Notulen Algemene Ledenvergadering GroenLinks Amsterdam 9 februari 2017, Meevaart, Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering GroenLinks Amsterdam 9 februari 2017, Meevaart, Amsterdam"

Transcriptie

1 Bij de start zijn er 49 leden aanwezig. Voorzitter: Tania Barkhuis, Notulist: Joeri van der Hoff en Mette Raaphorst. Welkom Tania opent de vergadering om 20:00, heet de leden welkom en stelt het bestuur voor. Vaststellen Agenda Wijziging agenda: bespreken van het voorstel referendumcommissie wordt samengevoegd met voorstel lijsttrekkersreferendum. Vastgesteld. Vaststellen Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering 19 januari Vastgesteld. Voorstel tot wijzigen federatie regelement Joeri namens het bestuur: Tijdens de alv van 8 oktober is de wens uitgesproken voor een lijsttrekkersreferendum en zijn de mogelijkheden daartoe besproken. Daarvoor is een wijziging nodig in het huidige federatie reglement, het bestuur stelt voor daar drie artikelen aan toe te voegen: om een lijsttrekkersreferendum mogelijk te maken, om een lijstreferendum mogelijk te maken en een verwijzing naar het referendum zoals bedoeld in het landelijk huishoudelijk reglement. In het landelijk huishoudelijk reglement wordt gesproken over een 150 tal handtekeningen om mee te kunnen doen aan het lijsstrekkersreferendum dit staat niet in het voorgestelde federatie regelement. Verschillende leden geven aan dat 50 handtekenen ook te veel is. Andere geven aan dat het wel van belang is, omdat het om een belangrijke en zichtbaarste plek gaat in de partij. Joeri: we hebben dit niet in het federatie regelement willen regelen. Dit hebben wij geregeld in de opdracht, dat later wordt besproken. Er is nog een discussie vanuit de zaal of het aantal handtekenen die nodig zijn om mee te mogen doen als lijstrekker toch niet in het federatie regelement moet komen. Er ontstaat ook een discussie of er überhaupt een aantal handtekeningen nodig zijn, bij een referendum stemmen de leden. Deze hebben de wijsheid om de juiste lijstrekker te kiezen. Joeri: het gaat om een marginaal deel van de leden 50 stemmen. Het bestuur is vooralsnog van mening dat wij dit het beste, ook gezien de discussie, in de opdracht kunnen formuleren en eventueel indien wenslijk tijdens een latere ALV alsnog een toevoeging te doen in het federatie regelement. Het voorstel wordt zoals ingediend in stemming gebracht.

2 Tania: dan is er een 2/3 meerderheid van de aanwezige leden nodig. 2 tegenstemmen en 2 onthoudingen, de wijziging van het federatie reglement is aangenomen. Vaststellen financieel jaarverslag 2016 en verslag kascontrolecommissie Arthur namens het bestuur: Neemt op hoofdlijnen het financieel jaarverslag door. Er komt per jaar van landelijk naar de federatie, deze verdeelt het over de afdelingen en de federatiebegroting. En er wordt jaarlijks gespaard voor de gemeenteraadscampagne. Amsterdam oost heeft dit jaar 2000 euro extra overgemaakt naar het campagnefonds. Er is één opmerking aangaande de nieuwjaarsborrel deze is 30% duurder uitgevallen dan begroot. Hoe kan dit? Arthur: Er waren aanzienlijk meer mensen op de nieuwjaarsborrel afgekomen dan verwacht. Dit is positief maar hierdoor is de nieuwjaarsborrel dus iets duurder uitgevallen. Arthur: Bedankt de kascontrole commissie voor haar werk. Tania vraagt de ALV de penningmeester decharge te verlenen wat betreft het financieel jaarverslag. Per acclamatie verleend. Vaststellen begroting 2017 Arthur namens het bestuur: vorige ALV heeft aangegeven dat er minimaal was begroot voor het voortraject van de gemeenteraadsverkiezingen en het lijsttrekkersreferendum was niet meegenomen. Dit hebben wij aangepast. Daarnaast is de verwachting dat de ledenvergadering voor het vaststellen van de lijst en het programma aanzienlijk groter wordt en hier is ook in voorzien. Zaal: Als er geen lijsttrekkersreferendum komt, dan is het wellicht alsnog goed dat de lijsttrekkers een rondje doen door de stad en daarvoor kan je dit geld goed gebruiken. Arthur: Ja, dat is mogelijk. Het geld verdwijnt niet. We kunnen dat hiervoor inzetten. Dit kunnen we ter zijne tijd bekijken. Tania vraagt de ALV de herziene begroting goed te keuren. Per acclamatie is de begroting vastgesteld.

3 Voorstel lijsttrekkersreferendum en Voorstel opdracht & mandaat bestuur referendumcommissie Dirk de Jager namens het bestuur: ALV in oktober was de vraag om alsnog een lijsstrekkersreferendum te organisatie. Daar is het bestuur mee eens. Het is ook goed voor de zichtbaar van de lijsttrekker en geeft openheid aan de partij die wij van belang achten. Het is daarna een goede gelegenheid om de partij en de kandidaat lijsstrekkers in de schijnwerpers te zetten. Enkele vragen worden gesteld; zoals dat er in het voorstel over een bereidheidsverklaring, dit staat niet in het landelijk huishoudelijk regelement. Er is ook een vraag of de Referendumcommissie rapporteert aan de ALV of het federatiebestuur. Dirk: De bereidheidsverklaring is voor iedereen die zich meldt bij de kandidatencommissie, dus zowel voor de kandidaat-lijsttrekker als kandidaat-raadsleden. De referendumcommissie is ervoor om een gelijkspeelveld te creëren voor alle kandidaat-lijsttrekkers. Het voorstel dat er nu ligt vraagt de leden het bestuur te mandateren om een referendumcommissie samen te stellen. Deze zal aan het bestuur haar verantwoording afleggen. Zaal: Aantal leden geven aan dat het aantal van 50 stemmen erg hoog is. Bij de ALV zijn maar 50 leden aanwezig. Andere geven aan dat het aantal wel aantal substantieel moet blijven. Er worden aan aantal getallen genoemd van 35 tot geen stemmen überhaupt of een percentage van het ledenaantal in Amsterdam. Ook wordt er een vraag gesteld waar het verschil zit tussen de kandidaat-lijsttrekker en kandidaat-raadsleden wat betreft de kandidatencommissie. Dirk: Het aantal is arbitrair maar wel van belang om gewicht te geven aan kandidaat-lijsttrekkers. Aansluitend op de vraag over de kandidatencommissie, zal de kandidaat-lijsttrekker bij een referendum niet worden getoetst op bekwaamheid. De kandidatencommissie zal bij kandidaatlijstrekkers enkel de integriteitstoets afnemen. Hierdoor is het ook goed dat een kandidaatlijsstrekkers dus ondersteuningsverklaringen (handtekeningen) moeten meebrengen om deel te nemen. Zaal: Een aantal leden geeft aan dat het de ondersteuningsverklaringen niet maatgevend moet zijn. Het aantal blijft te hoog voor nieuwe potentiele leden die nog geen netwerk hebben binnen de afdeling. Ook wordt er aangegeven dat het uiteindelijk aan de leden zal zijn om de meest geschikte lijsttrekker te kiezen, ongeacht de handtekeningen. De leden zijn wijs genoeg om een goede kandidaat te selecteren dus wat dat betreft is het niet eens nodig om ondersteuningsverklaringen te vragen aan kandidaat-lijsttrekkers. Andere leden geven aan dat doordat kandidaat-lijsttrekkers niet worden getoetst op bekwaamheid het nodig is om het gewicht van de kandidatencommissie te vervangen door ondersteuningsverklaringen.

