9. Vergadering van 12 oktober 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9. Vergadering van 12 oktober 2015."

Transcriptie

1 9. Vergadering van 12 oktober Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege en OCMW- voorzitter; Vandenrijt, Pauly, Boesmans, De Norre, Moyaers, Ector, De Waele, Orens, Berden, Graulus, Vanwing, Claes, Vanschoonbeek, Smeets, Lambrechts en Lowet; Raadsleden; Creten Nathalie, Stadssecretaris. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. Gelet op de vraag tot goedkeuring van het voorgaand verslag; Overwegende dat er geen concensus bereikt werd; Gelet op het voorstel van de voorzitter om over te gaan tot de stemming over de goedkeuring van het verslag: Naam en voornaam Voor Tegen Onthouding Laenen Michel Gruyters Bart Vanleeuw Mark Guypen Lo Berden Wim Vandersmissen Gert Vanuytrecht Louis Vandenrijt Noël Pauly Danny Boesmans Ivan De Norre Koen Moyaers Bert Ector Guido De Waele Sofie Orens Steve Berden Marijke Graulus Jimmy Vanwing Thomas Claes Kristof Vanschoonbeek Jan Smeets Niko Lambrechts Björn Gelet op de uitslag van de stemming:13 stemmen voor, 8 stemmen tegen en 1 onthouding. Het verslag van de voorgaande vergadering wordt goedgekeurd Fractieleider Bert Moyaers verantwoordt de onthouding van de sp.a-fractie als volgt: De sp.a-fractie onthoudt zich omdat ze het verslag tendentieus vinden en geen correcte weergave wat betreft de bijgevoegde agenda.

2 De Gemeenteraad: Secretariaat Kennisname van het ontslag van de heer Laurens Appeltans als gemeenteraadslid. 1. Gelet op het schrijven van 23 september 2015 van de heer Laurens Appeltans, waarbij hij zijn ontslag aanbiedt als gemeenteraadslid aan de voorzitter van de gemeenteraad; Overwegende dat in toepassing van artikel 15 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, het ontslag definitief is na ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de gemeenteraad; Overwegende dat de voorzitter het ontslag mocht ontvangen op 23 september 2015; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; KENNIS TE NEMEN VAN: Het ontslag van de heer Laurens Appeltans als gemeenteraadslid. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur. 2. Secretariaat Beëdiging van mevrouw Noëlla Lowet als gemeenteraadslid in opvolging van de heer Laurens Appeltans, ontslagnemend gemeenteraadslid. Overwegende dat de voorzitter van de gemeenteraad in kennis werd gesteld van het ontslag van de heer Laurens Appeltans bij schrijven van 23 september 2015; Overwegende dat er bijgevolg één mandaat van titelvoerende gemeenteraadslid vacant is en door aanstelling van één opvolger in de vacature moet worden voorzien; Overwegende dat de heer Laurens Appeltans ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 op de kandidaatlijst nr. 2 N-VA NIEUW verkozen werd en dat op dezelfde kandidaatlijst nr. 2 mevrouw Noëlla Lowet als zevende in aanmerking komend opvolger (zevende opvolger) verkozen werd, wat blijkt uit het proces-verbaal van het hoofdbureau van de verkiezingen van de gemeente Herkde-Stad van 14 oktober 2012; Overwegende dat blijkt uit de voorgelegde documenten dat mevrouw Noëlla Lowet sedert de verkiezing zonder enige onderbreking aan de eisen van verkiesbaarheid heeft voldaan en dat zij zich niet bevindt in één van de gevallen van onverenigbaarheid met het mandaat van gemeenteraadslid; Gelet op artikel 16 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen; Overwegende dat de geloofsbrieven, overeenkomstig artikel 7 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 onderzocht werden; Overwegende dat uit het onderzoek van de geloofsbrieven van mevrouw Noëlla Lowet door de gemeenteraad, zoals voorgeschreven in artikel 7, 2 en artikel 10 van het Gemeentedecreet, blijkt dat mevrouw Noëlla Lowet voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden; BESLUIT: De geloofsbrieven van mevrouw Noëlla Lowet goed te keuren.

3 Voor haar aanstelling als titelvoerend gemeenteraadslid, haar uit te nodigen de eed af te leggen, zoals bepaald in artikel 7 van het gemeendecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen. Op verzoek van de Voorzitter vervoegt mevrouw Noëlla Lowet hierop de vergadering en legt in handen van de voorzitter van de gemeenteraad de eed af: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen. Van deze eedaflegging wordt proces-verbaal opgesteld. Mevrouw Noëlla Lowet is derhalve aangesteld als gemeenteraadslid en neemt deel aan de beraadslagingen van de gemeenteraad. Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan de Vlaamse regering. 3. Bepaling van de gemeentelijke dotatie aan de hulpverleningszone Zuid-West Limburg voor het jaar Aanleiding en doel Elke gemeenteraad dient in haar begroting de gemeentelijke dotatie te voorzien aan de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Juridische overwegingen De wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, inclusief latere wijzigingen, inzonderheid artikels 67,68 en 120 en volgende. De wet van 3 augustus 2012 betreffende de wijziging van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid en de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming. Gelet op het koninklijk besluit van 2 februari 2009 tot vaststelling van de territoriale afbakening van de hulpverleningszones; Feitelijke overwegingen De verdeelsleutel vastgelegd bij beslissing van de gouverneur dd. 15/12/2014. De beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 22 december 2014 houdende het aantekenen van beroep bij de minister tegen deze beslissing en vervolgens bij de Raad van State. De beslissing van de gemeenteraad van 12 januari 2015 tot het aantekenen van beroep tegen de beslissing van de gouverneur tot vastlegging van de nieuwe gemeentelijke bijdrage. De gemeentelijke dotatie wordt bepaald als het aandeel volgens de verdeelsleutel in de begroting van de hulpverleningszone. De raming van het de totale gemeentelijke dotatie in de begroting 2016 voor de hulpverleningszone Zuid West Limburg werd door de zoneraad van 7 september 2015 vastgelegd op Door de toepassing van de door de gouverneur vastgelegde verdeelsleutel op de raming wordt de gemeentelijke dotatie voor Herk-de-Stad bepaald op een bedrag van ,7EUR. Aangezien de stad Herk-de-Stad de beslissing van de gouverneur betwist. Een goedkeuring van deze raming van de gemeentelijke dotatie op basis van de verdeelsleutel vastgelegd bij de beslissing van de gouverneur van is dan ook tegenstrijdig met de vroeger door de gemeenteraad en college ingenomen standpunt en dit in afwachting van een uitspraak van de raad van state over deze aangevochten beslissing van de gouverneur. Financiële overwegingen

4 Gelet op de verdeelsleutel in de hulpverleningszone Zuid - West Limburg en de raming van de begroting 2016 wordt de gemeentelijke dotatie van de gemeente bepaald op ,7EUR. Gelet op de verdeelsleutel in de hulpverleningszone Zuid-West Limburg en de raming van de begroting 2016 van de hulpverleningszone, wordt de gemeentelijke dotatie 2016 aan de hulpverleningszone Zuid-West Limburg, vastgelegd op ,7 EUR, niet goedgekeurd. De gemeentelijke dotatie vast te stellen door de verdeelsleutel goedgekeurd in de gemeenteraad van 10 november 2014 toe te passen op de geraamde totale gemeentelijke dotatie in de begroting 2016 voor de hulpverleningszone Zuid West Limburg zoals vastgelegd door de zoneraad van 7 september 2015 op en dus een gemeentelijke dotatie van ,18EUR goed te keuren. Artikel 3. De gemeentelijke dotatie wordt voorzien in de gemeentelijke begroting 2016 onder artikel / Budgetwijziging en wijziging Meerjarenplan kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het meerjarenplan van kerkfabriek O.LV. Geboorte Berbroek, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 9 september 2013; Gelet op de door de kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek voorgestelde budgetwijziging nr. 1 dienstjaar 2015; Gelet op de beleidsnota bij de vermelde budgetwijziging; Gelet op de ontvangst dd. 26 augustus 2015 van de meerjarenplanwijziging van kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek; Gelet op de beperkte aanpassing van de exploitatietoelage in het Budget 2015; exploitatietoelagen voorgaande wijziging nieuw totaal O.L.V. Geboorte Berbroek , , ,53 TOTAAL: , , ,53 Gelet op de beperkte aanpassing van de exploitatietoelage in het Meerjarenplan; exploitatietoelagen O.L.V. Geboorte Berbroek 9.955, , , ,00 TOTAAL: 9.955, , , ,00 De hogervermelde budgetwijziging van de kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek goed te keuren.

5 De hogervermelde Meerjarenplanwijziging voor 2015 tot en met 2019 goed te keuren. _ 5. Budgetwijziging en wijziging Meerjarenplan kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het meerjarenplan van kerkfabriek O.LV. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 14 oktober 2013; Gelet op de door de kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek voorgestelde budgetwijziging nr. 1 dienstjaar 2015; Gelet op de financiële nota bij de vermelde budgetwijziging; Gelet op de ontvangst dd. 26 augustus 2015 van de meerjarenplanwijziging van kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek; Gelet op de beperkte aanpassing van de exploitatietoelage in het Budget 2015; exploitatietoelagen voorgaande wijziging nieuw totaal O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek , , ,51 TOTAAL: , , ,51 Gelet op de beperkte aanpassing van de exploitatietoelage in het Meerjarenplan; exploitatietoelagen O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek , , , ,64 TOTAAL: , , , ,64 De hogervermelde budgetwijziging van de kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek goed te keuren. De hogervermelde Meerjarenplanwijziging voor 2015 tot en met 2019 goed te keuren. 6. Budgetwijziging kerkfabriek Sint-Martinus Herkde-Stad. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op de door de kerkfabriek Sint-Martinus Herk-de-Stad van 22 september 2015 voorgestelde budgetwijziging nr. 1 dienstjaar 2015; Gelet op de kennisname van het Centraal Kerkbestuur van 23 september 2015; Gelet op de beperkte aanpassing van de exploitatietoelage in het Budget 2015; exploitatietoelagen voorgaande wijziging nieuw totaal Sint-Martinus Herk-de-Stad 0, ,41 303,41 TOTAAL: 0, ,41 303,41

6 Gelet op de verhoging van de investeringstoelage goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 14 september 2015 in het gemeentelijk budget; investeringstoelagen voorgaande wijziging nieuw totaal Sint-Martinus Herk-de-Stad 0, , ,00 TOTAAL: 0, , ,00 Overwegende dat de verhogingen voornamelijk te wijten zijn aan het dossier renovatie kerk Herk-de- Stad : opstijgend vocht + beheersplan; De hogervermelde budgetwijziging nr. 1 van de kerkfabriek Sint-Martinus Herk-de-Stad dienstjaar 2015, goed te keuren. _ Goedkeuring budget 2016 kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek. 7. Ingevolge artikel 46 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten dient een kerkraad jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget voor het volgende boekjaar vast te leggen; Gelet op de artikelen 46 tot en met 49 van het bovengenoemde decreet van 7 mei 2004; Gelet op art. 151 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere aanpassingen; Gelet op het budget van 2016 goedgekeurd door de kerkraad van de Kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek op 22 juni 2015; Gelet op het gunstig advies (mits opmerking) van het Bisdom Hasselt dato 10 augustus 2015; Gelet op de kennisname van het Centraal Kerkbestuur van 29 juni 2015; Overwegende dat de gemeentelijke bijdrage van 0,00 opgenomen in het budget 2016 lager is dan de vooropgestelde bijdrage in het meerjarenplan van ,00 (voornamelijk doordat er van wordt uitgegaan dat er in 2016 nog geen terugbetaling van de lening in het kader van het nieuwe project dient te gebeuren) en lager dan de vooropgestelde bijdrage in het gewijzigd meerjarenplan van 9.955,00 ; Het budget 2016 van de Kerkfabriek O.L.V. Geboorte Berbroek, goed te keuren met een gemeentelijke bijdrage van 0,00 in exploitatie. Goedkeuring budget 2016 kerkfabriek O.L.V. Geboorte Donk. 8. Ingevolge artikel 46 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten dient een kerkraad jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget voor het volgende boekjaar vast te leggen; Gelet op de artikelen 46 tot en met 49 van het bovengenoemde decreet van 7 mei 2004; Gelet op art. 151 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere aanpassingen; Gelet op het budget van 2016 goedgekeurd door de kerkraad van de Kerkfabriek O.L.V. Geboorte Donk

7 op 16 juni 2015; Gelet op het gunstig advies (mits opmerking) van het Bisdom Hasselt dato 10 augustus 2015; Gelet op de kennisname van het Centraal Kerkbestuur van 17 juni 2015; Overwegende dat de gemeentelijke bijdrage van ,76 opgenomen in het budget 2016 lager is dan de vooropgestelde bijdrage in het meerjarenplan van ,17 (overschot 2014 groter dan verwacht); Overwegende dat de investeringstoelage 2016 de som van 5.000,00 bedraagt, Het budget 2016 van de Kerkfabriek O.L.V. Geboorte Donk, goed te keuren met een gemeentelijke bijdrage van ,76 in exploitatie en 5.000,00 in investeringen. 9. Goedkeuring budget 2016 kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek. Ingevolge artikel 46 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten dient een kerkraad jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget voor het volgende boekjaar vast te leggen; Gelet op de artikelen 46 tot en met 49 van het bovengenoemde decreet van 7 mei 2004; Gelet op art. 151 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere aanpassingen; Gelet op het budget van 2016 goedgekeurd door de kerkraad van de Kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek op 13 augustus 2015; Gelet op het gunstig advies (mits opmerking) van het Bisdom Hasselt dato 27 augustus 2015; Gelet op de kennisname van het Centraal Kerkbestuur van 22 augustus 2015; Overwegende dat de gemeentelijke bijdrage van ,63 opgenomen in het budget 2016 lager is dan de vooropgestelde bijdrage in het gewijzigd meerjarenplan van ,95 (overschot 2014 groter dan verwacht); Het budget 2016 van de Kerkfabriek O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Schakkebroek, goed te keuren met een gemeentelijke bijdrage van ,63 in exploitatie. 10. Goedkeuring budget 2016 kerkfabriek Sint-Jan-De- Doper Schulen. Ingevolge artikel 46 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten dient een kerkraad jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget voor het volgende boekjaar vast te leggen; Gelet op de artikelen 46 tot en met 49 van het bovengenoemde decreet van 7 mei 2004; Gelet op art. 151 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere aanpassingen; Gelet op het budget van 2016 goedgekeurd door de kerkraad van de Kerkfabriek Sint-Jan-De-Doper

8 Schulen op 25 augustus 2015; Gelet op het gunstig advies van het Bisdom Hasselt dato 10 augustus 2015; Overwegende dat de gemeentelijke bijdrage van ,26 opgenomen in het budget 2016 lager is dan de vooropgestelde bijdrage in het gewijzigd meerjarenplan van ,00 (overschot 2014 groter dan verwacht); Het budget 2016 van de Kerkfabriek Sint-Jan-De-Doper Schulen, goed te keuren met een gemeentelijke bijdrage van ,26 in exploitatie. 11. Goedkeuring budget 2016 kerkfabriek Sint-Martinus Herk-de-Stad. Ingevolge artikel 46 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten dient een kerkraad jaarlijks op basis van het meerjarenplan het budget voor het volgende boekjaar vast te leggen; Gelet op de artikelen 46 tot en met 49 van het bovengenoemde decreet van 7 mei 2004; Dienst Cultuur Definitieve goedkeuring nieuwe straatnamen. 12. Gelet op art. 151 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere aanpassingen; Gelet op het budget van 2016 goedgekeurd door de kerkraad van de Kerkfabriek Sint-Martinus Herkde-Stad op 23 juni 2015; Gelet op het gunstig advies (mits opmerking) van het Bisdom Hasselt dato 10 augustus 2015; Gelet op de kennisname van het Centraal Kerkbestuur van 26 juni 2015; Overwegende dat de gemeentelijke bijdrage van 0,00 opgenomen in het budget 2016 lager is dan de vooropgestelde bijdrage in het meerjarenplan van 632,00 (overschot 2014 groter dan verwacht); Overwegende dat de investeringstoelage 2016 de som van 7.500,00 bedraagt; Het budget 2016 van de Kerkfabriek Sint-Martinus Herk-de-Stad, goed te keuren met een gemeentelijke bijdrage van 0,00 in exploitatie en 7.500,00 in investering. _ Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 29 juni 2015 waarbij a. is kennisgenomen van volgende drie straatnamen : - Trompetweg = verbindingsweg tussen de Guldensporenlaan en de parking aan sportcentrum Herkules een naam die reeds volledig is ingeburgerd bij de bevolking - Kleine Piepelstraat = verbindingsweg tussen de Begijnen Beussenveldweg en de Rummenweg - Oude Torenweg = verbindingsweg tussen de Kiezelweg en de Kerkstraat b. is ingestemd met volgende lijst van te officialiseren straatnamen : Bammerveldweg, Beckersvaart, Begijnen Beussenveldweg, Bommerbergweg, Daelemstraat, Gebruiksweg, Hoogbosstraat, Klein-Grootveldweg, Kloosterbosweg, Langdonkenstraat, Mielenveldweg, Op de heuvel, Scoutsweg, Slapersstraat, Sleersenveldweg, Steenheuvelstraat, Tweevoortstraat, Weg naar Spalbeek, Winterbeekweg, Pater Vanwingplein en Alenus-Hermansplein;

9 Overwegende dat er geen bezwaren zijn ingediend tegen de benamingen Kleine Piepelstraat en Oude Torenstraat tijdens het openbaar onderzoek dat werd uitgevoerd tussen 1 juli en 1 augustus 2015; Gelet op de werknota ( ) van VVSG i.v.m. straatnaamgeving en huisnummering; Gelet op het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen (B.S ), gewijzigd bij: Decr. 01/07/1987 houdende wijziging van het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen, B.S. 01/09/1987; Decr. 04/02/1997 tot wijziging van het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen, B.S. 25/02/1997; Decr. 29/11/2002 houdende wijziging van het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen, B.S. 17/12/2002 Gelet op de beslissing van het schepencollege van 31 augustus 2015; Overwegende dat de uiteindelijke beslissing toekomt aan de gemeenteraad; De twee volgende nieuwe straatnamen definitief goed te keuren : - Trompetweg = verbindingsweg tussen de Guldensporenlaan en de parking aan sportcentrum Herkules - Oude Torenweg = verbindingsweg tussen de Kiezelweg en de Kerkstraat. De lijst met volgende te officialiseren straatnamen definitief goed te keuren : Bammerveldweg, Beckersvaart, Begijnen Beussenveldweg, Bommerbergweg, Daelemstraat, Gebruiksweg, Hoogbosstraat, Klein-Grootveldweg, Kloosterbosweg, Langdonkenstraat, Mielenveldweg, Op de heuvel, Scoutsweg, Slapersstraat, Sleersenveldweg, Steenheuvelstraat, Tweevoortstraat, Weg naar Spalbeek, Winterbeekweg, Pater Vanwingplein en Alenus-Hermansplein. Artikel 3. De naam Kleine Piepelstraat = verbindingsweg tussen de Begijnen Beussenveldweg en de Rummenweg voorlopig niet goed te keuren. Artikel 4. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - de Dienst Ruimtelijke Ordening, -Wilfried Ramaekers, afdelingshoofd Vrije Tijd. 13. Vrije Tijd Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze 'Herinrichting speeltuin Olmenhof'. _ Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht;

10 Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat in het kader van de opdracht Herinrichting speeltuin Olmenhof een bestek met nr werd opgesteld door de Dienst logistiek, veiligheid en preventie in samenwerking met de dienst Jeugd; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,00 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van , op budgetcode / /IE-13 (actie GBB-CBS); Gelet op de stemming over het algehele besluit: Naam en voornaam Voor Tegen Onthouding Laenen Michel Gruyters Bart Vanleeuw Mark Guypen Lo Berden Wim Vandersmissen Gert Vanuytrecht Louis Vandenrijt Noël Pauly Danny Boesmans Ivan De Norre Koen Moyaers Bert Ector Guido De Waele Sofie Orens Steve Berden Marijke Graulus Jimmy Vanwing Thomas Claes Kristof Vanschoonbeek Jan Smeets Niko Lambrechts Björn Lowet Noëlla

11 BESLUIT met 14 stemmen voor en 9 onthoudingen: Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht Herinrichting speeltuin Olmenhof, opgesteld door de Dienst logistiek, veiligheid en preventie in samenwerking met de dienst Jeugd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,00 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 3. Volgende firma s worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Eibe, Pastoor Claesenstraat 1 te 2440 Geel - Kompan, Bosstraat 15 te 8780 Oudenaarde - Sablo, Veldenstraat 14 te 2470 Retie - PHG BVBA, Florivalstraat 12 te 3040 Ottenburg - SPEELSR BVBA, Lintsesteenweg 40 te 2540 Hove -Claeys Tuinhoutconstructies, Industrieterrein, Cijnsbroek Stevoort - Hasselt. Artikel 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van , op budgetcode / /IE-13 (actie GBB-CBS). Artikel 5. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Dienst Financien, - Dienst Logistiek, veiligheid en preventie, - Afdelingshoofd Vrije tijd. _ Fractieleider Bert Moyaers verantwoordt de onthouding van de sp.a-fractie als volgt: De sp.a-fractie onthoudt zich niet omdat we tegen de realisatie van deze speeltuin in het Olmenhof zijn, integendeel. We vinden het echter jammer dat dit enkele jaren geleden voor de leden van de huidige meerderheid niet mogelijk bleek. Bovendien vinden we dat het voorziene budget niet voldoende is om een volwaardige speeltuin te ontwikkelen. _ De Voorzitter sluit de vergadering op maandag 12 oktober 2015 om uur. Herk-de-Stad, 12 oktober In opdracht: De Secretaris, NAMENS DE GEMEENTERAAD: De Voorzitter,

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 9. Vergadering van 29 september 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden en Vandersmissen, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege

Nadere informatie

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats.

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van 14 december 2015 Aanwezig Verontschuldigd Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester;

Nadere informatie

1. Vergadering van 12 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 12 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 12 januari 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

1. Vergadering van 11 januari 2016.

1. Vergadering van 11 januari 2016. 1. Vergadering van 11 januari 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013 STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 23 december 2013 Aanwezig: Dames en Heren: Laurens Appeltans, Waarnemend Voorzitter,

Nadere informatie

6. Vergadering van 11 mei 2015.

6. Vergadering van 11 mei 2015. 6. Vergadering van 11 mei 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Igor Philtjens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Filip Vanvinckenroye, Ingrid Loix, André Vanhex, Cindy Vandormael, Anita Reekmans en Frank Vroonen,

Nadere informatie

1 Bijkomend agendapunt Open Vld-fractie: Smartphone-app voor Herkde-Stad

1 Bijkomend agendapunt Open Vld-fractie: Smartphone-app voor Herkde-Stad Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 09 oktober 2017 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig / Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters,

Nadere informatie

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake;

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake; STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 2014 Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart,

Nadere informatie

8. Vergadering van 9 september 2013.

8. Vergadering van 9 september 2013. 8. Vergadering van 9 september 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

1 Kennis te nemen van de tijdelijke verhindering als gemeenteraadslid van de heer Koen De Norre, eventuele verlenging.

1 Kennis te nemen van de tijdelijke verhindering als gemeenteraadslid van de heer Koen De Norre, eventuele verlenging. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 14 mei 2018 Aanwezig Verontschuldigd Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters, Burgemeester

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

7. Vergadering van 29 juni Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

7. Vergadering van 29 juni Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 7. Vergadering van 29 juni 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van

Nadere informatie

5. Vergadering van 12 mei 2014.

5. Vergadering van 12 mei 2014. 5. Vergadering van 12 mei 2014. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

2. Vergadering van 11 februari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

2. Vergadering van 11 februari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 2. Vergadering van 11 februari 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen, Vanuytrecht en Grosemans, Schepenen; Vandenrijt,

Nadere informatie

4. Vergadering van 31 maart 2015.

4. Vergadering van 31 maart 2015. 4. Vergadering van 31 maart 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

1. Vergadering van 02 januari 2013.

1. Vergadering van 02 januari 2013. 1. Vergadering van 02 januari 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Appeltans Laurens, Voorzitter, Bart Gruyters, Burgemeester; Vandenrijt, Vanuytrecht, Raemaekers, Pauly, Boesmans, Vanleeuw, Spooren, Guypen,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Aanstelling personeel

Aanstelling personeel Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 08 oktober 2018 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters,

Nadere informatie

2. Vergadering van 15 februari 2016.

2. Vergadering van 15 februari 2016. 2. Vergadering van 15 februari 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

5. Vergadering van 8 mei Raadslid Danny Pauly vervoegt de vergadering bij de behandeling van agendapunt 2.

5. Vergadering van 8 mei Raadslid Danny Pauly vervoegt de vergadering bij de behandeling van agendapunt 2. 5. Vergadering van 8 mei 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

8. Vergadering van 14 september Raadslid Orens Steve vervoegt de vergadering bij behandeling van agendapunt 7.

8. Vergadering van 14 september Raadslid Orens Steve vervoegt de vergadering bij behandeling van agendapunt 7. 8. Vergadering van 14 september 2015. Aanwezig: Laenen Michel, Voorzitter; Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege

Nadere informatie

4. Vergadering van 15 april 2013.

4. Vergadering van 15 april 2013. 4. Vergadering van 15 april 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Berden, Vandersmissen, Vanuytrecht en Grosemans, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381.

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381. BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 maart 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Bijkomend agendapunt vooraf

Bijkomend agendapunt vooraf Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 12 maart 2018 Aanwezig Verontschuldigd / Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters, Burgemeester

Nadere informatie

Onderzoeken geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid.

Onderzoeken geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid. Zitting van 26 mei 2014 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

8. Vergadering van 10 november Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

8. Vergadering van 10 november Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 8. Vergadering van 10 november 2014. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

2. Vergadering van 10 februari 2014.

2. Vergadering van 10 februari 2014. 2. Vergadering van 10 februari 2014. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Appeltans,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 De voorzitter van de gemeenteraad nodigt u uit op de volgende vergadering van de gemeenteraad. De vergadering heeft plaats op donderdag

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

9. Vergadering van 14 oktober 2013.

9. Vergadering van 14 oktober 2013. 9. Vergadering van 14 oktober 2013. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen, Vanuytrecht en Grosemans, Schepenen; Vandenrijt,

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

8. Vergadering van 12 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

8. Vergadering van 12 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 8. Vergadering van 12 september 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd.

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers, L.

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

1 Bepaling van de gemeentelijke dotatie aan de hulpverleningszone Zuid- West Limburg voor het jaar 2018.

1 Bepaling van de gemeentelijke dotatie aan de hulpverleningszone Zuid- West Limburg voor het jaar 2018. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 13 november 2017 Aanwezig Verontschuldigd Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters, Burgemeester

Nadere informatie

9. Vergadering van 8 december 2014.

9. Vergadering van 8 december 2014. 9. Vergadering van 8 december 2014. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Bert

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

11. Vergadering van 14 december 2015. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

11. Vergadering van 14 december 2015. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 11. Vergadering van 14 december 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

1 Aanvullend agendapunt N-VA-fractie. Procedure aanstelling algemeen directeur.

1 Aanvullend agendapunt N-VA-fractie. Procedure aanstelling algemeen directeur. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig / Paul Buekers, Voorzitter Bert Moyaers,

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 18 DECEMBER 2013

GEMEENTERAADSZITTING 18 DECEMBER 2013 302 GEMEENTERAADSZITTING 18 DECEMBER 2013 Aanwezig: Paul CARION Hugo LEROY Denis DIERICK, Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE Gilles VAN HENDE Marc VAN WITTENBERGE, Willy BENOOT,

Nadere informatie

Het verslag van de vergadering van 14 januari 2019 wordt zonder opmerkingen aanvaard.

Het verslag van de vergadering van 14 januari 2019 wordt zonder opmerkingen aanvaard. 1 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 23 januari 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie