VERSLAG 109 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 28 mei 2016, Nieuwegein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG 109 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 28 mei 2016, Nieuwegein"

Transcriptie

1 Blz. 1 VERSLAG 109 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 28 mei 2016, Nieuwegein 1. Opening De heer J.C. van Duin, voorzitter, opent om uur de vergadering en heet een ieder hartelijk welkom. Een bijzonder welkom aan het erelid van de KNBF, de heer C.J.E. Janssen. Voor de Algemene Vergadering zijn 24 verenigingen aangemeld en 12 verenigingen afgemeld. Van 1 vereniging is een machtiging ontvangen. Met betrekking tot de agenda wil de voorzitter de vergadering graag attenderen op agendapunt 7.c vaststellen contributie Graag wil hij hier het onderwerp Dubbele contributies aan koppelen. De vergadering gaat akkoord met de voorgestelde agenda. 2. Aanwijzing leden stembureau De voorzitter vraagt aan de vergadering deelnemers om zitting te nemen in het stembureau. Mevrouw L.K.M. Crijns, de heer C. van Balen Blanken, de heer G.A. Montfrooy en de heer J. Pieters melden zich hiervoor aan. De vergadering gaat hiermee akkoord. 3. Ingekomen stukken en mededelingen Van de heren H.J.W.M. Jans en J. Dehé is een bericht van verhindering ontvangen. De heer J.W. Kraaibeek zal de penningmeester vervangen m.b.t. de agendapunten die betrekking hebben op de financiële zaken. De overledenen worden staande in stilte herdacht. Genoemd worden de heer P.O.M. van Hasselt, de heer J.H. Avis, de heer Jhr. H.E.R. Sandberg van Boelens en de heer A.C.H. Merkx. Onderscheidingen De voorzitter geeft een toelichting over de onderscheidingen die het Costerus Kapittel kan voordragen. De heer M. Brekelmans is door het Costerus Kapittel voor de Van der Willigenmedaille voorgedragen. De Van der Willigen-medaille wordt toegekend aan auteurs van oorspronkelijke publicaties, die blijk geven van studiezin, filatelistische kennis en publicistische vaardigheden. De Van der Willigen-medaille is een aanmoedigingsprijs en tevens bedoeld als uitdaging tot het publiceren van een wetenschappelijk werk. De heer Brekelmans kon vanwege dringende redenen niet aanwezig zijn en zal zijn onderscheiding overhandigd krijgen door de voorzitter op een ander passend moment. Vervolgens richt de voorzitter zich tot de heer H.E. Aitink. Het Costerus Kapittel heeft de heer Aitink voorgedragen voor de Costerus Medaille. Deze onderscheiding bestaat al sinds 1922 en is nog steeds van toepassing.