4 Pauze. Tania: De vergadering is hier verdeeld over en stelt het volgende voorstel voor. In stemming wordt gebracht of de leden het aantal ondersteuningsverklaringen/handtekeningen willen wijzigen zoals het in het voorstel is genoemd. Tania: Wijzigen van het aantal handtekeningen om mee te kunnen doen als kandidaat-lijsstrekker. 6 voor, 2 onthoudingen. Afgewezen. Tania: Daarmee komt het voorstel lijsttrekkersreferendum zonder wijziging in stemming. Tania: het voorstel lijsttrekkersreferendum wordt in stemming gebracht. 2 tegen, 2 onthouding. Aangenomen. Tania: Opdracht en mandaat bestuur referendumcommissie. 3 onthoudingen. Aangenomen. Voorstel opdracht & samenstelling kandidatencommissie De opdracht van de kandidatencommissie: Dirk de Jager namens het bestuur: We zitten als partij behoorlijk in de lift qua zetels in de peiling. Dit optimisme binnen de partij hopen wij tijdens de raadsverkiezingen in 2018 ook te kunnen verzilveren. Hopend dat we flink zullen groeien qua zetels hebben wij als partij ook meer mensen nodig die de plekken in de raad kunnen innemen. Daarnaast blijkt uit ervaring dat er altijd een aantal mensen tijdens de raadsperiode tijdelijk dan wel permanent uitvallen. Ook bestaat de mogelijkheid dat we eventueel in het college komen. Dit bij elkaar opgeteld verwachten we dat er behoorlijk wat kandidaten een periode in de raad zullen zitten. Daarom hebben we zoals beschreven in ons voorstel een 14 verkiesbare plaatsen aangewezen met een 10 opvolgplaatsen en enkele aansprekende lijstduwers. In de opdracht hebben opgenomen dat er rekening moet worden gehouden met een goede doorstroming van huidige raadsleden en nieuwe mensen, en dat de kandidaten een diverse groep is die de stad Amsterdam weerspiegelt. Zaal: Een aantal beoogd Kandidatencommissie leden zijn geschrokken van het tijdspad. Ze geven aan dat dit onhaalbaar is om een goede voordracht te organiseren. In vergelijking met de vorige periode is de planning ongeveer 8 weken ingekort. Ook was er een vraag over het protocol dat de KaCie moet aanleveren bij het bestuur. Ze geven aan dat ze zaken als het gespreksprotocol niet willen delen omdat wellicht ook een aantal bestuursleden zelf zich verkiesbaar willen stellen. Verder zijn er nog vragen of er rekening is gehouden met het vormen van duo-raadsleden. Ook worden er zorgen geuit over de diversiteit van de lijst en een goede afspiegeling van de stad, bij de vorige KaCie was dit ook al een probleem.

5 Dirk: De KaCie hoeft geen gedetailleerd protocol voor te leggen, maar moet kunnen aantonen dat ze ordentelijk te werk gaan en de opdracht zoals voorgelegd aan deze ledenvergadering wordt uitgevoerd. Er is door het aantal verkiesbare en opvolgplaatsen genoeg ruimte om een aantal duoraadsleden te vormen mocht hier behoefte aan zijn. Miguel: Wat betreft de diversiteit heeft het bestuur vanwege het belang dat ze aan dit onderwerp hecht een zoekcommissie in het leven geroepen die juist dit als doel heeft. Het zoeken en werven van potentiele kandidaten die de stad Amsterdam weerspiegelt en deze kandidaten voor te dragen aan de kandidatencommissie. Ook heeft de werkgroep diversiteit als doel haar netwerk aan te boren om kandidaten te zoeken en te verwijzen naar de kandidatencommissie. Tania: Er is verder ruimte om af te wijken van de datum met ongeveer 2 weken. Het is echter van groot belang dit zo snel mogelijk vast te stellen zodat de zaal en voorbereidingen voor deze verkiezings-alv kunnen beginnen. Er is maar een beperkt aantal zalen met de gevraagde capaciteit op een zaterdag die de gehele dag beschikbaar zijn. Zaal: Er blijft onvrede over de planning. Meerdere leden spreken zich uit dat de planning onhaalbaar is onder andere vanwege de vakantieperiode. Een aantal andere leden geven aan dat de ervaring vanuit de vorige verkiezingen is dat het 3 jaar geleden juist te laat was, waardoor de gekozen kandidaten te weinig tijd hadden om zich voor te bereiden op de verkiezingen en debatten. Ook wordt erop gewezen dat andere afdelingen zoals Utrecht ook een strakke planning kunnen handhaven. Tania: Schorst de vergadering voor enkele momenten om met een voorstel te komen. Voorstel: Het voorstel is om de voorzitter van de KaCie samen met de voorzitter van het bestuur, fractievoorzitter en hoofd van het fractiebureau samen te laten zitten en een nieuwe planning te maken die aanvaardbaar is voor zowel de kandidatencommissie als vanuit de campagne en teambuilding van de kandidaat raadsleden. over het voorstel. 5 tegen. Aangenomen. Voorstel Opdracht kandidatencommissie met in achtneming van het een nieuw tijdspad dat later wordt vastgesteld. 4 tegen, 3 onthoudingen. Aangenomen. De samenstelling van de kandidatencommissie: Dirk de Jager namens het bestuur: Voor de samenstelling heeft het bestuur een oproep uitgestuurd voor kandidaat leden voor de KaCie. Hier zijn een aantal reactie opgekomen en enkele zijn voorgedragen als lid van de kandidatencommissie. Het bestuur heeft zichzelf als opdracht gegeven een voldoende diverse groep voor te dragen die genoeg professionele ervaring met werving en selectie en binding met de stad. Waar wij graag Patricia Steizinger als voorzitter van de KaCie willen voordragen.

6 Geen vragen of opmerkingen. Tania: geeft aan dat het een geslote voordracht is. De leden kunnen enkel over het gehele voorstel samenstelling kandidatencommissie stemmen. Voorstel samenstelling kandidatencommissie. Met algemene stemmen aangenomen. Tania: Feliciteert de zojuist gekozen kandidatencommissie en wenst hen veel succes. Tania vraagt Arthur Veen om de vergadering voor te zitten. Voorstel opdracht & samenstelling programmacommissie Tania namens het bestuur: Het bestuur heeft een andere weg gevolgd dan bij de KaCie en heeft geen oproep geplaats maar is actief leden voor de programmacommissie gaan zoeken. Het bestuur heeft mensen benaderd op basis van hun expertise. Waarbij ook is gekeken naar de verschillende bestuurslagen die ook vertegenwoordig moesten zijn, vanwege de discussie over het bestuurlijk stelsel. Programma moet een aansprekend stuk zijn. Met de focus op helder en compact. Programma wordt op dezelfde dag als de lijst worden vastgesteld. Zaal: Er wordt nadrukkelijk verzocht om ook input te halen bij de werkgroepen en denktanks. Deze hebben waardevolle informatie die de programmacommissie kan gebruiken voor het verkiezingsprogramma. Ook geefteen aantal leden die aan dat de focus op kort en helder niet juist is. Ervaring is dat een kort en bondig verkiezingsprogramma niet zaligmakend is en leden kan teleurstellen. Ook kan een verkiezingsprogramma houvast bieden aan de raadsleden. Het is belangrijker dan een verkiezingsprogramma leesbaar is en dat vervolgens het campagneteam met een aantal korte en bondige punten de straat op gaat. Tania: Wij willen juist de raadsleden aan de ene kant binden en aan de andere kant de vrijheid geven om niet alles dicht te timmeren zodat je al bij voorbaat wordt uitgesloten bij college onderhandelingen. Zaal: Aantal mensen herhalen hun punt en er wordt een aantal keer aangegeven dat een begrijpelijk en leesbaar verkiezingsprogramma belangrijker is dan het hoe veel worden er worden gebruikt. Vervolgens wordt er aangegeven dat er in de opdracht niets gezegd over kort en bondig. Arthur: Laten wij in dit geval dan de opdracht zoals het is voorgesteld in stemming brengen. opdracht van de programmacommissie. Met algemene stemmen aangenomen.

7 Arthur vraagt of er nog vragen zijn wat betreft de samenstelling. Zaal: Een aantal mensen geven aan dat de samenstelling uit balans is wat betreft vrouw/man verhouding. Er is begrip dat er is gezocht op expertise maar 4 mannen en 1 vrouw is onacceptabel. Ook de aanwezige kandidaat leden van de programmacommissie sluiten zich hierbij aan. Tania: Wij hebben een aantal vrouwen overwogen maar ze hadden te weinig tijd. Wij staan graag open voor een aanvulling. Arthur komt met een voorstel: De ALV mandateert de het bestuur om door de programmacommissie voorgedragen vrouw te benoemen tot lid van de programmacommissie. Stemming over het voorstel: 2 onthoudingen. Aangenomen. Arthur: dan vervolgen wij de stemming over de samenstelling van programmacommissie. Het is een gesloten voordracht met de toevoeging van het zojuist aangenomen voorstel. De leden kunnen enkel over het gehele voorstel van samenstelling van de programmacommissie stemmen. Samenstelling programmacommissie Met algemene stemmen aangenomen. Tania: Feliciteert de leden van de zojuist benoemde programmacommissie en wenst ze veel succes. Campagne Update Bas namens het bestuur: Ruim 200 mensen de straat op geweest ruim 600 huizen aangebeld. Er is een campagnepand gevonden voor de komende verkiezingen. Hiervan is zaterdag de grote opening en iedereen is welkom. Afsluiting en borrel Yvette: Er is 17 op 18 juni weer nacht van de vluchteling. Er is voor het eerst een Amsterdamse editie. Meld je aan om mee te lopen. Tania: Wil de leden bedanken voor hun aanwezigheid en sluit de vergadering om 22:00.

Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam

Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam Notulen ALV 6 oktober 2016 GroenLinks Amsterdam Start 20:05 in de Brakke Grond, Amsterdam onder voorzitterschap van Tania Barkhuis opkomst: +/- 60 leden Enkele punten vooraf van de secretaris: De meeste

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september 2017- podium Mozaïek 89 stemgerechtigde leden en 15 niet stemgerechtigde leden aanwezig bij de start van de vergadering. 20:00

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2016 Het campagnefonds is de gemeenschappelijke spaarpot voor de gemeentelijke verkiezingen eens in de 4 jaar. Het fungeert tevens als centrale verdeelrekening

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

GLA/170110/4 10 januari 2017

GLA/170110/4 10 januari 2017 GLA/170110/4 10 januari 2017 KANDIDATENCOMMISSIE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is een kandidatenlijst nodig. Kandidaatstelling

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017

Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017 Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017 Werving en selectie afdelingsbestuur 1. Vacatures 1.1 Het bestuur maakt en actualiseert wanneer nodig profielschetsen

Nadere informatie

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement Inleiding Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 28 november 2015 vond discussie en stemming plaats over een nieuw Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei podium Mozaïek

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei podium Mozaïek Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 28 mei 2018 - podium Mozaïek 83 stemgerechtigde leden bij aanvang van de vergadering. 20:00 Welkom Tania heet de leden welkom en geeft aan

Nadere informatie

Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017

Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017 Financieel Verslag Campagnefonds Amsterdam 2017 Het campagnefonds is de gemeenschappelijke spaarpot voor de gemeentelijke verkiezingen eens in de 4 jaar. Het fungeert tevens als centrale verdeelrekening

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Vastgesteld op de ALV van 28 oktober 2010; wijzigingen goedgekeurd door de ALV op 5 juli 2011 Algemeen 1. In dit Huishoudelijk Reglement gelden de volgende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Vaststellen van de notulen van de ALV d.d. 5 juni 2014 notulen zijn vastgesteld

Vaststellen van de notulen van de ALV d.d. 5 juni 2014 notulen zijn vastgesteld Notulen Algemene Leden Vergadering GroenLinks Amsterdam 25-09-2014 Opening Marieke, Andree en Yvette hebben zich afgemeld Vaststellen van de agenda. De agenda is aangenomen Vaststellen van de notulen van

Nadere informatie

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten HOOFDSTUK 2. DE LEDEN Artikel 3. Begin van het Lidmaatschap en contributie 1. Iedereen die instemt met het doel en die zestien jaar of ouder is kan lid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 We willen zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ALV willen we als bestuur met de leden van gedachte willen wisselen

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht... Start ALV: 20:00 uur Afmeldingen: Mathieu Nijenhuis en Steven de Vries 1) Opening en vaststellen agenda Iedereen wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014

Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014 Toelichting Financieel Verslag federatie Amsterdam 2014 Verkiezing Gemeenteraad 2014 Dit is het definitief overzicht van de uitgaven voor de gemeenteraadsverkiezing 2014. Door de verwerking van nagekomen

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

GROENLINKS regio Zuidwest Fryslân Huishoudelijk Reglement

GROENLINKS regio Zuidwest Fryslân Huishoudelijk Reglement GROENLINKS regio Zuidwest Fryslân Huishoudelijk Reglement VOORAF Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op lokaal niveau van de statuten en het huishoudelijk reglement van GroenLinks landelijk.

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom Aanleiding In 2009 is de nieuwe structuur van het NSPS geformaliseerd Nu deze structuur min of meer is gesetteld, is het moment om te inventariseren

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

1 GROENLINKS ARNHEM

1 GROENLINKS ARNHEM Huishoudelijk Reglement 1. ALGEMEEN artikel 1 1. De afdeling GroenLinks in Arnhem is onderdeel van de Landelijke politieke partij GroenLinks. 2. Leden van de Vereniging GroenLinks die in het werkgebied

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS 2 HOOFDSTUK 01 HET LANDELIJK CONGRES ARTIKEL 1 VOORBEREIDING VAN EEN CONGRES DAT DOOR HET PARTIJBESTUUR WORDT

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017 TIJDLIJN VOORBEREIDING GEMEEN WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur Bestuur en evt Kandidaten-commissie WANNEER Voorjaar 2016 Voorjaar zomer 2016 Vanaf voorjaar 2016 Voorjaar 2016 Voorjaar 2016 -

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Aanwezige bestuursleden: Rick van Westenbrugge, Dolf van Stappershoef en Ubbo Rommerts Afgemeld:

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

STATUTEN GROENLINKS 1 STATUTEN

STATUTEN GROENLINKS 1 STATUTEN STATUTEN GROENLINKS 1 STATUTEN STATUTEN GROENLINKS 2 HOOFDSTUK 1 DE VERENIGING ARTIKEL 1 NAAM, ZETEL 1. De vereniging draag de naam: GroenLinks. 2. Zij heeft haar zetel in Utrecht ARTIKEL 2 DOEL 1. GroenLinks

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Het bestuur van D66 Amersfoort vraagt de leden tijdens de AAV van 15 februari 2017 in te stemmen met de twee navolgende voorstellen:

Het bestuur van D66 Amersfoort vraagt de leden tijdens de AAV van 15 februari 2017 in te stemmen met de twee navolgende voorstellen: Route D66 Amersfoort tot aan GR2018 1 Inleiding D66 staat voor een belangrijk jaar. Eerst de Tweede Kamerverkiezingen en een jaar later de gemeenteraadsverkiezingen. De tendens is dat het politieke landschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Dorpspartij versie 2009 blad 1 van 5

Huishoudelijk reglement Dorpspartij versie 2009 blad 1 van 5 Huishoudelijk reglement Dorpspartij versie 2009 blad 1 van 5 Huishoudelijk reglement DORPSPARTIJ Huishoudelijk reglement van de politieke vereniging Dorpspartij, welke te Gemert is opgericht op 03 februari

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zon op xxx. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4

Huishoudelijk Reglement Zon op xxx. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4 Artikel 1 Dit reglement geeft invulling aan de in Artikel 17 van de statuten van de coöperatie vastgelegde mogelijkheid een huishoudelijk reglement op te stellen. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016 HOOFDSTUK 1. HET LANDELIJK CONGRES Artikel 1. Voorbereiding van een congres dat door het partijbestuur

Nadere informatie

Reglement Kandidaatstelling en Verkiezingen

Reglement Kandidaatstelling en Verkiezingen Ingaande per 17 november 2007 Toepassing. Artikel 1. Dit reglement is van toepassing op de kandidaatstellingprocedures voor de verschillende verkiezingen voor vertegenwoordigende organen, zoals deze zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016

VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016 VOORSTEL tot wijziging van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement voor het Congres van GroenLinks op 23 april 2016 Inleiding In februari 2015 zijn nieuwe statuten en een nieuw huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Leunen 2015-01-05 Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Begripsbepalingen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: Advocaat: de advocaat die kantoorhoudt in het arrondissement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Pagina: 1/9 Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Dit Regio reglement is vastgesteld door de ARV van D66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd op 21

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Notulen provinciale ledenvergadering

Notulen provinciale ledenvergadering Notulen provinciale ledenvergadering 1-12-2018 1 Welkom en mededelingen Dit is gezien de bijzondere jaar alweer de derde PLV van dit jaar. We staan stil bij het succes in West-Betuwe. We behaalden daar

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET ARRONDISSEMENT MIDDEN-NEDERLAND. Vastgesteld op 31 oktober 2013 tijdens de jaarvergadering van Orde van Advocaten, op grond

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie