VA-FRACTIE GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VA-FRACTIE GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI 2015"

Transcriptie

1 STANDPUNTEN N-VA VA-FRACTIE GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI e Punt: Mededelingen Gunningen buitengewone dienst: - uitbreiding van de back-up server (IT 1) 4.456,73 - bemonstering Voetweg ,40 - aankoop adapters nootbooks gemeentelijke basisschool 149,95 Geen opmerkingen. 2 e Punt: Aanpassingswerken aan waterleidingnet in de Persijzer- en Leemstraat. Principebeslissing en goedkeuring ontwerp Op 29 november 2010 nam de raad de principebeslissing en keurde hij de samenwerkingsovereenkomst goed met Aquafin voor de wegen- en rioleringswerken in de Persijzer- en Leemstraat. De bestaande waterleiding is van vezelcement waardoor de kans op breuken tijdens de werken zeer groot is. Bovendien moeten er op verschillende plaatsen aanpassingen gebeuren aan dit net. Daarom is het aangewezen het waterleidingnet op dit tracé te vernieuwen en te ontdubbelen. De kostprijs hiervoor wordt geraamd op ,55 euro en is integraal opgenomen in het investeringsprogramma 2015 van De Watergroep. Aan de raad wordt gevraagd de principebeslissing te nemen en het ontwerp goed te keuren. (Ivan) Akkoord, maar wel een vraag waarom niet is ingegaan op de suggestie van de brandweerdiensten om een hydrant te plaatsen. 3 e Punt: Afkoppelingsstudie en typeovereenkomst voor v private afkoppelingen in de Dorpsstraat (deel). Goedkeuring In kader van de wegen- en rioleringswerken langs Kapelleken, Schoolstraat en Dorpsstraat en de collectorwerken in de Koning-Albertlaan dienen alle woningen langs het traject te worden afgekoppeld. Hierbij eist VMM ook dat alle vuilwateraansluitingen op waterloop 29 worden afgekoppeld. De afkoppelingsstudies van de woningen Dorpsstraat 43 tot en met 55 zijn reeds uitgevoerd; enkel aan woningen 43, 49, 53 en 55 dienen afkoppelingswerken te worden uitgevoerd.

2 De kostprijs voor deze afkoppelingen wordt geraamd op 6.174,40 euro, excl. btw. Aan de raad wordt gevraagd de afkoppelingsstudies en de typeovereenkomst voor deze afkoppelingen goed te keuren en het college te machtigen de overeenkomsten met de eigenaars en bewoners af te sluiten. Het dossier is goed uitgewerkt. In de notulen van het college stond te lezen dat voor één van de woningen een aanvraag tot stedenbouwkunddige vergunning is ingediend naar aanleiding waarvan is gevraagd om de plannen aan te passen. Akkoord met de werken. Onthouding omwille van eerder stemgedrag met betrekking tot het totale financiële kostenplaatje. 4 e Punt: Heraanleg voetpaden Graslaan, Boekweitlaan en Bijlokelaan. Principebeslissing, ssing, goedkeuring opdrachtdocumenten en goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De voetpaden in de Graslaan, Bijlokelaan en Boekweitlaan zijn op verschillende plaatsen verzakt. Het is daarom aangewezen deze in de gehele wijk te vernieuwen. Ook de opritten van de koopwoningen op openbaar domein binnen de nieuwe rooilijn (dossier desaffectatie), de opritten van de huurwoningen van Volkshaard tot aan de gevels en enkele kleine aanpassingen aan de waterhuishouding worden mee uitgevoerd. Voor het gedeelte van de opritten die gelegen zijn op de eigendom van Volkshaard is er een samenwerkingsovereenkomst opgemaakt. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op ,48 euro, incl. btw, waarvan ,22 euro, incl. btw, ten laste is van de gemeente en ,26 euro, incl. btw, ten laste van Volkshaard. Aan de raad wordt gevraagd de principebeslissing te nemen en de opdrachtdocumenten en de samenwerkingsovereenkomst goed te keuren. De werken zullen gegund worden via de open aanbesteding. Het feit dat de werken worden uitgevoerd na het vaststellen van de nieuwe rooilijn komt, maakt dat de verschillende aangelanden ongelijk worden behandeld naar gelang ze eigenaar dan wel huurder zijn. Het betreft een besparing vanwege de sociale huisvestingsmaatschappij die wordt verhaald op de gemeente en de particuliere eigenaren. Het is wel nog positief dat de particuliere eigenaars de mogelijkheid krijgen hun opritten en voetpaden heraan te leggen aan dezelfde voorwaarden door dezelfde aannemer om nog enigszins de uniformiteit te helpen bewaren en geen lappendeken aan verschillende stukken oprit en voetbad te creëren afhankelijk van de aard van de woning, huurwoning of koopwoning.

3 Indien de sociale huisvestingsmaatschappij de vrijgekomen middelen goed investeert in het patrimonium van sociale woningen, kan de N-VA-fractie dit punt toch goedkeuren. Ook omdat in Zaffelare zich hetzelfde scenario heeft voorgedaan en de wegenis in de regel tot het openbaar domein behoort. 5 e Punt: Gratis grondafstand g perceel Cootveld. Goedkeuring ontwerpakte In Cootveld is er in het midden van de straat een klein perceeltje van 82,88 m² groot, dat tot het privaat domein behoort. De eigenaars stellen voor om dit perceel gratis over te dragen aan de gemeente. Aan de raad wordt gevraagd de ontwerpakte, opgemaakt door notaris Lutgard Hertecant uit Berlare, goed te keuren en het college van burgemeester en schepenen te machtigen de akte te ondertekenen. Akkoord. 6 e Punt: Aanleg vloeistofdichte vloer (conform Vlarem II) technische uitvoerende dienst. Principebeslissing en goedkeuring opdrachtdocumenten De ondergrond onder het dieselverdeelstation van de technisch uitvoerende dienst wordt niet meer erkend als vloeistofdicht waardoor niet meer voldaan wordt aan de voorwaarden uit de milieuvergunning. Een aanpassing van deze vloer dringt zich op. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 9.900,00 euro, excl. btw. De voorbereidende werken worden uitgevoerd door de technisch uitvoerende dienst. Aan de raad wordt gevraagd de principebeslissing te nemen, de opdrachtdocumenten goed te keuren en de werken te gunnen via de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De N-VA-fractie heeft gevraagd om het advies van de provinciale milieuvergunningscommissie aan het dossier toe te voegen zodat kan worden nagegaan welke aanpassingen aan de site van de technisch uitvoerende dienst noodzakelijk zijn. De aanleg van de vloeistofdichte vloer remedieert één van de opmerkingen van de provinciale milieuvergunningscommissie. Uit het advies blijkt dat verschillende keuringsattesten ontbraken (dieseltank, mazouttank). Wordt dit niet centraal opgevolgd in het kader van een patrimoniumbeheer? Uit hetzelfde advies blijkt overigens dat tot op heden enkel gebruik wordt gemaakt van leidingwater (300 m³), ook voor de sanitaire voorzieningen (2/3) en het wassen van voertuigen (1/3). Heeft de gemeente geen voorbeeldfunctie op milieuvlak? Heeft het college plannen om regenwater op te vangen en te herbruiken?

4 7 e Punt: Stookplaatsrenovatie van de clublokalen, de lokalen van de muziekschool en Schoolstraat 16. Principebeslissing en goedkeuring raming De stookplaatsen van Schoolstraat 16 (vroegere schoolhuis), de lokalen ter beschikking gesteld van muziekschool en de clublokalen zijn versleten, energieverslindend en aan vervanging toe. De vernieuwing van deze installaties kan gebeuren via de energiedienst voor lokale besturen van Imewo. De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op ,00 euro excl. btw. Eandis zal instaan voor de renovatie van voormelde stookplaatsen voor een bedrag van ,00 euro excl. btw. De technisch uitvoerende dienst zal, voor een geraamd bedrag van euro excl. btw. instaan voor de vernieuwing van de verwarmingselementen en de benodigde leidingen in de muziekschool. Aan de raad wordt gevraagd de principebeslissing te nemen en de werken goed te keuren. Akkoord. Welke maatregelen worden er genomen of overwogen om een bijkomende energiebesparing te realiseren naast het louter vernieuwen van de installaties? In het rapport staat immers o.a. te lezen dat de verwarming in de muziekschool op de normale stand staat terwijl gezien het beperkt gebruik van deze lokalen een aanzienlijke besparing kan worden gerealiseerd door de verwarming op anti-vorst te plaatsen tijdens de periode dat de lokalen niet bezet zijn. 8 e Punt: Inrichting buurtgroenzone Bonnebos. Goedkeuring ontwerp Op 2 september 2013 nam de raad de principebeslissing en keurde hij de opdrachtdocumenten goed voor de aanstelling van een ontwerper voor de buurtgroenzone Bonnebos. Het college stelde op 26 november 2013 studiebureau bvba Alert Eco uit Gent aan voor de opmaak van het ontwerp- en beheerplan volgens de principes van het Harmonisch Park- en Groenbeheer. Het ontwerp werd voorgelegd aan de jeugdraad, aan de buurtbewoners en aan de milieuraad, en werd op elk van deze vergaderingen positief onthaald en gunstig geadviseerd. De kostprijs voor de werken wordt geraamd op ,00 euro, excl. btw. De werken kunnen pas worden uitgevoerd nadat de verkaveling is overgedragen naar de gemeente. Omdat dit inrichtingsplan ten laatste op 1 april 2015 aan het Vlaams Gewest moet bezorgd worden, wordt aan de raad gevraagd nu reeds het ontwerp goed te keuren.

5 Akkoord. Het Bonnebos creëert een meerwaarde voor de omliggende woonwijk. 9 e Punt: Opheffing gemeentelijke verordening betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater en de afkoppeling van hemelwater.. Voorstel Bij gemeenteraadsbesluit van 29 november 1999 werd een gemeentelijke verordening betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater en de afkoppeling van hemelwater aangenomen. Deze werd later enkele malen aangepast. Door de invoering van de gewestelijke hemelwaterverordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater die van toepassing is sinds 1 januari 2014, is het aangewezen de gemeentelijke verordening op te heffen, en een voorstel te formuleren aan de deputatie. Akkoord, zij het met enkele opmerkingen en vragen. De gewestelijke verordening is reeds meer dan één jaar van toepassing, vanaf 01 januari Waarom wordt de regelgeving nu pas aangepast en zijn in de tussenperiode de verplichtingen van de gewestelijke en gemeentelijke verordening gecumuleerd? Het lijkt aangewezen om een uitdrukkelijke datum van opheffing in het gemeenteraadsbesluit op te nemen zodat geen onduidelijkheid ontstaat bij het onderzoek van de aanvragen van de stedenbouwkundige vergunningen. De N-VA-fractie neemt aan dat het de bedoeling is om na de afschaffing van de verordening de septische put telkens op te leggen bij het verlenen van de stedenbouwkundige vergunning. Het opheffen van de verordening heeft voor gevolg dat het verplicht herbruiken van regenwater (deels) wordt afgeschaft in het geval van verbouwingen. Heeft het college al beslist of de aanleg van een regenwaterput en het herbruiken van regenwater voor minimaal één toilet toch nog zal worden verplicht omdat dit niet verplicht is in de gewestelijke verordening? Of valt de verplichting volledig weg? De keuze heeft zijn invloed op de beschikbare gemeentelijke subsidies (3.000,00 euro waarvan 500,00 euro per goedgekeurde aanvraag) voor het niet-verplicht aanleggen van hemelwaterputten. Meer aanvragen voor hetzelfde budget of groeit het budget mee? 10 e Punt: Advies over de plaatsing van ANPR-camera s op niet-besloten plaatsen te Lochristi Vooraleer bewakingscamera s op openbaar domein in gebruik kunnen worden genomen, dient een hele procedure te worden doorlopen. Eén van de verplichtingen betreft het inwinnen van het advies van korpschef van de politie en van de gemeenteraad.

6 De aanvraag tot het plaatsen van ANPR-camera s gaat uit van de politiezone die op het grondgebied van de zone verschillende locaties wil voorzien van dergelijke camera s. Bedoeling is om onder andere de verkeersveiligheid te verhogen en de strijd tegen de eigendomsdelicten op te voeren. Voor het grondgebied van Lochristi wordt voorgesteld om ANPR-camera s te plaatsen aan het kruispunt van de N70 met de N449 (kruispunt Lozen Boer), op de N70 aan de grens van de gemeente Lochristi met de stad Gent en in de Rivierstraat bij het op- en afrittencomplex met de E17. Aan de raad wordt gevraagd om, op basis van het aanvraagdossier, een positief advies te verlenen. De korpschef gaf reeds op 7 janauri een positief advies. Akkoord. Het plaatsen van de camera s is ook opgenomen in het lokaal verkiezingsprogramma van N-VA lochristi. Een positief advies kan dan ook worden verleend. De recente inbraken hebben de vraag vanwege de bevolking om adequte middelen ter beschikking te stellen van de politie enkel maar luider doen klinken. De strijd tegen eigendomsdelicten en het vergroten van de verkeersveiligheid zijn prioritaire doelstellingen. De N-VA-fractie wenst net zoals in de politieraad echter op te merken dat het financieel kostenplaatje duidelijker en correctmoet worden berekeend. Binnen de politiezone moet gedetailleerd worden bekeken wie wat betaalt en welke gemeenten wensen te nemen aan het plaatsen van deze camera s. Niet enkel de kostprijs van de aankoop, maar ook de te verwachten onderhoudskosten moeten worden becijferd. Het positief saldo van de politiebegroting verdwijnt immers na het lopende jaar zonder bijkomende financiering vanwege de gemeenten. 11 e Punt: Advies over de plaatsing van camera s aan het OCMW te Lochristi Ook het OCMW van Lochristi wenst gebruik te maken van bewakingscamera s. Omdat het OCMW vorig jaar het slachtoffer werd van een inbraak, wil men gebruik maken van camera s op de buitengevel. Aangezien de camera s beelden maken van openbaar domein, is eveneens het advies van de korpschef en de gemeenteraad vereist. De korpschef gaf op 28 januari 2015 een positief advies. Aan de raad wordt gevraagd om, op basis van het aanvraagdossier, een positief advies te verlenen. Het initiatief volgt op de tussenkomsten van de N-VA-fractie in het OCMW zodat een positief advies kan worden geformuleerd. Zijn de camera s ondertussen niet al geplaatst en in werking?

7 12 e Punt: Informatieveiligheidsbeleid. Goedkeuring basisdocument Bij gemeenteraadsbesluit van 30 juni 2014 werd het samenwerkingscontract tussen de gemeente en egov goedgekeurd voor de ondersteuning van de gemeente inzake informatieveiligheid. De ter beschikking gestelde informatieveiligheidsconsulente stelt een basistekst qua informatieveiligheid voor, ter goedkeuring voor de gemeenteraad. Nadien zullen, op basis van deze tekst, maatregelen en acties opgezet worden om de informatieveiligheid op een hoger niveau te brengen. Akkoord, met een aanvullende vraag. Wanneer wordt het mogelijk voor de raadsleden om alle documenten te raadplegen door in te loggen op de gemeentelijke server? Nu worden deze documenten per post of per doorgestuurd en al dan niet bewaard hetgeen eigenlijk ook niet strookt met de informatieveilighid. 13 e Punt: Gemeentelijke administratieve sancties. Aanvraag aanstelling bijkomende sanctionerende ambtenaar Bij gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2010 (20 e punt) houdende vaststelling van het reglement op de gemeentelijke administratieve sancties, werd beslist om de procedure voor het opleggen en bepalen van de administratieve geldboete toe te vertrouwen aan provinciale sanctionerende ambtenaren. Het team van provinciale sanctionerende ambtenaren werd recent uitgebreid met een nieuwe sanctionerende ambtenaar. Vooraleer dit nieuw provinciepersoneelslid effectief GAS-boetes kan opleggen voor dossiers met betrekking tot de gemeente Lochristi, dient de gemeenteraad aan de provincieraad te vragen om een provincieambtenaar voor te dragen voor de uitoefening van de functie van sanctionerend ambtenaar. Akkoord. Toegevoegde punten Geen. Vraagstelling door de raadsleden Tom De Sutter

8 Het nieuws over het bijzonder ongunstig advies van de provinciale milieuvergunningscommissie met betrekking tot de verlenging van de milieuvergunning van het complex Uyttenhove is ondertussen ruim bekend. Waarom heeft het college van burgemeester en schepenen geen enkele vertegenwoordiger afgevaardigd op de vergadering van de provinciale vergunningscommissie? Wat zijn de denksporen andere dan het gebruik van een tent van de provincie die Open VLD volgt om meer dan 12 acitiviteiten te kunnen organiseren na het verval van de milieuvergunning? Wat is de stand van zaken rond het project jeugdhuis Lodejo? Blijkbaar is het project deels afhankelijk van de ontsluiting achteraan. Vanuit het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum is nog geen nieuwe informatie meegedeeld. Marc Bollaert Wat is de stand van zaken met betrekking tot de herinrichting van de dorpskern van Zeveneken? Is het niet aangewezen om de bevolking van Zeveneken ook in te lichten over de stand van zaken? Ivan Lybaert Verkeersveiligheid N70 Veiligheid op de N70 Mijn werkdocument Naar aanleiding van enkele artikels en interviews in de kranten en op AVS ivm de N70 heb ik vorige vrijdagavond op de N70 rondgereden waar vooral de oversteekpunten voor voetgangers en fietsers mijn aandacht trokken. Pauwstraat, Hoekskensstraat, Burgemeester -Vermeulenlaan, de zebrapaden in het dorp, K. Albertlaan, Schoolstraat, Kasteeldreef, Braamstraat Azalealaan en Begonia laan, Lichtelarestraat, Palingstraat, Doorsteek Heidegrond,Doornikstraat en Sparrenlaan. Wat mij het sterkste opviel was dat er op de meeste plaatsen een gebrekkige verlichting is. De oversteekplaatsen zijn niet duidelijk geaccentueerd met extra verlichting dit zowel voor voetgangers als voor fietsers. Toen ik verder reed naar Gent, om het middeneiland aan de carre-four te bekijken, stelde ik tot mijn verbazing vast dat vanaf het kruispunt Meerakker- Pijkestraat, er een ander soort verlichting wordt gebruikt. Duidelijk een betere. Het maakt een groot verschil. Zien en gezien worden is één aandachtspunten die volgens NVA te weinig aan bod komt in de beveiliging van de N70.

9 Is het U ook al overkomen dat bij regenweer en s avonds plots iemand op de middenberm staat in het centrum, die je pas op het laatste moment opmerkt? Mij wel. En dan vraag ik mij steeds af: is het een onoplettendheid of heb ik de voetganger niet gezien door het ontbreken van duidelijke verlichting.? Extra verlichting aan de zebrapaden zal de voetganger beter doen opvallen. De slogan zien en gezien worden kan zo in de praktijk toegepast worden. In de nabije toekomst is voor 1 van de drukste punten op de N70, Palingstraat, geen oplossing voorzien. En de nabije toekomst is het aanleggen van de middeneilanden. Voor het verkeer vanuit de Stationsstraat en Bosdreef zijn er terecht verkeerslichten. Waarom streven we dan niet om ook aan het kruispunt met Palingstraat en N70 verkeerslichten te plaatsen? Dit kan praktisch echt niet zo moeilijk zijn. Plaats is er. Elektriciteit ligt er, Wat houdt ons tegen om dit te realiseren? Op de hoorzitting ivm het knippen van de Smalle Heirweg was dat ook een punt die door verschillende buurtbewoners gevraagd werd. Het is een oplossing voor de chaos op het kruispunt. Bovendien zou men de uitrit van het Retailpark erop kunnen aansluiten. Het Park beschikt over 1 oprit, en 2 afritten, 1afrit voor de bezoekers en 1 voor de leveringen. Indien men de afrit leveringen gebruikt voor de bezoekers is deze direct aangesloten op het dan met verkeerslichten voorziene kruispunt Palingstraat. Een win win voor iedereen. Tijdens mijn avondrit stelde ik tot mijn verbazing vast dat er ongeveer 30 verlichtingspalen niet werken langs de N70. En dit tussen de grens Lochristi- Gent en het kruispunt met de Braamstraat. Van een buurtbewoner kwam ik te weten dat het reeds meer dan 1 maand zo is. Via via kwam ik op een site van AWV waar men niet werkende openbare verlichting langs gewestwegen kan melden. Na het doorgeven van de storing kwam ik te weten dat : Voor het onderhoud van de wegverlichting langs gewestwegen doet het Agentschap Wegen en Verkeer een beroep op een aannemer. Elke vier maanden gaat de aannemer op pad om alle wegverlichting te controleren. Waar nodig, worden de defecte lichtpunten hersteld. Als tussen twee herstelrondes een lamp defect is, dan wordt in de meeste gevallen geen afzonderlijke interventie gedaan. Indien de veiligheid van de weggebruiker in het gedrang komt, gaan we uiteraard wel meteen tot de herstelling over.

10 Ik heb alles aan AWV doorgegeven, mijn melding werd geregistreerd met referentienummer WOV-2015-MPW Hopelijk moeten we geen 4 maanden wachten op de herstelling. Tot besluit enkele vragen aan het college, enkele suggesties die eventueel kunnen meegenomen worden naar het volgende overleg met AWV : - Is het mogelijk om bij de realisatie van de middeneilanden extra verlichting te voorzien? Geaccentueerd op de oversteekplaats? - Kan het college bekijken wat de mogelijkheden zijn om voor alle andere oversteekplaatsen langs de N70 ook geaccentueerde verlichting te voorzien? - In budget 2014 was voorzien waarvan maar is besteed. In budget 2015 is voorzien voor openbare verlichting, dus de middelen zijn voorhanden, nu nog de uitvoering. - Kan er voorzien worden, op korte termijn, voor verkeerslichten aan de Palingstraat met aansluiting van de afrit van het Retailpark erop?

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A)

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A) Project Vogelenzang Wegenis- en rioleringswerken Vraag & Antwoord (Q&A) 1. Waarom voorziet het project in de Vogelenzangstraat een volledige vernieuwing van de nutsleidingen, het wegdek en de voetpaden

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Afkoppeling Stationsstraat-

Afkoppeling Stationsstraat- Afkoppeling Stationsstraat- Kasteel van Mesen-Vijver Nachtegaallaan Tom Deweirdt, projectmanager Aquafin Toon Walgraaf, projectleider Talboom 08/03/2017 Werken aan zuiver water De werken Werkwijze Te verwachte

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: Verzamelnaam

Nadere informatie

Afkoppelen: naar een

Afkoppelen: naar een Infovergadering Aquafin - Afkoppelen: naar een integrale Afkoppelen: naar een zorg voor water integrale zorg voor water dienst mobiliteit en duurzaamheid stadsbestuur Ronse Infovergadering Aquafin - Afkoppelen:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Retributiereglement uitlening gemeentelijk materiaal en inzet gemeentelijk personeel. 2. Advies plaatsing ANPR camera

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 OPENBARE ZITTING Notulen 1. Notulen van de gemeenteraad van 27 mei 2014 Interne zaken 2. Vaststelling huishoudelijk reglement deontologische commissie Ingevolge artikel

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Wegenis- en rioleringswerken Stroobantsstraat, Steenbeek- en Potterstraat. Informatievergadering 18/09/2017

Wegenis- en rioleringswerken Stroobantsstraat, Steenbeek- en Potterstraat. Informatievergadering 18/09/2017 Wegenis- en rioleringswerken Stroobantsstraat, Steenbeek- en Potterstraat Informatievergadering 18/09/2017 Agendapunten Inleiding door de heer burgemeester Danny Vangoidtsenhoven Toelichting door N.D.R.

Nadere informatie

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 09/06/2015 Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project 2. Detail voorstelling (door studiebureau) 3. Voorstelling

Nadere informatie

Werken in Bekkevoort Halensebaan. Overlegvergadering INWONERS. 13 oktober collector Pijnbeek fase 2

Werken in Bekkevoort Halensebaan. Overlegvergadering INWONERS. 13 oktober collector Pijnbeek fase 2 Werken in Bekkevoort Halensebaan Overlegvergadering INWONERS 13 oktober 2016 20.490 collector Pijnbeek fase 2 15-12-2010 Aquafin partner for all wastewater projects 1 Agenda Inleiding Rioleringswerken

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 12/02/2014 Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Xenia Luxem Projectmanager Aquafin 7 december 2016 Voorstelling betrokken partijen Bouwheer: -> Aquafin (riolering + advies afkoppelingen) Overige

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2016

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2016 STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2016 OPENBARE ZITTING 1 e Punt: Mededelingen Gunningen investeringen: - 2410000/011900IE08 software beamer raadszaal 1917,72 euro - 2410000/020000IE05

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

WELKOM. Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016

WELKOM. Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016 WELKOM Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016 VERLOOP VAN DE AVOND 1. Verwelkoming door afgevaardigde van het bestuur 2. Toelichting door studiebureau Technum Ontwerp

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Tom Deweirdt,Projectmanager Aquafin Dave Delrue, Projectmanager Farys 01/12/2016 Werken aan zuiver water 1. Waarom deze werken? 2. Wat gaat er

Nadere informatie

stad brugge woondienst

stad brugge woondienst stad brugge woondienst GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET AFKOPPELEN VAN DE HEMELWATERAFVOER VAN HET GEMEENTELIJK RIOLERINGSNET EN HET GEBRUIK VAN HEMELWATER BIJ BESTAANDE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8

Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8 Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8 Informatievergadering 19-10-2010 20 uur cultureel centrum het Spoor, Eilandstraat 6 te 8530 Harelbeke Herinrichting

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Gontrode Heirweg/ Vijverwegel/ Varingstraat

Riolerings- en wegeniswerken Gontrode Heirweg/ Vijverwegel/ Varingstraat Info-avond 24/04/2014 Riolerings- en wegeniswerken Gontrode Heirweg/ Vijverwegel/ Varingstraat Afkoppelingswerken op perceelsniveau 1 Toelichting afkoppelen Wettelijk kader Waarom scheiden? Wat is afkoppelen?

Nadere informatie

Collector Ouwegem fase 2. Aquafin-project. Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM

Collector Ouwegem fase 2. Aquafin-project. Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM Collector Ouwegem fase 2 Aquafin-project Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM Hoorzitting 21 december 2015 1 Inhoud Verwelkoming en inleiding Projectdefiniëring Waterzuivering

Nadere informatie

Pidpa Riolering in Zoersel: Wijk Kapellenhof - Aanleg riolering -

Pidpa Riolering in Zoersel: Wijk Kapellenhof - Aanleg riolering - Pidpa Riolering in Zoersel: Wijk Kapellenhof - Aanleg riolering - Voorstelling infovergadering bewoners 23 januari 2012 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Wijk Kapellenhof 3. Gescheiden

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR Project gemeente Schelle: Wegen- en rioleringsproject Steenwinkelstraat, Tuinlei, Hulstlei, A. Rodenbachplaats en Hoge Weg - Aanleg gescheiden riolering en wegenis - Status ontwerpfase - Raming totaalproject:

Nadere informatie

Pidpa Riolering in Malle: Leegstede - Eertbolweg - Aanleg riolering -

Pidpa Riolering in Malle: Leegstede - Eertbolweg - Aanleg riolering - Pidpa Riolering in Malle: Leegstede - Eertbolweg - Aanleg riolering - Voorstelling infovergadering bewoners 22 november 2011 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Leegstede - Eertbolweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Herinrichting Eikendreef, Beukendreef, Kochdreef, Oude Baan, Wielewaaldreef, Nachtegaaldreef, Ringdreef en Rode Dreef

Herinrichting Eikendreef, Beukendreef, Kochdreef, Oude Baan, Wielewaaldreef, Nachtegaaldreef, Ringdreef en Rode Dreef Herinrichting Eikendreef, Beukendreef, Kochdreef, Oude Baan, Wielewaaldreef, Nachtegaaldreef, Ringdreef en Rode Dreef TOELICHTINGSVERGADERING 24 maart 2015 1 inleiding Ligging Beukendreef Oude Baan Kochdreef

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 12/02/2014 Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

Wegenis- en rioeleringswerken Ieperstraat. Bewonersvergadering 9 maart 2017

Wegenis- en rioeleringswerken Ieperstraat. Bewonersvergadering 9 maart 2017 Wegenis- en rioeleringswerken Ieperstraat Bewonersvergadering 9 maart 2017 Agenda Welkom - inleiding Ontwerp wegenis en riolering Afkoppeling privé Werken nutsmaatschappijen Verder verloop project Afsluit

Nadere informatie

Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat

Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat TOELICHTING BIJ AFKOPPELINGEN OP PRIVAAT DOMEIN 1 6 JUNI 2012, THEATERZAAL

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Informatieavond riolerings- en wegeniswerken. Bloemekeswijk Fase II

Informatieavond riolerings- en wegeniswerken. Bloemekeswijk Fase II Informatieavond riolerings- en wegeniswerken Bloemekeswijk Fase II Waarom zijn we hier samen? Partners? Waarom deze werken? Wat zal er veranderen? Wanneer zullen de werken starten? Afkoppelingswerken op

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken B: Collector Mazenzele

Riolerings- en wegeniswerken B: Collector Mazenzele Tim Vereertbrugghen: Thierry Adriaensens: Riolerings- en wegeniswerken 22.161B: Collector Mazenzele Leidend Ingenieur studiebureau Sweco Projectmanager Aquafin 1 Inhoud 1. Waterzuivering in Vlaanderen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUITEN Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 FEBRUARI 2017 VOLGENS HET ARTIKEL 252 1 VAN HET

Nadere informatie

Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat. Gertjan Winten

Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat. Gertjan Winten Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat Gertjan Winten Waarom zijn we hier samen? Waarom deze werken? Wat gaat er veranderen? Hoe zullen de werken verlopen? Vragenronde 15-12-2010 Aquafin partner for

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Info-avond collector Zwevezele

Info-avond collector Zwevezele Info-avond collector Zwevezele 10-01-08 Collector Zwevezele 20.390 Johan Van Reybrouck, projectleider Maarten Everaert, bekkenverantwoordelijke 10/01/2008 Inhoud Aquafin NV Beschrijving van het project

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Louis Huybrechtsstraat - Aanleg riolering en wegenis -

Louis Huybrechtsstraat - Aanleg riolering en wegenis - Project Borsbeek: Louis Huybrechtsstraat - Aanleg riolering en wegenis - 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Louis Huybrechtsstraat 3. Gescheiden riolering 4. Afkoppeling praktisch

Nadere informatie

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan Afkoppelingswerken op perceelsniveau Toelichting afkoppelen Scheiden/Afkoppelen, wat, waarom en hoe? Stappenplan Voorziene tussenkomsten

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk. Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan

Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk. Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan Riolerings- en wegeniswerken OPW3003: Ringlaan en Hollestraat Opwijk Rik Rosseneu: Thierry Adriaensens: Leidend Ingenieur studiebureau Astroplan Projectmanager Aquafin 1 Inhoud 1. Waterzuivering in Vlaanderen

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden STAPPENPLAN REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden Het is aangewezen om niet te wachten met het uittekenen

Nadere informatie

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 JANUARI 2018

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 JANUARI 2018 STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 29 JANUARI 2018 1 e Punt: Mededelingen AR/BI 2240007/120000IE04: voetpadherstel N70 1.428,10 AR/BI 2202000/020000IE09: beplanting Persijzer Leemstraat 2.789,07

Nadere informatie

Herinrichting doortocht N79 16.12.2015 1

Herinrichting doortocht N79 16.12.2015 1 Herinrichting doortocht N79 16.12.2015 1 Agenda Verwelkoming door dhr. M. Vos, burgemeester Inleiding door dhr. G. Kersten, schepen van mobiliteit Toelichting ontwerpplannen door mevr. K. Loos, AWV Toelichting

Nadere informatie

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016

STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 STANDPUNTEN N-VA-FRACTIE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 1 e Punt: Mededelingen Gunningen buitengewone dienst: - AR 2410000/011900: kaartlezers G & D 2.395,80 - AR 2250000/021000: bushokje Boskapellaan

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: verzamelnaam

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Ontsluiting regenwater Bloemekeswijk. Lisa Vanhaute Bram Quaghebeur

Ontsluiting regenwater Bloemekeswijk. Lisa Vanhaute Bram Quaghebeur Ontsluiting regenwater Bloemekeswijk Lisa Vanhaute Bram Quaghebeur Waarom zijn we hier samen? Wie zijn wij? Waarom deze werken? Wat gaat er veranderen? Afkoppelingen op privé Wegeniswerken Vragenronde

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015

Infovergadering Wijnendalestraat. 29 juni 2015 Infovergadering Wijnendalestraat 29 juni 2015 Agenda - Verwelkoming schepen Coppé - Herinrichting Wijnendalestraat uitleg bij ontwerp - Nutswerken - Riolerings- en wegeniswerken - Maatregelen handelaars

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Collector Overslag/Wegeniswerken

Collector Overslag/Wegeniswerken Collector Overslag/Wegeniswerken Ramonshoek: infoavond 10 maart 2016 Waarom zijn we hier samen? Wie zijn wij? Doel van de werken Toelichting rioleringswerken Inrichting van de nieuwe wegenis Voorbereiding

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel)

Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel) Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel) 24/10/2018 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Gescheiden riolering

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Situering. gemeente Gavere 1

Situering. gemeente Gavere 1 Situering gemeente Gavere 1 Actoren & partners De uitvoerende overheid: Wegeniswerken: gemeente Gavere Rioleringswerken: FARYS Studiebureau:Grontmij Opmaak ontwerp Opvolging werken i.s.m. gemeente en FARYS

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG / / II. NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

Op naar proper water in 2015!

Op naar proper water in 2015! Op naar proper water in 2015!! De Europese Kaderrichtlijn water, het decreet Integraal Waterbeleid en Vlarem I en II verplichten ons tot het voeren van een integraal Stedelijk waterbeleid. Dit gaat voornamelijk

Nadere informatie

Info- vergadering Weg- en rioleringswerken Boembeekstraat. 9 februari 2016

Info- vergadering Weg- en rioleringswerken Boembeekstraat. 9 februari 2016 Info- vergadering Weg- en rioleringswerken Boembeekstraat 9 februari 2016 Inleiding Guy Hove Schepen openbare werken AGENDA Projectvoorstelling Werken aan de nutsvoorzieningen Minder hindermaatregelen,

Nadere informatie

Bewonersvergadering Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle

Bewonersvergadering Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle 04/09/2017 Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Situering van het project 2. Detail voorstelling

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016 Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat Informatievergadering werken 21 april 2016 Welkom! Mevr. Sabine Van Rysselberghe Schepen Openbare Werken en Mobiliteit Stad Lokeren Betrokken partijen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE

Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE 5 september 2016 Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE Steven Devoldere Aquafin Werken aan zuiver water Inleiding gemeente Oostkamp De werken,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie