Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei podium Mozaïek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei podium Mozaïek"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei podium Mozaïek 83 stemgerechtigde leden bij aanvang van de vergadering. 20:00 Welkom Tania heet de leden welkom en geeft aan dat Dick de vergadering namens het bestuur zal voorzitten. 20:02 Vaststellen Agenda Vastgesteld 20:05 Vaststellen notulen Algemene Ledenvergadering 14 september 2017 Vastgesteld 20:10 Voordracht secretaris federatiebestuur GroenLinks Amsterdam Rocco licht als voorzitter van de kandidatencommissie de voordracht toe. De kandidatencommissie doet geen meervoudige voordracht, aangezien maar 1 sollicitant zich heeft gemeld: Maarten Prot. Hij is al sinds november 2017 in het bestuur actief als interim-secretaris. Maarten licht vervolgens zijn kandidaatstelling toe. Er vindt een gesloten stemming plaats. 20:20 Presentatie financieel jaaroverzicht 2017 Arthur presenteert het financieel jaaroverzicht Door de groei van het aantal leden en een groter aantal Tweede Kamerleden is er veel meer geld beschikbaar voor Amsterdam. Een deel hiervan is gebruikt voor het campagnefonds euro is naar de federatie gegaan. Ook een deel van de afdelingen heeft extra geld in het campagnefonds gestort. In totaal zat er ruim euro in het campagnefonds. Hiervan is in 2017 ongeveer euro uitgegeven. De rest is besteed in de eerste maanden van Vraag: wat is er gebeurd met de euro voor de federatie? Antwoord Arthur: dit geld is besteed aan bestuur, partij, campagne (vooral de huur van het campagnepand) en het voortraject richting de gemeenteraadsverkiezingen. Vraag: hoe staat het bestuur tegenover de euro overschot? Antwoord Arthur: de federatie had voorheen een laag eigen vermogen; nu, na aanvulling van het overschot, is er weer een gezonde situatie. De kascommissie heeft het jaaroverzicht goedgekeurd. De kascommissie, bestaande uit Jacco van Vliet en Govert de Wit, heeft zich beschikbaar gesteld voor het komend jaar. De leden gaan hiermee per acclamatie akkoord. De leden gaan per acclamatie akkoord met het financieel jaaroverzicht. Tevens verlenen de leden per acclamatie de penningmeester decharge.

2 20:30 Uitslag verkiezing secretaris 83 leden hebben gestemd over het benoemen van Maarten Prot tot secretaris. 79 leden stemmen voor, 1 lid stemt tegen, 3 leden onthouden zich van stemming. Hiermee is Maarten Prot officieel benoemd tot secretaris voor een periode van 2 jaar. 20:35 Boot Canal Parade Rocco geeft aan dat GroenLinks de enige politieke partij is die met een boot mee zal varen op de Canal Parade, omdat GroenLinks als enige een inhoudelijk voorstel heeft gedaan. Op de boot zal aandacht komen voor de activisten van de Istanbul Pride. Om een aantal van deze activisten naar Nederland te halen is geld nodig. Rocco roept de leden op na afloop van de ALV geld te doneren via een loterij. De hoofdprijs is een lunch met een raadslid naar keuze. Mochten leden nog slaapplaatsen hebben voor de activisten, dan graag even contact opnemen met RozeLinks. 5 minuten pauze 20:40 Bespreking coalitieakkoord Een nieuwe lente en een nieuw geluid Rutger en Femke lichten het coalitieakkoord namens de fractie toe. Rutger geeft aan dat de onderhandelingen goed zijn verlopen. Met vier partijen onderhandelen is af en toe best lastig, maar er zijn nooit heel grote twistpunten geweest. Wel zijn er een aantal lastige thema s, denk aan Schiphol en het woondossier. De afdruk van GroenLinks is echter op elke pagina van het akkoord terug te vinden. Femke licht toe dat het akkoord bewust geen uitruil-akkoord is geworden. Er staan veel grote ambities in die de partijen samen waar willen maken. Voor haar was het onderwerp financiën pittig omdat de financiële kaders krap waren. Uiteindelijk is besloten tot hogere inkomsten voor de gemeente door toerisme zwaarder te belasten en door lastenverzwaringen door te voeren. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen. Hieronder een korte weergave van de vragen die gesteld zijn en de antwoorden die Rutger en Femke gaven. Algemeen Vraag: Hoe zit het met het onderling vertrouwen tussen de partijen? Is daar over gesproken tijdens het proces? Antwoord Rutger: Dit was meteen bij aanvang van de besprekingen een belangrijk thema. Er hebben veel gesprekken plaatsgevonden, met name met D66. Tijdens het hele proces is er slechts 1 keer iets gelekt. Femke: met VVD zouden de besprekingen heel anders zijn verlopen. Vraag: Is dit college er voor alle Amsterdammers? Antwoord Rutger: je maakt als college beleid voor alle Amsterdammers, maar dat betekent niet dat alle Amsterdammers hier tevreden over zullen zijn. De verwachting is dat rechts hard tegen het college in zal gaan. Vraag: wat in het akkoord is over vier jaar duurzaam, dat wil zeggen niet terug te draaien?

3 Antwoord Rutger: De ambitie van dit college is niet om slechts één periode te besturen. Over vier jaar is een aantal beleidsthema s op de agenda gezet waar het volgende college mee verder zal moeten: de autoluwe binnenstad, de energietransitie, betere ondersteuning voor mensen in een achterstandspositie, meer verbondenheid tussen Amsterdammers onderling, en meer zeggenschap voor Amsterdammers. Vraag: Hoe verloopt het contact met Denk? Antwoord Rutger: In de campagne is goed samengewerkt met Denk. De fractie heeft besloten niet te willen besturen met Denk, vanwege de stigmatisering van parlementariërs met een Turks-Nederlandse achtergrond door de landelijke partijleiding van Denk. Thema s bouwen en wonen, mobiliteit Vraag: kan er een toelichting komen op de verhoudingen in nieuwbouw? Deze is onduidelijk, en zou ook in de beeldvorming naar buiten duidelijker moeten worden toegelicht. Antwoord Rutger: De percentages moeten nog verder worden uitgewerkt. Een klein deel wordt 40/40/20, maar in nieuwbouw zitten allerlei variaties. Het college probeert te bereiken dat het aandeel sociale- en middenhuur toeneemt. De verkoop van sociale huurwoningen wordt stopgezet, en er zal meer gebouwd gaan worden. Vraag: op het thema mobiliteit mis ik concrete maatregelen. Wat zijn alternatieven voor de auto? Antwoord Rutger: De binnenstad wordt autoluw. In het centrum is als alternatief de Noord-Zuidlijn voorhanden. Er wordt gedacht aan hubs en innovatie als het gaat om distributie van goederen. Voor de autoluwe binnenstad zijn er verschillende plannen; deze worden de komende periode verder uitgewerkt. Vraag: hoe voorkom je dat de woonlasten voor lage inkomens stijgen met de klimaatambities die in het akkoord staan? Antwoord Rutger: Er is compensatie voor de lage inkomens beschikbaar. Vraag: is er iets bekend over de komst van een fietsbrug richting Noord aan de westkant? Antwoord Rutger: Dit staat niet in het akkoord. Vraag: per wanneer stopt de verkoop van sociale huurwoningen? Antwoord Rutger: Nu alleen nog bij hoge uitzonderingen, vanaf 19 is het streven de verkoop helemaal stop te zetten. Vraag: is het gelukt de parkeervergunningen voor bewoners van de stad te verhogen? Antwoord Rutger: Nee, dat punt is niet binnengehaald. Vraag: ik mis de voetganger in het dossier mobiliteit. Wordt het niet tijd een integrale bereikbaarheidsstrategie te maken buiten de fiets om? Antwoord Rutger: dit punt is wel aanwezig in het coalitieakkoord.

4 Vraag: Zijn er afspraken gemaakt over de warmte van Nuon? Antwoord Rutger: jazeker, dat staat in het akkoord. Thema participatie/inspraak Vraag: Er ligt een ambitieuze agenda voor de stadsdelen. Hoe wordt dit ingevuld? Antwoord Rutger: Het antwoord ligt bij de burgers. Hoe dit ingevuld wordt, is nu nog niet bekend. Ook andere partijen zijn geïnspireerd om dit thema op te pakken. Vraag: Op welke manier wordt het ondernemersklimaat / ondersteunen van startups gestimuleerd? Antwoord Rutger: Via Right to Challenge, via een fonds voor maatschappelijk initiatief, en via buurtbudgetten. Thema financiën Vraag: hoe wordt er 15 miljoen bezuinigd? Antwoord Femke: dit is aan de wethouder Financiën. Het moet nog nader worden ingevuld. Maar de verwachting is dat dat tegen die tijd goed gaat lukken, ook omdat we vermoeden dat het bedrag voor nominale compensatie aan de hoge kant is. Vraag: het akkoord is belangrijk voor heel Nederland. Ruttes reactie is een compliment voor de onderhandelaars. Is het mogelijk dat er een clash komt tussen het gemeentebestuur en de regering in Den Haag? Antwoord Rutger: Dat is zeker mogelijk, maar het college is van plan het resultaat voorop te houden. Antwoord Femke: de mogelijke onenigheid die er zal komen mag niet afleiden van het programma dat er ligt. Samenwerking met stadsdelen en benoeming stadsdeelbestuurders Rutger geeft een korte toelichting. De manier waarop het college met de bestuurders en commissies gaat samenwerken is nieuw. De inzet van het college wordt om meer gebiedsgericht te gaan werken. Voor de zomer wil het college hierover met de DB ers en commissieleden in gesprek. Het selectieproces voor bestuurders in de verschillende stadsdelen is ingewikkeld. Het benoemen van bestuurders is een bevoegdheid van het college. Er is goed nagedacht over de samenstelling van de verschillende bestuurders. Hierbij is rekening gehouden met diversiteit, vernieuwing en complexiteit van de stadsdelen. Zo is de uiteindelijke benoeming van de stadsdeelbestuurders tot stand gekomen. Vraag: Er moet beter worden gecommuniceerd met de leden van de stadsdeelcommissies over de benoeming van de stadsdeelbestuurders. Nu is de benoeming via de media vernomen. Antwoord Rutger: De intentie van het college was de stadsdeelcommissies voorafgaand aan de openbare bekendmaking te informeren. Dit is niet gelukt door publicatie van het Parool. Het is ingewikkeld om voortdurend in contact te blijven met de afdelingen, aangezien er verschillende kandidaten zijn en het gaat om gevoelige besluiten.

5 Vraag: De stadsdeelbestuurders hebben in een aantal stadsdelen te maken met andere samenstellingen van de stadsdeelcommissies. Hoe wordt hiermee omgegaan? Antwoord Rutger: Dit is een weeffout in het bestuurlijk stelsel. We moeten met elkaar in gesprek hoe hiermee om wordt gegaan. Antwoord Femke: Dit is overigens met alle stadsdeelbestuurders besproken. Hierna worden de drie kandidaat-wethouders namens GroenLinks en de kandidaatstadsdeelbestuurders aan de leden voorgesteld Afscheid Jorrit en Dirk Jorrit is inmiddels wethouder in Diemen, en heeft zijn zetel in de gemeenteraad afgestaan aan Nienke. Hij wordt door Rutger bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren. Dirk wordt voorgedragen als stadsdeelbestuurder in Zuidoost. Hij zal daarom per direct uit het federatiebestuur treden. Tania bedankt hem voor zijn inzet. Tania geeft aan dat er is besloten de termijn voor kandidaatstelling voor bestuursposten te verlengen om meer kandidaten de gelegenheid te geven te solliciteren. 22:15 Afsluiting & Borrel

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september 2017- podium Mozaïek 89 stemgerechtigde leden en 15 niet stemgerechtigde leden aanwezig bij de start van de vergadering. 20:00

Nadere informatie

Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam

Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam Start 20:05 in de Brakke Grond, Amsterdam onder voorzitterschap van Tania Barkhuis opkomst: +/- 60 leden Enkele punten vooraf van de secretaris: De meeste

Nadere informatie

Vaststellen van de notulen van de ALV d.d. 5 juni 2014 notulen zijn vastgesteld

Vaststellen van de notulen van de ALV d.d. 5 juni 2014 notulen zijn vastgesteld Notulen Algemene Leden Vergadering GroenLinks Amsterdam 25-09-2014 Opening Marieke, Andree en Yvette hebben zich afgemeld Vaststellen van de agenda. De agenda is aangenomen Vaststellen van de notulen van

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering GroenLinks Amsterdam 9 februari 2017, Meevaart, Amsterdam

Notulen Algemene Ledenvergadering GroenLinks Amsterdam 9 februari 2017, Meevaart, Amsterdam Bij de start zijn er 49 leden aanwezig. Voorzitter: Tania Barkhuis, Notulist: Joeri van der Hoff en Mette Raaphorst. Welkom Tania opent de vergadering om 20:00, heet de leden welkom en stelt het bestuur

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017

Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017 Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017 Het campagnefonds is de gemeenschappelijke spaarpot voor de gemeentelijke verkiezingen eens in de 4 jaar. Het fungeert tevens als centrale verdeelrekening

Nadere informatie

GLA/170110/4 10 januari 2017

GLA/170110/4 10 januari 2017 GLA/170110/4 10 januari 2017 KANDIDATENCOMMISSIE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is een kandidatenlijst nodig. Kandidaatstelling

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2016 Het campagnefonds is de gemeenschappelijke spaarpot voor de gemeentelijke verkiezingen eens in de 4 jaar. Het fungeert tevens als centrale verdeelrekening

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht... Start ALV: 20:00 uur Afmeldingen: Mathieu Nijenhuis en Steven de Vries 1) Opening en vaststellen agenda Iedereen wordt

Nadere informatie

1 GROENLINKS ARNHEM

1 GROENLINKS ARNHEM Huishoudelijk Reglement 1. ALGEMEEN artikel 1 1. De afdeling GroenLinks in Arnhem is onderdeel van de Landelijke politieke partij GroenLinks. 2. Leden van de Vereniging GroenLinks die in het werkgebied

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Vastgesteld op de ALV van 28 oktober 2010; wijzigingen goedgekeurd door de ALV op 5 juli 2011 Algemeen 1. In dit Huishoudelijk Reglement gelden de volgende

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014

Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014 Toelichting Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014 Verkiezing Gemeenteraad 2014 Dit is het definitief overzicht van de uitgaven voor de gemeenteraadsverkiezing 2014. Door de verwerking van nagekomen

Nadere informatie

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Vooraf Dit voorstel voor een afdelingsreglement is tot stand gekomen door de reglementen van de voorgaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Voordracht voor de raadsvergadering van 7 en 8 november 2012

Voordracht voor de raadsvergadering van 7 en 8 november 2012 Gemeenteblad Voordracht voor de raadsvergadering van 7 en 8 november 2012 Jaar 2012 Publicatiedatum 2 november 2012 Agendapunt 19 Datum besluit B&W 2 oktober 2012 Onderwerp Instemmen met de hoofdlijnen

Nadere informatie

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen Beleidsplan Student & Starter 2014 Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht Contents Voorwoord 1. Verenigingsdoelen 1.1 Fractieondersteuning 1.2 Benadering achterban 1.3 Detecteren en aanpakken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON Datum: 10 oktober 2017 Locatie: Aula Voorzitter: Ayfer Uzun Notulist: Gwendolien Ruijter 1. Opening 1.1. Ayfer opent de vergadering om 19.33

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

De sleutel tot gemeentelijk vastgoed aan initiatieven van Amsterdammers Een alternatieve vastgoedstrategie

De sleutel tot gemeentelijk vastgoed aan initiatieven van Amsterdammers Een alternatieve vastgoedstrategie Voordracht voor de raadsvergadering van Jaar 2014 Publicatiedatum * Agendapunt * Datum indiening 18 maart 2014 Tekst wordt gepubliceerd in Tekst wordt gepubliceerd in Onderwerp

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

Invloed en zeggenschap

Invloed en zeggenschap Invloed en zeggenschap Regeling waarin de invloed en zeggenschap van leden, donateurs, stakeholders en derde partijen (sponsors) transparant is vastgelegd 1. Statuten Dit is o.a. vastgelegd in de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Deze brochure is een uitgave van: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Postbus EA Den Haag

Deze brochure is een uitgave van: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Postbus EA Den Haag Deze brochure is een uitgave van: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl Maart 2019 Publicatie-nr. 120128 120128_Brochure_SVHBV2.indd

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

Toelichting jaarrekening Over 2018 hebben we een positief resultaat van 540,97.

Toelichting jaarrekening Over 2018 hebben we een positief resultaat van 540,97. Toelichting jaarrekening 2018 Over 2018 hebben we een positief resultaat van 540,97. Het budget voor de fractie is op de rekening van de afdeling gestort, omdat er nog geen eigen bankrekening was. Inmiddels

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Beheervereniging de Bomenweide 14 maart 2018 Algemene ledenvergadering Het bestuur, bestaande uit Edwin de Jong (penningmeester) Dirk-Jan Niggebrugge (voorzitter) Justin van Zeeland

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Locatie: Sterrenschool Het Universum, Max Planckstraat 74, 1341 DA Almere 1. Opening De voorzitter opent om 20:05 uur de

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

Terugblik gesprek in stadsdeel Oost 2 april in het stadsdeelkantoor

Terugblik gesprek in stadsdeel Oost 2 april in het stadsdeelkantoor Terugblik gesprek in stadsdeel Oost 2 april in het stadsdeelkantoor Beste deelnemer, Wat leuk dat u erbij was op 2 april, bij het gesprek over een autoluwe stad! Een levendige avond in het stadsdeelkantoor

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2018 GroenLinks Roermond Voorwoord Voor je ligt het informatiepakket dat de kandidatencommissie van GroenLinks Roermond

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam

Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam Impressies van de gehouden ALV op 21 juni 2012 in Voldendam Wij hebben onze ALV in Volendam gehouden in het bijzondere hotel Spaander. Wim Runderkamp, wethouder van Edam-Volendam en penningmeester van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN Inhoud NAAM, ZETEL EN DUUR... 4 1. Naam... 4 2. Vestiging... 4 3. Duur... 4 4. Historie... 4 5. Verenigingsjaar... 4 DOEL, ACTIVITEITEN EN MIDDELEN... 4

Nadere informatie

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten HOOFDSTUK 2. DE LEDEN Artikel 3. Begin van het Lidmaatschap en contributie 1. Iedereen die instemt met het doel en die zestien jaar of ouder is kan lid

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2014 Datum akkoord college van b&w van 9 september 2014 Publicatiedatum 12 september 2014 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw Poot

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016

VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016 VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016 Inleiding In februari 2015 zijn nieuwe statuten en een nieuw huishoudelijk reglement

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Onafhankelijke Politieke Partij Gemeente Zevenaar Inhoudsopgave Artikel 1. Rechten en plichten van leden.... 2 Artikel 2. Taken en bevoegdheden van het bestuur.... 2 Artikel 3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk DLE Woerden DLE Koedijk DLE Twisk L.B.V. DLE Schoorl

Nadere informatie

Notulen provinciale ledenvergadering

Notulen provinciale ledenvergadering Notulen provinciale ledenvergadering 1-12-2018 1 Welkom en mededelingen Dit is gezien de bijzondere jaar alweer de derde PLV van dit jaar. We staan stil bij het succes in West-Betuwe. We behaalden daar

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016.

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. STATUTEN en REGLEMENTEN lingewaard.nu Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Artikel 1. Naam, zetel 1. De vereniging draagt de naam:

Nadere informatie