Op weg naar meer energie!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op weg naar meer energie!"

Transcriptie

1 Op weg naar meer energie! Stella Webber, Krachtbron, laat je fysieke en universele energie beter stromen! 50 Energie Smoothies en tips

2 2 Alle Energie Smoothies in dit e-book zijn bedacht, uitgeprobeerd en geschreven door Stella Webber, Krachtbron op Meer energie en weerstand op een simpele manier? Leer gezonde pure Energie-Ontbijt Smoothies en Green Smoothie maken! 50 Energie Smoothies, waaronder (zoete) ontbijt en hartige Smoothies. Eenvoudige recepten. En boordevol tips en weetjes over Smoothies maken en andere gezonde voeding weetjes! Waarom Smoothies? Omdat het: punt 1 erg gezond en lekker is, punt 2 makkelijk te maken is (zelfs voor enkele dagen tegelijk) en punt 3 dé manier om o.a. extra veel vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten binnen te krijgen, wat je met alleen gewoon (gezond) eten niet zo makkelijk lukt. Punt 4 Je krijgt van deze smoothies echt meer energie, een betere weerstand en op gewicht blijven of komen is makkelijker, het vult je maag een tijdje en je krijgt (zeker bij de Hartige Energie Smoothies) geen vet en weinig calorieën binnen. Drink je het bij je boterham s middags, dan zul je zien, dat je met minder brood toe kunt. Dat geldt ook voor je avond eten. Smoothies als medicijn of afslankmiddel!

3 3 Lees a.j.b. eerst mijn tips hieronder door, om op de juiste manier te starten, als smoothies maken nieuw voor je is. Dit voorkomt teleurstelling, geknoei en andere lastige dingen, die ik al heb ondervonden. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden tenslotte! Ik heb mijn absoluut favoriete zoete en absoluut favoriete hartige Energie Smoothie aan gegeven met deze grappige Smiley. Als je benieuwd bent naar mijn meest favoriete Energie Smoothies, zoek je dit teken even op. Er zijn enkele bij, die ik ook als favoriet bestempeld heb, dus ook heel graag drink en regelmatig maak dus. Mijn favoriete recepten, zijn gelukkig ook favoriet bij mijn man. Die drinkt het met net zoveel enthousiasme als ik. Wat een verrassing! En dat terwijl hij best behoorlijk sceptisch was, toen ik aan dit avontuur begon! Elk recept en elke tip of weetje is door mij uitgeprobeerd, dus net als bij alle andere dingen, die ik doe en aanraad, spreek ik uit eigen ervaring :-) Eerst wat leuke en belangrijke weetjes over Smoothies maken. En tips voor nog gezonder eten en leven. De tips en weetjes staan steeds in een kader, om ze makkelijker te vinden.

4 4 Tips Langzaam opbouwen Bouw het drinken van Green of Energie Smoothies langzaam op, vooral als je normaal niet zoveel groente eet, omdat het in het begin kan zorgen voor buikkramp, soort ontgiftingsverschijnselen (misselijkheid, diarree etc.) en dat zou kunnen afschrikken. Terwijl het in feite een goed teken is, dat zorgt voor een schone lei en gezonde darmen. Daarom beginnen met niet vaker dan 2 á 3 smoothies per week. Enkele weken lang, als je merkt dat je lichaam er moeite mee heeft. Wel even doorzetten! Daarna kun je het elke dag drinken en eventueel s morgens een ontbijt (energie) Smoothie en s middags of s avonds een Green Smoothie. Je kunt er langzamerhand wat meer ingrediënten aan toevoegen, zoals tarwegras(evt. tarwegraspoeder, lees verderop mijn tip hierover) en pitten en zaden, waarover straks meer. Altijd eerst, na het water, de zachte ingrediënten (zoals bladgroente etc.) in blender, omdat ze anders moeilijk kapot gaan/omhoog slaan. Bladgroente kan op lagere stand gemixt worden dan de hardere spullen. Daarna steeds hardere ingrediënten erbij en op hoogste snelheid eventjes goed laten draaien. Als je ziet dat alles goed gemengd en fijn is, zet je hem uit en proef je, wat er nog bij kan. Natuurlijk was of schil ik alle groente en fruit heel goed. Appel mag met pitjes/klokhuis en al (pitjes zijn zelfs gezond, bevatten o.a. vitamine B17). Indien biologisch mag de schil er (gewassen) ook bij. Indien niet biologisch, dan wel schillen. Dit geldt trouwens voor veel groentes/fruit. Biologisch is uiteraard gezonder, omdat er o.a. geen bestrijdingsmiddelen aan te pas zijn gekomen. Tip Wist je dat banaan, avocado en ook mango zorgt voor een extra romige smoothie? Citroen en limoen zorgt voor frisse smaak en langere houdbaarheid (max.2 dagen bewaren)

5 5 Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zoveel mogelijk biologisch, maar ik rij er geen afstanden voor als ik het niet makkelijk kan vinden. Dat is dan weer slecht voor het milieu Gemberwortel is best lang goed te houden in je koelkast. Snij er dus alleen af wat je nodig hebt, verpak de rest in plastic en schil t stukje en snij in kleinere stukjes zodat het er makkelijker doorgaat. Handige Tip Ik doe iets minder water, in het begin, in de blender en als ik het overgegoten heb in een bewaarkan of de glazen, gooi ik nog een beetje water in de blender en zet hem nog even aan op hoogste snelheid. Ook dat gaat in de kan of glazen. Zo spoel je alle restjes uit de blender en is hij erna heel snel schoon te maken onder de kraan. Weetje: Het is een goede gewoonte om veel water te drinken. Per 10 kg lichaamsgewicht zou je ongeveer een kwart liter vocht moeten binnen krijgen per dag. Dus stel je bent 65 kg, dan drink je liefst 6,5 x 0,25 liter=1,625 liter, afgerond zeg maar tussen 1,5 liter en 2 liter. Vocht betekent in dit geval: water, (liefst kruiden)thee, zuivel(of soja)drank, vruchtensap, smoothies etc. Koffie en alcoholische dranken tellen niet mee, want die leveren wel vocht, maar onttrekken ook weer vocht aan je lichaam.

6 6 Tip Zet b.v. een kan (liefst gefilterd) water bij je uitrustplek met een glas erbij en één bij je werkplek. Kraan water is in Nederland van goede kwaliteit, maar in sommige gebieden is het beter je kraanwater te filteren, om de kalk en andere stoffen (miniem kleine hoeveelheden metalen e.d., die nog veilig genoemd worden, maar als je het veel drinkt, vind ik dat dus niet zo fijn!) er uit te halen. Daar zit je lichaam niet op te wachten tenslotte Ik gebruik daarom een waterfilter, waardoor ik het water echt lekkerder vind en zeker van ben dat er geen onrechtmatige stofjes meer in zitten. Bovendien scheelt het qua kalkafzetting in je kan en glas en ook in je koffieapparaat (daar gebruik ik het ook voor dus). Heb je moeite met zoveel water drinken, maak dan een grote (isoleerkan of) pot kruidenthee, waar je geen calorieën van binnen krijgt, als je er tenminste geen suiker in doet! Liever geen zwarte thee in zulke grote hoeveelheden drinken, want dan krijg je teveel ongewenste stoffen binnen, zoals theïne (net zoiets als cafeïne) en looizuur etc., wat een belasting is voor je nieren o.a. Dit zelfde geldt uiteraard nog meer voor koffie. Ik raad aan niet meer dan zo n 3 kopjes koffie per dag te drinken, om dezelfde reden als

7 7 ik bij zwarte thee noemde. Cafeïne prikkelt bovendien het zenuwstelsel behoorlijk, dus als je gauw slaap problemen hebt, kun je s avonds beter geen cafeïne meer binnen krijgen. Voor mij geldt dat zelfs s middags al: Als ik na 12 uur s middags nog cafeïne gebruik, heb ik s avonds grote moeite om in slaap te komen. Zo overprikkeld is mijn zenuwstelsel dan kennelijk. Weetje Voor ontbijt Energie Smoothies kun je in principe alle fruit soorten gebruiken, leer variëren en smaken combineren, dan is er nog veel meer mogelijk dan hier staat. Allerlei nootsoorten en pitten en zaden e.d. kun je in de blender toevoegen. Als de Smoothie erg dik wordt (met avocado en soms met banaan krijg je dikke romige smoothie), voeg dan de noten en/of zaden al vroeg toe, dus vóór je de avocado of banaan toevoegt. Kokos is ook bij vooral tropisch fruit heerlijk (ook in combinatie met banaan of ananas erg lekker). Verse munt is ook heerlijk in zowel zoete als sommige hartige Smoothies! Zoete Ontbijt-Energie smoothies 1. Sweet Green Smoothie : (bedoeld voor ontbijt, min. 5 á 6 glazen) +/-4 dl. Water/1 appel(met schil+pitjes als t biologisch is)/ ½ ananas/ stukje gember/400 gram spinazie/1 banaan/kaneel/(schepje Vitamineralgreen-poeder evt)/ koriander/ 2 etl. Chiazaad (1 nacht geweekt in water) en/of beetje hennepzaad of hennepzaadolie/1 etl. kokosolie/pitten (pompoen of sesam of lijnzaad b.v.)/handje Gojibessen (nacht geweekt, supergezond)/1/4 limoensap/flinke lepel tarwegraspoeder(zie tip hieronder) en evt. cayennepeper en evt. Probiotica.

8 8 Tip: Tarwegraspoeder kun je aan bijna elke Green (Hartige) Smoothie toevoegen. Bij de meeste ontbijt Energie Smoothies vind ik het zelf niet zo lekker. Tarwegraspoeder opgelost in water en klein beetje honing erbij vind ik wel te doen. Vers tarwegras sap is echt veel lekkerder, maar dan heb je een slow-juicer nodig, wat een dure aanschaf is. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar misschien kun je vers tarwegras ook gewoon in de blender doen, als alternatief. Zodra ik op een biologische markt kom, waar ze vers tarwegras verkopen, ga ik het eens uitproberen. 2. Zoete groene smoothie voor 5 grote glazen (eigen recept) 2 bekers water/flinke hand spinazie/1 appeltje(met klokhuis)/1/4 ananas/2 bloedsinaasappels/2 bananen/etl. kokosolie/(evt. beetje gemalen kokos)/2 flinke lepels lijnzaad+pompoen+zonnebloempitten/evt. scheut havermelk of room (of kokosroom/kokosmelk of amandelmelk o.i.d.)1 citroen Tip: De zaden en pitten en calcium/magnesium poeder kun je door elke ontbijt Smoothie doen, extra gezond. Ik vermeld het dus niet elke keer. Gebruik je weinig zuivel (ik ben niet zo n voorstander van veel zuivel), dan is het zinvol om je calciummagnesium aan te vullen met een goed supplement, liefst in poedervorm. Zaden en pitten bevatten goede olie met onverzadigde vetzuren. Ook erg lekker in Energie Smoothies zijn noten. Ik ben gek op amandelen, maar ook andere soorten zijn gezond en lekker. 3. Zoete smoothie (3 grote glazen) 1,5 beker water, 1 schaaltje mango, half schaaltje ananas, flinke hand druiven, ½ limoen, zonnebloem/pompoenpitten, gebroken lijnzaad en calcium/magnesiumpoeder.

9 9 4. Zoete grapefruit smoothie (2 grote glazen) 1 glaasje grapefruitsap, ½ bekertje water, 1 bloedsinaasappel, 1 kiwi, 1 banaan, flinke hand witte druiven, 1 limoen, flinke schep gemalen kokos, mengsel zonnepitten/pompoenpitten, lijnzaad en calcium-magnesium poeder. 5. Mango/kokos romige Smoothie (minimaal 4 glazen) 2 grote glazen water, 2 kleine mango s(of 1 grote), 2 bananen, 2 kiwi s, 1 avocado, geraspte kokos, handje cranberry s (gedroogde), lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, 1 limoen. Tip Evt. doe je er een beetje van een hartige smoothie bij (als je ervan over hebt) b.v. nummer 8 van Hartige Smoothies. Of wat je maar denkt dat er lekker doorheen is. Of gewoon wat baaldjes spinazie, rucola of wat voor bladgroente je maar in huis hebt. Dit maakt de zoete smoothie nog gezonder als ontbijt en zorgt dat je langer verzadigd blijft. De vruchtensuiker uit het fruit wordt ook minder opgeslagen, je suikerspiegel stijgt niet zo snel en blijft stabiel, waardoor je er de hele ochtend energie van hebt, alles verteert langzamer, maar het bevordert toch de stoelgang.

10 10 6. Rucola smoothie met beetje fruit (staat ook bij hartige, omdat t half zoet, half hartig is) 4 bekers water, ½ zak rucola, 1 avocado, ½ komkommer, ½ citroen, 1 banaan, 1 appel, 1 bos-of lente uitje, 3 cm stuk gember, beetje bieslook, beetje verse munt en Herbamare (van Vogel) kruidenzout. Pittig en zoet tegelijk. 7. Variant Rucola Smoothie (min. 4 glazen) 1 á 2 bekertjes water, klein handje rucola, 1 banaan, paar stukjes mango, portie ananas, 1 mandarijntje, 1 kiwi, 1 passievrucht, ½ citroen, handje geraspte kokos. 8. Tropische verrassing- smoothie (5 grote glazen) 1 beker water, 250 gram aardbeien, ½ grote ananas in stukken, 1 grote banaan, 1 limoen, flinke hand geraspte kokos en ½ blikje kokosmelk. Deze is echt heel lekker! Echt een tropische verrassing. Varieer gerust met de hoeveelheden, die ik hier steeds noem. Smaken verschillen tenslotte! 9. Mango/ Tropische verrassing (4 grote glazen)

11 11 1,5 bekertje water, 1 grote mango, 2 bananen, 2 mandarijntjes, geraspte kokos, ¼ blikje kokosmelk, ½ citroen. Yummie! 10. Meloen limoen Smoothie (min. 4 á 5 glazen) 2 bekers water, 1 rijpe (honing-)meloen, 2 limoenen, 1 á 2 cm gemberwortel(afhankelijk van dikte), (evt. beetje honing, maar mijn voorkeur heeft dat niet), evt. klein beetje citroenmelisse. 11. Papaja Smoothie (3 á 4 glazen) Ook één van favoriete zoete smoothies! 1 beker water, 2 goed rijpe papaja s, 1 groene appel, 2 grote zoetere appels, 1 citroen. 12. Grapefruit Smoothie (min. 4 glazen) 1 beker water, 2 roze grapefruits, 2 limoenen, 1 grote sinaasappel. Lekkere citrus smoothie. Fris van smaak! 13. Zomerse subtropische Smoothie (4 á 5 glazen) 1 grote beker water, 2 bananen, 3 passie vruchten, 2 gele kiwi s en 1 groene kiwi, 3 abrikozen, 1 nectarine, 1 citroen en een klein beetje spinazie smoothie (of wat je evt. over hebt van Green Smoothie van avond ervoor).

12 Zomerse fruitmix Smoothie (ook wel een favoriet van mij!) 1,5 beker water, ½ Galia meloen, 250 gram aardbeien, 100 gr. blauwe bessen, 100 gr. rode bessen, 1 grote citroen (sap en vruchtvlees), 1 passievrucht, 1 nectarine, 1 banaan. 15. Avocado/kiwi/mandarijn Smoothie 1,5 bekertje water, 1 grote zwarte (of groene) avocado, 1,5 banaan, 3 kiwi s, 2 mandarijnen, sap van 1,5 limoen. Erg lekker, toch niet te zoet, dankzij avocado en limoen 16. Aardbeien/ banaan Smoothie (2 á 3 glazen) Ook een Favoriet! Beker water, 10 grote aardbeien, 1 of 2 bananen, 1 rijpe avocado, snuf kardemompoeder en snufje peper (cayenne, chili of piment peper) voor de pit. Zoet en pittig tegelijk, lekker als stimulerend (voor je energie en voor je darmen) ontbijt! En verrukkelijk!! Van harte aanbevolen

13 Veel kleurige Tropische verrassing (4 glazen) Favoriet recept van mij van zoete smoothies! 1 ½ bekertje water, 1 mango, 1 banaan, ½ appel, diepvries mix 200 gram van mango, papaja, ananas, meloen en kiwi, beetje geraspte kokos. Lekker dik en smeuïg en vult goed en geeft energie boost als Ontbijt Smoothie, dus super goed begin van je dag! Tips De banaan maakt het lekker smeuïg en het is ook met een lepeltje te eten uit een schaaltje. Dus doe ik dan mijn pompoen- en zonnebloempitten+lijnzaad+ calcium/magnesiumpoeder in het schaaltje erbij. Door het kauwen vult het beter en geeft langer een verzadigd gevoel. De groente, die je eventueel bij je Ontbijt Smoothies doet, zorgt er zo voor, dat de suiker uit het fruit niet te snel opgenomen wordt (en zo een piek in bloedsuikergehalte voorkomt; een zo stabiel mogelijk bloedsuikergehalte is het beste) Ook heb je langer een voldaan gevoel van je ontbijt smoothie, als je er groente bij doet.

14 14 Tip: Voor alle smoothies geldt: Heb je het idee, dat de smaak niet helemaal 100% voor jou geschikt is (of je mede-drinkers)? Iets te pittig (teveel gember misschien?), doe er extra citroen/limoen bij en/of 1 appel of halve banaan extra. Te zoet? Extra limoen of citroen. Te flauw? Extra gember en/of meer verse kruiden. En dus altijd ook tussendoor proeven! Dat doe ik ook bij alles wat ik kook. Tip: Wist je dat banaan, avocado en ook mango zorgt voor een extra romige smoothie? Dit geldt voor zowel de zoete als de hartige smoohties. Tip: Verse kruiden zijn in elke smoothie lekker en gezond. Als je een muntplant hebt (in de tuin of in een pot), kun je naar hartenlust experimenteren met munt toevoegen aan allerlei recepten. Ik gebruik het soms wel, maar vergeet het wel eens, dat het in mijn tuin staat.

15 15 Tips: Ik maak altijd teveel smoothie (zijn maar met zijn tweetjes), maar dan sluit ik de kan met de rest héél goed af (met alu-folie en een koelkastmutsje) om de rest de volgende dag meteen te gebruiken. Gaan wel wat vitamines verloren, maar weggooien is geen optie voor mij. Sommige Green Smoothies zijn fris genoeg om ook s morgens bij het ontbijt te gebruiken. Ik sla dan mijn zuivel (geiten- of gewone of soja-yoghurt) over en doe de (best dikke) smoothie in een schaaltje. Daarin veel pompoen-pijnboom- en zonnebloem pitten en gebroken lijnzaad (en/of lijnzaadolie) + mijn calcium-magnesium poeder (b.v. van Vitals) waar ik al 25 jaar bij zweer, om botontkalking te voorkomen en o.a. voor ontspannen spieren etc. Ook neem ik s avonds voor o.a. een betere ontspanning een magnesium capsule (ook Vitals). Vóór ik mijn smoothie met pitten/zaden (of vóór ik mijn zuivel) neem, eet ik nog 2 á 3 stukken fruit. Of als ik minder trek heb, neem ik later op de ochtend nog wat fruit. Weetje: Fruit hoort altijd vóóraf te gaan aan ander eten of drinken of helemaal apart gebruiken (als tussendoortje). Zo kan het fruit niet gaan `gisten` in je maag/darmen, wat n.l. voor vervelende gassen en zelfs krampen kan zorgen. Het is bovendien een supergoede stimulans voor je darmen om de dag echt met fruit te beginnen. Als je in je ontbijt smoothie wat groente doet, hoef je daar niet over in te zitten. De groente zorgt ervoor dat je suikerspiegel niet te snel stijgt door het vele fruit en dat die ook stabieler blijft gedurende de ochtend. Zodat je het makkelijk redt tot je lunch.

16 16 Weetje: De meeste groentes kunnen ook rauw gegeten of tot smoothie verwerkt worden. Maar niet de groentes van de nachtschade-familie zoals aubergines en aardappelen etc. Tevens kunnen peulvruchten niet rauw gegeten of verwerkt worden. Maar wist je dat in een maaltijd peulvruchten heel goed je vlees of vis kunnen vervangen? B.v. kidneybonen met mais en diverse kleuren paprika vormen een heerlijke, volwaardige en kleurrijke maaltijd! Gedroogde peulvruchten altijd een nacht in water weken en daarna een uur koken. Uit blik of glas hoeft dat weken natuurlijk niet meer. Wist je dat: voor de gezondheid van o.a. je ogen je beter oranje paprika kunt eten dan wortelen? Hoewel alle felgekleurde groente en fruit ruim anti-oxidanten en luteïne bevatten, dit zijn de waardevolle stoffen voor je ogen. O.a. om Macula Degeneratie te voorkomen.

17 17 Hartige Energie Smoothies 1. Hartige Smoothie voor 2-3 grote glazen +/- 4 dl Water/halve komkommer/1 tomaat/koriander (liefst vers)/veel peterselie/1 teentje knoflook/ ½ courgette/ ½ venkelknolletje/1 stengel bleekselderij/1 avocado/ evt. stuk zoete paprika/snufje cayennepeper/scheutje groene olijfolie/1 flinke eetlepel miso/4 handjes postelein/scheutje (Yamaki Nama Shoyu) sojasaus/ 1 partje limoen uitknijpen. In glas serveren en heel fijn gesneden zoete paprikastukjes erop en klein scheutje Bragg Liquid Aminos (natuurlijke namaak soja saus, voor wie geen soja kan of wil gebruiken) of sojasaus.

18 18 2. Spinazie Smoothie (evt. met rijstemelk o.i.d.)voor 1 persoon (gekregen recept) 1 bekertje water/1 banaan, ½ kopje rijstemelk o.i.d., verse wilde spinazie, flinke eetlepel lijnzaad + evt. wat honing of andere zoete stroop (agave o.i.d.) 3. Groene Rucola/spinazie Smoothie (4 glazen) 3 a 4 dl Water/Flinke hand rucola, flinke hand spinazie, stukje gember, 2 kleine appels, 1 citroen(sap), enkele bleekselderijstengels, veel peterselie+beetje tijm, rozemarijn, basilicum, salie 4. Raapsteel smoothie (4 glazen) 1,5 beker water, 200 gram raapstelen, 2 stengels bleekselderij, stukje gember, veel peterselie, beetje tijm/rozemarijn, ½ citroen en 1 appel 5. Spinazie/Venkel smoothie (5 à 6 glazen)favoriet recept van mij! 2 bekertjes water, Paar flinke handen spinazie, halve venkelknol, ½ komkommer, 1,5 appel, 1 citroen, 2 lente-uitjes, 1 avocado, stukje gember, veel peterselie, beetje tijm 6. Variant Spinazie/Venkel smoothie (5 glazen) 2 bekertjes water, 3 flinke handen spinazie, halve venkelknol, ½ komkommer, 2 appels, 1 citroen, 2 lente-uitjes, stukje gember, veel peterselie, beetje basilicum en beetje tijm. 7. Rucola/ avocado smoothie met vleugje zoet 1,5 bekertje water, 2 flinke handen rucola, stukje gember, 1 komkommer, 1 appel, 1 banaan, 1 limoen (sap), beetje peterselie, basilicum en bieslook, 1 tomaat of 5(snoep- )tomaatjes

19 19 8. Raapstelen/avocado smoothie ( 5 glazen) 2 bekertjes water, 2 flinke handen gewassen raapstelen, 1 avocado, ½ komkommer, ½ courgette, 2 bosuitjes, stukje gember, 1 citroen 2 lepeltjes tarwegraspoeder, beetje basilicum, beetje peterselie, flink veel verse munt. Pittig en fris door munt. 9. Raapsteel smoothie (4 glazen) 1,5 bekertje water, 2 handen raapstelen, ½ komkommer, stuk gember, 1 appel, 1 lepel tarwegraspoeder, beetje HerbaMare kruiden(dr.vogel), flink veel verse muntblaadjes, ½ citroen. Ook hier weer lekker fris door de munt. 10. Rucola smoothie met beetje fruit (5 glazen) 4 bekers water, ½ zak rucola, 1 avocado, ½ komkommer, ½ citroen, 1 banaan, 1 appel, 1 bos-of lente uitje, 3 cm stuk gember, beetje bieslook, beetje verse munt en Herbamare kruidenzout. 11. Variant Rucola smoothie met fruit (5 a 6 glazen) 2 bekers water, 2 flinke handen rucola, 1 avocado, 1 hele komkommer, 1 citroen (sap en vruchtvlees), stukje (2 cm) gember, 1 banaan, flink basilicum, peterselie, bieslook en wat verse munt. 12.Wilde spinazie smoothie 2 bekertjes water, 3 flinke handen wilde spinazie (ongeveer 150 gr.). ½ biologische komkommer met schil, 1 appel, 1 banaan, 2 cm gember en 1 citroen. Flinke schep Tarwegraspoeder.

20 20 13.Kool/Spinazie smoothie 2 bekertjes water, Restje veldsla, 1 flinke hand spinazie, flinke hand Chinese kool, ½ komkommer, 1 grote trostomaat, 1 limoen (sap en vruchtvlees), stukje gember 3 cm, 1 appel, 1 banaan, verse tuinkruiden (bieslook, basilicum, peterselie), schepje tarwegraspoeder. 14. Spinazie/kool smoothie (andere verhoudingen dan voorgaande) 2 bekertjes water, 3 flinke handen gewone spinazie, 1 klein handje Chinese kool, ½ komkommer, flink stuk gember (3 cm van dik stuk), 1 citroen (sap en vruchtvlees), 1 rode puntpaprika, veel muntblaadjes, beetje basilicum, beetje peterselie. 15. Raapstelen/venkel smoothie MIJN ABSOLUTE FAVORIET BIJ DE HARTIGE SMOOTHIES 2 bekertjes water, 2 flinke handen raapstelen, 1 klein venkelknolletje, stuk (3 cm) gember, 1 citroen, ½ komkommer, 1 appel, 1 banaan, flink veel verse bieslook, klein beetje basilicum. Lekker pittige en toch frisse anijs-achtige smaak! 16. Wortel/Paksoi Smoothie 2,5 bekertjes water, 400 gram (winter-)wortels, 4 stengels paksoi (met groen en al), halve komkommer, 1 citroen(vlees en sap), stuk gember (3 cm), veel bieslook, veel peterselie en 2 frisse appels (met zoete appels wordt het weeïg) 17. Spinazie/appel Smulsmoothie (4 á 5 glazen) 2,5 bekertje water, 3 handen gewassen spinazie, ½ citroen(sap + vruchtvlees), ½ komkommer, 2 beetje zoete appels, 1 banaan, flink handje peterselie, stuk gember 3 cm. Deze is zoet en pittig tegelijk.

21 Red Smoothie, voor de verandering, die vooral s middags erg lekker is, maar ook s avonds heel goed kan. Is half zoet/half pittig. De weeïg zoete smaak van frambozen met de pit van de peper. Zalig! 1,5 beker water, 2 rode puntpaprika s (zoeter dan gewone), 1 chilipeper (ik doe het zonder zaadjes, pittig genoeg), 250 gram frambozen. Een opkikker dus! 19.Spinazie/appel/banaan smoothie (5 glazen) Iets zoetige smoothie, maar kan s avonds heel goed. 2 bekers water, 3 handen spinazie, hele citroen (sap+vruchtvlees), ¾ komkommer, 2 appels, 1 banaan, heel veel (verse)bieslook, beetje basilicum, 4 cm gember. 20.Spinazie variant smoothie ( ongeveer 5 glazen) Extra fris van smaak. 2 bekers waters, 3 handen spinazie, 2 hele limoenen (sap+vruchtvlees), ½ komkommer, 1 appel, a 1 banaan, 4 cm gember, veel basilicum en beetje bieslook. 21. Wilde Spinazie/Bleekselderij Smoothie (6 glazen) 2 bekers water, 3 flinke handen wilde spinazie (eerst goed wassen), 6 halve stengels bleekselderij (ook goed wassen), handje Rucola melange (waarin ook b.v. rode sla), ruim een ½ komkommer, 1 grote zoete appel, 1 banaan (liefst Fair Trade), klein stukje

22 22 gember (1 á 2 cm afhankelijk van dikte), 1 limoen en 1 citroen (vruchtvlees en sap), beetje bieslook en beetje basilicum. Pittig en fris tegelijk! 22.Venkel/Rode of andere sla Smoothie (4 glazen) 1,5 beker water, ½ (grote) Venkelknol, 2 handen Rode (of andere)sla, 1 grote appel, 1 banaan, 1 citroen (vlees +sap), (evt. klein stukje gember). Je kunt er ook nog kruiden in doen, maar ik vond het jammer, dat je de venkel dan niet meer zou proeven. Als je de gember weg laat, proef je nog iets meer die anijs smaak van venkel. Lekker fris! Met Rode sla is de kleur niet zo mooi groen (onbestemde kleur). 23.Gemengde groente Smoothie (5 grote glazen) 1,5 bekertje water, ¾ komkommer, 3 flinke handen spinazie, grote tomaat, ½ grote venkelknol, 1 á 2 bosuitjes, 1,5 citroen (sap +vruchtvlees), takje basilicum, véél bieslook + peterselie. Dit keer zonder banaan of appel. De venkel en de extra ½ citroen maakt het fris genoeg. De kruiden en het uitje maken het lekker kruidig en pittig. 24.Wilde spinazie/rucola Smoothie (6 glazen) 2 bekers water, 2 handjes wilde spinazie, 2 grote handen Rucola sla, 1 citroen, klein stukje gember, 1 appel, 1 banaan, veel peterselie, klein bosuitje. 25.Andijvie Smoothie (3 á 4 glazen) Bekers water, 200 gram andijvie, water, 1 sinaasappel, 1 peer en 1 appel. Lekker en simpel!!

23 Wilde Spinazie/Koolrabi Smoothie (5 á 6 glazen) 2 bekers water, 3 handen wilde spinazie, ½ koolrabi (natuurlijk schillen en hardste stukken eruit), ½ komkommer, ~1,5 cm gember, grote citroen (sap en vlees), 1 bosuitje, 1 kleine appel, 1 banaan, veel basilicum, veel bieslook, 2 scheppen tarwegraspoeder (of vers tarwegras als je dat hebt/kunt kopen). Aparte smaak heeft deze smoothie, maar erg lekker en bijzonder gezond, vooral ook door de koolrabi en het tarwegras(-poeder) 27. Postelein/Tomaat Smoothie (5 á 6 glazen) 2 bekertjes water, 2 handjes postelein, 4 chocotomaten (te koop bij goede groenteman, zijn bruinrode tomaten, die zoeter zijn dan normale), ½ tot ¾ komkommer, 1 appeltje. 3 cm gember, 1 limoen (sap en vlees) en 1 banaan. Onverwachts lekker! Deze smoothie is ietsje bitter, je blijft de postelein een beetje proeven. Mocht je het te bitter vinden, kun je er altijd nog een stuk komkommer of 1 appel of 1 banaan extra door doen. Hij is niet zo groen als meestal, maar komt vooral door de bruinrode tomaten. Takje basilicum b.v. er op staat fris. 28. Wilde Spinazie/sinaasappel Smoothie (5 á 6 glazen) 1,5 á 2 bekers water, 3 flinke handen (~150 gram) wilde spinazie, 1 flink grote (Navel- ) sinaasappel geschild, ½ grote appel (met klokhuis en pitjes, zie bij tips), ½ banaan, 1 citroen (sap en vlees), 2 cm gember, ½ komkommer, beetje bieslook. 29. Wilde Spinazie/bleekselderij Smoothie (5 á 6 glazen)

24 24 2 bekers water, 2 handen wilde (of gewone) spinazie, 3 hele stengels bleekselderij, 1 sinaasappel, 1 grote appel, 1 citroen (sap+vlees), 2 cm gember, ¾ komkommer, verse bieslook en basilicum. Fris vooral door de bleekselderij. 30. Bleekselderij Smoothie (6 á 7 glazen) 2 bekertjes water, 5 á 6 stengels bleekselderij (incl. de blaadjes die er aan zitten), 2 á 3 flinke handen rucola, 1 zwarte (of groene) avocado, 1 banaan, ½ komkommer, 1 citroen (sap en vlees), 2 cm gember. Heeft een vrij sterke bleekselderij smaak, wat ik heerlijk vind, maar je moet ervan houden Ik heb er geen kruiden in gedaan dit keer. Fris groen van kleur, leuk met takje basilicum of wat je in huis hebt van verse kruiden. 31. Broccoli/bleekselderij Smoothie (7 á 8 flinke glazen) 2 á 2 ½ bekers water, klein stronkje broccoli, 1/3 van struik bleekselderij, flink bosje verse peterselie, 4 cm gember (anders is t een flauw smaakje), 1 citroen en 1 limoen (van beiden sap en vruchtvlees), ½ komkommer (mag ook 1 hele zijn), 2 teentjes knoflook, 1 grote fris-zoete appel, 1 banaan. Goed proeven tussendoor, om melige smaak op te kunnen peppen (meer citroen o.i.d. of meer knoflook of gember) Maar echt een keer een heel nieuwe smaak!

25 25 Broccoli is een enorm gezonde groente qua vitamines en mineralen, maar ook anti oxidanten. Kun je nagaan hoeveel je extra binnen krijgt als je het zo rauw verwerkt! 32. Rucola/Avocado/Amandel Smoothie (5 glazen) 2 ½ á 3 bekers water (begin met minder en voeg water bij als t te dik is), 3 handen rucola, 1 groene grote avocado, 1 banaantje, 1 citroen, 1 klein zoetzuur appeltje (b.v.jonagold), flinke hand rauwe ongezouten ongepelde amandelen, veel verse bieslook en veel verse peterselie. Yummie, romig en lekker nootachtig van smaak! 33. Amandel/Avocado Smoothie (6 á 7 glazen) 2 á 2 ½ flinke bekers water, 2 handjes (of 1 grote hand) rucola sla, 3 handen rauwe ongepelde amandelen, 2 groene kleine avocado s, ½ appeltje, 1 citroen en een ½ komkommer (niet persé nodig). Kruiden niet echt nodig, dus die heb ik niet gebruikt. In deze volgorde toevoegen in de blender, anders krijg je de amandelen niet goed fijn. Het is een dikke smoothie, die ook heel goed als Ontbijt Energie Smoothie kan dienen. Vult goed! Heerlijk romige amandelsmaak! En zo zijn er nog tientallen recepten en variaties te bedenken. Ik ben nog lang niet uit gefantaseerd en er komt zeker een vervolg e-book van mijn hand, b.v. met nog meer tips, Energie Smoothies, sappen en soepen. Gaandeweg zul je ook zelf wel nieuwe recepten ontdekken én uitvinden wat het handigst voor jou werkt.

26 26 Een mooiere en fijnere manier om extra groente en fruit binnen te krijgen is bijna niet te bedenken, volgens mij! Je kunt mij altijd om raad vragen, als iets niet lukt. Ik wens je heel veel Blend-plezier, super veel energie, een top-weerstand, maar vooral ook heel veel smakelijke Smoothies toe!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

Healthiness smoothies

Healthiness smoothies Healthiness smoothies Een smoothie receptenboek met heerlijke healthy smoothies, leuke weetjes, handige tips en trics. Inhoudsopgave Wie, wat, waar, waarom, wanneer Smoothies 3 Sporty smoothie 4 Raw cacao

Nadere informatie

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies GLAASJE GEZOND De lekkerste sapjes & smoothies Het fijne van een smoothie is dat je in één keer een flinke portie fruit en groente binnenkrijgt. De superfoods erin geven extra energie. De smakelijkste

Nadere informatie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie Inhoudsopgave -Chocolade avocado proteïne smoothie -Tropical smoothie -Limoen proteïne smoothie -Lean and green smoothie -Spinazie bessen proteïne smoothie -Witte chocolade framboos proteïne smoothie -Aardbeien

Nadere informatie

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid Zomerse smoothies 0 Gratis gezonde recepten 5 Gratis heerlijke recepten nummer Voorwoord Bijna iedereen houdt van smoothies. Ze zijn makkelijk en zitten boordevol vitamines en mineralen. Lekker als ontbijt

Nadere informatie

Bij elke nieuwe week zit een boodschappenlijstje zodat je alles in 1x in huis kunt halen.

Bij elke nieuwe week zit een boodschappenlijstje zodat je alles in 1x in huis kunt halen. Creëer je eigen Smoothie Challenge Gefeliciteerd met dit smoothieboek! Ik zal me eerst even aan je voorstellen! Voor het geval dat je me nog niet kent, ik ben Evelina Zinger, mede eigenaar van Gezondblog,

Nadere informatie

10 Daagse Sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico! Wil je alvast meer informatie over gezonde sappen en groene smoothies?

10 Daagse Sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico! Wil je alvast meer informatie over gezonde sappen en groene smoothies? 10 Daagse Sapkuur Een sapkuur dieet is een vorm van vasten, waarbij je voor een bepaalde tijd geen vast voedsel eet en enkel alleen maar sappen drinkt gemaakt van fruit, groente en kruiden. Dit document

Nadere informatie

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: Tarwegras! Een ontzettend populair voedingsmiddel met een extreem hoge concentratie aan supergezonde voedingsstoffen.

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Inleiding Bedankt! Allereerst willen we u bedanken voor de geringe bijdrage voor dit e-book, door u kunnen onze servers draaien en kunnen anderen ook genieten

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen LEEF PUUR NATUUR 1 Hieronder vind je de hele lijst van alle koolhydraatarme producten die je mag eten. Print de lijst uit en hang hem op je koelkast. Zo kun je altijd even snel kijken of dat wat je wilt

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Copyright 2017 Energetisch Dieet- Alle rechten voorbehouden

Copyright 2017 Energetisch Dieet- Alle rechten voorbehouden 1 2 Inhoudsindeling: Voorwoord Pagina 4 Bosbessen spinazie smoothie Pagina 7 Wortel sinaasappel smoothie Pagina 8 Mango Smoothie Pagina 9 Tropische groene smoothie Pagina 10 Appel spinazie smoothie Pagina

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies Smoothie stappenplan Vlotte spijsvertering,

Nadere informatie

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K.

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K. Testlab Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in producten, maar we kunnen ze wel aantonen. Daar

Nadere informatie

Juice Master s Sap Instructies

Juice Master s Sap Instructies RECEPTEN Op de volgende pagina s vind je de recepten van verschillende heerlijke verse sappen die je thuis zelf kan maken indien je in het bezit bent van een sapcentrifuge en blender (keukenmachine). Alle

Nadere informatie

Deliciously Ella Smoothies. & Juices

Deliciously Ella Smoothies. & Juices Deliciously Ella Smoothies & Juices INHOUD INLEIDING 6 GEWICHT VAN FRUIT EN GROENTE 8 NOTENMELK EN NOTENPASTA S 101 9 SMOOTHIES 10 INLEIDING 12 NOTEN 14 FRUIT 20 GROEN 28 PITTIG 34 ZOET 40 JUICES 44 INLEIDING

Nadere informatie

FaraBellinga.com. 3 daagse dagmenu. Ontbijt: Halve watermeloen + glas groene thee of warm water met citroen

FaraBellinga.com. 3 daagse dagmenu. Ontbijt: Halve watermeloen + glas groene thee of warm water met citroen 3 daagse dagmenu Dag 1 Tussendoortje: 1 banaan + water Salade van: paar radijsjes, stukjes wortel, stukjes komkommer, halve paprika, 1 tomaat. Met een sausje van zonnebloemolie en een klein scheutje azijn

Nadere informatie

Infobrochure SMOOTHIES

Infobrochure SMOOTHIES Infobrochure SMOOTHIES Wat is een SMOOTHIE? Een smoothie is een gemixte (geblenderde) dikromige, koude, niet-alcoholische drank doorgaans op basis van fruit. Om de smaak, kleur of voedingswaarde van een

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Heb je geen zin om een hele pot eiwitpoeder te kopen? Check dan eens dit recept! Deze Eiwitsmoothie bevat 26 gram eiwit. Ingrediënten voor deze smoothie 1 bakje

Nadere informatie

23 Recepten voor de 7-daagse Detox. Door: Marjolijn Verkaik. Ontgiften voor gezondheid, energie en gewichtsverlies

23 Recepten voor de 7-daagse Detox. Door: Marjolijn Verkaik. Ontgiften voor gezondheid, energie en gewichtsverlies 23 Recepten voor de 7-daagse Detox Ontgiften voor gezondheid, energie en gewichtsverlies Door: Marjolijn Verkaik Copyright 2011 Marjolijn Verkaik Alle rechten voorbehouden 1 Inhoud Ontbijt... 3 Appel pudding...

Nadere informatie

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een soepele spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een soepele spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies 7 powerdrinks voor een soepele spijsvertering Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies Soepele spijsvertering, goede gezondheid

Nadere informatie

1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl

1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl 1 - Voor meer recepten kijk je op http://gezondheidsgoeroe.nl Inhoud Voorwoord...3 SMOOTHIE 1; paprika smoothie...4 SMOOTHIE 2; koffie sensatie...5 SMOOTHIE 3; anti-aging smoothie...6 SMOOTHIE 4; bitter

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

DIANA VERBEEK & MICHEL BEUGELSDIJK

DIANA VERBEEK & MICHEL BEUGELSDIJK DIANA VERBEEK & MICHEL BEUGELSDIJK Waarom groene smoothies? Om je heen zie je misschien mensen die al groene smoothies gebruiken. En anders heb je misschien wel (Amerikaanse) celebraties gezien die fan

Nadere informatie

1/8/2013 STELLA WEBBER KRACHTBRON 68 BACK TO BASIC SMULRECEPTEN. Met veel smoothies, salades, soepen, lekkernijen en detox recepten

1/8/2013 STELLA WEBBER KRACHTBRON 68 BACK TO BASIC SMULRECEPTEN. Met veel smoothies, salades, soepen, lekkernijen en detox recepten 1/8/2013 STELLA WEBBER KRACHTBRON 68 BACK TO BASIC SMULRECEPTEN Met veel smoothies, salades, soepen, lekkernijen en detox recepten 68 BACK TO BASIC SMULRECEPTEN Welkom in mijn 2 e E-Book met opnieuw veel

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten.

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten. Smoothie s Aardbei Banaan Smoothie 3/4 kop appelsap 1/2 kop natuur yoghurt 1 bevroren in stukken gesneden banaan 1 kop bevroren aardbeien 1. Giet het appelsap in de blender. 2. Voeg de yoghurt toe en mix

Nadere informatie

smoothies en sappen - 0 -

smoothies en sappen - 0 - smoothies en sappen - 0 - Smoothies & Sappen Door Serita. De recepten zijn recepten veelal geleend van internet, even als de plaatjes. Sommige van de recepten zijn top-secret V&D La place sappen. Ik zal

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

BODY & FIT. Superfood Smoothies. 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods

BODY & FIT. Superfood Smoothies. 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods BODY & FIT Superfood Smoothies 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods Rode Fruit Smoothie De Rode Fruit smoothie bevat een heelijke combinatie van bramen en aarbeien. De toegevoegde superfoods zorgen

Nadere informatie

Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen. Gezonde lever

Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen. Gezonde lever Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen Gezonde lever 1 Introductie Om een detoxprogramma succesvol te maken, is het natuurlijk belangrijk dat het belangrijkste detox orgaan in ons lichaam goed

Nadere informatie

Een Schone Start van een NEW YOU met heerlijke en gezonde SMOOTHIE RECEPTEN. Door Personal Trainer: Ginny Mulders

Een Schone Start van een NEW YOU met heerlijke en gezonde SMOOTHIE RECEPTEN. Door Personal Trainer: Ginny Mulders Een Schone Start van een NEW YOU met heerlijke en gezonde SMOOTHIE RECEPTEN Door Personal Trainer: Ginny Mulders 2 Heerlijke en Gezonde SMOOTHIE RECEPTEN Waarom SMOOTHIES? Eén van de betere kadootjes die

Nadere informatie

7-daagse Bioprofiel Detox Plan

7-daagse Bioprofiel Detox Plan 7-daagse Bioprofiel Detox Plan Reinig, herstel, verjong Introductie We willen graag dat je succes behaalt met deze detox. Daarom kun je deze detox op drie verschillende manieren volgen, zodat er altijd

Nadere informatie

Tip : Maak vaak hetzelfde. Dit maakt dat je niet moet nadenken en op automatische piloot alles kan klaarmaken.

Tip : Maak vaak hetzelfde. Dit maakt dat je niet moet nadenken en op automatische piloot alles kan klaarmaken. Tip : Maak vaak hetzelfde. Dit maakt dat je niet moet nadenken en op automatische piloot alles kan klaarmaken. Ik wil s morgens sowieso een notenportie eten als een fruitportie. Soms kies ik het ene als

Nadere informatie

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie.

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie. Testlab Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

Verfrissend anders. Minder suiker, net zo lekker!

Verfrissend anders. Minder suiker, net zo lekker! Verfrissend anders Minder suiker, net zo lekker! Waarom minder suiker? Is suiker ongezond? Veel mensen vragen dit zich af. Suiker oftewel sacharose is een stof die van nature voorkomt in voeding als fruit,

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Extra's Kruidenthee Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Bereiden Salie of tijm minimaal 20 minuten koken in water, dan de kruiden eruit halen en de groene thee toevoegen. In groene thee zitten

Nadere informatie

Voorbereiding darmonderzoek

Voorbereiding darmonderzoek Voorbereiding darmonderzoek Laxeren met Moviprep en Bisacodyl Waarom deze folder? U krijgt in overleg met uw arts binnenkort een darmonderzoek. Uw darmen moeten voor dit onderzoek helemaal schoon zijn.

Nadere informatie

Voorbereiding darmonderzoek

Voorbereiding darmonderzoek Voorbereiding darmonderzoek Laxeren met Moviprep en Bisacodyl Waarom deze folder? U krijgt in overleg met uw arts binnenkort een darmonderzoek. Uw darmen moeten voor dit onderzoek helemaal schoon zijn.

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

10 daagse sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico!

10 daagse sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico! 10 daagse sapkuur Een sapkuur dieet is een vorm van vasten, waarbij je voor een bepaalde tijd geen vast voedsel meer eet en enkel alleen maar sappen drinkt gemaakt van fruit, groente en kruiden. Dit document

Nadere informatie

SMOOTHIES SNEL, LEKKER EN SUPERGEZOND!

SMOOTHIES SNEL, LEKKER EN SUPERGEZOND! ONTBIJT SMOOTHIES SNEL, LEKKER EN SUPERGEZOND! MET 28 GROENE SMOOTHIERECEPTEN EN 3 SMOOTHIEBOWLRECEPTEN Paleo Vegetarisch Lactosevrij Glutenvrij Simpele ingrediënten COLOFON TEKST Nicole van Gool FOTOGRAFIE

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen 1 www. wegmetbuikvet.com 1. Goji Choco Gezond, Lekker en eenvoudig Zo maak je de Goji Choco 1. Maal de hennepzaden fijn in de blender, samen met het water. 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal

Nadere informatie

Edelstaal. Smoothiemaker RECEPTEN

Edelstaal. Smoothiemaker RECEPTEN Edelstaal Smoothiemaker RECEPTEN Tips voor het mixen - Enkele keren telkens ca. 1 seconde kort mixen. Daarna, al naar gelang de gewenste consistentie, enkele keren ca. 15 seconden lang mixen met een ca.

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started!

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started! E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten Change & Get Started! Welkom bij het Superfood Plan! Dit E-Book is gemaakt als boost om je te voorzien van lichte gezonde Super- & Rawfood smoothie recepten die erg

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Courgettes zijn heel geschikt om soep van te koken, van de grotere exemplaren is dat waarschijnlijk zelfs het beste wat je kan doen.

Courgettes zijn heel geschikt om soep van te koken, van de grotere exemplaren is dat waarschijnlijk zelfs het beste wat je kan doen. 1. Courgettesoep Zoals iedereen die een moestuin heeft wel weet, kan een courgetteplant wekenlang voedsel verschaffen. Belangrijk om te beseffen is dat courgettes het lekkerste zijn als ze nog klein zijn.

Nadere informatie

Pak je vitaminen!

Pak je vitaminen! Pak je vitaminen! www.versverwerktegroenten.nl www.versverwerktegroenten.nl Het hele jaar door vers verwerkt op je bord! Binnen ongeveer 5 uur na de oogst zitten groenten in de verpakking. Groenten uit

Nadere informatie

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Inhoudsopgave Inleiding 6 Supersnel Ontbijten 8 Wat drink je erbij? 12 Recepten 14 Zoete zaken 17 Chia Chia Chia 59 Een

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg

Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg Kookdemonstratie Breda Deel 3 Rauwkost, dressings en hartig broodbeleg Waarom rauwkost eten? Groenten bevatten van nature vitamines en mineralen die we als mens nodig hebben. Echter, het vitaminegehalte

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Gezonde voeding : basis informatie

Gezonde voeding : basis informatie Gezonde voeding : basis informatie door: Anita Boone en Ingeborg de Booy Een gezonde basisvoeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. We streven naar de volgende verhoudingen: Eiwitten- 30%-

Nadere informatie

Beste lezer, Veel plezier met het maken van je smoothie! Ir. Mohammed Boulahrir Orthomoleculair Therapeut & Lifestyle Coach www.poweracademy.

Beste lezer, Veel plezier met het maken van je smoothie! Ir. Mohammed Boulahrir Orthomoleculair Therapeut & Lifestyle Coach www.poweracademy. Beste lezer, In deze e-book tref je een aantal heerlijke smoothie recepten aan. Ik ben zelf gek op smoothies omdat je hiermee op een eenvoudige manier volop voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo helpt een smoothie

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

De kracht van pure voeding!

De kracht van pure voeding! Alle gerechten zijn 100% natuurlijk en volledig gluten- en sojavrij. De kracht van pure voeding! SHAKES & SMOOTHIES RECEPTEN melissa albers VoedingsDomein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Recepten met de PHYTOCURE Shake It

Recepten met de PHYTOCURE Shake It Recepten met de PHYTOCURE Shake It Green Smoothie Een heerlijke, gezonde groene smoothie boordevol vitamines en mineralen dankzij Shake It van Phytocure. 1 groot glas ijskoude kokosmelk (+/- 200 ml) ½

Nadere informatie

Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen

Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen 4 makrelen (met kop) 150 gr walnoten 1 teentje knoflook ½ bosje peterselie ½ - 1 spaanse peper (afhankelijk van smaak), of

Nadere informatie

POWER SMOOTHIE. Komkommer Uitgeperste limoen Bananen in plakjes gesneden Gr tarwegraspoeder Gr gewassen spinazie

POWER SMOOTHIE. Komkommer Uitgeperste limoen Bananen in plakjes gesneden Gr tarwegraspoeder Gr gewassen spinazie GROENE 0SMOOTHIES THE SECRET Het geheim van tarwegraspoeder zit in het ontelbare aanbod van voordelen voor de gezondheid in het dichte en rijke voedingswaarde reservoir van het gras. Je zult ongetwijfelt

Nadere informatie

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën!

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Meestal koop je een grote pot eiwitpoeder om zo voordelig mogelijk uit te komen, helaas zit je dan wekenlang aan dezelfde smaak vast. Check deze 4 ideeën!

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

GEZONDE SMOOTHIE RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE SMOOTHIE RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN KRUIDIGE WORTEL Combineer appelsap, wortelen, appelmoes, gemberwortel en kaneel en blend van laag naar hoog totdat de smoothie mooi romig is. Breng de smoothie op smaak met zout en cayennepeper

Nadere informatie

Tussendoortjes om je vingers van af te likken

Tussendoortjes om je vingers van af te likken Deel 3 Tussendoortjes om je vingers van af te likken Auteur: Natasha Rose Sinds 2010 begeleidt Natasha meer dan 150 vrouwen naar een gezonder, slanker lichaam met de succesvolle Ayurvedisch Afslanken Methode,

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE WIL JE AFSLANKEN? OF JE CALORIEËN CONTROLEREN EN TOCH DE AANBEVOLEN VITAMINES, VOEDINGS- EN BOUWSTOFFEN

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Smoothiegoodness De introductie

Smoothiegoodness De introductie Smoothiegoodness De introductie Hoera!! Hier begint jouw groene smoothieavontuur. Dit betekent een geweldige stap vooruit in je gezondheid en energieniveau, fantastisch dat je eraan gaat beginnen. Misschien

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot lunch, tussendoortjes

Nadere informatie

Fruit Smoothies. Aardbeien Banaan Smoothie 9 pag. 11

Fruit Smoothies. Aardbeien Banaan Smoothie 9 pag. 11 Aardbeien Banaan Smoothie 9 pag. 11 Fruit is bij uitstek het ingrediënt voor een lekkere smoothie. Je kunt eindeloos variëren. Laat je inspireren door deze heerlijke recepten. Algemene bereidingswijze

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes Aanbiedingen van de maand In de maand november zijn onderstaande

Nadere informatie

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116 Wat is porridge? 6 Waarom is porridge goed voor je? 7 Granen 9 Lekker crunchy 10 Warme porridge 12 Havermout met vanille, tahin & banaan 14 Havermout met peer & ahornnoten 16 Havermout met cranberry s

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 water opmk 190x190.indd 3 INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 Granny Smith-appel + limoen...12 Ananas + kokosnoot + kokoswater...14 Venkel + tijm + komkommer...16 Rood

Nadere informatie