praktische tips voor een vakantie naar Kroatië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "praktische tips voor een vakantie naar Kroatië"

Transcriptie

1 praktische tips voor een vakantie naar Kroatië Een vakantie zoeken is tijdrovend. Je bent al dagen aan het zoeken op het internet maar weet gewoonweg niet of dat wat je ziet wel echt bij jullie past. Is what you see, what you get? Kloppen de reviews? Herken jij jezelf hier ook in? Dat is enorm jammer. Je kunt in één uur van al je zorgen en twijfels af zijn. "Ik ben Wendy Vos, master-expert, maar vooral ambassadrice voor Kroatië. Ik help reizigers bij het samenstellen van hun vakantie naar Kroatië. Hoe? persoonlijke aandacht, goed luisteren naar jouw wensen en kennis en tips delen omdat het ervoor zorgt dat je dan op de plekken komt die jij zoekt. " WENDY VOS // PUURKROATIE.NL

2 OFFICIEEL GEDEELTE Colofon. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie ( tekst, beeld, etc) die je in dit e-book aantreft bij Puur Kroatië of zijn gelicenseerd aan Puur Kroatië. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere websites, verveelvoudiging op welke wijze dan ook, en/of commercieel van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Puur Kroatië of aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden mits dit geschied voor persoonlijk, informatief, niet commercieel gebruik.

3 To my mind, the greatest reward and luxury of travel is to be able to experience everyday things as if for the first time, to be in a position in which almost nothing is so familiar it is taken for granted. Bill Bryson - met lieve paps, tijdens mijn jeugdjaren in ons Kroatië

4 voorwoord Wat ontzettend leuk dat je het initiatief hebt genomen om dit e-book te downloaden. voordat ik je ga verblijden met 16 slimme en leuke tips wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Wendy! Als dertiger was mijn leven goed op orde. Ik had een partner, was moeder, had samen met een compagnon een allround reisbureau, een mooi huis, vrienden. Maar ik wilde méér. Ik wilde reizen en beleven, persoonlijker en echter dan de reizen van de grote reisorganisaties en online boekingsmachines. Ik zocht prikkels. Weg vd massa bestemmingen, bijzondere ontmoetingen met locals, mooie gesprekken, bijzondere omgevingen, sfeervolle accommodaties, lekker eten, hartverwarmende momenten, onvergetelijke herinneringen. Als reisadviseur boekte ik altijd dezelfde type reizen, veel van hetzelfde, standaard pakketten, veel bij grote en bekende reisorganisaties. Het werd tijd voor iets heel anders in de reiswereld. In de zomer van 2006 bedacht ik, samen met mijn Kroatische vrienden, in mijn Kroatië een nieuw reisconcept. Nog niet commercieel, het ging me om de prikkels, om de beleving en wat de reisliefhebber/vakantieganger ervan zou vinden. Een advertentie was snel gezet. De respons was enorm. En de reizen bleken een schot in de roos. Zo zeer zelfs, dat mijn idee, mijn wens jaren later toch bleek uit te monden in een bedrijf: Puur Kroatië. De reizen en de mooie samenwerkingen met lokale partners brachten me zó ontzettend veel. Dit was het. Het was anders, uniek. Ik gaf alles, ik kreeg alles. Na elke inspectiereis, na elke inkoopreis keerde ik stuiterend van de adrenaline en geluksgevoelens terug naar Nederland. De prachtige bestemmingen. De bijzondere vakantieadresjes. De hartverwarmende ontmoetingen met de Kroaten. De samensmeltingen. Nieuwe vriendschappen. Nieuwe samenwerkingen..

5 Dit was het. Dit waren de reizen zoals ik ze ook zo graag maak. Na een jaar ontmoette ik Branka en Igor van het Nationaal Bureau voor Toerisme van Kroatië. Ik kreeg van hen zoveel kansen, zij stuurden mij naar veel bestemmingen in Kroatie die ik tot dan toe nog niet kende. Mission completed, wat dat betreft. Maar er is een ander missie voor in de plaats gekomen. Puur Kroatie heeft mij verrijkt met onbetaalbaar mooie ervaringen, fantastische samenwerkingen, vriendschappen en blije klanten, onze ambassadeurs. Kroatië zit in mijn hart. Het is mijn 2e vaderland, ik ben er niet geboren maar kom er al wel sinds mijn geboorte. Puur Kroatië zit in mijn bloed. En dat wil ik delen. Wendy Vos (bedenker/oprichter van Puur Kroatië)

6 meer reizen met minder geld Afgelopen vrijdag betaalde ik 51,80 voor een retourtje met de trein naar Groningen. Ik had een zakelijke afspraak. 51,80! Voor dat geld heb ik ook een vlucht naar Zagreb Split, of... zucht. In de trein dacht ik na hoe reizen voor iedereen haalbaar kan worden, en hoe ik vaker zou kunnen gaan reizen. M.a.w. Hoe kan ik reizen met zo weinig mogelijk geld? Want willen we niet allemaal graag reizen of meer reizen? Prioriteiten stellen. Regelmatig eet ik met gezin, familie, vrienden een hapje in de stad. Vier hoofdgerechten, drankje erbij een kop koffie na: 100 á 140 euro kwijt. Weer een retourvlucht weg gegeten. Toch nog een paar nieuwe sneakers, ach doe eens gek, nog wat nieuwe zomerkleding, ach die tas, die vind ik zo leuk en zo heb ik een lekker weekendje weg binnen no time uitgegeven aan bezittingen ipv belevingen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen nieuwe schoenen meer kunt kopen en dat je nooit meer kunt uit eten, maar het geeft wel aan hoe je relatief gemakkelijk geld uitgeeft aan andere dingen terwijl we op vakantie gaan vaak te duur vinden. Maar als ik je nu eens vertel dat reizen helemaal niet duur hoeft te zijn? En dat ook jij wat meer van de wereld kunt zien, meerdere keren per jaar op vakantie kunt gaan en in prima accommodaties kunt vertoeven? 'Wat?!', denk je nu waarschijnlijk. Ja, je leest het goed. De wereld ligt binnen handbereik, ook met een kleiner budget. Als kind deed ik het al, reisbureautje spelen, naarmate ik ouder werd, ging ik mij meer verdiepen in reizen, ik volgde allerlei studies, begon een reisbureau waarbij ik de hele wereld aanprijsde, verkocht mijn reisbureau, werd docent en stage coördinator op de Hogeschool voor toerisme en bleef alle ontwikkelingen in de reissector tot de dag van vandaag volgen. Daarnaast bleef ik op zoek naar de beste mogelijkheden, de meest voordelige om een trip te kunnen maken. En ik ga je vertellen hoe jij daar gebruik van kunt maken.

7 mijn eerste tips 1. Waar je mee moet beginnen, is, indien mogelijk, om in het najaar al op je werk je vakantieplanning voor het hele komende jaar vast te laten leggen. Zo kun je profiteren van vroegboekkortingen. 2. Zorg dat je een klein bedrag achter de hand hebt op je spaarrekening of creditcard om -een deel van- de vakantie vooruit te kunnen betalen, in plaats van betalen op het moment dat je daadwerkelijk op vakantie gaat. Reserveer bijvoorbeeld een deel van je vakantiegeld of eindejaarsuitkering hiervoor. Of toch die waanzinnig gave sneakers even niet kopen. Een gereserveerd bedrag heb je ook nodig om van de hiervoor genoemde vroegboekkortingen en van andere aanbiedingen te kunnen profiteren, omdat je vaak vooraf moet betalen of een aanbetaling moet doen. 3. Schrijf je in voor de frequent flyer programma's van de meest gangbare luchtvaartmaatschappijen. Inschrijven is gratis en wanneer je met een van deze maatschappijen vliegt, bouw je punten op die je op een slimme manier in kunt inzetten bij nagenoeg alle andere deelnemers aan dergelijke programma's voor kortingen op vluchten, hotels en autoverhuur. Zo kun je makkelijk meer reizen met minder geld.

8 vervolg tips 4. Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van leuke reisorganisaties en ga deze ook volgen op Facebook, Instagram enz. om altijd op de hoogte te zijn van leuke tips en aanbiedingen. 5. Booking.com en Airbnb. Dit zijn grote boekingsplatforms. Het is een misverstand te denken dat dit altijd goedkoper is, dan een accommodatie bij een reisorganisatie. Je kunt beter een echte reisspecialist benaderen, zo werk ik zelf veel met lokale partners, ken ik vele honderden adresjes in mijn Kroatië waar je ook tijdens schoolvakanties goedkoop kunt verblijven. Ik heb een groot netwerk in Kroatië omdat ik er al zo lang kom. Misschien kunnen mijn collega reisspecialisten voor andere bestemmingen hetzelfde voor je betekenen! 6. Investeer in een goede rugzak of wat kleinere koffertjes. Dat scheelt ruimbagage wanneer je gaat vliegen, en dus geld.

9 tips voor een goedkoop vliegticket 10 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Ik krijg vaak klanten aan de telefoon die het liefst naar Kroatië reizen per vliegtuig. Zeker als je met meerdere reist drukken de vliegkosten vaak behoorlijk op je totale vakantiebudget. De kunst is dan ook om op zoek te gaan naar de meeste voordelige vliegtickets voor Kroatië. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen naar het vinden van dat voordelig geprijsde vliegticket. Graag deel ik mijn 10 tips met jou voor het vinden en boeken van goedkope vliegtickets. Doe er je voordeel mee! 1- Zoek en vergelijk vliegtickets Tegenwoordig kun je online heel gemakkelijk de prijzen van verschillende vliegtickets met elkaar vergelijken. Zoek op sites als Cheaptickets, Skyscanner, Tix, WTC en Momondo naar tickets. Maar vergeet ook niet te kijken op sites van low cost airlines zoals Ryanair, WizzAir, Easyjet, Transavia,maar juich niet te vroeg bij een mooi tarief. Helaas die verborgen kosten. Bij sommige aanbieders betaal je erg veel voor het meenemen van bagage. Wat je ook aan het einde van het boekingstraject ziet is servicekosten die er nog bijkomen. Vliegen met een low cost vliegtuigmaatschappij is dus niet altijd goedkoper. Ook bij andere grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Croatia Airlines vind je regelmatige goede deals.

10 2- Abonneer je op nieuwsbrieven van airlines Er zijn een aantal airlines die een paar keer per jaar stunten met goedkope vliegtickets. KLM heeft twee keer per jaar de welbekende Wereldeal Weken maar ook andere grote airlines hebben regelmatig superscherpe aanbiedingen. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe acties. Heb je eenmaal een goede deal gevonden? Wacht dan niet te lang met het boeken van je vliegticket! Grote kans dat je ticket na een paar uur al vergeven is. 3- Maak gebruik van loyaliteitsprogramma s Vlieg je net zoals ik regelmatig? Schrijf je dan sowieso in voor de verschillende loyaliteitsprogramma s van de airlines waarmee je vliegt. Door punten te sparen kun je vaak korting krijgen op je volgende vliegticket.

11 4- Prijsalarm instellen voor goedkope vliegtickets Weet jij al op welke dagen je wilt gaan vliegen? Stel dan een prijsalarm in. Dit kun je heel eenvoudig doen op Skyscanner.nl. Zodra de prijs van het ticket daalt ontvang je automatisch per e- mail een melding. Ik doe dit eigenlijk altijd en je krijgt zo een goed beeld van de fluctuerende prijzen. Ga online ook eens op zoek naar kortingscodes. Online kun je met een Expedia Kortingscode namelijk goedkopere vliegtickets boeken. 5- Heel belangrijk, wis je cookies! Heb je na lang zoeken een goedkope vliegticket gevonden die je wilt boeken? Vergeet dan niet je cookies te wissen in de browser of doorloop het bestelproces op een andere computer. Je browser slaat namelijk cookies op en houd daarmee je zoekgeschiedenis bij. Vaak worden de prijzen van tickets iets verhoogt naarmate je langer aan het zoeken bent. Airlines gaan er namelijk vanuit dat je dan al zover in het koopproces zit dat je daadwerkelijk tot aanschaf over zult gaan. Niet helemaal eerlijk maar het gebeurt helaas!

12 6- Retourticket of 2 enkele reistickets? Vaak denkt men dat een retourvlucht boeken altijd het voordeligst is, dit is niet altijd waar. Soms kan het goedkoper zijn om twee enkele vliegtickets te boeken. Het kan dan zijn dat je niet met dezelfde airline vliegt maar het scheelt soms tientallen euro s. Ook pakketprijzen (vliegticket, accommodatie en aanvullende diensten) zijn over het algemeen duurder, reden dat ik onze klanten altijd adviseer zelf het ticket te boeken, ik zeg maar zo, het geld wat je ermee uitspaart kun je beter in Kroatië aan iets leuks uitgeven dan aan het reisbureau. Regel dus gewoon zelf je ticket boeken en je bent in vrijwel altijd goedkoper uit! 7- Kijk ook naar alternatieve vliegroutes Soms is het ook voordeliger om te vliegen vanaf een ander vliegveld dan Schiphol Airport. Vergelijk dus ook de prijzen met vertrek vanaf de luchthaven Rotterdam-Den Haag, Duitse en Belgische luchthavens. Bij onze buurlanden zijn de tickets soms ook goedkoper. Woon je dus dichtbij de grens dan kan het interessant zijn om te vliegen vanaf Weeze Airport, Düsseldorf Int., Köln-Bonn of Brussel. Niet alleen de vertrek of aankomstluchthaven is van invloed op de prijs. Soms kan het vele tientallen euro s schelen als je één tussenstop maakt. Zelf vlieg ik zo vaak naar Kroatië dat ik gelet op de kosten regelmatig via Frankfurt, München, Wenen, of Zürich vlieg. Je moet tussendoor dan wel wachten maar vaak volgt er snel een aansluitende vlucht.

13 8- Boek op het juiste tijdstip je vliegticket Het is belangrijk dat je je vliegticket op het juiste moment boekt, vaak is dat heel vroeg. Last-minute tickets is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met de welbekende last-minute vakanties, die vaak een gereduceerde prijs hebben, bij vliegtickets is het zo: Hoe later je boekt, hoe duurder het wordt. Naarmate er meer mensen een ticket boeken voor een bepaalde vlucht, blijven er automatische minder stoelen aan boord beschikbaar en zal de prijs voor een ticket stijgen. Nogmaals voor het boeken van goedkope vliegtickets is het dus beter om je ticket ruim van tevoren te boeken. Het schijnt 7 maanden of 6 weken voor vertrek het goedkoopst te zijn. Echter kan ik dit uit eigen ervaring (nog) niet bevestigen. Wel is het zo dat je en vliegticket het beste op dinsdagmiddag boeken. Op dinsdag en woensdag zetten de meeste airlines hun nieuwe acties online en heb je dus de meeste kans op het vinden van een geweldige aanbieding. Ook s nachts is het een gunstig moment voor het boeken van een ticket omdat de site dan weinig bezoekers trekt. Boek nooit een ticket in het weekend want dan zoeken de meeste mensen naar een vliegticket. Airlines spelen hier slim op in en verhogen tijdens deze pieken de prijzen.

14 9- Wees flexibel! Wie zo goedkoop mogelijk wil vliegen moet flexibel zijn. Vergelijk verschillende vertrekdata met elkaar. Vliegen op een dinsdag, woensdag of donderdag is over het algemeen het meest voordelig. Terug kun je het beste vliegen op een zondag, dinsdag of woensdag. Nb! De populaire zaterdag is vrijwel de duurste dag om te vliegen, voor mij reden om onze reizen naar Kroatië flexibel aan te bieden. Iedereen weet dat reizen buiten het hoogseizoen het goedkoopst is. Ook de prijzen voor accommodaties zijn dan veel lager. Ben je niet gebonden aan een bepaalde datum? Kijk dan echt op het allerlaatste moment naar een vliegticket voor de laatst beschikbare stoelen.

15 10- Beperk je bagage en regel alles vooraf Vliegen met alleen handbagage is goedkoper. Tegenwoordig betaal je bij alle low-cost airlines, maar let op! ook bij KLM, extra voor bagage die je in moet checken. Ook voor het reserveren van een specifieke stoel worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Zeker voor korte vlucht zoals naar Kroatië is het dus beter om dit niet te doen. Meestal kun je bij het online inchecken op het laatste moment alsnog een stoel uitzoeken of je voorkeur aangeven bij het inchecken op het vliegveld. Waar je ook goed op moet letten zijn de toegestane kilo s en de maximale afmetingen van je handbagage. Indien deze niet voldoen aan de gestelde richtlijnen kunnen er op het vliegveld extra kosten in rekening gebracht worden en die kunne behoorlijk oplopen. Het is voor mij keer op keer weer een uitdaging om goedkope vliegtickets te vinden, met bovenstaande tips is mij tot op heden nog steeds gelukt, ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en dat jij straks ook zo voordelig mogelijk naar Kroatië vliegt!

16 Met de auto naar Kroatië Road Trips, wie houdt er niet van. Auto rijden vind ik leuk en de beste manier om rond te reizen. Lekker gaan en staan waar je zelf wilt en ondertussen talloze uitstapjes maken. Wandelen in de bergen, op een boot langs de kust en nog veel meer. Met een huurauto of met eigen auto. Vanuit Nederland kun je met de auto in één of twee dagen naar Kroatië rijden. Gezien de toch wel lange afstand is het verstandiger om twee dagen te nemen voor de autorit naar Kroatië. Het hangt daarbij natuurlijk ook af of je in het noorden of het zuiden moet zijn Kroatië is een langgerekt land. Hieronder staan de afstanden vanuit Utrecht naar de belangrijkste plaatsen in Kroatië. Utrecht Zagreb: 1295 kilometer. Utrecht Pula (Zuid-Istrië): 1400 kilometer. Utrecht Rijeka (Kvarner): 1309 kilometer. Utrecht Krk (Kvarner): 1352 kilometer. Utrecht Zadar (Noord-Dalmatië): 1560 kilometer. Utrecht Split (Centraal-Dalmatië): 1685 kilometer. Utrecht Dubrovnik (Zuid-Dalmatië): 1885 kilometer.

17 De snelste en meest gebruikte route gaat van uit Nederland via München, Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Fijne Autobahn in Duitsland is de Sauerland Autobahn via Kassel- Ulm. Tot diep in Slovenië rijd je op de snelweg. Het laatste stukje na Oostenrijk kun je ook via Italië rijden. Wel zijn de snelwegen in Italië tolwegen en heb je voor Oostenrijk en Slovenië een tolvignet nodig. Ook de autobahnen in Kroatië zijn tolwegen, prijzen liggen lager dan bijv in Frankrijk. Vanuit Slovenië steken de meeste automobilisten met bestemming Istrië voorbij de kustplaats Koper de grens over met Kroatië (de weg E751 bij Kaštel). Vooral in de zomervakantie kan het bij deze grensovergang erg druk zijn met vakantiegangers en sta je in een lange rij van auto s. Als je pech hebt, moet je uren wachten en rij je slechts stapvoets vooruit. Het is slechts een tweebaansweg en bij de grens vindt nog een controle plaats (al kunnen de meeste auto s gewoon doorrijden). Probeer deze grensovergang midden op de dag of in het weekend te vermijden. Eenmaal de grens over kom je in Kroatië op een vierbaansweg (een tolweg) en rijdt het lekker door.

18 Een alternatief is om vanuit Slovenië bij het plaatsje IlirskaBistrica de grens over te steken naar de E61 in Kroatië. Op deze route is de laatste jaren het verkeer wel drukker geworden maar deze overgang is toch rustiger dan bij Koper. Het is wel een beetje een omweg als je in Istrië moet zijn. Maar onderweg kun je genieten van het groene heuvelachtige landschap in Slovenië en Kroatië. Mijn tip voor jou! Pak de grensovergang bij Novo Mesto, al veel rustiger dan de eerder genoemde grensovergangen.

19 Als bonus ontvang je bij boeking een prachtig, 173 pagina s tellend, glossy magazine over Kroatië. Boekingscode: NBWEB19

20 Voor meer tips over Kroatië... follow me on social media en als je ingeschreven bent voor mijn tips&tricks check regelmatig je ! Lieve groet, Wendy linkedin.com/in/wendyvos facebook instagram

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië H i v a k a n t i e g a n g e r, h i e r b i j e n k e l e t i p s v o o r h e t z o g o e d k o o p m o g e l i j k b o e k e n v a n v l i e g t i c k e t s Wendy's reistips P u u r K r o a t i ë Het

Nadere informatie

Rechtstreeks & dichtbij!

Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië: Welke vluchtroutes zijn er? Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië ligt relatief dichtbij: de landsgrenzen liggen vanuit België gemiddeld op slechts 1300 km. U kan het land makkelijk per wagen bereiken

Nadere informatie

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1 Reiswijzer Vliegen Alles over je vliegreis en autohuur Vliegen Reiswijzer 1 voorwoord Vliegperikelen Het vliegtuig nemen naar de vakantiebestemming is tegenwoordig heel gewoon. Maar voor je daadwerkelijk

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld Uitmetkorting.nl Internet korting ontrafeld Inhoud Internet korting ontrafeld 3 Kortingsbon 4 Kortingscode 5 Dag deal 7 Last minute 9 Vroegboekkorting 11 Uitverkoop en sale 13 Bijzondere Sale 14 Kortlopende

Nadere informatie

Boekingstips

Boekingstips Boekingstips 2016-2017 VoetbalreizenVergelijken.nl is dé plek voor het vergelijken van voetbalreizen en voetbaltickets naar de topcompetities in Europa. Maar we doen graag meer! Daarom lees je in deze

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l B e l e v e n en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l De schoonheid van de Dalmatische kust is met geen pen te beschrijven. Eigenlijk moet je er gewoon zelf

Nadere informatie

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zou het profiel Economie & Ondernemen bij jou passen? Een onderdeel van dit

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

Een vliegticket naar Toulouse voor

Een vliegticket naar Toulouse voor vliegtickets Vliegtickets worden steeds goedkoper, maar voor allerlei opties die ooit standaard waren, moet je tegenwoordig bijbetalen. We zochten van tien luchtvaartmaat schappijen uit wat een ticket

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga op reis

Inhoud. Mijn leven. ik ga op reis Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Vakantiekriebels... 4 Hoofdstuk 2 Nadenken... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Tripje... 10 Hoofdstuk 5 Soort vakantie... 12 Hoofdstuk 6 Met wie?... 14 Hoofdstuk 7 Slapen...

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Zorgeloos zakendoen met KLM Gunstige vliegtijden U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze uit

Nadere informatie

LOKKERTJES ZELDEN DE AANBIEDINGSPRIJS

LOKKERTJES ZELDEN DE AANBIEDINGSPRIJS REISAANBIEDINGEN ZELDEN DE AANBIEDINGSPRIJS LOKKERTJES Klinkt goed, een weekendje Barcelona voor 199. Maar na flink speuren blijkt er slechts een enkele datum te vinden waarop de advertentieprijs geldt.

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Profiteer van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of

Nadere informatie

Reizigers. & aankooptrajecten. Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector. tradedoubler.com

Reizigers. & aankooptrajecten. Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector. tradedoubler.com Reizigers & aankooptrajecten Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector tradedoubler.com Europeanen zijn vastbesloten om hotels, vluchten en vakanties op hun eigen

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of WO-opleiding in één van de twaalf grootste studentensteden

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

BRAIN NUTS. Vliegensvlugge misleiding Het best bewaarde geheim van goedkope vliegticketaanbieders

BRAIN NUTS. Vliegensvlugge misleiding Het best bewaarde geheim van goedkope vliegticketaanbieders BRAIN NUTS Vliegensvlugge misleiding Het best bewaarde geheim van goedkope vliegticketaanbieders Op Facebook ging er een populaire actie rond van Ticketspy waarbij je voor 7 een retourticket kon krijgen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

Frenz Sitter concept en user interface designer

Frenz Sitter concept en user interface designer Frenz Sitter concept en user interface designer zaterdag 8 juni 13 Mijn naam is Frenz Sitter. Ik ben eigenaar van FrenzyMedia en ben verantwoordelijk voor concepten en user interface design voor onze klanten

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

7 Reistips Voor Een HSP-er

7 Reistips Voor Een HSP-er 7 Reistips Voor Een HSP-er Ben jij een hooggevoelig persoon en wil je graag reizen? Maar zorgt je HSP er voor dat je hier erg tegenop ziet? Met deze 7 Reistips willen we je helpen om je reis leuker en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna -

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Nieuwsbrief * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Voorwoord Lieve allemaal, Ik val gelijk met de deur in huis. We hebben geld nodig. Geld om onze kinderen naar school te kunnen blijven sturen. Later in deze

Nadere informatie

Minicursus Rust creëren

Minicursus Rust creëren Minicursus Rust creëren Bedankt voor je inschrijving! Met deze minicursus geef ik je een inkijkje in mijn werkwijze en leer ik je een aantal stappen om rust te creëren. Door in mijn privéleven bewuste

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades Eerste stuk ruimbagage altijd gratis...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Ondernemen met KLM U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN

CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN Geldig t/m 15 december 2010 Freewheeling & Citybreak Retouren Vliegretouren ZOMER 2011 Camper Express EARLY BIRD Freewheeling & Citybreak vliegretouren zomer 2011 Extra

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers!

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! BOOST VOOR REIZEN Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! OVER ONS: ONLINE REISBUREAU TOERISTISCHE INFORMATIE TOERISTISCHE AANBIEDINGEN TECHNOLOGIE BESTE BELGISCHE R.O.I.! Volledig

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 7 REIZEN

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 7 REIZEN ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 7 REIZEN Opdracht 4 1. negentien Europese landen 2. Nederlanders houden van warme landen. 3. Frankrijk 4. Turkije, Duitsland en Nederland 5. Zuid-Europese landen, zoals Italië

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

agenda 2017 Deze agenda is van: Deze agenda gevonden? Graag contact opnemen met:

agenda 2017 Deze agenda is van: Deze agenda gevonden? Graag contact opnemen met: agenda 0 Deze agenda is van:... Deze agenda gevonden? Graag contact opnemen met:...... persoonlijke gegevens Voornaam Achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoon Mobiel E-mail Naam bedrijf Adres bedrijf

Nadere informatie

Travel. Economisch relevante doelgroep (werkende ouders) Spot-on in het hart van de doelgroep Een jaar lang op mamagoeshere.com

Travel. Economisch relevante doelgroep (werkende ouders) Spot-on in het hart van de doelgroep Een jaar lang op mamagoeshere.com Travel VAKANTIE! Vakantie met het gezin betekent voor onze volgers ook vakantie voor het héle gezin. Onze moeders gaan op zoek naar een plek waar de kindjes zich zullen vermaken, maar waar zij minstens

Nadere informatie

peuterpuber peuterpret!

peuterpuber peuterpret! van peuterpuber naar peuterpret! 10 tips voor meer gezelligheid Hoi, wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief! Met heel veel plezier maak ik elke maand een nieuwsbrief vol peuterpubers

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT Iedereen met wie je in contact komt, biedt een kans om over een oplossing van Isagenix te vertellen, wat zijn of haar leven drastisch kan verbeteren. Vergeet niet waarom

Nadere informatie

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal.

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. EEN NIEUW VERTREKPUNT Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. DIGITAAL ZWAAIEN Onderscheidend vermogen reisbureau: De beleving, het

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68 Wij gaan op reis! Ik zou graag met het vliegtuig op vakantie gaan. Ik ben nog niet zeker over mijn bestemming. Ik twijfel nog tussen Barcelona, Rhodos en Porto. Om een beslissing te nemen, wil ik eerst

Nadere informatie

Maart is de maand om een tv te kopen, voor 1 juli kun je het best je huis laten verbouwen en in oktober schaf je een nieuwe fiets aan.

Maart is de maand om een tv te kopen, voor 1 juli kun je het best je huis laten verbouwen en in oktober schaf je een nieuwe fiets aan. DE KOOPKALENDER Maart is de maand om een tv te kopen, voor 1 juli kun je het best je huis laten verbouwen en in oktober schaf je een nieuwe fiets aan. WINTERKLEREN Winterkleren kun je het best in januari

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg.

Nadere informatie

De BLISS ligt op u te wachten!

De BLISS ligt op u te wachten! De BLISS ligt op u te wachten! Diamant Cruise 16 23 maart 2019 Gefeliciteerd en welkom aan boord! Leuk dat u meegaat op de Lifeplus Diamant Cruise van 2019. Stelt u zich de Bliss voor het nieuwste, geweldige

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar BlueBiz.com Profiteer van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of gaan

Nadere informatie

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade MEER PARKEREN VOOR MINDER Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade 19 November 2010 1 Werkwijzer bij de voorronde opdracht van de Wiskunde A-lympiade 2010/2011 Deze Wiskunde A-lympiade opdracht

Nadere informatie

CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN

CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN CAMPER EXPRESS EARLY BIRD TARIEVEN Geldig t/m 15 december 2010 Freewheeling & Citybreak Retouren Vliegretouren ZOMER 2011 Camper Express EARLY BIRD Freewheeling & Citybreak vliegretouren zomer 2011 Extra

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Commerciële calculaties

Commerciële calculaties Feng Wang Commerciële calculaties Het programma van vandaag: E-marketing Quiz met potentiële tentamen vragen Joop Lengkeek H0.012 lengkeek.j@nhtv.nl www.jooplengkeek.nl 1 E-marketing Marketing wordt E-marketing

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

6 Gaat u dit jaar op vakantie? (Leesinstructie: met het hoogseizoen bedoelen we de maanden juli en augustus, meerdere antwoorden mogelijk)

6 Gaat u dit jaar op vakantie? (Leesinstructie: met het hoogseizoen bedoelen we de maanden juli en augustus, meerdere antwoorden mogelijk) Vakantie De eindexamens zijn geweest en de vakantie staat voor de deur. 45% 35% 25% 15% 5% 6 Gaat u dit jaar op vakantie? (Leesinstructie: met het hoogseizoen bedoelen we de maanden juli en augustus, meerdere

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting ANVR Jaarmeting 2019 646949 Henk Delfos Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1 2 3 Conclusies Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording 4 Contact 2 Conclusies 3 Conclusies 1 2 3 4 5 31% van de reizigers heeft

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

De Duitse gast in Overijssel

De Duitse gast in Overijssel De Duitse gast in Overijssel Onderzoek Duitse gast in Overijssel Diepte interviews Duitse gasten in Overijssel Zomer- en najaarsmeting Right Marktonderzoek Panelonderzoek NordRheinWestfalen en Niedersachsen

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs 31 oktober 2010 Zacheüs Ellen Zuijdwegt-Dronkers Van dit verhaal is een schetsbord verhaal gemaakt Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop CASE STUDY Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie Meer omzet genereren met je webwinkel... dat is iets dat we allemaal wel willen natuurlijk. Maar hoe dan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Vakantiegedrag zomer 2006 Juni 2006

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Vakantiegedrag zomer 2006 Juni 2006 Resultaten Brabantpanel-onderzoek Vakantiegedrag zomer 2006 Juni 2006 Respons Van 29 mei tot en met 15 juni 2006 is aan 1.220 Brabantpanelleden een vragenlijst voorgelegd over hun vakantieplannen voor

Nadere informatie

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Beste Curaçao Sales Runner, Leuk dat je je hebt aangemeld voor dit programma! In deze map vind je alles wat je moet weten over de Curaçao Sales Run: een

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Geniet van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of gaan

Nadere informatie

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken.

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken. December 2014. Lieve Allemaal, Het is alweer eventjes geleden dat wij contact met u hebben gehad middels de nieuwsbrief van KarMaatje. De laatste maand van het jaar 2014 willen wij deze lanceren onder

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FLYPALOPES Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. 1. Reserveringsopdracht Flypalopes kan een reservering voor je

Nadere informatie