10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Voor verbetering: Na verbetering:"

Transcriptie

1 10 foto s van typografische fouten en verbetering: 1 Vietnamees Restaurant Welcome Seafood : Foto genomen op om 08:14. Ik loop elke dag langs dit bord onderweg naar het centraal station in Amsterdam. Het woord Restaurant is hetzelfde in het Engels als in het Nederlands maar het woord Vietnamees is Nederlands. Vervolgens zijn de woorden Welcome en Seafood duidelijk engels. Het is raar om mensen in twee talen aan te spreken. Het bord moet of alleen Engelse of alleen Nederlandse woorden gebruiken. Aangezien Amsterdam een zeer multiculturele en touristische stad is en Engels een universelere taal is dan Nederlands, ligt het voor de hand om alleen Engelse woorden te gebruiken. Vietnamees wordt dan Vietnamese. Hiernaast vind ik het gebruik van het woord welcome volkomen overbodig op een advertentie bord. Het is vanzelfsprekend dat klanten welkom zijn bij het restaurant. Anders zou het failliet lopen. Ik heb het woord dus weggelaten. Ten slotte klopt de woordvolgorde Vietnamese restaurant seafood niet. Hiervan heb ik Vietnamese Seafood Restaurant gemaakt. Verder past het bord goed bij de rest van de asiatische buurt.

2 2 Argentijns Restaurant : Na Verbetering: Deze foto heb ik genomen op om 17:26. Dit is een foto van één van de vele Argentijnse restauranten in Amsterdam. Het ligt dichtbij het Rembrandt s plein. Argentijns gril is niet correct Nederlands. Hiervan zou Argentijnse Gril van gemaakt moeten worden. Om plaats te maken voor de e aan het eind van Argentijns zou dit eerste woord iets naar links verplaatst moeten worden en het stier en het woord gril naar rechts verplaatst moeten worden. Ook is het zo nodig mogelijk om de spatie tussen het stier en het woord gril iets kleiner te maken. Ook zou je kunnen overwegen om Engels te gebruiken aangezien deze taal universeler is dan het Nederlands en misschien dus meer mensen zal aanspreken of aantrekken. Verder valt het bord dankzij de felle lichtgevende rode kleur wel goed op.

3 3 Naamloze shop Foto genomen op om 17:38. Deze shop ligt aan het Rembrandt s plein in Amsterdam. Het staat tussen allemaal andere winkels die allemaal hun best doen om op te vallen ofwel de aandacht van mensen te trekken. Van binnen is het een typische Amsterdamse souvenir shop maar aan de buitenkant wordt helemaal niets aangegeven. De shop heeft geen naam en er wordt nergens vermeld wat voor producten er nou precies verkocht worden (al kan je wel goed naar binnen kijken). Ik denk dat touristen en potentiele klanten makkelijk over de winkel heen kijken door het gebrek aan informatie, benaming en aandachtstrekkende kleuren en logo s. De grijze wanden van het pand wel wat verf gebruikt want deze zorgen ervoor dat het nog meer vervaagd tussen de andere panden. De grijze wanden heb ik wit gemaakt en boven de ingang heb ik de tekst Amsterdam Souvenirs. Het woord Amsterdam heb ik rood gemaakt en het woord Souvenirs blauw. Ook zouden lichtgevend letters ervoor zorgen dat de kleuren extra opvallen (zie de shops ernaast op de foto).

4 4 Music Insturment shop: Foto gemaakt op om 17:49. Aan de deur aan de binnenkant van deze muziekinstrumentenwinkel in Amsterdam hangt een poster van Roland Drums and Percussion, al trekt deze poster nou niet heel veel andacht. Echter waren er in de ramen op de eerste verdieping duidelijk gitaren te zien en ook andere muziekinstrumenten. Roland is ook niet de naam van de winkel maar alleen de naam van een merk drumstelsels. De winkel heeft dus geen duidelijke naam en aan de buitenkant van de winkel is er niets om aandacht te trekken van voorbijgangers. Ik heb in mijn verbetering de winkel de simpele naam van Music Instruments gegeven. Dit titel heb ik aan de witte balk boven de deur en het etalage gehangen. Hierbij heb ik een felle rode kleur gegeven aan de letters die de kans vergroot dat mensen de winkel zien staan. Ook hier zouden de letters extra opvallen als ze licht zouden geven.

5 5 Restaurant ondersteboven geschreven: Foto genomen op om 18:08. Al moet ik zeggen dat Restaurant ondersteboven geschreven wel opvalt, het geeft geen informatie over wat voor een restaurant het nou precies. Het laat dus belangrijke informatie achterwegen. Op de ramen staat redelijk klein de naam van het restaurant geschreven, namelijk Coffee & Jazz Delicatessen Theather Restaurant. Deze logo s vallen niet echt op van ver weg maar ik zou ze wel laten staan omdat ze van dichtbij goed leesbaar zijn. Ook zou ik het woord restaurant dat ondersteboven staat vervangen door de naam van het restaurant Coffe & Jazz. Hiervoor zou ik blauwe letters gebruiken net als op de logo s op de ramen. Het woord Delicatessen laat ik hier weg omdat het titel anders erg lang zou worden en zijn kracht zou verliezen. Ook vind ik niet dat het veel betekenis toevoegd aan het titel. Ten slotte heb ik ook nog rechts onder de naam van het restaurant in witte letters neergezet dat het een Theater Restaurant is aangezien dit duidelijke informatie geeft over wat voor een restaurant het nou precies is. Mensen hebben dan een beter idee van waar ze aan toe zijn als ze naar binnen lopen waardoor de kans groter wordt dat ze dat ook doen. (De grote spatie tussen het word Coffee en het teken & is puur het resultaat van sloordigheid tijdens het tekenen. Ik had bedoeld om de spaties gelijk te maken.)

6 6 Het Groene Paard : Foto genomen op om 19:37. Wat opvalt bij dit pand is dat bij de naam van de shop de spatie tussen Het en Groene Paard erg groot is. Dit voegt niets toe en het staat slecht. Daarnaast klopt het typografisch. Deze spatie heb ik dus even wijd gemaakt als de andere spatie in het titel. Ik heb ook opgezocht op internet wat voor een shop het nou precies is want ik kon dit niet uit de foto halen (of uit mijn tekening). Rechts onder het titel zou je dus ook nog neer kunnen zetten dat het een Growshop is. Dit besefte ik mij alleen nadat ik deze tekening gemaakt en geüpload had dus dit heb ik niet getekent.

7 7 Zenza endaniele Dentici : Foto genomen op om 18:16. Dit pand wordt gedeeld door twee winkels: Zenza home accessories en Daniele Dentici shoe salon. Beide winkels hebben hun naam met witte letters op hun ramen geprint. Daarnaast is het gebouw zelf wit waardoor de koppen nog minder opvallen. Ook is het een beetje vies wat nog verder bijdraagt aan het niet opvallen. Een nieuwe laag verf zou dus ook geen kwaad doen. Boven het raam van Zenza zie je op de foto een groot wit vlak. In mijn tekening heb ik hier de naam va de winkel in het donker blauw getekent. Bij Daniele Dentici zitten ramen op de plek van het witte vlak. De ramen heb ik dus vervangen door een wit vlak en vervolgens heb ik ook hier de naam in het donker blauw getekent. De winkels zijn dan veel duidelijker aanwezig. Eventueel zou je de kleur van de letters van de naam of zelfs van de muren van de ene winkel anders kunnen maken dan de ander om zo de winkels van elkaar te onderscheiden. Als ze juist wel als ze juist wel als één winkel gezien willen wordden zouden ze ook dezelfde naam moeten gebruiken.

8 8 SARRAcom. : Foto genomen op om 19:05. Er klops heel veel niet op het bord van deze winkel, Sarracom. Allereerst heb ik in mijn tekening het logo en het telefoon nummer aan de rechterkant weggelaten omdat dit al aan de linker kant van het bord staat. Het is dus overbodige informatie en er staat al veel op het bord. Vervolgens staat er op de foto links van de naam: In / Verkoop Van, GSM toestellen, GSM Reparatie Service. Volgens mij wordt hier bedoeld dat de winkel GSM s verkoopt en repareert maar ik denk niet dat dat correct Nederlands is en het is heel onduidelijk. Ook staat onder Sarracom : Goedkoopbellen Buitenlands. Ook van deze zin klopt helemaal niets maar ze bedoelen dat je daar goedkoop internationaal kan bellen. Al deze informatie heb ik in mijn tekening in twee duidelijk(ere) en correcte zinnen onder de naam gezet. Ten slotte heb ik ook de punt achter Sarracom weggehaald en de rode letters com gelijk gemaakt aan de rest van de letters in het woord. Bij mij zorgde dit namelijk voor verwarring. Ik wist niet of ze verwezen naar een website Sarra.com of Sarracom.com of dat com. ergens anders naar verwees (bijvoorbeeld communicatie). Ik heb op internet geen site gevonden dus ik vond het gewoon heel vaag dus ik heb er één duidelijke naam van gemaakt. Op deze manier verwijst het alleen naar de winkel zelf. De informatie op het bord klopt nu en is niet meer verwarrend.

9 9 Jacqueline : Foto genomen op om 19:11. Deze winkel heet Jacqueline. Om dit te achterhalen moest ik echt wel goed kijken. De naam van de winkel stond op een klein bordje in witte letters geprint en dit bordje hing ook nog eens achter het raam waardoor het door reflectie slecht of niet opviel. Als verbetering heb ik de naam Jacqueline gecentreerd boven het raam aan de bovenste balk gehangen. Hiervoor zou het letterype hetzelfde zijn als het bordje achter het raam. De naam van de winkel is dan veel duidelijker. Eventueel zou je ook nog naast of onder Jacqueline kunnen toevoegen waar de winkel in handelt namelijk: vrouwenmode. Maar dit was opzich al duidelijk door de etalage en de vrouwelijke naam van de winkel.

10 10 Cowboys to Catwalk : Foto genomen op om 18:15. Bij deze kleding winkel voor heren stond de naam heel klein in witte letters geprint op de glaze deuren. Het was dus heel lastig om de om de naam te zien laat staan te lezen. In mijn tekening heb ik dus de naam van de winkel heel groot in het zwart getekent op het witte vlak boven de ramen. Ook heb ik onder de naam vermeld dat het om herenmode draait. De winkel is dan veel duidelijker aanwezig en het is ook iets duidelijker wat ze verkopen.

11 11 Reyhan : Schoen-en orthop onderwerkmakerij Foto genomen op om 19:23. Afkappingen kunnen handig zijn maar bij deze winkel is dat niet het geval. De afkapping is voor de naam van de winkel opgehangen alsof de eigenaar zijn winkel echt probeert te verstoppen. Als deze afkapping er niet zou hangen zou de naam Reyhan heel duidelijk te lezen zijn. Ik heb de typografie van de naam dus niet veranderd maar ik heb hem wel lager op het raam getekent. Ik zou de naam dan op zo n witte troebel sticker plakken waar je niet doorheen kan zien maar waar licht wel doorheen schijnt. De naam wordt dan niet minder opvallend door reflectie van het raam. Op internet heb ik gevonden dat de winkel een schoenmakerij en een orthop onderwerkmakerij is. Ik weet niet wat dat laatste betekent maar het zou handig zijn om dit te vermelden. Bijvoorbeeld op een dunne sticker onderaan het raam. Met deze aanpassingen is de winkel weer duidelijk aanwezig. (De afkapping heb ik in de tekening blauw getekent voor duidelijkheid maar deze kan natuurlijk grijs blijven.)

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg 2 Hier vond ik het lettertype veel te zakelijk voor een herdenkingsbordje. Het bordje deed mij meer denken aan een bedrijf die de

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

Beter kantoorinnovatie

Beter kantoorinnovatie gekozen lettertype Ik heb Microsoft JhengHei gekozen omdat het mooi duidelijk is. Het is overzichtelijker en makkelijker te lezen vergeleken met de andere lettertype en op lettergrootte 12 groter dan de

Nadere informatie

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1:

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: De bellettering op de ramen van dit cafe was voor mij een irritatiepunt, het is erg onprofessioneel en er is totaal geen rekening gehouden met het

Nadere informatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie

10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 10 voorbeelden van slechte of onduidelijke visuele communicatie 1. De Lidl leesmap Deze map staat bij ons in de kantine van het Lidl filiaal waar ik werk. Ik heb er nog nooit ingekeken, maar de tekst die

Nadere informatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie 10 Voorbeelden van slechte communicatie Naam: Zoë Tabak Vak: Digital Art Leraar: Leon Kranenburg Datum: 2 Oktober 2014 Afbeelding 1 Deze kiosk staat in station Utrecht Centraal. Hetgeen dat hier fout mee

Nadere informatie

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar Opdracht 1 Ideeën liggen voor het oprapen Nick de Kleijn 0817774 CMD2D Concept Development 16-03-2011 Manon van der Sar Inhoud De Locatiekeuze 3 De 15 foto s 4 De principes 5 Het Concept 9 De Locatiekeuze

Nadere informatie

Het kasteel van Dracula

Het kasteel van Dracula Uit het dagboek van Jonathan Harker: Het kasteel van Dracula 4 mei Eindelijk kom ik bij het kasteel van Dracula aan. Het kasteel ligt in de bergen. Er zijn geen andere huizen in de buurt. Ik ben moe. Het

Nadere informatie

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Font-keuze: Ik heb voor het font arial gekozen omdat ik het makkelijk te lezen vind. Het heeft geen uitsteeksel aan letters en en geen extreme dikheid of bolheid. De ruimte

Nadere informatie

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Gijs Witkamp HKU GAR1B V1.0 02-10-2014 De opdracht: Zoek 10 voorbeelden van grafische vormgeving die jullie niet goed vinden communiceren

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Typografie opdracht Yannick Seyeux G&I 1D 9/7/2015 1 Pizzeria Nefertiti Eemnesserweg, Hilversum Toen ik langs deze kleine pizzeria liep viel mij de dikke rode text Nefertiti

Nadere informatie

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF RITUALS LE CLUB DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF TODAY MEGA MEUBEL ORANGE IS THE NEW WHACK MOTORSERVICE VEGA-SNACKS KRYNEN RITUALS Over het algemeen staan de winkels van Rituals zeer goed aangeschreven en staan

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Grafische Vormgeving. Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Grafische Vormgeving. Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Grafische Vormgeving Fotografeer 10 voorbeelden van logo's, typografie en etc.. die jij niet goed vindt. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A In de folder van de Intertoys heb ik de opmaak van de kop veranderd

Nadere informatie

Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht.

Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht. Opdracht Voor verbetering Vatbaar Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht. 1. De display van de kassa bij de burger King op centraal station Utrecht Het is

Nadere informatie

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing.

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. 1. Carver timmerwerken en onderhoud Ik kwam dit tegen onderweg naar huis op de parkeerplaats. Ik irriteerde me eraan

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Straatjutten. Concept Development. Niek Storm CMD2A

Straatjutten. Concept Development. Niek Storm CMD2A Straatjutten Concept Development Niek Storm 0828600 CMD2A Straat verantwoording Ik heb de Coolsingel in Rotterdam genomen. Ik heb deze straat gekozen omdat deze straat de kern is van Rotterdam. Er gaat

Nadere informatie

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp ] [Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers De Roskam 16a-18a 4851 TE Ulvenhout Nederland M +31 6 51 41 27 70 studio@mommersontwerp.nl www.mommersontwerp.nl ontwerper Hannie Mommers Bezoek

Nadere informatie

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte.

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Persoonlijk vind ik het logo opsich wel goed. Het lettertype is lekker

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I Webteksten schrijven Denise van der Burg 0840384 CMD1I Inhoud Inleiding... Analyse websites. De bloemist Zoetermeer. Boom bloembinders Breda Norbets bloemkunst en meer. De bloemenhoek. Mijn keuze. Bouwplan

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Foto s afdrukken met je eigen printer

Foto s afdrukken met je eigen printer Foto s afdrukken met je eigen printer De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 Reflectie De uitdaging die ik mijzelf gesteld had ontwerp een super hero heb ik met beide armen ontarmd. Het onderwerp heb ik dicht bij mij zelfgehouden om met

Nadere informatie

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A Chocoladepasta Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A INHOUD Hoofdstuk 1 Blz. 1 t/m 2 hoofdstuk 2 Blz. 3 t/m 5 HOOFDSTUK 1 Wat is het voor beleg? Het is een smeer beleg je kan dit heel makkelijk in

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Het geluk van de sprinkhaan

Het geluk van de sprinkhaan Het geluk van de sprinkhaan Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007)

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2015 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2015 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Eerste moodboard. Tweede moodboard

Eerste moodboard. Tweede moodboard Sprekende kopregel 1 Eerste moodboard Het eerste moodboard hebben wij voorgelegd aan de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zij hebben er op- en aanmerkingen over gegeven, waardoor wij het moodboard

Nadere informatie

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter.

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter. - Puzzeltocht - Beste avonturiers, Hieronder vind je de puzzeltocht. Bij elk cijfer, vind je een bijbehorend plaatje van het bord wat jullie kunnen vinden langs de route die jullie gaan rijden. In het

Nadere informatie

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links,

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links, Het onder elkaar zetten van tekst gebeurt wel vaker, daar is vaak genoeg ook niks mis mee. In dit geval daarentegen, naar mijn mening, wel. Zowel bij de kabeljauwhaas, schol, heilbot, scholfilet en makreel

Nadere informatie

Contrasten. Contrast verhogen

Contrasten. Contrast verhogen Curven in Photoshop Curven is in Photoshop een krachtig stukje gereedschap. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om in een handomdraai kleuren te corrigeren of contrasten aan te passen. Maar het is een filter

Nadere informatie

Auditieve oefeningen over het weer

Auditieve oefeningen over het weer Auditieve oefeningen over het weer Boek van de week: 1; Boris en de paraplu 2; Het weer 3; 4; Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Lettergrepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg De regels hebben allemaal dezelfde regelafstand. Daardoor loopt de tekst aan een stuk door. Het is een lap tekst waar

Nadere informatie

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren. Ook wel eens druk geweest met het maken van een pitch? Of zelfs meerdere voor verschillende situaties? We weten allemaal dat dit

Nadere informatie

INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS

INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS HOW TO MAKE IT BETTER FOR THE USER? Priscilla Roos van Raadshooven Marcel Jansen V1CC1 26 oktober 2007 1 Inhoudspagina Inhoudspagina 2 Inleiding 3 Design Marktplaats

Nadere informatie

Module 1 Starting out Unit 1 Solid ground strokes

Module 1 Starting out Unit 1 Solid ground strokes Unit 1 Solid ground strokes 1 Ik heb met behulp van de informatie uit de brochure twee goede tennisrackets geselecteerd voor ons bedrijf. 2 Ik heb het bestelformulier volledig en juist ingevuld. 1 Ik vond

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014

Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014 Datum test: dinsdag 8 april 2014 Schrijven review: donderdag 10 april 2014 Getest met: Samsung Galaxy S4 mini (GT-I9195) op 4G netwerk KPN Android versie: 4.2.2 Mijn Hi Beta versie: 3.0.0 build 95 Als

Nadere informatie

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010?

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Door: Meester Michael www.meestermichael.nl 1. Hoofdletters 3 2. Opslaan 4 3. Openen 6 4. Foutje? 7 5. Een tekst selecteren 7 6. Vet, schuin of onderstreept.

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

Slim zoeken op internet

Slim zoeken op internet Op internet kun je heel veel informatie vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets over te vinden. Internet is daarom wel te vergelijken met een hele grote hooiberg waar jij op zoek bent

Nadere informatie

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega snacks 10. La Place express 11. Einde HKU LOGO REMASTERED

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1

Simon de schildpad. 2012 J van Weert 1 Programmeren met Simon Simon de schildpad 2012 J van Weert 1 Inleiding: Wat is programmeren eigenlijk? Een computer doet niets zonder een programma. Die programma s worden geschreven door mensen: programmeurs.

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

Stallingen in beeld. Ron Hendriks. Het gratis deel van de stalling, meestal tot de nok gevuld. Foto s Reith Hendriks

Stallingen in beeld. Ron Hendriks. Het gratis deel van de stalling, meestal tot de nok gevuld. Foto s Reith Hendriks Stallingen in beeld Ron Hendriks Het is meestal woekeren met ruimte rondom stations. Dat geldt ook voor fietsenstallingen, die daarom vaak onder de grond verdwijnen. Dat is niet de eerste keus van de fietsers,

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING

HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING HOTTENTOTTENTEN- TENTENTOONSTELLING 6 Stap 1 Binnenkort is Tim jarig. Zijn ouders organiseren een feestje. Zijn familieleden willen graag weten waarmee ze hem een plezier kunnen doen. Tim wil hun een lijstje

Nadere informatie

STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY DE NIEUWE MANIER OM EEN ELEVATOR PITCH TE MAKEN DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren We zijn allemaal wel eens druk geweest met het maken van een pitch, of soms zelfs meerdere om in verschillende

Nadere informatie

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000)

OPDRACHT1. De nieuwe winkelervaring. Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) OPDRACHT1 De nieuwe winkelervaring Jerrymel Anino(0794209) Esra Isguzar (0841000) Inleiding We hebben uit de lijst beddenwinkel gekozen. We konden niet samen bedden winkel opzoeken en hadden daarom besloten

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen In veel zinnen in de tekst staan verwijswoorden. Een verwijswoord verwijst naar een ander woord. Bijvoorbeeld: hij, hem, zij, het, die, hun, daar,

Nadere informatie

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is:

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is: Mijn naam is: Mijn Pietennaam is: Dit boekje is gemaakt door Bas Wesseling, leerkracht op RKBS Klippeholm en docent aan PABO INHolland, i.s.m Bazar Media. Inhoudsopgave Vak Onderwerp Bladzijde Rekenen

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK?

EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK? EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK? Afbeelding: ligging op een hangmat zonder spreidstok. WELK FORMAAT KIES IK? Hangmat met spreidstok U kiest een hangmat waarbij de lengte van het doek (niet de totale

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938

Creative Marketing. Superbrand! Datum: juni 2010. Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Superbrand! Datum: juni 2010 Vak: Creative Marketing Docent: Eelco Snoec Opdracht: Superbrand! Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Superbrand! Inspirerende merken Ugg is een mooi

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding.

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding. Mijn kledinggebruik Wellicht weet je al dat verschillende aspecten van kleding slecht zijn voor het milieu. In deze opdracht gaan we bekijken op welke manier jij zelf je steentje bij kan dragen aan het

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

UITLEG Traject BLAUW 1 november 2008

UITLEG Traject BLAUW 1 november 2008 UITLE Traject BLAUW 1 november 2008 Opdr. OMSCHRIJVIN goed fout 4 e RC 0 en het onderbord zijn 1 geheel. Er staat dus meer tekst op deze RC namelijk de herstelcode. aarnaast komt de RC niet overeen met

Nadere informatie

Onmogelijke figuren. Geschreven door Judith Floor en Vivike Lapoutre. Herzien door Dieuwke van Wijk en Amarins van de Voorde

Onmogelijke figuren. Geschreven door Judith Floor en Vivike Lapoutre. Herzien door Dieuwke van Wijk en Amarins van de Voorde Onmogelijke figuren Geschreven door Judith Floor en Vivike Lapoutre Herzien door Dieuwke van Wijk en Amarins van de Voorde Vierkant voor Wiskunde Zomerkamp A 2010 Voorwoord Je hebt vast wel eens een stripboek

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Kleuren Inleiding Hallo allemaal. Ik hou mijn spreekbeurt over kleuren omdat ik het een leuk en interessant onderwerp vind en ook omdat kinderen er niet zo snel op komen denk ik. Ik heb mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9 Inhoudsopgave Straatkeuze 3 De 15 geselecteerde conceptfoto s 4 Conceptideeën 5 Nieuw concept: Naam geeft Faam 8 Bijlage: de 30 beste foto s 9 2 Straatkeuze De straat die ik gekozen heb is de Nieuwe Binnenweg

Nadere informatie

Kleuren maken met Caran d Ache

Kleuren maken met Caran d Ache Kleuren maken met Caran d Ache De kleuren van je huid maken met Caran d Ache is best lastig. Er zijn een aantal basisregels die je kunt gebruiken. Kom je er niet uit met de bestaande kleuren uit de pakjes,

Nadere informatie

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde Kunt u een verhaal over Jezus vertellen dat veel voor u betekent? Ja, Jezus is erg belangrijk voor mij en anderen die geloven dat hij onze redder en heer der levenden is Een belangrijk verhaal voor mij

Nadere informatie

http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/

http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/ http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/ Retro poster maken Stap 1: Verloop maken en tekst toevoegen Nieuw document: 504 X 652 px, voorgrondkleur = #74684B ; achtergrondkleur

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp

Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp Dit is een instructie voor Google SketchUp voor beginners en gevorderden. Gemaakt door: Jeremy Welts uit 2D Getest door: Nick Dirks uit 2D Ik wens Jullie veel succes met Google SketchUp 0 Met Google sketch

Nadere informatie