2 Blz. 2 De toekenning van de Costerus medaille geschiedt voor zijn totaal aan publicaties, bestaande uit boeken en artikelen. Daarbij valt op dat de heer Aitink de luchtpost steeds als posthistorie beschrijft vanuit een historisch perspectief, met de nadruk op gebruikspost door particulieren en handelsondernemingen. De voorzitter geeft een opsomming hiervan. Aansluitend wordt de onderscheiding door de voorzitter overhandigd. De heer Aitink wordt van harte bedankt voor zijn inzet voor de filatelie. De vergadering bevestigt dit met applaus. De heer Aitink maakt van dit moment graag gebruik om de vergadering te bedanken voor deze onderscheiding en geeft een enthousiaste toelichting over zijn huidige studie en onderzoeken. De heer W.A.A.M. Nobelen ontvangt wegens zijn grote verdiensten voor de filatelie in het algemeen, zijn werkzaamheden binnen het Samenwerkingsverband Filatelie en zijn betekenis voor de KNBF de onderscheiding Lid van Verdienste. De voorzitter noemt hem een rasbestuurder in de filatelie die zijn sporen zeer heeft verdiend, overhandigt de onderscheiding en feliciteert hem van harte. De vergadering stemt hier onder applaus mee in. Aansluitend vraagt mw. T. Mayen het woord namens JFN. Zij is verheugd te kunnen melden dat zij de JFN-trofee mag uitreiken aan de heer J.W. Kraaibeek, secretaris van de KNBF, voor zijn inzet en ondersteuning van JFN. Hierna volgt een korte pauze waarin de vergadering de begunstigden kan feliciteren. Samenwerking PostNL Met PostNL is een samenwerking aangegaan met betrekking tot het bestellen van bijzondere stempels en de stempeldienst, voorheen uitgevoerd door PostNL in Groningen. Dit is een waardevolle bijdrage voor de filatelie, daar deze dienst van PostNL wellicht zou zijn komen te vervallen. PostNL is gestopt met deze werkzaamheden, die nu enthousiast worden uitgevoerd op het Bondsbureau. Intentieverklaring samengaan van JFN/KNBF Het samengaan van JFN met de KNBF richt zich in belangrijke mate op vernieuwing. Nieuwe verzamelaars, zowel jeugd als mensen die zich geen jeugd meer kunnen noemen, maar wel potentiële nieuwe verzamelaars zijn. De KNBF houdt zich bezig met Jeugd en Filatelistische vorming en JFN zou zich daarin kunnen vormen tot een onderdeel van de bond, waarbij JFN als zelfstandig orgaan verdwijnt. Zowel de besturen van JFN als van de KNBF zijn dit proces positief ingestapt. Een intentieverklaring voor samengaan is in concept gereed en beide partijen hopen in de loop van dit jaar te komen tot deze intensieve samenwerking. Aan de vergadering wordt gevraagd om te reageren op deze plannen. De vergadering ondersteunt deze ontwikkeling van harte en gaat hiermee akkoord. 4. Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 30 mei 2015 Het verslag van de 108 e Algemene Vergadering d.d. 30 mei 2015 wordt ongewijzigd goedgekeurd.

3 Blz Beleidsverantwoording a Jaarverslagen KNBF over 2015 De voorzitter geeft een korte terugkoppeling over de activiteiten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar en behandelt per pagina de Jaarverslagen KNBF Vanuit de vergadering zijn geen vragen en/of opmerkingen. Het jaarverslag wordt goedgekeurd. Naar aanleiding van het verslag vraagt de heer B. Mol naar de gezondheidstoestand van de heer Haan. De voorzitter zal hier bij agendapunt 7.d op terugkomen. De heer C.M. van den Bosch geeft aan dat voor de cursus BBF docenten zijn opgeleid. Er zijn echter al een tijd geen bijeenkomsten met deze docenten meer gepland om hen bij te praten. De voorzitter geeft aan dat in de nieuwe zetting met JFN ook filatelistische vorming de aandacht krijgt, maar dat eerst de nieuwe structuur binnen de bond moet worden bepaald. De uitkomsten van de commissie in dezen moeten worden afgewacht. Hij bedankt de heer Van den Bosch voor zijn inbreng. 5.b Financieel jaarverslag 2015 De heer J.W. Kraaibeek heeft een vraag ontvangen over het onderdeel bijzondere lasten. Dit betreft een verrekening met de Stichting Filatelie over de afgelopen jaren. De heer W.A.A.M. Nobelen vraagt hoe de KNBF het verlies dat ook op de begroting van 2016 is opgenomen denkt in te dammen. De heer Kraaibeek geeft aan dat gekeken wordt naar de huisvesting om dit op korte termijn aan te pakken. Vanuit de vergadering zijn verder geen vragen en/of opmerkingen over het financieel jaarverslag c Verslag Financiële Commissie De heren W.E.J. van den Bold, C. Heemskerk, H.P.J.M. de Kok en C.N. Oppelaar vormen de Financiële Commissie. De heer Van den Bold brengt verslag uit. De Commissie constateert dat een eerste aanzet is genomen om extra inkomsten te genereren, maar wil de bond in overweging geven aandacht te besteden aan mogelijke kosten beheersing. De Financiële Commissie stelt de vergadering voor decharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid. 5.d Decharge bestuur De vergadering verleent onder applaus het bondsbestuur decharge voor het gevoerde beleid. 5.e Voorstel toelaten Bijzonder lidmaatschap Stichting Hertogpost De voorzitter legt de aanvraag van de Stichting Hertogpost voor bijzonder lidmaatschap voor aan de vergadering en vraagt of de vergadering hiermee kan instemmen. De vergadering gaat onder applaus akkoord met het toelaten van bijzonder lidmaatschap voor de Stichting Hertogpost. De voorzitter feliciteert de aanwezige vertegenwoordigers van de stichting van harte met dit besluit.

4 Blz Beleidsplan KNBF De aanloop voor het voorliggende beleidsplan van de KNBF is omvangrijk geweest. Diverse malen is het plan binnen diverse gremia besproken en regelmatig aan de besturen van verenigingen en regioraad voorgelegd. De voorzitter geeft de vergadering nog een korte samenvatting van de inhoud en de weg die bewandeld is om te komen tot dit plan. Het vervolg wordt, na goedkeuring van het beleidsplan, het instellen van drie tijdelijke werkgroepen. Deze werkgroepen houden dit jaar 2 à 3 bijeenkomsten en geven eind 2016 de resultaten. Daar waar mogelijk wordt met de uitvoering hiervan begin 2017 gestart. Daar waar goedkeuring van de AV is vereist, wordt dit aan de AV 2017 voorgelegd. Daarna is het handen uit de mouwen en handelen! Een bijdrage van een ieder wordt hierbij gevraagd. Binnen de werkgroep Structuur ligt de nadruk op welke service wordt verleend, hoe ziet de service organisatie er uit. Dit kan leiden tot structurele veranderingen en heeft tot doel te komen tot een goede werkzame situatie. Binnen de werkgroep Communicatie zal het imago aan bod komen. Hoe krijgen we het voor elkaar om de filatelie hip en jaloersmakend te maken. Tevens is digitalisering een aandachtspunt en marketing en promotie. Binnen de werkgroep Huisvesting zal gekeken worden naar een Huis van de Filatelie en mogelijke samenwerking hierbij met anderen. Een bundeling van krachten waarbij er alleen maar winnaars zijn. Mevrouw L.K.M. Crijns wil graag weten of hiervoor gekeken wordt naar een locatie centraal in het land. De voorzitter beaamt dit. De voorzitter legt de vergadering voor of zij akkoord is met deze aanpak, beschreven in het beleidsplan De vergadering gaat onder applaus akkoord met het beleidsplan Verder vraagt de voorzitter de aanwezigen om zich op te geven voor de tijdelijke werkgroepen. Opgave kan rechtstreeks bij de voorzitter, de heer J.C. van Duin. 7. Bestuurszaken 7.a Vaststellen definitieve begroting 2016 De definitieve begroting 2016 wordt door de vergadering vastgesteld. 7.b Vaststellen voorlopige begroting 2017 De voorlopige begroting 2017 is niet beschikbaar, maar vanuit de vergadering geeft de heer W.A.A.M. Nobelen aan dat het zeer gewenst is dat deze wel wordt gemaakt, ook al kunnen hier mogelijk door de op te starten acties vanuit de werkgroepen nog wijzigingen in komen. Een 0 (verlies) op de begroting zou hem voor 2017 zeer welgevallig zijn. De heer J.W. Kraaibeek zal deze actie opnemen met de penningmeester de heer H.J.W.M. Jans. Het streven is om in ieder geval de voorlopige begroting 2017 te presenteren bij de vergadering van de Regioraad in oktober a.s.. 7.c Vaststellen contributie 2017 De vergadering gaat onder applaus akkoord met het handhaven van de contributie van 4,95 per lid van de aangesloten vereniging over 2017.

5 Blz. 5 Dubbele contributie Vorig jaar heeft de werkgroep Dubbele contributie de resultaten van hun onderzoek aan de AV gepresenteerd. Het Bondsbestuur heeft vervolgens nagedacht over te nemen acties naar aanleiding hiervan. Het voorstel dat het bestuur voorlegt aan de vergadering is het volgende. Leden van verenigingen die lid zijn van meerdere verenigingen die aangesloten zijn bij de KNBF, en die dat willen, kunnen het dubbele lidmaatschap dat zij betalen rechtstreeks terugvragen bij de KNBF. Hiertoe moeten zij zelf actie nemen en zorgdragen voor het aantonen van dit dubbele lidmaatschap. De heer P. Walraven spreekt zijn verbazing uit over dit voorstel en geeft aan dat dit een enorme terugval van inkomsten tot gevolg heeft. Hij geeft aan dat leden van verenigingen er zelf voor kiezen om lid te zijn van meer verenigingen en daar hoort ook de bijbehorende contributie bij. De heer W.A.A.M. Nobelen sluit zich hierbij aan. Hij geeft aan dat het niet haalbaar is om deze actie door te voeren. De heer J.W. Kraaibeek geeft aan dat diverse verenigingen de betaling van dubbele contributie door leden aanpakt om lidmaatschap bij de KNBF op te zeggen of dit voor de toekomst te overwegen. Het gaat hierbij om substantiële aantallen. De heer B. Mol geeft aan het desondanks een waanzinnig slecht voorstel te vinden. De heer C.M. van den Bosch haakt hierop in en voegt toe dat de bond zich niet met leden van verenigingen zou moeten bemoeien. Dat is een zaak van de vereniging zelf. Ook mevrouw L.K.M. Crijns en de heer P. Teurlings geven aan tegen het voorstel te zijn. De heer Th. Hooft geeft aan dat met name gespecialiseerde verenigingen aangeven het lidmaatschap bij de KNBF op te zeggen, om genoemde reden. Zij vinden het niet reëel dat de contributie van lidmaatschap wordt bepaald op basis van het aantal leden dat lid is van de vereniging. De heer Mol merkt hierbij op dat veel gespecialiseerde verenigingen zich presenteren tijdens de Postex. Als zij geen lid meer zijn van de KNBF, kunnen zij ook niet meer op deze wijze deelnemen aan Postex. De voorzitter stelt voor om een peiling te houden over het voorstel om het draagvlak te bepalen. Een grote meerderheid is tegen het voorstel. Het bestuur trekt dan ook het voorstel in. 7.d Bestuursverkiezing Volgens het aftreedrooster treedt de heer J.W. Kraaibeek af als secretaris. Hij heeft zich opnieuw verkiesbaar gesteld. De heer Kraaibeek wordt als secretaris voor een periode van drie jaar onder applaus herkozen. De heren J.R. Luinge en C. van Zandwijk treden af, maar hebben zich opnieuw verkiesbaar besteld als bestuurslid van de KNBF. De heren Luinge en Van Zandwijk worden onder applaus herkozen. De heer A. Haan is vanwege gezondheidsredenen tussentijds afgetreden. De voorzitter geeft een toelichting en meldt de vergadering de stand van zaken. Zeker is dat de heer Haan niet in een bestuursfunctie terug zal komen bij de KNBF. De werkzaamheden m.b.t. juryzaken zijn door de heer J. Dehé overgenomen en de functie van Commissaris Evenementen kwam hierbij vacant. De voorzitter is dan ook zeer verheugd te kunnen melden dat de heer T. van der Laak zich beschikbaar heeft gesteld als bestuurslid. Hij wil graag het

6 Blz. 6 aandachtsgebied Evenementen op zich nemen. De heer Van der Laak wordt voor een periode van drie jaar onder applaus gekozen. 7.e Benoeming Financiële Commissie De heren W.E.J. van den Bold, C. Heemskerk, H. de Kok en C.N. Oppelaar zijn bereid gevonden om het komende jaar de Financiële Commissie te vormen. Hierbij wordt opgemerkt dat de heer Heemskerk kampt met gezondheidsproblemen. De vergadering stemt in met de benoeming van de Financiële Commissie. 8. Multilaterale tentoonstelling 2017 De heer P. Teurlings informeert de vergadering over de lopende zaken rond de Multilaterale tentoonstelling 2017 met de naam Multilaterale Hertogpost Zeven landen zijn lid van het Multilateraal verband en in 2017 zal de organisatie Hertogpost namens en in samenwerking met de KNBF de tentoonstelling organiseren. Het is een belangrijke tentoonstelling met nationale en internationale deelnemers. Een uitgelezen kans om uw verzameling te presenteren. De meeste postadministraties hebben deelname al toegezegd en de organisatie hoopt veel deelnemers tegemoet te zien. Uitgebreide informatie is te vinden op de speciaal ingerichte website ( Propagandamateriaal wordt uitgedeeld en is tevens op te vragen bij de heer Teurlings. 9. Datum en plaats Algemene Vergadering 2017 De volgende Algemene Vergadering wordt gehouden op 22 april 2017 te Diemen. 10. Rondvraag De heer W. van der Helm meldt dat in Berlijn het boek van de heer TSchroots de hoogste onderscheiding in de literatuurklasse heeft gekregen. De heer TSchroots zal bij Westfila en Postex aanwezig zijn, alwaar het boek ook verkrijgbaar zal zijn. De voorzitter vult aan dat tijdens Westfila (te Roeselare België) veel Nederlanders speciaal op uitnodiging van de KNBF deelnemen. Vanuit België zijn 100 kaders ter beschikking gesteld voor Nederlandse inzendingen. Tussen de KNBF en de Belgische collega s is heel goed contact en overleg. Een optie voor volgend jaar om een soortgelijke actie uit te voeren, maar dan in Nederland, wordt nog verder uitgewerkt. Het is goed om te weten dat vanuit beide Bondsbesturen de bereidheid is om nauw samen te werken om de hobby filatelie te verrijken. De heer Van der Helm geeft aan dat ook luchtpost met een viertal verenigingen is vertegenwoordigd in België. De Vliegende Hollander met 20 kaders in de propaganda klasse. Wel is het zo dat i.p.v. 12 bladen in een kader, in België 16 bladen in een kader geplaatst moeten worden. 11. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering onder dankzegging voor ieders komst en inbreng om uur.

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend

VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend Blz. 1 VERSLAG 104 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 21 april 2012, Purmerend 1. Opening De heer V. Coenen, voorzitter, opent om 14.00 uur de vergadering en heet een ieder hartelijk welkom. De overledenen

Nadere informatie

VERSLAG 106 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 20 april 2013, Leusden

VERSLAG 106 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 20 april 2013, Leusden Blz. 1 VERSLAG 106 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 20 april 2013, Leusden Aangemeld: 78 verenigingen Afgemeld: 9 verenigingen Machtiging: 10 verenigingen 1. Opening De heer B. Mol, vice-voorzitter,

Nadere informatie

Nummer 124 Jaargang november 2014

Nummer 124 Jaargang november 2014 Nummer 124 Jaargang 2014 6 november 2014 Aan de besturen van de aangesloten verenigingen In deze Bondsbrief de volgende onderwerpen: Terugblik op de Postex, 17, 18 en 19 oktober 2014 in Apeldoorn. Inzendingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

VERSLAG 105 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 19 januari 2013, Leusden

VERSLAG 105 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 19 januari 2013, Leusden Blz. 1 VERSLAG 105 e ALGEMENE VERGADERING KNBF Zaterdag 19 januari 2013, Leusden Aangemeld: Afgemeld: 43 verenigingen 12 verenigingen 1. Opening De heer Tuin, penningmeester van de KNBF opent om 11.00

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016 Algemene ledenvergadering BPOA 23 juni 2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Concept verslag ALV 23-11-15 4. Jaarverslag 2015 SPOA ter toelichting 5. Beleggingsbeleid SPOA 6. Onderzoek toekomstscenario

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018

Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018 Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018 Aanwezigen: afgevaardigden Regio Noord J. Seggers afgevaardigden Regio Oost E. Bakker J. Beelen J. Bos afgevaardigden Regio

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 voor de jeugdleiders van Jeugdfilatelie Nederland Voor meer informatie zie onze websites: www.jeugdfilatelie.nl en www.stampkids.nl. Rectificatie In contactblad 216

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 Concept 110511 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 1. Opening Met een welkom aan een ieder en in bijzonder aan onze ereleden, met deze woorden

Nadere informatie

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur.

Notulen van vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 1 april 2014, aanvang 14:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Groep VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1. Opening De

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

REGIO-ASPECTEN Pag. 1

REGIO-ASPECTEN Pag. 1 REGIO-ASPECTEN Pag. 1 Uitgangspunten: 1. Met ingang van 1 januari 2003 functioneren zo mogelijk alle regio's en de regioraad. 2. De regiobesturen bepalen zelf (na overleg met het bestuur van de Koninklijke

Nadere informatie

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1 Reglement Vrijwilligersraad Welzijn Rijswijk Het belang van inspraak Betrokkenheid van medewerkers is belangrijk voor het goed functioneren van de organisatie. Dat geldt ook voor vrijwillige medewerkers.

Nadere informatie

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN 1 Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 18 november 2015 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden Aanwezige leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Regioraad vergadering 19 oktober 2013, Apeldoorn

Regioraad vergadering 19 oktober 2013, Apeldoorn Regioraad vergadering 19 oktober 2013, Apeldoorn Agenda 1 Opening en vaststelling agenda 2 Verslag van de vergadering van 20 oktober 2012 3 Mededelingen 4 Ingekomen stukken 5 A. Brainstorm over Concept

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen.

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen. Notulen 40 ste Algemene Ledenvergadering Vereniging Vrienden van het Airborne Museum Zaterdag 17 maart 2018 1. Opening De voorzitter heet eenieder welkom op deze 40 ste Algemene Ledenvergadering van de

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Notulen van algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 16 april 2013, aanvang 15:00 uur.

Notulen van algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 16 april 2013, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 663 (100 procent) Aanwezig Vestia Noord Nederland VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof Woningen 1.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780 DE VERENIGING STATUTEN van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP opgericht te Middelburg anno 1780 vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 23 april 2004. Art 1. De vereniging is genaamd:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI Artikel 1 LEDEN Leden worden door de secretaris van de vereniging ingeschreven. Artikel 2 De benoeming tot lid van verdienste

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018

Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Verslag bestuursvergadering de Pedaleur d.d. 12/03/2018 Aanwezig: Locatie: Jan van Gerven Bea Liebregts Henny van Beers Rob van Overbeek Cees Stofmeel van de Sandestraat 1, Oost-, West- en Middelbeers

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 9 december 2014. Plaats: vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: G. Klinkhamer. (voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. D. Warnars. R. van der Pol. VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 011111A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND Index: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Artikel 13 Organisatie Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum 1. Opening De Voorzitter opent de vergadering om 10.30 uur en heet

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond (VGR) Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond De vergadering wordt geleid door dhr. Riekus Wolzak. Notulist is Jan

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari 2017 19.00-21.30 - AGENDA Omschrijving / doel van agendering directeur aanwezig? - instemming - advies - meningsvorming 0a MR Jaarverslag 2015-2016 Vaststellen

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond.

Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Verslag van de algemene ledenvergadering. Datum en tijdstip: Locatie: Aanwezig: Voorzitter is: Secretaris is: Maandag,

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk.

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk. Datum: 14 februari 2011 Blad 1 van 4 1 Opening; De voorzitter Marien van den Oever heet een ieder welkom, speciaal het kader Buiten de aanwezigheid van het bestuur zijn er circa 24 personen aanwezig bij

Nadere informatie