeente Herk-de-Stad, gelegen ter plaatse Oude Toren te Schulen; Overwegende dat het perceel kadastraal gekend als Herk-de-Stad, 3 e Afd., Sie B, nr 261 b, groot 70 ca, eigendom van Vrancken Georges, Gierkenstraat 3, 3511 Hasselt en Vranken Maria, Meldertsestraat 124, 3545 Halen, zal aangekocht worden door de gemeente en de hieruit voortvloeiende kosten zullen verhaald worden op de projectontwikkelaar Francis Daniëls, Kiezelweg 100 bus 1, 3540 Herk-de-Stad; Gelet op het schrijven dd. 6 augustus 2013, van de projectontwikkelaar Francis Daniels, waarbij hij zich akkoord verklaart met de betaling van de door het gemeentebestuur gemaakte kosten voor de aankoop van het perceel kadastraal gekend als Herk-de-Stad, 3 e Afd., Sie B, nr 261 b, mits zijn perceel kadastraal gekend als Herk-de-Stad, 3 e Afd., Sie B, nr. 274 k effectief bebouwbaar wordt en er een vergunning zal verleend worden overeenkomstig de ter plaatse geldende stedenbouwkundige bepalingen; Gelet op de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, gewijzigd bij de wet van 20 mei 1863, bij de wet van 9 augustus 1948 en bij decreet van 4 april 2014, inzonderheid de artikels 27 tot en met 29; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels voor de organisatie van het openbaar onderzoek inzake buurtwegen van 20 juni 2014; Gelet op de eerdere beslissingen van de gemeenteraad: van 18 november 2013, houdende de voorlopige vaststelling van het rooilijnplan Parking Oude Toren van 10 februari 2014 houdende de definitieve vaststelling van de rooilijn Parking Oude Toren over het plandossier van 30 september 2013 met nr. 2011/M072, opgesteld door Aaro-Topo; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op de bijgevoegde plannen van landmeter-expert Aaro-Topo, St-Truidersteenweg 17, 3540 Herkde-Stad, dd. 03 juni 2015 dossier nr. 2011/M072: titelblad, een uittreksel uit de Atlas van de Buurtwegen, een uittreksel uit het kadaster, topografische kaart, het ontwerp van rooilijnplan; Overwegende dat de aanvrager, het gemeentebestuur Herk-de-Stad, de wijziging aan de Atlas van de Buurtwegen vraagt omdat: het aanliggende bouwperceel kadastraal gekend als Herk-de-Stad, 3 e Afd., Sie B, nr. 274 k op heden niet grenst aan het openbaar domein en bijgevolg niet bebouwbaar is, de wijziging van de voetweg nr. 26 de latere ontsluiting mogelijk maakt van de binnen gelegen gronden waardoor inbreidingsmogelijkheden van het gebied door middel van bijvoorbeeld een ruimtelijke uitvoeringsplan mogelijk worden; Gelet op het openbaar onderzoek dat heeft plaatsgevonden van 20 juli 2015 tot en met 21 augustus 2015; Overwegende dat uit het proces-verbaal van sluiting aanplakking bekendmaking van het openbaar onderzoek blijkt dat geen bezwaren werden ingediend; Overwegende dat de aanvraag gunstig wordt geadviseerd omdat : het aanliggende bouwperceel kadastraal gekend als Herk-de-Stad, 3 e Afd., Sie B, nr. 274 k op heden niet grenst aan het openbaar domein en bijgevolg niet bebouwbaar is, de wijziging van de voetweg nr. 26 de latere ontsluiting mogelijk maakt van de binnen gelegen gronden waardoor inbreidingsmogelijkheden van het gebied door middel van bijvoorbeeld een ruimtelijke uitvoeringsplan mogelijk worden;

9 BESLUIT met: Artikel 1. De gemeenteraad heeft het voornemen om de voetweg nr. 26 in de Atlas van de Buurtwegen van de gemeente Herk-de-Stad te wijzigen, zoals weergegeven op de bijgevoegde plannen. Artikel 2. De ontwerp-rooilijn van de voetweg nr. 26 in de Atlas van de Buurtwegen van de gemeente Herk-de- Stad, zoals weergegeven op het bijgevoegde ontwerp van rooilijnplan, wordt definitief vastgesteld. Artikel 3. De deputatie zal verzocht worden om te beslissen over deze wijziging van de voetweg nr. 26 zoals weergegeven op het bijgevoegde ontwerp van rooilijnplan. Artikel 4 De eerdere beslissingen van de gemeenteraad: van 18 november 2013, houdende de voorlopige vaststelling van het rooilijnplan Parking Oude Toren, van 10 februari 2014 houdende de definitieve vaststelling van de rooilijn Parking Oude Toren over het plandossier van 30 september 2013 met nr.2011/m072, opgesteld door Aaro-Topo, op te heffen omwille van de gewijzigde wetgeving, meer bepaald de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, gewijzigd bij de wet van 20 mei 1863, bij de wet van 9 augustus 1948 en bij decreet van 4 april 2014, inzonderheid de artikels 27 tot en met 29. Artikel 5. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: de Technische Dienst Planning, de Dienst Financiën. 7. Technische Dienst Planning Goedkeuring offerte P/ HD Herinrichting Donk Centrum openbare verlichting. Gelet op het voorstel van Infrax van 10 juni 2015 met hun kenmerk P/ voor aanleg openbare verlichting Herinrichting Donk Centrum Openbare verlichting net Grondwerken Totaal: ,90 (bedrag zonder btw) 5.703,68 (bedrag zonder btw) ,58 (bedrag zonder btw) Overwegende dat de stad aangesloten is bij Infrax en dat de hierboven vermelde opdracht kadert binnen de doelstellingen van deze intercommunale en de stad tot die intercommunale is toegetreden teneinde op haar grondgebied die doelstellingen te verwezenlijken; Overwegende dat deze financiering kan voorzien worden via het tegoed van de toegekende trekkingsrechten; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Na bespreking; BESLUIT met algemene stemmen: Artikel 1. Bovenvermeld project te aanvaarden en Infrax te verzoeken als opdrachtgevend bestuur al het nodige te

10 doen voor de uitvoering van die opdracht mits naleving van de wetgeving inzake de overheidsopdrachten. Artikel 2. De financiering te voorzien via het tegoed op de toegekende trekkingsrechten Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd door het reparatiedecreet van 23 januari 2009, mee te delen aan de provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Infrax, - de Dienst Financiën, - de Technische Dienst Planning. 8. Technische Dienst Planning Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst (R dd ), betreffende de studie en uitvoering van volgende werken : Meerhoutstraat, oplossen wateroverlast t.h.v. de Pastorijstraat, tussen de partijen : het gemeentebestuur en Infrax. Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; Overwegende dat de gemeente Herk-de-Stad voor deze werken geen beroep wenst te doen op toelage in uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 februari 2002 met betrekking tot de subsidiëring van de aanleg van openenbare rioleringen, anderd dan prioritaire rioleringen, de bouw van kleinschalige rioolwater zuiveringsinstallaties met inbegrip van de aanleg van individuele waterzuiveringsinstallaties door de gemeente, gemeentebedrijven, intercommunales of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en latere wijzigingen; Gezien de partijen van oordeel zijn dat de werken en de opdracht in het algemeen belang dienen samengevoegd te worden; Gelet op het voorgestelde samenwerkingsakkoord tussen Infrax cvba en Stad Herk-de-Stad; Overwegende dat Infrax cvba steeds de procedure zal voeren en in naam van Stad Herk-de-Stad bij de gunning van de opdracht zal optreden; Gelet op de kostenraming van de werken waarbij de kosten inclusief ontwerpkosten en BTW bedragen.

11 Overwegende dat de stad Herk-de-Stad financieel tussenkomt in de kosten verbonden aan de aanleg en verbetering van de openbare riolen a rato van 75% van de kosten (exclusief BTW) bepaald in uitvoering van artikel 1,5 van het besluit van de Vlaamse regering van 1 februari 2002; Gelet dat de kosten verrekend kunnen worden via het rioleringsfonds; Gelet op de stemming over het algehele besluit: Naam en voornaam Voor Tegen Onthouding Laenen Michel Gruyters Bart Vanleeuw Mark Guypen Lo Berden Wim Vandersmissen Gert Vanuytrecht Louis Vandenrijt Noël Appeltans Laurens Pauly Danny Boesmans Ivan De Norre Koen Ector Guido De Waele Sofie Orens Steve Berden Marijke Graulus Jimmy Vanwing Thomas Claes Kristof Vanschoonbeek Jan Smeets Niko Lambrechts Björn BESLUIT met 14 stemmen voor en 8 onthoudingen: Artikel 1. Het samenwerkingsakkoord (R004014, Meerhoutstraat oplossen wateroverlast ter hoogte van de Pastorijstraat) tussen Infrax cvba en de stad Herk-de-Stad, waarbij Infrax zal optreden als opdrachtgevend bestuur, goed te keuren. Artikel 2. De kostenraming ten bedrage van ,39 inclusief BTW goed te keuren. De stad Herk-de-Stad komt financieel tussen in de kosten verbonden aan de aanleg en verbetering van de openbare riolen a rato van 75% van de kosten (exclusief BTW) bepaald in uitvoering van artikel 1,5 van het besluit van de Vlaamse regering van 1 februari 2002; De kosten zullen verrekend worden via het rioleringsfonds. Artikel 3. Het samenwerkingsakkoord treedt in werking op datum van de ondertekening en dit voor de duur van het in artikel 1 genomen project. Artikel 4. Het samenwerkingsakkoord tussen Infrax cvba en Stad Herk-de-Stad als bijlage maakt integraal deel uit

12 9. Ruimtelijke ordening Gemeentelijke commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) aanduiding plaatsvervanger van de vast secretaris. van dit besluit. Artikel 5. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: Infrax, De Technische Dienst Uitvoering, De Dienst Financiën. Raadslid Noël Vandenrijt verantwoordt de onthouding van de sp.a-fractie als volgt: De sp.a-fractie heeft zich onthouden over het plan van Donk dat de fractie wel mooi vindt, maar dat te weinig rekening houdt met de bezwaren van de inwoners. Gelet op artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening met betrekking tot de gemeentelijke commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO); Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 19 mei 2000 houdende de vaststelling van nadere regels voor de samenstelling, de organisatie en de werkwijze van de provinciale en gemeentelijke commissies voor ruimtelijke ordening, gewijzigd bij besluit van de Vlaamse regering van 9 juni 2009; Gelet op het raadsbesluit van 11 februari 2002 met betrekking tot de toekenning van een prestatievergoeding aan de voorzitter en de leden van de GECORO. Gelet op het huishoudelijk reglement van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, goedgekeurd door de GECORO in zitting van 30 januari 2002 en bekrachtigd bij raadsbesluit van 11 maart 2002; Gelet op de raadsbesluiten van 11 maart 2013 betreffende de hersamenstelling van de GECORO en 29 september 2014 betreffende de benoeming van de voorzitter, de leden en de vast secretaris; Gelet op het raadsbesluit van 13 mei 2013 betreffende de hersamenstelling van adviesorganen en raden waarbij volgende afgevaardigden van de politieke fracties werden aangeduid als waarnemers in de GE- CORO: - sp.a Bert Moyaers - Open VLD Phillipe Tips - NV-A : Michel Laenen - CD&V : Marijke Berden Overwegende dat in het najaar een aantal ruimtelijke uitvoeringsplannen in een beslissende fase treden en adviezen van de GECORO wenselijk en noodzakelijk zijn; Overwegende dat deze periode samenvalt met het bevallingsverlof van de vast secretaris van de GE- CORO en het om de continuïteit van de planningsprocessen te behouden aangewezen is een plaatsvervanger aan te duiden; Overwegende dat in de voorbije legislaturen het secretariaat van de GECORO en voorheen de GARO werd waargenomen door projectbegeleider Bart Bastijns; Gelet op het gemeentedecreet; BESLUIT: Artikel 1. Bij verhindering van vast secretaris van de GECORO Lotte Poncelet, afdelingshoofd grondgebiedsza-

13 ken, worden haar taken overgenomen door projectbegeleider Bart Bastijns. Artikel 2. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd door het reparatiedecreet van 23 januari 2009, mee te delen aan de provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: De Heer provinciegouverneur, De GECORO, Afdelingshoofd Lotte Poncelet, Projectbegeleider Bart Bastijns. 10. Secretariaat NV Brouwerij Haacht:Voorstel van dadingsovereenkomst aan het bestuur. 11. Secretariaat Kennisgeving geldigverklaring van de verkiezing van 29 juni 2015 van de 2 leden van Herk-de-Stad voor de politieraad van de politiezone PZ Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herkde-Stad en Lummen. Dit punt wordt teruggetrokken omdat de dadingsovereenkomst dient herbekeken te worden in het licht van de nieuwe situatie met name de uitzetting van de uitbater door Brouwerij Haacht. Gelet op het besluit van 29 juni 2015 van de gemeenteraad houdende de verkiezing van de leden politieraad politiezone Diepenbeek/Halen/Hasselt/Herk-de-Stad/ Lummen/Zonhoven; Gelet op de verzending van het proces-verbaal overeenkomstig artikel 18bis van de wet van 7 december 1998 en artikel 15 van het koninklijk besluit van 20 december 2000 betreffende de verkiezing in elke gemeenteraad van de leden van de politieraad, in dubbel exemplaar, naar de deputatie; Gelet op de het afschrift van het besluit van 16 juli 2015 van de deputatie van de provincie Limburg, houdende de geldigverklaring van de verkiezing van 29 juni 2015 van de twee leden van Herk-de-Stad voor de politieraad van de politiezone PZ Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad en Lummen; BESLUIT: Kennis te nemen van de geldigverklaring van de verkiezing van 29 juni 2015, door de deputatie, van de twee leden van Herk-de-Stad voor de politieraad van de politiezone PZ Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad en Lummen. 12. Bijkomend agendapunt sp.a-fractie: Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de opvang van vluchtelingen. Raadslid Bert Moyaers vervoegt de vergadering. In toepassing van artikel 32 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen legt de heer Bert Moyaers, in zijn hoedanigheid van fractieleider van de fractie sp.a Herk-de-Stad, betreffende de opvang van vluchtelingen volgende vragen en interpellaties voor aan het College van Burgemeester en Schepenen. De aanhoudende stroom vluchtelingen die ons continent bereikt en doorkruist, laat weinigen onberoerd. Vanuit het stads- of O.C.M.W.-bestuur mochten wij noch de inwoners van onze stad tot dusver enige communicatie ontvangen aangaande het beleid dat de huidige meerderheid in deze thans voorstaat. sp.a Herk-de-Stad heeft dan ook enkele vragen i.v.m. de actuele opvang van vluchtelingen en meer bepaald i.v.m. de houding van de huidige bestuursmeerderheid in deze. Via de krant vernemen we dat er in Herk-de-Stad geen enkele bijkomende vluchteling zou zijn opgevangen. We zijn ons terdege bewust van het precair karakter van informatie die ons bereikt via de (ge-

14 schreven) pers en van de omzichtigheid die geboden is bij de interpretatie ervan. Thans bestaat nogal wat onduidelijkheid, respectievelijk twijfel, over de interpretatie van dat cijfer nul ; vandaar graag wat opheldering. Gelet op de antwoorden gegeven door schepen Karolien Grosemans: 1. Klopt het cijfer überhaupt? Is het zo dat er in het kader van de bijkomende opvang van de recente stroom vluchtelingen door het O.C.M.W. van Herk-de-Stad geen enkele bijkomende vluchteling wordt opgevangen? Neen dit klopt niet. Er werden geen bijkomende opvangplaatsen voorzien maar de opvangplaatsen die voorzien waren en waarvan er 7 leegstonden zijn nu allemaal ingevuld. Dit wil dus zeggen dat onze gemeente 7 vluchtelingen bijkomend opvangt. 2. Worden vluchtelingen middels een spreidingsplan door de Federale Overheid verdeeld over het grondgebied en aldus over de O.C.M.W. s van de verschillende steden en gemeenten in België? Of dienen die O.C.M.W. s zélf initiatief te nemen tot opvang, huisvesting en hulp van vluchtelingen? Neen want er is op dit ogenblik geen spreidingsplan. En neen we moeten geen initiatief nemen want FEDASIL verdeelt de vluchtelingen. 3. In geval de Federale Overheid een spreidingsplan hanteert: werden aan het O.C.M.W. van Herkde-Stad geen vluchtelingen toegewezen? Vermits er geen spreidingsplan is, kunnen er aan Herk-de-Stad geen vluchtelingen toegewezen worden in het kader van het spreidingsplan. 4. In geval het O.C.M.W. zélf initiatief dient te nemen tot opvang, huisvesting en hulp van vluchtelingen: heeft het O.C.M.W. van Herk-de-Stad een dergelijk initiatief genomen of heeft het O.C.M.W. van Herk-de-Stad daarentegen geen enkel initiatief genomen? Vermits wij bijkomend 7 asielzoekers opvangen sinds begin augustus leveren wij wel degelijk een bijdrage en deze bijdrage impliceert gigantisch veel bijkomend werk voor de bestaande ploeg personeel van het OCMW. Ik som even op: -intakegesprek in aanwezigheid van een tolk, vaak tot 2 of 3 keer toe wanneer blijkt dat de gevorderde tolk net niet het juiste dialect spreekt -de begeleiding bij de inschrijving in het bevolkingsregister -de begeleiding naar de verplichte lessen in het kader van de inburgering -het begeleiden bij het uitvoeren van huishoudelijke taken en het leren omgaan met elkaar, dit wil zeggen de andere in de LOI gevestigde vluchtelingen -het zoeken van een huisvesting na drie maanden -de begeleiding van de doorstroming naar de reguliere huurdersmarkt -.. Met andere woorden moeten we ons nu concentreren op de correcte opvang en begeleiding van de intussen bijkomend opgevangen vluchtelingen en daarna moeten we de budgettaire gevolgen hiervan in kaart brengen en aftoetsen met de budgettaire mogelijkheden van onze besturen. 5. In dit laatste geval: is dit veeleer toeval en te wijten aan factoren extern aan de problematiek (bv. drukte van de dag; vakantieperiode; )? Of is het gebrek aan initiatief tot opname van vluchtelingen een bewuste beleidsmatige keuze van het huidige O.C.M.W.-bestuur? We vangen dus wel degelijk vluchtelingen op, meer bepaald 7, sinds het op gang komen van de vluchtelingenstroom. BESLUIT:

15 Kennis te nemen van de vragen van de sp.a-fractie en de antwoorden hierop gegeven door schepen Karolien Grosemans. 13. Bijkomend agendapunt sp.a-fractie: Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de invoering van de tonnagebeperking in het binnenliggend gebied gelegen tussen de Getevallei, de gemeentegrens met Geetbets, de N2, de Diestsesteenweg, Dr. Vanweddingenlaan en de N716 (deze wegen niet inbegrepen). In toepassing van artikel 32 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen legt de heer Bert Moyaers, in zijn hoedanigheid van fractieleider van de fractie sp.a Herk-de-Stad, betreffende de invoering van de tonnagebeperking in het binnenliggend gebied gelegen tussen de Getevallei, de gemeentegrens met Geetbets, de N2, de Diestsesteenweg, Dr. Vanweddingenlaan en de N716 (deze wegen niet inbegrepen) volgende vragen en interpellaties voor aan het College van Burgemeester en Schepenen. Het college van burgemeester en schepenen nam meer tijd dan onze fractie lief was ter invoering van deze tonnagebeperking; goed bestede tijd ter vlekkeloze voorbereiding zou de positief ingestelde waarnemer kunnen denken. Niets is minder waar. De signalisatie blijkt ondoordacht en onvolledig aangebracht. De gevolgen zijn navenant: truckers belanden bij gebrek aan tijdige, accurate en duidelijke signalisatie op het aan tonnagebeperking onderhavige traject, zoeken zich vervolgens vaak radeloos een uitweg uit dit gebied en belanden daarbij niet zelden in kleine, smalle woonstraten. Met alle gevolgen vandien Nadat de bevoegde schepen van Openbare Werken Vanleeuw tijdens de vorige zitting van de gemeenteraad ootmoedig moest toegeven dat de huidige bestuursmeerderheid het mede door zijn fractie vorm en inhoud gegeven mobiliteitsplan niet zal uitvoeren (in casu de verkeersknip ter hoogte van de Rummenweg), kunnen wij ons vandaag niet van de indruk ontdoen dat zelfs de aangebrachte signalisatie in het kader van de tonnagebeperking ondoordacht of op z n minst onvolledig en/of ongelukkig lijkt te zijn gebeurd. Vandaar interpelleren wij het college van burgemeester en schepenen en in het bijzonder schepen van Openbare Werken Vanleeuw en leggen volgende pertinente vragen voor waarop wij ter zitting van 14 september concrete, correcte en gedetailleerde tekst en uitleg willen: Gelet op de antwoorden gegeven door schepen Mark Vanleeuw: De aangebrachte signalisatie voor de tonnagebeperking is aangebracht zoals besloten door deze gemeenteraad in haar zitting van 29/06/2015 ll. De invoer en de signalisatie ervan werd zorgvuldig voorbereid door onze mobiliteitsambtenaar in samenspraak met het diensthoofd technische dienst uitvoering, onze mobilteitsbegeleider van departement mobiliteit Vlaanderen en met de politie. - Door wie werd wanneer en waar tot de thans aangebrachte signalisatie besloten? Wie is hiervoor verantwoordelijk? De gemeenteraad in haar zitting van juli ll., waarvoor ik verwijs naar het verslag. - Was de aangebrachte signalisatie in detail voorwerp van bespreking en goedkeuring door de verkeerscommissie? Jazeker. Ze werd gunstig geadviseerd door de verkeerscommissie op 20/01/2015. Ik citeer: Tonnagebeperking: de voorkeur gaat uit naar een onmiddellijke uitvoering. De uitvoering van de heraanleg van het dorpsplein in Donk wordt niet afgewacht. - Is de aangebrachte signalisatie aangebracht conform de besluitvorming die hieromtrent vooraf-

16 gaand werd getroffen? Ze is wel degelijk conform in die zin dat ze volledig overeenstemt met de afbakening van het gebied in het mobilteitsplan en de conformiteit met de wegcode werd afgetast met de specialisten van de lokale politie. - Is er een formeel en schriftelijk gedetailleerd advies van de Politie m.b.t. de concreet aangebrachte signalisatie? De politie is lid van de verkeerscommissie en was partner bij de opmaak van het mobiliteitsplan. - Welke communicatie werd met betrekking tot de vigerende signalisatie gevoerd, intern en extern, rechtstreeks en algemeen? Er is gebruik gemaakt van alle gemeentelijke informatiekanalen; m.n.: -3540: september-oktober -Website: op homepage van 31 juli tot 5 september (op homepage gezet op de dag waarop de borden gezet zijn). Het door het schepencollege goedgekeurde reglement staat wel al online sinds 2 juli Facebook: 31 juli -Nieuwsflits Daarnaast werd het nog aangekondigd in de regionale kranten zoals Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws. Het probleem blijkt nu een probleem van voorsignalisatie op de N2. Hiervoor is toelating van wegen & verkeer nodig en dit is daar nog in behandeling. BESLUIT: Kennis te nemen van de vragen van de sp.a-fractie en de antwoorden hierop gegeven door schepen Mark Vanleeuw. 14. Bijkomend agendapunt sp.a-fractie: Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake de vervanging van de borden bebouwde kom. In toepassing van artikel 32 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen legt de heer Bert Moyaers, in zijn hoedanigheid van fractieleider van de fractie sp.a Herk-de-Stad, betreffende de vervanging van de borden bebouwde kom volgende vragen en interpellaties voor aan het College van Burgemeester en Schepenen. Per 1 juni 2015 dienden alle oude borden die de bebouwde kom aanduiden te zijn vervangen door de vernieuwde borden die naast de naam van de dorpskern tevens een achtergrond van een silhouet van huizen weergeven. Terwijl alle ons bekende steden en gemeenten tot tijdige vervanging van de borden overgingen, blijkt het huidige bestuur van Herk-de-Stad de noodzakelijkheid hiertoe om een of andere reden niet in te zien. Immers, de oude borden staan er tot op vandaag nog steeds. Niet zozeer het visuele verschil tussen het oude en het nieuwe verkeersbord stoort ons in deze; des te meer evenwel de vaststelling dat deze oude verkeersborden sinds 1 juni 2015 niet meer rechtsgeldig zijn en aldus verliezen ze elke juridische waarde. Bestuurders mogen in Herk-de-Stad in theorie de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur negeren(!) Vandaar interpelleren wij het college van burgemeester en schepenen en in het bijzonder schepen van Openbare Werken M. Vanleeuw en burgemeester B. Gruyters, verantwoordelijk voor de veiligheid en

17 openbare orde, en leggen volgende pertinente vragen voor waarop wij ter zitting van 14 september concrete, correcte en gedetailleerde tekst en uitleg willen: Gelet op de antwoorden gegeven door schepen Mark Vanleeuw: - Waarom werden de oude borden bebouwde kom niet vervangen? De borden werden overal vervangen. Het betreft 62 borden: o 14 in Donk o 19 in Schulen o 11 in Berbroek o 8 in Schakkebroek o 10 in Herk-de-Stad De borden werden aanbesteed via een beperkte prijsvraag van 1 tot 15 juli. Raming 3.150,84. 2 firma s werden uitgenodigd. Gegund aan de goedkooptste firma, m.n. ECS signalisatie bvba voor 3.087,82 (2% onder de raming). 3/8 goedkeuring CBS; 5/8 leverancier in kennis gesteld. Na de levering is er gestart met de plaatsing (7/9 tot 11/9), dus vandaag zijn alle borden vervangen. - Wie is hiervoor verantwoordelijk? Het gemeentebestuur. - Wie is juridisch aansprakelijk bij een ongeval binnen de bebouwde kom waarbij de factor snelheid van bepalende aard zou blijken te zijn? Het gemeentebestuur. Tenslotte betreur ik deze manier van vraagstelling voor een probleem dat zich niet stelt. Er zijn geen ongevallen gebeurd, dus het is achteraf gebleken een non issue. Daarenboven gaan onze agglomeratieborden steeds gepaard met een signalisatie van de 50 km/uur snelheidsbeperking via belijning. - Vindt het college van burgemeester en schepenen deze situatie niet getuigen van een verregaande vorm van roekeloos en slordig bestuur? Integendeel. Buiten de vertraging met 2 maanden; werden de borden geplaatst conform en met respect voor de wet op de overheidsopdrachten. Bijkomend agendapunt Wat denkt het college van burgemeester en schepenen hieraan te doen? En wanneer misschien? Niets meer, gelet op het feit dat alle borden werden geplaatst. BESLUIT: Kennis te nemen van de vragen van de sp.a-fractie en de antwoorden hierop gegeven door schepen Mark Vanleeuw. In toepassing van artikel 32 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen legt de heer

18 sp.a-fractie: Interpellatie van het stadsbestuur aangaande het beleid of het gebrek daaraan inzake het aanbrengen van wegmarkeringen. Bert Moyaers, in zijn hoedanigheid van fractieleider van de fractie sp.a Herk-de-Stad, betreffende het aanbrengen van wegmarkeringen volgende vragen en interpellaties voor aan het College van Burgemeester en Schepenen. Meerdere leden van onze fractie stellen vast dat de Technische Buitendienst van het stadsbestuur is overgegaan tot het aanbrengen van duidelijke wegmarkeringen (ter aanduiding van de geldende voorrang van rechts ; in casu het op het wegdek aangebrachte symbool met de driehoek met kruis). sp.a-herk-de-stad juicht elke vorm van duidelijke wegmarkering die de veiligheid en de openbare orde ten goede komt enthousiast toe. Thans stellen wij evenwel vast dat onze Technische Buitendienst lijkt stilgevallen met het aanbrengen van deze wegmarkeringen. Wij vinden ook nergens enige aanduiding van een beslissing, een concrete opdracht of een beleidsvisie hieromtrent. Het lijkt alsof men lukraak ergens van start gegaan is en vervolgens gestopt is omdat de verf op was. Dat roept bij onze fractie een aantal vragen op. Vandaar interpelleren wij het college van burgemeester en schepenen en in het bijzonder schepen van Openbare Werken M. Vanleeuw en burgemeester B. Gruyters, verantwoordelijk voor de veiligheid en openbare orde, en leggen volgende pertinente vragen voor waarop wij ter zitting van 14 september concrete, correcte en gedetailleerde tekst en uitleg willen: Gelet op de antwoorden gegeven door schepen Mark Vanleeuw: - Wie gaf opdracht tot het aanbrengen van deze wegmarkeringen? Waar vinden wij afschrift van de beslissing hiertoe? Opdracht gegeven door de schepen van Openbare werken, tevens waarnemend burgemeester op 20/7 - Wie bepaalt de volgorde (plaats) van de aan te brengen wegmarkering? Cf. de lijst in het werkbevel, uitvoeringsvolgorde bepaald door de uitvoerende diensten. - Worden er over het ganse grondgebied wegmarkeringen aangebracht of slechts deels? Prioritair werden de belangrijkste verkeersassen en kruispunten in de buurt van de ruilverkavelingswegen aangepakt, m.n. o Schulen: de Sint-Jorislaan en Beerbosstraat o Berbroek: uitrit Kerkhof o Herk-de-Stad: Keernestraat, Rummenweg, Kleine Kruisstraat, Vogelzang o Schakkebroek: Schoolstraat, Amandinaweg, Smolderstraat, Rode Kruisstraat, Terbermenweg o Donk > geen, owv traject Pastorijstraat/Dorpstraat/Korpsestraat is voorrangsweg. - Klopt het dat de Technische Buitendienst al dan niet voorlopig gestopt is met het aanbrengen van betreffende wegmarkeringen? De uitvoering gebeurt in functie van de beschikbaarheid van geleverde toestel, personeel en de weersomstandigheden. (Alex en Davy); 10 dagen in augustus en vanaf 1/9. - Is er een advies van de politie terzake? Neen. - Is er een advies van de verkeerscommissie terzake? Ja, in het verleden nav een vraag in de Kerkstraat destijds negatief geadviseerd. Gelet op recente ongevallen (o.m. 5/7 in de Keernestraat), andersluidend initiatief. Nadien positief advies voor het aanbrengen van grondmarkeringen in de St.-Jorislaan voor kruispunten met een slechte zichtbaarheid (20 januari 2015). Aandachtspunt vanuit politie: op

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 9. Vergadering van 29 september 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden en Vandersmissen, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege

Nadere informatie

9. Vergadering van 12 oktober 2015.

9. Vergadering van 12 oktober 2015. 9. Vergadering van 12 oktober 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats.

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van 14 december 2015 Aanwezig Verontschuldigd Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester;

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

1. Vergadering van 11 januari 2016.

1. Vergadering van 11 januari 2016. 1. Vergadering van 11 januari 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013 STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 23 december 2013 Aanwezig: Dames en Heren: Laurens Appeltans, Waarnemend Voorzitter,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

1. Vergadering van 12 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 12 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 12 januari 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden.

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester An Helsen - Schepen Benny Smets

Nadere informatie

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake;

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake; STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 2014 Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Het schepencollege aanvaardt de bestelaanvragen genummerd 2019/609 en 2019/611.

Het schepencollege aanvaardt de bestelaanvragen genummerd 2019/609 en 2019/611. BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 13 mei 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

4. Vergadering van 31 maart 2015.

4. Vergadering van 31 maart 2015. 4. Vergadering van 31 maart 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

1. Vergadering van 02 januari 2013.

1. Vergadering van 02 januari 2013. 1. Vergadering van 02 januari 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Appeltans Laurens, Voorzitter, Bart Gruyters, Burgemeester; Vandenrijt, Vanuytrecht, Raemaekers, Pauly, Boesmans, Vanleeuw, Spooren, Guypen,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Bert

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381.

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381. BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 maart 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG / / II. NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst

Nadere informatie

4. Easypost - Voorstel om in te tekenen op de raamovereenkomst van stad Brugge

4. Easypost - Voorstel om in te tekenen op de raamovereenkomst van stad Brugge INTERNE ZAKEN GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 28 mei 2018 Op verzoek van de voorzitter, namens

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG./ / I NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst overeenkomst DE PARTIJEN Tussen: het Vlaamse Gewest,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017 Raad voor maatschappelijk welzijn 28 juni 2017 1/8 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 28 juni 2017 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 2 1. OPSTARTEN VAN DE PROCEDURE TOT AANSTELLEN VAN EEN NIEUW COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Gemeenteraad van dinsdag 22 januari 2019. Jean-Pierre Nyns, Uittredend voorzitter van de raad Jo Roggen, Burgemeester Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 2013 tot bepaling van de nadere regels betreffende de organisatorische

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie